🟦 نسبت انقلاب اسلامی با مدرنیته چیست؟ آیا انقلاب به دنبال مدرن کردن امور بود؟
✍️ دکتر موسی نجفی، استاد و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
انقلاب ما نسبت به دستاوردهای جدید، میتواند در آن تصرف کند و به خدمت خودش دربیاورد. این عقلانیت و این قدرت را همهی اندیشههایی که مدعی نهضت اسلامی هستند، ندارند. کمااینکه گروه طالبان، القاعده، داعش و بنیادگراها قدرت این کار را ندارند و عملاً به خشونت کشیده میشوند. یعنی اینها همینجور که میروند نیستی و نابودی میآورند. از ادارهی شهرها و مردم عاجزند. فقط به چیزهایی که خودشان فکر میکنند میاندیشند و این موجب آزار بسیاری از مردم میشود و غربیها هم خوششان میآید که اسلام را اینطور معرفی کنند. در تفکرات ما اصلاً اینطور نیست.
وقتی امام آمدند نه سینما را بستند نه صداوسیما را تعطیل کردند، و نه زنها از ادارات اخراج شدند، فقط قرار شد که محجبه بشوند همین. یعنی خیلی از موارد دنیای مدرن را پذیرفته، اما اسم آن هم غربزدگی نیست. اینجا دعوا سر اینکه ما ابزراهای مدرن را استفاده کنیم یا نکنیم نیست، بلکه دعوا سر این است که دست برتر با چه کسی باشد. یعنی ما یک گام باز جلوتریم، و این در بیانیه هم هست.
پ ن: پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)
#انقلاب_اسلامی
#مدرنیته
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" از یادداشتهای عزیزان در رابطه با موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی استقبال می کند.
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
📢 سومین فراخوان عمومی دورههای آموزشی معارف انقلاب اسلامی(دهه فجر ۱۴۰۱)
🔰 مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای) در راستای تبیین و شناساندن معارف انقلاب اسلامی، علاوه بر ارائه مشاوره آموزشی و حمایت از برگزاری دورههای آموزشی و تربیت مدرس توسط سازمانها، نهادها و مجموعههای مردمی؛ با استفاده از «ظرفیتهای آموزشی نوین» و «روزآمدِ علمی»، اقدام به طراحی، تولید و برگزاری دورههای آموزشی متنوع با هدف ارتقای نظام دانایی عموم علاقه مندانِ معارف انقلاب اسلامی و شکلدهی نهضتی معرفتی و تبیینی به صورت فراگیر می نماید.
✅ «استفاده از جایگاه استادی حضرت آیتالله العظمی خامنهای»، بهرهگیری از الگوهای آموزشی «بدیع» و «روزآمد» و همچنین «استفاده از ظرفیت آموزش مجازی» از ویژگیهای طراحی و برگزاری دورههای آموزشی این مؤسسه است.
🔸 مخاطبین اصلی این دورهها «دانشجویان و طلاب»، «بانوان» و «نوجوانان» سراسر کشور میباشند.
📎 این دورهها برای افراد واجد شرایط به صورت ترکیبی (حضوری-غیرحضوری) برگزار میشود.
📌 جهت مطالعه جزئیات بیشتر و ثبتنام در دوره به [اینجا](https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=51918) مراجعه کنید 👇
farsi.khamenei.ir/news-content?id=51918
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با جدیدترین اخبار، صوت و گزارش نشستها، کرسیها و همایشها و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی در خدمت فرهیختگان عزیز است:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
تازه های نشر:
کتاب انقلاب اسلامی؛ زمینه ها، دستاوردها و آسیب ها:
کتاب حاضر یکی از عناوین مصوب در طرح کوتاه مدت تحول دروس معارف اسلامی است که به اهتمام ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اجرایی شده است.
نویسندگان این کتاب از تجربه تدریس دروس معارف اسلامی و نیز تدریس علوم سیاسی و اجتماعی در حوزه های مختلف و ارائه میدانی در دانشگاه ها و محافل عمومی برای تدوین این کتاب بهره برده اند.
در این کتاب تلاش شده است سرفصل های مصوب مورد توجه قرار بگیرد ذیل آن با نگاه جدید و با مستنداتی نو، دستاوردها و آثار گوناگون انقلاب اسلامی را تبیین کند. هم چنین در این کتاب به مباحث اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هم در ساختار و هم در محتوا توجه شده است.
ویژگی مهم کتاب انقلاب اسلامی دکتر امیر سیاهپوش و همکاران, پرداختن به دستاوردهای گوناگون انقلاب اسلامی بر اساس یافته های تجربی و بین المللی است و هم چنین تلاش شده است بر اساس کتب تاریخی و خاطرات و نوشته های رجال دربار پهلوی، وضعیت آن دوران در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی توصیف شود.
کتاب حاضر عنوان 2 واحد کتاب درسی میباشد که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تبیین شده است.
نویسندگان: امیر سیاهپوش| محمد شفیعی فر| سیدمحمدحسین راجی
ناشر: دفتر نشر معارف
پ ن: تصویر فهرست کتاب در این پست آمده است.
#کتاب
#انقلاب_اسلامی
#دستاوردها
#آسیبها
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با معرفی و نقد آثار منتشره در حوزه انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
تازه های نشر: کتاب انقلاب اسلامی؛ زمینه ها، دستاوردها و آسیب ها: کتاب حاضر یکی از عناوین مصوب در طر
با سلام و احترام خدمت اساتید معزز حاضر در کانال "مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی"؛
پیرو یکی از اهداف این کانال نخبگانی، که معرفی و نقد و بررسی آثار جدیدالانتشار در باب انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی است؛ با توجه به اینکه برخی از مولفین محترم این اثر، در کانال حضور دارند، سروران عزیزی که کتاب انقلاب اسلامی؛ زمینه ها، دستاوردها و آسیب ها را مطالعه و تدریس نموده اید، اگر نکاتی؛ اعم از نقد و پیشنهادهای تکمیلی برای ویراستهای بعدی این اثر دارید می توانید در قالب نوشتاری کوتاه، مطرح فرمایید تا به اسم و عنوان علمی شما استاد عزیز، در این کانال جهت اطلاع مولفین عزیز این کتاب منتشر شود.
با تشکر
چهارمین همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم- دکتر شریف لک زایی.mp3
17.11M
🌀صوت چهارمین همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم
✅موضوع: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی
سخنران:
🎙دکتر شریف لک زایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⏳پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱
📌اصفهان- شاهین شهر - تالار شیخ بهایی
منبع: بانک صوت نشستهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
#صوت
#انقلاب_اسلامی
#همایش
#کرسی
#استقلال
#آزادی
#جمهوری_اسلامی
#فلسفه_سیاسی
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با جدیدترین اخبار، صوت و گزارش نشستها، کرسیها و همایشها و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
کرسیها و نشستهایی که دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ با موضوع انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی برگزار می شود.
لازم به ذکر است در برخی از کرسیهایی که پوستر آنها در این پست آمده، گواهی معتبر به شرکت کنندگان داده می شود.
در صورت تمایل، برای اطلاع سایر اساتید و دانشجویان جهت شرکت در این کرسیها ارسال بفرمایید.
#کرسی
#نشست
#انقلاب_اسلامی
#نخبگان
#روحانیت
#حکمرانی_اسلامی
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با جدیدترین اخبار و فایل صوتی نشستها، کرسیها و همایشها در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
معرفی کتاب: انسانشناخت: تطبیقی در آراء صدرا و یاسپرس / تالیف دکتر حسین کرمی
مقایسه اجمالی انسان شناسی ملاصدرا و کارل یاسپرس، به عبارت بهتر، ترسیم حقیقت انسان، در دو نظام فلسفی متفاوت یعنی در حکمت متعالیه صدرا و اگزیستانسیالیسم یاسپرس، عنوان کتابی است که از سوی دکتر حسین کرمی نوشته شده است.
هدف از این پژوهش، هنر ترسیم حقیقت انسان در دو نظام فلسفی "حکمت متعالیه" و "اگزیستانسیالیسم یاسپرس" است که طی مطالعهای تطبیقی صورت پذیرفته است. نگارنده پس از تبیین دیدگاههای هر یک از این فیلسوفان به نقاط مشترک اندیشهی آنها در زمینهی حقیقت انسان اشاره کرده و تصریح میکند: 1- هر دو اندیشمند، حقیقت انسان را نفس او میدانند و معتقدند در میان همهی موجودات عالم تنها انسان واجد نفس (Existenz) است، اما نفسی که صدرا آن را عین اضافهی اشراقی به خداوند و از جنس وجود و عین تشخص میداند یا Existenz یاسپرس که فاقد عناوین یاد شده است، تفاوت اساسی دارد. Existenz یاسپرس در ارتباط، تحقق مییابد و به غیر شناخته میشود. 2- انسان در هر دو نظام فکری، سرشتی مرکب از خیر و شر دارد. چرا که آزاد است و از نظر یاسپرس، عین امکان استقبالی است. تعارضهای وجودی او و کشمکشهایی که نفس را عرصهی اصلی عمل خود میسازند، در تحقق نهایی انسان، نقش مهمی به عهده دارند...
ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات
#کتاب
#ملاصدرا
#یاسپرس
#انسان_شناخت
#فلسفه
#معرفی
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با معرفی و نقد آثار منتشره در حوزه انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
معرفی کتاب: انسانشناخت: تطبیقی در آراء صدرا و یاسپرس / تالیف دکتر حسین کرمی مقایسه اجمالی انسان ش
امروز در خدمت جناب استاد دکتر حسین کرمی، از اعضای فرهیخته کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی بودم. جناب آقای دکتر علاوه بر مسئولیتهای اجرایی که پیشتر داشتند؛ از جمله ریاست سیما فیلم و قائم مقامی معاونت سیما و مشاور فعلی معاونت سیما؛ در حوزه فلسفه علم و مباحث مربوط به انسان شناختی نیز آثار خوب و قابل توجهی دارند که به مرور ان شاء الله برخی آثار ایشان را در کانال معرفی خواهیم کرد.
اجمالا این کتاب انسان شناخت: تطبیعی در آراء صدرا و یاسپرس، از تالیف ایشان که امروز با جناب آقای دکتر درباره آن صحبت کردیم به صورت تصویر فهرست کتاب معرفی می شود؛ ان شاء الله در آینده نزدیک و در فرصت مقتضی، و بعد از مطالعه کتاب؛ به صورت تفصیلی هم نکات آن در کانال خواهد آمد.
از معرفی و نقد و بررسی آثار کلیه اساتید حاضر در کانال استقبال می کنیم و امیدواریم باب تضارب آرا و نقد و گفتگوی اندیشه ای و فلسفه ای در باب این موضوعات باز شود. نگاه کانال، با توجه به اعضای آن که همگی از اساتید و مدیران و نخبگان هستند، نگاهی نخبگانی می باشد و امیدواریم این متفاوت بودن را بتوانیم با همراهی اعضا استمرار بخشیم.
از لطف و محبت اعضای معزز هم کمال تشکر را دارم؛ به خصوص سرورانی که حضوری یا مجازی در خصوص کانال اظهار لطف و محبت فرموده بودند.
الحمدلله، علی رغم اینکه حدود یک هفته بیش از اعلام رسمی و عمومی راه اندازی کانال نگذشته، بیش از 300 نفر از فرهیختگان معزز عضو کانال شده اند. محبت می فرمایید با معرفی کانال به گروهها و سایر اساتید عزیز، زمینه دیده شدن بیشتر مطالب اعضا و اساتید معزز را فراهم فرمایید.🌸🙏
با تشکر و التماس دعا
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با معرفی و نقد آثار منتشره در حوزه انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی در خدمت شما سروران عزیز است:
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹تصمیمات پشت درهای بسته بدون همراهی ذینفعان، مدل حکمرانی را تعلیق و تضعیف میکند!
🔸دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:
ظریفترین تصمیمگیری، حل دوگانه نیاز و مصلحت است که مدل حکمرانی باید به آن پاسخ دهد!
منبع: دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
#حکمرانی
#مصلحت
#نیاز
#مدل_حکمرانی
⬅️ کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی" با کلیپهای کوتاه از صحبتهای کارشناسان و مستندها و مطالب متنوع دیگر در رابطه با انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی:
با نشر مطالب کانال، به بهتر دیده شدن مطالب و نیز باز شدن باب نقد و نظر درباره مطالب کانال کمک بفرمایید. با تشکر
🆔 پیام رسان ایتا: eitaa.com/mirkhalili