- ایام فاطمیه با بصیرت وبیداری، ارتباط تنگاتنگی دارد.
فاطمیه یعنی بصیرت ،یعنی هوشیاری وبیداری.✅
ای مردم عزیز،مادرمان حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) جانش را در راه ولایت گذاشت وایشان بهترین الگو برای ما می باشد.
بیایید با یادآوری وعبرت از روزهایی که مردم بی بصیرت، ولایتشان را تنها گذاشتند ماتنها نگذاریم.
نگذاریم باردیگر، دستان علی بسته شود.
با مادرمان هم صدا شویم و به یاری ولایت بشتابیم.🍃🌸
@mesagh
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️شیوه امیرالمومنین(ع) برای #فقر_زدایی از جامعه (بخش دوم)
🔶 امام علی(ع) با برپایی #عدالت و #مواسات، جامعه را از فقر نجات داد. یکی از تعلیماتی که از ائمه اطهار(ع) مخصوصاً امیرالمومنین(ع) برای ما به یادگار مانده است، شیوه برطرف کردن فقر و اختلاف طبقاتی در بستر جامعه است. در حکومت کوتاه امام علی(ع) این مشکل حل شد و این امر به خاطر دو آموزه مهم اسلام است که در ادامه به تبیین دومین عامل آن میپردازیم:
💠ب) برپایی عدالت اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی
🔷یکی دیگر از آموزههای مهم اسلام که سبب برطرف شدن فقر در جامعه میشود، #برپاییعدالتاجتماعی و #مبارزهبامفاسداقتصادی در سطح جامعه است، شاید بتوان ادعا کرد که مهمترین توصیه حضرت برای حاکمان، برپایی عدالت است؛ به گونهای که آن را #سببحیاتمردم و اصلاح امور ایشان بر میشمارد.[۱] این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که امیرالمومنین(ع) در اولین سخنرانی خویش بعد از رسیدن به حکومت به صراحت در مورد آن شروع به سخن کرده و میفرمایند: «به خدا سوگند اگر آن (اموالى که از بیت المال غارت شده و عطایایى که عثمان بى حساب به این و آن بخشیده است) را بیابم که کابین زنان شده یا کنیزانى با آن خریده شده باشد، همه را قاطعانه به بیت المال باز مىگردانم، زیرا #عدالت مایه گشایش براى جامعه است و آن کس که عدالت براى او موجب مضیقه و تنگنا گردد، ظلم و ستم براى او سختتر و تنگتر است!»[۲]
🔷این موضوع در جای جای سیره حکومت علوی موج میزند، به گونهای که میتوان ادعا کرد که جنگهای بزرگ دوران آن حضرت به خاطر #مقابلهایشان با #زیادهخواهیهایافرادی بود که تن به عدالت نمیدادند و با بهانههای واهی تلاش داشتند که بهره بیشتری از بیت المال مسلمانان ببرند. حضرت با کسانی که تلاش داشتند از طریق نامشروع به اموال مسلمانان چنگ زده و به ثروت دست یابند #بشدتبرخوردمیکردند، به گونهای که نه تنها برای ایشان مجازات قرار میدادند، بلکه ایشان را رسوا نیز میکردند؛ آنچنان که آن حضرت زمانی که متوجه شد که مسئول بازار اهواز خیانت کرده است، به فرماندار اهواز دستور دادند که وی را گرفته و شلاق بزند و در بازار بچرخاند، حتی آن حضرت در آن نامه تصریح میکند که اگر شخصی قصد کمک به او را داشت، باید مورد مجازات قرار گیرد.[۳]
پی نوشتها
[۱] غرر الحكم و درر الكلم، ص ۴۶۶
[۲] نهج البلاغة (سیدرضی)، ص ۵۷
[۳] منابع فقه شيعه (ترجمه جامع أحاديث الشيعة)، آیت الله بروجردی، ج۳۰، ص۱۱۲۹
نویسنده: کمالی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_علی
@mesagh
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️ #نقش_پدر در #تربیت_دختر چقدر است؟ (بخش دوم)
🔶کارشناسان تربیتی عقیده دارند، بخش قابل ملاحظهای از پایبندی دختران به حجاب و عفاف، به رفتار و اعمال تربیتی پدرانشان مربوط میشود، تا جایی که در بعضی از موارد تربیتی حتی نقش و #رفتار_پدران، اثرگذاری بیشتر و بهتری دارد و تربیت را به نتیجهٔ مطلوبتری میرساند.
