آداب نشستن دور کرسی در شب یلدا 🍉
🔸برای نشستن پیرامون کرسی، بزرگ خانواده در سمتی مینشست که از در اتاق فاصله بیشتری داشت و به ترتیب دیگر اعضای خانواده مینشستند و پایین کرسی که نزدیک به در میشد را معمولا به بچهها میدادند.
🔸 معمولا در این شب همه به خانه بزرگترها میرفتند و بزرگترها حافظ و شاهنامه میخواندند.
بریدن هندوانه شب یلدا نیز با پسر یا دختر دم بخت خانواده بود، در غیر این صورت بزرگ خانواده هندوانه را میبرید
🔸 خانوادههایی که زن باردار در خانواده داشتند، وقتی میخواستند هندوانه را ببرند سر آن را به اندازه یک کف دست میبریدند و به چهار قسمت تقسیم میکردند و در آب میانداختند ؛
اگر بیشتر تکهها به سمت پوست بیرونی روی آب قرار میگرفت میگفتند فرزند زن پسر است
اگر بیشتر تکهها به سمت داخل پوست هندوانه بود میگفتند که فرزند او دختر است و اگر دو تکهها به رو و دو تکه به زیر میافتاد میگفتند که آن زن دو قلو دارد.»
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترفند دون کردن انار در عرض یک دقیقه👏👏😁
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#ایده_های_یلدایی
ژله انار1بسته
,ژله کیوی1بسته
,ژله آلوئه ورا1بسته
،انار دون شده مقدارش اختیاریه
ژله انار درست کرده در درآبجوش حل کرده ومیزاریم ازدما بیوفته درقالب ریخته و دانه های انار داخل ژله میریزیم و دریخچال گذاشته تا ببندد ژله آلوئه ورا با یک لیوان اب داغ درست کرده و میگذاریم دماش به دمای محیط برسه و نصف لیوان شیر که قبلاً دماش با دمای محیط یکی شده قاطی میکنیم وروی ژله انار ریخته ویخچال میگذاریم در انتها ژله کیوی درست کرده و در لایه اخر میریزیم وداخل یخچال میگذاریم
#ایده_یلدا
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#توپکهای_اناری_یلدایی
این ژله رو تو قالب پاپس کیک سیلکونی درست کردم ،قسمتی که صافه (ژله الورا یه بسته رو تو نصف لیوان اب داغ حل میکنیم ،خوب حل شد نصف دیگه شو اب سرد میریزیم دونه انارو میریزیم تو دایرهای قالب سیلکونی که چرب کردیم بعد ژله الورا رو تو دایره ها با قاشق پر میکنیم میزاریم تو یخچال سفت شد،،میاریم بیرون کمی موند از تو قالب در میاریم توظرفی صاف میذاریم تو یخچال سرد بمونه ) ،ژله انارم حل کرده با نصف اب داغ نصف سرد میریزیم تو قالب میزاریم یخچال سفت شده دو تا دایره رو هم میزاریم میچسپانیم مثل توپ گرده بعد خلال میزنیم بهش،میتونیم برا چسبوندن دو نیم دایره از چسب خوراکی ،یا ژله غلیظ شده درست کنید ،با قلم مو به دوطرف دایره زده بعد به هم بچسبونید بعد چنگالهای پلاستیک فانتزی استفاده کنید چون وزن توپک سنگینه خلال در میاد من برا تزیین گذاشتم
نکته: این ژله تو دو رنگه نصفش بی رنگ که همون ژله الورا و نصف دیگه اش ژله اناره ،شما میتونید یه رنگ درست کنید ،یا سفید با دونه انار یا ژله انار باشه کمی توش ژله الورار بریزید رنگشو کمرنگ تر کنید تا دونه های انار مشخص بشه ،دیگه سلقیه ایه
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳 یهودی ها قند تصفیه شده و روغن نباتی و نان سفید را چون بسیار مضر است را حرام می دانند ، اما ما ...
كباب تابه ايي داريم ترش و خوشمزحتما درست كنيد و حالش رو ببرين👍
كباب تابه ايي با رب انار و آب غوره😍 طرز تهيه:
گوشت چرخ کرده)
١ عدد پیاز رنده شده
نمک، فلفل، روغن به میزان لازم
٣ق.غ رب انار (باتوجه به ذائقه تون میتونین کم یا زیادش کنین)
١ ق.آب غوره
گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده ای که آب اضافه اش رو گرفتید و نمک و فلفل اضافه کنید. بعد خوب ورز داخل تابه کمی روغن بریزید (زیاد نریزید چون قرار نیست مثل کتلت سرخ بشه) و از موادتون بردارید و با دستتون بهش شکل بدید و داخل تابه درب تابه رو بذارید تا کمی آب بندازه و بپزد. بعد درب رو بردارید تا سرخ بشه. وقتی سرخ شد برمیگردونیم تا طرف دیگر هم سرخ حالا رب انار رو با کمی آب جوش مخلوط میکنیم تا کاملا حل بشه و به اون آبغوره رو اضافه میکنیم و داخل تابه روی کباب ها میریزیم. شعله رو کم میکنیم تا آروم آروم بپزد. کبابها رو برمیگردونیم تا هردو طرف به رب انارمون آغشته بشن. پ
این کباب رو هم با گوشت مرغ چرخکرده یا حتی بوقلمون) چرخکرده میتونید درست کنید😍👍 پ ن : ته ديگ رو هم سيب زميني رنده شده و زعفرون گزاشتم كه با كباب تابه ايي بي نظيره👍
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#پارفه_انار_یلدایی
#پارفه_انار يك #دسر ساده،خوشمزه و يلداييه، كه اينجوري درست ميشه (براي چهارتا ليوان):
يك بسته پتي بور يا ساقه طلايي رو خرد و با پنجاه گرم كره نرم مخلوط كنيد تا مثل خرده نان بشه،مقداري ته ليوانها بريزيد.براي كِرِم،دو ليوان ماست خامه اي رو با سه چهارم ليوان شير عسلي غليظ شده تركيب كنيد(ميتونيد از هر كرم ديگه يا #پودينگ وانيلي و يا حتي #فرني استفاده كنيد) و روي بيسكوييت بريزيد و روش كمي دونه انار و بعد دوباره اين مراحلو تكرار كنيد.حداقل يكساعت داخل يخچال بذاريد و بعد سرو كنيد.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#کیک_ساده_با کرم پنیری و تزیین انار
مواد لازم برای کیک ساده:آرد دو پيمانه(یا لیوان دسته دار فرانسوی)،شير يك سوم پيمانه،تخم مرغ متوسط چهار عدد،روغن مايع یک پيمانه،شكر یک پيمانه سر خالی،بيكينگ پودر یک ق مربا خوري، وانيل نصف ق چ
تخم مرغها+شكر+وانيل با همزن برقی پنج دقیقه بزنید تا کشدار و روشن بشه.بعد روغن و بعدش شیر رو اضافه کنید.در آخر ترکیب آرد و بیکینگ پودر که باهم الک کردید رو اضافه کنید و با دور کند همزن سی ثانیه بزنید تا فقط مخلوط بشن.قالب بیست سانتی رو چرب و آرد پاشی کنید،مواد رو داخلش بریزید و طبقه وسط فر صد و هشتاد درجه که حدود یکربع زودتر روشنش کردید،برای حدود چهل دقیقه بپزید،البته زمان پخت ممکنه کمی کمتر یا بیشتر بشه که باید حواستون باشه.فر برقی صد و هفتاد درجه.مایکروفر و سولاردم:کانوکشن،قالب روی سه پایه کوتاه و دما صد و هفتاد.داخل تابه و قابلمه هم میتونید بپزید.بعد بذارید کیک کاملا خنک بشه.
کرم پنیری #کرم_چیز
از این کرم دور و روی کیک بزنید و بعد دونه های انار رو مثل عکس همه جای کیک بچسبونید.
این کرم رو بین کیک هم میتونید بذارید ولی برای این دستور،دورش کافیه.
#ایده_یلدا
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#سوپ_گندم❤️
هم ميتونيد با مرغ بپزيدش هم گوشت.با مرغ سريعتر آماده ميشه ولي با گوشت خوشمزه تره البته نظر منه.
