🔻 برای ادای شکر این نعمت های عظیم چه کنیم؟
🔰 علامه مصباح در دیدار جمعی از خادمین و دانش آموختگان طرح ولایت:
🔹به شکرانه این که خداوند اسلام را به ما نشان داده، تشیع را به ما ارزانی داشته، در زمانی به دنیا آمدیم که نظام اسلامی برقرار است و همچنین به شکرانه نعمت وجود امام (ره) و جانشینش که هنوز آن ها را نشناخته ایم، باید ببینیم چه وظیفه ای بر عهده داریم؟ آیا حداقل شکر نعمت خدا این نیست که بیندیشیم چگونه باید زندگی کنیم؟
🔸اولین وظیفه این است که خودمان اسلام را بشناسیم و سپس این اسلام را به دیگران هم بشناسانیم و در وهله بعد به دنبال اجرای احکام اسلام در جامعه باشیم.
8/8/98
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔻ظرفیت عظیم طرح ولایت....
🔰 علامه مصباح در دیدار جمعی از خادمین و دانش آموختگان طرح ولایت:
🔹به لطف خداوند، عده ای توفیق پیدا کرده اند که بتوانند خلاصه معارف دین را با صرف ده ها سال فکر و مشورت و تحقیق و بررسی در قالب طرح ولایت تبیین و تدوین کنند که با آن می توان کلیات دین را در 40 روز یاد گرفت.
🔸تجربه نشان داده که ظرفیتی در این طرح وجود دارد که می تواند در این چند روز، انسان را متحول کند.
8/8/98
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
⭕️چرا ایران نمی تواند کشوری مثل سوئیس باشد❓❓
👈 علامه مصباح:
🔻 در جهان معروف است که کشور سوئیس کشوری بسیار امن و همراه با رفاه است؛ در دهه های اخیر، هیچ جنگی در آنجا رقم نخورده و در هیچ جنگ جهانی هم شرکت نکرده و همواره بیطرف بوده است؛ شاید برخی جوان ها بگویند چه اشکالی دارد که ما هم برنامه ای مانند آن ها داشته باشیم تا هم امنیت و هم پیشرفت و هم رفاه داشته باشیم؟
🔻 پاسخ به چنین پرسشی مستلزم این است که فلسفه وجود انسان را در این دنیا بررسی کنیم که اصلا چرا آفریده شده ایم؟ آیا برای خوردن و خوابیدن و زندگی راحت آفریده شدیم که در نهایت هم با مرگ، همه چیز تمام شود؟ به نظر می رسد این زندگی در نهایت، در بهترین حالت مانند کندوی زنبور عسل است که یک عده حیوانات در آنجا زندگی می کنند و بدون جنگ و دعوا، شیرین ترین مواد غذایی را از معطرترین گیاهان تهیه می کنند و همه از غذا استفاده می کنند و با هم دعوایی هم ندارند. یعنی خیلی که هنر کنیم یک چنین شرایطی فراهم کنیم و یک جامعه مانند کندوی زنبور عسل تشکیل دهیم.
🔻البته هر چند در حال حاضر شرایط جهانی طوری شده که سوئیس بعد از آن جنگ های داخلی و مشکلات دیگری، شرایطی در آن فراهم شده و کمابیش امنیت آن محفوظ هست، اما تضمینی بر بقای آن نیست؛ مخصوصا برای ما در این منطقه خاورمیانه و در بین کشورهای اسلامی و با سوابقی که مهمترین قدم آن به دست امام (ره) برداشته شد و یک حرکت بی نظیر در عالم انسانیت ایجاد کرد، هرگز این ها ما را رها نخواهند کرد؛ اما به فرض که بتوان چنین شرایطی را ایجاد کرد؛ اما این کار به چه قیمتی انجام می شود؟
🔻 در طول تاریخ بشر، هرگز عوامل فساد تا این حد گسترش پیدا نکرده بود و هرگز یک کشور اسلامی، این اندازه دشمن قسم خورده نداشته است. با ین شرایط آیا می توانیم به راحتی به دنبال ایجاد رفاه بوده و یک سوئیسی بزرگتر و وسیع تر درست کنیم؟ آیا دشمنان اجازه خواهند داد؟
🔻 مسأله مهم تر این که حتی اگر چنین شرایطی انجام شد، واقعا برای همین مسأله نیز خلق شدیم؟ این که انسان مانند سایر حیوانات – البته مقداری متمدن تر- به فکر رفاه خود و آسایش بیشتر باشد؟ آیا 124 هزار پیامبر (ص) و این همه نصوص قرآن کریم و بیانات اهل بیت (ع) با چنین تفکری تعارض ندارد؟
🔻 اگر بعد از مرگ همه چیز تمام شود، این دنیا یک چیز عبثی خواهد بود که این همه ظلم و جنایت و کشتار بی رحمانه در آن انجام می شود و در نهایت هم به خط پایان می رسد بدون این که حسابرسی داشته باشد.
