✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_153
🌹 آیات 174و175 سوره نساء
💥يَا أيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَآءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَّبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَآ إِلَيْكُمْ نُوراً مُّبِيْنا (174)
💥فَأَمَّا الَّذِينَ ءامَنُوا بِااللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا (175)
ً
#ترجمه: اى مردم! از سوى پروردگارتان براى شما برهان و حجّتى آمده است و نورى روشنگر را به سوى شما نازل کردیم (174)
امّا كسانی كه به خدا ایمان آوردند و به او تمسّک جستند، پس به زودی آنان را در رحمت و فضلی از سوی خود درآورد، و آنها را به سوی خود در راه مستقیم هدایت می كند. (175)
🌷 #برهان: دلیل و حجت
🌷 #ربکم: پروردگارتان
🌷 #مبین: آشکار
🌷 #اعتصموا: تمسک جستند
🌷 #صراط: راه
این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. و به دنبال بحث هايى است كه درباره انحرافات اهل كتاب از اصل #توحيد و اصول تعليمات انبيا در آيات گذشته بيان شد در اين آيات سخن نهايى گفته شده و راه نجات مشخّص گرديده است.
نخست همه مردم جهان را مخاطب ساخته و مى فرمايد: يا أَيُّهَا النّاسُ قَدْ جاءَكُمْ بُرْهانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكُمْ نُوراً مُبِيناً؛ اى مردم! از سوى پروردگارتان برای شما برهان و حجتی آمده است و نوری روشنگر را به سوی شما نازل کردیم.
منظور از #برهان شخص پيامبر اسلام «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» است و منظور از #نور_مبین قرآن مجيد است كه در آيات ديگر نيز از آن تعبير به نور شده است.
سپس نتيجه پيروى از اين برهان که پیامبر است و نور مبین که #قرآن است را چنين شرح مى دهد: فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ وَ يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً؛ اما کسانی که به خدا ایمان آوردند و به او تمسک جستند، پس به زودی آنان را در رحمت و فضلی از سوی خود در آورد و آنها را به سوی خود در راه مستقیم هدایت می کند.
🔹#پيامهای_آیات174و175سوره_نساء
✅ #اسلام با همه ى مردم و همه ى نسل ها و عصرها سخن مى گوید و پیامش جهانى است.
✅ فرستادن #نور و #برهان، از شئون ربوبیّت خداست.
✅ #قرآن كتاب استدلال، هدایت و نور است.
✅ پاداش هاى الهى، #فضل و رحمت اوست، نه استحقاق ما
✅ اگر چه #خدا هركه را بخواهد هدایت مى كند، ولى زمینه و وسیله هدایت را خودمان با ایمان و تمسک باید فراهم سازیم.
✅ نیاز به #هدایت_الهى، حتّى پس از ایمان و تمسک هم باقى است و یک لحظه از هدایت او بى نیاز نیستیم.
✅ #راه_مستقیم، راهى است كه انسان را به خدا برساند.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مسابقه_عالیجناب_پدر_حضرت_مادر
🔸بخش دوم (٢)🔸
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَلْهِمْنِي عِلْمَ مَا يَجِبُ لَهُمَا عَلَيَّ إِلْهَاماً وَ اجْمَعْ لِي عِلْمَ ذَلِكَ كُلِّهِ تَمَاماً
معبودا! بر محمد و خاندان او درود فرست و دانش آنچه که درباره آن دو بر من واجب است به من الهام فرما و فراگیری همه آنها را به تمامی برایم فراهم آور
ثُمَّ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تُلْهِمُنِي مِنْهُ وَ وَفِّقْنِي لِلنُّفُوذِ فِيما تُبَصِّرُنِي مِنْ عِلْمِهِ حَتَّى لَا يَفُوتَنِي اسْتِعْمَالُ شَيْءٍ عَلَّمْتَنِيهِ وَ لَا تَثْقُلَ أَرْكَانِي عَنِ الْحَفُوفِ فِيما أَلْهَمْتَنِيهِ.
آنگاه مرا به انجام آنچه الهام می فرمایی وادار و برای اجرای آنچه مرا به دانستنش بینا میسازی توفیقم ده؛ تا انجام هیچ چیزی که مرا آموخته ای از من فوت نگردد و اعضایم از خدمت کردن در آنچه به من الهام فرموده ای، سنگینی نکند.
