📸 #عکس_نوشت | بندگی خدا، تنها راه سعادت
🔹️ایشان احتراز داشتند از اینکه به عنوان غیر فقاهت اصلاً شناخته بشوند و از مسائل علمی عرفانی و بحثهای نظری و اینها اصلاً اظهار نمیکردند، مطلبی هم که دلالت داشته باشد بر اینکه خود ایشان یک کمال معنوی دارند، چیزی میدانند، کشف میکنند، از گذشته، از حال یا آینده جداً خودداری میکردند و کتمان میکردند.
🔸️چیزی که در زندگی ایشان کاملاً آشکار بود اینبود که ایشان تمام سخنانشان و رفتارشان روی یک محور متمرکز بود و آن اینکه تقرب به خدای متعال یا کمال حقیقی برای انسان جز در سایه اطاعت خدا و عمل به دستورات شریعت حاصل نمیشود، هیچ راه دیگری وجود ندارد، تکیه کلام ایشان انجام واجبات و ترک محرمات بود.
۱۳۸۹/۰۱/۲۶
🔺️به مناسبت ۲۷ اردیبهشت ماه، سالروز ارتحال آیت الله محمد تقی بهجت رحمهالله
💻 @mesbahyazdi_ir
🌷سلسله جلسات #درس_اخلاق
در محضر حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)
🔺️با موضوع «محبت خدا»
🔹️چهارشنبه شب ها
🔸️انتشار در صفحات مجازی:
🌐 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| دسته بندی انسان ها در قرآن
🔺️قسمت شصتم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
💻 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | بهترین هدیه به امام زمان (عج)
🔸️هدیهاى که تقدیم امام زمانمان ارواحناه فداه مىکنیم، باید بهترین سرمایهها و دارایىهاى ما باشد. براى خدمت به امام زمان علیه السلام باید بهترین اوقات و سرمایههایمان را هزینه، و جوانى خویش را در این راه فدا کنیم و لحظهاى از خدمتگزارى و جلب رضایت حضرت غافل نشویم. اگر در همین لحظه، به شما جواز شرفیابى به محضر امام زمان(عج) را عطا کنند، آیا براى هدیه به حضرت تکه نانى خشکیده یا لباسى وصلهدار مىبرید یا بهترین دارایى خویش را به محضر مقدّسش هدیه مىکنید؟
📖 کتاب آفتاب ولایت، صفحه ۳۴
🌸 #مهدویت ۷
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | حیمتالّه
🔸️کیفیت رابطه خدا با جهان هستی و انسان مسئله بسيار بزرگى ست، به نظر بنده اين مسئله را با بينش و بيان فلسفى هيچ كس مثل ملاصدرا حل نكرد، نه قبل از او نه بعد از او، بعد از او هر كس گفته از او ياد گرفته قبل از او هم كسى نتوانسته مثل او مسئله را از منظر فلسفی بیان کند.
۱۳۸۰/۰۳/۰۷
🔺️به مناسبت ۱ خرداد ماه سالروز بزرگداشت مرحوم ملاصدرا رحمتاللهعلیه
📱@mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | جریان افراط و تفریط
🔸️روزى همين به اصطلاح گروه هاى چپ دوم خردادى و اصلاح طلب اگر كسى احتمال گفتگو با آمریکا را مطرح می کرد آنرا جنايت تلقی می کردند،ديپلمات ايرانى در انگليس با ديپلمات خارجى صحبت كرده بود می گفتند اينها آمريكائى هستند!از آن طرف ببينيد اولين جوانه ارتباط با آمريكا از کجا شروع شد!
۱۳۸۱/۰۸/۱۰
📱 @mesbahyazdi_ir
💠فضل الهی متعلق اختیار انسان است
«اِنَّكَ لاتَهْدى مَنْ اَحْبَبْتَ وَلكِنَّ اللّهَ يَهْدى مَنْ يَشاءُ وَهُوَ اَعْلَمُ بِالْمُهْتَدین» قصص ۵۶
ترجمه: «مسلّما تو نمىتوانى هر كس را كه خود دوست بدارى هدايت كنى (قلبش را متوجه حق سازى، زيرا وظيفه تو راه نشان دادن است) و لكن خداست كه هر كس را بخواهد به ايمان مىرساند، و او به كسانى كه استعداد هدايت را دارند داناتر است»
🔸️ خداست که به ما رحمت مىدهد. خداست که مؤمنین را وارد بهشت مىکند. خداست که بر آنها فضل و رحمت ارزانى مىدارد. خداست که هدایت میکند و همه اینها به جاى خود حقایقى است مسلّم، و البته این حقایق هیچگاه به معناى نفى اختیار از انسان نیست؛ چراکه، فاعليّت الهى در طول فاعليّت انسان بوده و معارض با آن نیست .
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۲۶
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | اسرائيل يك دولت تروريست است، با ترور به وجود آمده و بقايش در كارهاى تروريستى است، تحت الحمايه آمريكاست، نور چشم آمريكا است، حاضرند همه آبرویشان را به پایش بريزند، اما اين را نگه دارند، دولت تروريستى كه صريحا مىگويد: حتی كسى در فلسطين با انتخابات آزاد برنده شود ترورش مىكنيم.
۱۳۸۴/۱۲/۲۲
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 رستگاری سعادت است
«اَلَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فى سَبیلِاللّهِ بِاَمْوالِهِمْ وَ اَنْفُسِهِمْ اَعْظَمُ دَرَجَةٌ عِنْدَاللّهِ وَ اُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَة مِنْهُ وَ رِضْوان وَ جَنّات لَهُمْ فیها نَعیمٌ مُقیمٌ خالِدینَ فیها...» توبه ۲۰ و ۲۱
ترجمه: «آنها كه ايمان آورده و هجرت كردند و در راه خدا با مالها و جانهايشان جهاد نمودند، پايه و منزلتشان در نزد خدا بزرگتر است و آنها همان كاميابانند، پروردگارشان آنها را به رحمت و خشنوديى از جانب خود و بهشتهايى كه در آنجا براى آنها نعمتى پايدار است بشارت مىدهد. آنها در آنجا براى ابد جاودانهاند، حقّا كه در نزد خدا پاداشى بزرگ است»
🔸️قرآن فلاح و رستگارى را به عنوان هدف از انجام کارهاى خوب مطرح مىکند، که همه کارهاى عبادى و افعال شایسته را براى رسیدن به آن باید انجام داد؛ ولى هیچگاه براى فلاح، هدف و غایت دیگرى بیان نمىکند و نمىگوید که اگر کسى به فلاح رسید چه مىشود چون در وراى فلاح و رستگارى هدف دیگرى و غایت گرانبهاتر و پرارزشترى وجود ندارد.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۳۴
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | خرمشهر را خدا آزاد کرد
🔸️بعد از عمليات بيتالمقدس و آزادسازی خرمشهر، امام فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.» در حقیقت ما در آن حادثه به وظیفه عمل کردیم و خدا هم این نتیجه را عنایت کرد. ما باید میجنگیدیم. پس ما مکلف به وظيفه جنگیدن بودیم. اما عمل ما مقيد به حصول نتیجه نيست.
۱۳۹۲/۰۳/۰۱
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | مقاومت، کمال انسانیت
🔸️کمال انسان در سايه انتخاب راه صحيح و مقاومت در مقابل عوامل مخالف است. چرا بايد صبر و مقاومت داشت؟ چون انسانيت انسان چنين اقتضايي دارد کمال انسان در گرو انتخاب راه صحيح و مبارزه کردن نفي کردن طرد کردن و جلوگيري از وسوسههاي شيطاني و پيمودن راه غلط است.
۱۳۹۲/۰۴/۲۱
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 هرکس در گروی عمل خویش است
«مَنْ عَمِلَ صالِحاً فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ اَساءَ فَعَلَيْها» فصلت ۴۶
ترجمه: «هر كس عمل صالحى كند به نفع خود كرده و هر كس بدى كند به ضرر خود كرده»
🔸️تلاش انسان هدر نمىرود و نتیجه آن ابتداءا عاید خودش خواهد شد، هر حرکتى که مىکند و هرکارى که به اختیار خود انجام مىدهد نتیجه آن و نفع و ضررى که به بار مىآورد قطعاً به خود وى باز مىگردد.
🔹️هیچگاه از نتایج مطلوب کارهاى خویش محروم نمىشود و از زیان رفتار بدش در امان نخواهد بود و رفتارش براى خداوند هیچ نفع و ضررى دربر ندارد و دیگر اینکه کامیابى و رستگارى انسان بدون تلاش اختیارى تحقّقپذیر نیست، تنها با سعى و کوشش خویش مىتواند به مطلوب نهایى خود برسد و (با توکل و سعی و تلاش) دیگران نمىتوانند سرنوشت او را تغییر دهند.
📖 اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۳۷
📝 ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| راه رسیدن به برترین زندگی
🔺️قسمت شصت و یکم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 سرمایه اصلی برای آخرت است
«وان لیس للانسان الاّ ما سعى» ۳۹ نجم
ترجمه: «و اينكه انسان به جز كار و تلاشش سرمايهاى ندارد؟»
🔸️بعضى از سادهاندیشان گمان کردهاند که این آیه و نظایر آن بیانکننده یک اصل اقتصادى و یک قانون تشریعى است و این حقیقت را مطرح مىکند که انسان در جامعه و در زندگى مادى جز آنچه را که به وسیله کار و تلاش به دست مىآورد مالک چیز دیگرى نخواهد بود.
🔹️اما آیه فوق صرفا ارتباطى با آن اصل اقتصادى ندارد بلکه ناظر به یک حقیقت اخروى و مربوط به قیامت است که در آنجا کسى بار کس دیگرى را تحمّل نمىکند و جز سعى و تلاش خویش چیزى ندارد.
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۴۰
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | مکتب امام صادق
▪️درسی که ما باید از امام صادق علیهالسلام بگیریم این است که آنچه میتواند در دوران های تاریک در دوران های فتنه، در دوران هایی که مردم را فریب می دهند و به نام اسلام احکام اسلام را از بین میبرند، حافظ اسلام برای این عصر و زمان های آینده باشد؛ عالمان راستین است.
▫️اگر چنین اشخاصی وجود داشته باشند بالاخره مردم مردمی حقجو و وظیفه شناس پیدا خواهند شد که روزی به وظیفهشان عمل کنند. مثل جوانانی که این روزها در سراسر کشور یادواره های شان گرامی داشته میشود؛ کسانی که در راه شهادت سر از پا نمیشناختند اینها از کجا پیدا شدند؟ از عرش نازل شده بودند؟ در همان دوران ستم شاهی اینها تربیت شدند به برکت عالمی مثل حضرت امام و یاران و شاگردانش. باز هم اگر روزگار تیرهای مثل دوران شاه پیش بیاید خدا خمینی هایی تربیت خواهد کرد.
۱۳۷۹/۱۱/۰۲
🏴 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | حضرت ولیعصر (عج)، نقطهی اشتراک شیعه و سنی
🔸️نعمت وجود مقدّس ولىّ عصر (عج) براى همه مسلمانان اثبات شده و قطعى است. آنطور که بزرگان اهل سنّت اعتراف کردهاند، روایات درباره اثبات وجود حضرت مهدى (صلوات اللّه علیه) در منابعِ اهل تسنّن نیز از حدّ تواتر بالاتر است به جز افراد منحرفى که بر اثر انحرافهاى فکرى و عقیدتى، وجود ولىّ عصر (عج) را نمىپذیرند، بقیه اهل تسنّن که بیشتر مسلمانان جهان را تشکیل مىدهند، وجود مقدّس آن بزرگوار را قبول دارند.
🔹️نقطه اشتراک بین ما و برادران اهل تسنّن این است که هر دو قبول داریم در دوران آخرالزّمان، بزرگمردى از نسل پیامبر اکرم (ص) ظهور خواهد کرد که زمین را پس از آن که از ظلم و جور پر شده است، از عدل و داد پر خواهد کرد.
📖 آفتاب ولایت، صفحه ۳۷
🌸 #مهدویت ۸
🏴 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | امام جعفر صادق علیه السلام به شیعیانشان فرمودند: «کونوا لنا زینا و لا تکونوا علینا شینا» یعنی شما باید جوری رفتار کنید که به تعبیر بنده مایه افتخار ما باشید. مبادا طوری رفتار کنید که باعث ننگ و عار بشوید، رفتار خوب شما را میبینند میگویند این تربیت شده مکتب امام صادق علیه السلام است.
🏴 @mesbahyazdi_ir
🔰جلسات نورانی ذکر اهل بیت به برکت رهنمودهای امام و فداکاریهای شهدا است
🔸️آيا وضع كشور ما هميشه اين جور بوده؟ يعنى ۵۰ سال پيشتر هم در كشور چنين جلساتى بود، چنين دانش آموزانى با عشق به اهل بيت، با ياد امام مهدى دور هم جمع مىشدند و عاشقانه سرود مىخواندند و اظهار ارادت مىكردند؟ پاسخش منفى است! طبعا سن و سال شما اقتضاء نمىكند كه آن دوران را بخاطر بياوريد ولى امثال ماها بخاطر داريم كه در ۳۰ سال پيش و ماقبل آن نمونهاى از اين جلسات در كشور وجود نداشت.
🔹️دانشآموزان متدين، خانمهاى متدين، كسانى بودند كه در گوشه و كنار خانه خودشان خزيده بودند، جرأت اينكه در اجتماع ظاهر بشوند، خودى نشان بدهند، كارى انجام بدهند، خدمتى ارايه بدهند نداشتند و كسى به آنها مجال نمىداد. بعد از پيروزى انقلاب اين گونه مجالس، اين گونه تشكلها تدريجا شكل گرفت و كم كم به اوج خود رسيد آنچه بر اثر رهنمودهاى امام و فداكارىهاى شهداء پديد آمده بود همين جلسات نورانى است.
۱۳۸۴/۰۶/۰۲
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 آداب الهی سرچشمه نیکی هاست
«لَيْسَ الْبِرُّ بِاَنْ تَأْتُوالْبُيُوتَ مِنْ ظُهُورِها وَلكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقى وَ أْتُوالْبُيُوتَ مِنْ اَبْوابِها» بقره ۱۸۹
ترجمه: «و اين كار خوبى نيست كه شما در حال احرام از پشت بام داخل خانهها شويد، بلكه عمل صحيح اين است كه از خدا بترسيد و خانهها را از در درآييد»
🔸️بعضى از جامعهشناسان پنداشتهاند که اخلاق امورى صرفاً قراردادى (در عرف) است و هیچ واقعیتى ندارد؛ بلکه، از آداب اجتماعى سرچشمه مىگیرد، از دیدگاه اسلام پندار درستى نیست. از این دیدگاه «برّ» که در آیه هم آمده ریشه واقعى و منطقى و عقلایى دارد و اخلاق، صرف آداب و رسوم بىاساس یا عرفی نیست. بنابراین کارهاى خرافاتى یا بی اساس عرفی را گرچه در جامعهاى مرسوم باشد نمىتوان و نباید برّ به حساب آورد.
📖 اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۶۸
📝 ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | چگونه برخلاف سیره انبیا و آیات قرآن بمرور امر به معروف و نهى از منكر (در عرف) كار زشت و بدى میشود؟ مگر مى شود همچنين چيزى؟ بله، وقتى فرهنگ تساهل و تسامح (و بی تفاوتی در دین) رواج پيدا كرد، امر به معروف و نهى از منكر مى شود فضولى! در این عرف وقتی تذکر میدهید می گويند به تو چه!
۱۳۸۲/۰۵/۲۵
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | هنر تبلیغ
🔸️انسان اگر بخواهد در معاشرت بر دیگران اثرگذار باشد، اگر بايد رفتارش طورى باشد كه آنها احساس كنند خيرخواهشان است اگر احساس رقابت كنند هرگز به حرف اينها گوش نمىدهند، تبلیغ یعنی همین.
۱۳۸۳/۰۹/۰۸
📱 @mesbahyazdi_ir
💠تقوا یعنی پروای از خدا
«فَاصْبِرْ اِنَّ الْعاقِبَةَ لِلْمُتَّقین» هود ۴۹
ترجمه: «پس صبر پيشه گير كه عاقبت از آن مردم با تقوا است»
🔸️تقوا از دیدگاه اسلام به این معناست که انسان از خطرى بترسد (و نسبت به آن پروا داشته باشد) که از فعل اختیارى خود یا ترک آن متوجّه سعادت ابدى او مىشود، و بینش توحیدى مىگوید: این خطر در نهایت به دست خداوند به او خواهد رسید، و در برابر این خطر، کارى کند که چنین خطرى متوجّه او نشود. کسى را که در برابر چنین خطرى دست به چنین کارى مىزند (و پروا دارد) «متقى» و این رفتار ویژه او را «تقوا» گویند
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۷۰
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
📸 #عکس_نوشت | وابستگی به دنیا، آغاز هر خطایی است
🔸️حب الدنیا رأس کل خطیئۀ، بیشتر عیبهای ما از اینجا شروع میشود، لااقل سعی کنیم تعلقات دنیا را زیاد نکنیم، آرزوهای دنیا را طولانی نکنیم، جلوی چشم و هم چشمی ها را بگیریم و الا همیشه در اشتباه می افتیم شیطان همیشه منتظر است که یک قدمی کج برداریم او ما را هل بدهد
۱۳۹۷/۰۶/۲۷
📱 @mesbahyazdi_ir
💠 تقوا، ارزش هر عملی است
«اِنَّ اَكْرَمَكُمْ عِنْدَاللّهِ اَتْقیكُم» حجرات ۱۳
ترجمه: «گرامىترين شما با تقوىترين شما است»
🔸️(اینگونه نیست که صرفا رفتار نیکو برای انسان ارزش به بار بیاورد) بلکه تنها ارزشى که براى افعال اختیارى (و رفتار انسان) لحاظ شده تقواست و هر رفتار و عملی تحت این عنوان، ارزش مىیابد. حتى تحصیل علم در صورتى ارزشمند است که مصداق «تقوا» باشد و براى خدا تحصیل شود. کسب ثروت و صرف آن نیز نباید خارج از «تقوا» باشد
📖اخلاق در قرآن جلد ۱ صفحه ۷۸
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir
💠صبر یعنی مقاومت در طاعت، معصیت، مصیبت
«اِنَّ اللّهَ مَعَ الصّابِرین» بقره ۱۵۳
ترجمه: «خدا با صابران است»
🔸️مفهوم صبر، این معنا را تداعى مىکند که گویى عاملى انسان را به سویى مىکشاند و او در مقابل آن، مقاومت مىکند. این عامل ممکن است درونى باشد و یا بیرونى و عامل درونى نیز مختلف است: گاهى یک عامل درونى و کشش نفسانى اقتضاى نوعى فعالیت دارد و چون آن فعالیت، نامشروع است، انسان در برابر آن عامل مقاومت و از انجام آن کار و حرکت، خوددارى مىکند.
🔹️این نوع مقاومت را صبر در مقابل معصیت مىنامند. گاهى برعکس، عامل درونى اقتضاى سکون و ترک فعلى را دارد که انجام آن لازم است؛ چرا که انسان طبعاً راحتطلب است و دنبال فراغت و آسودگى مىگردد و از زحمت و انجام کارهاى مشکل گریزان است، از اینرو، فىالمثل معمولا، مایل نیست به کارهاى سخت و توانفرسا و پرمخاطرهاى چون «جهاد» تن دردهد این نوع مقاومت را صبر در اطاعت گویند. و گاهى حوادثى در خارج از وجود انسان، تحقق مىیابد که آثار نامطلوبى در انسان مىگذارد و او را وامىدارند دست به کارهایى بزند که وى را از مسیر حق، منصرف سازد.
🔸️مثل اینکه مصیبتى براى شخص پیش آید که سبب ناراحتى او شود آنچنانکه بخواهد دست به یک سرى کارهاى عکسالعملى بزند، سر و صدا و بىتابى کند این نوع مقاومت را صبر بر مصیبت مىنامند (و خداوند همراه کسانی ست که این مقاومت را دارند)
📖اخلاق در قران جلد ۱ صفحه ۸۰
📝ترجمه آیه از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن
📱 @mesbahyazdi_ir