👈 دیدار با طلاب و فضلای قم - 5 شهریور 98
@mesbahedustan
هدایت شده از مصباح دوستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قابل_تأمل
🔻 آیا با آمدن امام زمان (عج) مشکلات به زودی حل می شود؟
👈 علامه مصباح یزدی
#جمعه_های_انتظار
#انقلاب_اسلامی
#مشکلات
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔻 اگر راهبری قاطعانه مقام معظم رهبری نبودٰ به وضع قبل از انقلاب بر گشته بودیم ....
🔹 بسياري از دولتهاي گذشته با اختلاف مراتب، نوعي خودباختگي و وادادگي در برابر غرب داشته اند.اگر نبود رهبري قاطعانه مقام معظم رهبري، بارها زمينه تسليم کشور در برابر غرب پيش آمده بودو اين به معناي بازگشت به قبل از انقلاب اسلامي آن هم با فضاحت و بدبختي بيشتر بود که امام(ره) بارها نسبت به آن هشدار داده بود.
🔸اما خدا چنان شجاعت و مقاومتي به اين مرد بزرگ داد که در بسياري از موارد که هيچ يک از سياستمداران و حتي مشاوران با نظر ايشان موافق نبودند، با مقاومت ايشان، مواضع نظام حفظ شد و امروز به مرحلهاي رسيده است که علاوه بر پيشرفتهاي مختلف در زمينههاي علمي و فناوري، در سياست خارجي نيز از چنان عزتي برخورداريم که قابل تصور نبود.
👈 دیدار با اعضای کانون طلوع 92/3/5
@mesbahedustan
🔻 دعوت از آیتالله مصباحیزدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان
👈 جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران طی نامهای از آیتالله مصباح یزدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری دعوت کرد.
دعوت از آیتالله مصباحیزدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان
🔹 به گزارش حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران طی نامهای از آیت الله محمد تقی مصباحیزدی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری دعوت کرد.
👈متن این نامه به شرح زیر است:
« بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔸من به ایشان (آیت الله مصباح) ارادت قلبى دارم؛ فقیه، فیلسوف، متفکّر و صاحبنظر در مسائلِ اساسى اسلام. اگر خداى متعال به نسل کنونى ما این توفیق را نداد که از شخصیتهایى مثل مرحوم علّامهى طباطبایى، یا مرحوم شهید مطهّرى استفاده کند، بحمداللّه این شخصیت عزیز و عظیم، خلاءِ آن عزیزان را در زمان ما پر میکنند. من حقیقتاً خدا را حمد و شکر میکنم که جامعهى ما و بخصوص نسل جوان ما به ایشان خیلى علاقه دارند. بنده از هرجا که کسب خبر کردم، در سرتاسر کشور، اطّلاع یافتم که نسل جوان ما به ایشان شدیداً علاقهمند و معتقد و قدردان است. (رهبر معظم انقلاب اسلامی)
محضر علامه گرانقدر، آیت الله #مصباح یزدی (ادام اللّه بقائه و برکات وجوده)
سلام علیکم
🔹 امروز علاقه ما دانشجویان به شما عیان است و دلیل آن عیان تر از این است که به گفته درآید، اما برای دشمنان سرتاپا کینه و بغضی که چشم و گوششان جز راه های براندازی نظام -که همه اش به توجه خداوند متعال و نگاه صاحب الزمان(عج) به گل نشسته- چیزی نمی بیند و نمی شنود، می گوییم: چطور میتوان از جریان روحانیت اصیلی که مانع غفلت جریان حق است و شاخصه های حرکت اصیل اسلامی و انقلابی را به دست ما می دهد غفلت کرد؟
🔸دشمنان ما بدانند، امروز روزی ست که نظام اسلامی به وجود و حضور شما افتخار میکند و فرمایشات ولی زمان در مورد شما مدتهاست آویزه گوش ما شده است. آری دشمنان بدانند دانشجو بیدار است و از حریم عقاید و ایدئولوژی خود تا سر حد جان حمایت خواهد کرد، لذا از ارتباط با مطهری زمان دور نمانده و با معرفت، بصیرت و تمسک به دامان علمای دین از تمامی فتنه ها و موانع دست ساز دشمن، در امان خواهد بود، ان شاءالله.