💠 «شما باید از ظاهر دخترتان هم تعریف کنید»
🔷تا وقتی دختر بچهها به سن بلوغ نرسیدهاند، معمولاً ظاهرشان از طرف همه مورد توجه و ستایش قرار میگیرد که: چه بچهٔ نازی! چه موهای زیبایی و... اما همین که دخترها پا به سن بلوغ میگذراند و به سن تکلیف میرسند، بخاطر نوع حیایی که در سبک زندگی ما جاری است، این توجهات کمرنگ میشود. این که بهعنوان پدر، از ظاهر دخترتان تعریف کنید، بسیار کار خوبی است. علت آرایشهای تند و پوششهای زننده دوران نوجوانی و جوانی، معمولا چیزی نیست جز فریاد اعتراض «من را ببینید»!
🔷اگر شما این خواسته را پیش از اینکه تبدیل به اعتراض از طریق نوع پوشش و آرایش شود، بشنوید و رعایت کنید، بخشی از تربیت را به خوبی انجام دادهاید. از دخترتان تعریف کنید؛ نه فقط از رفتارهایش، بلکه از ظاهرش هم. شما پدر او هستید! به او بگویید چه موهای زیبایی دارد و یا چقدر با این رنگ و لباس خوشگل شده است و جملاتی از این دست. این محبت و توجه، خاصه از سمت پدر، دختر را از احتیاج به توجه دیگران و جنس مخالف بینیاز میکند و اعتماد به نفس او را بالا میبرد.
💠 «دخترتان را در آغوش بگیرید»
🔷شما اولین و قدرتمندترین تکیهگاه مردانه برای دخترتان هستید. بسیاری از ناهنجاریهای اخلاقی که در دختران بروز میکند، ناشی از کمبود محبت و نداشتن پشتیبانی قوی و عاطفی است. شاید شما به عنوان یک مرد نتوانید این مسئله را به خوبی درک کنید، اما اگر پدری مهربان، صبور، قوی و همدل باشید، نصف راه تربیت دخترتان را رفتهاید. بنابراین از در آغوش کشیدن دختران خود احساس شرم نکنید. او را بارها و بارها در هر سنی که هست، به آغوش بگیرید، ببوسید و مورد عنایت و محبت پدرانه خودتان قرار دهید.
💠 «برای خانه قانون داشته باشید»
🔷درست است که در خانه و در میان محارم، قوانین و حد و حدود پوشش و حجاب تغییر میکند، اما هرگز به کلی برداشته نمیشود، یعنی دخترها در خانه جلوی پدر و برادرشان نیازی نیست حدود حجاب را که در جامعه رعایت میکنند، داشته باشند، اما قرار هم نیست به کل بیخیال نوع پوشش بشوند. شما میتوانید این قوانین نانوشته را با آرامش و محبت و با تایید و مخالفتهای منطقی برای دخترتان جا بیندازید. همچنین به حریم خصوصی او احترام بگذارید. هنگام ورود به اتاقش در بزنید، و به او بگویید که میخواستید مطمئن شوید از لحاظ ظاهر و پوشش، آمادگی ورود شما به اتاق را داشته است.
💠 «شما جهت دهنده هستید»
🔷بچهها از ما الگو میگیرند و ارزشهای ما برای آنها تبدیل به ارزش میشود. این جمله را شاید آنقدر شنیدهاید که دیگر اثر آن را جدی نمیگیرید. اما این یک امر مسلم و بدیهی تربیتی است. وقتی حجاب و عفاف دخترانتان برای شما مهم است، حتماً باید به عنوان مرد خانواده، خودتان نیز در نوع پوشش و رفتارتان نزد زنان نامحرم، حدود شرعی را مراعات کنید تا دختر شما در عمل ببیند که پدرش به آنچه میگوید عامل نیز هست. از طرفی روابط و رفت و آمدهایتان با اقوام و دوستانی که رعایت حجاب و عفاف برای آنها اولویت دارد را بیشتر کنید و با اینگونه خانوادهها بیشتر در تماس باشید.
منبع: اقتصاد آنلاین به نقل از تابناک
@mesagh
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ویژگیهایی انسان عاقل و هوشمند (بخش اول)
🔶در طول تاریخ در هیچ مکتب و مذهب و در هیچ حزب و گروهی، بیشتر از مکتب اسلام و خصوصا #مذهب_شیعه و در هیچ کتابی بیشتر از قرآن و در تعالیم هیچ پیامبری، بیش از بیانات پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) بر اهمیت عقل و استفاده از آن و چگونگی شکوفایی آن تکیه نشده است.
🔷به راستی در کدام مکتب می توان سراغ گرفت که هرچه بی ارتباط با عقل و هرچه مخالف با عقل مداری باشد، بی ارزش خوانده شود؟ لذا به جرأت باید گفت که #معتقدترین و #متعهدترین مکتب و کتاب و رهبر به #حجیت_عقل، مکتب اسلام و کتاب قرآن و شخص رسول اکرم(ص) می باشد. فریاد «أفلا تعقلون» و «لعلکم تعقلون» و «ان کنتم تعقلون» و «ماعبدالله بمثل العقل» و «العقل مطلح کل امر» و «العقل اقوی اساس» و هزاران فرمایش گهربار دیگر در آیات و روایات که از لسان ائمه گوش آدمیان را می نوازد، نشان از این اهمیت دارد.
🔷در بیان تعریف عقل، سخن های بسیاری از طرف فلاسفه و منابع دینی و روایی بیان شده است که در این فرصت مجالی برای بیان این تعریفات نیست. نکته ای که می خواهیم در این فرصت بیان کنیم، #ویژگیهایی است که پیامبر خدا(ص) برای #انسانعاقل بیان کرده اند. ویژگی هایی که اگر با شخصیت هر یک از ما تطبیق پیدا کنند، ما را انسان عاقلی می کند که می توانیم از طریق چنین نورانیتی که به فرموده پیامبر اکرم(ص): «العقل نور یفرق به بین الحق والباطل؛ عقل، نوری است که به وسیله آن میان حق و باطل فرق نهاده می شود»، عقل را نوری برای تمایز حق و باطل معرفی می کنند، در هر مسیر تاریک و باریکی به سلامت عبور کرد.[۱]
🔷پیامبر اکرم(ص) در بیانی میفرمایند: «ویژگی عاقل این است که در برابر رفتار جاهلانه بردباری کند، از کسی که به او ظلم کرده درگذرد، در برابر زیر دست خود متواضع باشد، با بالا دست خود در طلب نیکی رقابت کند، هرگاه بخواهد سخن بگوید بیندیشد، اگر خوب بود بگوید و سود برد و اگر بد بود سکوت کند و سالم ماند، هرگاه با فتنه ای رو به رو شود به خدا پناه برد، دست و زبان خود را نگاه دارد، هرگاه فضیلتی ببیند آن را غنیمت شمارد، شرم و حیا از او جدا نشود و حریص نباشد، اینها ده خصلتی هستند که عاقل با آنها شناخته می شود.[۲]
🔺در بخش بعدی، به تفصیل، مختصری از دو ویژگی از انسان های عاقل در تعریف پیامبر اسلام(ص) می پردازیم.
پی نوشتها
[۱] بحارالانوار، ج ۱، ص ۹۷
[۲] تحف العقول، ص ۲۸
منبع: حوزه نت
@mesagh
⭕️پیچیدگی خاص در مبارزه با نفوذ
🔹امروز استکبار شرق و غرب چون از رویارویی مستقیم با جهان اسلام عاجز مانده است، #راه_ترور و از میان بردن شخصیتهای دینی و سیاسی را از یک طرف و نفوذ و گسترش فرهنگ #اسلام_آمریکایی را از طرف دیگر به آزمایش گذاشتهاند. ای کاش همه تجاوزات جهانخواران همانند تجاوز شوروی به کشور مسلمان و قهرمانپرور افغانستان علنی و رودررو بود تا مسلمانان ابهت و اقتدار دروغین غاصبین را در هم میشکستند؛ ولی راه مبارزه با اسلام آمریکایی از پیچیدگی خاصی برخوردار است که تمامی زوایای آن باید برای مسلمانان پابرهنه روشن گردد؛ که متاسفانه هنوز برای بسیاری از ملتهای اسلامی مرز بین «اسلام آمریکایی» و «اسلام ناب محمدی» و اسلام پابرهنگان و محرومان، و اسلام مقدسنماهای متحجر و سرمایه داران خدانشناس و مرفهین بیدرد، کاملًا مشخص نشده است، و روشن ساختن این حقیقت که ممکن نیست در یک مکتب و در یک آیین، دو فکر متضاد و رودررو وجود داشته باشد از واجبات سیاسی بسیار مهمی است... .
بیانات امام خمینی(ره) ۱۴ شهریور ۱۳۶۷
منبع: سایت جامع امام خمینی
#امام_خمینی
@mesagh
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️شیوه امیرالمومنین(ع) برای #فقر_زدایی از جامعه (بخش سوم و پایانی)
🔶 امام علی(ع) با برپایی #عدالت و #مواسات، جامعه را از فقر نجات داد. یکی از تعلیماتی که از ائمه اطهار(ع) مخصوصاً امیرالمومنین(ع) برای ما به یادگار مانده است، شیوه برطرف کردن فقر و اختلاف طبقاتی در بستر جامعه است.
🔷حضرت نه تنها با #مفاسد_اقتصادی جامعه خویش برخورد تندی داشتند، بلکه اگر در جایی از حکومت ایشان شمهای به مشام میرسید که امکان داشت در آینده فسادی را شکل دهد، آن حضرت به مقابله با آن میپرداختند، یعنی اینگونه نبود که آن حضرت منتظر باشند که در جامعه فسادی ایجاد شود و بعد ایشان با آن برخورد کند، بلکه در نطفه فساد را خاموش میکردند،
🔷آنچنان که در نامه آن حضرت خطاب به عثمان بن حنیف میتوان این مطلب را مشاهده کرد که حضرت خطاب به ایشان میفرمایند: «پس از ياد خدا و درود! اى پسر حنيف، به من گزارش دادند كه مردى از سرمايهداران بصره، تو را به مهمانى خويش فرا خوانده و تو به سرعت به سوى آن شتافتى، خوردنىهاى رنگارنگ براى تو آوردند، و كاسههاى پر از غذا پى در پى جلوى تو نهادند، گمان نمىكردم مهمانى مردمى را بپذيرى كه نيازمندانشان با ستم محروم شده و ثروتمندانشان بر سر سفره دعوت شدهاند، انديشه كن در كجايى؟ و بر سر كدام سفره غذا مىخورى؟»[۱]
🔷عملیاتی کردن دو موضوع «مساوات» و «برپایی عدالت اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی»، بیشک اهمیتی فوقالعاده در رفع بسیاری از مشکلات خواهد داشت؛ دو موضوعی که وظیفه همگان است و تمامی افراد باید برای رسیدن به آن تلاش داشته باشند چنانکه مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای خویش به آن اشاره کرده و میفرمایند: «علاج فقر به شکل اصولی در هر جامعهای، از راه استقرار عدالت اجتماعی و نظام عادلانه در محیط جامعه است، تا کسانی که اهل دستاندازی به حقوق دیگرانند، نتوانند ثروتی را که حقّ همگان است، به سود خود مصادره کنند.
🔷این یک وظیفه دولتی و حکومتی است؛ اما مردم هم به نوبه خود وظیفه سنگینی بر دوش دارند. اجرای برنامههای اجتماعی فقط در بلندمدت و میانمدت و بتدریج امکانپذیر است، اما نمیشود منتظر ماند تا برنامههای اجتماعی به ثمر برسد و شاهد محرومیت محرومان و فقر گرسنگان در جامعه بود. این وظیفه خودِ مردم و همه کسانی است که میتوانند در این راه تلاش کنند. همه باید خود را موظّف به #مواسات بدانند.
🔷مواسات یعنی هیچ خانوادهای از خانوادههای مسلمان و هممیهن و محروم را با دردها و محرومیتها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آنها رفتن و دست کمک رسانی به سوی آنها دراز کردن. امروز این یک وظیفه جهانی برای همه انسانهایی است که دارای وجدان و اخلاق و عاطفه انسانی هستند؛ اما برای مسلمانان، علاوه بر اینکه یک وظیفه اخلاقی و عاطفی است، یک #وظیفه_دینی است.»[۲]
پی نوشتها
[۱]. نهج البلاغة، ص ۴۱۶
[۲] خطبههای نماز عید فطر، ۱۳۸۱/۹/۱۵
نویسنده: کمالی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_علی
@mesagh
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️عوامل غفلت از حضور امام زمان (عج) - (بخش سوم)
🔶 #معرفت و آگاهی به #امام_زمان(عج) لازم است و غفلت از آن حضرت موجب خروج از مسیر صحيح زندگي و نرسيدن به سعادتی که خداوند برای انسان رقم زده، میشود، و باعث گمراهی و شقاوت نیز میگردد. در این بخش به آثار فردی غفلت از امام عصر (عج) می پردازیم.
:
💢 آثار فردی
💠«نااميدی و يأس»
🔷نوميدی و يأس، انسان را تدريجا به سوی فساد و همرنگی با محيط ميکشاند، تا جایی که نميتواند خود را به صورت يک اقليت صالح در برابر اکثريت ناسالم حفظ کند و همرنگ جماعت نشدن را موجب رسوايی ميداند. اين يکی از آثار غفلت از اصلاح جامعه و مصلح الهی و قيام نجاتبخش او ميباشد. پس تنها چيزی که ميتواند به انسان روح اميد بدمد و نگذارد در محيط فاسد حل شود، #اميد به #مصلح_جهانی است. هنگامی که روزنه اميد برای انسان گشوده شود، اميد به تغيير وضع موجود، نقطه عطفی در زندگی او ايجاد ميکند و چه بسا او را به توقف کردن در مسير گناه و بازگشت به سوی پاکی و اصلاح دعوت مينمايد.
💠 «احساس بيهودگی و پوچی»
🔷انسان منتظر، باور قطعی دارد که تنها نظام اجتماعی عادلانه ای که به تمام خواسته های مشروع بشری پاسخ داده، و منصفانه ترين قوانين را برای انسانها آماده کرده است، نظام حکومتی اسلام و قانون الهی قرآن است و زيباترين آن در #عصر_ظهور #حضرت_ولیعصر(عج) تحقق خواهد يافت و اين باعث نشاط زندگی ميشود و زندگی را ارزشی کرده و انسان را از بيهودگی نجات میبخشد، بر خلاف افراد و گروه هایی که از چنين آينده درخشانی غافل اند و نتيجه آن جز احساس بيهودگی و پوچی در زندگی چيز ديگری نخواهد بود.
💠 «عدم اصلاح خويش»
🔷آن کس که منتظر مصلح است، در اصلاح خود ميکوشد تا برای جامعه ايمانی، عنصری مفيد، موثر و کارآمد باشد. البته نکته مهم اينجاست که منتظر واقعی برای چنین برنامه مهمی، هرگز نميتواند نقش تماشاچی را داشته باشد، بايد حتما در صف طالبان اصلاح قرار گيرد.
💠و آثار متعدد ديگر مانند: حل شدن در فساد محيط، کوری دل، مردن قلب، قساوت قلب، ناآرامی روحی و زيانکاری و... که از حوصله بحث ما خارج است.
منبع: وبسایت اندیشه قم
#امام_زمان
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
قدیری ابیانه:🕋التقاطیون و مدعیان اصلاحطلبی معتقدند که اگر خدا موقع نزول قرآن با ایشان مشورت میکرد، قرآن *بینقص* نازل میشد.
خود را عقل کل و خدا را دچار اشتباه میدانند.
آنها در صددند قرآن را مطابق با افکار غربزده خود تعبیر کنند، نه اینکه افکار خود را با کلام خدا تطبیق دهند.
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
قدیری ابیانه: 🎩📡اعتدال عمل به اسلام است.
حرکت بین اسلام با کفر و شرک انحراف است، نه اعتدال
@mesagh
هدایت شده از mesaghمیثاق
#افغانستان
نمایشگاه تصاویر شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر مزار شریف
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ همزمان با نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی نمایشگاهی با تصاویر وی در کتابخانه فردوسی شهر مزارشریف برگزار شد.
این نمایشگاه توسط کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف و همچنین با همکاری اهالی فرهنگمدار شهر مزارشریف صورت گرفته است.
پ.ن
همه جا مراسم #حاج_قاسم برگزار شد اما دریغ از یک مراسم بزرگ و درست و حسابی و در شان در ایران‼️❌
@mesagh