🔴 ارزش حکومت در نزد امیرالمومنین علی علیهالسلام و تعابیر بسیار عجیب حضرت از حکومت!
🔻امام علی علیهالسلام، در سه جا، سه تعبیر بسیار عجیبی درباره حکومت، قدرت و دنیا دارد. دقت به این تعابیر نشان میدهد که فلسفه حکومت از نظر اسلام چیست؟ آیا تشکیل حکومت به خودی خود اصالت دارد؟ آیا خود حکومت به خودی خود، مطلقا ارزش دارد؟ به تعابیر توجه کنید:
1⃣ اول؛ عبدالله بن عباس میگوید وقتی به جنگ با ناکثین(جنگ جمل - طلحه و زبیر و عایشه) رفتیم، در سرزمین "ذیقار" خدمت امام رفتم که در حال پینهدوزی کفش وصلهدار خود بود. از من پرسید: ابن عباس، این کفش چقدر است؟ گفتم: بهایی ندارد.
🔹فرمود: "به خدا سوگند، حکومت بر شما از همین کفش بیارزش در نزد من، بیارزشتر است؛ مگر اینکه حقی را با آن به پا دارم یا باطلی را دفع نمایم." (خطبه ۳۳ نهج البلاغه)
2⃣ دوم؛ حضرت امیر(ع) در جای دیگری، حکومت را از آبِ بینی بز، بیارزش تر میداند: "سوگند به پروردگارى كه دانه گياه را در خاك شكافت و انسان را بيافريد. اگر آن جمعيت زياد حضور نمى يافتند و وجود جمعى يارى كننده نبود كه حجت بر من تمام گردد و اگر نبود پيمانى كه خداوند تبارك و تعالى از علماء و دانشمندان گرفته تا راضى نشوند بر سيرى ظالم و گرسنه ماندن مظلوم، هر آينه رشته شتر خلافت را بر كوهانش مى انداختم و پايانش را چون اولش فرض مى كردم و از خلافت كناره مى گرفتم. آن وقت شما مى فهميديد كه اين دنياى شما نزد من از آب بينى بزى كم ارزشتر است." (خطبه ۳ نهج البلاغه)
3⃣ سوم؛ این تعبیر بسیار عجیبتر است. امام علی(ع) در بیان تنفر خود از زرق و برق "قدرت" و "دنیا" می فرماید: «به خدا سوگند دنياى شما در نظر من از استخوان خوكى كه در دست شخص جذامى باشد، پست تر است».
🔹در واقع امام(ع) با اين تعبیر و تشبيه، واضحترین و رساترين تعبير خود را از حکومت، قدرت و دنیا اعلام میکند. دقت کنید:
🔸استخوان بى گوشت که خود ارزشى ندارد؛ به ويژه اگر استخوانِ حيوان نجس العين مانند خنزير باشد و مخصوصاً اگر در دست انسان بيمار مبتلا به جذام باشد كه همه از وى فرار مى كنند و سوگندى كه حضرت در ابتدای سخن میآورد ناشی از صراحت و تاکید ویژه دارد.
🔹در مکتب علی بن ابی طالب حکومت تنها زمانی با ارزش و مقدس است که برای احقاق حق عموم مردم و طبقات متوسط و ضعیف جامعه اقدام کند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از حامیم | رضاافشار
🔺فلسطین به چهار دلیل
🔸اول دیانت:
اگر مسلم هستی و پیرو حسین، اگر شیعه علی هستی و دلباخته عدالتش، باید در کنار آنها بر عهد اَلّا یُقارّوا عَلیٰ کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم استوار باشی
باید نه تنها بخاطر مادران و دختران مسلمان امتت جهاد کنی بلکه اگر خلخالی از پای زن یهودی سرزمین اسلام بیرون کشیده شود و بگوش تو برسد چنان بیقرار شوی که از غمش نزدیک باشد که جان بدهی
🔸دوم انسانیت:
یعنی همراه همه آزادگان فرانسوی، آمریکایی، انگلیسی، برزیلی، کوبایی، الجزایری، ترکیهای، مالزیایی و همه کسانی که در روز قدس پرچم فلسطین را به اهتزاز در میآورند و سیل کمکهای خویش را به سوی فلسطین با تمام سختیهایش سرازیر میکنند ... وجدان بیدار هر انسانی در کنار فلسطین خواهد بود
🔸سوم عقلانیت:
یعنی اگر نه دینداری و خدا باور، و نه وجدانی انسانیت را ملاک عمل قرار میدهی، عقلانیت حکم میکند که در مقابل ظلم بیّن و بیرون راندن وحشیانه ملتی بایستی تا قانون جنگل که رشد و زندگی آرام را برباد میدهد حاکم نگردد
تا ظالم حاشیه امن نیابد و سکوت ما روزی ظلم را دامنگیرمان نکند
تا اگر روزی خود با ستمی اینچنین مواجه شویم حنجرههای آزادی برایمان فریاد زنند
🔸چهارم منفعت:
حتی غرب لیبرال منفعت طلب نیز میداند که در حکومت بازار و کالاییسازی همه چیز
اگر تو در زمان سختی در کنار ملتی باشی او را شیفته خود کرده و روزی تمام بازار مصرفش را تسخیر خواهی کرد
(همچون بازارهایی که در سوریه و عراق و یمن برایمان ایجاد شده و همان کسانی که میگفتند چرا در کنار سوریه هستید اکنون بازار مصرفش را مطالبه میکنند و در پی سودی هستند که سالها غیرت و مقاومت و انسانیت ایرانی زمینه اعتمادش را فراهم کرده است)
✍🏼 #رضا_افشار ١۴٠٢/١/٢۴
٢٢ رمضان ١۴۴۴
_____________________________
📚@reza_afshar
خدایا ما را ببخش اگر در راه دین تو کوتاهی کردیم و در تحقق ارزشهای دین تو و مبارزه با ستمگران و ظالمان، سستی ورزیده و دچار محافظهکاری شدیم و منفعت فردی، خانوادگی، دوستان و حزبی را مقدم بر دین تو داشتیم.
خدایا من از هرکسی در حق خودم ظلم و بدی کرده، گذشتم، تو هم از من بگذر؛ اما از کسی که بر امت اسلام و ملت ایران و مستضعفین جهان ظلم و ستم کرده، نگذشتیم و تو هم نگذر.
خدایا آنانیکه بر فاصلههای طبقاتی دمیدند و اموال بیت المال را ضایع کرده یا بالا کشیدند و باعث دینگریزی مردم شدند و دین جوانان را تضعیف کردند، چنانچه قابل هدایت نیستند، آنان را مورد لعن و نفرین خودت قرار بده.
خدایا آنانیکه مسکن، مَرکب و نان را بر این ملت گران کرده، از دشمنان خارجی و سودجویان داخلی؛ آنها را رسوای عالم بدار.
ِآنانیکه به این مردم خدمت میکنند بر توفیقاتشان بیفزای. آنانیکه موجب اعتلای پرچم حق در این مملکت و جهان هستند را مورد رحمت واسعه خود قرار بده.
خدایا، ما را در راه خود ثابت قدم بدار و از کسانی قرار بده که باعث عزت و زینت اهل بیت پیامبر تو باشیم نه باعث ناراحتی ایشان.
#شب_قدر
#التماس_دعا
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
افزایش چندباره و چندبرابری دارو، گوشت قرمز، مرغ، خودرو، مسکن و انرژی همه یک چرخه است. چرخه مبتنی برا باطل و ظلم!
حتی شایعه افزایش قیمت بنزین، تن آدم را میلرزاند. نه از آن جهت که این شایعه به خبر نزدیک میشود؛ بلکه از آن جهت که ما مسئولانی داریم که گوششان در دست اساتید علم اقتصاد متعارف است و آنها صریحاً و علناً از این افزایش قیمتها دفاع کرده و لذت میبرند و اینها دلسوزانه هم این فرمول ها را می پذیرند و به خیال خود می خواهند جراحی کنند!
آدم می ترسد از این جماعتی که علم اقتصاد را مثل ریاضی و آمار حساب می کنند و فهمی از اقتصاد سیاسی و تأثیرات اجتماعی و سیاسی و امنیتی این تصمیمات ندارند!
بعد از گرانی گاز، آب، برق حالا برخی به دولت پیشنهاد می دهند که بنزین را هم گران کند! #نه_به_گرانی_بنزین؛ #نه_به_گرانی_انرژی!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
قیمت خودرو
امروز ۲۶ فروردین!
یکی از دوستان گفته بود که روحانی خانهدار شدن را به آرزوی دست نیافتنی تبدیل کرد و رئیسی هم خرید خودرو را!
تاسف باید خورد به این وضعیت بیدولتی. این وضعیت رهاشدگی مردم را دچار ناامیدی میکند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 کارهای بیقاعده و آدمهای بیبرنامه!/ والله تورم بیشتر ریشه اخلاق و معنویت را میسوزاند!
🔹ما مخالف #کشف_حجاب هستیم. معتقدم کشف حجاب بدترین ضربه را به خود دختران و زنان میزند و مانع حضور اجتماعی آنان است و اخلاق جنسی و بنیان خانواده و روح و روان جامعه را به خطر میاندازد؛ اما فعال شدن دوربینهای پلیس برای اسکن چهره افراد و امنیتی کردن مسئله و منع خدمات اجتماعی، نه تنها راهکار مناسبی نیست بلکه اوضاع را بدتر میکند. هم توان پلیس را تضعیف میکند، هم قوه قضائیه توان این سطح پروندهسازی ندارد، هم یک مسئله فرهنگی و اجتماعی را به دوربین و سیستمهای کامپیوتری و پلیسی و قضایی تقلیل میدهد!
🔸در ماجرای #گشت_ارشاد به توصیه دلسوزان گوش نکردید و حوادث پاییز سال ۱۴۰۱ را دیدید، حالا هم گوش نمی کنید و نتیجه عکس خواهید گرفت؛ با این تفاوت که روز به روز سرمایه اجتماعی نظام را تضعیفتر خواهید کرد و بلواهای بدتر از #مهسا_امینی برپا خواهید داشت!
🔹جالب است برخی مردم، سالهای سال مطالباتی از این دوربینها داشتند، از دستگیری سارقین و مجرمین تا توقیف خودروها. خیلیها نتیجه نگرفتند! چگونه حالا این دوربینها فعال میشوند و چهرهها را اسکن میکنند؟ شاید هزاران نفر، سالها قبل شکایت کردهاند تا خودرویی که به شخصی فروختهاند و طرف حاضر به نقلوانتقال سند نشده، توقیف شود. اما سالها گذشته و خبری نشد! این تناقضات مایه ناراحتی بیشتر مردم است. این دوگانگی خطرناک است.
🔸مهمتر؛ بازهم ریشهها را نمیبینید؛ بازهم عوامل اصلی را نمیبینید و نمیخواهید اول کار اساسی کنید. همین روزها خودروی ۲۰۰، ۳۰۰ میلیونی به بالای یک میلیارد رسیده؛ طبقات ضعیف آرزوی خرید خودرو و مسکن را به گور میبرند؛ مراجعات درمانی از سال قبل تا حالا به یک سوم و یک چهارم کاهش پیدا کرده؛ بعد از گوشت قرمز، مرغ هم در حال پرواز از سفره طبقات ضعیف و مستضعف است و ..!
🔹آقایان تصمیمگیر؛ والله تورم، ریشه معنویت و اخلاق را بیشتر سوزانده، ازدواج میلیونها جوان را به عقب انداخته و بیشتر از بدحجابی بنیان خانواده و روح و روان جامعه را با خطر روبرو ساخته و سن و قیمتِ فحشا و تنفروشی را کمتر کرده و جوانان را بیشتر آلوده کرده است؛ #سربازی_اجباری بیشتر از بیحجابی، ازدواجها را به عقب انداخته و به کارخانهی ضدِنظام سازی تبدیل شده!
🔸والله قسم فساد اقتصادی و کوتاهی واضح سیستم در برخورد با تخلفات کلان و رانتهای ابرنجومی، عامل اصلی حرامخواری و فحشا و سبکزندگی سرمایهداری و سرریز این سبک زندگی به جامعه است! والله قسم فساد اقتصادی و تخلفات عدیده که بعضاً توسط رسانهها منعکس شده و بعضاً پرونده اولیه هم تشکیل شده، بیشتر منجر به دینگریزی جوانان و مردم شده، اما آنجا مبارزه سیستماتیک نمیکنید؛ دوربین هوشمند برای میلیاردها دلار قاچاق رسمی کلان نصب نمیکنید که پدر تولید را در آورده! حالا صدها و هزاران دوربین پلیس قرار است معضل بدحجابی را متوهمانه، یکشبه، بصورت سیستماتیک برای همیشه حل کنند(!)
🔹طرحهایتان بیقاعده است؛ پیوست اجتماعی ندارد. با نگاه جامعهشناسی و روانشناسی و سیاسی طراحی نشده و همراه نیست! انگار فهمی از دنیای جدید و رسانه و افکار عمومی ندارید. نمیشود خلاف اصول قانون اساسی، خدمات اجتماعی را ممنوع کنید.
🔹اینبار هم گوش نکنید و راه خودتان را بروید... اما خدا شاهد و ناظر است که ما گفتیم و گوش نکردید. نه به اولویتها توجه کردید نه به افکار عمومی!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خدا رحمت کند استاد #عماد_افروغ را؛ جامعهشناس عدالتخواه که به مسائل نگاه عمیق و دقیق داشت. نه دچار محافظهکاری و دُگمیسم شد، نه دچار دگردیسی و تجدیدنظرطلبی و عبور از سنتها!
مداحی مخلصانه وی در شب عاشورا در روستای لفور را ببینید
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
25.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شب گذشته حاج محمود کریمی انتقادات صریحی خطاب به نمایندگان مجلس و بانکها کرد و از سوی دیگر راهحل مساله حجاب را از زاویه عدالت دانست و گفت: اگر مردم از نحوه اداره مملکت راضی باشند، همه یکسان باشند، یک آقازادهی بیشتر نبرد یکی کمتر، در این صورت مشکل حجاب هم حل میشود. در انتخابات پیشرو سرمان کلاه نرود، مگر نگفتند شفافیت آرا، چی شد؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بخشی از اسناد #بچههای_شیکاگو 🔹هری ترومن در انتخابات ۱۹۴۸ برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا ب
دوستان یادتون هست سال قبل در جریان حذف ارز ترجیحی و انتقاد به سیاستهای تعدیل اقتصادی، یه مطلب منتشر کردیم با این عنوان: بخشی از اسناد بچه های شیکاگو؟
https://eitaa.com/modaresian/4890
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
دوستان یادتون هست سال قبل در جریان حذف ارز ترجیحی و انتقاد به سیاستهای تعدیل اقتصادی، یه مطلب منتشر
حالا متوجه شدیم که بنیاد HAND از اقمار وزارت خارجه آمریکا، در اقدامی غیرعادی اسامی بورسیهشدگانش را از وبسایت خود حذف کرده است! به نظرتون چرا؟ #بچه_های_شیکاگو
اسامی در این لینک بودن. 👇👇
thehandfoundation.org/fellows.php
سال قبل در جریان حذف ارز ترجیحی، بخشی از اسناد #بچههای_شیکاگو را منتشر کردم. در این مطلب:
https://eitaa.com/modaresian/4890
🔴بنیاد HAND از اقمار وزارت خارجه آمریکا، در اقدامی غیرعادی اسامی بورسیهشدگانش را از وبسایت خود حذف کرده است! چرا؟
http://thehandfoundation.org/fellows.php
🔻سال قبل مطلبی را درباره #بچه_های_شیکاگو و بخشی از اسناد مربوط به بنیاد HAND از بنیادهای وابسته به وزارت خارجه آمریکا را منتشر کردم. حالا با کمال تعجب متوجه شده ام که بنیاد HAND در اقدامی عجیب و غیرعادی، اسامی بورسیه شدگانش را از روی وب سایت خود حذف کرده؛ اما چرا باید این کار را انجام دهد؟ این توضیحات را در ادامه مطالعه کنید.
🔹هری ترومن در انتخابات ۱۹۴۸ برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شد. وی نطق افتتاحیه دور دوم ریاستجمهوری خود را در ابتدای سال ۱۹۴۹ ایراد کرد. نطق افتتاحیه وی شامل چهار اصل سیاست خارجی ایالات متحده بود؛ ولی اصل چهارم آن بیش از باقی اصول شهرت یافت و عامل مهمی در گسترش سیاست خارجی و همچنین برنامه کمکهای خارجی آمریکا شد.
🔸آمریکا به دنبال اجرای طرحهایی برای مقابله با کمونیسم در نقاط مختلف جهان و وابسته کردن اقتصاد کشورها به خود بود و در این راستا طرح مارشال را برای کمک به توسعه اقتصادی و صنعتی اروپا و اصل چهار ترومن را برای کمک به کشورهای توسعهنیافته به اجرا درآورد.
🔹این طرح دو هدف عمده داشت: نخست ایجاد ثبات اقتصادی برای جلوگیری از رشد کمونیسم و دوم کمک به اقتصاد آمریکا از طریق قادر ساختن اروپاییان و کشورهای توسعه نیافته به خرید کالاهای آمریکایی. یعنی کشورهای هدف، بازار مصرفی آمریکا شوند!
🔸وزارت خارجه آمریکا با پیگیری و اجرای این طرح در ایران دوره پهلوی، اقتصاد ایران را به شدت به آمریکا وابسته کرد.
🔹در دوران اوباما، هیلاری کلینتون با ارائه طرح IDEP در امتداد اصل چهار ترومن، از کمک فنی به توسعه برخی کشورها سخن گفت. پوشش این طرح، کمک به توسعه و اقتصاد سایر کشورهاست اما هدف اصلی، وابستگی آنان و طراحی ساختارهای اقتصاد این کشورها متناسب با ارزشهای نئولیبرالی است.
🔸برای پیشبرد این اهداف، بنیادهایی راهاندازی شد که یکی از این بنیادها، بنیاد HAND است که توسط #نوشین_هاشمی و همسرش مدیریت میشود. رسالت اصلی این بنیاد، بورسیه کردن افرادی است که به دانشگاه شیکاگو رفته و در رشته اقتصاد (نئولیبرالی) تحصیل کرده و سپس به ایران بازگشته و در مراکز مهم به تصمیمسازی و تصمیم گیری و ارائه طرحهای کلان اقتصادی مشغول شوند و یا در دانشگاه ها و مراکز علمی، نئولیبرالیسم را گفتمان علمی غالب کنند!
🔹ممکن است اصطلاح #بچههای_شیکاگو برای برخی مخاطبین مبهم باشد. اصطلاح «پسران شیکاگو» به آن دسته از شاگردان ملیتون فریدمن در دهه ۱۹۵۰ اطلاق می شد که سعی کردند اقتصاد بازار آزاد فریدمن را در شیلی -دوره دیکتاتور پینوشه- به اجرا درآورند. در ادامه به اقتصاددانان مكتب شيكاگو (اقتصاد بازار آزاد) نیز گفته می شود.
🔸مهم ترین محورهای این مکتب اقتصادی، رها کردن بازار به حال خود است و در این موارد تأکید ویژه دارد: خصوصی سازی، واقعی كردن قيمتها(آزادسازی قیمتها)، كاهش مداخله دولت در اقتصاد(تقدیم بازار به عرضه و تقاضا - رهاسازی) و به تبع آن كاهش هزينههاي دولتي(از طریق حذف یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی و ...) است. اين ديدگاه اقتصاددانان مكتب شيكاگو به تدريج به فكر غالب نهادهاي بينالمللي به ويژه صندوق بينالمللي پول و بانك جهاني تبديل شد. جالب است اگرچه نئولیبرال ها اعتقاد دارند که دولت ها باید کمترین دخالت را در اقتصاد داشته باشند اما همزمان معتقدند که یک قدرت جهانی هژمونیک(آمریکا) باید حاکم باشد و روند اقتصاد جهانی را کنترل کند.
🔹با کمال تاسف، برخی از ایرانیانی که توسط بنیاد HAND بورسیه شده اند، از سال ها قبل به سازمان برنامه و بودجه وارد شدند و تاکنون اقداماتی چون سند اصلاح ساختار بودجه کشور و افزایش قیمت حاملهای انرژی(#بنزین #آبان۹۸) انجام دادهاند و سال گذشته نیز سیاست #حذف_ارز_ترجیحی را در دستور کار قرار دادند.
🔻سند ارتباط خانم نوشین هاشمی رئیس بنیاد HAND با پروژه IDEP و وزارت خارجه آمریکا:
👇👇
https://2009-2017.state.gov/secretary/20092013clinton/rm/2012/07/195479.htm
🔻سند بورسیه تعدادی از دانشجویان ایرانی توسط بنیاد HAND در دانشگاه شیکاگو:
The HAND Foundation Announces 2009 Economics Scholarship Awards
05/13/09
👇👇
http://www.payvand.com/news/09/may/1132.html
🔻لیست برخی افراد که توسط بنیاد HAND بورسیه شدند(این سند حذف شده):
thehandfoundation.org/fellows.php
🔻حضور نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جشن تولد نوشین هاشمی:
https://www.sfgate.com/style/article/Noosheen-Hashemi-honors-women-s-rights-4358042.php
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از اقتصاد راهبُردی | علی ظاهری
تحلیل دکتر صمصامی عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی از علل تورم در اقتصاد ایران:
👈 عامل اصلی وضعیت تورمی فعلی سیاستهای غلط ارزی است که از سال ۱۳۹۰ تاکنون عوض نشده است.
صمصامی در برنامه تلویزیونی جهانآرا: اقتصاد علم #هزینه_فایده است. هر تصمیم اقتصادی سیاستگذار یک هزینههایی دارد و یک فوایدی. ما در یک پژوهش علمی نشان دادیم حتی اگر دولت ارز نفتی به میزان کافی نداشته باشد و مجبور باشد ارز را از نیما بخرد و مابهالتفاوتش پایه پولی را بالا ببرد، #آثار_تورمی به مراتب کمتری نسبت به این دارد که بخواهد نرخ ارز را بالا ببرد، مثل اتفاقی که در حذف ارز ۴۲۰۰ رخ داد. یعنی تأمین مالی دولت از طریق افزایش نرخ ارز نسبت به استقراض از بانک مرکزی، نهتنها موجب کاهش بیشتر تولید شده، بلکه آثار تورمی بیشتری نیز دارد.
نگاه کنید به مقاله با عنوان:
👈 مقایسه تامین مالی دولت از طریق افزایش نرخ ارز و استقراض از بانک مرکزی بر تولید و تورم – حسین صمصامی و همکاران.
@Ali_zaheri