✅چرا باید خدا را عبادت کنیم با اینکه از ما
بی نیاز است؟
✨﷽✨
✍روزی جوانی نزد حضرت موسی علیه السلام آمد و گفت: ای موسی خدا را از عبادت من چه سودی می رسد که چنین امر و اصرار بر عبادتش دارد؟
حضرت موسی(ع) فرمود: یاد دارم در نوجوانی از گوسفندان شعیب نبی چوپانی می کردم. روزی بز ضعیفی بالای صخره ای رفت که خطرناک بود و ممکن بود در پایین آمدن از آن صخره اتفاقی برایش بیفتد. با هزار مصیبت و سختی خودم را به صخره رساندم و بز را در آغوش گرفتم و در گوشش گفتم: ای بز ! خدا داند این همه دویدن من دنبال تو وصدا کردنت برای برگشتن به سوی من، به خاطر سکه ای نقره نیست که از فروش تو در جیب من می رود. می دانی موسی از سکه ای نقره که بهای نگهداری و فروش تو است، بی نیاز است.
دویدن من به دنبال تو و صدا کردنت به خاطر خطر گرگی است که تو نمی بینی و نمی شناسی و او هر لحظه اگر دور از من باشی به دنبال شکار توست.ای جوان بدان که خدا را هم از عبادت من و تو سود و زیانی نمی رسد، بلکه با عبادت می خواهد از او دور نشویم تا شیطان بر ما احاطه پیدا نکند و در دام حیله های شیطان نیفتیم...
💥"وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ " و هر کس از یاد خدا رویگردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست (زخرف 36)
📚الانوار النعمانیه
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
@mobaleghin_oghaf_kh
15.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هفته دفاع مقدس گرامی باد
#نماز_شهیدان
@mobaleghin_oghaf_kh
بسم الله الرحمن الرحیم
حدیث ( اخلاق مُحَمَّدی )
( در پی توهین به رسول رحمت و پیامبر
مهربانی و به کوری چشمان دشمنان، به
" اخلاق محمدی " می پردازیم )
قال رسول الله صلى الله عليه و آله :
اَقْرَبُكُمْ غَدا مِنّى فِى الْمَوْقِفِ اَصْدَقُكُمْ
لِلْحَديثِ وَ اَدّاكُمْ لِلاْمانَةِ وَ اَوفاكُمْ بِالْعَهْدِ
وَ اَحْسَنُكُمْ خُلْقا وَ اَقْرَبُكُمْ مِنَ النّاسِ؛
نزديكترين شما به من در فردا ( قيامت ) ؛
راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين
به عهد و پيمان، خوش اخلاق ترين و
نزديك ترين شما به مردم است.
امالى (طوسى) ص ۲۲۹
🌹شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
دختر سه ساله امام حسین علیه السلام
به سال ۶۱ هجری قمری
سلام
صبحتان بخیر و باعزت
زندگیتان پر برکت
رزقتان معرفت
ذکر روز چهارشنبه ؛ صد بار
" یا حی یا قیوم "
التماس دعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دردانه_حسین
شهادت حضرت رقیه(س) تسلیت باد.
@mobaleghin_oghaf_kh
🔴کودکانِ عاشورایی :
به مناسبت شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها به بررسی تعدادی از کودکان زیر۱۶سال که در حماسه حسینی در کربلا حضور مؤثر داشته و بعضی از آنها در عاشورا به شهادت رسیده اند می پردازیم.
👈 :احمد بن الحسن بن علی علیهم السلام
ایشان در کربلا حدود ۱۶ سال سن داشته و پس از حضرت علی اکبر از نفرات اولی بود که وارد میدان شد و بعد از جنگی نمایان به شهادت رسید بعضی ها قائل به این هستند که ایشان همان ابوبکر بن حسن بن علی علیهم السلام است.
👈 :حسن بن الحسن بن علی علیهم السلام
ایشان همان حسن مثنی.میباشند که در روز کربلا در معرکه نبرد بر اثر جراحات زیاد و خونریزی و قطع شدن دست راست به اغما رفته و پس از غروب عاشورا به هوش آمده و جزو اسرا شدند و در مجلس عبیدالله به واسطه دایی خودعبدالله بن حزام فرازیه مورد شفاعت نزد عبیدالله قرار گرفت و بعد از شش ماه و بهبودی جراحات در خانه دایی به مدینه رفتند و با دختر امام حسین فاطمه علیهاسلام ازدواج کرده و مدت ۸۵ سال زندگی کردند تمام سادات حسنی از نسل ایشان میباشند.
👈 :قاسم بن الحسن بن علی علیه السلام
جناب قاسم فرزند امام حسن مجتبی در کربلا حدود ۱۴ سال سن شریفشان بوده است و ایشان جزو اولین نفرات از بنی هاشم هستند که وارد معرکه نبرد شد و قصه شهادت ایشان و وداع ایشان با حضرت سیدالشهدا در روضه ها بسیار گفته شده و روز ششم محرم به یاد این نوجوان عاشورایی که مرگ در نظرش احلی من العسل بوده است اقامه عزا می شود.
👈: عبد الله بن الحسن بن علی علیهم السلام
ایشان در زمان شهادت امام مجتبی علیه السلام کودک شیرخواره ای بوده است و در کربلا حدود ۱۱ سال از عمر مبارکش میگذشت هنگامی که حضرت سیدالشهدا در گودال قتلگاه بود از خیمه ها بیرون شده و خود را به بدن عمو رساند و دست خود را مانع ضربت شمشیر دشمن کرد و ایشان در آغوش حضرت سیدالشهدا به فیض شهادت رسید.
👈 ؛ عمرو بن جناده انصاری
عمر بن جناده در روز عاشورا ۱۱ سال از عمر مبارکشان می گذشت که به همراه پدر و مادر در کاروان سیدالشهدا حضور داشت بعد از شهادت پدرش برای میدان از حضرت اجازه خواستند که مخالفت حضرت را به همراه داشت عمرو گفت مادرم مرا فرمان به حضور در میدان داده و بعد از رخصت گرفتن وارد میدان شد و رجز ماندگار که چهارده قرن سینه به سینه نقل میشود را قرائت کرد
امیری حسینٌ و نعمَ الامیرِ... سرورٌ و فوادٌ بشیرٌ نذیر
گفته ایشان می باشد، دشمن پس از شهادتش سر مطهر را برید و به سمت مادر وی پرتاب کرد.
👈 محمد بن ابی سعید بن عقیل
ایشان کودکی حدوداً ۸ ساله بوده است و از خانواده عقیل برادر امیرالمومنین علیه السلام در هنگام غارت خیام چون گوشواره به گوش داشت سوارکاری به طمع غنیمت بر او حمله کرده و با ضربت شمشیر ایشان را در جلوی چشم مادر شهید کرد.
👈:محمد بن علی بن الحسین بن علی علیهم السلام
امام محمد باقر علیه السلام در روز عاشورا حدوداً بین سه تا چهار سال سن مبارکشان بوده است و همراه پدر و جد گرامیشان در کربلا حضور داشتند و خیلی از قصه ها و حکایت های کاروان اسرا و وقایع کربلا توسط ایشان نقل شده است ایشان بعد از حادثه عاشورا به همراه اسرا به کوفه و سپس به شام برده میشود که خودشان فرمودند ما ۱۲ کودک بودیم در کاروان اسرا که دست و گردن ما را با طناب به یکدیگر متصل کرده بودند و در میان ما تنها مرد بالغ پدرم امام سجاد علیه السلام بودند.
👈:فاطمه بنت الحسین علیهما السلام
فاطمه بنت الحسین علیه السلام دختر بزرگ حضرت سیدالشهدا علیه السلام می باشد که در روز عاشورا حضرت سیدالشهدا هنگام وداع وصایای امامت و امانتی های امام بعد را به ایشان تحویل داده چون حضرت سید الساجدین در شرایط شنیدن وصیت های پدر بزرگوار خودشان نبودند و بعد فاطمه وصیت ها و امانتی ها را به امام سجاد انتقال دادند ایشان بعد از حادثه عاشورا با پسر عموی خودشان حسن مثنی ازدواج نموده و مادر تمام سادات حسنی می باشند در سال ۱۱۷ هجری قمری در مدینه دیده از جهان فرو بست.
👈 :سکینه بنت الحسین علیهما السلام
حضرت سکینه سلام الله علیها دختر بی بی رباب و خواهر حضرت علی اصغر میباشد و بسیار مورد توجه و محبت حضرت سیدالشهدا بوده است اسم واقعی ایشان آمنه یا آمینه می باشد که حضرت سیدالشهدا به علت علاقه زیاد و آرامشی که از سکینه دریافت میکردند لقب سکینه را به ایشان دادهاند و در مورد ایشان فرمودهاند سکینه ذوب در وجه خداوند متعال می باشد که نشان از پاکدامنی و مقام قرب به اسمت این بانو می باشد ایشان اهل ادب و بلاغت بودهاند و در سال ۱۱۷ هجری قمری در مدینه دیده از جهان فروجهان بست.
👈:علی الاصغر بن الحسین بن علی علیهم السلام
حضرت علی اصغر فرزند شیرخوار حبیبی رباب که در روز عاشورا حضرت سیدالشهدا برای طلب آب او را در مقابل دشمن بر سر دست بالا برده اما دشمن نابکار جواب ایشان را با تیر سه شعبه داده است.
👈:عبدالله رضیع بن تلح
سین علیه السلام
بنابر نقلی در کتب تاریخی مانند تاریخ یعقوبی نقل شده است که در عصر عاشورا همسری از همسران امام حسین کودکی به دنیا آورد و آن کودک را به آغوش سیدالشهدا دادند تا در گوشش اذان و اقامه بگوید حضرت مشغول بوسیدن و تفقد بر کودک بودند که ناگاه فردی از قبیله بنی اسد تیری بر سینه کودک زد و این کودک در آغوش سیدالشهدا به شهادت رسید.
👈 رقیه بنت الحسین علیه السلام.
ایشان دختر چهارم حضرت سیدالشهدا سلام الله علیهما میباشد.
در کتب تاریخی و مقاتل در مورد حضرت رقیه سلام الله علیها چند جا نام ایشان در واقعه کربلا به وضوح برده شده است.
🔴مرتبه اول که در شام غریبان شخصی برای کودکان آب میآورد و میگوید برای دختربچه های آب برده و در سفر خویش به او جواب دادم بلند شد به سمت معرکه نبرد رفت از او پرسیدم چه میکنی گفت برای پدرم آب می برم عرض کردم پدرت کیست فرمود حسین گفتم پدر شهید شده است گفت آیا آب خورده یا تشنه کام شهید شد عرضه داشتم تشنه شهید شد آب را بر زمین ریخت گفت من هم آب نمیخورم.
🔴مرتبه دوم در حین انتقال اسرا از کوفه به شام نقل شده است که حضرت رقیه از مرکب سقوط کرده و در راه گم می شوند و ملعونی به نام زجر برای پیدا کردن حضرت رقیه عقب قافله را می گردد و نیمه شب ایشان را پیدا کرده و با ضرب و شتم و کتک و ناسزا و تازیانه ایشان را به کاروان اسرا ملحق میکند.
🔴مرتبه سوم داستان شهادت و مقتل ایشان در خرابه شام می باشد ایشان یک شب در خواب پدر خویش را دیده و از خواب بیدار میشوند و بهانه بابا میگیرند هیچکس در خرابه نمیتواند گریه او را تسلی بخشیده و او را آرام کند اهل خراب از گریه او به شیون و افغان در میآید و صدای آنان به گوش دربار یزید میرسد یزید ملعون برای ساکت کردن این طفل پاکدامن و رنجور و رنجدیده سر مطهر سیدالشهدا را در طبق گذاشته و برای او می برند این کودک بعد از به آغوش کشیدن پدر، سر پدر، و درد و دل با ایشان از شدت اندوه و غم روح ازبدنش پرواز کرده و به فیض شهادت میرسند.
🙏:انتشار بدهیم تا بیخبران بدانند
@mobaleghin_oghaf_kh
💦💧💦💧💦💧
#هر_روز_یک_مسألهٔ_شرعی
🔍 نظر فقهاء دربارهٔ فشار دادن اشیاء نجسی که آب در آنها نفوذ می کند ؛
👌در صورت تطهیر با آب قلیل فشار دادن لازم است .
و در صورت تطهیر با آب کر نیز در مواردی که دو بار باید شسته شود بار اول و در مواردی که سه بار باید شسته شود بار اول و دوم باید فشار داده شود درحالیکه موضوع بحث در مرتبهٔ آخر هست که آیا باز هم فشار لازم است یا نه؟ 👇
👈 آیات بزرگوار #امام #رهبری #نوری_همدانی : بنابر احتیاط واجب فشار لازم است .
👈 آیات بزرگوار #خوئی #تبریزی #وحید #مکارم_شیرازی : فشار لازم است و الا نجس می ماند .
👈 آیات بزرگوار : #سیستانی #بهجت #صافی #شبیری_زنجانی : فشار لازم نیست .
@mobaleghin_oghaf_kh
😭🌹😭🌹😭🌹
مرحوم آیت الله تبریزی می فرمودند :
مزار کنونى حضرت رقیه بنت الحسین علیهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گویا حضرت امام حسین علیه السلام نشانى را از خود در شام به یادگارى سپرده است، تا فردا کسانى پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت علیهم السلام و حوادث آن بپردازند .
@mobaleghin_oghaf_kh
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ بلند کردن عمدی یکی از اعضای سجده(غیر از پیشانی) در حالتی که ذکر نمی گوید.
⬅️ همه مراجع به جز آیت الله سیستانی : اشکال ندارد.
⬅️ آیت الله سیستانی: به احتیاط واجب جایز نیست.
👀منبع: م1054 رساله مراجع
💦💥☔️💞
@mobaleghin_oghaf_kh
#حدیث_روز
💠 قال الحسین علیه السلام
🔶 وَانْ تَکنِ الدُّنْیا تُعَدُّ نَفیسَةً فَدارُ ثَوابِ اللَّهِ اعْلی وَ انْبَلُ
🔷 وَانْ تَکنْ الْابْدانُ لِلْمَوتِ انْشِئَتٍ فَقَتْلُ امْری ءٍ وَاللَّهِ بِالسَّیفِ افْضَلُ
🔶 وَانْ تَکنِ الْارْزاقُ قِسْمَاً مُقَدَّراً فَقِلَّةُ حِرْصِ الْمَرْءِ فی الْکسْبِ اجْمَلُ
🔷 وَانْ تَکنِ الْامْوالِ لِلتَّرْک جَمْعُها فَما بالُ مَتْرُوک بِهِ الْمَرءُ یبْخَلُ
🔸 اگر دنیا و مظاهر آن زیبا و دوست داشتنی به نظر میآید، پس خانه آخرت و بهشت خداوند خیلی بالاتر و زیباتر از آن است.
🔹 اگر این بدنها برای مردن و مرگ آفریده شده، به خدا قسم، کشته شدن انسان در راه خدا عالیترین و برترین نوع مرگ است.
🔸 اگر خداوند متعال روزیها را مقدر کرده و سهم هر کسی معین است؛ پس انسان در کسب درآمد هر چقدر کمتر حرص بورزد و به اندازه نیاز بکوشد، زیباتر است.
🔹 اگر قرار است انسان روزی، از ثروت و داراییهایی که جمع کرده جدا شود، پس چرا در مورد ثروت ناپایدار بخل ورزیده و آن را در راه خیر مصرف نمیکند.
📚کشف الغمه، ج. ۲، ص. ۲۸
@mobaleghin_oghaf_kh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
📡❗️تقصیر شماست "
⭕️ امروز به خاطرات بسیار جالب توجه و خواندنی برخورد کردم حيفم آمد آنرا فوروارد نکنم
پیشنهاد می کنم با قدری تأمل مطالعه فرمایید.
🛑 *تقصیر شماست.......*
در زمان دانش آموزی معلمی داشتیم به نام آقای سیدعلی موسوی كه در آمریكا تحصیل كرده و تازه به وطن بازگشته بود و از همین روی گاه و بیگاه خاطرات و تجربه هایی از سالهای زندگی در ایالت اوهایو نقل می كرد و این گفته ها به اقتضای دوره نوجوانی به دقت در ذهن ما ثبت و ضبط می شد.
ایشان می گفت: “یك روز در دانشگاه اعلام شد كه در ترم آینده مشاور اقتصادی رییس جمهوری سابق آمریكا -گمان می كنم *ریچارد نیكسون* - قرار است درسی را در این دانشگاه ارائه كند و حضور آن شخصیت نامدار و مشهور چنان اهمیتی داشت كه همه دانشجویان برای شركت در كلاس او صف بستند و ثبت نام كردند و اولین بار بود كه من دیدم برای چیزی صف تشكیل شده است.
به دلیل كثرت دانشجویان كلاس ها در آمفی تئاتر برگزار می شد و استاد كه هر هفته با هواپیما از واشنگتن می آمد دیگر فرصت آشنایی با یكایك دانشجویان را نداشت اما گاهی به طور اتفاقی و بر حسب مورد نام و مشخصات برخی را می پرسید.
در یكی از همان جلسات نخست به من خیره شد و چون از رنگ و روی من پیدا بود كه شرقی هستم از نام و زادگاهم پرسید و بعد برای این كه معلومات خود را به رخ دانشجویان بكشد قدری در باره شیعیان سخن گفت و البته در آن روزگار كه كمتر كسی با اسلام علوی آشنا بود همین اندازه هم اهمیت داشت، ولی در سخن خود قدری از علی علیه السلام با لحن نامهربانانه و نادرستی یاد كرد.
این موضوع بر من گران آمد و برای آگاه كردن او ترجمه انگلیسی نهج البلاغه را تهیه كردم و هفته های بعد به منشی دفتر اساتید سپردم تا هدیه مرا او برساند.
در جلسات بعد دیگر فرصت گفت و گویی پیش نیامد و من هم تصور می كردم كه یا كتاب به دست او نرسیده و یا از كار من ناراحت شده و به همین دلیل تقریبا موضوع را فراموش كردم.
روزی از روزهای آخر ترم در كافه دانشگاه مشغول گفتگو با دوستانم بودم كه نام من برای مراجعه به دفتر اساتید و ملاقات با همان شخصیت مهم و مشهور از بلندگو اعلام شد، با دلهره و نگرانی به دفتر اساتید رفتم و هنگامی كه وارد اتاقش شدم با دیدن ناراحتی و چهره درهم رفته اش بیشتر ترسیدم.
با دیدن من روزنامه ای كه در دست داشت به طرف من گرفت و گفت می بینی؟ نگاه كن! وقتی به تیتر درشت روزنامه نگاه كردم خبر و تصویر دردناك خودسوزی یك جوان را در وسط خیابان دیدم.
او در حالی كه با عصبانیت قدم می زد گفت: می دانی علت درماندگی و بیچارگی این جوانان آمریكایی چیست؟ بعد به جریانات اجتماعی رایج و فعال آن روزها مانند هیپی گری و موسیقی های اعتراضی و آسیب های اخلاقی اشاره كرد و سپس ادامه داد: همه اینها به خاطر تقصیر و كوتاهی شماست!
من با اضطراب سخن او را می شنیدم و با خود می گفتم: خدایا، چه چیزی در این كتاب دیده و خوانده كه چنین برافروخته و آشفته است؟
او سپس از نهج البلاغه یاد كرد و گفت: از وقتی هدیه تو به دستم رسیده در حال مطالعه آن هستم و مخصوصا فرمان علی بن ابیطالب به مالك اشتر را كپی گرفته ام و هر روز می خوانم و عبارات آن را هنگام نوشیدن قهوه صبحانه مرور می كنم تا جایی كه همسرم كنجكاو شده و می پرسد این چه چیزی است كه این قدر تو را به خود مشغول كرده است؟
بعد هم شگفتی و اعجاب خود را بیان كرد و گفت: من معتقدم اگر امروز همه نخبگان سیاسی و حقوقدانان و مدیران جمع شوند تا نظام نامه ای برای اداره حكومت بنویسند، نمی توانند چنین منشوری را تدوین كنند كه قرنها پیش نگاشته شده است!
دوباره به روزنامه روی میز اشاره كرد و گفت: می دانی درد امثال این جوان كه زندگی شان به نابودی می رسد چیست؟ آنها نهج البلاغه را نمی شناسند!
آری، *تقصیر شماست كه علی را برای خود نگهداشته اید و پیام علی را به این جوانان نرسانده اید!*
دلیل آشوب و پریشانی در خیابانهای آمریكا، محرومیت این مردم از پیام جهان ساز و انسان پرور نهج البلاغه است.”
این داستان را در سن دوازده سالگی از معلم خود شنیدم، اما سالها بعد از آن وقتی كه برای جشنواره “باران غدیر” در تهران میزبان مرحوم پروفسور دهرمندرنات نویسنده و شاعر برجسته هندی بودیم چیزی گفت كه حاضران در جلسه را به گریه آورد و مرا به آن خاطره دوران نوجوانی برد.
پیرمرد هندو در حالی كه بغض كرده بود و قطرات اشك در چشمانش حلقه زده بود از مظلومیت علی بن ابی طالب یاد كرد و با اشاره به مشكلات گوناگون اجتماعی در كشورهای مختلف جهان گفت: “شما در معرفی امام علی و نهج البلاغه موفق نبوده اید! *باید پیام های امام علی را چون سیم كشی برق و لوله كشی آب به دسترس یكایك انسانها در كشورها و جوامع مختلف رساند !*
🌸🌺@mobaleghin_oghaf_kh
۰•━══❀🔅﷽🔅❀══━•۰
🌟«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌟
🌟حدیث روز:
قال موسی بن جعفر علیه السلام: «قِلَّةُ الْمَنْطِقِ حُكْمٌ عَظیمٌ، فَعَلَیكُمْ بِالصَّمْتِ، فَإِنَّهُ دَعَةٌ حَسَنَةٌ وَ قِلَّةُ وِزْر، وَ خِفَّةٌ مِنَ الذُّنُوبِ.»:
كمگویی، حكمت بزرگی است، بر شما باد به خموشی كه شیوه نیكو و سبك بار و سبب تخفیف گناه است.
بحارالانوار، ج 78، ص 321
@mobaleghin_oghaf_kh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
-السَّلامُعَلیٰالْمُغَسَّلِبِدَمِالجِرٰاحِ
-السَّلامُعَلیٰالمُجَرَّعِبِکأسٰاتِالرِّمٰاحِ
-السَّلامُعَلیٰالمُضٰامِالمُسْتَباحِ
-سلامبرآنآقایی...
-کهباخونزخمهایشغسلدادهشد.
-سلامبرآنآقایی...
-کهازجامنیـزههاجـرعهنوششـد.
-سلامبرآنآقایی...
-کهمظلومـانهخـونشمبـاحشـد.
#زیارتناحیهمقدسه
@mobaleghin_oghaf_kh
-اَلسَّلامُعَلَیالْمَنحُورِفِیالوَریٰ
-اَلسَّلامُعَلیٰمَنْدَفَنَهُاَهْلُالْقُریٰ
-السَّلامُعَلیٰالْمَقطُوعِالوَتیٖنِ
-السَّلامُعَلیٰالمُحٰامیٖبِلامُعیٖنٍ
-سلامبرآنآقایـے...
-کهازقفاودرملاءعامسرشرابریدند.
-سلامبرآنآقایـے...
-کهاهلروستاهابدنشرادفنکردند.
-سلامبرآنآقایـے...
-کهشاهرگشرابریدند.
-وسلامبرآنآقایِمدافعِبییـاور
@mobaleghin_oghaf_kh
#مشاوره
#تربیتی
#رفاه_زیاد
حضرت علی علیه السلام میفرماید درختی که کنار آب رشد کند سست است ولی درختی که در کوهستان و بیابان و جای خشک رشد کند محکم و استوار است.
اگر فرزند در رفاه کامل بزرگ شود و هیچ گونه سختی در زندگی نبیند و سخت کوشی نداشته باشد زیاد در زندگی موفق نخواهد بود و چه بسا به جائی نرسد. زندگی خیلی از بزرگان را وقتی مطالعه میکنیم میبینیم دوران کودکی سختی را گذراندهاند. و خیلی از ایشان در رفاه و امکانات بزرگ نشدهاند. البته در نحوه اعمال سختگیری نباید خودسر عمل شود بلکه حتما باید با اهل فن مشاوره داشته باشیم. زیرا سختگیری بیجا نیز بسیار آسیبزننده است.
@mobaleghin_oghaf_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💖 اگر الگوی ما حضرت زهرا و حضرت زینب کبری علیهماالسلام است، این چهار ویژگی را باید در خود ایجاد کنیم👆
@mobaleghin_oghaf_kh
#ما_و_اونا
#مدینه_های_فاضله
هفته دفاع مقدس به دلیل اینکه از دفاع مقدس و خاطرات و شهدا و رزمندگان و مشی و منش اونها زیاد صحبت میشه موقعیت خوبیه که ما یک مقایسه ای در بینش و روش خودمون با شهدا بکنیم و از این طریق بسنجیم که چه میزان بینش و روش زندگی ما با اونها منطبقه.
اونچه که من بهش دست یافتم این بوده که جبهه، مدینه فاضله ای نبوده که همه ی افراد اون شهروندان بهشتی و ملکوتی باشند بلکه موقعیتی بوده که برخی، شهروندی مدینه فاضله شون رو در اون از قوه به فعل رسانده بودند. اونجا هم عصبانیتها، نفسانیتها، تداخل نظرات، ترسها و تنشهای خاص خودش رو داشته. بالاخره، موقعیت، جنگی بوده اما عجیب اینه که چطور یکسری افراد در این شرایط جنگ، آجر به آجر، مدینه فاضله خودشون رو اونجا ساختند. مرحوم صفایی حائری در متنی با این مضمون میگن: «حال ما در دنیا مثل کسی است که در شب، یک اسکناس و یک چک ارزشمند را به خیال این که کاغذ است، به آتش بکشد تا فضا را روشن کند و یک قِرانی اش را پیدا کند، صبح می فهمد چیزی را شمع راه رسیدن به یک قِرانی کرده که یک میلیارد ارزش داشته است.» فرق #ما_و_اونا در اینه که #اونا اون چک ارزشمندشون رو تحت هیچ شرایطی نسوزوندند و صرف ساختن مدینه فاضله خودشون کردند؛ مدینه فاضله ای که هیچ توپ و تانک و زمان و زمینی قادر به تخریب اون نبوده، نیست و نخواهد بود. در واقع اونها صبر نکردند جنگ تمام بشه تا مدینه فاضله بسازند، بلکه خودشون رو در جنگ به مدینه فاضله تبدیل کردند. مدینه فاضله ای به نام برونسی، به نام رسول زرین، به نام خرازی، به نام علی آقا ماهانی و ... به نام قاسم سلیمانی.
هر چند هفته دفاع مقدس موقعیت مناسبی برای بازدیدی گذرا از مدینه های فاضله جنگ است، اما مهمتر از آن این است که تا چک ارزشمندمان نسوخته مدینه فاضله شدن را از آنان بیاموزیم، در مکتب شهدا، در #مکتب_سلیمانی.
@mobaleghin_oghaf_kh
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ عده طلاق از موقع خوانده شدن صیغه طلاق شروع می شود.
بنده خدایی دخترش چند ماهی با شوهرش قهر بوده و خانه بابا بوده بعد که صیغه طلاق خوانده شده بعد چند روزی دختر را عروس کردند به گمان اینکه عده اش از زمان قهر شروع شده و الان بعد چند ماه عده تمام شده در حالی که عده از زمان خواندن صیغه طلاق شروع می شود. لذا این عقد که در عده بوده باطل است.
البته در بعضی موارد عقد در عده باعث می شود به یکدیگر حرام ابدی شوند.
#ما_و_اونا
#مدینه_های_فاضله
هفته دفاع مقدس به دلیل اینکه از دفاع مقدس و خاطرات و شهدا و رزمندگان و مشی و منش اونها زیاد صحبت میشه موقعیت خوبیه که ما یک مقایسه ای در بینش و روش خودمون با شهدا بکنیم و از این طریق بسنجیم که چه میزان بینش و روش زندگی ما با اونها منطبقه.
اونچه که من بهش دست یافتم این بوده که جبهه، مدینه فاضله ای نبوده که همه ی افراد اون شهروندان بهشتی و ملکوتی باشند بلکه موقعیتی بوده که برخی، شهروندی مدینه فاضله شون رو در اون از قوه به فعل رسانده بودند. اونجا هم عصبانیتها، نفسانیتها، تداخل نظرات، ترسها و تنشهای خاص خودش رو داشته. بالاخره، موقعیت، جنگی بوده اما عجیب اینه که چطور یکسری افراد در این شرایط جنگ، آجر به آجر، مدینه فاضله خودشون رو اونجا ساختند. مرحوم صفایی حائری در متنی با این مضمون میگن: «حال ما در دنیا مثل کسی است که در شب، یک اسکناس و یک چک ارزشمند را به خیال این که کاغذ است، به آتش بکشد تا فضا را روشن کند و یک قِرانی اش را پیدا کند، صبح می فهمد چیزی را شمع راه رسیدن به یک قِرانی کرده که یک میلیارد ارزش داشته است.» فرق #ما_و_اونا در اینه که #اونا اون چک ارزشمندشون رو تحت هیچ شرایطی نسوزوندند و صرف ساختن مدینه فاضله خودشون کردند؛ مدینه فاضله ای که هیچ توپ و تانک و زمان و زمینی قادر به تخریب اون نبوده، نیست و نخواهد بود. در واقع اونها صبر نکردند جنگ تمام بشه تا مدینه فاضله بسازند، بلکه خودشون رو در جنگ به مدینه فاضله تبدیل کردند. مدینه فاضله ای به نام برونسی، به نام خرازی، به نام علی آقا ماهانی و ... به نام قاسم سلیمانی.
@mobaleghin_oghaf_kh
🌾🌖🌾🌗🌾🌘
#هر_روز_یک_مسألهٔ_شرعی
🔍 محرومیّت از ارث و نظر فقهاء
👈 هیچ فردی نمی تواند ورثهٔ خویش را از ارث محروم کند .
👈 اگر وصیتی بکند که فلان ورثه از ارث محروم شود، نافذ وشرعی نخواهد بود .
👈 البته انسان تا وقتی زنده است اختیار همهٔ اموالش و وقتی که مُرد اختیار یک سوم از اموال خودش را دارد و می تواند طبق نظر خویش در زمان حیاتش واگذار کند و یا بعد از مرگ وصیت کند .
👌 تذکّر :
سزاوار نیست فردی که مؤمن است با کدورت از ورثهٔ خویش از دنیا برود تا چه برسد که بخواهد با محرومیّت از ارث، از او انتقام بگیرد .
@mobaleghin_oghaf_kh
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
امام حسن مجتبی علیه السلام:
«عادت های بد، مغلوب كننده اند؛ پس هر كسی در نهان و خلوت هاى خود به چيزى عادت كند، آن چيز، او را در آشكارا و ميان جمع رسوا سازد».
فرا رسیدن هفتم صفر، سالروز شهادت جانسوز امام حسن مجتبی علیه السلام بر شما تسلیت باد.
@mobaleghin_oghaf_kh