🔶 تاثیر دوپامین مغز بر بدن/ نحوه افزایش طبیعی دوپامین
میگنا- دوپامین همانند یک انتقال دهنده #شیمیایی در #مغز عمل می کند که در عملکرد #حافظه، تمرکز، پاداش دهی و #تنظیم حرکات بدن مفید است.
با ترشح #دوپامین در بدن، حس #لذت و سرزندگی ایجاد می شود که به ایجاد انگیزه در فرد کمک می کند. کاهش میزان دوپامین با کاهش انگیزه، شور و هیجان مرتبط است و احتمالا می تواند موجب حس گرفتگی و کسلی در فرد شود.
با وجودیکه دوپامین در مغز تنظیم می شود اما انجام برخی کارها می تواند موجب افزایش طبیعی آن در بدن شود.
⚪ مصرف پروتئین بیشتر
#پروتئین ها متشکل از اسیدآمینه ها هستند. ۲۳ اسیدآمینه وجود دارد که یکی از آنها مسئول افزایش میزان دوپامین در مغز است. با مصرف پروتئین، بدن درصدد سنتز اسیدهای آمینه در جهت تولید دوپامین برمی آید. این اسیدهای آمینه در مواد خوراکی سرشار از پروتئین همچون تخم مرغ، سویا و لبنیات یافت می شوند. افزایش میزان #دوپامین می تواند موجب تقویت فکر کردن و بهبود قدرت بازیابی شود.
⚪ کاهش مصرف چربی های اشباع شده
برخی تحقیقات نشان داده اند که چربی های اشباع شده موجود در کره و روغن نارگیل می تواند موجب بروز اختلال در عملکرد دوپامین مغز شود. چربی های اشباع نشده هم عامل بروز التهاب در بدن هستند که می تواند منجر به تغییر میزان دوپامین و در نتیجه عملکرد شناختی ضعیف شوند.
⚪ ورزش کردن
ورزش به بهبود خلق و خو و افزایش میزان اندورفین های بدن کمک می کند. از اینرو پیش بینی می شود که افزایش میزان دوپامین موجب ایجاد حس شادی می شود. ورزش های نظیر یوگا و ایروبیک در افزایش میزان دوپامین موثر هستند. همچنین اثبات شده که برای افراد مبتلا به پارکینسون که کنترل حرکتی شان را از دست می دهند هم سودمند است...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48576/preview/
🔶 تغییر رشته فرزندان هیات علمی از دامپزشکی به پزشکی متوقف شد
ميگنا- با تصمیم شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری، نامه شماره ۵۲۰/۵۰۵ مورخ ۱۳۹۸/۶/۱۱ معاونت آموزشی وزارت بهداشت کماکان لازم الاجرا است و #تغییر_رشته فرزندان اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی از دامپزشکی به دیگر رشته های #پزشکی، #دندانپزشکی و #داروسازی متوقف شده است.
بر این اساس دستور موقت صادره از شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری که مبین جلوگیری از نامه معاونت آموزشی در جهت عدم اجازه این روند بود با تصمیم جدید شعبه مذکور کان لم یکن شده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48574/preview/
🔶 اثرات کم خوابی از سلامت روان تا نحوه ذخیره چربی در بدن
میگنا- مطالعهای جدید در مورد تاثیر ۵ ساعت خواب شبانه، ۴ روز در هفته برروی ۱۵ مرد سالم در ۲۰ سالگی، در مجله Lipid منتشر شد و نتایج اصلا خوب نیست. به گفته دکتر باکستون نویسنده ارشد این مقاله، لیپیدها و چربیها تبخیر نمیشدند، آنها ذخیره میشدند. همچنین #کم_خوابی باعث ایجاد #استرس به خصوص در محل کار میشود.
کم خوابی میتواند باعث تغییر در نحوه متابولیز چربی در #بدن شود و همچنین به جای تبخیر لیپوپروتئین های غنی از تریگلیسیرید که باعث انسداد چربی در #عروق میشود، بدن شروع به ذخیره سازی آنها میکند.
تحقیقات نشان داده است حدود ۵۰ درصد افرادی که در مراکز درمانی، ارتش و ادارات پلیس مشغول به کار هستند، از خواب کافی بهرهمند نمیشوند. همچنین افرادی مشغول به کارهایی از قبیل جابهجایی یا تولید مواد نیز هستند به این مشکل دچار هستند.
با وجود تمام مشکلات جسمی و روانی شدید، آسیبها، از بین رفتن بهرهوری و مرگ و میر زودرس، همچنان بسیاری از افراد از خواب کافی برخوردار نیستند. کم خوابی از نظر جسمی نه تنها میتواند باعث #چاقی و دیابت، بلکه فشار خون بالا، سیستم ایمنی ضعیف و احتمال افزایش مرگ زودرس را به وجود آورد. همچنین در کودکان نیز میتواند باعث هایپراکتیویتی یا بیش فعالی شود. ......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48578/preview/
🔶افرادی که چراغ قرمز را رد میکنند به این بیماری دچارند
میگنا- دکتر #محمد_حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بیان کرد: زمانی که یک فرد تا زمان شکلگیری نسبی شخصیتش با عقاید خاصی بزرگ شود که راههای ارتباط برقرار کردن را به اشتباه یاد گرفته باشد و متفاوتتر با دیگران رفتار کند، آن فرد دچار اختلال شخصیتی شده است.
معمولا این افراد اشتباهترین روش برخورد با دیگران را انتخاب کرده اند، به طوریکه شاید خودشان هم قبول نداشته باشند، اما از رفتارهای گاه و بی گاهشان کاملا مشهود است، اینجاست که باید گفت این افراد دچار بیماری سایکوپت شده اند، بیمارانی که مشکلاتشان را با خلاف و بزهکاری پیش می برند تا به روش صحیح و قانونی. این افراد اصلا قبول ندارند #بیمار هستند و معمولا انسانهایی هستند که با راحتی دروغ میگویند. در واقع همانطور که مشهود است، اختلال رفتاری این افراد به شدت عمیق است به گونه ای که کل #شخصیت یک بیمار را در بر میگیرد.
همه انسانها معمولا در زندگی خود گاهی دروغ میگویند، اما زمانی که از فردی که دروغ گفته دلیل میخواهید و او انکار یا از حرف خود فرار میکند، این فرد در ابتدا به خود لطمه وارد میکند و سپس به جامعه اطراف خود و آنقدر به این موضوع عادت می کند که بی اختیار دروغ میگوید، اما دروغ مصلحتی و #وسواسی بسیار متفاوتند.
حاتمی در خصوص بیماران #سایکوپت گفت: این افراد زمانیکه چراغ قرمز را رد میکنند به خود میبالند و خوشحال میشوند، اما این احساسات و هیجانات گذرایی است، این افراد در همان لحظه کار خود را درک نمیکنند که شاید اتفاق خطرناکی در کمین آنها باشد یا سریع از کوره در میروند و احتمال اینکه واکنشهای خشمگین نشان دهند و دست به خشونت بزنند در این افراد بیشتر دیده شده است، این در حالی است که بسیاری از سایکوپت ها باید علاوه بر مدیریت خشم، روی ضعفهای خود هم کنترل داشته باشند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48577
🔶عوارض قرار گرفتن در معرض دود "گُل" قابل اصلاح است
میگنا- قرار گرفتن در معرض THC نورونهای دوپامین مغز را #بیشفعال میکند.
تحقیقات جدیدی به سرپرستی تیمی از محققان به سرپرستی دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند و همکاری محققانی از دانشگاه کالیاری ایتالیا و آکادمی علوم مجارستان انجام شده است.
محققان با تکیه بر مدلهای بالینی حیوانات دریافتند که قرار گرفتن در معرض #دود ماریجوانا در دوران بارداری، نورونهای#دوپامین مغز را بیشفعال میکند.
محققان دریافتند که این موضوع همچنین باعث افزایش حساسیت به اثرات رفتاری THC در کودکان در مرحله پیش از #بلوغ میشود و میتواند خطر ابتلا به اختلالات روانی از جمله #اسکیزوفرنی را در #نوجوانی آنها نیز افزایش دهد.
این تیم تحقیقاتی دریافت که تغییرات رفتاری قرار گرفتن در معرض THC در رحم تا حدی به دلیل بیش فعالی نورونهای دوپامین در مغز مادر ایجاد شده است.
محققان توانستند با دارویی به نام "پرگننولون"(pregnenolone) که مورد تایید سازمان فدرال داروی آمریکا است و در آزمایشات بالینی برای درمان سوءمصرف گل، #اسکیزوفرنی، #اوتیسم و اختلال دو قطبی استفاده میشود، مشکلات و ناهنجاریهای مغزی ناشی از قرار گرفتن در معرض #ماریجوانا را در رحم نمونههای حیوانی اصلاح کنند....... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48580/preview/
🔶ساخت فیلم با موضوع خودکشی اثر نامطلوبی دارد
میگنا- مدیرگروه اعتیاد دانشکده علوم رفتاری در نشست خبری به مناسبت هفته بهداشت روان با اشاره به مسئله خودکشی اظهار کرد: افکار خودکشی و عملی کردن آن عللی دارد که شایعترین آنها اختلالات #افسردگی و #خلقی است. باید دانست که اگر کسی خود را شاد نشان میدهند به این معنا نیست که #افکار_خودکشی سراغش نمیآید.
دکتر محمدباقر صابری ظفرقندی با اشاره به علل مصرف موادمخدر بیان کرد: علل اصلی #مصرف_مواد مخدر رسیدن به احساس لذت و شادی شناخته میشود و اک در جامعه شادیهای مشروع را کم میکنیم شادی کاذب مثل مواد مخدر جایگزین میشود.
او ادامه داد: باید مراقب افرادی که افسرده هستند و افکار خودکشی در #ذهن دارند باشیم از طرفی علل #خودکشی را بشناسیم.
عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری با بیان اینکه دین انسانها را ترغیب به زندگی سالم میکند گفت: این موضوع اقدامی در جلوگیری از بروز خودکشی است و استفاده از منابع و سازوکار معنوی در درمان افسردگی در کنار سایر روشهای درمانی نقش و تاثیر مثبتی به همراه دارد......
http://www.migna.ir/news/48581
🔶 پوشش بیمهای خدمات روانشناسی در انتظار تصویب «پاستور نشینها»
میگنا- دکتر محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به #پوشش_بیمهای خدمات روانشناسی اظهار کرد: بیمه خدمات سلامت اجتماعی و #روانشناسی، یکی از نیازهای اساسی جامعه است و در حال حاضر بیمههای تکمیلی و بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، خدمات سلامت اجتماعی مانند روانشناسی و مشاوره را پوشش میدهند.
حاتمی با بیان اینکه پوشش بیمهای خدمات روانشناسی نیاز به یارانه دولت دارد، گفت: طرحی به دولت با همکاری وزارت بهداشت دادهایم که خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار گیرد و اگر دولت این طرح را تصویب و مجلس برای اجرای آن مساعدت کند؛ قشر آسیب پذیر پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره خواهد داشت......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48590/preview/
🔶 شروع «کلاس» قبل از ساعت 8 صبح در این استان ممنوع شد
میگنا- این قانون وضع شده است تا دانشآموزان بیشتر بخوابند و نمرات بهتری را در امتحانات کسب کنند و به طور کلی مدرسه رفتن برای آنها ثمر داشته باشد.
این لایحه روز یکشنبه توسط فرماندار گاوین نیوزوم امضا شد؛ بنابر قانون جدید کلاسهای دبیرستان نمیتواند قبل از ساعت ۸:۳۰ شروع شوند و کلاسهای راهنمایی نیز نمیتواند قبل از ۸ صبح باشد.
مطالعات نشان میدهد که زمانهای شروع دیرهنگام منجر به حضور بهتر میشود و دانشآموزان کمتر در کلاس درس چرت میزنند؛ درنهایت آنها درس را آموخته و نمرات بهتری نیز کسب میکنند.
نداشتن خواب کافی میتواند منجر به سایر موارد سلامت جسمی و روانی مانند افسردگی و مصرف مواد مخدر شود.
در گزارشی که سال گذشته توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC) منتشر شد، مشخص شد دانشجویان و دانشآموزانی که هر شب حداقل هشت ساعت میخوابند، نمرات بهتری میگیرند و حضور بهتری دارند. اما بیش از ۶۰ درصد دانشآموزان راهنمایی و ۷۰ درصد دبیرستانیها هر شب خواب کافی ندارند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48593/preview/
🔶 فواید علمی گریه کردن بر سلامت روان و جسم
⚪ روی هورمون ها تأثیر می گذارد
عمل #گریه کردن سطح هورمون های #اندورفین را افزایش می دهد. این #هورمون های طبیعی بدن #شادی آور و آرامش بخش هستند. بنابراین گریه کردن فشار را کم کرده و احساس بهتری ایجاد می کند. احتمالا به همین دلیل است که گاهی می خواهیم با تماشای یک فیلم غم انگیز گریه کنیم. به علاوه طی تحقیقی مشاهده شد سطح اکسی توسین یا همان هورمون #عشق در بدن مادران با دیدن یا شنیدن گریه ی یک کودک افزایش پیدا می کرد.
⚪ کاهش فشار خون
فشار خون بالا میتواند منجر به چندین مشکل جدی برای سلامتی مانند سکته مغزی و قلبی، نارمحققان دریافتهاند که گریه کردن میتواند برای حفظ سلامت جسم و روان فایده داشته باشد. این فوائد با اولین گریه #نوزاد در زمان تولد شروع میشود و آثار آن بر سلامت، برای بزرگسالان نیز دیده شده.سایی قلبی، زوال عقل و حتی نارسایی کلیه شود. اما بر طبق چندین مطالعه، گریه نه تنها فشار خون را پایین میآورد و آن را کنترل میکند، بلکه همچنین یک گریه شدید میتواند نبض را هم تنظیم کند.
⚪ سموم بدن را دفع می کند
طبق تحقیقات شیمیدانی به نام ویلیام فری، #اشک ها به دفع #سموم بدن کمک می کنند. فری اشک های حاصل از تحریک چشم ها (مثل بریدن پیاز) را با اشک های #عاطفی مقایسه کرد و متوجه تفاوت های شیمایی آن ها شد که احتمالا ناشی از تأثیرات اضطراب بر بدن است. البته پژوهش های فری کافی نبوده و هنوز به تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است.
⚪ کاهش احساس درد
وقتی دچار #درد جسمی میشویم، این درد اغلب به طور غیر ارادی با چند قطره اشک از بین میروند. در واقع اشک ریختن به نوعی یک راهکار بدن برای کاهش احساس درد است. تحقیقات نشان داده است که علاوه بر تسکین دهنده بودن، اشک ریختنهای عاطفی، موجب آزادشدن هورمون های اکسی توسین و اندورفین می شود. این مواد شیمیایی باعث میشوند افراد احساس خوبی داشته باشند و همچنین درد جسمی و عاطفی را کمتر احساس کنند.
⚪ کمک به خواب آسوده تر
یافتههای محققان نشان داده است که گریه می تواند به نوزادان برای داشتن خواب بهتر کمک کند. اینکه گریه همین اثر را بر بزرگسالان دارد یا خیر در دست تحقیق است اما آنچه بدیهی است، اثرات مفید آن در بهبود شرایط روحی، #تسکین درد و ایجاد آرامش برای داشتن خوابی بهتر و راحتتر است.
⚪ ارتباطات را بهبود میبخشید
اگر یکی از نزدیکان شما، شروع به گریستن کند، شما به صورتی غریزی متوجه میشوید که مشکلی در کار است. برای چنین ارتباطی، ضرورتی ندارد که از واژهها استفاده کنیم. گریه میتواند گونهای از حرف زدن هم باشد، ممکن است شخصی وانمود کند که حالش خوب است ولی گریهاش روشن میسازد که او آزرده است.
#گریستن هم با برداشت عینی و هم با برداشت استعاره ای، میتواند دریچهها را به سوی احساسات و اندیشه شخص بگشاید و میتواند عامل تسریع کنندهای برای گفتوگوهایی عمیق و بسیار ضروری میان دوستان و شریکان زندگی باشد....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48595/preview/
🔶 رفتارهای عجیب درونگراها و علت این رفتارها
اگر فرد درونگرایی در اطراف خود داشته باشید احتمالا متوجه شدهاید که او تمایلی به صحبت کردن با تلفن ندارد. بله بیشتر #درونگراها از تماسهای #تلفنی اجتناب میکنند یا دست کم ترجیح میدهند از سایر شیوههای ارتباطی استفاده کنند. وقتی انتظار هیچ تماس تلفنی یا مهمانی را ندارید صدای زنگ#تلفن یا زنگ در میتواند واقعا وحشتناک به نظر برسد! این احساس به مفهوم فضای شخصی برمیگردد که برای تمام افراد درونگرا، مقوله مقدسی است.
تماس تلفنی از سوی یک غریبه یا دیدار با کسی که آشنایی با او ندارید و حالا پشت در خانهتان است مثل این است که کسی به معبد مقدس و ساکت فرد درونگرا حمله کرده است. گویی کسی قصد دارد هارمونی کامل و بیعیب سکوت و خلوت مورد علاقه فرد درونگرا را تهدید کند و به هم بریزد. هر فرد درونگرایی هر کاری میکند تا از محدوده خلوت و آرام خود به خوبی محافظت کند، بنابراین از قرار گرفتن در موقعیتهایی که گفتیم به هر طریقی شده اجتناب میکند.
درونگراها به زمانی برای تجزیه و تحلیل موقعیت و فکر کردن به آن برای نشان دادن بهترین واکنش ممکن نیاز دارند. به همین دلیل است که آنها ارتباطات نوشتاری را به ارتباطات کلامی ترجیح میدهند. ارتباطات غیرکلامی به درونگراها این فرصت را میدهد تا فکر کنند و افکار خود را به بهترین نحو ممکن ابراز نمایند. تماس تلفنی به درونگراها فرصت پردازش فکری را نمیدهد.
▫️ خودشان هم از تماس تلفنی پرهیز میکنند
شرایطی که یک درونگرا نیاز پیدا میکند تماس تلفنی با کسی برقرار کند میتواند پریشان کننده باشد. گاهی شاید بیست دقیقه یا بیشتر طول بکشد تا او شهامت و آمادگی لازم برای تلفن کردن را پیدا کند. چرا درونگراها برای تماس تلفنی تا این اندازه مشکل دارند؟ به طور کلی، درونگراها از اتفاقات غیرمنتظره خوششان نمیآید و به همین دلیل از تماس تلفنی با غریبهها یا افرادی که خوب آنها را نمیشناسند فرار میکنند. به هر حال آنها نمیدانند گفتگویشان چگونه پیش میرود و به کجاها قرار است کشیده شود!
درونگراها به ارتباطات غیرکلامی تمایل بیشتری دارند که شامل زبان بدن، حالات چهره و سایر فحواهای رفتاری میشود. درونگراها خوب میتوانند منظور دیگران را بفهمند و متوجه ریزترین تناقضات در رفتارهایشان هستند که عدم صحت یا دروغگویی را لو میدهند؛ بنابراین منطقی به نظر میرسد که علاقهای به صحبت کردن با کسی که او را نمیبینند ندارند! یک درونگرا هنگام صحبت با تلفن احساس میکند مهمترین ابزار ارتباطی خود را از دست داده است......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48602/preview/
🔶 امضاء تفاهم نامه بین شورای استان تهران با سازمان نظام روانشناسی
میگنا- الهام فخاری رئیس شورای استان #تهران در توضیح امضاء تفاهم نامه بین شهروندان شورای استان تهران با #سازمان_نظام_روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: درصد زیادی از شهروندان به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی به خدمات روانشناسي و روانپزشکی احتیاج دارند.
رئیس شورای استان تهران با اشاره به آمار رشد درگیریهای خیابانی و ابتلای شهروندان به افسردگی گفت: رشد آمار درگیری های خیابانی و ابتلای شهروندان به بیماریهایی، چون افسردگی نشان میدهد که دسترسی آنها به خدمات #روانشناسي و مشاوره ارزان قیمت از ضروریات زندگی امروز آنهاست.
او با تاکید بر ظرفیت شورای استان تهران برای استقرار تخصصی شعبههای نظام روانشناسی و مشاوره کشور در ۱۶ شهرستان استان تهران گفت: پیش نویس همکاری بین سازمان نظام روانشناسی با مدیریت شهری تنظیم شده و میتوان گفت این تفاهمنامه کمک قابل توجهی به شهروندان برای خدمات روانشناسي است..... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48604/preview/
🔶 اختلال نشخوار کودکان، نشانه تا درمان
ميگنا- نشخوار کودکان از جمله اختلال #رفتاری در کودکان است که در آن کودک به شکل ارادی غذاهای خورده شده را از معده به دهان برگردانده و مجددا آنها را میبلعد. این عمل مکررا اتفاق میافتد و متفاوت از حالت تهوع میباشد. یعنی فرد دچار تهوع نیست بلکه از این که غذا را مجددا ببلعد لذت میبرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات رفتاری کودکان کلیک کنید.
⚪ نشانههای اختلال نشخوار کودک
کودکی که به اختلال #نشخوار دچار میباشد، دائما و مکررا غذا را نشخوار کرده و به دهان بر میگرداند، ممکن است غذایی که برگردانده شده را دوباره بجود، ببلعد و یا به بیرون تف کند. #کودک مبتلا استفراغهای مکرر دارد. در نتیجه این شکل نابهنجار از #غذا #خوردن، کودک وزن خود را از دست میدهد، دندانهایش پوسیده و یا زرد میشوند.
ممکن است مشکلات تنفسی در کودک به وجود بیایند. شکل ظاهری لب و دهان کودک تغییر میکند؛ در این اختلال لبهای خشک شده و ترک خورده شایع میباشد. کودکی که در حال انجام چنین کاری است، ممکن است رفتارهای غیر عادی از خود نشان بدهد. مثلا دهانش را به شکل مکیدن در بیاورد و پیچ و تابهای عجیب به خود بدهد.
به طور کلی عواملی که در #روانشناسی_کودک مطرح میشوند و میتوانند زمینه ساز یا تدوام دهنده اختلال نشخوار باشند، جلب توجه کردن، بیماریهای دیگر جسمانی، استرسهای محیطی، مشکلات روانی اجتماعی کودک و یا روابط بد بین کودک و مادر میباشند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48609
🔶 چرا کسانی که دچار اختلالات روانی هستند به پزشک مراجعه نمیکنند؟
میگنا- بسیاری از افراد در زندگی روزمره دچار #استرس، #اضطراب، رفتارهای روانپریشی و مشکلات #روان تنی میشوند اما بیش از نیمی از آنها حاضر به پذیرش این موضوع نیستند که دچار #بیماری_روانی شده و نیاز به مراجعه به #روانپزشک دارند؛ زیرا وقتی #انگ بیماری بر روی کسی زده شد در فعالیتهای اجتماعی و حرفهای با تبعیضهایی روبهرو میشود.
این در حالی است که بیش از 150 میلیون نفر از مردم دنیا در هر برهه از زمان از افسردگی رنج میبرند و حدود یک میلیون نفر در هر سال در کل دنیا به دلیل مشکلات روانی دست به #خودکشی میزنند. همچنين حدود 25 میلیون نفر از مردم جهان از #اسکیزوفرنی، 38 میلیون نفر از #صرع و بیش از 90 میلیون نفر از یک بیماری وابسته به مصرف #الکل یا سایر #مواد رنج میبرند.
آمارها نشان میدهد 29 درصد از افراد جامعه که مبتلا به فشار خون هستند، افسردگی اساسی دارند؛ 22 درصد از مبتلایان به انفارکتوس قلبی، 30 درصد افرادجامعه که مبتلا به صرع هستند، 27 درصد افراد مبتلا به دیابت، 31 درصد افراد مبتلا به سکته مغزی، 33 درصد از افراد مبتلا به سرطان، 44 درصد افراد مبتلا به #ایدز و 46 درصد از افراد مبتلا به سل از افسردگی اساسی رنج میبرند.
بررسیها نشان میدهد چه در سطح دنیا و چه در ایران از هر چهار خانواده یک خانواده با مشکلات روانی روبرو بوده و در چنین شرایطی خانوادهها علاوه بر اینکه با فشار و استرس بیماری یکی از بیماران روبرو هستند، در معرض انگ اجتماعی و تبعیضی قرار دارند که بیماری روانی در اجتماع به روی آنها میگذارد. طرد شدن از طرف دوستان بستگان و همسایگان، احساس منفک بودن و محدودیت در فعالیتهای اجتماعی را با خود به همراه دارد. در اغلب موارد خانوادهها هزینه درمان بیـماران روانی را تحمل میکنند و اغلب سهم دولتها و سازمانهای بیمه گر ناچیز است.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا 35 تا 45 درصد غیبت از محل کار به دلیل مشکلات بهداشت روانی است. به طور متوسط تعداد روزهای از دست رفته کاری که به بیماریهای روانی نسبت داده میشود 6 روز در ماه در هر 100 کارگر و تعداد روزهای کم کاری 31 روز در ماه در 100 کارگر است.
بررسی مراجعه کنندگان به کمیسیون اعصاب و روان سازمان تأمین اجتماعی شهر تهران نشان داد که اختلالهای روانپزشکی به طور معناداری بیش از اختلالهای عصب شناختی منجر به از کارافتادگی و استراحت پزشکی میشوند به طوریکه اختلالهای روانی مسئول 56.9 درصد موارد از کارافتادگی و 83.5 درصد کل مراجعان استراحت پزشکی است.
اما هنوز #تابوی بیماری روانی در کشور ما شکسته نشده است؛ 55 درصد مردم معتقدند که نباید بیماری روانی خود را با دیگران در میان بگذارند، 30 درصد مردم برخی از بیماریهای روانی را اثر سحر و جادو و دعا میدانند، 20 درصد مردم معتقدند بیماریهای روانی درمان ندارد اما در کنار آن حدود 60 درصد نیز بر این باورند که ازدواج میتواند درمان بیماریهای روانی باشد 85 درصد مردم معتقدند که فردی که داروی اعصاب مصرف میکند به این داروها اعتیاد پیدا میکند و این اعتیاد نیز درمان ندارد.اینها تنها بخشی از اعتقادات افراد مختلف در خصوص بیماری های روانی است.
بررسیها نشان میدهد #شیوع اختلالات در افراد #بیکار و دهکهای اول و دوم جامعه، بیش از سایر #جمعیت کشور است. در حالی که امروز، نابسامانیهای اقتصادی، به مراتب بیش از سال 90، سلامت روان #خانواده ایرانی را مورد تهدید قرار داده، روانپزشکان متولی رصد آمار خودکشی همواره این هشدار را دادهاند که در ایام پایانی سال به دلیل درگیری خانوادهها بر سر مخارج و هزینههای شب عید و تأمین مایحتاج خانواده، آمار اقدام به خودکشی یا خودکشیهای منجر به فوت نسبت به باقی فصول سال، رشد نامحسوسی دارد و همین هشدار هم موید همان نتایج به دست آمده در پیمایش ملی #سلامت_روان است که تفاوت شیوع اختلالات روان در افراد #متأهل نسبت به افراد مجرد جامعه را معنادار اعلام کرده بود. مشکل جدی که مبتلایان اختلالات روان در ایران با آن مواجه هستند، پوشش بسیار ناچیز #بیمههای پایه برای درمان این اختلالات است که به همین سبب، رابطه سلامت روان با مسائل اقتصادی را در چرخه تکراری و ناگزیر قرار میدهد........ ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48613/preview/
🔶 زمان برگزاری کنکور دکتری ۹۹ تغییر کرد
میگنا- تاریخ برگزاری آزمون #دکتری سال ۱۳۹۹ جمعه ۹ اسفند ۹۸ است، ثبت نام برای آزمون دکتری تخصصی سال ۹۹ نیز از ۶ آذر آغاز می شود و تا ۱۲ آذر ۹۸ ادامه دارد.
براساس این گزارش، علت تغییر #زمان_برگزاری_آزمون_دکتری، برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۹۸ است.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48615/preview/
🔶 چگونه حامی فرد مبتلا به افسردگی باشیم؟
ميگنا- با رعایت آنها میتوانید بهتر به افراد مبتلا به افسردگی کمک کرده و مراقب سلامت روانی خود نیز باشید:
۱. مطلع شوید
میزان آگاهی خود را نسبت به افسردگی محک بزنید. اولین قدم بسیار عالی برای کمک به دوست افسردهتان این است که اطلاعات بیشتری در مورد این اختلال کسب کنید. این کار به شما کمک میکند بدانید دقیقاََ در این روند با چه موضوعات و مواردی مواجه خواهید شد.
۲. برای گوش دادن در دسترس باشید
اگر دوست افسرده شما تمایل به صحبت کردن دارد به او گوش بدهید و در مورد وضعیت کلی او سوالاتی بپرسید. میتوانید سوالاتی مانند "چه کاری میتوانم برای کمک به تو انجام دهم؟" و "به نظر تو چه چیزی میتواند برایت مفید باشد؟" را مطرح کنید. وقتی میخواهید با دوست خود یک مسئله حساس را مطرح کنید، سعی کنید زمان و مکانی را انتخاب کنید که هر دو راحت و آرام باشید. در صورتی که صحبت در مورد مسائلی او را آزرده خاطر میکند از بیان این موضوعات اجتناب کنید.
۳. احساسات آنها را جدی بگیرید
"بیخیال شدن"، "سرحال آمدن" یا "فراموش کردن" برای افراد مبتلا به افسردگی امکانپذیر نیست. زمانی که به صحبتهای این افراد گوش میدهید به جای به کار بردن چنین عباراتی سعی کنید از جملاتی همچون "این موضوع باید واقعاً سخت باشد" یا "من اینجا هستم تا به حرفهای تو گوش کنم" استفاده کنید تا این حس را به آنها منتقل کنید که احساسات آنها را جدی گرفتهاید.
۴. به آنها در مورد خدمات حمایتی اطلاع دهید
در صورتی که دوست افسرده شما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرده باشد، بسیار عالی است. میتوانید به او بگویید که خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی نیز برای او در هر زمان در دسترس است. در این مورد تحقیق کرده و تمامی خدمات حمایتی در دسترس را به او معرفی کنید.
۵. به موارد اضطراری پاسخ دهید
اگر فکر میکنید دوست شما ممکن است در معرض خطر باشد یا در معرض خطر آسیب رساندن به خود یا شخص دیگری باشد، فوراً به دنبال کمک باشید و به فردی قابل اعتماد و همچنین خدمات اضطراری و حمایتی این موضوع را اطلاع دهید.
۶. مراقب سلامتی خود نیز باشید
برخورد با شخصی که دچار افسردگی است، میتواند بسیار ناامید کننده، فرسوده کننده و ناراحت کننده باشد. شما تنها در صورتی قادر به کمک و حمایت از دوست افسرده خود خواهید بود که در ابتدا مراقب سلامت روان خود باشید. موارد زیر را انجام دهید تا مطمئن شوید که از سلامت روان مطلوبی برای این اقدام برخوردار خواهید بود:....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48617/preview/
🔶 تحلیل وضعیت سلامت روان ایرانیان/ نیاز جامعه به ۵۱۲ هزار روانشناس
میگنا- دكتر #فریبرز_درتاج به مسائلی همچون وضعیت #روان جامعه ایران، کمبود نیروهای متخصص حوزه #روان نسبت به استاندارد جهانی، عوامل موثر در بروز پدیده «روانشناسان زرد»، تاثیر مسائل روانی در بروز اعتیاد و نبود پیمایش دقیق برای بررسی وضعیت سلامت روان مردم و دیگر چالشهای حوزه سلامت روان اشاره کرد.
معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در ابتدای این گفتوگو ضمن تحلیل وضعیت روان جامعه ایرانی، «اضطراب» را مهمترین چالش امروز سلامت روان مردم این کشور دانست و بیان کرد: برای فهم علت اضطراب در جامعه، نیاز به کار مطالعاتی عمیق و علمی نیست؛ وضعیت اقتصادی و تورم و گرانی و تغییر قیمت کالاها و خدمات مورد نیاز مردم همگی علت این موضوع هستند. اگر با رویکرد علمی نیز گریزی به این مسئله داشته باشیم میبینیم که درگیری مردم در فضای رسانههای نوین ارتباطی عامل فزاینده #اضطراب است، زیرا رسانههای نوین ارتباطی که اطلاعات کذب زیادی درون خود پرورش میدهند به معضل روانی جامعه دامن میزنند.
درتاج یکی از ضعفهای کاری وزارت بهداشت را بیتوجهی نسبت به پیمایش دقیق برای بررسی وضعیت سلامت روان مردم عنوان کرد و گفت: سازمان نظام #روانشناسی و مشاوره کشور آمادگی خود را برای تحقق این مهم به وزارت #بهداشت اعلام میکند تا در صورت پیشبینی بودجه لازم، این خلاء آماری و مطالعاتی را برطرف کند.
بنابر اظهارات این #روانشناس، سلامت روان ابعاد گستردهای دارد و رفع برخی از مصادیق آن همچون خشونت متبلور در جامعه، به هم ریختگیهای روحی و روانی متظاهر، #استرس، افسردگی و اضطراب نیاز به همت و همیاری همه دستگاههای مسئول و مردم دارد. در این صورت است که میتوان گفت در زمینه #سلامت_روان، کلام را به عمل تبدیل کردهایم.
درتاج در ادامه نسبت به کمبود نیروهای متخصص حوزه روان نسبت به استاندارد جهانی ابراز نگرانی کرد و افزود: بر اساس استانداردهای جهانی، به ازای هر ۵۰ خانوار باید یک روانشناس در کشور #خدمات_روانشناسی ارائه کند. طبق تخمین مرکز آمار ایران در حاضر جمعیت ایران از مرز ۸۳ میلیون نفر با حدود ۲۵.۶۰۰ خانوار گذشته است و این یعنی به ۵۱۲ هزار روانشناس و مشاور نیاز داریم، این درحالیست که هم اکنون ۶۰۰۰ روانشناس و مشاور در کشور پروانه فعالیت دارند و این فاصله بسیار زیاد است. هر چند حدود ۳۰ هزار نفر نیز در نوبت دریافت پروانه فعالیت هستند.
🔶 کمبود ۲۲۰ هزار روانشناس و مشاور در مدارس
بنابر اظهارات این عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بر اساس استانداردهای جهانی نیز باید هر مدرسه از وجود یک مشاور و یک روان شناس بهرهمند باشد. طبق آمارهای موجود ۱۲۰ هزار #مدرسه در کشور وجود دارد و این یعنی ۲۴۰ هزار نفر روانشناس باید در حیطه #کودکان و #نوجوانان فعالیت کنند، این درحالیست که در حال حاضر حدود ۲۰ هزار نفر در این زمینه به فعالیت مشغولاند که صلاحیتهای علمی و تخصصی برخی از آنها نیز محل تشکیک و نیازمند بررسی است.
درتاج با اشاره به اینکه نیروی انسانی، به ویژه جمعیت جوان به عنوان یکی از جلوههای قدرت و توانمندی در هر کشور محسوب میشوند، تاکید کرد: جوانان در راهبرد رشد و توسعه و در چشمانداز هر جامعه عاملی تعیینکننده و جزو سرمایههای ملی محسوب می شوند که باید در حفظ سلامتی و نحوه تعلیم و تربیت آنها تلاشهای لازم صورت گیرد...... مشروح گفت و گو در لينك زير
http://www.migna.ir/news/48627/preview/👇👇👇
🔶 درزمینۀ برخورد با روانشناس نماها بسیار جدی عمل خواهیم کرد
ميگنا- رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: جمعیت هدف ما ۸۳ میلیون ایرانی است و ما در قبال این جمعیت مسئولیت داریم. پیشگیری اولیه، مهمتر از پیشگیری ثانویه است. افتخاری برای کشور نیست که تعداد تخت و بیمارستانهایش زیاد باشد. افتخار ما باید تعداد کم بیماران باشد؛ که البته این موضوع وابسته به پیشگیری اولیه، ارتقای سلامت روان و مهارتهای زندگی افراد است. هنر ما نهفقط نداشتن بیماری، بلکه حفظ و ارتقای سالم خواهد بود.
دكتر محمد حاتمي افزود: امروزه در دنیا، بنگاههای اقتصادی، نهادها و سازمانهای مختلفی با همکاری روانشناسان کار میکنند. ما هم باید در جامعه خودمان، درزمینههای گوناگون از روانشناسان کمک بگیریم.
وي تأکید کرد: حاکمیت باید بپذیرد هر پنجاه خانوار باید یک روانشناس داشته باشند. گلایه من از مسئولان این است که خدمات روانشناختی، محدود به کلانشهرها شده است. درحالیکه اقشار کمدرآمد بدون داشتن بیمه، نمیتوانند از این خدمات استفاده کنند. لذا از نمایندگان مجلس شورای، کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی میخواهم برای تصویب بیمه برای خدمات روانشناختی همت کنند تا از این طریق، روانشناسی در جامعه نهادینه شود.
حاتمي گفت: طرح روانشناس در بیمارستان، چکاپ سلامت روان رانندگان، حضور روانشناس در کنار قضات (باهدف حمایت از حقوق شهروندی) را حتماً در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور پیگیری میکنیم. ضمن اینکه یکی از برنامههای ما توانمندسازی روانشناسان است.
◻ توصیه دکتر حاتمی به فارغالتحصیلان رشتههای روانشناسی و مشاوره
از فارغالتحصیلان رشتههای روانشناسی و مشاوره، سه انتظار داریم:
🔹 توان انجام فعالیتهای پژوهشی
🔸 انتقال آموختهها به جامعه
🔹 انجام فعالیت حرفهای
ضمن اینکه مسئولیت حرفهای فارغالتحصیلان، به عهده سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است. در وهله اول، دانشجویان باید پایههای نظری و دانش خودشان را افزایش دهند؛ که البته این امر الزاماً با گذراندن کارگاههای مختلف، اتفاق نمیافتد.
به اعتقاد این استاد روانشناسي، یک روانشناس حرفهای، کسی است که با ذهن منسجم در چارچوب خاص کار کند. شناختن رویکردهای مختلف، برای یک دانشجو لازم است اما نکته مهمتر، مطالعه و کار تخصصی در یک رویکرد مشخص است. روانشناسی که بخواهد حرفهای کار کند، هرگز برایش عیب نیست که مراجعش را بر اساس تشخیص صحیح، به همکار دیگری ارجاع دهد.
حاتمي در ادامه گفت: دانشجویان باید خودشان را از همین امروز آماده کنند. قدم اول، تقویت دانش نظری از راه مطالعه تخصصی و گام دوم تبدیل دانش نظری به عملی است. در این صورت، فرد میتواند از کمسیونهای تخصصی سازمان نظام، با موفقیت بیرون بیاید.
رئيس سازمان نظام روانشناسي افزود: امروز، با موجی از افراد بدون صلاحیت (روانشناس نماها)، بهویژه در فضای مجازی روبرو هستیم که این موضوع به رشته روانشناسی لطمه زده است. منظور از روانشناس نما، کسانی هستند که هیچ دانش و تخصصی در این زمینه ندارند. مردم مطمئن باشند تلاش میکنیم تا جایگاه روانشناسی، روزبهروز در جامعه بهتر شود و درزمینۀ برخورد با روانشناس نماها بسیار جدی عمل خواهیم کرد. این تخلفات، قابلقبول نیستند و در بخش نظارت و بازرسی سازمان، حتماً آنها را ساماندهی میکنیم....... مشروح خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/report/48628/preview/
گزارش: نگار فیضآبادی
🔶 تهران، در صدر بیماریهای روانپزشکی
میگنا- یوسف فکور عضو هیات موسس انجمن سلامت روان کشور گفت: در بین بیماری های مختلف روانپزشکی طبق بررسیهای پیمایشی افسردگی و اضطراب بیشترین بیماری شناخته شده هستند.
وی اظهار داشت: طبق آمار های وزارت بهداشت رتبه بیماری های #روانپزشکی حتی از سرطان و تصادفات هم بیشتر است و رتبه اول را پیدا کرده است و جز چند بیماری خط اول است و در بین بیماری های مختلف روانپزشکی طبق بررسی های پیمایشی #افسردگی و #اضطراب بیشترین #بیماری شناخته شده هستند.
مشاور روانپزشکی بیمارستان رازی، ادامه داد: در حال حاضر رشته #روان تنی در کشورهای مختلف ایجاد شده و در کشور ما حدود یک دهه است که در جامعه ایجاد شده است بیماری های این رشته متاثر از روان و جسم است و اثرات متقابل روان بر جسم فرد و بر جامعه است. به طور مثال موارد بسیاری داشتیم که دستگاه گوارش، تناسلی، تیروئید، مفاصل بر اساس فشار روانی و استرس کارکرد خودش رو از دست می دهد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48632/preview/
🔶۱۱۰۰ نفر از مدیران بهزیستی، مراکزغیردولتی و موسسات وابسته دارند
▫ تعیین ضربالعجل ۳ ماهه برای واگذاری مراکز یا کنارهگیری از سِمت
میگنا- دکتر وحید قبادیدانا (رئیس سازمان بهزیستی کشور) در ارتباط با اجرای بخشنامه منع پذیرش و یا قبول منافع متعارض در #بهزیستی که پروانه فعالیت و تأسـیس مراکز بهزیستی برای برای مدیران این سازمان ممنوع میکند، گفت: البته واگذاری مراکز به خویشاوندان مدیران نیز تخلف محسوب میشود. طبق بخشنامه مدیران باید مراکز را به #خیریههایی واگذار کنند که پیشتر مجوز احداث مراکز را دریافت کرده بودند.
قبادیدانا در راستای رفع تعارض منافع گفت: امروز ۱۱۰۰ نفر از #مدیران در سازمان بهزیستی #مراکز غیردولتی یا موسسات مختلف وابسته یا همکار با بهزیستی دارند. به نحوی این افراد خودشان با خودشان #همکاری میکردند. این بخشنامه مشخص میکند که افراد بین مدیریت یا موسسات خود باید یکی را انتخاب کنند.
رئیس سازمان بهزیستی در ارتباط با ضربالعجل اجرای این بخشنامه گفت: هیچ اجباری هم نیست که مدیر در سازمان بماند؛ اگر موسسات برای آنها از اهمیت بالاتری برخوردار است، میتوانند پست مدیریت را رها کنند. این مدیران سازمان بهزیستی سه ماه فرصت دارند تا مراکز را واگذار کنند یا پست مدیریت را رها کنند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48635/preview/
🔶 نبود مطالعه و عدم آگاهی ارتباط مستقیمی با بروز خشونت دارد
میگنا-موسسه مطالعاتی اقتصاد و صلح در تازهترین گزارش خود با عنوان شاخص جهانی #صلح آماری را در خصوص کشورهای مهربان و قهرآمیز دنیا منتشر کرده است. در این آمارهای منتشر شده کشورهای ایسلند، دانمارک و اتریش به عنوان #مهربانترین کشورها جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. در سوی مقابل نیز کشورهای سوریه، #عراق و افغانستان نیز عنوان قهرآمیزترین کشورهای دنیا به خود اختصاص دادند.
فارغ از مباحث جنگ و شرایط ناآرام اقتصادی در کشورهای قهرآمیز که موجب بروز #خشونت شده، مبحثی دیگر به نام عدم آگاهی و نبود مطالعه عامل اثرگذار دیگری است برای بروز پدیده خشونت در بین یک اجتماع. اگر نگاهی به سرانه مطالعه در کشورهای مختلف بیندازیم شاهد خواهیم بود که کشورهایی که در رتبه یکم تا دهم مهربانترین کشورهای دنیا هستند همسو با آن دارای بیشترین میزان مطالعهاند.
پس در واقع یعنی ارتباطی مابین عدم آگاهی و نبود #مطالعه با بروز خشونت درون یک اجتماع وجود دارد.
👤 مهرداد فلاطونی، روانشناس بالینی و پژوهشگر حوزه آسیبهای اجتماعی، در خصوص این ارتباط به خبرنگار بنا گفت: اساسا اگر بخواهیم ارتباط مابین بروز خشونت و عدم مطالعه در یک اجتماع را مورد بحث و بررسی قرار دهیم، باید حول محور بحث آگاهی پژوهشهای خود را انجام دهیم. مقصود از آگاهی درون جامعه این است که از زوایای متفاوت یک موضوع را بررسی بکنیم تا در خصوص آن کنترلی را داشته باشیم که نهایتا منجر به آگاهی میشود.
فلاطونی ادامه داد: برای دانستن و آگاهی از موضوعات مختلف اولین مطلب مهم داشتن یک تئوری قوی است و پس از آن تبیین برنامهریزی دقیق و درعین حال استعداد مورد نیاز برای انجام کاری است، همچنین شناخت از موضوعات مختلف نیز به عنوان دیگر عامل اثرگذار بر افزایش آگاهی میتواند مثمرثمر باشد.
این روانشناس در خصوص میزان بروز خشونت در کشورهای پیشرفته که لقب مهربانترین کشورهای دنیا را گرفتهاند، بیان کرد: در آن کشورها نیز جرم و جنایت و از همه مهمتر بروز خشونت وجود دارد و نمیتوان منکر آن بود اما این پدیدهها فقط در بین قشر خاصی که فقط و فقط بزهکارند رخ میدهد و مقابل با #سرانه مطالعه در پی کاهش آن بودهاند اما در کشورهای در حال توسعه و یا جهان سومی خشونت و بروز آن فقط شامل یک طیف خاص نمیشود و تمامی افراد با آن درگیرند، مصداق بارز این موضوع نیز کشور خودمان است که افراد با کوچکترین اتفاقی درون اجتماع و خیابان نسبت به آن واکنش نشان میدهند مانند #دعواهای پس از تصادف در درون خیابان....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48638/preview/
✔️ کانال روانشناسی
🔶 چرا انسانها به مرگ خود فکر نمیکنند ؛ یک احتمال
میگنا- متخصصان دانشگاه بارلیان ادعا میکنند که #مغز انسان به طور مؤثر #افکار مرتبط با پایان زندگی را مسدود می کند. در نتیجه، مردم بر این باورند که زندگی آنها بسیار طولانی خواهد بود و مرگ چیزی است که هرگز برای آنها اتفاق نخواهد افتاد. مغز، فرد را از اندیشه های در ارتباط با مرگ خود محافظت میکند، این به انسان امکان میدهد یک شیوه زندگی عادی را طی کند.
یکی از نویسندگان این تحقیق میگوید: " مغز از پذیرش اجتناب ناپذیری مرگ امتناع میورزد. هنگامی که ما اطلاعاتی را که ما را با مرگ مرتبط میکند، دریافت میکنیم، با تردید به اطلاعات مذکور نگاه میکنیم و به آنها اعتماد نداریم. تمام فرآیند بیولوژیکی انسان برای زنده ماندن تنظیم شده است، و این مغایر با فکر پایان وجود خودمان است. "
برای درک چگونگی محافظت مغز از انسان در برابر افکار منفی، آزمایش ویژهای انجام شد. ۲۴ داوطلب به صفحهای که شامل عکسهای افراد مختلف از جمله خود شرکت کنندگان بود، نگاه کردند. کلمات مختلفی بر چهرهها ظاهر شد که در میان آنها کلماتی که با مرگ همراه بودند مثل "گورستان" یا "تشییع جنازه" نیز وجود داشتند.
محققان با ردیابی فعالیت مغز، پی بردند که اگر چنین کلماتی در کنار عکسی از چهره یک داوطلب ظاهر میشد، #فعالیت_مغز وی تغییر می کرد و این فرد از پیوند دادن تصویر و افکار مربوط به مرگ خودداری میکرد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48641/preview/
🔶هزینه یک جلسه مشاوره روانشناسی چقدر است؟
میگنا- دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به #تعرفه یا #ویزیت روانشناسان یان کرد: تعرفه روانشناسی و مشاوره را سازمان نظام تعیین و نرخ گذاری میکند و بر این اساس برای روانشناس کارشناسی ارشد هر ۴۵ دقیقه ویزیت مشاوره ۹۰ هزار تومان و برای فارغ التحصیلان دکتری روانشناسی و مشاوره ۱۳۰ هزار تومان است.
وی درباره اینکه در صورت مشاهده تخلف تعرفهای از سوی روانشناسان و مشاوران مردم چگونه باید موضوع را دنبال کنند؟ اظهار کرد: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخلف تعرفهای از سوی روانشناسان و مشاوران به سایت سازمان نظام روانشناسی مراجعه کنند و با شماره بازرسی که در سایت درج شده است، تماس بگیرند و موضوع تخلف تعرفه روانشناسی و مشاوره را به بخش بازرسی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام کنند و ما بلافاصله اقدام میکنیم......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48644/preview/
🔶ازدواج از طریق فضای مجازی؛ بله یا خیر؟
میگنا- دکتر مهرنوش دارینی روانشناس گفت: امروز #فضای _مجازی در حوزه آشناییها، بهعنوان یک تسهیلکننده ارتباط عمل میکند. آشنا شدن و #معاشرت، (چه سنتی و مدرن) جزو ضرورتهای #ازدواج است. اگرچه بعضی از #خانوادهها، بعدازاینکه میبینند دوران آشنایی منجر به ازدواج نمیشود، گلایه میکنند. درحالیکه این دوران دقیقاً مخصوص همین موضوع است که افراد #تشخیص بدهند آیا مناسب همدیگر هستند یا خیر؛ و قرار نیست الزاماً این آشنایی، به ازدواج ختم شود.
این روانشناس، ضمن اشاره به اهمیت دوران آشنایی گفت: لازم است فلسفه این دوران در خانواده، شفاف شود. بهعلاوه اینکه، #فرهنگ آشنایی در فضای مجازی را باید به نسل جدید آموزش دهیم. بهعنوانمثال باید به مردم یاد بدهیم که قبل از انتخاب قطعی، چگونه میتوانند بهدرستی از فضای مجازی استفاده کنند. فراموش نکنیم که #مشاوره پیش از ازدواج با مشاوره پس از انتخاب فرق دارد.
عدهای معتقد هستند کسانی که در فضای مجازی، به دنبال #همسر میگردند، عزتنفس و اعتمادبهنفس پایینی دارند؛ اما نباید فراموش کنیم که نمیتوانیم فقط براساس یک یا چند متغیر، نظر قطعی صادر کنیم. موضوع اصلی این است که فضای مجازی وجود دارد و نباید آن را سیاه ببینیم.
این استاد دانشگاه، یادآور شد: کسانی که مایل به ازدواج هستند، باید در معرض ارتباط قرار بگیرند. یکی از آن فضاهای ارتباطی، فضای اجتماعی و همینطور فضای مجازی است. البته درصورتیکه با صفحههای جعلی روبرو نباشیم. یکی از آسیبها در فضای مجازی، میتواند مربوط به ارائه اطلاعات اشتباه و #سفیدنمایی از طرف اشخاص باشد.
اگر قرار باشد افراد از طرق اطلاعات غلط باهم آشنا شوند، اشتباه است. علایق و اهداف مشترک، بر روی انتخاب افراد تأثیر میگذارند. اما آیا اطلاعاتی که در فضای مجازی به دستمان میرسند، دقیق و درست هستند؟ اگر افراد، همان کسی که هستند را نشان بدهند، میتواند به شناخت صحیح کمک کند.
ما برای استفاده از فضای مجازی و ازدواج، در قدم اول نیاز به آگاهی و بعد نیاز به دستورالعمل داریم. دستورالعملهایی که قابلیت بهروز شدن داشته باشند. اگر بخواهم راهکاری ارائه بدهیم میگویم باید متناسب با زمان، استانداردهایمان را طبق اصول، تغییر بدهیم. قسمتهای سیاه را ببینیم و برای حل مشکلات، راهحل بدهیم. ازآنجاییکه نباید و نمیتوانیم فضای جازی را از نسل جدید بگیریم، لازم است تا کارشناسان رشتههای مختلف، راهکارهای مفیدی را ارائه دهند؛ بهطوریکه نسل امروز از حرفهای ما رویگردان نشود و از طرف دیگر، بتوانیم برای پیشگیری از آسیبهای بعدی، موفق عمل کنیم........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48639/preview/
✍️گزارش از: نگار فیضآبادی-میگنا
🔶نیاز ایران به ۳۰۰ هزار روانشناس و مشاور
میگنا- دکتر محمد حاتمی معتقد است که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور سازمان مجری نیست که برای #اعتیاد یا سایر #آسیبهای _اجتماعی برنامهای داشته باشد، بلکه وظیفه #تربیت و آموزش #نیروهای مورد نیاز نهادهای مختلف بر عهده این سازمان است. در واقع این سازمان وظیفه اجرایی درخصوص آسیبهای اجتماعی را ندارد بلکه به طور مشخص سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی وظیفه مقابله با اعتیاد را دارند و در صورتی که این نهادها در این حوزه به نیرو نیاز داشته باشند، کمک خواهیم کرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بحث سواد سلامت روان شهروندان اهمیت بالایی برای پیشگیری از اختلالات روانی دارد و ما تلاش میکنیم از طریق شهرداری و صداوسیما با انعقاد تفاهمنامه این موضوع را اجرایی کنیم که مقدمات آن نیز فراهم شده است......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48647/preview/
پدر و مادر حرفهای بچهی باعرضه بار میآورند نه شاگرد اول.
برایشان مهم است بچه راحت بتواند زیپ کاپشنش را بالا بکشد و بند کفشش را ببندد. وقتی سر جلسهی امتحان، خودكارش ننوشت اشكش در نیاید و راهی پیدا کند. میوههایی كه مادر برایش میگذارد، توی كیفش نگندد.
وقتی معلمش یا ناظمش دنبال داوطلبی میگردند زیر میز قایم نشود. غذا خوردنش كه تمام شد دل آدم به هم نخورد از دیدن ظرف غذایش. وقتی بزرگتری خواست از او سوالهای اضافی بپرسد راحت بپیچاندش. تا به خاطر نیم نمره امتحانی جلوی میز معلم عجز و التماس نكند.
@Mignair