#تفسیر_موضوعی
#رهبر_قرآنی
#شماره_بیستم
🌸☘🌸☘🌸☘🌸☘
🔹«ذٰلِكَ الكِتابُ لا رَيبَ ۛ فيهِ ۛ هُدًى لِلمُتَّقينَ» (سوره مبارکه بقرة، آیه ۲)
❓قران چه کسانی را هدایت میکند؟
☘ "تقوا یعنی: #پرهیز در حال حرکت و #مراقبت در حال حرکت، در میدانها حرکت بکنید، اما #مواظب باشید! از #اصطکاکها، از غلط رفتن راهها، از واردکردن #ضایعهها بخود یا دیگران و از #تخطّی کردن از حدودی که برای انسان معین کرده که انسان را به گمراهی میبرد، چون جاده بسیار #خطرناک و طولانی و ظلمانی است.
🍃 ... اگر کسی این تقوا را داشت، آن وقت قرآن او را میتواند #هدایت کند، لکن اگر کسی این تقوا را نداشت و همچنان چشم بسته، بزن و برو و بیتوجه و مستانه حرکت کند، آیا قرآن میتواند او را هدایت کند؟ #ابداً، هیچ سخن حقی این چنین آدمی را نمیتواند هدایت کند!
☘کسی که گوش دل به هیچ چیز نمیدهد و هیچ حقیقتی را باور ندارد، و سرمست ودربست در اختیار #شهوات خودش، یا شهوات دیگران دارد حرکت میکند. قرآن او را هدایت نخواهد کرد.»
📚منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب در جلسه هشتم تفسیر سوره بقره، ۱۳۷۰/۰۷/۲۴
کوفه امشب التهاب محشر است
کوفه امشب کربلایی دیگر است
جبرئیل آوای غم سر داده است
در فلک شوری دگر افتاده است
تیر غصه بر دل زارم نشست
تیغ دشمن فرق مولایم شکست
قلب مجنون سوی صحرا می رود
حیدر امشب سوی زهرا میرود
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیکَالْفَرَج
┄┅═══••✾••═══┅┄
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تفسیر_قران_جلسه_49
🌹 آیات ۴۹ و ۵۰ سوره مائده
💥 وَأَنْ احْكُم بَيْنَهُم بِمَآ أَنزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَآءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَآ أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أن يُصِيبَهُم بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِّنَ النَّاسِ لَفَاسِقُون (۴۹)
💥أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ (۵۰)
َ
#ترجمه: و میان آنان بر طبق آنچه خداوند نازل كرده حكم كن، و از هوس هاى آنان پیروى نكن، و از آنان بر حذر باش از این كه تو را از برخى از آنچه خداوند بر تو نازل كرده منحرف سازند. پس اگر آنان روى گرداندند، پس بدان كه خداوند مى خواهد آنان را به خاطر بعضی از گناهانشان مجازات كند، بى شک بسیارى از مردم فاسقند (۴۹)
پس آیا داوری جاهلیّت را میخواهند؟ و برای قومی كه یقین دارند، چه كسی در داوری بهتر از خدا است؟ (۵۰)
🌷 #احْكُمْ: داوری کن
🌷 #أَهْوَآءَهُمْ: هوا و هوس هایشان
🌷 #احْذَرْهُمْ: از آنان بر حذر باش
🌷 #يَفْتِنُوكَ: تو را منحرف سازند
🌷 #تَوَلَّوْا: روی گردانند
🌷 #ذُنُوبِهِمْ: گناهانشان
🌷 #یبغون: می خواهند
🔴 #شأن_نزول_آیات:
این آیات همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است.
از ابن عباس نقل شده: جمعى از بزرگان #يهود توطئه كردند و گفتند: نزد محمد «صلّى اللّه عليه و آله» مى رويم شايد بتوانيم او را از آيين خود منحرف سازيم، پس از اين، نزد #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» آمدند و گفتند: ما دانشمندان و اشراف يهوديم و اگر ما از تو پيروى كنيم ساير يهوديان نيز به ما اقتدا مى كنند ولى در ميان ما و جمعيّتى، نزاعى است اگر در اين نزاع به نفع ما داورى كنى ما به تو ايمان خواهيم آورد، #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» قبول نکرد و از چنين قضاوتى كه عادلانه نبود خوددارى كرد و اين آيات نازل شد.
