🌱بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#هر_روز_یک_مسألهٔ_شرعی
📍بررسی علل اختلاف فتوای در بین فقهاء
🔺در زمان حضرت رسول اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در میان اصحاب اختلافی وجود نداشت. زیرا در صورت بروز هر گونه ابهام و مشکلی در فهم قرآن و سنت از این بزرگواران توضیح خواسته و موضوع توسط معصومین (ع) کاملاً روشن می شد. اما در زمان غیبت، فقهاء به علت عدم دسترسی مستقیم به امام (ع)، بایستی از منابع و مدارکی که از ائمه معصومین (ع) رسیده و از قرآن، این احکام را استنباط نمایند.
از این رو فقهاء در فهم احکام از روایات، با مشکلاتی روبرو هستند مثلا:
👈 ۱ ﴾ : از حیث سند روایت: ممکن است فقیهی، شخصی را که در سند روایتی آمده ثقه و قابل استناد بشمارد، در صورتی که همین راوی را فقیهی دیگر اصلاً معتبر ندانسته و به روایت او عمل نکند و این منشأ اختلاف احکام می شود.
👈 ۲ ﴾ : اجمال در متون روایات: گاهی اوقات در متن روایات عباراتی بکار می رود که گرچه در زمان معصومین (ع) احتمالاً معنای آن واضح و روشن بوده است ولی در حال حاضر یعنی زمان غیبت معنای روشنی از آن بدست نمی آید. مثل لفظ غنا که مفهوم مبهمی دارد و برای آن مصادیق متعددی بیان می شود، این موجب اختلاف در فتاوی می شود.
👈 ۳ ﴾ : ابهام در جهت صدور روایات: قدرت و حکومت در زمان ائمه اطهار (ع) در اختیار بنی امیه و بنی عباس که از دشمنان اهل بیت هستند بوده است و در مواردی ایشان به راحتی و در آزادی نمی توانستند تمامی احکام را که مخالف آنها بوده است بیان کنند و در مواردی برای حفظ اصل اسلام و یا جان و مال شیعیان مجبور می شده اند که از روی تقیه احکام را بر وفق نظر مخالفین بیان کنند و یا اینکه آنرا در پرده و با کنایه و بدون صراحت بیان نمایند. لذا بعضاً این اخبار و روایات با آن دسته از روایاتی که در مقام بیان احکام واقعی هستند تعارض پیدا می کنند که هر فقیهی بایستی حکم واقعی و صحیح را در این میان استنباط نماید و بالطبع هر یک بنا به داشته ها و مقدماتی که در اختیار دارند به نتیجه ای خاص می رسند که شاید با یکدیگر اختلاف داشته باشد.
👈 ۴ ﴾ : اختلاف در مبانی اصولی: یکی از علومی که یک مجتهد برای اجتهاد و استنباط به او نیاز دارد و ابزار وی برای استخراج احکام به حساب می آید علم اصول فقه است که در آن از قواعدی که به وسیله آنها احکام استنباط می شوند بحث می شود و مقدمه ای برای فقه و فقاهت محسوب می شود که اختلاف در این اصول و قواعد موجب اختلاف در اجتهاد و بالطبع در احکام می شود که هر شخص فقیهی با توجه به مدارکی که دارد دارای مبانی خاصی بوده و اصول و قواعد خاص را قائل است که در نتیجه تأثیر مستقیم در نحوه استنباط احکام می گذارد و منشأ اختلاف فتاوا و احکام می گردد.
👌 نکته مهم ؛👇
در مسائل نظری هر رشته ای متخصصین آن با یکدیگر اختلاف نظر پیدا می کنند بطور مثال تمام فیزیکدانان و شیمی دانان و یا پزشکان در همه مسائل با هم اتفاق نظر ندارند و چه بسا اختلاف نظر در کمیسونهای پزشکی قبل از عمل جراحی به نتیجه روشن نرسد و علوم اسلامی و انسانی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
@mobaleghin_oghaf_kh
🌱بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#درسهایی_از_اصول_دین
📍مناظره امام رضا علیه السلام و زندیق
👈 خدمتگزار امام رضا علیه السلام می گوید : یکی از زنادقه { زنادقه جمع زندیق به معنای بی دین است} خدمت امام رضا علیه السلام رسید، در حالی که جماعتی نزد آن حضرت بودند.
🔺 بدیهی ترین نقاط ضعف منکران مبدأ و معاد
امام علیه السلام رو به او نمود و فرمود: اگر فرضاً نظریه شما [در رابطه با مبدأ و معاد،] صحیح باشد، و حال آن که چنین نیست، آیا قبول داری که در نهایت، ما و شما یکسان هستیم و نمازها و روزه ها و زکات های ما و اعتراف ما به مبدأ و معاد، برای ما زیانی ندارد؟
زندیق که پاسخی نداشت، سکوت اختیار کرد.
👌امام علیه السلام ادامه داد و فرمود: اگر نظریه ما [در رابطه با مبدأ و معاد،] صحیح باشد، در حالی که چنین هم هست، آیا قبول داری که شما هلاک شده اید و ما نجات یافته ایم؟
🔺خدا چگونه و کجاست؟!
⁉️زِندیق که باز پاسخی نداشت، سخن را به جای دیگر کشید و گفت: خدا رحمتت کند! به من بگو که او (خدا) چگونه است و کجاست؟
👌امام علیه السلام: وای بر تو! راه را اشتباه رفتی. او «کجا» را به وجود آورد؛ او بود و «مکانی» نبود. نیز او «چگونگی» را ایجاد کرد؛ او بود و «چگونگی» وجود نداشت. خداوند با کیفیت و مکان، شناخته نمی شود و با حواس، قابل درک نیست، و او را با هیچ چیز نمی توان مقایسه نمود.
⁉️زندیق: بنابراین او چیزی نیست؛ چون با هیچ یک از حواس، قابل درک نیست.
👌امام علیه السلام: وای بر تو! چون حواس نمی توانند او را ادراک کند، تو منکر او می شوی؟ ما درست بر عکس، به دلیل این که حواس ما از ادارک او ناتوان اند، یقین می کنیم که او پروردگار ماست و شباهتی با سایر موجودات ندارد!
🔺خدا کی به وجود آمد؟!
⁉️زندیق: پس به من بگو که او کی به وجود آمده است؟
👌امام علیه السلام: تو به من بگو که کی نبوده تا به تو بگویم که کی وجود یافته است؟
🔺دلیل وجود خدا
⁉️زندیق: به چه دلیل می گویی که هست؟
👌امام علیه السلام: به دلیل این که وقتی من به خویش می نگرم، می بینم که نمی توانم در طول و عرض، چیزی به خود اضافه و یا از خود کم نمایم و نمی توانم ناخوشی ها را از خویش دفع، و منفعت را به سوی خود جلب کنم. روی این حساب فهمیدم که بنیاد هستی من، بنایی دارد و لذا به او اعتراف کردم.
علاوه بر این، با رؤیت پدیده ابرها و گردش بادها و جریان خورشید و ماه و ستارگان و غیره- که آیات شگفت انگیز و متقن آفرینش هستند- دانستم که این امور، تدبیر کننده و پدیدآورنده ای دارند.
🔺چرا خدا دیده نمی شود؟
⁉️زندیق: اگر خدا وجود دارد، پس چرا چشمم او را نمی بیند؟
👌امام علیه السلام: تا این که میان او- که پدیده نیست- و آفریده ها تفاوت باشد. او والاتر از آن است که دیده، او را درک کند، یا خیال به او احاطه یابد، یا عقل به کنه او برسد.
⁉️زندیق: پس، حد و مرز او را برای من بیان کن.
👌امام علیه السلام: او بی نهایت است و حد و مرزی ندارد.
🔺چرا خدا بی نهایت است؟!
⁉️زندیق: چرا [خدا بی نهایت است ]؟
👌امام علیه السلام: چون هر چیزی که محدود است، نهایت دارد، و احتمال محدودیت، مساوی است با احتمال زیاده و نقصان پذیری.
بنا بر این، او محدود نیست و زیاده و نقصان نمی پذیرد و قابل تجزیه نیست و به وهم نمی آید.
🔺تبیین صفات خدا
⁉️زندیق: توضیح بدهید این که می گویید: خداوندْ لطیف، شنوا، بینا، دانا و حکیم است، آیا شنیدنْ جز با گوش، دیدنْ جز با چشم، ظریفکاری جز با دست، و حکمت جز با سازندگی، امکان پذیر است؟
👌امام علیه السلام: مقصود از این که می گوییم خداوند، لطیف و ظریفکار است، آن است که او در پدید آوردن مصنوعات، ظرافت و دقت دارد. نمی بینی وقتی یکی در انتخاب چیزی ظرافت و دقت به خرج می دهد، می گویند: «فلانی چه قدر با لطافت کار می کند»؟ بنا بر این چرا این معنا به آفریننده باشُکوه جهان گفته نشود؟
و این که ما می گوییم خداوند شنواست، برای این است که هیچ صدایی از او پنهان نیست و در تشخیص هیچ لغتی اشتباه نمی کند. بنابراین او شنواست؛ ولی نه به وسیله گوش.
و گفتم: او بیناست؛ زیرا او جای پای مورچه ریز سیاه را در شب تاریک بر سنگ سیاه می بیند؛ او حرکت مور را در شب قیر گون مشاهده می نماید. بنا بر این او بیناست؛ ولی نه به وسیله چشم، همانند آفریده خود.
این مناظره آن قدر طول کشید تا این که در همان جلسه زندیق، اسلام اختیار کرد.
📚الاحتجاج، ج ۲، ص ۱۷۱-۱۷۳
@mobaleghin_oghaf_kh
حقوق معنوی زن وشوهر نسبت به یکدیگر
احترام گذاشتن
1️⃣ همسرانی که برای هم احترام قائل میشن، اجازه نمیدن موضوعاتی ساده و قابل حل، زندگیشون رو دچار اختلاف کنه.
صداقت و راستگویی
2️⃣ همسرانی که صادق نیستند خیلی زود روابطشون دچار خدشه میشه، چراکه دروغ پایههای اعتماد تو زندگی رو از بین میبره.
گذشت و فداکاری
3️⃣ در هر زندگی اشتباهاتی رخ میده. مهم اینه كسی كه مرتكب اشتباه میشه، اشتباهش رو بپذیره، طرف مقابل گذشت کنا و اجازه جبران بده.
مشورت
4️⃣ زندگی مشترک مسیری دو نفره هست و كسی نمیتونه تو این مسیر بهدلخواه خودش توقف كنه، مسیر عوض كنه و با تکروی پیش بره.
معاشرت نیکو
5️⃣ هیچكدوم از همسران حق ندارند با پرخاش و سوء معاشرت به دنبال دریافت حقی باشن. حتی اگه حقی از کسی ضایع بشه راه دفاع یا به دستآوردنش پرخاشگری نیست.
محبت کردن
6️⃣ محبتی كه با تعادل و رفتاری مناسب ابراز بشه پایههای زندگی مشترک رو محكم میکنه و به افزایش حس خوشبختی در دو طرف کمک میکنه.
@mobaleghin_oghaf_kh
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#درسهایی_از_اصول_دین و زندگی
📍صالح شدن عمل به این سه خصلت بستگی دارد ؛
امام صادق (علیه السلام) :
❇️ رَأَيْتُ اَلْمَعْرُوفَ لاَ يَصْلُحُ إِلاَّ بِثَلاَثِ خِصَالٍ
بنظر من كار نيك شايستگي پيدا نكند مگر با سه شرط :
👈 تَصْغِيرِهِ
کوچک شمردن کار نیک
👈 سَتْرِهِ
پوشاندن کار نیک
👈 تَعْجِيلِهِ
شتاب کردن در انجام کار نیک
🔺چگونگی صالح شدن توسط این سه خصلت....
👌 فَإِنَّكَ إِذَا صَغَّرْتَهُ عَظَّمْتَهُ عِنْدَ مَنْ تَصْنَعُهُ إِلَيْهِ
وقتی کار خود را کوچک شمردی آن را نزد خدا بزرگ کردی
👌 وَ إِذَا سَتَرْتَهُ تَمَّمْتَهُ
وقتی آن را از مردم مستور کردی ، آنرا به حد کمال رسانده ای و ناقص و ناتمامش نگذاشته ای
👌 وَ إِذَا عَجَّلْتَهُ هَنَّأْتَهُ
وقتی در انجام کار نیک تعجیل کردی آن را برای طرف مقابل گوارا ساختی
♻️ وَ إِنْ كَانَ غَيْرُ ذَلِكَ مَحَقْتَهُ وَ نَكَدْتَهُ .
در غیر این صورت، آن کار خیر را تباه و بی ثمر کردی .
📚 خصال ؛ ج۲ ص۱۳۳
@mobaleghin_oghaf_kh
امام زمان عج به وسیلهٔ همین شهدا امنیت مجالس ذکر اهل بیت علیهم السلام را فراهم می کند :
امشب از نماز شب اول قبر شهید محسن فخری زاده فراموش نکنید :
دو رکعت است
رکعت اول بعد از حمد آیةالکرسی
رکعت دوم بعد از حمد ده بار سورهٔ قدر
بعد سلام بگوید :
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمدٍ وَ آلِ مُحمدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ محسن
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی🌺🌺🌺
🥇 برای موفقیت در زندگی چند نکته را بیان میکنیم :
عادات صبحگاهی افراد موفق
🌞 1. زود از خواب بیدار می شوند :
یک ساعت زودتر از موعد بیدار شدن، زمان می برد تا خود را با آن تطبیق دهید، اما زمانی که به آن عادت کنید، هرگز به عقب نگاه نخواهید کرد.
تحقیقات نشان داده اند که نه تنها افراد سحرخیز خوش بینانه تر و با وجدان هستند، بلکه آن ها هم چنین مشکلاتی را پیش بینی می کنند و آن ها را به طور موثر به حداقل می رسانند.
🔍 2. مجسم کردن و تمرکز روی هدف!
از سکوت لذت ببرید و کمی زمان صرف کنید تا روز خود را برنامه ریزی کنید. به اهداف خود و به آنچه باید انجام دهید فکر کنید. هرآنچه نیاز دارید را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که روز تان آرام تر و کارآمدتر خواهد بود. حتی دو دقیقه تصویرسازی و تفکر مثبت می تواند حالت و وضوح شما را برای کل روز پیش رو بهبود بخشد.
🍳 3. صبحانه خوردن:
یک صبحانه سالم بخورید. با خانواده خود بنشینید بدن خود را برای کارهایی که پیش روی شماست، سوخت دهی کنید. این کار به شما در حفظ تمرکز مداوم در طول روز کمک خواهد کرد.
👋 4. با کارهای سخت و بزرگ خداحافظی کنید:
لیست کارهایتان را بنویسید و ترسناک ترین کار را در اول لیست خود قرار دهید. تمام روز خود را از رنج و استرس نجات دهید و اول این کار را انجام دهید.
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_علما
#امام_خمینی(ره)
🌸🍃﷽🍃🌸
غیبت نکنید:🚫
علی ثقفی میگوید:
یک بار همسر امام میگفتند یک شب بعد از نماز، آقا نشسته بودند و من هم در خدمتشان بودم. خدمتکارمان فاطمه خانم یک چای آورد و جلوی ما گذاشت. یک خدمتکار دیگر هم در گوشه اتاق مشغول جمعآوری بود. من عرض کردم به آقا که این فاطمه خانم خیلی خدمتکار خوبی است. امام فرمودند: «غیبت نکنید.» من عرض کردم: آقا! من که غیبت نکردم. گفتم ایشان خوب هستند. فرمودند: «همین که شما میگویید این خوب است، به نظر میآید که شما میخواهید بگویید خدمتکار دیگر خوب نیست و این غیبت است».
🌴برداشتهایی از سیره امام خمینی( ره) ج ۱،ص۵۷🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_علما
🌸🍃﷽🍃🌸
غیبت، کوتاه و گویا:
شیخ بهاء الدین: « آن سخنگویی که در حضور تو نام شخصی را به زشتی بر زبان آورد، بدان که تو نیز دومی آن شخص خواهی بود».
بزرگی می گوید: « شخصی که غیبت مردم میکند، همانند زنبوری است که نیش میزند ولی عسل نمیدهد»
شهید مطهری(ره):
« آدم غیبت میکند و در حالی که غیبت میکند گرم است، مثل آن آدمی که دعوا میکند و در حال دعوا آن چنان گرم است که زخم هایی به بدنش وارد میشود حس نمیکند، ولی وقتی که دعوا تمام میشود و به حال عادی برمیگردد، تازه درد را احساس میکند».
حکیمی گفت: « انسان در حالی که گرم یک هیجانی است، غیبت میکند و لذت میبرد؛ مثل لذت آدم گرسنهای که به تعبیر قرآن گوشت مرده برادرش را بخورد، اما همین که این حالت رفع شود، یک حالت تنفری از خودش در خودش پیدا میشود، و خودش را ملامت میکند».
بزرگی می گوید: « آدمهای ضعیف، زبون، ذلیل و ناتوان هستند که وقت خودشان را به غیبت کردن میگذرانند و پشت سر این و آن بد میگویند».
🌴مرتضی مطهری، فلسفه اخلاق، ص ۶۷ ، ص ۱۵۴ 🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ تقدیم به شهید هسته ای محسن فخری زاده ❤️
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 صفات انسان های بزرگ
🎙 مقام معظم #رهبری
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#در_محضر_شهدا
#روحانی_شهید_میرزاکوچکخان_جنگلی
🌸🍃﷽🍃🌸
شخصیت میرزا کوچک خان جنگلی:
✅میرزا کوچک خان شخصی سلیم، بردبار، رکگو و پرطاقت بود و به ویژه در شنیدن حرفهای دیگران، حوصله زیادی از خود نشان می داد.
✅در عفت و پاکدامنی ممتاز بود. در عین این ساکت بودن و آرامش و تفکر از لطیفه گویی و شنیدن آن لذت می برد؛ ولی در کنار آن در مواقع کار جدی بود در زندگی خیلی ساده و اغلب مانند: کوچکترین افراد زندگی می کرد.
✅ همیشه نامههای خود را با کلمه ( هوالحق) شروع می کرد و روی امضا خود که کوچک جنگلی بود خط افقی می کشید که اسمش محو بود و خود را محو شده مپنداشت.
✅ هرگز نمی گذاشت او را خان صدا کنند و در فرایض دینی کوتاهی نمیکرد و به قضا و قدر اعتقاد فراوانی داشت.
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سِرّ دل
➕ ماجرای دختری که در بهشت همنشین پیامبران شد!
🎙 استاد پناهیان
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سبک_زندگی_اسلامی
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 در ظاهر شدن آثار عملتون عجله نکنید مثل آن کسی نباشید که تاره وارد باشگاه بدنسازی شده....
🎙 استاد #پناهیان
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
هرگز فكر نكنيد هرچه سختگيرتر باشيد بهتر مي توانيد فرزندتان را تربيت كنيد. قوانین ذهنی خودتان را به کودک قالب نکنید.
والدين سختگير دو نوع بچه پرورش مي دهند؛
🔹 يا فرد مضطرب، نگران، وسواسی كه به خود بسيار سخت ميگيرد و با وجود موفقيتهايش هيچ لذتی از زندگی نمي برد.
🔹و يا فردی لجباز و فراری از كار!
با سختگيری نمي توانيد فرزندی موفق، سالم و خوشبخت تربيت كنيد. چون همیشه مایوس و نا امید در انتظار رسیدن به حس خوب آرامش خواهد ماند و با درماندگی آموخته شده اشتیاقی برای انجام کار ندارد و خشم حاصل از این ناکامی به شکل لجبازی و بی انگیزگی گریبان والدین را خواهد گرفت.
@mobaleghin_oghaf_kh
#مهههههم
پزشکان؛ حضرت علامه مصباح یردی حفظه الله رو جواب کردن
لطفا دعا کنید و حمد شفا بخوانید...
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی ♥️♥️
💕#تربیت_فرزند💕
معمولا زمانیکه در حضور #والدین از کودک سوالی پرسیده می شود ، پدر و مادر قبل از کودک پاسخ میدهند.
این کودکان زمانیکه پدر و مادر حضور ندارند، قدرت تصمیم گیری و ابراز وجود ندارند.
زمانیکه کودک تصمیم به انجام یک کار جدید میگیرد، با تشویق و اصرار بیش از حد او را مجبور به انجام آن کار نکنیم، فقط او را حمایت کنید.
🔖به طور مثال وقتی کودک تصمیم گرفته برای اولین بار یک شعر را در حضور جمع بخواند، اما نگران است بگوییم : هر زمان که دوست داشتی و آماده بودی میتوانی شروع کنی.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی 🌹🌹🌹
اختلافات درون خــانه را برای دیگـــران بازگــو نکنید!
🔸يک عادت اشتباه خانم ها اينه كه گاهاً دعــوا هاى بين خودشون و همسرشون رو براى اطرافيان تعريف میكنند...! درسته اون لحظه سبک می شویم و حتى ممكنه راهكار هم بگيريم ولى در بلند مدت تمام وجههی همسرمون و زندگى دو نفرهمون رو در نگاه اطرافيان خراب میكنيم.
🔸اگر برخوردى باهامون شد كه ناشى از حس بى اعتمادى اونها به زندگى دو نفره ما بود، ديگه جاى ناراحت شدن نداره چون خودمون اين نگاه رو ساختیم!
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#هر_روز_یک_مسألهٔ_شرعی
🔍 ساختن و نگهداری و خرید و فروش #مجسمه و نظر فقهاء
#امام_خمینی :
🔺ساختن مجسّمۀ حیوان ذی روح، حرام است، ولی نگهداشتن آن در منزل معامله آن حرام نیست و نقاشی هم اگر مجسمه نباشد حرمت ندارد.
تفاوتى بين مجسمه كامل و ناقص نيست و هر دو اشكال دارد.
#خوئى :
🔺ساختن مجسمه جاندار بلکه نقاشی آن نیز حرام است، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد، اگر چه أحوط ترک است.
#رهبری :
🔺ساخت و نگهداری و معاملهٔ مجسمه و نقاشى و ترسيم چهره موجودات و لو ذىروح اشکال ندارد.
#سیستانی :
🔺ساختن مجسمه جاندار بنابر احتیاط حرام است، ولی خرید و فروش و نگهداری آن مانعی ندارد؛ و امّا نقاشی جاندار جایز است.
تفاوتى بين مجسمه كامل و ناقص نيست و هر دو اشكال دارد.
#گلپايگانى :
🔺ساختن مجسمه حرام است، ولی خرید و فروش آن بعید نیست که جایز باشد، اگر چه احتیاط در ترک آن است.
#نوری_همدانی :
🔺ساختن مجسمه در صورتى كه براى هدف عقلايى باشد و اسراف محسوب نشود، جايز است و در اين امر، تفاوتى بين مجسمه كامل و ناقص نيست.
#صافی_گلپایگانی :
🔺ساختن مجسمه حرام است بنابر احتياط واجب، خريد و فروش و نگه دارى آن، جايز نيست .
ساختن مجسمه به صورت ناقص، اشكال ندارد .
#بهجت :
🔺ساختن مجسّمه موجودات جاندار حرام است امّا نگهداری آن برای مقاصد غیر حرام بنا بر أظهر جایز است، و نیز معامله به همین مقصود مانعی ندارد، اگر چه احتیاط مستحب ّ در ترک آن است
و نقاشی موجودات جاندار بنا بر أظهر حرام نیست، اگر چه احتیاط در ناقص یا جدا کشیدن آن است.
تفاوتى بين مجسمه كامل و ناقص نيست و هر دو اشكال دارد.
#مکارم_شیرازی :
🔺 ساختن و خرید و فروش مجسمه اشکال دارد و سزاوار آن است كه از نگه دارى آن، خوددارى شود ولی خرید و فروش صابون و مانند آن که روی آنها شکل مجسمه یا نقشهای برجسته است اشکالی ندارد .
#شبیری_زنجانی :
🔺ساختن مجسمه جاندار حرام است و همچنین نقاشی جاندار بنا بر احتیاط حرام است، ولی خرید و فروش آن مانعی ندارد هر چند احتیاط استحبابی در ترک آن است.
#وحید_خراسانی :
🔺ساختن مجسّمه ی جان دار حرام است و همينطور گرفتن اجرت ( مزد) بر ساخت آن نيز حرام است. و خريد و فروش و نگهدارى آن جايز است؛ گرچه، احتياط مستحب در ترك آن است..
و تفاوتى بين مجسمه كامل و ناقص نيست و هر دو اشكال دارد .
@mobaleghin_oghaf_kh
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#درسهایی_از_اصول_دین و روابط بین الملل
📍توییتهایی از خدا!
سوره مبارکه مائده ، آیات ۵۱ - ۵۷ ؛ با استفاده از ترجمه علی ملکی
👈 مسلمانان! با یهودیها و مسیحیها طرح دوستی نریزید؛ چون وقت رودررویی با شما ، آنها هوای همدیگر را دارند. هر کدامتان دوست صمیمی آنها شود ، جزو همانها محسوب میشود و خدا دست چنین مردم بدکاری را نمیگیرد.
👈 میبینی کسانی که بیماری سیاسی دارند ، در دوستی با اهل کتاب سر از پا نمیشناسند و در توجیه این کارشان میگویند «میترسیم اتفاق ناگواری برایمان بیفتد و به کمکشان نیاز پیدا کنیم.» ولی شاید خدا از طرف خودش پیروزی یا گشایشی نصیب مسلمانان کند تا در نتیجه ، آن بیماردلها از توهمهایی که در دل داشتند ، پشیمان شوند.
👈 آن وقت است که مومنان به آنها میگویند «این اهل کتاب همانهاییاند که سفت و سخت به خدا قسم میخوردند که همیشه با شمایند؟» با این کارشان ، کارهای خوبی هم که احیاناً از آنها سر زده است هدر رفت و سرمایه عمرشان را باختند!
👈 ای مومنان! با کسانی از اهل کتاب که دینتان را مسخره میکنند و به آن متلک میپرانند و نیز با بیدینها طرح دوستی نریزید. اگر واقعاً مومنید ، در حضور خدا مراقب ارتباطاتتان با آنها باشید.
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴 #درس_اخلاق 🌴
🎥 این خجالت را کجا ببرم وقتی مردم در بهشت امثال من را در جهنم ببینند!!!
🎙 #امام_خمینی
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سبک_زندگی_اسلامی
واکنش مردم در مقابل شخص کرونایی😱😱
کلیپی بسیار زیبا از حجه الاسلام محسن ابراهیمی زید عزه
یکی از مبلغین فعال در عرصه مجازی و سایبری
اداره کل اوقاف استان خراسان رضوی
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#سواد_زندگی
#شوهر_دوستداشتنی
🌸🍃﷽🍃🌸
شوهر دوستداشتنی (۷)
هدف زنان در صحبت کردن، علاوه بر مخابره و دریافت پیام، رهایی یافتن از ناراحتی، ایجاد صمیمیت و برآوردن نیازهای عاطفی شان نیز می باشد. بنابراین هنر خوب گوش دادن مرد، گرمی کانون خانواده را در پی دارد! زنان در صورتی توانمند می شوند که تسلی خاطر داشته باشند.
اگر زنی در زندگی زناشویی تسلی خاطر نداشته باشد؛ به تدریج از این که از خود مایه بگذارد دلسرد می شود.
برعکس
اگر احساس کند همسرش برای او احترام قائل است؛ احساس موفقیت می کند و برای
زندگی زناشویی خود، بیشتر مایه می گذارد!
رسول اکرم )صلی الله علیه و آله و سلم): شایسته ترین مردم از نظر ایمان، خوش اخالق ترین و مهربانترین با خانواده اش است و من مهربانترین شما با خانواده ام هستم.
🌴وسایل الشیعه، ج۸، ص ۵۰۷🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#سواد_زندگی
#زن_دوستداشتنی
🌸🍃﷽🍃🌸
زن دوستداشتنی:(۶)
گاهی اوقات سکوت چیز خوبی است. این که حرف نمی زنم، یا دائما همه چیز را با و در میان نمی گذارم، معنی اش این نیست که مشکلی در بین است.
وقتی اشتباه می کنی عذرخواهی کن... وقتی اشتباه نمی کنی ببخش!
رسول اکرم )صلی الله علیه و آله و سلم(: کسی که از لغزش مسلمانی بگذرد، خداوند در قیامت از لغزش او خواهد گذشت!
🌴میزان الحکمه، ج۸، ص ۳۸۳۲🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
#سواد_زندگی
#زن_دوستداشتنی
🌸🍃﷽🍃🌸
زن دوستداشتنی:(۷)
غیرت مرد نسبت به همسرش نشانه محبت اوست و برخی حساسیت های او به جای او،
بیانگر آن است که تو برایش مهمی...
به تو توجه دارد و دوستت دارد.
خواهش می کنم فکر نکن هرچه که می گویم، قبلاً خوب درباره اش فکر کرده ام؛ پس وقتی یک کلمه نابه جا می گویم یا چیزی می گویم که خون تو را به جوش می آورد به سرعت عصبانی نشو.
امام صادق(علیه السلام)
اگر بردبار نیستی، خود را به بردباری وادار.
🌴اصول کافی، ج۲،ص۱۱۲🌴
@mobaleghin_oghaf_kh
#سواد_زندگی
#تربیت_کودک
#روش_تحسین_کودک
🌸🍃﷽🍃🌸
روش تحسین کودک:(۳)👏
هر پیشرفتی را تحسین کنید
مراقب باشید تا به رفتارهای خوب کودکتان توجه کرده، آنها را تحسین کنید.
مثلا اگر به فرزند خردسالتان گفته اید که باید اسباب بازیهایش را پس از بازی کردن با آنها مرتب کند، ولی او قبلا هیچگاه این کار را انجام نداده است، پیشرفتهای کوچک او را نیز ستایش کنید.
برای نمونه، دفعة أول به خاطر برداشتن یکی از اسباب بازیها از کف اتاق و گذاشتن آن در کمد در حالی که سه یا چهارتای دیگر را رها کرده است از کودکتان تعریف کنید و به او آفرین بگوید چه کار خوبی کردی که کامیونت🚛 رو توی کمد اسباب بازیها گذاشتی بگذار کمکت کنم تا بقیه رو هم جمع کنی.
دفعه بعد به خاطر جمع کردن دو قطعه از اسبابهایش از او تعریف کنید و همین طور ادامه دهید تا رفتار کودک اصلاح شود.
تصور کنید که فرزند شما می خواهد همیشه مورد توجه باشد و در مکالمه تلفنی و صحبت با دیگران نمی گذارد که شما صحبتتان را تمام کنید.
بار اول که سی ثانیه منتظر شد، صحبت کردن را متوقف کنید و به خاطر این کارش از او تشکر کنید و در فرصت مناسب بعدی برای زمان طولانی تری صبر کنید و سپس جوابش را بدهید. در واقع با این کار انتظار را در او شکل دهید. شاید مجبور باشید که کارتان را با توقعات کمتری آغاز کنید تا به هدفتان برسید.
توجه داشته باشید که در مورد هر رفتاری ستایش را هرگز به طور کامل متوقف نکنید.
ادامه دارد ...
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_اسلامی
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌷 دائم الوضوء بودن 🌷
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله:
«أَكْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ يَزِيدُ اللَّهُ فِي عُمُرِكَ وَ إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَكُونَ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ عَلَى طَهَارَةٍ فَافْعَلْ فَإِنَّكَ تَكُونُ إِذَا مِتَّ عَلَى طَهَارَةٍ مِتَّ شَهِيداً»
یعنی:
فراوان وضو بگير تا خداوندعمر تو را زياد گرداند. و اگر توانستى شب و روز با طهارت باشى اين كار را بكن ؛ زيرا اگر در حال طهارت بميرى، شهيد خواهى بود.
📚 بحارالأنوار ج : 77 ص : 305
@mobaleghin_oghaf_kh
سبک زندگی اسلامی🔴
#گفتگوی_بدون_ویروس
💠 زن و شوهرهایی که در طول روز باهم گفتگو میکنند #رابطه گرمتر و صمیمانهتری دارند.
💠 ضمن اینکه شناختشان از #افکار و روحیات یکدیگر بیشتر شده و در مواجهه با مشکلات و سختیها، #اتّحاد بیشتری برای حلّ مشکل یکدیگر خواهند داشت.
💠 همسران باید تلاش کنند هر روز #بهانهای برای گفتگو پیدا کنند. بهانهای مثل کارهای روزمره خود، موضوعات دینی، امور اقتصادی منزل، تربیت فرزند، حلّ مشکل دیگران و دهها موضوع دیگر.
💠 حتما دقت کنید گفتگوی صمیمانه شما با ویروسهای خطرناکی چون #غیبت دیگران، تهمت، سوءظن و دیگر صفات زشت اخلاقی، آلوده نگردد چرا که #ضربات روحی سهمگینی بر شما وارد میکند
@mobaleghin_oghaf_kh
🔴 #سوت_اشتباه_در_زندگی
سبک زندگی اسلامی💎💎💎💎
💠 اگر در بازی فوتبال، #داور تشخیص درستی ندهد و سوت اشتباه بزند درست است که بازیکن در دل خود نظر داور را قبول ندارد امّا حق ندارد در عمل نظر #داور را نپذیرد و با داور دست به یقه شود چرا که هرج و مرج میشود و فدراسیون میتواند، بازیکن متمرّد از دستور اشتباهِ داور را #توبیخ و جریمه کند. اگر بازیکن، متواضعانه و بدون داد و قال نظر داور را بپذیرد زمینهی روانی مناسبی را جهت قضاوتِ بدون خطا برای #داور فراهم میکند و درصد خطاهای او کمتر خواهد شد.
💠 در زندگی مشترک یکی از صفات عالی #زن که در روایات آمده است مطیع بودن نسبت به مرد است. هیچ مردی بیخطا نیست امّا وجود دستورات اشتباه و #طبیعی مرد (نه دستورات غیرشرعی و گناه) نباید باعث سرپیچی و اطاعت نکردن زن و درگیری لفظی با شوهر گردد چرا که طبق آموزههای دینی اگر مخالفت زن منجر به #فتنه، اختلاف و دعوای زن و شوهری شود سرپیچی از دستور مرد جایز نیست.
💠 نکتهی دقیقی که اگر خانمها رعایت کنند #سود و بهرهی آن به جیب آنها میرود این است که اطاعت متواضعانه از مرد و اشباع روحیهی #اقتدار وی به شدّت شما را محبوبِ مرد میکند و اتّفاقاً زمینه را برای مدیریّت سالم او فراهم میکند.
💠 #محبوبیّت حاصل از مطیع بودن، به قدری کارساز است که مرد را از فضای لجبازی، دیکتاتوری و قلدرگری دور میکند و به مرور، رفتارها و دستورات منطقی و از جنس #درک همسر از او صادر خواهد شد چرا که مردها اگر اطاعتپذیری از همسر خود ببینند روحیهی #پهلوانی آنها اجازه نمیدهد که شما را درک نکنند.
@mobaleghin_oghaf_kh
#امام_زمان(عج)
🌸🍃﷽🍃🌸
اعتقاد به امام زمان( عج)
عقیده به امام زمان فقط مخصوص به شیعه نیست، ما شیعیان فکر میکنیم که مهدی صاحب الزمان فقط مال ماست، و ما فقط اعتقاد داریم، نه.
📚در کتاب زبور به امام زمان میگویند قیدمو،
📚در کتاب تورات به امام زمان یهودیان میگوید ماشع،
مسیحیان هم به امام زمان اعتقاد دارند و در انجیلشان به امام زمان میگوید مسیح الزمان،
📚 در انجیل فرنگیان به امام زمان میگویند مهید آخر یعنی مهدی آخر.
📚در کتاب زرتشت به امام زمان میگویند سروش ایزد،
📚در کتاب رومیان به امام زمان میگوید فردوس الاکبر،
حتی هندوان آتش پرست آنهایی که کتاب مقدسی برای خودشان دارند آنها هم میگویند یک مصلحی باید بیاد یکی باید باید تمام مردم را نجات بده اسمش را گذاشتهاند لمپتارا
@mobaleghin_oghaf_kh
#سبک_زندگی_مهدوی
#امام_زمان(عج)
#انتظار
🌸🍃﷽🍃🌸
اثرات واقعی انتظار ظهور مهدی (عج)
انتظار یعنی آماده باش کامل:
من اگر ظالم و ستمگرم چگونه ممکن است در انتظار کسی باشم که طعمه شمشیرش خون ستمگران است؟
من اگر آلوده و ناپاکم چگونه می توانم منتظر انقلابی باشم که شعله اولش دامان آلودگان را می گیرد؟
ارتشی که در انتظار جهاد بزرگی است آمادگی رزمی نفرات خود را بالا می برد و روح انقلاب در آنها می دمد و هرگونه نقطه ضعفی را اصلاح می کند. زیرا چگونگی انتظار همواره متناسب با هدفی است که در انتظار آن هستیم.
✅ انتظار آمدن یک مسافر عادی از سفر.
✅انتظار بازگشت یک دوست بسیار عزیز
✅انتظار فرارسیدن چیدن میوه از درخت و درو کردن محصول،...
هر یک از این انتظارها آمیخته با یک نوع آمادگی است، در یکی باید خانه را آماده کرد و وسایل پذیرایی فراهم ساخت، در دیگری ابزار لازم و داس و کمباین و. . .
اکنون فکر کنید آنها که انتظار قیام یک مصلح بزرگ جهانی را می کشند در واقع انتظار انقلاب و دگرگونی و تحولی را دارند که وسیعترین و اساسی ترین انقلابهای انسانی در طول تاریخ بسر است.
انقلابی که بر خلاف انقلابهای پیشین جنبه منطقه ای نداشته، بلکه هم عمومی و همگانی است و هم تمام شود و جوانب، زندگی انسانها را شامل می شود،
انقلابی است سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی،
@mobaleghin_oghaf_kh