🔹ما بر آنیم که با این هوشیاری و توجه به اشارات امام مسلمین، که قدر شما را بیش از پیش نزد همگان روشن می سازد، از امواج توفنده و بی رحم گمراهی در فکر و عمل نجات یافته، به ساحل امن هدایت فرود آییم.
🔸لذا اهمیت و ارزش حضور شما در این برهه زمانی مشخص تر می شود. آنجا که امام خامنه ای می فرمایند: دانشجوی مسلمان دانشگاه را فتح کرد اما خودش از درون مغلوب شد، به دلیل ضعف تحلیل و محتوا؛(17/3/1396)
ما نیک میدانیم که اگر خود را نسازیم و از چون شمایی ایدئولوژی اسلام اصیل و استراتژی مبارزه را فرا نگیریم، سقوط مان قریب الوقوع است.
🔹حال که شما چنین جایگاه والا و مهمی دارید؛ آیا این جفا نیست در حق ما و مردم که در یکی از مهمترین نهادهای جمهوری اسلامی در این برهه زمانی حضور نیافته و مجلس خبرگان را از برکات وجودی خود بدین وسیله متنعم نفرمایید؟ همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، حضور شما وزانت مجلس خبرگان را بیشتر کرده و نبودن شما برای مجلس خبرگان خسارت است. (20/12/1394)
🔸حضرت علامه؛ شما بعد از 70 سال مبارزه با جهل، انحراف و التقاط، بهتر از ما دست های خبیث و آلوده به خون جوانان برومند مسلمان ما را می بینید؛ شما بهتر از ما خصم و دندان های کینه توزانه شان را برای دریدن همه عقایدمان درک می کنید؛ راضی نشوید که ما مردم مسلمان ایران از برکت وجود شما در مجلس خبرگان محروم بمانیم.
🔹از شما تقاضا داریم در این نهاد مهم انقلاب که هر اقدامش در ظهور امام زمان مان تاثیر بسیار دارد، ایفای نقش نموده و وظیفه و رسالت انقلابی تان را بیش از پیش کامل کنید. ما همچون تشنگانی هستیم که منتظر قدوم پر برکت شما هستند.
🔸ما دانشجویان از شما میخواهیم دعوت ما را برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری پذیرفته و با حضور خود، دل های سخت دشمنان مان را از انقلاب اسلامی ناامید تر و خشمگین تر کنید.
والسلام علیکم و رحمه الله »
@mesbahedustan
🔹انسان اگر برای شکر خدمت در آستان قدس تمام عمر سجده کند، کم است
🔸علامه مصباح یزدی، با اشاره به حدیث کسا، آن را شاهد مثال مقام و رتبه اهل بیت(ع) دانست و عنوان کرد: خداوند وقتی آن پنج تن زیر عبا جمع شدند خطاب به جبرئیل به عزت و جلالش سوگند میخورد که همه این عالم را جز به خاطر این افراد خلق نکردم.
👌در میان چهارده معصوم(ع) حالا نیز در خدمت امامی هستید که مظهر رأفت و رحمت است.
https://b2n.ir/487965
#همه_خادم_الرضاییم
@mesbahedustan
🔹جایگاه بسیج در جامعه
🔻 مهمترین نقش بسیج:
🔰 آیت الله #مصباح یزدی:
👈 در هرم ساختار جامعه، بسیج بین رأس هرم و قاعده قرار دارد؛ چرا که از طرفی خودش حاکم و مسئول نیست، هرچند با قوانین و قواعد آشناست، و از طرف دیگر مستقیم با مردم سر و کار دارد؛ لذا بسیج واسطه ای میان ولی امر و مردم است و باید شعاع نور ولی امر را به مردم برساند.
🔸 مهم ترین نقش بسیج، انتقال مفاهیم صحیح انقلاب و اسلام به مردم است، آن هم با عمل، صفا، اخلاص، صمیمیت، صداقت، مهربانی و اطاعت از ولایت.