در اين آيات #خداوند به پيامبر خود تأكيد مى كند كه در ميان اهل یهود بر طبق حكم خداوند قضاوت کند و هرگز تسليم خواسته های نامشروع و هوس هاى یهود نشود که می فرماید: «وَ أَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِما أَنْزَلَ اللّهُ وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَهُمْ: و میان آنان بر طبق آنچه خداوند نازل کرده حکم کن، و از هوس های آنان پیروی نکن» سپس به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» هشدار مى دهد « وَ احْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ ما أَنْزَلَ اللّهُ إِلَيْكَ: و از آنان بر حذر باش از این که تو را از برخی از آنچه خداوند بر تو نازل کرده منحرف سازند.»
و اگر اهل كتاب در برابر داورى عادلانه تو تسليم نشوند، بدان اين نشانه آن است كه #گناهان، آنها دامانشان را گرفته است و توفيق را از آنها سلب كرده است «فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّما يُرِيدُ اللّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ: پس اگر آنان روی گرداندند، پس بدان که خداوند می خواهد آنان را به خاطر بعضی از گناهانشان مجازات کند.» و اگر آنها در راه باطل اين همه پافشارى مى كنند، نگران نباش زيرا « وَ إِنَّ كَثِيراً مِنَ النّاسِ لَفاسِقُونَ : و بی شک بسیاری از مردم فاسقند »
آيا اين ها كه مدّعى پيروى از كتاب های آسمانى هستند انتظار دارند با احكام جاهلى و قضاوت هاى آميخته با انواع تبعيضات در ميان آنها داورى كنى؟ که می فرماید: «أَ فَحُكْمَ الْجاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ: پس آیا داوری #جاهلیت را می خواهند؟ » در حالى كه هيچ داورى براى قومى كه اهل يقين هستند، بالاتر و بهتر از حكم خدا نيست «وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ : و برای قومی که یقین دارند، چه کسی در داوری بهتر از خدا است؟»
🔹 پيام های آیات ۴۹ و ۵۰ سوره مائده
✅ اساس #قضاوت و #حكومت، قانون خداست.
✅ #پیامبر_اسلام علاوه بر مسلمانان، بر یهود و نصارا نیز ولایت دارد.
✅ در مسایل مهم و حیاتى، تكرار تذكّر ضرورى است.
✅ مراقب نفوذ فرهنگى #دشمنان باشیم.
✅ وقتى #پیامبر_خدا صلى الله علیه وآله باید از توطئه هاى كفّار در بیم باشد، تكلیف دیگران روشن است.
✅ حتّى دست برداشتن از بعضى احكام #الهى نشانه ى پیروى از هوس هاى مردم است.
✅ روى گردانى از داورى #پیامبر، عامل سقوط و سبب عذاب الهى است.
✅ ریشه ى اعراض كافران #فسق است، و گرنه در آیین الهى نقصى نیست.
✅ #فسق و #گناه انسان را به سوی فرهنگ جاهلیت می کشاند.
