🔶 موانع بهرهگیری از خدمات روان درمانی
◽ میگنا- در گزارش این طرح پژوهشی که مجری آن دکتر محمد جواد امینیزاده است، آمده است:« پس از بررسی نظام سلامت روان در کشورهای مختلف و بحث در مورد ساختار نظام سلامت روان در ایران، ♦ در مطالعه پیمایش ملی، موانع بهرهمندی از خدمات از سه جهت بررسی شد:
۱- دلایل تاخیر در مراجعه
۲- دلایل عدم مراجعه برای دریافت خدمات سرپایی باوجود احساس نیاز به آن
۳- دلایل عدم اقدام برای بستری علیرغم احساس نیاز به آن.
در تمامی موارد، امید به بهبود خود به خود، کم اهمیت پنداشتن مشکل و یا تحمل کردن مشکل، شایعترین موانع استفاده از خدمات بوده است.»
♦ این پژوهشگر در ادامه می گوید:« شایع ترین مشکل دیگر ذکر شده، مشکلات مربوط به پرداخت هزینه و یا بیمه بوده است که امکان استفاده بیماران را از خدمات محدود می کرد. عدم دسترسی به درمان مناسب و همچنین نگرانی از انگ بیماری روان پزشکی یا انگ مصرف داروهای روان پزشکی از موانع بعدی گزارش شده بود. لازم به یادآوری است که این یافته در مورد افرادی گزارش شده است که براساس پرسشنامه تشخیصی CIDI در طول ۱۲ماه گذشته دچار یک اختلال روان پزشکی بودهاند . جهت رفع موانع بهرهمندی، آموزش و آگاهسازی جامعه از ماهیّت اختلالات روان پزشکی و وجود درمان های مؤثر، بهبود دسترسی به خدمات و همچنین توسعه خدمات بیمه ضرورت دارد.»
طبق بررسی های صورت گرفته« براساس مطالعه بار بیماریها در ایران بر حسب گروههای بیماری، در سال ۱۳۸۲، اختلالات روانی و رفتاری در رتبه دوم قرار داشتهاند که نشان از اهمیت سلامت روان و حوزههای مربوط به آن در حیطه اقتصاد سلامت و بار بیماریها دارد. همچنین براساس مطالعه صورت گرفته در سال ۱۳۹۰ تحت عنوان پیمایش ملی سلامت روان، ۲۳.۶ درصد از افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله ساکن کشور دچار یک یا چند اختلال روانپزشکی در یک سال قبل از بررسی بودند.»
♦ این محقق در ادامه مطالعات خود به نقش پزشکان عمومی اشاره میکند و میگوید:« در ایران روانپزشکان و پزشکان عمومی بیشترین میزان خدمات سلامت روان را ارائه میدهند. با توجه به این که پزشکان عمومی همگام با روانپزشکان نقش جدی در مراقبت و درمان بیماران روانپزشکی ایفا میکنند، ضرورت دارد اطلاعاتشان به روز بوده و از مهارت کافی در این امر برخوردار باشند.»
♦ براساس آن چه در گزارش این طرح پژوهشی آمده، ارائه خدمات در قالب مراکز سلامت روان جامعهنگر، راهبردی با هدف ارتقای سلامت روان شهری است. این رویکرد در حال حاضر رویکرد غالب سلامت روان در جهان تلقی میشود. ایران نیز همگام با این تحول در سه دهه گذشته سعی داشته است خدمات خود را از نظام سنتی و ناکارآمد به نظامی مبتنی بر سلامت روان جامعهنگر تغییر دهد. برنامه کشوری بهداشت روانی که راهبرد اصلی آن، ادغام خدمات سلامت روان در شبکههای بهداشتی درمانی کشور بوده است، اوج این تحول محسوب میشود.
این طرح در روستاها به موفقیت چشمگیری دست یافت، اما در شهرها و به ویژه شهرهای بزرگی مانند تهران نتایج قابل قبولی نداشته است. ضعف در ادغام بهداشت روان در شبکه، تنها بخشی از مشکل موجود در شهرها است. دیگر ارزیابیها نشان میدهد که با وجود حضور تعداد زیادی متخصص سلامت روان در شهرها، مسئولیت آنها مشخص نیست و خدماترسانی بسیار ناهماهنگ است؛ در واقع هم اینک، بخشهای خصوصی، دولتی و خیریه به طور جداگانه عرضهکننده خدماتی ناکافی و ناکارآمد هستند و مردم گیرندگان غیرفعال آن هستند.
♦ در بخش دیگری از این مطالعه آمده است:« فعالیتهای پیشگیری و ارتقای بهداشت روان هم بسیار ناکافی است. هر چند شهرهای بزرگ از نظر منابع خدماتی(شامل کارکنان و تختهای بیمارستانی) بسیار غنیتر از مناطق روستایی کشور هستند؛ با این وجود این مناطق هم عملا فاقد هرگونه خدمات خارج از بیمارستانها و مطب پزشکان هستند و اساسا خدمات جامعهنگر و خدمات بهداشتی جایی در این بین ندارد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50129/preview/
🔶 آمار عجیب از فوتیهایِ دو ماه اخیر الکل در ایران
◽ میگنا- در پی شیوع ویروس #کرونا و به دنبال آن افزایش مصرف ترکیبات الکلی در کشور، متأسفانه طی ماههای اسفند و فروردین شاهد افزایش قابل توجه تلفات ناشی از الکل (به ویژه متانول) بودیم به نحوی که استفاده نادرست از این ترکیبات موجب ارجاع ۷۲۸ نفر از هموطنان با علت مرگ بر اثر #مسمومیت ناشی از مصرف ترکیبات الکلی بوده است که از این تعداد علت مرگ ۴۷۱ نفر پس از انجام آزمایشات لازم به طور قطعی تعیین و علت مرگ ۲۵۷ نفر دیگر تحت بررسی میباشد.
▪ مطابق بررسیهای صورت گرفته از ۴۷۱ نفر مرگ قطعی بر اثر مصرف #الکل در کشور که اکثریت آن در اثر مصرف متانول بوده است، ۴۲۲ نفر مرد و ۴۹ نفر زن بودند. همچنین از میان ۲۵۷ مورد تحت بررسی، ۲۰۵ نفر مرد و ۵۲ نفر زن بودهاند.
♦ عدم گزارش مرگ ناشی از الکل در پنج استان
در این میان پنج استان خراسان شمالی و جنوبی، لرستان، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد هیچ مورد مرگی بر اثر مصرف ترکیبات الکلی در دو ماهه اسفند ۹۸ و فروردین سال جاری نداشتند، بیشترین تعداد ارجاعات نیز مربوط به استان تهران با ۱۹۲ مورد بوده است.
بر اساس این گزارش سن درگذشتگان ناشی از مسمومیت با الکل در دو ماهه اخیر بین ۱۴ تا ۷۸ سال بوده است.
▪ سازمان پزشکی قانونی کشور با توجه افزایش چند برابری تلفات مصرف الکل در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل و گزارشات واصله در خصوص چگونگی استفاده از ترکیبات الکلی و ناآگاهی برخی از هموطنان در مورد نحوه صحیح استفاده از ترکیبات الکلی و از طرفی انتشار اخبار نادرست در شبکههای مجازی و نیز سودجویی برخی افراد در فروش محصولات غیر استاندارد و مضر، توصیههایی را به هموطنان ارائه میکند که بدون شک به کار بستن این توصیهها ضمن حفظ سلامت هموطنان همراه با رعایت اصول پیشگیری از ابتلاء به بیماری کووید -۱۹، موجب جلوگیری از وقوع آسیبها و مرگهای ناشی از مصرف الکل خواهد شد.
♦ کدام الکل خاصیت ضدعفونی دارد
درحال حاضر انواع مختلفی از الکل در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند که موارد رایج آن شامل اتانول (الکل سفید یا الکل طبی)، متانول (الکل صنعتی یا الکل چوب)، ایزوپروپیل الکل و اتیلن گلیکول (ضدیخ) است اما در این میان تنها و تنها الکل طبی یا اتانول خاصیت ضدمیکروبی و ضد عفونی کننده دارد و سایر انواع الکلها جهت مصارف مختلف صنعتی مانند حلال، سوخت، ضد یخ و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
▪ نکته حائز اهمیت در اینجا آن است که با شیوع ویروس کرونا و نگرانی ناشی از آن، متأسفانه برخی هموطنان تحت تأثیر مطالب غیر علمی و با تصور اثربخشی اتانول و یا حتی متانول در ضدعفونی کردن بدن و یا استفاده از متانول جهت ضدعفونی کردن سطوح و دستها و مخاطات دچار عوارض جبران ناپذیری شدهاند. باید توجه داشت که آنچه در میان الکلهای موجود اثر ضدعفونی کننده مناسب دارد صرفاً اتانل میباشد و در عین حال استفاده از اتانل به صورت دهان شویه و یا غرغره کردن و حتی نوشیدن آن هیچ اثری در ضدعفونی کردن بدن و پیشگیری از ابتلاء به ویروس کووید -۱۹ ندارد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50131/preview/
🔶 ترفندهایی برای برخورد با نوجوان بداخلاق
◽ میگنا-یک روانشناس درباره راهکارهای رفتاری برای برخورد با بدخلقی نوجوانان، گفت: باتوجه به اینکه بیشترین حالت یادگیری برای کودکان و نوجوانان یادگیری مشاهدهای و الگوبرداری است، در ارتباط با نوجوانان مشکل دار اول باید به ارتباطات آنها در خانواده و همسالان پرداخته شود و همچنین راهکارهای مناسب برای ارتباطات بین فردی نیز به نوجوانها آموزش داده شود که برخی از راهکارها عبارت از پرهیز از خودخواهی و داشتن رفتار متقابل دوسویه با دیگران، رعایت احترام در ارتباطات، یادگیری مهارت گوش دادن، صبور بودن و توجه به نیازهای طرف مقابل در ارتباطات بین فردی است.
♦ حسن اکبرزاده با بیان اینکه استفاده از تشویق به جای تنبیه کردن از دیگر راهکارها برای رفتار با نوجوان بداخلاق است، ادامه داد: در این مورد توجه مثبت و تشویق موارد کوچکی که نوجوان عملکرد درستی داشته باعث گسترش و فراوانی رفتار مثبت در او خواهد شد.
▪ این روانشناس با اشاره به اینکه عمل کردن به جای نصیحت کردن از جمله راهکارهای مناسب برای برخورد با بدخلقی نوجوانان است، گفت: با توجه به اینکه فرزندان الگوبرداری میکنند، بنابراین اگر والدین بتوانند تغییراتی مثبت در رفتارهای خود ایجاد کنند نتیجهاش بهبود رفتاری در فرزندان خواهد بود.
▪ اکبرزاده بیان کرد: والدین باید از اعمال قدرت و کنترل گری افراطی در ارتباط با فرزندان اجتناب کنند و این کار نیازمند ایجاد شرایط مناسب جهت مذاکره در مواقعی است که فرزندان اشتباهاتی را مرتکب میشوند، همچنین در مواقعی لازم است والدین تلاش کنند خود را در شرایط سنی فرزندان قرار دهند و به خواستهها و نیازهای آنها از این دیدگاه بنگرند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50139/preview/
🔶 آشنایی با آگورافوبیا یا ترس از مکانهای باز
میگنا- آگورافوبیا (Agoraphobia)، ترس از مکانهای باز، ترس از مکانهای بسته یا بازار هراسی، یکی از شاخههای اختلالات اضطرابی است. کسانی که دچار اختلال آگورافوبیا هستند همیشه نگرانند و میترسند که در جایی گرفتار شوند و در صورت نیاز، به خاطر وحشتزدگی نتوانند از آنجا بیرون بروند فرار کنند یا از دیگران کمک بگیرند. به طور کلی کسانی که دچار آگورافوبیا هستند تنها جای امن و آرام را خانه خود میدانند. آنها هنگامی که به محیطهای باز مانند بازار و استادیوم میروند دچار ترس و نگرانی از گیر افتادن و گرفتار شدن میشوند. هر چه فاصله فرد از خانهاش بیشتر باشد بر شدت ترس و نگرانی او افزوده میشود. با گذر زمان این ترس همه جنبههای زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و زمینهساز دوریگزینی فرد از جامعه میگردد. آگورافوبیا در زنان بیش از مردان بروز پیدا میکند.
✅ نشانهها و معیارهای DSM 5 برای آگورافوبیا یا ترس از مکانهای باز
♦ معیارهای 5-DSM برای آگورافوبيا
A . ترس یا اضطراب شدید درباره دو موقعیت (یا بیشتر از پنج موقعیت زیر:
1) استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی (مثلا، اتوموبیل، اتوبوس، قطار، کشتی، یا هوایپما).
2) فضاهای باز (پارکینگ های عمومی، مراکز خرید سرباز، یا پل عابر پیاده یا ماشین رو).
3) فضاهای سربسته (فروشگاه، تئاتر، یا سینما).
4) ایستادن در صف یا قرار گرفتن در داخل جمعیت.
5) تنها بودن در خارج از خانه.
B . فرد از این موقعیت ها می ترسد یا از آنها اجتناب می کند زیرا فکر می کند که در صورت مواجه شدن با سمپتوم هایی شبیه سمپتوم های حمله وحشت زدگی یا سایر سمپتوم هایی که او را از پا می اندازند(زمین گیر می کنند) باعث خجالت زدگی او می شوند، به آسانی نمی تواند فرار کند یا رسیدن نیروهای کمکی دشوار خواهد بود (مثلا، سالمندان ممکن است از زمین خوردن بترسند، یا بعضی از افراد از اینکه ناگهان نتوانند ادرار یا مدفوع خود را کنترل کنند می ترسند).
C . موقعیت های آگورافوبیک تقریبا همیشه باعث ترس یا اضطراب می شوند.
D . فرد تمام سعی خود را می کند تا از موقعیت های آگورافوبیک اجتناب کند، همیشه میخواهد یک نفر همراهش برود، یا اگر در این موقعیت ها قرار گیرد دائم در حال ترس یا اضطراب شدید قرار دارد.
E . شدت ترس یا اضطراب فرد با شدت خطری که موقعیتهای آگورافوبیک ایجاد می کنند تناسب ندارد . توجه داشته باشید که تناسب نداشتن به شرایط حاکم، محیط، و زمینه فرهنگی - اجتماعی اشاره دارد.
F . ترس، اضطراب، یا اجتناب، پیوسته و مکرر است، و معمولا ۶ ماه یا بیشتر طول می کشد.
G . ترس، اضطراب، یا اجتناب باعث می شود فرد به رنج یا نابسامانی شدید در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا سایر جنبه های مهم زندگی دچار شود.
H . اگر یک عارضه پزشکی دیگر حضور دارد (مثلا، بیماری التهاب روده، یا پارکینسون)، ترس، اضطراب، یا اجتناب فرد به وضوح افراطی است.
I . سمپتوم های یک اختلال روانی دیگر نمی توانند توضیح بهتری برای ترس، اضطراب، یا اجتناب فرد باشند. یعنی نشانههایی که در فرد دیده میشود با اختلال دیگری بهتر از اختلال آگورافوبیا توجیه نشود. از آنجایی که برخی از اختلالات روانی نشانههایی همانند و نزدیک به هم دارند، در هنگام تشخیص، فرد را دچار اختلالی میدانیم که توضیح بهتری برای نشانههای فرد باشد. برای نمونه سمپتومها و نشانهها به فوبیای خاص، از نوع فرعی موقعیتی محدود نمیشوند؛ آنگونه که نشانهها در اختلال اضطراب اجتماعی دیده میشوند تنها در موقعیتهای اجتماعی رخ نمیدهند؛ به وسواسهای فکری (مانند اختلال وسواسی اجباری OCD)، عیب یا نقص در ظاهر مانند اختلال خود زشتپنداری یا بادی دیسمورفیک، یادآوریهای رویدادهای تروماتیک در اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD، یا ترس از اضطراب جدایی مربوط نمیشوند.
♦ توجه: اگورافوبيا مستقل از اختلال وحشت زدگی دیاگنوز می شود. یعنی اگر علایم و سمپتوم های فرد معیارهای هر دو اختلال را برآورده سازند، باید فرد را مبتلا به هر دو اختلال اعلام کرد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50140/preview/
🔶 تأثیر معماری خانهها بر خشونتهای کرونایی
◽ میگنا- «متخصصان در حوزه روانشناسی و جرمشناسی بر این باورند که کیفیت نامناسب ساختوسازهای شهری و عوامل محیطی میتواند سبب گرایش افراد به خشونت شوند. در واقع وقوع جرم مشروط به عوامل متعددی است که در این میان زمان و مکان از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این امر هستند.
▪ محمدرضا رحمت، نویسنده کتاب «پیشگیری از جرم از طریق معماری و شهرسازی»، در کتابش اشاره میکند معماری قادر است انگیزهها و وسوسههای ارتکاب جرم را تا حد زیادی کاهش دهد و این امر نیز با عامل مهم نظارت امکانپذیر است. بسیاری از طرحهای معماری سبب ایجاد و افزایش «احساس ازدحام» در افراد میشوند؛ احساسی که رفتارهای خشونتآمیز را در پی دارد. در واقع طراحی فضاهایی نظیر کوچه، خانه و حتی درهای ورودی در کاهش و افزایش میزان جرم در جامعه مؤثر است. در واقع احساس امنیتداشتن میتواند ربط مستقیمی به معماری داشته باشد و قطعا در فضای خانه مسکونی که محیط محدود است، داشتن فضای امن و استاندارد یکی از مهمترین شاخصهای امنیت روانی است و میتواند خود از علل بروز افزایش خشونت خانگی شود.
♦ مطابق با استانداردهای معماری و شهرسازی، برای یک خانواده چهارنفره حدود ١٥٠ متر زیربنا احتیاج است. در واقع در یک فضای معماری ایدهآل عرصه خصوصی از عرصه خانوادگی مجزاست؛ چراکه برای یک زندگی متعادل و متوازن لازم است بین زندگی جمعی و خصوصی تعادل به وجود آید. صرف نظر از این که تمامی این فضاهای شهری و طراحی خانهها حتی در شرایط استاندارد در ساختوساز برای یک زندگی نرمال و معمولی طراحی شده است، والدین به طور معمول بین ٨ تا ١٠ ساعت خارج از خانه بودند و اکنون در شرایط ویژهای که بر جهان حاکم شده است، تمام روز را با فرزند یا فرزندان خود در خانههایی که غالبا فاقد استانداردهای معماری لازم است، میگذرانند و قطعا خانهنشینی طولانی، کلافهکننده و کسالتبار است و باعث پرخاشگری و عیبجویی و زود از کوره در رفتن میشود؛ خصوصا این که قطعا زیست در فضاهای کوچک و خارج از استاندارد در زمانی طولانی و در شرایطی که فشار اقتصادی و ترس از بیماری هم بر خانواده حاکم است، اثرات منفی دارد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50142/preview/
🔶 تکنیک هایی برای خلاصی از شر افکار مزاحمِ دوران قرنطینه
میگنا- در بسیاری از مواقع، افکار مزاحم و آزاردهندۀ ما نتیجه این تصور است که هر کسی که در اطراف ماست، در مورد ما قضاوت میکند: « همه دارند من را میپایند؛ هر حرف و حرکت و رفتارم در نظر دیگران چه معنا و مفهومی دارد؟؛ نکنه متوجه منظور من نشده؟ نکنه از این حرفم بدش بیاد؟ حالا اون راجع به من چی فکر می کنه؟ میدونم همه از من بدشون میاد و ...» .
این افکار که همه ما به سادگی تجربه هایی از آن را داریم، در روزهایی که مجبوریم در محیط محدود منزل بدون کار مشخصی بمانیم، سرچشمه بسیاری از سوءِ تفاهم ها و اختلاف هاست.
واقعیت این است که دیگران هم به نوبه خود، خودشان را مرکز عالم می دانند و حرف ها و رفتارهای ما در عرض چند دقیقه فراموش می شود.
تا وقتی که کسی با شما موضوعی را در میان نگذاشته یا مطرح نکرده افکار شما جز تصوراتی موهوم چیزی نیست.
پس یادتان باشد که، مردم به آن اندازه ای که تصور می کنید، به شما و کارهایی که انجام می دهید فکر نمی کنند. پس کار خودتان را بکنید و اینقدر نگران این نباشید که مردم ممکن است چه فکری در مورد شما داشته باشند.
اگر فکری شما را خیلی آزار داد به سادگی آن را با کسی مطرح کنید تا دریابید که تنها تصورات شماست.
♦ لحظه حال را دریابید
یکی از کارهایی که در منزل حواس ما را به خود معطوف می کند اندیشیدن راجع به گذشته و زنده کردن صحنه هایی از زندگی و اندیشیدن در مورد آنها است.
این کار علاوه بر ایجاد افکار مختلف و آزارنده راجع به وقایعی که تمام شده اند موجب می شود که ذهن ما در مورد آینده هم این کار را انجام دهد و شروع به ایجاد افکار نگران کننده و تغذیه از آنها کند.
وقتی که زمان زیادی را صرف تفکر در مورد آینده می کنیم، به سادگی ذهنمان به سمت و سوی سناریوهای بد متمایل شود.
به همین خاطر باید توجه را تنها به لحظۀ کنونی و تمرکز بر آن، معطوف کنیم.
♦ دو تکنیک مورد علاقه من برای ماندن در لحظه حال به این شرح است:
1- کم کردن سرعت انجام کارها:
هر کاری را که همین حالا در حال انجام آن هستید (خواندن این متن) ادامه دهید اما آرامتر از دفعه های پیش. آرام تر نفس بکشید. آرام تر غذا بخورید. آرام تر صحبت کنید. آرام تر راه بروید و ... .با آرام کردن سرعت خود، از آنچه که در پیرامونتان می گذرد، آگاه تر میشوید.
2- قطع و وصل کردن افکار با تنفس عمیق:
هر وقت احساس کردید در ذهنتان، فکری منفی و نگران کننده در حال شکل گرفتن است نفس عمیق بکشید..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50143/preview/
🔶 نقش روانشناسی رشد در بهبود وضع فرهنگی و اجتماعی کشور
▫ میگنا- در علم روانشناسی به شناسایی و پیش بینی تغییرات در طول زندگی «فراخنای زندگی» گفته می شود که مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است.
♦ روانشناسی رشد، شاخه ای از علم روانشناسی است که تلاش می کند تغییراتی را که در طول زندگی، از زمان تشکیل نطفه تا زمان مرگ، در آدمی رخ می دهد مطالعه کند. مهم است که بدانیم این تغییرات از چه نوعی است. به طور مثال شما می دانید نسبت به گذشته تغییر کرده اید و در شش سال گذشته به طور کلی فرد متفاوتی بودید؟ حال سوال این است که برای شناخت بهتر این تفاوت کلی آیا می توان این تغییرات را طبقه بندی کرد؟
◽ در پاسخ به این پرسش می توان جنبه های مختلف انسان را از یکدیگر تفکیک کرد. جنبه هایی از قبیل جنبه های جسمانی (بلند شدن قد)، شناختی (حل مسائل)، هیجانی (ابراز خشم)، اجتماعی (روابط با همسالان) و اخلاقی (رعایت حقوق دیگران) بر همین اساس، روانشناسی رشد دامنه گسترده ای از حیطه های رشد جسمانی، شناختی، هیجانی، اجتماعی و اخلاقی در فراخنای زندگی فرد را شامل می شود. از این رو، روانشناسان رشد همواره می کوشند تا چگونگی رشد انسان را در طول زمان تعیین کنند. برای تحقق این امر باید رفتار افراد در سنین مختلف به دقت مورد مشاهده قرار گیرد و سپس بر اساس دو الگوی عمومی و اختصاصی بررسی شود.
♦ یکی از مهمترین اهداف روانشناسی رشد این است که حاصل مطالعات توصیفی و تبیینی خود را در مورد رشد در جهت مثبت رشد انسان به کار گیرد و رشد انسانها را به حداکثر برساند. بر این اساس نکته مورد توجه این است که با توجه به اینکه هر فردی در سنین خاص و در طول زندگی خود، رفتارهای خاصی را بروز میدهند. از این رو، با بررسی که از زمان قبل از تولد تا قبل از بلوغ او انجام می گیرد، به این نتیجه می رسیم که شخصیت فرد در طی زمان شکل گرفته ومتاثر از عوامل مختلف است.
◽ با علم به این نکات و با کمک روانشناسی رشد می توان بر اساس خصوصیات شخصیتی و رفتاری کودکان در هر سنی تعلیم و تربیت را پایه ریزی کرده و با توسل به این روش گامی موثر در راستای بهبود وضع فرهنگی و اجتماعی کشور برداشت.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50148/preview/
▪ندا جوادهراتی
🔶 آغوش والدین "معجونی" برای آرامش نوزادان است
◽ میگنا- طی این مطالعه دانشمندان با آزمایش بر روی نوزادان ژاپنی چهار ماهه دریافتند هنگامی که این نوزادان توسط والدینشان در آغوش گرفته میشوند در مقایسه با زمانی که توسط غریبهها به آغوش کشیده میشوند، ضربان قلب آنها کندتر است و آرامش بیشتری دارند.
♦ با این حال، محققان به مادران توصیه میکنند که بیش از حد سفت کودک خود را بغل نکنند زیرا هنگامی که نوزادان را سفت بغل کنند ضربان قلب آنها سریعتر میشود. این مطالعه برخی از اولین شواهد را نشان میدهد که بغل کردن کودک(بدون فشار دادن بیش از حد او) نقش مهمی در ایجاد پیوند زودهنگام عاطفی بین والدین و فرزندانشان دارد.
♦ دانشمندان طی این مطالعه ضربان قلب نوزادان کمتر از یک سال را حین نگه داشتن معمولی، در آغوش گرفتن و در آغوش محکم گرفتن و همچنین ضربان قلب والدین آنها را بررسی کردند. آنها همچنین بررسی کردند که چه اتفاقی در بدن کودک رخ میدهد وقتی یک زن غریبه او را بغل میکند.
♦ یافتهها نشان میدهد که فاصله بین ضربان(IBI) نشانه آرامش زمانی بیشتر بود که نوزادان یک آغوش معمولی را از سوی مادر خود دریافت میکردند و این فاصله بین ضربان زمانی که توسط پدر و مادرشان در آغوش گرفته میشدند، بالاتر نیز میرفت و نوزادان آرامش بیشتری پیدا میکردند و این در حالی بود که هنگامیکه کودکان توسط غریبهها در آغوش کشیده میشدند این گونه نبود.
♦ در این مطالعه، فاصله بین ضربان طولانی مدت با آرامش نوزادان مرتبط بود است، در حالی که یک فاصله بین ضربان کوتاه میتواند یک شاخص استرس باشد. محققان گزارش دادند که فاصله بین ضربان والدین و نوزادان هر دو در طول آغوش گرفتن افزایش یافته بود و آنها آرامش داشتند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50149
🔶 سازمان نظام روانشناسی تنها مرجع رسمی صدور مجوز مراکز روان شناسی و مشاوره
▫ میگنا- دکتر محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار کرد: سازمان بهزیستی کل کشور مطابق ماده (۲۶) قانون برنامه پنجم توسعه و بند (ج) ماده (۵۷) احکام دائمی قانون توسعه برنامه ششم توسعه تنها مجاز به اعطاء مجوز مراکز مشاوره اجتماعی و روانشناختی اجتماعی کلینیکها و اورژانسهای مددکاری اجتماعی و همچنین روانشناختی است، این در حالی است که مدیران فنی، روان شناسان و مشاورانی که در این مراکز ارائه خدمت میکنند باید دارای پروانه اشتغال تخصصی از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور باشند تا مجوز به مراکز صورت گیرد.
◽ او در ادامه افزود: صدور مجوز فعالیت به مراکز تخصصی خدمات روانشناسی و مشاوره همانند ازدواج و تحکیم خانوادهها در حیطه اختیارات سازمان بهزیستی کل کشور نیست.
♦ رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: مطابق بند ۳ ماده (۴) و ماده (۵) قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ج. ا. ا مصوب مجلس شورای اسلامی، روانشناسان و مشاوران برای هر گونه اشتغال در حرفه خود باید دارای پروانه معتبر از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور باشند و براساس بند (۳) ماده (۳) قانون مزبور، نظارت تخصصی بر فعالیتهای آنان بر عهده این سازمان است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50155
🔶 چگونه فرزند مدیر تربیت کنیم؟
میگنا- آسیه حسینی نیکو روانشناس کودک و نوجوان، درباره نحوه تربیت درست فرزندان و تبدیل آنها به انسانهای موفق گفت:کودکان امروز رهبران فردا هستند؛ بخصوص اگر والدینی داشته باشند که خود مدیریت جایی را بر عهده دارند، در ادامه با چند نکته کاربردی در رابطه با ایجاد مهارتها از کودکی آشنا شوید.
♦ والدین سعی کنند بر استقامت فرزندانشان تاکید کنند؛ زیرا بهترین رهبران به همان خوبی که موفقیت را میپذیرند از شکست نیز نا امید نمیشوند، فرزندان را نیز باید در معرض نا امیدی قرار داد نه اینکه آنها را از چنین شرایطی محافظت کرد؛ به طور مثال اگر فرزندتان در انتخابات انجمن دانش آموزی شرکت کرد و پیروز میدان شد، یاد بگیرد که شکست را تحمل کرده و به پیش برود.
♦ والدین به فرزندانشان مهارتهای مذاکره را یاد دهند، والدین به جای اینکه نه یا بله گفتن به موقع را به فرزندان یاد دهند، پیشنهادی به او داده و با زیرکی او را مجبور به ادامه فکر درباره پیشنهاد کنند؛ همچنین به فرزندان مهارتهای مذاکره را از جمله تسلیم نشدن را از طریق ارائه جایگزین را به آنها بیاموزند.
♦ والدین به فرزندان خود اجازه تصمیم گیری دهند، زیرا کودکان باید هر چه زودتر تصمیم گیری را یاد بگیرند؛ و به هنگام مواجهه با حق انتخابهای زیاد به مشکل بر میخورند و از آنجایی که همه چیز را با هم میخواهند، برایشان سخت است که انتخابهایشان را به دو یا سه قسمت تقلیل دهند.
▪ به فرزندان مزایا و معایب هر انتخاب را بازگو کنید، تا او بتواند تصمیمش را با بیشترین آگاهی ممکن بگیرد؛ این کار در تصمیم گیری صحیح روزانه به او کمک شایانی میکند.
▪ این روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه والدین باید الگوی خوبی برای فرزندانشان باشند، ادامه داد: رهبر یک تیم باید الگوی مناسبی باشد؛ زمانی که فرزند دار میشود این واقعیت پر رنگتر میشود، چرا که باید میان کارها و وظایف شان در محل کار و منزل تعادل ایجاد کنند.والدین به تشویق فعالیتهای تیمی فرزندشان بپردازند...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50158/preview/
🔶 انتقال ناقضان قرنطینه به تیمارستان!
▫ میگنا- ایالتی در آلمان طرحی را پیشنهاد کرده است تا افرادی که از قرنطینه خانگی سرپیچی میکنند به کلینیکهای روانپزشکی منتقل شوند. البته این طرح با انتقاد مواجه شده است و منتقدان میگویند اجرای این طرح بازگشت به قرون وسطی است که مخالفان را بیمار روانی قلمداد میکردند.
♦ نگرانیها در آلمان از افزایش خشونت و خودکشی
وزارت کشور آلمان درباره افزایش خشونت، خودکشی و بی تفاوتی مردم نسبت به یکدیگر بر اثر طولانی شدن بحران کرونا در جامعه هشدار داد.
وزارت کشور آلمان در بیانیه ای نگرانی خود را از وضع روحی روانی مردم به دلیل اعمال محدودیت های کرونایی اعلام کرد.
▪ گرم شدن هوا و تمایل استفاده از طبیعت شاید صبر و طاقت مردم را برای ماندن در خانه به شدت کاهش دهد.
▪ در بیانیه وزارت کشور آلمان هشدار داده شده است که محدودیت های گسترده و فشارهای روانی حاصل از آن به پدیده هایی مانند خبرچینی و جاسوسی علیه کسانی که قوانین را نقض می کنند و خشونت در جامعه منجر شود.
♦ آموزش به بیماران روانی برای دوختن ماسک
بیماران روانی در یک کلینیک روان درمانی شهر لایپزیک آلمان ماسک تولید میکنند.
دوخت این ماسکها در چارچوب اقدامات درمانی در برنامههای کاری این کلینیک قرار داده شده است.
▪ بر این اساس به بیماران روانی کار با چرخ خیاطی آموزش داده شده است و آنها از ملحفههای از رده خارج برای تولید ماسک استفاده میکنند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50159/preview/
🔶 افراد وسواسی چگونه با کرونا کنار بیایند؟
▫ میگنا- دکتر مریم کوشا با بیان اینکه وسواس فرد را خسته می کند، افزود: وقتی فرد وسواسی دست هایش را می شوید، همواره احساس کثیفی می کند و این فکر آنقدر تکرار می شود تا اینکه اضطراب پیدا می کند و مجددا دست هایش را می شوید لذا این رفتار اجباری فقط مدت کوتاهی فرد را آرام می کند و چرخه تکرار می شود.
♦ این روانپزشک بیماری های روان پزشکی را دارای ریشه های وراثتی و زیستی، روان شناختی و محیطی دانست و یادآور شد: فردی که زمینه بروز وسواس در ژنتیکش وجود دارد، ممکن است در اثر عوامل محیطی بروز پیدا کند. امروز جامعه ما تحت فشار یک بیماری به نام «کرونا» قرار دارد که راه های شیوع و انتقال آن افراد را مضطرب و نگران می کند لذا در این شرایط علائم وسواس می تواند بروز بیشتری داشته باشد.
♦ وی یکی از شایع ترین علائم وسواس را نظافت و شست و شو دانست و اضافه کرد: وسواس گاهی به صورت شک و تردید درباره بستن درب و باز بودن شیر گاز و... و افکار نامناسب نسبت به دیگران بروز پیدا می کند. البته افراد وسواسی اغلب می دانند افکارشان غیر منطقی است، اما گاهی هم نمی دانند و این افکار ناخواسته زندگی آنان را مختل می کند.
♦ افراد وسواسی ساعت های طولانی با اجبارهای وسواس درگیر هستند و لذا روحیه آنان کسل می شود و افسردگی پیدا می کنند و انزوا را انتخاب می کنند. یکی از راهکارهایی که افراد وسواسی برای مقابله با وسواس دارند اجتناب از حضور در جمع و رفتن به میهمانی و خرید کردن و... است لذا افراد وسواسی زندگی سایر اعضای خانواده و اطرافیان را نیز دچار مشکل می کنند.
♦ وسواس یک بیماری آزاددهنده هم برای فرد هم برای خانواده است، در این شرایط که با اضطراب ناشی از کرونا مواجه هستیم باید به دستورالعمل های مشخص پایبند باشیم. در واقع می خواهیم بهداشت را رعایت کنیم تا کرونا نگیریم و این موضوع یک عملکرد سازگارانه برای ما دارد و احساس آرامش می کنیم، اما افراد وسواسی به آرامش نمی رسند.
▪ زیاد رعایت کردن اصول بهداشتی در روزهای کرونایی وسواس نیست و تبدیل به وسواس نمی شود، اما باید بدانیم که در حد دستورالعمل ها بهداشت را رعایت کنیم و حتما از منابع معتبر کمک بگیریم و به خودمان یادآوری کنیم تا دچار تکرار در رعایت نکات بهداشتی نشویم، زیرا استفاده زیاد از مواد شوینده هم برای سلامت جسم آسیب زاست و هم مصرف آب را افزایش می دهد!...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50160/preview/