@mesbahedustan
🔻 تنها راه پيروزي بر دشمن دائمي
👈علامه مصباح:
🔹 بهيقين فرزندان اين مملكت از بعضي از سياستمداران درسخوانده و غربزده بهتر ميفهمند؛ عدهاي نبايد فريب بعضي افراد واداده، غربزده و راحتطلب را بخورند؛ دشمن دشمن است، تا زماني كه زنده است؛ دشمني او تا روز قيامت ادامه خواهد داشت. اين مطلب را قرآن به ما آموخته، و تجربه نيز آن را اثبات كرده است كه اگر شما يک قدم شما جلو بگذاريد، آنها صد قدم عقب ميروند.
🔸 مقام معظم رهبري در آغاز به اينها تذکر داده بودند كه هر چه محکمتر بايستيم، آنها بيشتر عقبنشيني ميکنند؛ اما اگر احساس کنند کمي سست شده و از تحريمها ترسيدهايم، تهديد خود را شديدتر ميكنند.
👈 آيتالله مصباح در جمع کاروان عاشقان حسيني، زائرين خميني در تاريخ 12/3/93
#fatf
#سراب_اعتدال
#ايستادگي
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 این مشکلات، چوب بازگشت از مسیر امام (ره) است
#مصباح_یزدی
#غربگرا
#کدخدا
#ولایت_فقیه
https://eitaa.com/mesbahedustan
https://sapp.ir/mesbahedustan
⛔️ اگر آقا میگفتند مذاکره نکنید؛ چه میکردند؟!
❌ ... تا رسوایی بار بیاورند!
🔹 اگر شش هفت سال پیش که صحبت #مذاکره_با_آمریکا مطرح شد، آقا میفرمودند: مذاکره نکنید! و بعد این #گرانی ها و #تحریم ها پیش میآمد مردم چه کار میکردند؟
🔸 شاید مردم از #رهبری برمیگشتند؛ انقلاب در معرض خطر بود. باید این واقع بشود تا اینها نقش خودشان را بازی کنند و هر کاری از دستشان بر میآید انجام دهند تا رسوایی بار بیاورند.
🔹 حالا بعضی زنهایی که بدحجاب هم هستند میگویند: جانم فدای رهبر! و ما تا آخرین قطره خونمان پشت انقلاب ایستادهایم. اگر آن روز ایشان گفته بودند #مذاکره نکنید، اینطور میشد؟
🔸 اینها موجب میشود که از یک نظر انسان تدبیر خدا را بداند و از یک نظر بداند که خدا چه نعمتی به ما داده؛ چه رهبری با چه تدبیر حکیمانهای که در هر کاری همه جوانب کار را میسنجند. و این جز با لطف خدا و تأییدات الهی نمیشود.
۹۸/۹/۸
منبع: مصباح یزدی دات آی آر
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت آیتالله مصباح در گفتگوی جدید با سایت رهبر انقلاب از رفتار آیتالله خامنهای با کسانیکه ۱۰۰درصد مخالفشان هستند
@mesbahedustan
خلاصه سخنان بسیار مهم آقای #کریمیقدوسی نماینده مجلس در مورد گام های نفوذ با بیان مصادیق آن در دولت تدبیر👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
🔍 #تبیین_و_تحلیل | گفتوگوی تفصیلی با آیتالله مصباح یزدی پیرامون تبیینِ بیانیه #گام_دوم_انقلاب؛
👈 «آفتزُدایی از انقلاب» مأموریت جوانان در گام دوم
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در بیانیهی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربهی ۴۰ سالهی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریهی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» بهسوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود.
🔸️ به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در سلسله مطالب جدیدی به تبیین و تحلیل مبانی، جهتگیریها و ابعاد گوناگون این بیانیه میپردازد. در گفتوگوی پیشرو، آیتالله آقای مصباح یزدی از چهرههای برجسته و باسابقهی انقلاب، عضو سابق مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه در گفتگویی تفصیلی به تحلیل کلانِ این بیانیه و ابعا مختلف آن پرداخته است.
🔹️ موضوعاتی چون: تحلیل مسئلهی رهبری در انقلاب اسلامی، زمینهها و ضرورتهای صدور بیانیه در این مقطع زمانی، خصوصیات انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر انقلابها، نسبت تبیینِ انقلاب در قالب دو گام با نظریهی فرآیند تحقق تمدن نوین اسلامی، اهمیت تربیتِ اسلامی نسل جوان و چگونگی آن، خطرِ افراط، مسئولیتپذیری و نقشآفرینی جوانان در گام دوم و اهمیت اطاعت از ولیفقیه از جملات موضوعات خواندنی مطرح شده در این گفتوگوی تفصیلی است.