✅ زمان #جاهلیت، مخصوص یک دوران نیست، هر گاه که مردم از خدا جدا شوند، دوران جاهلیت است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
#شهر_رمضان_الذي_أنزل_فيه_القرآن
#شهادت_امام_علی_علیه_السلام
🏴«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ أَنْتَ أَوَّلُ مَظْلُومٍ وَ أَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقَّهُ صَبَرْتَ وَ احْتَسَبْتَ حَتَّى أَتَاكَ الْيَقِينُ وَ أَشْهَدُ أَنَّكَ لَقِيتَ اللَّهَ وَ أَنْتَ شَهِيدٌ عَذَّبَ اللَّهُ قَاتِلَكَ بِأَنْوَاعِ الْعَذَابِ وَ جَدَّدَ عَلَيْهِ الْعَذَابَ جِئْتُكَ عَارِفاً بِحَقِّكَ مُسْتَبْصِراً بِشَأْنِكَ مُوَالِياً لِأَوْلِيَائِكَ مُعَادِياً لِأَعْدَائِكَ وَ مَنْ ظَلَمَكَ أَلْقَى عَلَى ذَلِكَ رَبِّي إِنْ شَاءَ اللَّهُ تَعَالَى إِنَّ لِي ذُنُوباً كَثِيرَةً فَاشْفَعْ لِي إِلَى رَبِّكَ فَإِنَّ لَكَ عِنْدَ اللَّهِ مَقَاماً مَعْلُوماً وَ إِنَّ لَكَ عِنْدَ اللَّهِ جَاهاً وَ شَفَاعَةً وَ قَالَ «لا يَشْفَعُونَ إِلَّا لِمَنِ ارْتَضى وَ هُمْ مِنْ خَشْيَتِهِ مُشْفِقُونَ» (سورة الأنبياء آية ۲۸)
🖋زیارت حضرت امیرالکونین علی علیه السلام؛ صادره از لسان مبارک امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام)
📓كامل الزيارات ؛ النص ؛ ص۴۵
ا❁﷽❁ا
✍🏻 به مناسبت سالروز شهادت حضرت مولانا امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
☑️ اصل دین
🏴 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
«يَا عَلِيُّ!
أَنْتَ أَصْلُ الدِّينِ وَ مَنَارُ الْإِيمَانِ وَ غَايَةُ الْهُدَى وَ قَائِدُ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ
أَشْهَدُ بِذَلِك»؛
ای علی جان (علیه السلام)!
تو اصل دین، چراغ فروزانِ ايمان، غایت هدايت و رهبر سپيد روياني.
من گواه تو بر این مقام هستم.
📓 بحارالأنوار، ج۲۳، ص۳
#تفسیر_موضوعی
#رهبر_قرآنی
#شماره_بیست_و_یکم
🌸☘🌸☘🌸☘🌸☘
🔹«وَالَّذينَ يُؤمِنونَ بِما أُنزِلَ إِلَيكَ وَما أُنزِلَ مِن قَبلِكَ وَبِالآخِرَةِ هُم يوقِنونَ» ( سوره بقره، آیه ۴)
#یقین_به_آخرت به همراه #عمل از ارکان تدین و تقوا است.
🍃" از ارکان و از اصول و از مایههای اصلی تدین و تقوا یقین به #آخرت است. که یک مرحله والائی است، ولذا گمان به آخرت کافی نیست.
🍃اما اعتقاد در منطق اسلام باید #منشأ_عمل باشد، چون ما در محدودهی اعتقادات اساسی اسلام، اعتقادی که به عمل ارتباط نداشته باشد نداریم.
🍃... فرق است بین این که انسان بداند در این زندگی هر حرکتی که از او سر میزند یا هر سخنی که میگوید، یا هر تلاشی که میکند، حتی هر عدم تلاشی ثبت میشود. این #ثبت خواهد شد.
🍃 اگر هم تلاش نکردید، یعنی ایستادید تماشا کردید تا او بمیرد این هم ثبت میشود، حتی بالاتر از این: هر #نیتی که شما بر دل میگذرانید ثبت میشود.
🍃... پس بزرگترین تضمین کنندهی #سلامت_عمل و سلامت اندیشه و روحیات انسان و مصلحتهای انسانی اعتقاد به #آخرت است."
📚منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب در جلسه نهم تفسیر سوره بقره، ۱۳۷۰/۰۸/۰۱.
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تفسیر_قران_جلسه_50
🌹 آیه ۵۱ سوره مائده
💥یا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ الْيَهُودَ و َالنَّصارا أَوْلِيَآءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَآءُ بَعْضٍ وَ مَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَايَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالمِينَ
#ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید؟ یهود و نصارا را سرپرستان و دوستان خود نگیرید، بعضى از آنان سرپرست و دوست بعضی دیگرند و هر كسی از شما كه آنان را ولىّ خود قرار دهد پس قطعاً از آنان است.
همانا خداوند، قوم ستمکاران را هدایت نمى كند.
🌷 #لا_تتخذوا: انتخاب نکنید
🌷 #أولیآء: سرپرستان، دوستان
🌷 #لا_یهدی: هدایت نمی کند
🔴 #شأن_نزول:
در مورد نزول اين آيه و دو آيه بعد نقل كرده اند كه: بعد از جنگ بدر، «عبادة بن صامت خزرجى» خدمت #پيامبر رسيد و گفت: من هم پيمانانى از يهود دارم كه از نظر عدد زياد و از نظر قدرت نيرومندند، اكنون كه آنها ما را تهديد به جنگ مى كنند و حساب مسلمانان از غير مسلمانان جدا شده است من از دوستى و هم پيمانى با آنان برائت مى جويم، هم پيمان من تنها خدا و پيامبر اوست. «عبد اللّه بن أبى» گفت: ولى من از هم پيمانى با #يهود برائت نمى جويم، زيرا از حوادث مشكل مى ترسم و به آنها نيازمندم.
پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به او فرمود: آنچه در مورد دوستى با يهود بر عباده مى ترسيديم، بر تو نيز مى ترسم (و خطر اين دوستى و هم پيمانى براى تو از او بيشتر است)
عبداللّه گفت: چون چنين است من هم مى پذيرم و با آنها قطع رابطه مى كنم، آيه نازل شد و مسلمانان را از هم پيمانى با يهود و نصارا بر حذر داشت.
یهود و نصارا بارها مسلمانان را تهدید به جنگ می کردند و علیه مسلمانان توطئه می کردند، #قرآن، مسلمانان را از همكارى با يهود و نصارا به شدّت برحذر مى دارد،
نخست مى فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَ النَّصارى أَوْلِياءَ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، #یهود و #نصارا را سرپرستان و دوستان خود نگیرید» يعنى ايمان به خدا ايجاب مى كند كه به خاطر جلب منافع مادّى با آنها همكارى نکند.
سپس با يک جمله دليل اين نهى را بيان كرده، مى فرماید: «بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْض؛ بعضی از آنان سرپرست و دوست بعضی یکدیگرند»
هر یک از این دو طایفه یهود و نصارا بعضی از آنها با هم دوست و هم پیمان هستند.
تا زمانى كه منافع خودشان و دوستانشان مطرح است با هم متحدند و بر علیه شما مسلمانان هستند به این جهت هر كسی از مسلمانان طرح دوستى و پيمان و همکاری با آنها بريزد، از نظر تقسيم بندى اجتماعى و مذهبى جزء آنها محسوب خواهد شد که می فرماید: «وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ؛ و هر کسی از شما که آنان را ولی خود قرار دهد پس قطعا از آنان است» و شکی نيست كه #خداوند چنين افراد ستمگرى را كه به خود و برادران و خواهران مسلمان خود خيانت كرده و بر دشمنانشان تكيّه مى كنند، هدايت نخواهد كرد زیرا «إِنَّ اللّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظّالِمِينَ : همانا خداوند قوم ستمکار را هدایت نمی کند»
🔹پيام های آیه ۵۱ سوره مائده 🔹
✅ #خداوند از بندگان مؤمنش، انتظارات خاصّى دارد.
✅ وقتى یارى گرفتن از كافران مورد نهى #قرآن است، قطعاً در روابط و سیاست خارجى، پذیرش ولایت و سلطه اهل كتاب و كفّار ممنوع است.
✅ با وجود اختلافات شدید میان یهود و نصارا، پیوندشان به خاطر نابودى #اسلام است.
✅ آن دولت هاى #اسلامى كه ولایت و سلطه كافران را پذیرفته اند، از كافران محسوب مى شوند. دوستى با هر گروهی، انسان را جزو آنان مى سازد.
✅ نتیجه ى پذیرش #ولایت كافران، قطع ولایت خداست.
✅ تكیه بر كافران، #ظلم است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
اَْللّهُمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلِکَ وَأنـْزِل عَلَیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ وَاَسْکِنّی فیهِ بُحْبُوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین.
🌷خدایا بگشا به رویم در این ماه درهای فضلت وفرود آر برایم در آن برکاتت را وتوفیقم ده در آن برای موجبات خوشنودیت ومسکنم ده در آن وسطهای بهشت ای اجابت کننده خواسته ها ودعاهای بیچارگان.
#دعای_روز_بیست_ودوم
#ماه_رمضان
┈••✾•🍃🌺🍃•✾••┈
┈••✾•🍃🌺🍃•✾••
📖 قرآن کتاب زندگی
#بیانات حضرت آیتالله خامنهای حفظه الله در محفل انس با قرآن:
✨ «قرآن برای همهی بخشهای زندگی درس دارد. هر صفحهای از قرآن را که شما نگاه کنید، وقتی دقّت کنیم، تدبّر کنیم... انسان میتواند دهها نکتهی اساسی برای زندگی پیدا کند.» ۱۴۰۲/۰۱/۰۳
┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄
#تفسیر_موضوعی
#رهبر_قرآنی
#شماره_بیست_و_دوم
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
«وَجَعَلوا لِلَّهِ أَندادًا لِيُضِلّوا عَن سَبيلِه» (سوره ابراهيم، آیه ۳۰)
🍃[در تبلیغ] باید درس #اخلاق بگویید، درس اخلاق #سیاسی هم بگویید، درس اخلاق و #معنویّت هم بگویید، تحلیل سیاسی هم بدهید، دشمن درونی را هم - که نفس امّاره یا شیطان رجیم است - معرفی کنید، دشمن اجتماعی را هم - که شیطان بزرگ یا شیطانهای گوناگونند - معرفی کنید، ایادی و اذناب #شیطان را هم معرفی کنید.
🍃وقتی معنای عبودیّت الهی این شد که انسان از «انداد اللَّه» اجتناب کند و تبرّی جوید، باید از همهی اَشکال آن #تبرّی جوید.
🍃 «انداد اللَّه»، یک وقت:
1⃣ نفس پلید انسانی است که درون اوست؛ «نفسک التی بین جنبیک».
2⃣ یک وقت شیطان است. ...
3⃣یک وقت هم شیطانهای قدرتمند عرصهی سیاسیاند که برای اغوا و راهزنی و تسلّط و ضربه زدن و به جهنّم کشاندن ملتها و شعوب بشری منتظر نشستهاند.
🍃«انداد اللَّه» اینهایند. دعوت به عبودیّت، #نفی اینها را میطلبد؛ چارهای ندارید.
🍃ما توصیه نمیکنیم که منبرها و سخنرانیها را به جنبههای #فردی_و_شخصی منحصر کنید؛ نه. ممکن است یک سخنرانی، یک منبر، یک سلسله منبر، منحصر به این معانی باشد - مانعی ندارد - اما در کنار آن بایستی صحنهی زندگی #اجتماعی_سیاسی انسان هم میدان عبودیت الهی باشد. آنجا هم بایستی #طواغیت ازاله و زدوده شوند و افشا گردند.
📚 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از روحانیون، ۱۳۷۶/۱۰/۰۳.
┈••✾•🍃🌺🍃•✾••┈
✳ اداره قرآن و حدیث جامعه الزهرا سلام الله علیها
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تفسیر_قران_جلسه_51
🌹 آیات ۵۲ و ۵۳ سوره مائده
💥فَتَرَى الَّذِينَ فِى قُلُوبِهِمْ مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَن يَأْتِىَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُواْ عَلَى مآ أَسَرُّواْ فِى أَنفُسِهِمْ ناَدِمِينَ (۵۲)
💥و یَقُولُ الَّذِينَ ءَامَنُواْ أَهَؤُلَا ءِ الَّذِينَ أَقْسَمُواْ بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمانهِمْ إِنَّهُمْ لَمَعَكُمْ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فَأَصْبَحُواْ خاسِرِين (۵۳)
َ
#ترجمه: پس کسانی که در دل هایشان بیماری است، مى بینى كه در دوستى با آنان (یهود و نصارا)، شتاب مى ورزند و مى گویند: مى ترسیم که حادثه بدی برایمان پیش آید پس امید است كه خداوند، پیروزى یا امر دیگرى را از جانب خود پیش آورد، تا آنان از آنچه در دل هایشان پنهان داشته اند پشیمان شوند. (۵۲)
💥و كسانى كه ایمان آورده اند مى گویند: آیا اینان همان هایى هستند كه با تأكید، به خدا قسم مى خوردند كه ما با شماییم؟ اعمالشان نابود شد و زیانكار شدند (۵۳)
🌷 #مَرَض: بیماری
🌷 #یسَارِعُون: شتاب می ورزند
🌷 #نَخْشَىٰٓ: می ترسیم
🌷 #أَنْ_تُصِيبَنَا: به ما برسد
🌷 #دَآئِرَة: گردانده - قرآن به حادثه و بلایی که در دنیا می گردد و به انسان می رسد دائرة می گوید.
🌷 #فَعَسَى: پس امید است
🌷 #فَتْح: پیروزی
🌷 #أَسَرُّوا: پنهان کردند
🌷 #نَادِمِين: افراد پشیمان
🌷 #أَقْسَمُوا: قسم می خوردند
🌷 #جهد: تلاش همراه با رنج
🌷 #جَهْدَ_أَيْمَانِهِمْ: سوگند مؤکدشان
🌷 #حَبِطَتْ: تباه شد
🌷 #خَاسِرِينَ: زیانکاران
اين آيات در ادامه موضوع آیه قبلی است که در آیه قبل مسلمانان را از دوستی با #یهود و #نصارا بر حذر کرد .
در آیه ۵۲ سوره مائده اشاره به عذرتراشی هايى مى كند كه افراد بيمارگونه براى توجيه روابط نامشروع خود با بيگانگان، انتخاب مى كنند.
#خدا به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم مى فرمايد: «فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشى أَنْ تُصِيبَنا دائِرَةٌ؛ پس کسانی که در دل هایشان بیماری است، می بینی که در دوستی با آنان (منظور یهود و نصارا) شتاب می ورزند و می گویند: می ترسیم که حادثه بدی برایمان پیش آید»
همانطور كه آنها احتمال مى دهند روزى قدرت به دست يهود و نصارا بيفتد، اين احتمال را نيز بايد بدهند كه ممكن است سر انجام، #خداوند مسلمانان را پيروز كند و قدرت به دست آنها بيفتد و اين منافقان، از آنچه در دل خود پنهان ساختند، پشيمان گردند که #قرآن می فرماید: «فَعَسَى اللّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلى ما أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نادِمِينَ: پس امید است که خداوند، پیروزی یا امر دیگری را از جانب خود پیش آورد، تا آنان از آنچه در دل هایشان پنهان داشته اند پشیمان شوند»
در آيه ۵۳ سوره مائده به سرانجام كار این منافقان اشاره كرده در آن هنگام كه فتح و پيروزى نصيب مسلمانان راستين شود، و كار #منافقان برملا گردد مؤمنان از روى تعجّب مى گويند آيا اين افراد منافق، همان ها هستند كه اين همه ادّعا داشتند و با نهايت تأكيد قسم ياد مى كردند كه با ما هستند، چرا سرانجام كارشان به اينجا رسيد که #قرآن می فرماید: «وَ يَقُولُ الَّذِينَ آمَنُوا أَ هؤُلاءِ الَّذِينَ أَقْسَمُوا بِاللّهِ جَهْدَ أَيْمانِهِمْ إِنَّهُمْ لَمَعَكُمْ؛ و کسانی که ایمان آورده اند می گویند: آیا اینان همان هایی هستند که با تأکید، به خدا قسم می خوردند که ما با شماییم؟» و به خاطر همين نفاق، «حبطت أعمالهم؛ همه اعمال نيک آنها از بین رفت»
زيرا از نيّت پاک و خالص سرچشمه نگرفته بود، به همين دليل «فَأَصْبَحُوا خاسِرِينَ: زیانکار شدند»
🔹پيام های آیات۵۲و۵۳سوره مائده
✅ نمونه ى روشن كسانى كه از هدایت الهى محرومند، بیماردلانى هستند كه با سرعت براى پیوستن به كفّار تلاش مى كنند.
✅ بیماردلان سست ایمان، باسرعت به سراغ طرح دوستی با دشمنان، #كافر مى روند.
✅ عزّت سیاسى، قدرت اقتصادى و پیروزى نظامى همه از طرف خدا و در دست اوست.
✅ با #كافران رابطه ولایت نباید داشت، تا امدادهاى غیبى خدا سرازیر شود.
✅ هر سوگندى نشانه ى #صداقت نیست، فریب سوگندها را نخورید.
✅ نشانه ى زیان #انسان، از بین بردن كارهاى نیک است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رمضان_المبارک
#بیانات مقام معظم رهبری حفظه الله
💠 وقتی دعا میکنید مطمئن باشید که دعای شما مستجاب می شود، از طرف پروردگار قصوری وجود ندارد...
❇️التماس دعا
#تفسیر_موضوعی
#رهبر_قرآنی
#شماره_بیست_و_سوم
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🔹«لَقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَى المُؤمِنينَ إِذ بَعَثَ فيهِم رَسولًا مِن أَنفُسِهِم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ» (سوره آل عمران، آیه ۱۶۴)
✅تفاوت روش #انبیاء با رهبران #مکاتب و نظامهای سیاسی جهان در رشد و پیشرفت جامعه
🍃«انبیا حرکت میکنند و آنچه را که در مقام #تعلیم به انسانها هدیه میکنند، در عمل هم نشان میدهند. خودشان اوّلین کسانی هستند که این راه را طی میکنند. «یعلمهّم الکتاب و الحکمة» فرعِ این است که علم کتاب و #حکمت در وجود مقدّس نبی اکرم، در حدّ اعلی وجود دارد.
🍃«یزکیّهم» فرع بر این است که آن وجود مطهّر در حدّ اعلای ممکنه برای طبیعتِ بشری، #تزکیه شده است. با این نیروست که میتواند دنیایی را به سمت تزکیه پیش ببرد.
🍃این، آن چیزی است که رهبران #مکاتب_مختلف و سررشتهداران مفاهیم گوناگون فلسفی، اجتماعی، سیاسی و غیره، از آن #بیگانهاند. آنان چیزهایی به ذهنشان میرسد؛ در عالم تصوّرْ چیزهایی را میفهمند و آنها را به مردم هم تحویل میدهند. کسانی هم از آنها یاد میگیرند، یا نمیگیرند. این، غیر از ممشای انبیاست که از اوّلْ #حرکت است، از اوّلْ #اقدام است، از اوّلْ #تحقّق آن شعارهایی است که در زبان آنها وجود دارد و در #عمل آنهاست.»
📚 منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب، ۱۳۷۴/۰۹/۲۹
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
✨ «سُبْحانَ الَّذِي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بارَكْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ»؛
✨ پاك و منزّه است آنكه بنده اش را در يك شب از مسجدالحرام به مسجدالأقصى كه گرداگردش را پُربركت ساختهايم سیر داد تا برخى از نشانههاى خود را به او ارایه دهيم، چراكه او شنوا و بيناست.
📗سوره مبارکه إسراء، آیه ۱
┅═✧❁ تفسیر ❁✧═┅
✍🏻حضرت مولانا امام جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) فرمودند:
«عُرِجَ بِالنَّبِیِّ السَّمَاءَ مِائَة وَ عِشْرِینَ مَرَّة مَا مِنْ مَرَّة إِلَّا وَ قَدْ أَوْصَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا إِلَی النَّبِیِّ بِالْوَلَایَةِ لِعَلِیٍّ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ أَکْثَرَ مِمَّا أَوْصَاهُ بِالْفَرَائِضِ»؛
🌴 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را صد و بیست مرتبه به معراج بردند،
🌴 در هر مرتبه خداوند متعال به پیامبرش (صلی الله علیه و آله و سلم) در مورد #ولایت_حضرت_علیّ_بن_ابی_طالب و امامان بعد از او (علیهم السلام) بیشتر از آنچه درباره واجبات سفارش می کرد، توصیه می فرمود.
📚 بحارالأنوار، ج۲۳، ص۶۹