هدایت شده از mesaghمیثاق
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وای وای وای... خداااااااااااااااااااااااااااا
کاش بمیریم...
😭😭😭😭
هدایت شده از mesaghمیثاق
نشسته ایم به ساحل میان موج کسی است
میان موج غریقی بریده از نفسی است
نگاه می کند اما صدا نمی آید
چنان شکسته پر و بالِ گوشه قفسی است
شده است قحطی فریاد در گلوی همه
سکوت هر چه بخواهی... سکوت بسی است
عرب نشسته عجم را نگاه می کند و
عجم به گوش به دنبال صیحه و جرسی است
شبیه خنجر مقداد بی قرار و ... امید-
ز غیر شیعه حیدر توقع عبثی است
میان سینه غمش موج میزند اما...
نشسته ایم به ساحل میان موج کسی است...
#دلاوار
#غزه
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ رو زیر توئیت های آمریکایی ها بذارید...
مردم آمریکا باید اعتراض کنند و تحت فشار بذارن دولت مردانشون رو
هدایت شده از mesaghمیثاق
🎯 چطور یک مکتب اقتصادی کل علم اقتصاد را تسخیر کرد؟
🔴 وقتی هاجون چانگ در سال ۱۹۸۶ برای خواندن اقتصاد از کرۀ جنوبی به بریتانیا رفت، مهمترین چیزی که آزارش میداد، فرهنگ غذایی بهشدت بسته و محافظهکارانۀ انگلیسیها بود. غذاهای انگلیسی کمتنوع و بدمزه بودند و به سختی میشد رستورانی پیدا کرد که سبک دیگری از غذا را ارائه دهد. در عوض در دانشگاه با معرکۀ آرای جالبتوجهی بین مکاتب اقتصادی مختلف مواجه بود که دربارۀ هر موضوعی با هم وارد کارزارهای فکری میشدند و به علم اقتصادی پویایی میدادند.
🔴 چانگ که طی این سالها به استاد اقتصاد برجستهای تبدیل شده است، گمان میکند امروز داستان برعکس شده. فرهنگ غذایی انگلستان متنوع و رنگارنگ شده است، ولی علم اقتصاد تقریباً بهطور کامل به انحصار یک شیوۀ فکری درآمده است.
🔴 تا دهۀ ۱۹۷۰، علم اقتصاد را طیف متنوعی از «مکاتب» فرا گرفته بود. اگر بخواهیم فقط مهمترینها را نام ببریم، عبارتاند از کلاسیک، نئوکلاسیک، کِینزی، توسعهگرا، اتریشی، شومپیتری، نهادگرا، و رفتارگرا که هر یک حاوی دیدگاهها و روشهای پژوهشِ متفاوتی بودند. این مکاتب اقتصادی -یا رویکردهای گوناگون به اقتصاد- دیدگاههای متمایزی داشتند؛ به این معنی که دارای ارزشهای اخلاقی و جهتگیریهای سیاسی مغایر با هم بودند، و در همان حال نحوۀ عملکرد اقتصاد را نیز به شیوههای متفاوت میفهمیدند.
🔴 گاهی، مکاتب اقتصادی متعارض در «تقابلهای مرگبار» روبهروی هم قرار میگرفتند. مثلاً اتریشیها در مقابل مارکسیستها در دهۀ ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰، یا کِینزیها در مقابل نئوکلاسیکها در دهۀ ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰. در مواقع دیگر، روابط متقابلشان صلحجویانهتر بود و طی گفتگوها و آزمایشهای علمی استدلالهایشان را قویتر میکردند.
🔴 اما، از دهۀ ۱۹۸۰، اقتصاد وضعیت غذای بریتانیایِ قبل از دهۀ ۱۹۹۰ را پیدا کرده است. یک سنت، یعنی اقتصاد نئوکلاسیک، تنها گزینۀ موجود در منو است. مانند سایر مکاتب، این مکتب هم نقاط قوت خود را دارد؛ همچنین دارای محدودیتهایی جدی است. غلبۀ اقتصاد نئوکلاسیک دلایل مختلفی دارد. بخشی از آنها به عواملی آکادمیک مثل سیطرۀ روزافزون ریاضیات در اقتصاد برمیگردد، اما برخی هم غیرآکادمیک است. در واقع «سیاست زور» نیز بهطور جدی در شکلگیری این پیشرفت نقش داشته است.
🔴 بیمیلی ذاتی مکتب نئوکلاسیک به زیر سؤال بردنِ توزیع درآمد، ثروت و قدرت، که زیربنای همۀ نظمهای اجتماعی و اقتصادی موجود هستند، آن را مقبولِ نخبگان حاکم کرده است.
🔴 اقتصاد نئوکلاسیک امروزه چنان مسلط است که اصطلاح «اقتصاد» مترادف با آن شده است. طوری که امروزه تعداد اندکی از اقتصاددانان نئوکلاسیک، حتی وجود مکاتب دیگر را به رسمیت میشناسند، تصدیق شایستگیهای فکری آنها که جای خود دارد. آنها میگویند برخی ایدهها، مانند اقتصاد مارکسیستی، «اصلاً اقتصاد محسوب نمیشوند». و اندک دیدگاههای مفیدِ دیگر مکاتب نیز قبلاً در همین اقتصاد نئوکلاسیک، ادغام شدهاند. حرف این نیست که اقتصاد نئوکلاسیک بد است، مسئله این است که تسلط صرفاً یک مکتب اقتصادی بد است.
🔴 سیطرۀ کامل یک نوع مکتب اقتصادی، نهتنها تأثیر بدی روی علم اقتصاد میگذارد، بلکه برای زندگی ما نیز مضر است، چرا که نظریۀ اقتصادی حاکم هنجارهای فرهنگی را نیز شکل میدهد. مثلاً با تسلط اقتصاد نئوکلاسیک که تصور میکند انسانها خودخواه هستند، رفتار خودخواهانه عادی شده است و افرادی که به شیوهای نوعدوستانه عمل میکنند بهعنوان «آدمهای سادهلوح» مورد تمسخر قرار میگیرند، اما اگر نظریههای اقتصادی رفتارگرا یا نهادگرا حاکم بودند، معتقد میشدیم که انسانها انگیزههای پیچیدهای دارند که خودخواهی فقط یکی از آنهاست.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چرا رستوران علم اقتصاد اين روزها فقط يک غذا دارد؟» که در شمارۀ بیستوهشتم فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۳ آبان۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ هاجون چانگ است و شهریار سرفلاح آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/z97424
هدایت شده از mesaghمیثاق
«شلوار سه خطی...»
غورههای مجازی تا همین چند وقت پیش جوری «شلوار پلنگی» را ترند کرده بودند کأنه «یار جنگی»شان چریکی از همقطارهای چگوارا در آمریکای جنوبی بوده و السّاعه آمده فقط چای و قلیانی کند و قبل از اللهاکبرِ اذان مغرب برگردد کوبا!
اینکه این چریکمریکهای مجازی همهشان شوخیاند و فیک، بماند؛ لکن کاش یک مردی پیدا بشود و ترانهای برای «شلوار سه خطیِ» غزه بنویسد که یکتنه اسرائیل و اسطورههایش را به سخره گرفته است. مرکاواهای اسرائیلی یک کابوس هم داشته باشند به اسم «شلوار سه خطی» کافیست. طرف یک جورِ اعجازگونهای هم ریلکس است که گویی ملیکههای الهی «اِنَّ مَعیَ رَبّی» را فقط به خاطر همین بشر نازل کردهاند. البته جبهه مقاومت از این جنس سربازهایی که به ریش مرگ میخندند کم ندارد و حالا مانده تا اسرائیل از این باتلاق بیرون بیاید.
قربان خداییات بروم خدایا که -نعوذ بالله- گاهی حس میکنم نشستهای آن بالا تا تنها مقام کبریاییات را با زدن توی برجک بنیاسرائیل به ما نشان بدهی! انگار این قوم لجوج تا بوده و هست فقط باید اسباب عبرت این و آن باشند و دریغ از اینکه جوی سر عقل آمده باشند. این که مدعی باشی ارتش اول منطقه هستی ولی یک ماه آزگار پشت دروازه باریکهای به اسم غزه مانده باشی، اسمش هرچه باشد قطعاً برتری نظامی نیست. چنگ و دندان نشان دادن برای زنان و کودکان، هم نشان رذالت است و هم نمود بیچارگی. کجای دنیا ارتشی به این فلاکت سراغ دارید که اسطورهی شکستناپذیریاش بازیچهی شبهنظامیانی با شلوار سهخطی و دمپایی شده باشد؟!
حالا گیرم که ده هزار شهید از غزه گرفته باشند. این ارقام هرچه بالاتر برود زبونی مهاجم بیشتر به رخ کشیده میشود که توان مقابله با یک گروه شبهنظامی را هم ندارد.
جهان باید با یک چشم برای مظلومین فلسطین بگرید و با یک چشم به مسخرگی سیرکی به اسم سازمان ملل متحد و نظم نوین جهانی بنگرد که واقعیتی جز تفرعن ندارد.
تمدنی که غرب وعدهاش را میدهد همینقدر وحشی، غارتگر، مسخره، زبون، مفلوک و متفرعن است. و البته نهایتاً در برابر مستضعفینی از جنس همین «شلوار سه خطی» سر فرود میآورد؛ چه آنکه این وعدهی الهیست.
#مصعب_یحیایی
عضو شوید:
(کمی کافر.../ شعر و گاهنوشتهای مصعب یحیایی)
هدایت شده از mesaghمیثاق
11.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نماگرا | مسئله بیت المقدس
🔸 مسئله بیتالمقدس فقط برای مسلمانان و مسیحیان نیست، بلکه مسئله انسان آزاد دنیاست!
📍شهید طالقانی (رضواناللهتعالیعلیه)
💢 اختصاصی جهت انتشار در شبکههای اجتماعی
هدایت شده از mesaghمیثاق
Mr Shahbazi-04_mixdown.mp3
7.37M
🎙 #بشنوید | استراتژی استقلال
🔺 استقلال شرط اجرای عدالت است، اگر میخواهیم به استقلال برسیم باید نابرابریهارا از بین ببریم.
👤 محمدصادق شهبازی
هدایت شده از mesaghمیثاق
#گزارش_تصویری
💠افتتاحیه نشست مسئولین سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور
"اصحاب روح الله ۲"
💠با حضور جناب آقای هادی قاسمی
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور
#اصحاب_روح_الله