🔍 متن کامل گفتگو و ارسال نظر👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=43346
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #تبیین_و_تحلیل | «آفتزُدایی از انقلاب» مأموریت جوانان در گام دوم
🔻علامه مصباح: کدام مسئولی را دیده اید که علیرغم استفاده از این انقلاب، حاضر به فداکاری و حتی شهادت برای این انقلاب باشد؟ چقدر جوان داریم که حاضر به فداکاری برای انقلاب هستند؟
🔺 گفتوگوی تفصیلی با آیتالله مصباح یزدی پیرامون تبیینِ بیانیه #گام_دوم_انقلاب
@mesbahedustan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ اتمام حجت علامه مصباح با طلاب و حوزه هاي علميه:
🔻🔻خودمان مقصريم؛ كل قرآن را رها كرده ايم ، فقط آيات الاحكام را گرفتيم!!
👈 روزي بايد در مقابل خدا پاسخگو باشيم
@mesbahedustan
🔰 دیدار جمعی از طلاب #کاظمیه استان یزد با علامه #مصباح یزدی/ بخش اول
🔻 علامه مصباح یزدی خطاب به طلاب کاظمیه: در خصوص انگیزه تان برای طلبگی فکر کنید
👈 تأکید بنده این است که در خصوص انگیزه تان برای طلبگی فکر کنید. شاید در گذشته یا حال عده ای باشند که وقتی از جاهای دیگر واماندند، به فکر آمدن به حوزه بوده باشند یا چون پدرشان روحانی است، می خواهند این چراغ در خانواده شان روشن بماند. شما در عصری هستید که فهم، استعداد و حقیقت جویی در نوع مردم وجود دارد؛ لذا با دنبال این باشید که نیت و انگیزه خود را به خوبی مشخص کنید.
🔹 چه بسا یک کار با شرایط و حجم و شکل واحد از دو نفر سر بزند، اما یکی به خاطر این کار، اهل جنت و دیگری اهل دوزخ شود. یعنی اولی ارزشش صفر و دومی ارزشی در حد بینهایت داشته باشد. دلیل اختلاف ارزش ها، اختلاف در نیت هاست؛ عین همین مسأله در طلبگی هم هست؛ اگر به خاطر اغراض دنیوی طلبه شویم، روزی خواهد آمد که خیلی پشیمان خواهیم شد؛ به همین دلیل هر چقدر در این مورد فکر کنید که چرا طلبه شدید و چه انگیزه ای دارید، ارزشش را دارد.
98/9/14
مشروح خبر:
http://mesbahyazdi.ir/node/7546
@mesbahedustan
🔰دیدار جمعی از طلاب کاظمیه استان یزد با علامه مصباح یزدی/ بخش دوم
🔻علامه مصباح یزدی خطاب به طلاب کاظمیه: گدایی از اهل بیت علیهم السلام تمرین بندگی خداست
🔷 ارتباط با خدا، هنوز برای ما مفهوم مشخص و صحیحی ندارد؛ آری؛ ارتباط با دیگران را می فهمیم، اما ارتباط و انس با خدا به سادگی قابل درک نیست؛ لذا خداوند بندگان ممتازی را قرار داده تا راهنما و الگوی ما باشند؛ انس و ارتباط با آن ها، ساده تر از انس و ارتباط با خدا و مقدمه آن است. لذا یکی از رحمت های خدا بر انسان ها به خصوص شیعیان، باز بودن راه توسل به اولیای الهی است؛ آن هم همیشه، همه جا و در هر حالی امکان پذیر است؛ حتی در وقت خوابیدن؛ اما متأسفانه غالب افراد در اکثر مواقع، غافل هستند.
🔶 باید از اهل بیت گدایی کنیم، شاید عده ای عارشان شود که از اهل بیت (ع) گدایی کنند، اما این نوع نگاه مقدمه ای است بر این که عارشان شود که بندگی خدا کنند؛ در واقع تمرین بندگی خدا، گدایی درخانه اولیای الهی است.
98/9/14
مشروح خبر:
http://mesbahyazdi.ir/node/7546
@mesbahedustan
🔰 دیدار جمعی از طلاب کاظمیه استان یزد با علامه مصباح یزدی/ بخش سوم
🔻 بیان خاطرات علامه مصباح یزدی ازدوران نوجوانی و طلبگی شان در یزد
🔸 زمانی که هنوز کودک بودم، پدرم در کنار مسجد ریگ یزد، گیوه فروشی داشت؛ آن زمان، دوران اوج سلطنت پهلوی بود و وضعیت دین در جامعه نیز بسیار نامناسب بود؛ به زحمت نماز جماعت مختصری برپا می شد و عزاداری مختصری صورت می گرفت؛ بلکه حتی در برهه ای، روضه خوانی و پوشیدن لباس روحانیت نیز ممنوع بود؛ به یاد دارم که روضه خوان در زیرزمین خانه، آن هم به آرامی روضه می خواند تا مبادا مأموران پهلوی صدای او را بشنوند.
🔹مدارس علمیه یزد در آن زمان وضع خوبی نداشت؛ مدرسه علمیه خان که دارای سه بخش بود، یک بخش آن توسط سیل تخریب شده بود و بین تمام حجره های حوزه علمیه، تنها سه حجره مورد استفاده قرار می گرفت که آن هم آقای محمدهادی طزرجانی، شیخ علی بمان مکبّر و یک درویش بود. یعنی اصلا طلبه ای در مدرسه وجود نداشت. یکی دیگر از مدارس علمیه نیز به درمانگاه زنان تبدیل شده بود!!!
🔸بنده از پایه ششم به حوزه رفتم و تا رسائل و مکاسب را نیز در یزد خواندم. یک سالی هم نجف بودم و سال 31-32 بود که به قم آمدم. البته نهایت انگیزه ما در آن زمان برای طلبگی این بود که طلبگی ثواب دارد؛ به عبارت بهتر طلبه شدن را امری مستحب می دانستیم؛ اما بعدها کم کم با عوض شدن شرایط اجتماعی و رشد فکری، درک کردیم که طلبگی گاهی به عنوان یک وظیفه واجب، بلکه از مهمترین واجبات است. البته بیش از همه اساتید، آشنایی با علامه طباطبایی برای من اثربخش بود.
🔹آقای مناقب، عامل آشنایی من با علامه طباطبایی بود؛ من به درخواست ایشان به مسجد سلماسی برای درس تفسیر علامه طباطبایی رفتم؛ اما متوجه شدم مسائلی که این روحانی سید با این صدای بسیار آرام بیان می کند، مطالبی است که تفاوت های بسیاری با تفسیرهای دیگران دارد. بعد از درس به آقای مناقب گفتم تصور من این است که آنچه این سید(علامه طباطبایی) می گوید، همه اش درس نیست، بلکه از جای دیگری به او الهام می شود. نتیجه اینکه آغاز آشنایی بنده با علامه طباطبایی این گونه رقم خورد و حس کردم می توانم جواب سئوال هایم را از ایشان بگیرم.
این که چرا خلق شدیم؟ انبیاء برای چه آمدند؟ درس و حوزه چه فایده ای دارد؟ و چرا اولیای الهی مانند سیدالشهدا (ع) این همه سختی ها را برای حفظ دین متحمل شدند؟ این ها سئوالاتی بود که هیچ امیدی نداشتیم در کلاس های دیگر- غیر از کلاس علامه طباطبایی- پاسخ آن را دریافت کنم. آشنایی با ایشان سبب شد تا اعتقادات به صورت یک مجموعه منسجم و منطقی برای ما حل و هضم شود.
98/9/14
مشروح خبر:
http://mesbahyazdi.ir/node/7546
@mesbahedustan
🔰 دیدار جمعی از طلاب کاظمیه استان یزد با علامه مصباح یزدی/ بخش چهارم
♦️ سخنان علامه مصباح یزدی در مورد وضع زندگی استادشان علامه طباطبایی
🔹 علامه طباطبایی منزلی اجاره کرده بودند که ماهیانه 85 تومان اجاره بها داشت و با چهار فرزند خود در این منزل سکونت داشتند؛ اما حقیقت این بود که چنین عالمی حتی پرداخت این اجاره بها برایشان دشوار بود.
🔸 حتی یکی از شاگردان ایشان – مرحوم دوانی- وقتی از ایشان می خواهد که اسفار را که به دلایل مختلفی، مفصل شده بود را مقداری مختصرتر کرده و موارد تکراری و تفصیلات غیر ضروری آن را حذف کنند و به عنوان مقدمه از ایشان خواستند که در بخش اول کتاب اسفار، زیر مطالب تکراری آن خط بکشند تا کار شروع شود، علامه طباطبایی در حالی که سکوت کردند، بسیار ناراحت شدند؛ وقتی دوباره اصرار شد، علامه طباطبایی گفتند که آیا یک کتاب باید باشد که من زیر مطالب تکراری اش خط بکشم؟ یعنی علامه طباطبایی حتی قدرت خرید یک کتاب اسفار را نداشتند!
🔹این در حالی است که امروز هر تحقیقی در جهان اسلام بخواهد انجام گیرد، بی نیاز از آثار علامه طباطبایی نیست؛ ایشان وقتی کتاب المیزان را می نوشتند و چند جلد آن چاپ شده بود، هنوز نوشتن آن به پایان نرسیده بود که به زبان اندونزیایی (مالایی) ترجمه می شد. یعنی کسی با چنین علمی که کتابی به این حد مهم و مؤثر می نویسد، حتی پول یک کتاب نداشت! البته غالب کتاب های مهم دینی توسط افرادی بوده که هزینه زندگی عادی شان را نداشتند.
98/9/14
مشروح خبر:
http://mesbahyazdi.ir/node/7546
@mesbahedustan
🔰 دیدار جمعی از طلاب کاظمیه استان یزد با علامه مصباح یزدی/ بخش پنجم
♦️ ملاک عمل؛ خواسته دل؟ خواست مردم؟ یا خواسته خدا؟
🔹 سرّ خلیفه اللهی انسان در مختار بودن وی نهفته است. در درون انسان، کشش های متضادی وجود دارد که انسان را به سوی خود دعوت می کنند؛ این انسان است که باید با اختیار خود و بر اساس شناخت صحیح، راه درست را انتخاب کند تا رشد کند. البته حتی با انتخاب راه صحیح، آفت هایی نیز در مسیر وجود دارند که باید مراقب آن ها بود؛ وگرنه روزی سبب سقوط خواهند شد.
🔸 خداوند در مورد بلعم باعورا می فرماید " و آتیناه آیاتنا"؛ این عبارتی است که خداوند در مورد انبیاء به کار می برد، اما او با این که نبی نبود، به این مقام رسیده بود! مستجاب الدعوه شده بود و مردم از راه دور و نزدیک برای استجابت خواسته هایشان نزد او می رسیدند! اما به خاطر آفتی که در درونی او بود و میل به دنیا، چنان سقوط کرد که خداوند در قرآن او را به سگ تشبیه می کند! خدا این داستان ها را در قرآن بیان نکرده تا سبب سرگرمی ما شود؛ بلکه به ما یاد می دهد که این خطر همواره ما را نیز تهدید می کند؛ مبادا به درس خواندن، عالم شدن و حتی مستجاب الدعوه شدن مغرور شویم.
🔹 ظرفیت انسان بسیار عظیم است؛ انسان با اختیار خود می تواند به عظیم ترین درجات برسد و می تواند پست ترین موجودات شود. لذا باید به نیت هایمان و کارهایمان بیشتر دقت کنیم.
🔸باید ببینیم ملاک کارهایمان چیست؟ چون دلمان می خواهد؟ چون مردم بیشتر خوششان می آید؟ انحراف از همین جا شروع می شود؛ مگر خدای ما، دل ماست؟ مگر خالق ما مردم هستند و سعادت ابدی ما دست مردم است؟ خدا وعده داده اگر کسی برای خدا کار کند و بین خود و خدایش را اصلاح کند، خداوند بین او و مردم را اصلاح خواهد کرد.
98/9/14
مشروح خبر:
http://mesbahyazdi.ir/node/7546
@mesbahedustan
هدایت شده از مصباح دوستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸علامه مصباح یزدی: حال که روزهای اخر عمرم را می گذرانم و طمع پست و مقامی از کسی ندارم، صادقانه می گویم...
#بازنشر
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔰 علامه مصباح در دیدار با طلاب مدرسه علمیه نواب مشهد/ بخش اول
🔻 #مهمترین_خطر
🔹 کفر، شیطان پرستی و الحاد بزرگترین خطری است که معنویت و انسانیت جامعه را تهدید می کند.
🔸 امروز به اعتراف اکثر صاحب نظران مربوط در حوزه های مختلف، دشمنان اسلام و انقلاب از بسیاری از نقشه هایی که کشیدند ناامیدند؛ راههای مختلفی را از اول انقلاب شروع کردند و فکر کردند تا شش ماه دیگر فاتحه انقلاب خوانده می شود؛ جنگ تحمیلی به راه انداختند و بعد از جنگ نیز راه های مختلفی را امتحان کردند، اما بحمدالله سرشان به سنگ خورد و به برکت دعای امام زمان و عنایات حضرت رضا صلوات الله علیه و رهبری رهبر معظم انقلاب که یکی از بزرگترین نعمت های الهی برای جامعه اسلامی در این عصر هستند، راه به جایی نبردند.
