میوه و سفرآرایی مرضیه بانو
#لواشک
#لواشک_آلو_سیاه
آلوهای شسته رو داخل قابلمه ریختم و تا حدی که روی آلوها رو بپوشونه،روش آب ریختم
آب که جوش آمد،گذاشتم آلوها کاملا له شوند و مایع غلیظ بشه.
نمک رو به مقدار مناسب اضافه کردم و اونقدر اجازه دادم بجوشه تا آبش تقریبا تموم بشه
سپس سبدی که سوراخ های نسبتا درشتی داره را انتخاب کردم و سبد رو روی ظرفی دیگر قرار دادم و مواد لواشک را داخل سبد ریختم و با پشت قاشق روی سبد فشار دادم تا کاملا گوشت های آلو ازش خارج بشه و تا وقتی که مواد کمتر بشه ادامه دادم،اونقدر که فقط هسته ها داخل سبد باقی موند(میتونیم از دست هم کمک بگیریم)
من چون لواشک ترش میخواستم،به اندازه نوک قاشق چایخوری جوهرلیمو اضافه کردم، شما اگر میخواین مزه لواشک ترش تر بشه مقدار بیشتری جوهرلیمو اضافه کنید و اگه ملس دوست دارید،شکر اضافه کنید.
بعد داخل یک سینی مناسب سفره یبار مصرف پهن کردم( میتونیم از سلفون یا کیسه فریزر پهن استفاده کنیم ) و با روغن،خیلی کم سفره رو چرب کردم. مواد را حدودا به ضخامت نیم سانت داخل سینی ریختم(توجه کنید که بعد خشک شدن ضخامت لواشک نصف میشود)
سینی را دو سه روز داخل آفتاب قرار دادم تا لواشک کاملا خشک شد.اگه لواشک زیاد توی آفتاب بمونه خشک میشه و اگه کامل خشک نشه،بعدا کپک میزنه.
بعد از خشک شدن می توانید به شکل دلخواه برش بزنید و یا رول کنید
@mivhe71
#سوته_مرغ_با_پوره_سیب_زمینی
مواد سوته:
4 قاشق غذاخوری روغن مایع
یک عدد پیاز
300 گرم سینه مرغ
یک عدد فلفل قرمز
4 عدد فلفل سبز
دو حبه سیر
8 عدد زیتون سبز
یک قاشق مرباخوری نمک
نصف قاشق مرباخوری سماق
یک قاشق مرباخوری رب
یک و نیم قاشق مرباخوری پودر فلفل قرمز
فلفل سیاه آویشن زیره و زردچوبه از هر کدام یک قاشق مرباخوری
مواد پوره:
10 عدد سیب زمینی پخته شده
دو عدد تخم مرغ
جعفری
نمک
نعنا پودر فلفل قرمز آویشن زیره فلفل سیاه از هر کدام یک قاشق چایخوری
برای روی غذا:
یک عدد زردهتخممرغ
یک عدد گوجه فرنگی
یک عدد فلفل سبز
پنیر کاشار یا پنیر پیتزا رنده شده
طرز تهیه:
پیاز را ابتدا خرد کرده و با روغن مایع کمی تف می دهیم سینه مرغ خرد شده را هم اضافه میکنیم و با حرارت زیاد تفت میدهیم فلفل سبز و قرمز زیتون سیر را هم اضافه نمک و ادویهها و رب را هم مخلوط میکنیم و دوباره یک تفت میدهیم از روی حرارت برمیداریم.
سیب زمینیها پخته شده را بعد از اینکه ولرم شدند له میکنیم تخم مرغ و جعفری و نمک و ادویه اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
کف ظرف پیرکس را کمی چرب میکنیم نصف پوره سیب زمینی را کف قالب پهن میکنیم و سوته را روی سیب زمینی ها میریزیم و بقیه سیب زمینی را هم روی سوته ریخته و صاف میکنیم با زرده رومال میزنیم گوجه فرنگی خرد شده و فلفل سبز را میچینیم و پنیر را یکدست پخش میکنیم و در فری که روی 180 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی پنیر میپزیم.
@mivhe71