طرز تهيه:يك پياز متوسط رو در يك ق روغن تفت بديد تا سبك بشه،نبايد سرخ بشه بعد يك ليوان سينه ي مرغ مكعبي خرد شده بدون پوست و استخوان رو بهش اضافه و يه كوچولو تفت بديد تا سفيد بشه ،كمي زردچوبه و فلفل و اگه دوست داريد يكم رب بهش بزنيد بعد يك ليوان گندم پوست كنده و يدونه هويج خرد شده و نصف ليوان ساقه كرفس خرد شده بهش اضافه كنيد.به مقدار لازم آب بريزيد و بزاريد بپزه.گندم بدون پوست خيلي زودتر از جو ميپزه.اواخر پخت نمك غذا رو بريزيد و اگه دوست داريد يك قاشق جعفري خرد شده اضافه كنيد.
پ.ن:به دلخواه ميتونيد كمي هم قارچ توش بريزيد.اگر خواستيد با گوشت بپزيد،بايد اول گوشت نيمه پز بشه بعد بقيه مواد رو اضافه كنيد و بذاريد جا بيفته.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده_پیچیدن_خمیر
این مدل برای #نان_کره_ای_کروسان خیلی عالیه
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#آش_گندم
حبوبات که شامل لوبیا چیتی،نخود،لوبیا چشم بلبلی وعدس میشه رو به همراه مقدارکمی برنج ازشب قبل خیس میکنیم و چندین بارآبش روعوض میکنیم.
گندم پوست کنده روهم جداگانه خیس میکنیم.حجم گندم بایدتقریبانصف حجم حبوبات باشه
درظرف بزرگی که گنجایش آش روداشته باشه پیازداغ فراوون درست میکنیم و زردچوبه میزنیم وبعدنصف گندم رو به همراه حبوبات ومقدار آب کافی،به پیاز داغ اضافه کرده ،میزاریم تانیم پز بشه،حالاسبزی آش که بایدحجم بیشترش اسفناج باشه به همراه نصف دیگه گندم به آش اضافه میکنیم وزمان کافی میدیم تاآش جابیفته ودرپایان نمک وفلفل اضافه میکنیم وشعله رو خاموش میکنیم وباپیازداغ تزیین میکنیم.
حدودا۶تا۸ ساعت زمان برای پخت نیازه تاآش کاملاجابیفته،
پ.ن:گندم رودردو مرحله اضافه ميكنيم چون گندم مرحله ي اول بايد كاملابپزه وله بشه تا آشمون رو لعابدار كنه وگندم دوم بايدفقط بپزه وموقع خوردن زيردندون بيادكه نصف خوشمزگيش به همين دونه هاس
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
اينم دستور يه كيك اسفنجى با پف عالى كه قولش رو داده بودم
#کیک_اسفنجی_خانم_خورسند
#كيك_اسفنجى_الى
مواد لازم:
تخم مرغ ٨ عدد
ارد ٢٠٠گرم
شکر ٢٠٠ گرم
بکینگ پودر ١ ق چ
اب جوش ٤ ق س
وانیل ١/٤ ق چ
طرز تهیه:
زرده و سفيده روجدا کنین،سفیده روخوب بزنید تا حالت فومی بگیره
زرده و شکر و وانیل روبا همزن برقى بزنید و آب جوش رو اضافه كنيدودر حدى بزنيد تا حجم پیدا کنه وكرمى و کشدار بشه حالا
سفیده هارو کم کم به مواد اضافه کنین و با لیسک به حالت دورانی مخلوط کنیدبعد آرد و بكينگ پودر رو كه از قبل سه بار الك كردين به مواد اضافه كنيد و به صورت دورانى مخلوطكنيد
قالب مناسب برای این مقدار مواد ،سایز ٢٥هست كه از قبل كفِش رو كاغذ روغنى انداختين ديواره ها رو چرب نكنيد و در فر از قبل گرم شده با ۱۸۰درجه
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تزئین_برنج
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
#ماهی_شیر
.من هميشه قبل از اينكه ماهي رو سرخ كنم با يه بوته سير رنده شده يا كوبيده شده با نمك به مدت نيم ساعت آغشته ميكنم تا طعم بگيره و سير هم بوي ماهي رو بگيره و چون ماهي طبع سردي داره با سير مخلوط ميكنم وسير گرم هست طبع سرد ماهي رو عوض ميكنه بعد
.
.
آردي كه براي ماهي استفاده ميكنم هميشه خودم درست ميكنم و در يك شيشه آماده در يخچال دارم
تركيبات آرد 👇👇
آرد سنگك يا آرد سفيد + زردچوبه +ادويه كاري ( يا ادويه مخصوص ماهي ، گرام ماسالا) + پودرسير +پودر پياز + پودر پاپريكا + فلفل قرمز +فلفل سياه
همه رو با هم مخلوط ميكنيم
وماهي رو به اين آرد آغشته ميكنيم و بعد در روغن داغ سرخ ميكنيم .براي درست كردن آرد ماهي من هميشه از يك بسته آرد ٥٠٠ گرمي استفاده ميكنم .يا نيم كيلو آرد سنگك، سه ق غ سر پر زرد چوبه و ادويه كاري، پودر سير دو ق غ و بقيه هر كدوم يك ق غ همه رو با هم مخلوط ميكنم( كم و زياد بودن هر كدوم از ادويه ها بستگي به ذائقه شما دارد ) .
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami
حتما بخوانید - خیلی مهم !!!
معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دستبندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود.
از سوی دیگر محققین، یکی از علتهای بروز بیماری آلزیمر را رسوب یونهای آلومینیوم در مغز عنوان میکنند.
تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار میگرفت.
هیچکس نمیدانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط میدانستند برای پخت غذا خیلی لازم میباشد.
داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.
کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهندره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمیتونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه ... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما میدهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.
ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده میکند و در بدن شما فوقالعاده احساس نشاط و انرژی ایجاد میکنه دیگه از اون دهندرگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی میشود.
ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکیها اومدند و داد میزدند (قابلمه مسی ....... کفگیر آهنی خریداریم ...) و با یک قیمت مناسب این قابلمه ها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی میدادند که بهش میگفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟
بعدش هم که الان ظرفهای استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود میپزه و به کف ظرف نمیچسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یونهای مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ... میتونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماریهای کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماریهای کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان.
به همه دوستان پیشنهاد میکنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.
حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب میاندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ... این کار باعث آزاد شدن یونهای آهن و سلامتی بدن میشود.
لطفا برای ارتقا سلامتی جامعه اين پيام را برای همه دوستانتان به اشتراک بگذارید . شايد گام كوچكي در اين راه باشد و فرهنگ مصرف مان اصلاح گردد!
فواید خرما؛
ﺧﺮﻣﺎ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ، ﭼﺮﺍ؟؟؟
ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻫﺮ ﺷﺐ 10 ﺍﻟﯽ 15 ﺗﺎ ﻣﻐﺰ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺭﺍ ﺑﺎ 3 ﺍﻟﯽ 5 عدد ﺧﺮﻣﺎ ﺑﺨﻮﺭﺩ ﺗﺎ آﺧﺮ ﻋﻤﺮﺵ ﻧﻪ ﺳﺎﯾﺪﮔﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺳﺮﺍغش می آید ﻧﻪ آﺭﺗﺮﺯ مي ﮔﯿﺮﺩ، ﺧﺮﻣﺎ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦD ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺬﺏ ﮐﻠﺴﯿﻢ موجود در بادام مفيد است ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﮕﻔﺘﯽ ﻫﺎ ي ديگر خرما ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺍﺳﺖ لذا ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﻟﺒﻨﯿﺎﺕ، ﺧﺮﻣﺎ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺭﺍ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ . ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﮕﻔﺘﯽ ﻫﺎﯼ ديگر ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ روزانه از آن ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ميﮐﻨﻨﺪ براحتي ﻋﺼﺒﯽ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
🍎🍏🍎🍏🍎
@menoeslami