🔹اما راهی که برای موفقیت خودشان دیدند، همان جهات فکری و اعتقادی است و تلاش خود را در این زمینه متمرکز کرده اند.
🔸 متأسفانه بسیاری از افراد که سروکارشان با مسائل عمومی و اقتصادی است، این را درک نمی کنند. حتی بسیاری از سیاستمداران ریزبین و نکته سنج نیز از آن غافل هستند و میزان اهمیت آن را درک نمی کنند و لذا وقتی متوجه خطری نباشند، با آن نیز مبارزه نخواهند کرد.
🔹 دشمن فعالیت خود را روی نسل آینده انقلاب متمرکز کرده است، لذا شبانه روز و به صورت های مختلف، برنامه هایشان را در افکار جوانان تزریق می کنند و برای تأثیرگذاری، جنبه های روانشناسی کارشان را نیز بسیار مورد توجه قرار می دهند.
98/9/4
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
🔰 علامه مصباح در دیدار با طلاب مدرسه علمیه نواب مشهد/ بخش دوم
🔻 خطری که نخبگان و فرهیختگان را تهدید می کند
🔹 یکی از تبلیغات دشمنان که خصوصا نخبگان و فرهیختگان جامعه را نشانه گرفته است این کهدشمنان در صدد القاء این نکته هستند که روحانیون و علما، رجال دین هستند؛ اما اداره کشور باید به دست رجال سیاست باشد. دین به اموری مانند نماز و روزه می پردازد و سایر امور اجتماعی، به دین ارتباطی ندارد؛ به عبارت دیگر سکولاریسم را ترویج کرده و هرگونه دخالت دین در امور اجتماعی و اداره حکومت را نفی می کنند.
🔸 متأسفانه گاهی در مجامع علمی هم چنین بیان می شود که وظیفه دین، ارتباط انسان با خداست و ربطی به امور مادی ندارد.
🔹این عده می گویند امام(ره) هم از احساسات مردم استفاده کرد و توانست به اسم دین، شاه را ساقط کند؛ اما حقیقت این است که دین، ربطی به این مسائل ندارد! و این زرنگی امام (ره) در استفاده از دین بود.
🔸 ابتدا نخبگان باید نظر واحدی در مورد جامعیت دین و شمول گستره آن نسبت به ساحت های مختلف زندگی، داشته باشند و برای خودشان حل کنند؛ در مرحله بعد هم باید سعی کنند چنان در جامعه ترویج دهند که جزئی از فرهنگ جامعه شود و شبهه افکنی شیاطین در این زمینه، بی اثر باشد.
98/9/4
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔰علامه مصباح در دیدار با طلاب مدرسه علمیه نواب مشهد/ بخش سوم
🔻 هدف از دین؟!
🔹 علوم (شناخت ها) و ارزش ها از ارکان هویت انسان هستند؛ یکی از نکاتی که در مورد علم باید در نظر گرفته شود، مسأله هدف علم است؛ مثلا هدف اقتصاد، کسب درآمد و رفاه جامعه است و هدف پزشکی سلامت افراد جامعه است
🔸غالب علوم، نهایت فایده شان و هدفشان در همین دنیا خلاصه می شود، اما علومی هم وجود دارند که نتیجه آن تا سال ها بلکه بی نهایت ادامه دارد و آن دین است.
🔹 البته باید دید دین از مقوله شناخت است یا ارزش ها؟
🔸دین از مقوله شناخت هاست، اما شناختی که ما را به یک سلسله ارزش ها می رساند. بسیاری از ارزش ها مانند فرهنگ ناسیونالیستی یا توجه به لباس های محلی و نظایر آن، بر اساس اعتبارات و تمایلات شکل گرفته است، اما دین تابع قراردادهای اجتماعی نیست
🔹ما معتقدیم، خدا حقیقتی فوق حقایق دیگر است و هرچه که بهره ای از حقیقت داشته باشد، آن را از عنایت الهی دریافت کرده است و در واقع عاریه ای در دست اوست. ازطرف دیگر عمل کردن به دین هم دارای مصالحی است، اما نه مصالح محدودی که فقط چند سالی در این دنیا، همراه با انسان باشد؛ بلکه تا بی نهایت ادامه دارد.
98/9/4
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan