🔆"مَن كانَ يُريدُ العاجِلَةَ عَجَّلنا لَهُ فيها ما نَشاءُ لِمَن نُريدُ ثُمَّ جَعَلنا لَهُ جَهَنَّمَ يَصلاها مَذمومًا مَدحورًا" ﴿اسراء ۲۰﴾
🔰 ایمانِ همراه با مقاومت، لازمه پیروزی
📝#ایستادگی وسیلهی پیروزی است، منتها کسانی که مقاومت میکنند، باید از خطرات #مقاومت نترسند. اگر ترسیدند، در مقاومتشان اختلال پیدا خواهد شد و پیروزی به دست نخواهد آمد و این، آفت اغلب ملتها و جماعات است، که وسط راه دچار ترس میشوند.
🔻 اگر آن گروه، ملت و جماعتی که میخواهد مقاومت کند، از فقدان لذایذ زندگی، از فقدان حیات و از فقدان راحتی نترسد و ناراحت و آشفته نشود و پیش برود، بدون تردید مقاومت با پیروزی همراه است. این مقاومت وقتی با #ایمان باشد، ادامه پیدا خواهد کرد. لذا میگوییم و همیشه گفتیم که ایمانِ همراه با مقاومت، به دنبالش پیروزی است.
🔻 مراد ما فقط #ایمان_دینی هم نیست؛ ایمان به هر اصلی. البته اگر ایمان دینی باشد، آن وقت خدای متعال وعده کرده است که همهی قوانین طبیعت و تاریخ در خدمت این مقاومان قرار خواهد گرفت: «من کان یرید العاجلة عجلنا له فیها و نشاء لمن نرید»؛ این مربوط به کسانی است که دنیا را میخواهند، نیّتشان دنیایی است؛ اما اراده دارند، میخواهند و خدا میدهد؛ و کسی که ارادهی دین دارد، همینطور است. «کلّاً نمد هؤلاء و هؤلاء». این سنّت الهی است.
🗓 ۱۳۸۵/۰۷/۲۱
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 5️⃣1️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"فَخَلَفَ مِن بَعدِهِم خَلفٌ أَضاعُوا الصَّلاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَواتِ ۖ فَسَوفَ يَلقَونَ غَيًّا" ﴿مریم؛ ۵۹﴾
🔰 روحانیان، باید با بیان و تبیین، مردم را ارشاد کنند
📝در پیکرهى جامعه که هر قشر حکمِ عضوى از اعضا را دارد و وظیفهاى بر دوشش است، روحانیان #دو_وظیفه و شأن دارند:
⏪ یک شأن، شأنِ مغز است
⏪ و شأنِ دیگر، شأنِ زبان.
🔻 شأن همهى متفکّران و فرزانگان و خردمندان و روشنفکران در یک جامعه، شأنِ مغز است. علماى دین هم، چنین شأنى دارند؛ یعنى باید بیندیشند و مردم را هدایت و راهنمایى کنند.
🔻 اما علاوه براین، یک شأن دیگر هم براى علماى دین وجود دارد که همان شأنِ زبان است: «قوام الدّین باربعه: بعالم ناطقٍ مستعمل له.» چقدر در قرآن با عباراتى همچون «لتبین للنّاس»، «هذا بیانٌ للنّاس»، بر بیان و #تبیین تکیه شده است! این، شأن علماى دین است که باید تبیین و بیان کنند.
خیال نشود که منظور فقط بیان و تبیین احکامى همچون حکم خمس و زکات است. #لعنت خدا بر کسانى که کوشش کردند تا دین را از اساسىترین اصول آن، یعنى صحنههاى واقعى زندگى و صحنهى #سیاست و حکومت جدا و مخصوص به همین کارهاى فردى کنند. البته نماز و روزه مهمّ است؛ اما عاملِ برپا داشتنِ همین نماز و روزه، حکومت است: «الذین ان مکناهم فىالارضِ، أقاموا الصّلوة و اتوا الزکوة و امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر؛ و لله عاقبة الامور.» نماز و روزه را عالم دین به عهده بگیرد و حکومت را به عهدهى کسانى که شایستگى ندارند واگذار کند!؟ «فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصّلاة و التّبعوا الشّهوات».
🔻 روزگارى مدام این را ترویج مىکردند؛ اما اسلام به دست برترین شاگردانش، بر دهان آنان زد و #حکومت_اسلامى شکل گرفت.
اکنون نیز، عدّهاى همین را ترویج مىکنند. آنها مىگویند: «اسلام در گوشهى خانه و مسجد، به احکام دینى بپردازد و از دخالت در حکومت و سیاست بپرهیزد؛ مبادا مردم از اسلام بدشان بیاید.» عجب! منطقشان این است که اگر اسلام حکومت کند، از محبوبیت ساقط مىشود! پس معلوم مىشود اینها از پیغمبر، براى اسلام دلسوزترند.
🗓۱۳۷۴/۰۷/۲۲
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 6️⃣1️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انتشار به مناسبت سالگرد شهادت روحانی شهید #آیتالله_سیدمحمدباقر_صدر
🔸...ولیکن بمجرّد اینکه #انقلاب شد و امام آمدند ایران، ایشان آن حرف معروف را زد که به شاگردان خودش گفت «ذوب بشوید در امام خمینى همچنان که او در اسلام ذوب شده»؛
این حرف ایشان معروف است. این خیلى #شناخت لازم دارد، خیلى #فهمِاوضاع لازم دارد که بفهمد مسئلهى انقلاب چیست.
⚠️ ما کسانى را داریم که تا همین امروز که قریب چهل سال از انقلاب میگذرد، هنوز درست #نفهمیدهاند این انقلاب چه بود و چه شد و چه اتّفاقى افتاد...
🔸 این آدم، آنروز درک کرد انقلاب را و مسائل و مفاهیم انقلاب را. اینها #نبوغ است؛ یعنى شناخت درست محیط را، پیرامون را، علم را، بیان را، کیفیّت #تبیین را، اثرگذارى را.
🗓 ۱۳۹۵/۰۵/۲۵
#شهدای_روحانیت 3️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"إِنَّ الَّذينَ كَفَروا وَيَصُدّونَ عَن سَبيلِ اللَّهِ وَالمَسجِدِ الحَرامِ الَّذي جَعَلناهُ لِلنّاسِ سَواءً العاكِفُ فيهِ وَالبادِ ۚ وَمَن يُرِد فيهِ بِإِلحادٍ بِظُلمٍ نُذِقهُ مِن عَذابٍ أَليمٍ" ﴿حج؛ ۲۵﴾
🔰 کعبه، مظهر توحید کلمه و برادری و برابری اسلامی
📝موسم حج، فصل بهار معنویت و درخشش توحید در آفاق جهان است؛ و آئین حج، چشمهی زلالی است که میتواند حجگزار را از آلودگیهای گناه و غفلت، پاک سازد و نورانیتِ فطرت خداداد را به جان و دل او باز گرداند. رها کردن لباس تفاخر و تمایز در میقات حج و درآمدن به لباس همگانی و یکرنگ احرام، نشانه و نماد یکرنگیِ امت اسلامی و فرمان نمادین اتحاد و همدلی مسلمانان در همه جای جهان است.
شعار حج از سوئی: "فَالهُکُم اِلهٌ واحِدٌ فَلَه اَسِلموا وَ بَشِّرِ المُخبِتین" است، و از سوئی؛ "و المَسجِدِ الحَرامِ الَّذی جَعَلنه لِلنّاسِ سَوآءَ العاکِفُ فیهِ وَ الباد". و چنین هست که کعبه، افزون بر نمایندگیِ کلمهی توحید، مظهر توحید کلمه و برادری و برابری اسلامی نیز هست.
🗓 ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 7️⃣1️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دعای برای امام زمان ارواحنا فداه در شب های قدر
#درس_اخلاق
#شب_قدر
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"أَفي قُلوبِهِم مَرَضٌ أَمِ ارتابوا أَم يَخافونَ أَن يَحيفَ اللَّهُ عَلَيهِم وَرَسولُهُ ۚ بَل أُولٰئِكَ هُمُ الظّالِمونَ" ﴿نور؛ ۵۰﴾
🔰 کناره گرفتن از میدان خطر، ویژگی منافقان
📝عزیزان من! در صدر اسلام -در زمان طلوع اسلام- قرآن از کسانی یاد میکند که به بعضی از آنها #منافق میگوید: «فی قلوبهم مرض». اینها در هنگام سختیها وقتی با #دشمن مواجه میشوند، بیکارهاند، ترسو، کنارهگزین و #عافیتطلبند، وقتی که یک ملت در شداید و سختیها قرار میگیرد، از اینها هیچ اثری نیست!
🔻 «فاذا جاء الخوف رأیتهم ینظرون الیک»، مثل کسی که مرگ در مقابل او قرار گرفته است، به تو نگاه میکنند؛ از مرگ میترسند! چرا؟ چون خطر را احساس کردهاند. اما وقتی که خطر برطرف میشود، وقتی که دیگر میدانِ نشان دادن گوهر حقیقی انسان نیست، وقتی که میدان #فرصتطلبانه است: «فاذا ذهب الخوف سلقوکم بالسنة حداد اشحة علی الخیر»! اینها کسانی هستند که وقتی میدان، میدان نشان دادن گوهر مردانگی است، نشان دادن جهاد و فداکاری است، نشان دادن مجاهدت است، اصلاً پیدایشان نیست! اما وقتی که میدان، میدانی است که خطری - علیالظّاهر - آن را تهدید نمیکند، میبینید که زبانشان بر روی مؤمنان دراز است، زبانشان روی جوانان بسیجی و روی خانوادههای شهدا دراز است. اینها آن نقاطی نیستند که قرآن با چشم تحسین نگاهشان کند.
🗓 ۱۳۷۷/۰۳/۲۱
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 8️⃣1️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"وَتَوَكَّل عَلَى العَزيزِ الرَّحيمِ" ﴿شعرا؛ ۲۱۷﴾
🔰 #امام_خمینی (ره) مصداق آیه «و توکّل علی العزیز الرّحیم»
📝 اگر عزت نفس در درون لایههای عمیق وجود انسان نفوذ کرد، آن وقت شیطان بر انسان اثر نمیگذارد؛ هویهای نفس در انسان اثر نمیگذارد؛ شهوت و غضب، انسان را بازیچهی خود قرار نمیدهد.
🔻 ما امام را اینجور شناختیم. امام در طول حیات، چه در حوزهی علم و تدریس، چه در دوران مبارزهی دشوار، و چه در حوزهی مدیریت و حاکمیت -آن وقتی که در رأس کشور قرار گرفت و مدیریت جامعه را در قبضه گرفت- در همهی اینها مصداق «و توکّل علی العزیز الرّحیم» بود. برای همین بود که کارهای بزرگی که همه میگفتند نشدنی است، با طلوع امام، این کارها شدنی شد؛ همهی سدهائی که گفته میشد شکستنی نیست، با حضور امام، این سدها شکستنی شد. او علاوه بر اینکه خود، مظهر عزت نفس و اقتدار معنوی بود، روح عزت را در ملت هم زنده کرد. این، کار بزرگ امام بزرگوار بود.
🗓 ۱۳۹۱/۰۳/۱۴
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 9️⃣1️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔰 روحانیت، هادیان فرد و جامعه
📝نقش علمای دین در #هدایت_مردم، منحصر نمیشود به هدایت در امور فرعی و مسائل شخصی و اینها؛ مهمتر از همهی اینها، هدایت مردم است در مسألهی عظیم اجتماعی و مسألهی #حکومت و مسألهی #نظام_اسلامی و وظائفی که مترتّب بر این هست در مقابلهی با حوادث جهانی. یقیناً اگر نقش علمای دین و راهنمایان روحانی حذف میشد و وجود نمیداشت، این #انقلاب، تحقّق پیدا نمیکرد، این نظام به وجود نمیآمد و باقی نمیماند، با این همه مشکلات فراوانی که در سر راه این انقلاب به وجود آوردند.
🔻 بنابراین، علمای دین تأثیر ماندگار و مستمری در حوادث جامعه و سرنوشت جامعه دارند، که خب، آثارش را بحمدالله میبینیم.
🗓۱۳۸۸/۱۲/۰۶
#حوزه_و_روحانیت
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🖼تصویر دیده نشده از احیاء #شب_قدر و قرآن به سرگرفتن #آیتالله_مصباحیزدی(قدسسره)
💠 تو رحیمی، تو حاضر نیستی به من بگویی: بروگمشو، آخر تو خدایی. اگر در غیر از تو را می زدم ممکن بود مرا رد کند، اما تو خدایی و نخواهی گفت: برو هر جا که بودی! میدانی من جای دیگری ندارم که بروم.
🗓۱۳۸۶/۰۶/۲۷
🌙 @mesbahyazdi_ir
#درس_اخلاق
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"اتلُ ما أوحِيَ إِلَيكَ مِنَ الكِتابِ وَأَقِمِ الصَّلاةَ ۖ إِنَّ الصَّلاةَ تَنهىٰ عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنكَرِ ۗ وَلَذِكرُ اللَّهِ أَكبَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعلَمُ ما تَصنَعونَ" ﴿عنکبوت؛ ۴۵﴾
🔰 نماز، تذکر دهنده دائمی بدیِ فحشاء و منکر
📝انسانی که باتقواست، یعنی مراقب خودش هست و متذکر هست، منشأ شر و ظلم و فساد و طغیان و بدی به این و آن نمیشود. آن ذکر الهی مرتب دارد او را نهی میکند؛ مرتب دارد او را باز میدارد: «الصّلوة تنهی». «تنهی» یعنی نهی میکند، نه اینکه دست و پای انسان را میبندد؛ غرائز را از کار میاندازد.
🔻 بعضی خیال میکنند «الصّلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر»، معنایش این است که اگر نماز خواندی، دیگر فحشا و منکر از بین خواهد رفت؛ نه، معنایش این است که وقتی نماز میخوانی، آن واعظ درونیِ تو که با نماز جان گرفته، او مرتب به تو از بدیِ فحشاء و منکر میگوید. و گفتن و تکرار کردن و بر دل فرو خواندن، طبعاً اثر دارد و دل را خاضع و خاشع میکند. لذاست میبینید #نماز تکرار باید شود. روزه، سالی یک بار؛ حج، عمری یک بار؛ نماز، هر روز چند بار باید تکرار شود. اهمیت نماز اینجاست.
🗓 ۱۳۸۷/۰۸/۲۹
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 0️⃣2️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔰مکتب و تفکر اسلامی، دارای مبنا و مستحکم است
📝به طور كلى وظايفى بر عهدهى ماست؛ هم ما به عنوان #دولت_و_حكومت، هم ما به عنوان يك #فرد_مسلمان. اما اين وظايف يك مبناى فكرى دارد. خصوصيت تفكّر اسلامى و #مكتب_اسلامى و دينى اين است.
🔸 اگر از اين بحث مىكنيم كه بايد #آزادى باشد، يا انتخاب و اختيار در جامعه براى مردم وجود داشته باشد، يا هريك از سياستهاى عمومى و كلّى را مورد بحث قرار مىدهيم، براى هركدام از اينها مبنايى وجود دارد. اگر از ما بپرسند چرا مردم بايد حق رأى داشته باشند، يك استدلال فكرى و منطقى پشت سرش وجود دارد؛ معلوم است چرا. همهى آنچه كه در زمينهى برنامهريزيها، خطوط اصلى برنامهها را تشكيل مىدهد، يك سر اين برنامههاى اصلى وصل است به آبشخور #انديشه_اسلامى، جهانبينى اسلامى، تلقّى و برداشت اسلامى؛ كه اين #ايمان ماست، اعتقاد ماست، دين ماست؛ براساس آن برداشت و آن تلقّى است كه وظايف خودمان را مشخّص مىكنيم و مىخواهيم به آنها عمل كنيم.
🔸 آن مبناى فكرى چيست؟ به طور كوتاه و خلاصه از اينجا بايد شروع كنيم و ببينيم كه آن خطوط اصلىِ تلقّى و بينش اسلام از كائنات، از عالم و از انسان چيست. البته اين مخصوص اسلام هم نيست. همهى اديان اگر تحريف نشده باشند در مبناى صحيح و ريشهى اصلىِ خودشان همين بينش را دارند. اسلامِ سالم و دست نخورده و متّكى به منابع متقن، در اختيار ماست. بقيهى اديان ممكن است اين خصوصيات را نداشته باشند.
🗓۱۳۷۹/۰۹/۱۲
#انقلاب_اسلامی
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید
🔆"وَمَن يُسلِم وَجهَهُ إِلَى اللَّهِ وَهُوَ مُحسِنٌ فَقَدِ استَمسَكَ بِالعُروَةِ الوُثقىٰ ۗ وَإِلَى اللَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ" ﴿لقمان؛ ۲۲﴾
🔰 ماه رمضان فرصت توبه، پاکیزگی و خالص شدن
📝در دعاهائی که چه در #صحیفه_مبارکه_سجادیه، چه در بقیهی دعاهای مأثورِ برای ماه رمضان وارد شده است، صفاتی برای این ماه ذکر شده که هر کدام از این صفات و خصوصیات، قابل تأمل و تدبر است: «شهر التّوبة و الانابة»، «شهر الاسلام»، که در دعای صحیفهی مبارکهی سجادیه است. مراد از اسلام هم همان چیزی است که در آیهی شریفه آمده است: «و من یسلم وجهه الی اللَّه و هو محسن فقد استمسک بالعروة الوثقی». اسلام الوجه للَّه، یعنی دل و جان را تسلیم کردن؛ در مقابل ارادهی الهی و حکم الهی و شریعت الهی، رام قرار دادن.
🔸 «شهر الطّهور» طهور یا به معنای پاک کننده است -یعنی ماهی که در آن، عنصر پاک کنندهای وجود دارد که به انسان طهارت و پاکیزگی میدهد- یا به صورت مصدر ذکر میشود؛ یعنی شهر پاک شدن از آلودگیها و از آلایشها.
🔸 «شهر التّمحیص». تمحیص یعنی خالص شدن. فلز قیمتیِ آمیختهی با فلزهای ناهمذات را وقتی که در کوره میگذارند -مثلاً طلا را- این را تمحیص میگویند. یعنی جدا کردن ذات پاکیزهی انسانی از ناخالصیها و ناپاکیها. اینها خصوصیاتی است که دربارهی این ماه ذکر شده است.
🔸 به نظر انسان اینجور میآید که #ماه_رمضان در بین ایام سال و ماههای سال، حکم اوقات نماز را دارد در شبانهروز. یعنی همان طوری که در شریعت مقدس اسلامی برای ما که محصور و محدود به عوامل ماده هستیم، یک فرصتهائی گذاشته شده است که آن فرصتهای نماز است - وقت صبح، وقت ظهر، وقت عصر، وقت مغرب، وقت عشا، یک زنگ بیدارباش است، یک خلوت دادن به خود برای ایجاد نورانیت در دل و نفس است؛ ساعات نماز را در شبانهروز برای ما قرار دادند، برای اینکه غرق نشویم؛ از اسارت ماده یک لحظهای بیرون بیائیم، نفسی تازه کنیم، به یاد معنویت بیفتیم، یکسره غرق در مادیات نباشیم - به نظر میرسد که در دورهی سال هم ماه رمضان یک چنین وضعیتی را دارد؛ نفسکش روح انسانی و روح ملکوتی انسان است؛ فرصتی است که با این ریاضت طولانی یکماهه، نفس از تختهبند عوامل مادی که ما را احاطه کرده است، خلاصی پیدا کند، نجاتی پیدا کند؛ یک نفسی بکشد، نورانیتی پیدا کند. شارع مقدس، ماه رمضان را برای این قرار داده است. خوب، این فرصتی است.
🗓 ۱۳۸۹/۰۵۲۷
#در_محضر_قرآن #سیروز_سینکته 1️⃣2️⃣
┈┄┅═✾••••✾═┅┄┈
👈 به حُـوزِهوإنْقِلٰابِـــــإســـلٰامِی بپیوندید