#مسابقه
#مسابقه_حفظ
#دعا_برای_پدرومادر
💠💠💠💠💠
مرکز تخصصی صحیفه سجادیه
51.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 مسابقه صحیفه مسابقه صحیفه 💥
1⃣ مگر من برایش کم گذاشته ام!؟
فرزندم دلم را شکسته، احترام مرا حفظ نمی کند. همیشه طلبکار است، مگر من برایش کم گذاشته ام؟!
2⃣ این چه زندگی است!؟
پدرم هیچ کاری برای من نکرده! منت کار نکرده را بر سرم می گذارد. این چه زندگیست؟!
3⃣چگونه جبران کنم!؟
پدر و مادرم لقمه از دهان خود گرفتند و به من دادند تا به این جا برسم، حال مانده ام محبت هایشان را چگونه جبران کنم؟!
⬇️⬇️⬇️
اینها سوالات و درددلهایی آشناست که گاهی ما هم از دیگران شنیده و با صاحبانشان همدردی کرده ایم، اما شاید بیشتر وقتها پاسخ به درد بخوری برای آنها نداشته ایم.
مسابقه عالیجناب پدر، حضرت مادر فرصت خوبی است تا با کمک دعای ٢۴ صحیفه سجادیه، راه حلی مناسب برای رفع این گونه سوالات به دست آوریم.
شنیدنش فقط!!!
نیم ساعت🕡 زمان می برد.
#مسابقه
#مسابقه_حفظ
#دعا_برای_پدرومادر
💠💠💠💠💠
⏳زمان مسابقه: اعلام خواهد شد،
📚محتوای سولات 👆👆👆 در کانال فرهنگی مدرسه مشکات بارگذاری می شود.
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_154
🌹 آیه 176 سوره نساء
🌹 آیه پایانی سوره نساء
💥يَسْتَفْتُونَكَ قُلْ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ إِنِ امْرُؤٌاْ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ وَهُوَ يَرِثُهَا إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهَا وَلَدٌ فَإِنْ كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهَا الثُّلثَانِ مِمَّا تَرَكَ وَإِنْ كَانُوا إِخْوَةً رِجَالاً وَ نِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيم
ٌ
#ترجمه: (اى پیامبر!) از تو درباره کلاله فتوا مى خواهند، بگو: خداوند درباره ى (ارث) كلاله به شما چنین فتوا مى دهد كه: اگر مردى بمیرد و فرزندى نداشته باشد ولى خواهرى داشته باشد، نصف آنچه به جا گذاشته از آنِ خواهر است و او نیز از خواهرش اگر فرزندى نداشته باشد همه اموال را ارث مى برد و اگر دو خواهر باشند، دو سوّم دارایى به جامانده را ارث مى برند و اگر چند برادر و خواهر باشند سهم ارث برای مرد مانند دو زن است. خداوند احكام را براى شما بیان مى كند تا گمراه نشوید و خداوند به همه چیز دانا است.
🌷 #کلالة: در اين آیه منظور برادران و خواهران
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
از جابر بن عبد اللّه انصارى چنين نقل كرده اند كه مى گويد: من شديداً بيمار بودم، پيامبر صلّى اللّه عليه و آله به عيادت من آمد من كه در فكر مرگ بودم به پيامبر عرض كردم: وارث من فقط خواهران من هستند، ميراث آنها چگونه است؟ اين آيه كه #آيه_فرايض نام دارد نازل شد و ميراث آنها را روشن ساخت.
اين آيه مقدار #ارث برادران و خواهران را بيان مى كند و ارث بردن خواهر و برادر مربوط به زمانی است که میت فرزندی نداشته و پدر و مادرش هم از دنیا رفته باشند.
درباره ارث خواهران و برادران، دو آيه در #قرآن نازل شده است يكى آيه ١٢ سوره نساء كه ناظر به برادران و خواهران «مادرى» است اما در آيه 176 سوره نساء درباره خواهران و برادرانى است که از یک پدر و مادر متولد شدن یا فقط پدرشان یکی است که این آیه به پیامبر می فرماید: يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلالَةِ؛ از تو درباره کلاله فتوا می خواهند، بگو خداوند درباره ارث کلاله به شما فتوا می دهد.
1⃣ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَها نِصْفُ ما تَرَكَ؛ اگر مردی بمیرد و فرزندی نداشته باشد ولی خواهری داشته باشد، نصف آنچه به جا گذاشته از آن خواهر است.
