هدایت شده از mesaghمیثاق
📮 حرف اصلی در این است که ما نتوانستهایم شخصیت «فرهنگی تاریخی» خودمان را در قبال ماشین و #هجوم جبریاش حفظ کنیم، بلکه #مضحمل شدیم. حرف در این است که مانتوانستهایم #موقعیت_سنجیده و حساب شدهای در قبال این #هیولای_قرن جدید بگیریم...
حرف در این است که ما تا وقتی ماهیت و اساس #فلسفه_تمدن_غرب را در نیافتهایم و تنها به صورت و ظاهر ادای غرب را در میآوریم - با مصرف کردن ماشینهایش- درست همچون آن خریم که در پوست شیر رفت و از این همه که برشمردم یک بدیهی به دست آید اینکه ما تا وقتی مصرف کنندهایم، #غرب_زده ایم.
✍ جلال آل احمد/ غربزدگی
هدایت شده از mesaghمیثاق
سلسله_جلسات_بررسی_اقتصاد_ایران؛_ج_1_دکتر_شفاه_out.mp3
44.74M
🔉 درسگفتار علمی
🔶 موضوع | آرایش نیروهای سیاست داخلی و آینده #اقتصاد_سیاسی_ایران
سلسله جلسات بررسی #اقتصاد_ایران
🎙استاد: دکتر #علیرضا_شفاه
جلسه اول
🔹 اتفاق مهم این است که اراده سیاسی کاهش پیدا کرده و نوعی رخوت ایجاد شده است.
در این صحنه که ما هستیم کسی توان #دعوت برای #بسیج کردن ارادهها را ندارد و نهایتا نوعی عمل بهبود دهنده در میان است که از جهتی جنبه دراماتیک میدان کنشگری را از دست داده است.
🔹 وقتی دعوتی در صحنه وجود ندارد، جامعه به سمت #مصارف_فرهنگی و #فردیت سوق پیدا میکند و امکان جامعه تضعیف میشود. این از آنرو اهمیت دارد که جریان #لیبرال در ایران این را به عنوان تنها فرصت و موقعیت ویژه تلقی میکنند.
🔹دولت جدید از همان ابتدا نتوانست چهره ارادهمندی از خود نشان دهد و انتظارات را برآورده نساخت و به سرعت #نرمال شد. فقط یک آرزومندی کوتاهمدتی را ساخت. لذا دولت فعلی توانی در برابر حریف خود ندارد.
هدایت شده از mesaghمیثاق
Rasāvā 03.mp3
10.49M
🔉 پادکست صوتی
🔶 موضوع | #مداح_سلبریتی
🎙 گفتوگو با #ریحانه_فراهانی
مجله صوتی مسیر رسانه
قسمت سوم
محورها:
🔹 پدیده مداح سلبریتی
🔹 #شهرت و #مداحی
🔹 هواداران مداحها
سردبیر: علی مومنی
#فرهنگ_شهرت
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 یوسف اباذری | هشدار پیرامون انقلاب جنسی در ایران
سوژه نئولیبرالیسم سوژه خوشگذران، لذتطلب، منفعت طلب ، نفعجوی فردگرایی است که میبایست در یک رقابت وحشیانه خودش رو نجات بدهد..!
«پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات»
سال 1397
هدایت شده از mesaghمیثاق
نظام سرمایهداری غلط است(رهبر معظم انقلاب ).mp3
2.59M
🎙#دادکست | قسمت شانزدهم
🗂موضوع: سرمایهداری حتی به نفع سرمایهداران نیست!!!
مقام معظم رهبری
تهیهکننده: رادیوسِداد
📻
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس هلندی:
📍ایران دارایِ ابزاری است که به تهدیدها تحقق میبخشد از این روی من به هیچوجه آنها را دستِ کم نمیگیرم...
#هلندی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ اسلامهراسی؛ چگونه به یک بلای جهانی تبدیل شد؟
مسلمانان پیش از انقلاب ۱۹۷۹ ایران در کشورهای غربی زندگی میکردند، تعداد آنها نسبتاً کم بود. آنها به عنوان مسلمان هیچ گونه هویت یا تشخص گستردهای نداشتند. اعراب و مسلمانان عمدتاً بر اساس کشور یا پیشینه قومی خود – مصری، لبنانی و غیره – به جای مذهبشان شناسایی میشدند و تعداد کمی مساجد در ایالات متحده وجود داشت.
پیش از انقلاب ایران، اسلام و سیاست مسلمانان عمدتاً ناشناخته بود، انقلاب اسلامی ایران و ظهور مجدد اسلام در سیاست، کاملاً غیرمنتظره بود. ندای آیت الله خمینی برای صدور انقلاب اسلامی خود به دریچهای تبدیل شد که از طریق آن دولتهای غربی و بسیاری از شهروندان آنها که چیزی از اسلام نمیدانستند، با اسلام و مسلمانان مواجه شدند.
🔗ادامه مطلب:
https://syaaq.com/19385
🏷 #اقوام #ملت_دین #آمریکا #اروپا #اسلام_سیاسی #اسلام_هراسی #برخورد_تمدنها
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این برنامه رو تقدیم کردیم به برو بچه های تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمون.😍
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از بس اتفاق تو اتفاق بود خودمون هم میگم اتفاق بود!!!😉
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بطور کاملا اتفاقی فرانسه اجازه گردهمایی به منافقین رو امسال نمیده!!!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این قضیه از شاید برای شما اتفاق بیفتد هم کلید اسرار تر بود!!!😬
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢بخشی از نامه ۳۱ نهج البلاغه (وصیتنامه امام علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام) - (بخش چهارم)
🔹پسرم آگاه باش احدى از وجود خداوند چنانكه پيامبر - صلّى الله عليه و آله - خبر داده خبر نداده است، پس به پيشوايى آن حضرت راضى باش، و براى رسيدن به منزل نجات، رهبريش را بپذير، كه من از نصيحت به تو كوتاهى نكردم، و تو در انديشهات نسبت به صلاح خود هر چند بكوشى به ميزان انديشهاى كه من در باره تو دارم نخواهى رسيد. پسرم معلومت باد اگر براى پروردگارت شريكى بود، پيامبران آن شريك به سويت مىآمدند، و آثار ملك و سلطنت او را ديده، و به افعال و صفاتش آشنا مىشدى، اما او خدايى يگانه است، همان گونه كه خود را وصف نموده، كسى در حكمرانيش با او ضديّت نمىكند، هرگز از بين نمىرود، و هميشه وجود داشته،
🔹اوّل است پيش از همه اشياء و او را اوليّتى نيست، و آخر است بعد از همه اشياء و او را نهايتى نمىباشد، بزرگتر از آن است كه ربوبيّتش به احاطه دل و ديده ثابت گردد، چون به اين حقيقت آگاه شدى در بندگى بكوش چنانكه شايسته مانند توست كه كوچك منزلت و فقير و كم قدرت و بسيار ضعيف است، و در طلب طاعت، و در ترس از عقوبت، و بيمناكى از خشم شديدا به پروردگار خود نيازمند است، زيرا چنين پروردگارى جز به خوبى تو را فرمان نداده، و جز از زشتى باز نداشته است. پسرم تو را از دنيا و وضع آن و از بين رفتن و دست به دست شدنش آگاه كردم، و از آخرت و آنچه براى اهلش در آنجا آماده شده خبر دادم، و براى تو در رابطه با هر دو جهان مثلها زدم تا به آنها پند گيرى و بر اصول آن گام بردارى.
🔹داستان آنان كه دنيا را آزمودهاند داستان مسافرانى است كه در جايى خراب و همراه با قحطى و تنگى منزل گرفتهاند و عزم رفتن به منطقهاى پر نعمت و لذت و محلّى سر سبز و خرم نمودهاند، رنج راه، و فراق يار، و سختى سفر، و ناگوارى طعام را تحمل كرده، تا به خانه فراخ، و منزلگاه امنشان در آيند، بنا بر اين از آن همه سختىها دردى نمى چشند، و خرج اين سفر را خسارت نمى بينند، و چيزى نزد آنان از آنچه وجودشان را به منزل هميشگى و جاويدشان نزديك كند محبوبتر نيست. و مثل مردمى كه مغرور به دنيا شدند مثل مسافرانى است كه در منزلى آباد و پر نعمت بودند و از آنجا به سوى محلى خشك و خراب و بىآب و گياه بار سفر بندند، پس چيزى نزد آنان ناخوشايندتر و سختتر از جدايى از آنچه در آن بودند و رسيدن به جايى كه به جانب آن روى مىآورند و بدان جا مىرسند نيست. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_علی #اميرالمؤمنين
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️فداکاران و جانبازان در راه اسلام
🔹من از همه شما جوان های عزیزم و از همه کسانی که در راه اسلام دارند فداکاری میکنند، در راه اسلام دارند جانبازی میکنند، همه چیز خودشان را گذاشتند برای اسلام، من تشکر میکنم و تشکر من چیزی نیست، خدای تبارک و تعالی تشکر میکند.
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۲/۰۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️برگرفته از کتاب شریف اقبال الاعمال
🔹«در روایات وارده از راویان مورد اعتماد دیدم که هر روز از روزهای هفته، حامی خاصی از معصومین علیهم السلام دارد که در برابر خطرات، از انسان دفاع نموده و انسان را بر سر سفره احسان خود میهمان میکند. شنبه: رسول خدا صلی الله علیه و آله، یکشنبه: مولا علی علیه السلام، دوشنبه: امام حسن و حسین علیهما السلام، سهشنبه: مولا علی بن الحسین و امام باقر و صادق علیهم السلام،
🔹چهارشنبه: مولا حضرت موسی بن جعفر و علی بن موسی الرضا و امام جواد و هادی علیهم السلام، پنجشنبه: مولا امام حسن عسکری علیه السلام و روز جمعه: مولایمان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف. اینک که هر روز، دستگیر و مدافع خاصی از بیمها دارد، مجموع آنها دستگیران سال خواهند بود؛ بنابراین به عنایت خداوندگار لطیف اعتماد کن که چگونه خاصان و ملازمان درگاه شریفش را پناهگاه و مدافع تو قرار داده است» .
📕 #اقبال_الاعمال، سید ابن طاووس (مورد توصیه آیت الله بهجت) ج ۱، ص ۷۳
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#اهل_بیت
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢مهارت های ضروری در سبك زندگی اسلامی (بخش ششم و پایانی)
💠ديگر مهارت های ضروری در سبک زندگی اسلامی
🔹در آموزه های وحيانی اسلام به مهارت های تفکر خلاق برای تحقق تفکر مثبت، يادگيری فعال با جستجوی اطلاعات جديد، ابراز خود در ميان جامعه، تشخيص حق انتخاب های ديگر برای تصميم گيری و تشخيص راه حل های جديد برای مشکلات توجه شده است. از آنجا که اين نوع تفکر، هم به مسئله و هم به تصميم گيری های مناسب کمک می کند، اسلام به آن توجه خاصی مبذول داشته است. با استفاده از اين نوع تفکر، راه حل های مختلف مسئله و پيامدهاى هر يک از آنها بررسی می شوند.
🔹مهارت تصميم گيری از ديگر مهارت ها در سبک زندگی اسلامی است. خداوند به پيامبر (ص) آموزش می دهد که چگونه تصميم گيری کند. چنان که می فرمايد: به [برکت] رحمت الهی، با آنان نرمخو [و پر مهر] شدی و اگر تندخو و سخت دل بودی قطعاً از پيرامون تو پراکنده می شدند. پس، از آنان در گذر و برايشان آمرزش بخواه و در کار[ها] با آنان مشورت کن و چون تصميم گرفتی بر خدا توکل کن، زيرا خداوند توکل کنندگان را دوست می دارد. (آل عمران، آيه ۱۵۹). از اين آيه و آيات ديگر به دست می آيد که تصميم گيری بايد فعالانه بر مبنای آگاهی از حقايق و ارزيابی دقيق موقعيت ها باشد که از طريق مشاوره و مانند آنها به دست می آيد.
🔹همچنين تصميم گيری بايد به قصد تعيين اهداف واقع بينانه انجام گيرد و در آن برنامه ريزی و نيز پذيرش مسئوليت اعمال خود مورد تاکيد قرار گيرد. از اين رو سخن از عزم و تصميم است. البته بايد آمادگی برای تغيير دادن تصميم ها برای انطباق با موقعيت های جديد نيز در دستور کار قرار گيرد؛ چنان که خداوند در آيه ۱۶ سوره انفال برای نمونه درباره عقب نشينی تاکتيکی به عنوان يک ساز و کار سخن به ميان می آورد. مهارت تفکر انتقادی نيز در آموزه های قرآنی مورد تاکيد است.
🔹اينکه انسان نسبت به تاثيرات اجتماعی و فرهنگی بر ارزشها، نگرشها و رفتار، ادراک داشته باشد و نسبت به نابرابری ها، پيشداوری ها و بی عدالتی ها آگاه باشد و بداند که ديگران هميشه درست نمی گويند و خود بايد در برابر اعمال و رفتار و گفتارش مسئول و پاسخگو باشد (اسراء، آيه ۳۶؛ ق، آيه ۱۸) تفکر انتقادی به عنوان يک مهارت، هر چند به معناى توانايى تحليل اطلاعات و تجارب است، اما آموزش اين مهارت، شخص به ويژه نوجوانان را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها، فشار گروه و رسانه های گروهی مقاومت کنند و از آسيب های ناشی از آن در امان بمانند. مهارت مقابله با اضطراب، نيز مهارتی است که در آيات قرآنی بيان شده است. ما در بخش مهارت مقابله با هيجانات به آن اشاره داشتيم.
🔹اينکه انسان بداند چگونه در موقعيت هايی که قابل تغيير نيستند خودش را مهار و مديريت کند و در مقابل فشارها و موقعيت های دشوار چون فقدان، طرد و انتقاد، خود را مديريت کند، و بدون استفاده از مواد به آرام کردن خويش بپردازد و فشار را با صبر و حلم بکاهد و بر مشکل نيفزايد، و وقت شناس باشد و آن را تنظيم و مديريت نمايد، از اموری است که در آيات و روايات به آن اشاره شده است. به هر حال توانايى مقابله با استرس و اضطراب و دل نگرانی و تشويش از اصول اساسی است که در زندگی بايد اين مهارت را آموخت؛ زيرا اين توانايى که شامل شناخت استرس های مختلف زندگی و تاثير آنها بر فرد، و نيز شناسايی منابع استرس و نحوه تاثير آن بر انسان است، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گيری های خود فشار و استرس را کاهش دهد.
برگرفته از روزنامه كيهان، شماره ۲۱۲۰۴ به تاريخ، ص ۸ (معارف)
منبع؛ وبسایت پژوهه
#زندگی #مهارت_زندگی
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️روشن شدن حقایق در چالش با غرب بر سر موضوع هستهای
🔹چالشی که بیست سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیّهی هستهای داریم، حقایقی را هم روشن کرد؛ اوّلین حقیقت این است که توانایی و استعداد خارقالعادهی جوانهای ما را نشان داد. این چیزهایی که امروز دیده شد ـ و البتّه آنچه واقعیّت دارد بیش از اینها است ـ همه در حال تحریم انجام گرفته، در حال تهدید انجام گرفته. دائماً دانشمندان ما تهدید شدند، دانشمندان ما ترور شدند؛
🔹بعضیها ترور شدند، بعضیها تهدید به ترور شدند، در عین حال این پیشرفتها حاصل شده. پس ما از لحاظ منابع انسانی فوقالعادهایم. ما از لحاظ منابع انسانی از بسیاری از کشورهای دنیا و از متوسّط دنیا بسیار بالاتریم، جلوتریم؛ این در بخشهای دیگر هم نشان داده شده بود؛ در قضیّهی اتمی، در این صنعت هستهای، کاملاً نشان داده شد. این یک حقیقت.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢گستره عفاف (بخش ششم)
🔸در این نوشتار برآنیم که ثمرات و نتایج #عفت_ورزی را در جامعه مورد بررسی قرار داده، و با نگاهی به عوامل سیر نزولی توجه به فرهنگ #عفاف و #حجاب، راهکارهای اجرایی که باعث رشد و ترویج این فرهنگ در جامعه می شود را ارائه دهیم.
💠علل کم توجهی به عفاف و حجاب در جامعه اسلامی (۲)
4⃣ترویج تساهل و تسامح؛ افرادی که #حجاب را قید و بندی برای خود احساس کرده، و مراعات آن را با آزادی مادی و جسمی خود سازگار نمی دانند، و به دنبال راحتی و آسان بودن زندگی از نظر خود می باشند، خیلی زود به افکار و عقاید #دشمن که در این زمینه القاء می شود، گرایش پیدا می کنند.
5⃣خلأ الگوهای مناسب فرهنگی؛ #دشمن از این خلأ فرهنگی سود جسته و با ترویج الگوهای مصرفی، بی بندوباری در میان جوانان و نوجوانان کوشیده است قبح بسیاری از مسائل غیر اخلاقی را از بین ببرد.
6⃣بالا رفتن سن ازدواج؛ بالا رفتن سن ازدواج، رعایت حجاب و عفاف را مشکل میکند. مسائلی از قبیل بالا رفتن خواسته های خانواده طرفین، نبودن درآمد، شغل و مسکن مناسب، سبب شده است که جوانان بعضا موفق به ازدواج و همسر گزینی نشوند؛ و مسلم است که بالا رفتن سن ازدواج، بر پایین آمدن سطح حجاب و عفاف، و برعکس، بی بندوباری و بی عفتی بر بالا رفتن سن ازدواج اثر متقابل می گذارد.
7⃣عقب نشینی نیروهای مذهبی به دلیل عدم بکارگیری روش صحیح در اجرای احکام؛ افراط و تفریط هایی که به دلیل عدم بکارگیری روش های صحیح و منطقی در اجرای احکام و عمل به #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر بعضاً اتفاق افتاده، دستاویزی برای #دشمن علیه نیروهای متدین شده و باعث گردیده که آنها را نیروهای خشونت طلب معرفی کند. این امر بعضاً باعث عقب نشینی نیروهای متدین گردیده، که نیاز است با انجام اقدامات درست در این زمینه، خلأهای پیش آمده جبران گردد. #ادامه_دارد...
منبع: تبیان
#عفاف #عفت #حجاب
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️انتقاد غیر توطئه است
🔹من که یک وقت میگویم که مثلًا این طور صحبت ها نباید بشود، این طور حرفها نباید در کجا گفته بشود، نمی گویم که اختناق است؛ هر چه می خواهند بگویند و هر چه می خواهند انتقاد کنند، #انتقاد غیر #توطئه است. لحن توطئه با لحن انتقاد فرق دارد. انتقاد از اموری است که سازنده است. مباحثه علمی همان طوری که علوم اسلامی بی مباحثه نمیرسد به مقصد، امور سیاسی هم بی مباحثه نمیرسد به مقصد؛ مباحثه می خواهد، اشکال میخواهد، رد و بدل می خواهد، این را هیچ کس جلویش را نمیگیرد.
🔹لکن یک وقت لحن، لحن انتقاد نیست، لحن، لحن تضعیف جمهوری اسلامی است، و لو اینکه دیکته کردند به او دادند، نفهمد که این طوری است، لحن، این لحن است، ما با این لحن مخالفیم؛ این لحن، آزاد نیست. توطئه آزاد نیست، انتقاد آزاد است. انتقاد کنند، اما توطئه کردن و دنبال این باشند که تضعیف کنند جمهوری اسلامی را، تضعیف کنند ارگان های این جمهوری را، آن است که دست در کار است، و ماورای او دست هایی است که گرداننده هستند.
بیانات حضرت امام ۶۲/۰۳/۰۲
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢از ديدگاه قرآن و روايات چگونه می توان ثابت کرد انسان دو جنبه «جسمانی» و «روحانی» دارد و منحصر به جسم و مادّه نیست؟
🔹 #روحانيّت_انسان يكى از مسائلى است كه از ديرباز فكر بشر را به خود مشغول ساخته است. توجّه به اين مسئله باعث شده كه موضوع روحانيّت انسان در فلسفه، فرهنگ و هنر نيز جایگاه خاصى پيدا كند. همچنين در #قرآن و #حديث بارها بدان اشاره شده و در فلسفه اسلامى نيز اين مسئله مطرح بوده است. در اينجا به گوشه اى از آنچه در «قرآن» و «حديث» در اين باره آمده است، مى پردازيم: #انسان موجودى دو جانبه است كه در ميانه دو جهان مادّه و مجرّدات قرار دارد و داراى روح و جسم است. از جانب #روح، متعالى است و دست بر آسمان دارد و از سوى #جسم، متسافل است و بر زمين دست نهاده است.
🔹 #قرآن پس از آن كه مراحل آفرينش انسان را ـ در دوران جنينى ـ وصف مى كند، در مراحل پى در پى او را به جايى مى رساند كه از جهان مادّه فراتر رفته و روح متعالى در او دميده مى شود: «وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ - ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ - ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَاماً فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْماً...؛ [۱] و ما #انسان را از عصاره اى از گِل آفریدیم - سپس او را نطفه اى در قرارگاهِ مطمئن [رَحِم] قرار دادیم - سپس نطفه را بصورت علقه [خون بسته]، و علقه را بصورت مضغه [چیزى شبیه گوشت جویده شده]، و مضغه را بصورت استخوانهایى درآوردیم؛ و بر استخوان ها گوشت پوشاندیم...».
🔹«قرآن» تا اينجا مراحل وجود مادّى انسان را مطرح مى كند، آن گاه مى فرمايد: «...ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبَارَكَ اللهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ؛ [۲] ...سپس آن را آفرینش تازه اى بخشیدیم؛ پس بزرگ و پر برکت است خدایى که بهترین آفرینندگان است!». اين آفرينش ديگر، همان #روح_انسان است كه پس از گذشت چهار ماه ـ دوران جنين ـ بر او دميده مى شود. در آيه ديگرى نيز به اين دو مرحله آفرينش اشاره شده است: «وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسَانِ مِن طِينٍ - ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلَالَةٍ مِّن مَّاءٍ مَّهِينٍ - ثُمَّ سَوَّاهُ وَ نَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ...؛ [۳] آفرینش #انسان را از گِل آغاز کرد - سپس نسل او را از عصاره اى از آب ناچیز و بى قدر آفرید - سپس [اندام] او را نظام بخشید و از روح خویش [روحى شریف و برجسته] در وى دمید...».
🔹نكته جالب در اين آيه آن است كه #روح دميده شده در انسان از سِنخ #عالَم_ملكوت معرفى مى شود، «مِن رُّوحِهِ» و به خود پروردگار نسبت داده مى شود و نشان مى دهد كه روح فراتر از سنخ ماديات است. امام صادق (علیه السلام) در اين زمينه مى فرمايد: «إِنَّ اللهَ خَلَقَ خَلْقاً وَ خَلَقَ رُوحاً ثُمَّ أَمَرَ مَلَكاً فَنَفَخَ فِيه...؛ [۴] خداوند آفريده اى آفريد و روحى آفريد، سپس فرشته اى را دستور داد تا #روح را در آفريده بدمد...». #انسان از ديدگاه «قرآن» آفريده اى است كه از #جسم و #روح به وجود آمده است، ابتدا كالبدى آفريده شده و سپس روان جاويد در آن دميده شده است. از ديدگاه فلسفه، انسان يك موجود مادّى محض نيست. يعنى #انسان به همين پديده جسمانى كه از گوشت و پوست و استخوان و عضلات تشكيل يافته است منحصر نمى شود، بلكه وجودى والاتر دارد كه او را در مرتبه اى فراتر از جهان مادّه قرار مى دهد، و از چارچوپ جسمانى محض خارج مى كند. [۵]
پی نوشتها؛
[۱] سوره مؤمنون، آیات ۱۲ الی ۱۴
[۲] همان، آيه ۱۴
[۳] سوره سجده، آیات ۷ الی ۹
[۴] التوحيد، ابن بابويه، جامعه مدرسين، چ اول، ص ۱۷۲؛ بحار الأنوار، دار إحياء التراث العربی، چ دوم، ج ۵۸، ص ۳۲
[۵] براى توضيح و تفصيل بيشتر رجوع كنيد به: الحكمة المتعالية فى الاسفار العقلية الاربعة، صدر المتألهين، دار احياء التراث، چ سوم، ج ۸، ص ۲۹۵؛ مفاتيح الغيب، فخرالدين رازى، دار احياء التراث العربى، چ سوم، ج ۲۱، ص ۳۹۱ ذيل آيه «و يسألونک عن الروح...»؛ الميزان فى تفسير القرآن، طباطبايى، انتشارات اسلامى، چ پنجم، ج ۱، ص ۳۶۵ الی ۳۶۹ و ج ۱۰، ص ۱۱۸
📕علوم قرآنی، معرفت، محمد هادی، موسسه فرهنگی انتشاراتی التمهید، قم، ۱۳۸۱ش، ص ۱۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انسان
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره)
🔸پرسش: به نظر جنابعالی در چه شرایطی دعا مستجاب است؟
🔹پاسخ: بسمهتعالی، شرط استجابت دعا ترک معصیت است؛ [خداوند متعال میفرماید:] «أوفوا بعهدی أُوف بعهدکم؛ وفا کنید به عهد من تا من نیز به عهد با شما وفا کنم»، «فاذکرونی أذکرکم؛ یاد کنید مرا تا یاد کنم شما را» و «أدعونی أستجب لکم؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را» گاهی مصلحت در غیر تعجیل است و گاهی مصلحت در تبدیل به احسن است؛ داعی خیال میکند مستجاب نشده است و اهل یقین میفهمند.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️امام حسین عليه السلام:
🔸«نَحْنُ حِزْبُ اللهِ الْغالِبُونَ، وَ عِتْرَةُ رَسُولِ اللهِ صلی الله عليه و آله الاَْقْرَبُونَ، وَ اَهْلُ بَيْتِهِ الطَّيِّبُونَ، وَ أَحَدُالثَّقَلَيْنِ الَّذينَ جَعَلَنا رَسُولُ اللهِ ثانِىَ كِتابِ اللهِ...»
🔹«ما حزب الله پيروزيم، و عترت نزديكتر رسول خدا صلی الله علیه و آله، و خاندان پاك اوييم، و ما يكى از دو وزنه سنگينيم كه رسول خدا ما را همتاى كتاب خدا قرار داده است».
📕احتجاج طبرسى، ۲۲۹؛ وسائل الشيعه، ج ۱۸، ص ۱۴۴
#امام_حسين
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢خداوند در «قرآن» از چه روش هایی برای اثبات «معاد» استفاده كرده است؟ (بخش اول)
💠يكی از بحث هایی كه درباره #معاد مطرح می شود راه های اثبات آن است. خداوند متعال در #قرآن_مجيد، «معاد» را از شش راه اثبات كرده؛ كه به طور فشرده به آن مى پردازيم:
1⃣«بيدارى پس از خواب»
🔹در آيات مربوط به «اصحاب كهف» از این روش برای اثبات معاد استفاده شده است. توضیح اینکه عدّه اى از مشركان در عصر پيامبر (ص) از زنده شدن دوباره انسان با همين جسم خاكى تعجّب كرده، و حتّى گوينده اين سخن را ديوانه و يا افترازننده به خدا مى شمردند: «أَفْتَرَى عَلَى اللهِ كَذِباً أَمْ بِهِ جِنَّةٌ» [۱] #قرآن_مجيد با بيان داستان بيدار كردن اصحاب كهف پس از آن خوابِ طولانى، صحنه اى از معاد را براى آنها به تصوير كشيد.
2⃣«حيات و مرگ گياهان»
🔹در آيه شريفه ۵ سوره «حجّ» مى خوانيم: «وَ تَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ»؛ (زمين را [در فصل زمستان] خشك و مرده مى بينى؛ امّا هنگامى كه آبِ باران بر آن فرو مى فرستيم، به جنبش در مى آيد و رويش مى كند، و از هر نوع گياهان بهجت انگيز مى روياند). و در ادامه، در آيه ۶ و ۷ همان سوره مى فرمايد: «ذَلِكَ بِأَنَّ اللهَ هُوَ الْحَقُّ وَ أَنَّهُ يُحْىِ الْمَوْتَى وَ أَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ - وَ أَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لَا رَيْبَ فِيهَا وَ أَنَّ اللهَ يَبْعَثُ مَنْ فِى الْقُبُورِ»؛ (اين به خاطر آن است كه [بدانيد] خداوند حقّ است، و اوست كه مردگان را زنده مى كند، و بر هر چيزى تواناست - و اينكه رستاخيز آمدنى است، و شكّى در آن نيست؛ و خداوند تمام كسانى را كه در قبرها هستند زنده مى كند).
🔹چه تفاوتى ميان مرگ و حيات در عالَم گياهان و درختان با زندگى و مرگ در عالَم انسان هاست؟ انسانى كه هر ساله مرگ و حياتِ مجدّدِ گياهان و درختان را مشاهده مى كند و اگر [مثلاً] شصت سال عمر كند، شصت بار شاهد اين صحنه مرگ و حيات نو هست، چطور آن را انكار مى كند، و به طرفدارانِ آن نسبت جنون و كذب مى دهد؟ اگر انسان چشمان خود را باز كند و قدرت بى نهايت خداوند و نمونه هاى عينى صحنه هاى قيامت را تماشا نمايد، از عجايب خلقت، كه «قرآن مجيد» به آن اشاره مى كند، و اينكه خداوند متعال از يك زمين و يك آب و يك هوا انواع گياهان و درختان با خواصّ و ميوه هاى گوناگون مى آفريند، پی به قدرت خدا می برد. امروز دانشمندان چند هزار گياه دارويى كشف كرده اند، كه هر كدام تركيبات مختلف دارويى دارد و همه اينها از آب و هوا و زمينِ واحد است. در ريشه هر يك از اين گياهان، آزمايشگاه عجيبى وجود دارد كه دارويى با خاصيّت ويژه تحويل مى دهد.
3⃣«تكامل جنين در شكم مادر»
🔹يكى از راه هاى اثبات معاد استناد به مراحل مختلف رشد جنين در شكم مادر است كه در آيات متعدّدى از «قرآن مجيد» به چشم مى خورد. به آيه ۵ سوره «حجّ» توجّه فرماييد: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِى رَيْبٍ مِّنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِّنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُّطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُّخَلَّقَةٍ وَ غَيْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَيِّنَ لَكُمْ وَ نُقِرُّ فِى الْأَرْحَامِ مَا نَشَاءُ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمّىً ثُمَّ نُخْرِجُكُمْ طِفْلاً»؛ (اى مردم! اگر در رستاخيز شكّى داريد، [به اين نكته توجّه كنيد كه] ما شما را از خاك آفريديم، سپس از نطفه، و بعد از خون بسته شده، سپس از «مضغه» [چيزى شبيه گوشت جويده شده]، كه بعضى داراى شكل و خلقت است و بعضى بدون شكل؛ تا براى شما روشن سازيم [كه بر هر چيز قادريم]، و جنين هايى را كه بخواهيم تا مدّت معيّنى در رَحِم [مادران] نگاه مى داريم؛ [و آنچه را بخواهيم ساقط مى كنيم] بعد شما را به صورت طفلى بيرون مى آوريم). اى انسان! تو در شكم مادر هر روز رستاخيزى داشته اى، حال چگونه منكر معادى؟ اگر كتاب هايى كه درباره خلقت انسان در شكم مادر و حالات جنين نوشته شده مطالعه كنيد، از قدرت و عظمت پروردگار حيران مى شويد. آرى! اگر در رستاخيز انسان ترديد داريد در آفرينش جنين مطالعه كنيد. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] سوره سبأ، آیه۸
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابيطالب(ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چاپ اول، ص ۷۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#معاد #قيامت
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️روشن شدن حقایق در چالش با غرب بر سر موضوع هستهای
🔹چالشی که بیست سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیّهی هستهای داریم، حقایقی را هم روشن کرد... حقیقت دیگری که دیده شد، منطق غیر انسانی و غیر منصفانه و زورگویانهی مخالفین ما بود. زور میگویند؛ یعنی فراتر از قراردادهای پادمانی رایج در دنیا از کشور ما توقّعات دارند و زورگویی میکنند: «فلان کار را نکنید، فلان کار را نکنید، از سطح زمین فراتر و آنطرفتر نروید برای تشکیلاتتان»؛ خب چرا؟ اگر شما مرض ندارید، غرض ندارید، تهدید نمیخواهید بکنید، چرا میترسید از اینکه ما در فلان نقطهی آسیبناپذیر تأسیسات داشته باشیم؟ منطق غیر انسانی آنها و غیر منصفانهی آنها آشکار شد؛ این هم یک حقیقت بود که در این چالش دیده شد.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای