فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معاون #فرهنگستان زبان میگوید «اخیرا واژهای شنیدیم به نام فلشکارت...» بعد هم معادل فارسی آن را که جدیدا فرهنگستان مصوب کرده بیان میکند.
واژهگزینی برای پاسداری اززبان فارسی حتما لازم است، اما یک سوال؛
واقعا واژه فلشکارت را اخیرا شنیدید؟ حداقل ۲۰سال است که در ایران فلشکارت وجود دارد!
@MJAKHAVAN
هدایت شده از بسیج دانشگاه خواجه نصیر
⭕️ از انقلاب دوم تا انقلاب سوم
بازخوانی تاریخی یومالله ۱۳ آبان و بررسی نقش امروز جنبش دانشجویی
👤 محمدصادق شهبازی
تحلیلگر مسائل سیاسی
👤 محمدجواد اخوان
مدیر مسئول روزنامه جوان
📍سالن کنفرانس پردیس سیدخندان
🗓 چهارشنبه ۱۶آبان؛ ساعت ۱۷:۳۰
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4142
🗓 سهشنبه | ١۵ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4143
🗓 چهارشنبه | ١۶ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
⭕️ از انقلاب دوم تا انقلاب سوم
بازخوانی تاریخی یومالله ۱۳ آبان و بررسی نقش امروز جنبش دانشجویی
👤 محمدصادق شهبازی
تحلیلگر مسائل سیاسی
👤 محمدجواد اخوان
مدیر مسئول روزنامه جوان
📍سالن کنفرانس پردیس سیدخندان
🗓 چهارشنبه ۱۶آبان؛ ساعت ۱۷:۳۰
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4144
🗓 پنجشنبه | ١٧ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4145
🗓 شنبه | ١٩ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
الاغی رفت و فیلی برگشت
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
قبلاً بارها گفتهایم که رفتوآمد رئیسان جمهور امریکا از منظر منافع ملی ایران تفاوت چندانی نمیکند و اساساً نظام سیاسی امریکا متصلبتر از آن است که تغییر یک رئیسجمهور سیاستهای کلان و اصول حاکم بر رفتار این دولت در عرصه بینالملل را دستخوش تغییر کند. بااینحال، برای برخی در تهران بازها و کبوترها (یا به بیان معروف ادبیات امریکا، الاغها و فیلها) متفاوتاند و تمایلی مثلاً به نامزدهای دموکرات دارند.
در این چند دوره اخیر به طور خاص بخش قابل توجهی از جریان شبهروشنفکری متأثر از روشنفکران ایالاتمتحده و غرب دل خوشی نسبت به ترامپ نداشتهاند و البته نیک میدانیم که دلیل اصلی نفرت روشنفکران و اصلاحطلبان غربگرای وطنی آن است که ترامپ بیرودربایستی ماهیت منفعتطلب و زیادهخواه امریکایی را به نمایش میگذارد و این برخلاف تمایل کسانی است که قبله آمال و قله آرمانهایشان واشینگتن است.
اما از اینها گذشته اکنون ترامپ بار دیگر به کاخ سفید بازمیگردد و این سؤال که سیاست خارجی ما در دوره تصدی او چگونه باید باشد مطرحشده است. برخی از همان غربگرایان وطنی که خودشان هم روی خوشی به ترامپ نشان نمیدهند، توصیه میکنند که ایران پیشقدم شود و خود را مطابق تمایلات ترامپ تغییر دهد تا بتواند با او توافق کند! اینجا البته تحلیلهای عجیبتری نیز راجع به امریکا و ترامپ شنیده میشود که همگی گویا برای قبولاندن کرنش در مقابل ترامپ است. یکی که سیاست خارجی را با بنگاه معاملات املاک اشتباه گرفته، میگوید ترامپ تاجر است و میتوانیم با او به توافق برسیم! دیگری چنان هیبتی مهیب از او ترسیم میکند که انگار نه انگار چهار سال ریاست جمهوری او را دیدهایم و میدانیم این رعبافکنیها نسخه به روز همان تاکتیک قدیمی است که «قالَ لَهُمُ النّاسُ إِنَّ النّاسَ قَد جَمَعوا لَکم فَاخشَوهُم.»
همه اینگونه انگارهسازیها غلط و ساده دیدن مسائل است و ترامپ را همه دنیا یک بار تجربه کردهاند. اما اگر مقصود تعامل با ترامپ باشد، باید گفت آنکه رشته تعامل را گسست و آن را به تقابل تبدیل کرد، خود او بود و ملت ایران از او طلبکار است. تفاوت او با رئیسان جمهور قبل و بعدش این است که آنها در ظاهر شعار تعامل سر میدادند و البته خیلی زود خلف وعده میکردند، اما ترامپ همین ظاهرسازی را هم کنار گذاشت و برجام مکرراً نقض شده را پاره کرد. وقتی او حتی نمایشهایی را که امثال اوباما و بایدن برای غشوضعف کردن غربگرایان وطنی به راه میانداختند، از خود درنمیآورد، میتوان با او تعامل کرد؟!
البته فراموش نکردهایم که چگونه سردار قهرمان ما حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساند و با وقاحت به این جنایت خود افتخار کرد و نیز میدانیم که شهید سیدحسن نصرالله نیز با کمک اطلاعاتی و بمبهای سنگرشکن و هواپیماهای ساخت امریکا در زمان دولت بایدن به شهادت رسید.
شاید تفاوت ترامپ با همتایان قبل و بعدش در آن است که میخواهد با قلدری مسیر خود را هموار کند و به همین دلیل است که متحد سنتی خود را در غرب آسیا گاو شیرده قلمداد میکند. اما اشتباه او دقیقاً همینجاست که با ملت ایران نمیتوان با زبان زور و تحقیر سخن گفت. ترامپ باید تاریخ را بخواند تا بداند شاهی که کاپیتولاسیون امریکایی را بر مردم ایران تحمیل کرد، آواره شد و ۴۵ سال انواع فشار و تحریم بر ایران، برای امریکا موفقیتی به ارمغان نیاورده است. ترامپ، ماحصل انتخاب امریکایی است، اما مجبور نیستیم خودمان را با آن تطبیق دهیم. نه همچون برخی همسایگان جنوبی تاجوتختی وابسته به امریکا در اینجا وجود دارد که کسی نگران آن باشد و نه تهدیدهای ترامپ را باید جدی گرفت. آنها که به هر دلیل روی توافق با هریس هم شرط بسته بودهاند و حالا مانند هشت سال پیش عزادار شدهاند، خوب است به خود بیایند و بدانند چه در دوره فیلها و چه الاغها، نسخه اصلی مواجهه با امریکا سالها پیش تجویز شده و آن توجه و اتکا به درون و امید نبستن به دشمن بددل است.
این حدیث قدسی را از یاد نبریم که خداوند فرمود: «قسم به عزت و جلال و مجد و ارتفاع من بر عرشم بلاشک امید هرکسی را که به غیر من امیدوار شود حتماً امیدش را قطع میکنم و بدون تردید و حتماً لباس خواری نزد مردم به او میپوشانم.»
💠 @mjakhavan
- دکتر اخوان.mp3
58.34M
تحلیل ماجرای تسخیر لانه جاسوسی با تأکید بر بازخوانی روابط ایران آمریکا
🎙 سخنران: دکتر محمد جواد اخوان
📌 دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
🌏 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4147
یکشنبه | ٢٠ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4148
دوشنبه | ٢١ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
موشکهایی با فناوری و فرمان ایرانی
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍️ محمدجواد اخوان
۵۰ سال پیش و زمانی که درآمد سرشار نفتی و مأموریت ابلاغی ژاندارمی منطقه از سوی امریکا، محمدرضا پهلوی را وسوسه میکرد تا بهروزترین سلاحهای امریکایی را با قیمت گزاف بخرد، امریکاییها درهای صنایع نظامی خود را به روی شاه باز کردند و تنها استثنا را «سلاحاتمی» اعلام کردند. یکی دو سال بعد، اما معلوم شد که این استثنا، دومی هم دارد. رقابت تسلیحاتی همسایگان شرقی ایران، یعنی هند و پاکستان بهتدریج به سمت گزینه «موشک» سوق پیدا کرد و این سلاح تهاجمی کمترشناختهشده در آن زمان توجه شاه را به خود جلب کرد.
شاه که فکر میکرد با دلارهای نفتی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را میتواند بخرد، درخواست خرید موشکهای بالستیک را به امریکاییها داد و البته «نه» نشنید، اما در عمل خرید این سلاحها ممکن نشد. گویی امریکاییها بدون آنکه تصریح کنند، تمایل به تجهیز ژاندارم خود به این سلاح تهاجمی و راهبردی نداشتند.
شاه البته ناامید نشد و سراغ متحد منطقهای امریکا یعنی رژیم اشغالگر قدس رفت. صهیونیستها پیشنهاد شاه را پذیرفتند و طرح مونتاژ موشکهای اسرائیلی نسل اول در ایران با اسم رمز پروژه «شکوفه» را روی میز گذاشتند. مبلغ درخواستی صهیونیستها، یک میلیارد دلار (معادل تقریبی قدرت خرید ۲ میلیارد دلار امروز) بود که در ازای تهاتر نفت ایران تأمین میشد. مهندسان اسرائیلی راهی ایران شدند و احداث چند سایت در استان کرمان برای پیشبرد پروژه مونتاژ موشک آغاز شد. این آغاز البته به انجام نرسید و در بحبوحه انقلاباسلامی، اسرائیلیها که پول خود را تمام و کمال دریافت کرده بودند، فرار کرده و حتی نقشههای پروژه را هم با خود بردند تا چیزی دست مردم ایران نماند.
جالب اینجاست که بعدها رونی برگمن، خبرنگار صهیونیست متصل به سازمانهای اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس، در کتاب معروف خود به نام «نبرد مخفی علیه ایران» راز ناگفتهای را از این همکاری نظامی برملا کرد که کلاهبرداری بزرگ اسرائیل در این قرارداد بود. اسرائیلیها با زرنگی توانسته بودند موشکهای نسل اول خود را که از رده خارج و نیازمند نوسازی بود، به رژیم پهلوی قالب کنند و بهاینترتیب هم بودجه نوسازی زرادخانه موشکی خود را از نفت ملت ایران پیدا کردند و هم درنهایت بیآنکه چیزی به ایرانیها تحویل دهند، پول را گرفته بودند.
انقلاباسلامی پیروز شد و در اوج جنگ تحمیلی، از مهمترین کاستیهای جنگافزاری کشور، موشک بود که امکان تهیه آن بهسادگی میسر نبود و همین ضعف، نوعی نابرابری در جنگ شهرها ایجاد کرد. خلفوعدههایی که حتی برخی معدود فروشندگان سلاح به ایران کردند، کمکم این فکر را در اذهان ایجاد کرد که راهحلی جز ساخت موشک وطنی وجود ندارد. اینجا بود که مجاهدتهای شهید حسن طهرانیمقدم و یارانش، ایران را از کشوری که برای خرید موشک مستأصل بود، به کشوری صاحب عنوان در میان قدرتهای موشکی تبدیل کرد.
موشکی که شاه برای خرید آن به امریکاییها رو انداخت و جواب نگرفت، نهایتاً بردی معادل ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر و قدرت حداقلی داشت، اما امروز ایران اسلامی به برکت مجاهدت فرزندانش به موشک ماهوارهبر دست یافته که غربیها بهتر از هرکسی میدانند چیست و توانایی تولید آن چه معنایی دارد.
عملیات موسوم به «شهید سلیمانی» و حمله به عینالاسد در سال ۱۳۹۸ و دو عملیات وعده صادق در سال ۱۴۰۳ قدرت موشکی ایران را برای غربیها بهویژه امریکا و رژیمصهیونیستی، دقیقاً معنا کرد. قدرتی که هم «فناوری» و هم «فرمان» آن متعلق به ایران است. هم میدانیم چگونه ساخته میشود و هم اجازه شلیک منحصراً در اختیار خودمان است.
شاید برخی کشورهای ثروتمند هم مانند شاه به خیال خودشان از این موشکها خریده باشند، اما نه فناوری آن را در اختیار دارند و نه حتی اختیار استفاده از آن را. تجربه یک سال گذشته نشان داد بسیاری از سامانههای اطلاعاتی و عملیاتی که به قیمت گزاف به کشورهای منطقه فروخته شده، در کنترل عملیاتی ارتش امریکا است و این فرمانده سنتکام است که تعیین میکند کجا باید استفاده شود. در واقع این نوعی برونسپاری تأمین منافع امریکا با دلارهای نفتی کشورهای عربی است.
اقتدار موشکی ایران که مورد غبطه و حسادت بسیاری در جهان است، یادگار مردی است که امروز سالروز شهادت اوست. رضوان خدا بر شهید حاج حسن طهرانیمقدم که دست ملت ایران را پر کرد و ماحصل مجاهدتهای او موشکی است که فناوری و فرمان آن در ید ایرانی است.
💠 @mjakhavan
۱۱ نوامبر در تقویم رسمی #آمریکا روز یادبود #کهنه_سربازان نامگذاری و تعطیل شده.
در آمریکا دستگاهی به نام وزارت کهنهسربازان متولی نظامیان کشته و مجروح و سابق آمریکا ست که در تهاجمهای آمریکا به اطراف عالم شرکت کرده اند.
بودجه سالیانه رفاهی اینها ۲۰۰ میلیارد دلار است.
#سهمیه
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4149
سهشنبه | ٢٢ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4150
چهارشنبه | ٢٣ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4151
پنجشنبه | ٢۴ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4152
شنبه | ٢۶ آبان ١۴٠٣
📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
چاره ناترازیها با تجارب موفق
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍️ محمدجواد اخوان
نیمه دهه ۸۰ زمزمههایی از احتمال اقدام امریکا برای تحریم صادرات بنزین به ایران شنیده شد. در واقع امریکاییها در حال ارزیابی این نکته بودند که چه سلاحی برای مهار ایران کارآمد است و در آن زمان با توجه به دلایل اقتصادی و اجتماعی به این جمعبندی رسیدند که تحریم بنزین میتواند ایران را مهار کند. ماجرا از این قرار بود که در دهه ۷۰ و ۸۰ مصرف بنزین در کشور به صورتی سرسامآور افزایش یافت، بهگونهای که مصرف روزانه بنزین در عرض ۱۰ سال از ۳۳ میلیونلیتر در سال ۷۵ به ۷۴ میلیونلیتر در سال ۸۵ رسیده بود. در مقابل به دلیل عدم توسعه پالایشگاهها در این سالها، بار این رشد مصرف عمدتاً بر دوش واردات افتاده بود و عملاً ۲۷.۵ میلیونلیتر یعنی بیش از یکسوم مصرف روزانه کشور از خارج تأمین میشد.
این اتکای تأمین بنزین به خارج، البته تأثیر ارزی قابلتوجهی هم داشت، بهگونهای در آن سالها حدود ۵ میلیارد دلار صرف واردات بنزین کشور میشد که ایران را در رتبه دوم واردات جهانی بنزین بعد از امریکا قرار میداد. چالش دیگر این بود که منشأ اصلی تأمین بنزین ایران، کشورها و شرکتهای غربی بود که امریکا تسلط خوبی بر آنها داشت. همه اینها فرصت بینظیری را برای امریکا به منظور مهار بنزینی ایران فراهم کرده بود.
بااینحال «فکر و ابتکار ایرانی» راه پیشگیری از توطئه دشمن را یافت و آن را به کار بست. سامانه «کارت سوخت» که تا حدی کمنظیر به شمار میآمد، عملاً مصرف را کنترل و بخشی از قاچاق سوخت را نیز مهار کرد. در کنار اینها افزایش ظرفیت تولید بنزین در پتروشیمیها و سپس پروژههای کلانی، چون «ستاره خلیجفارس» عملاً کشور را از واردات بنزین بینیاز کرد. بهاینترتیب هرچند در سال ۸۸، کنگره امریکا، تحریم بنزینی ایران را تصویب کرد، اما عملاً این تحریم را بیفایده دیدند و شش ماه بعد اوباما، اجرای این تحریم را تعلیق کرد.
اما در دهه ۹۰ ناترازی تولید و مصرف بنزین بار دیگر بهتدریج ظهور کرد. بهگونهای که مصرف کشور در طول چهار سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته که به نظر میرسد این افزایش ناگهانی را باید با گسترش قاچاق در سالهای اخیر مرتبط دانست. این رشد مصرف منجر به ۳ میلیارد دلار واردات در سال گذشته و پیشبینی واردات بیش از ۵ میلیارد دلاری برای سال جاری شده است و این ناترازی هرروزه در حال افزایش است. هرچند امروز امریکاییها دیگر از تحریم بنزین سخن نمیگویند، اما وقتی یک سناتور امریکایی تهدید - هرچند پوشالی- به حمله به پالایشگاههای ایران میکند، یعنی هنوز امریکاییها از تأثیر حاملهای سوخت بر امنیت ملی ایران مطلعند.
اگر ناترازی تولید و مصرف سوخت کشور چاره نشود، باز هم فرصتی برای ضربه زدن به قدرت ملی کشور، در اختیار دشمن قرار خواهد داد. نوسازی ناوگان فرسوده و تأمین خودروهای کممصرف و با سوختهای متنوع میتواند راهحل مناسبی باشد، اما در کوتاهمدت به نظر میرسد چاره باز مراجعه به همان فکر و ابتکار ایرانی است. سامانه کارت سوخت - که یکبار در سال ۹۴ وزارت نفت دولت یازدهم به دنبال حذف آن بود و مجلس وقت مانع این تصمیم غلط شد- فرصت مهمی برای مهار ناترازیها در اختیار دولت قرار میدهد.
کنترل مصرف در لبه مصرفکننده نهایی، بخش زیادی از خروج غیرقانونی سوخت در زنجیره انتقال را کاهش میدهد. علاوه بر اینها سامانههای حملونقل اینترنتی بار و مسافر نیز این امکان را در اختیار دولت قرار میدهد که نیاز بخش حملونقل عمومی را بر اساس پیمایش تردد، سنجش و تأمین کند. بهاینترتیب بدون آنکه چندان بار تورمی بر دوش مردم تحمیل شود، میتوان از چالش ناترازی سوخت عبور کرد. علاوه بر اینها ساخت و تکمیل پتروپالایشگاهها که در برنامه هفتم تکلیف شده است نیز کفه تولید را تقویت خواهد کرد.
فرصتها برای کشور بهسرعت برق و باد میگذرند و باید از تجربه موفق گذشته در حل چالشهای امروز بهره جست، چنان که امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در توصیه به فرزندشان میفرمایند: «وَ الْعَقْلُ حِفْظُ التَّجَارِبِ وَ خَیرُ مَا جَرَّبْتَ مَا وَعَظَک بَادِرِ الْفُرْصهَ قَبْلَ أَنْ تَکونَ غُصّهً؛ و حفظ عقل، پند گرفتن از تجربههاست، و بهترین تجربه آن که تو را پند آموزد. پیش از آن که فرصت از دست برود، و اندوه بهبار آورد، از فرصتها استفاده کن.»
💠 @mjakhavan
هدایت شده از بسیج دانشگاه خواجه نصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مواجهه آمریکا با پدیده انقلاب اسلامی در خاطرات ژنرال هایزر (قسمت اول)
برشی از برنامه «از انقلاب دوم تا انقلاب سوم»
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu
هدایت شده از بسیج دانشگاه خواجه نصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مواجهه آمریکا با پدیده انقلاب اسلامی در خاطرات ژنرال هایزر (قسمت دوم)
برشی از برنامه «از انقلاب دوم تا انقلاب سوم»
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu
هدایت شده از بسیج دانشگاه خواجه نصیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان چه تحولاتی را در سطح ایران و جهان پدید آورد؟
👤 محمدجواد اخوان
مدیرمسئول روزنامه جوان
برشی از برنامه «از انقلاب دوم تا انقلاب سوم»
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مواجهه آمریکا با پدیده انقلاب اسلامی در خاطرات ژنرال هایزر (قسمت اول)
برشی از برنامه «از انقلاب دوم تا انقلاب سوم»
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر
اینستاگرام | توییتر | بله | آپارات
🇮🇷 @basijkntu