2⃣ وَ هُوَ يَرِثُها إِنْ لَمْ يَكُنْ لَها وَلَدٌ؛ و او نیز از خواهرش اگر فرزندی نداشته باشد همه اموال را ارث می برد. یعنی اگر زنی از دنیا برود و فرزندی نداشته باشد و فقط یک برادر ( برادر از پدر و مادری یا پدری تنها ) داشته باشد تمام ارث او به برادر می رسد.
3⃣ فَإِنْ كانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمّا تَرَكَ؛ و اگر دو خواهر باشند دو سوم دارایی به جا مانده را ارث می برند یعنی هر کدام یک سوم که مجموع آن دو سوم است به شرطی که مرد میت فرزندی ندارد و دو خواهر فقط داشته باشد.
4⃣ وَ إِنْ كانُوا إِخْوَةً رِجالاً وَ نِساءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ؛ و اگر چند برادر و خواهر باشند سهم ارث برای مرد مانند دو زن است.
🔴 چرا سهم مرد دو برابر زن است؟
هزینه های #زندگی بر عهده مرد است حتی اگر زن ثروت بسیار زیادی داشته باشد باز مخارج زندگی بر عهده مرد است. تأمين مسکن ، خوراک و پوشاک بر عهده مرد است و زن مسئولیتی در قبال آن ندارد. مرد باید به زن #نفقه دهد و تمام مخارج زندگی زن بر عهده ی مرد است. علاوه بر آن در دین اسلام و بر اساس آیه 4 سوره نساء و بر خلاف آنچه که بعضی ها فکر می کنند که هنگام طلاق مرد باید مهریه بدهد اما مهریه باید هنگام ازدواج توسط مرد به زن داده شود. همچنین جهاد بر عهده مردان است و بر زنان واجب نیست. بر اساس حکمت خداوند و بر اساس این نکات، ارث مرد دو برابر زن است و اگر ارث مرد و زن برابر باشد منصفانه نیست زیرا مرد در طول زندگی هزینه های زیادی بر عهده اوست که این هزینه ها بر عهده زن نیست.
حتماً راهى را كه #خدا نشان مى دهد راه صحيح و واقعى است و در پایان آیه می فرماید: يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ: خداوند احکام را برای شما بیان می کند تا گمراه نشوید و خداوند به همه چیز داناست.
🔹#پيامهای_آیه176سوره_نساء🔹
✅ وظیفه ى #مردم، براى یادگیرى مسایل و احكام دینى، رجوع به رهبران دینى است.
✅ #دین براى دنیاى مردم برنامه دارد. موضوع ارث از یک جهت موضوعى اقتصادى و از جهتى موضوعى خانوادگى است و دین به لحاظ هر دو جهت، براى آن احكامى مقرّر داشته است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
ا❁﷽❁ا
☑️ أباطالب عصمة المُستجیر
✍🏻 از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده است که فرمودند:
... پس از حامل شدن حضرت فاطمه بنت اسد (علیها السلام) به نور مبارک مولانا امیرالمومنین علی (علیه السلام)، زمینِ مکه دچار زلزله های پیاپی شد، و شدت آن به گونه ای بود که حتی صخره های سخت از کوه ها فرو می ریختند، قریش از این امر بسیار هراسان و طاقتش طاق شده بود، پس به ساحت مبارک حضرت ابوطالب (علیه السلام) پناه آورده و عرضه داشتند که ياراى ايستادگى در برابر اين گرفتارى را ندارند. آن حضرت (علیه السلام) با شجاعت تام به بالای کوهی رفته و به مردم چنین فرمودند:
«اى مردم! همانا خداوند در شب گذشته حادثه اى پيش آورده و كسى را آفريده است كه اگر از او فرمانبردارى نكنيد و به ولايت او اقرار نداشته باشيد و پيشوايى او را نپذيريد، اين زمين لرزه آرام نخواهد گرفت و براى شما در تهامه خانه و مسكنى باقى نخواهد ماند».
آنگاه ایشان اسماء حسنای الهی را به عرب آموختند، و این در حالی بود که آنان هیچ علمی به حقیقت معانی این کلمات نداشتند، پس این دعا را نوشتند و در هنگامه شدائد خداوند متعال را با همين كلمات فرا مى خواندند، و آن عبارات این است:
«إِلَهِي وَ سَيِّدِي
أَسْأَلُكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الْمَحْمُودَةِ
وَ بِالْعَلَوِيَّةِ الْعَالِيَةِ
وَ بِالْفَاطِمِيَّةِ الْبَيْضَاءِ
إِلَّا تَفَضَّلْتَ عَلَى تِهَامَةَ بِالرَّأْفَةِ وَ الرَّحْمَة».
📓 بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج ۳۵، ص ١۲
⭐️ «برانگیختگی برای نجات انسان»
👈 ۲۰ جمله از رهبر انقلاب اسلامی دربارهی «بعثت»
❇️ بعثت پیغمبر خاتم صلیاللهعلیهوآلهوسلّم از لحاظ اهمیت، در رأس همهی حوادث بزرگ و کوچک تاریخ بشر قرار میگیرد. ۱۳۷۶/۰۹/۰۷
❇️ پیغمبر، انسانها را به حرکت و قیام دعوت کرد. قیامِ لله در همه شرایط زندگی بشر کارساز است. ۱۳۸۲/۰۷/۰۲
❇️ جبههی مقابل بعثت، جبههی جاهلیّت است. جاهلیّت را یک امر مربوط به یک مقطع تاریخیِ مشخّص و معیّنی نباید دانست؛ جاهلیّت ادامه دارد، همچنانکه بعثت ادامه دارد. ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
❇️ انقلاب، ادامهی بعثت پیغمبر بود، جمهوری اسلامی ادامهی بعثت پیغمبر است. ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
❇️ هر انسان مسلمانى وظیفه دارد که بعثت نبوى را در زندگى شخصى خود و در دنیاى خود تحقّق ببخشد. ۱۳۶۸/۱۲/۰۴
#بعثت_رحمت
✨باسمه تعالی✨
«شما كه امروز در این حوزه ها تحصیل مى كنید و مى خواهید فردا #رهبرى و #هدایت جامعه را به عهده بگیرید، خیال نكنید تنها وظیفه شما یادگرفتن مشتى اصطلاحات مى باشد، وظیفه هاى دیگرى نیز دارید.
شما باید در این حوزه ها خود را چنان بسازید و #تربیت كنید كه وقتى به یك شهر یا ده رفتید، بتوانید اهالى آنجا را #هدایت كنید و #مهذب نمایید.
از شما توقع است كه وقتى از مركز فقه رفتید، خود #مهذب و #ساخته شده باشید، تا بتوانید مردم را #بسازید و طبق آداب و #دستورات اخلاقى اسلامى آنان را #تربیت كنید.
اما اگر خداى نخواسته در #مركز_علم خود را اصلاح نكردید، #معنویات كسب ننمودید، به هر جا كه بروید العیاذ باللّه، مردم را #منحرف ساخته، به اسلام و روحانیت #بدبین خواهید كرد.
درد اینجاست: اگر #مردم از شما عملى كه بر#خلاف_انتظار است مشاهده كنند، از دین #منحرف میشوند از #روحانیت بر مى گردند، نه از فرد... .»
💥از فرمایشات گهربار امام خمینی «قدس سره الشریف» خطاب به طلاب حوزه های علمیه.
با سلام و ارادت خدمت طلاب عزیز✋
و #خوشآمدگویی ویژه خدمت طلاب #ورودی و عزیزانی که بعداز چند سال از کشور بازگشتند.🌷
ضمن خداقوت بابت تلاش شما در نیمسال گذشته و امتحانات، توفیق آغاز نیمسال جدید را خدمت شما عزیزان تبریک عرض می کنیم و توفیقات روزافزون شما عزیزان را از درگاه خداوند متعال خواهانیم.🤲
دعا می کنیم پر صلابت تر از قبل، عزم خود را جزم کرده و به تحصیل و خودسازی بپردازید.🌹
🔸🔹خدمت به شما افتخار ماست
با قلبهای نورانی و نفسهای پاکتون برای ما هم دعا کنید🌹
✨همکاران مدرسه علمیه مشکات✨
╭━━🍃🕊🌸🕊🍃━━╮
🍃این بعثت در واقع دعوت مردم به عرصهی تربیت عقلانی و تربیت اخلاقی و تربیت قانونی بود. اینها چیزهایی است که زندگیِ آسوده و رو به تکامل انسان به آنها نیازمند است.
حلم، اخلاق است. در آیهی قرآن هم «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة»، تزکیه را جلوتر میآورد. این، تربیت اخلاقی است. امروز ما نهایت نیاز را به این تربیت اخلاقی داریم؛ هم ما مردم ایران، جامعهی اسلامی در این محدودهی جغرافیایی، هم در همهی دنیای اسلام؛ امت بزرگ اسلامی، جوامع مسلمان. اینها نیازهای اول ماست.
بعد به دنبال آن تربیت قانونی است، انضباط قانونی. اول عامل به همهی احکام اسلام، خودِ شخص نبی مکرم اسلام بود. از قول امالمؤمنین عایشه نقل شده است که سؤال کردند راجع به پیغمبر - اخلاق پیغمبر، رفتار پیغمبر - گفت: «کان خلقه القرآن»؛ اخلاق او، رفتار او، زندگی او، تجسم قرآن بود. یعنی چیزی نبود که به او امر کند، خود او از آن غافل بماند. اینها همهاش برای ما درس است؛ اینها همه درس است. نه اینکه ما آن عظمت را با حقارتهای خودمان بخواهیم مقایسه کنیم، آنجا قله است، ما در دامنهها داریم حرکت میکنیم؛ اما به سمت قله حرکت میکنیم؛ شاخص آنجاست، معیار آنجاست.
"بیانات مقام معظم رهبری در سالروز عید سعید مبعث/ ۱۳۸۸/۰۴/۲۹"
💐💐💐
┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرا روز مبعث روز زیارت مخصوص امیرالمومنین علی(علیهالسلام) است؟
📌 روز مبعث روز حکمت....
🎙️سید محمد مهدی میرباقری
#عید_مبعث
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌸 تفسیر آیه به آیه ی قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه ۱
🌸 #معرفی_سوره_مائده
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن_جلسه_1
🦋 معرفی سوره مائده
این سوره #پنجمین سوره قرآن کریم است و از لحاظ ترتیب نزول ، صد و سیزدهمین سوره ای است که بر پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده است.
سوره هایی که در مکه نازل شدند را سوره های #مکی و سوره هایی که در مدینه نازل شدند را سوره های #مدنی می نامند،
سوره مائده به دلیل اینکه در مدینه نازل شده است را سوره مدنی می نامند و یکی از سوره های بزرگ قرآن است و شامل 120 آیه و 2842 کلمه و 12207 حرف است.
این سوره در جزء 6 و 7 قرآن آمده است.
✅ چرا نام این سوره #مائده است؟
- مائده به معنای سفره غذا یا خود غذاست. این سوره به خاطر دعای حضرت عیسی علیه السلام برای نزول مائده ی آسمانی که در آیه 114 آمده ، مائده نامیده شده است. نام های دیگر این سوره هم عقود به معنای پیمان ها و قرار دادها و منقذه به معنای نجات دهنده است.
🔴 #احکام_سوره
- از جمله احکامی که در این سوره بیان شده است: احکام حلال یا حرام بودن گوشت حیوانات - حلال بودن غذای اهل کتاب - حلال بودن نکاح زنان مؤمنه و اهل کتاب - در چه مواردی می توان به جای وضو تیمم کرد - چگونگی انجام دادن وضو - شرایط آمرزش گناه - آیه قصاص در تورات - تحریم قتل - حرام نکردن طعام های حلال و پاکیزه - آیه قسم نخوردن و کفاره آن - دوری کردن از مشروبات حرام ، قمار و بت پرستی- حرام بودن صید در حال احرام - حلال بودن صید دریا در حال احرام - حرمت کعبه و ماه حرام - وصیت و گرفتن شاهد
🔴 #قصه_های_سوره:
از جمله داستان هایی که در این سوره آمده است: داستان موسی علیه السّلام و قوم او به هنگام وارد شدن به سرزمین جدید و چهل سال سرگردانی - داستان هابیل و قابيل - در مورد حضرت عیسی علیه السّلام و معجزات او - داستان نزول مائده آسمانی
مباحث دیگری در زمینه مسأله ولايت و رهبری بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و مسأله تثلیث ( خدايان سه گانه مسیحیت ) و به قیامت و باز خواست از انبیا در مورد امت هایشان و به مسأله وفاى به پیمان ها و عدالت اجتماعی اشاره شده است. و بیشترین خطاب یا أيها الذين ءامنوا در اين سوره یعنی 16 مرتبه آمده است. از آیات مشهور این سوره، آیه اکمال و آیه تبلیغ است که به واقعه غدیر و اعلام جانشینی امام علی علیه السلام مربوط اند و آیه ولایت که در شأن امام على عليه السلام نازل شده است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری