هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بسته های دوره های آموزشی(بصورت آفلاین):
1️⃣ طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
2️⃣ سواد رسانه ای(آشنایی با مفاهیم سواد رسانه، فنون و تکنیک های اقناع و رسانه شناسی)
3️⃣ یادداشت نویسی تحلیلی(روش های کاربردی یادداشت نویسی تحلیلی)
🔻مدرس: داود مدرسی یان، دانشجوی دکتری مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی، کارشناسی ارشد علوم سیاسی
🔹🔹برای دریافت جزئیات بیشتر و خرید به آیدی زیر(ایتا یا تلگرام) مراجعه نمائید:
@jamalpor_khz
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 از نقدهای جدی به دولت شهید رئیسی و مجلس اصولگرا و البته نهادهای حاکمیتی همین سیاست فاجعهبار #فیلترینگ بود که رفع آن را به شاخص و وعدهای برای رای آوری یک فرد ناکاربلد، بیبرنامه و ناآشنا به وضعیت دنیا و کشور تبدیل کردند!
🔻حالا بعد از کلی وعده وعید #رفع_فیلترینگ، این کوه وعده، موش زایید!
🔹مملکت را بجایی رساندند که امروز مسئولین ارشد و سران سه قوه و مقامات امنیتی و قضایی، درگیر رفع فیلتر گوگلپلی و #واتساپ باشند در حالیکه که قاطرِ دلار، افسار پاره کرده و گرانیها کمر اقتصاد و معیشت را خُرد کرده!
در سیاست خارجه هم روز به روز عقبنشینی و بلوف روی بلوف!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
دوستان جمعاً تا الان مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ جمع شده.
اگر عزیزان این یکی دوروز همت کنند که تا پنجشنبه یا جمعه انجامش بدیم.
🔴 مقاله جدید ظریف در اکونومیست را هر دانشجوی ترم اول روابط بینالملل هم بخواند، میفهمد که این شخص(جواد ظریف) شاید به دردِ کمپینهای رسانهای و کنشهای صلحطلبی بینالمللی بخورد(که هیچ تاثیر واقعی در مسائل هم ندارند) ولی قطعاً به درد عرصه سیاست و مدیریت و نمایندگی یک دولت نمیخورد!
🔹آیا ظریف واقعاً در توهم به سر میبرد یا این توهمات را دانسته بعنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی منتشر میکند؟!
🔸دولتها و قدرتها، معطل این رویاهای بیبنیاد و طرحهای بیخاصیت نمیمانند! آنچه صلح پایدار را درغرب آسیا رقم میزند فقط قدرتمند شدن دولت-ملتها و عدم حضور غرب در منطقه است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 برای انتخابات شورای شهر و انتخاب شهردار
🔹در اثنای انتخاباتِ قبلی شورای شهر اهواز، بهمراه برخی دوستانم در مجمع شفافیت و عدالت خوزستان وتعدادی ازکارشناسان، بعداز ماهها تلاش، طرحی باعنوان "طرح جامع شفافیت ویژه شهرداری کلانشهر اهواز" تهیه کردیم که در آن به عرصههای مختلفی پرداختیم.
🔹این طرح خیلی هم ایدهآل نبود بلکه از تجارب سایر کلانشهرها و برخی اقداماتی که در شهرداریهای مختلف جهان و کشور خودمان انجام شده بود، بهره گرفته بودیم.
🔸بعد از انتخاب شورای فعلی و انتخاب امینی اصفهانی به عنوان شهردار اهواز، با ۷،۸ نفر از شورا(از ۱۳ نفر) و شخص شهردار و معاونین وی جلساتی گرفتیم و طرح را جزء به جزء ارائه کردیم. اگرچه همه این افراد - چه اعضای شورا و چه شهردار و معاونینش- از خوبی این طرح سخن گفتند ولی هیچکدام بعد از چندین بار پیگیری، حاضر به ادامه مباحث و آماده کردن طرح حقوقی یا لایحه حقوقی برای تصویب در صحن شورا نشدند و آن طرح مسکوت ماند!
🔹واقعیت این است که بهترین طرحها هم اگر توسط اندیشکدهها و مراکز فکری و مجامع مردمی تهیه شود تا زمانیکه مدیر اجرایی، اراده و شهامت و عرضه و فهم مناسب با آن طرح را نداشته باشد و با نیت خالص پای کار نیاید، آن طرح اجرا نخواهد شد. چه طرح خام باشد چه به قانون و مصوبه تبدیل شده باشد!
🔸بعداز سالها به این نتیجه رسیدهام که باید برای حضور افراد توانمندی در عرصههای مختلف قدرت مشروع سیاسی ویژه تلاش کرد؛ افرادی که هم فهم این طرح و برنامهها را دارند هم خود بدنبال تغییر هستند هم اراده و شجاعت کافی دارند.
🔻قطعاً آدم به تعداد کافی برای این مناصب نداریم اما چاره چیست؟
🔹از طرفی، تجربه حمایت از افراد دوگانه و دوزیست که از سر مجبوری و در دوقطبیهای سیاسی، اجباراً از آنها حمایت کردیم ولی آنها هم تغییر و تحولی نیافریدند بلکه بخشی از مردم را هم از ما رنجاندند، پای ما را در این مسیر سست میکند. اما واقعاً چاره چیست و چه باید کرد؟
🔸برای انتخابات پیشِ روی شورای شهر اهواز و سایر شهرهای استان، بنا داریم با جمعی از دوستان یک طرح آموزشی برای کسانی که میخواهند نامزد این عرصه شوند اجرا کنیم و البته از کسانی که توانمند باشند با شرط اصلی "جوانمردی و مردانگی" در انتخابات هم حمایت رسانهای کنیم انشاءالله. چنانچه در این پروسه به لیست برسیم حتماً لیست می دهیم. به هر تعدادی که رسیدیم.
🔻جزئیات بیشتر را بزودی اعلام خواهیم کرد. فعالان اجتماعی و سیاسی ای که مایل به همکاری با ما هستند از طریق کانال های ارتباطی در مجازی، اعلام کنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 شیعیان انگلیسی یا تکفیری که هدف شان صرفاً مبارزه با اهل سنت باشد، به جهت جمعیت و گستردگی جغرافیایی، تأثیرگذاری، متشکل و مسلح بودن، نفوذ داشتن و پشتوانه فقهی و کلامی و سیاسی داشتن و بی رحم بودن در کشتن انسان های بی گناه، اساساً قابل قیاس با تکفیری ها در جهان اهل سنت و مکاتب سنی نیستند!
🔹فانتزی بازی است که وقتی می خواهند از تکفیری گری در اهل سنت بگویند و آن را محکوم کنند، پشت بندش، تکفیری گری در شیعه را هم پررنگ می کنند تا کسی ازشان ناراحت نشود که ببینید ما دو طرف را گفتیم!
🔸معنای تکفیری گری بر مبنای سلفی گری و بنیادگرایی بیش از آنکه در تاریخ تشیع و فرهنگ سیاسی تشیع مطرح باشد درباره گروه های سلفی و تکفیری در اهل سنت است. تاریخ را که نمی توان عوض کرد و آن را تحریف کرد.
🔹قطعاً سیاست خبیث انگلیسی ها در سده اخیر، نفوذ بر برخی گروه های درون اهل سنت و شیعه برای دعوای مذهبی و فرقه ای بوده؛ کسی این را نفی نمی کند. اما مفهوم تکفیری هم در علوم سیاسی هم از جنبه فقهی، اساساً به شیعه و فرقه های فقهی شیعه نمی چسبد! در انظار اندیشمندان و رسانه های بین المللی استفاده از این عنوان برای مکتب شیعه و جریانات فقهی و کلامی درون شیعه، خطرناک و نابخشوندنی است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
📖 وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذا جاءَ أَجَلُهُم لا يَستَأخِرونَ ساعَةً وَلا يَستَقدِمونَ
📜 و برای هر امتی دوره و مدتی است، پس چون مدتشان به سر آید لحظهای پس و پیش نمیافتند.
📚 سوره اعراف آیه ۳۴
🔴 فرصتهایی که از دست میرود و تهدیدهایی که هست!
🔹جنگ یکساله اخیر در منطقه، فرصتها و تهدیدهای متعددی برای ایران داشته است؛ چه از منظر منافع و امنیت ملی به این اتفاقات نگاه کنیم چه از دریچه دینی و انسانی و جهانوطنی، میتوانستیم بهترین بهره را از این فرصتها ببریم و تهدیدها را هم از بین برده و به فرصت تبدیل کنیم.
🔸سوگمندانه باید اعتراف کنیم که نه از فرصتها به خوبی استفاده کردهایم نه هم برای رفع تهدیدها، اقدام اساسی و بازدارندهای انجام دادهایم!
🔹گروههای مقاومت در منطقه را چه با عنوان نیابتی و پروکسی تعریف کنیم چه با عنوانِ برآمده از ایمان مردمان هر منطقه و ملت، با هزینههای معنوی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سنگین برای جمهوری اسلامی و ملت های منطقه شکل گرفتهاند؛ به اعتراف کارشناسان دوست و دشمن، اینها در تامین منافع و امنیت ملی ایران و بازدارندگی جمهوری اسلامی و همچنین ترویج انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت و دفاع از آن ملتها بسیار موثر بودهاند.
🔸اراده دشمن در تضعیف و حذف این گروههاست. ضربات سنگینی نیز به این گروهها وارد آمده.
🔹عملکرد ما در یکسال اخیر، نسبت به حفظ، تقویت و توسعه این گروهها چقدر موفق بوده است؟
🔸استفاده از شرایط جنگی برای ضربات سنگین و اساسی به دشمن شماره یک خودمان در منطقه و افزایش قدرت بازدارندگی از طریق اعلام هستهای شدن، فرصت دیگری بود که در حال از دست رفتن است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
لینک کانال گروه جهادی یاران انقلاب، جهت انتشار فراخوانها و گزارش اقدامات:
http://eitaa.com/joinchat/2268200963C17b79a224e
🔴 در کنار وعده پیروزی، شروط را هم بگوئید!
🔹آیات متعدد قرآن کریم و روایات رسیده از اهل بیت پیامبر مکرم اسلام(ص) و بطورکلی سنت الهی به مومنین و مستضعفین وعده پیروزی و نصرت دادهاند ولی شرط گذاشتهاند؛ برخی تریبونداران اما بدون توجه به این شرط و شروطها، صرفاً وعده و امید کاذب میدهند.
🔸انتظار نصرت خداوند بدون تلاش وكوشش، توقّعى نابجاست. این "آیه ۷ سوره مبارکه محمد" که میفرماید: إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ؛ تاکید بر همین دارد. اگر خدا را یاری کردید و اقدامات به جا و به موقع انجام دادید، آنوقت نصرت خدا هم فرا میرسد!
🔹برخی اما متاسفانه به این توجه نمیکنند. نه فقط به این مسئله مهم توجه نمیکنند بلکه با امیدهای کاذب، جامعه را تخدیر میکنند تا کسی انتقاد هم نکند! تا کسی مطالبهگری نکند! این عزیزان، با تکرار وعدهها و امیدها بدون شرط و شروط، به جامعه مخدر تزریق میکنند!
🔸در یکساله اخیر، خطومشی خیلی از سخنرانان انقلابی و هادیان و کانالداران مجازی همین شده. این خطومشی را به پای رهبری هم مینویسند.
🔹در حالیکه رهبر انقلاب وقتی از لزوم امیدواری به آینده میگویند بر شرط و شروط آن نیز تاکید میکنند. اگر غفلت نکردید. اگر عقبنشینی غیرتاکتیکی نکردید! اگر وظیفه خود را به جا و به اندازه انجام دادید!
🔸در یکسال اخیر، ایران و گروههای مقاومت به دشمنان ضربه زدهاند. به اسرائیل خسارت وارد آوردهاند اما خسارتهای سنگینتری دیدهاند. عقبنشینیها مکرر ایران در مواجهه با اسرائیل، این موجود وحشی را جریتر کرده! اسرائیل همچون سگهار است؛ وقتی کسی فرار کند او را تعقیب میکند! امام راحل هم فرمود که نباید به اسرائیل مهلت داد. مهلت دادن به او، فرصت بیشتری به او میدهد برای ضربههای سنگینتر!
🔹بعد از حماس و حزبالله و سوریه، حالا به سراغ یمن رفته و خسارتهای سنگینی به بار آورده. اینجا اما خیلی از تریبون داران -چه در فضای مجازی، چه در تریبونهای نماز جمعه و صداوسیما و مساجد - بگونهای صحبت میکنند و از فتوحات حرف میزنند که همه را مبهوت میکنند!
🔸اینها مخدر جامعه است. تخدیرکننده است. امید کاذب است. جلوی مطالبهگری و نگرانی حزب الله و مردم را میگیرد. همه را خنثی و بیتفاوت میکند. لاقل در کنار این امیدها، بیم هم بدهید. هشدار هم بدهید. وضع خیلی خوب نیست آقایان! از وعده صادق ۳ و از دستور رهبری برای تغییر محاسبات دشمن هم سوال کنید که چه شد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
اینها که به نام #رزمندگان_حزبالله علیه رفع فیلترینگ تجمع موتوری کردند و جمعیتشان از تعداد انگشتان دست هم فراتر نرفته، دقیقاً همان مدل حزباللهیهای ساختگی فیلمهای سینمایی رضا عطاران و سعید سهیلی هستند. فیلمهای از جنس فیلم دینامیت و گشت ارشاد و ...!
تعداد بسیار قلیل، مصنوعی، ساختگی و مسخره!
موجب وهن دین و جامعه متدین هستند!
اینها غالباً باواسطه یا بیواسطه تحت تاثیر طراحیهای پشت پرده هستند برای فریب افکار. برای بدبین کردن مردم به حزب اللهی ها.
راستی این نیسان آبی شما را یاد چی میندازه؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اولین اکران فیلم مستند
"ریسمان عدالت"
در پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
پیرامون روحانی جوان انقلابی حجت الاسلام محسن ریسمان سنج
یکشنبه (فردا) ۹ دی ماه
سینما بهمن تهران
سالن شماره دو
سانس سوم(ساعت ۱۵)
#محسن_ریسمان_سنج
#ریسمان_عدالت
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 چگونه میشود که شورش اشرافیت سیاسی و اقتصادی علیه جمهوریت ودموکراسی در سال۸۸ از سوی یک جریان سیاسی را فراموش کنیم؟ مگر میشود لگدپرانی به صندوق رای را فراموش کرد.
🔹اگر خروش ملت در #نُه_دی نبود این جریان فضا را برای حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران فراهم میکرد مثل امسال سوریه!
🔸اگر نبود مقاومت و بصیرت ملت و شخص رهبر انقلاب، دیگر در این کشور هیچ انتخاباتی برگزار نمیشد یا اگر برگزار میشد با اردوکشی خیابانی و آشوب همراه بود چون هیچ بازندهای، دیگر زیربار نتیجه انتخابات نمیرفت و ادعای تقلب و ابطال انتخابات را مطرح میکرد و هوادارانش را به خیابان میکشاند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 یکی از بسترهای اصلیِ طراحی و اِعمال تحریمهای گسترده آمریکا و اروپا در سالهای ۸۹،۹۰، طراحی و اجرای #فتنه_۸۸ بود. فتنهای که جریان قدرتطلب در کشور به پا کرد و دشمنان را به ضربهزدن به ایران امیدوار کرد.
🔹اگرچه هدف تحریمها همچون فتنه، براندازی نظام بود و اثری که آنها میخواستند نداشت ولی به کشور ضربه زد و خسارتهای سنگینی به بار آورد.
🔸همین جریان بعداً با وعده و ادعای رفع همین تحریمها، افکار عمومی را فریب داده و از مردم رای گرفتند. اکثر وزرای حسن روحانی و معاونینش، نفرات اصلی ستاد #میرحسین_موسوی بودند ولی دهه۹۰ را بعنوان بدترین دهه اقتصادی کشور در تاریخ ثبت کردند و یکدهه عقبماندگی را رقم زدند!
🔹حالا هم کماکان هستند. تحریمهایی که خود زمینه طراحی و اجرایشان را فراهم کردند، میخواهند با مذاکره رفع کنند.
🔸مذاکرهشان هم مذاکره نیست. بلکه امتیاز دادن و امتیاز نگرفتن است! چوب حراج به داراییهای استراتژیک کشور است. فکر میکنند با اماننامه دشمن، در امان هستند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🌕 آبان ۹۸ حادثه نبود
چند نکته دربارهی ابعاد سیاسیِ تحلیلها و تجویزهای اقتصادی این روزها
#شهاب_اسفندیاری
🔺 سرمقالهی ارگان بازارگرایانِ افراطی، همانها که قهرمانشان خاویر میلیِ جانی است، دیروز با تشبیه مقامات کشور به موجوداتی سرمازده و به خواب رفته در دامنه کوه، از لزوم تصمیمهای «سخت، مهم و تلخ» سخن گفته است.
چند روز قبل هم یکی از فعالان اقتصادی و رسانهای نزدیک به وزیر اقتصاد از فوائد شوک درمانی و افزایش ناگهانی قیمتها سخن گفته بود و نمونههای موفقی از اجرای آن در کشورهای مختلف را برشمرده بود. نکته مهم این بود که او تاکید کرده بود این کشورها بعضاً حسب ضرورت از «کشتار مردم» هم در اجرای برنامههای اقتصادی خود استفاده کرده بودند.
خط اصلی را همان استاد بازارگرایان افراطی و نویسندهی سرمقالهی فوق چند ماه قبل داده بود:
۱) با حجاب و فیلترینگ طبقات متوسط و مرفه را سرگرم کنید؛
۲) در روابط خارجی پرچم سفید تکان دهید؛
۳) آنگاه تیغ بر کشید و به مأموریت اصلی (جراحی اقتصادی) بپردازید.
این یعنی ذبح طبقات محروم به پای ایدئولوژی نئولیبرالیسم.
نکته جالب این است که این نسخه به عنوان «طرح نجات ایران» فروخته میشود در حالی که نتیجهی محتوم آن «فروپاشی» است. ذبح طبقات محروم که حامی و پشتیبان اصلی نظام در این ۴۵ سال بودهاند، راه را برای انحلال جمهوری اسلامی در نظام سرمایهداری جهانی فراهم میکند. و مگر نئولیبرالها جز این رؤیایی در سر دارند؟
برای سرکوب مستضعفین کدام چماق و کدام گلوله نزد نئولیبرالها بهتر از چماق بسیج و گلولهی نیروی انتظامی؟ هم فال است و هم تماشا. مگر پس از ارتکاب آبان ۹۸ قاه قاه نخندیدند؟ مگر نگفتند ما هم صبح جمعه فهمیدیم؟ مسببان اصلی آبان ۹۸ اگر به دار آویخته شده بودند امروز دوباره همان سناریوها برای اجرا روی میز مقامات دولت قرار نمیگرفت.
جالب اینکه همزمان با تحولات فوق، یک «قهرمان پرتاب میکروفون» هم دیروز با افتخار فاش کرد که برنامه این است که ایران هم مثل شیخنشینها بشود «گاو شیرده غرب». حتما ایشان مطلع است که ویژگی مطلوب شیخنشینهای منطقه برای غرب، غیر از توان شیردهی، این است که بهرهمند از خشنترین ابزار سرکوب طبقات مستضعف و محروم هستند؛ مجهز به آخرین فناوریهای ارّه. فیالواقع استاد جامعهشناسی مملکت میفرمایند یکدست ارّه برقی و یک دست شیر نفت، رقصی چنین در آغوش ترامپم آرزوست! چماق سوریههراسی و هویج کشف حجاب و رفع فیلترینگ همه بهانه بود برای صاف کردن جادهی استعلا و استیلای دلار.
به نظر میرسد طراحان پشت صحنه قضایای این روزها همه را به حجاب و فیلترینگ سرگرم کردند تا چوب حراج به وجه رایج مملکت بزنند و جاده را برای استیلای دلار در اقتصاد ایران صاف کنند. هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتن پول ملی خود برنخاسته بود. آنها که عهدهدار امنیت جمهوری اسلامی هستند اگر امروز هشیار نباشند، فردا که ایران جولانگاه جولانیها شود کارشان سختتر خواهد بود.
ایکاش رئیسجمهورِ نهجالبلاغه خوانِ ما، فراموش نکنند که بر اساس آمار و دادههای انتخابات، مهمترین نقش را در پیروزی نهایی ایشان بر رقیب، رای سه دهک محروم جامعه و رای روستاییان ایفا کرد. اینکه بعد از چند ماه دستاورد دولت بشود آزادسازی واردات آیفون ۱۶، حاکی از انحراف و جابجایی اولویتها است. ظاهراً برای برخی عناصر دولت پیگیری مطالبات آنها که در انتخابات شرکت نکردند مهمتر از پیگیری مطالبات کسانی است که در انتخابات شرکت کردند. آقای رئیسجمهور نباید اجازه دهند اقشار و گروههای خاصی دولت را گروگان بگیرند و به سمت مقاصد و منافع خاص خود هدایت کنند و در این میان طبقات محروم و اقشار مستضعف ذبح شوند. همانگونه که دولت اصلاحات توسط یک تیم بحرانساز گروگان گرفته شد و پایگاه مردمیاش از دست رفت و در آزادترین انتخابات با سنگینترین شکست مواجه شد.
ما موفقیت رییسجمهور را موفقیت خودمان میدانیم. این نقدهای خیرخواهانه هم از این روست که نمیخواهیم بازارگرایان افراطی و سرنگونی طالبان حکومتی که در روزنامههایشان در وصف «بهار دمشق» غزلسرایی میکنند با طرحهای تسلیمطلبانه سقوط دولت دکتر پزشکیان را تسهیل و تسریع کنند.
#آبان۹۸
#مستضعفین
#نئولیبرالیسم
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شهید سلیمانی در نظم جمهوری اسلامی هم نمیگنجید!
🔻 او میگفت اگر شهید نشوم با دادگاههای جمهوری اسلامی چه کنم/ دادگاه جمهوری اسلامی به معنای حافظ قواعد موجود است/ او همانطور که مقهور نظم غرب نبود در نظم داخلی هم نمیگنجید
🔴حجتالاسلام دکتر احمد رهدار
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
آیا به سمت شوک درمانی می رویم؟!
قریب سه دهه است که روند بی ثباتی اقتصادی در ایران در کنار همه پیشرفت ها و توسعه زیرساخت ها و خدمت رسانی و توزیع امکانات مختلف در سطح کشور ادامه دارد؛ افزایش هزینه های زندگی اعم از هزینه های بهداشت و درمان، آموزش، تهیه مسکن و سایر در این سه دهه چشم گیر است. روندی که از ابتدای دهه 90 با اجرای سیاست های هدفمندسازی یارانه ها، بصورت تصاعدی افزایش یافته است.
اما با این وجود هیچ اجماع کارشناسی در کشور وجود ندارد؛ یک طرف جمعیت کثیری از کارشناسان اقتصادی قرار دارند که طی این سه دهه همین سیاست ها و نسخه ها را تجویز کرده اند و کماکان راه حل شان همان است یعنی بازار آزاد، آزادسازی اقتصاد، واقعی کردن قیمت ها(گران سازی)، حذف یارانه ها یا تبدیل یارانه ها به نقدی، سبدکالا برای جبران کاستی ها، ادامه خصوصی سازی و ... .
در این دسته هم اقتصاددانانی وجود دارند که خیلی علنی و با افتخار خود را لیبرال معرفی می کنند و هیچ ابایی ندارند و لیبرالیسم را راه نجات اقتصاد کشور می دانند و هم اقتصاددانان حزب اللهی و متدین که می گویند لیبرالیسم را قبول ندارند و خود را علیه لیبرال ها تعریف می کنند.
در مقابل این جمعیت کثیر کارشناسان، اقلی از کارشناسان هم با این راه کارها و سیاست ها مخالفند و نتیجه وضعیت فعلی را ادامه این سیاست ها و نسخه ها می دانند.
گوش دولت ها و حاکمیت هم در دست همان جبهه کثیر کارشناسان است. ظاهراً یا باطناً هم حاکمیت(ارکان و بدنه کارشناسی) هم معتقد به این مسیر است و قرار نیست بازگشتی داشته باشند از این مسیر.
با این وجود، هیچ گفتگوی کارشناسی سازنده ای هم بین این دو طیف کلان دیده نمی شود. بیشتر زد و خورد رسانه ای است.
من کارشناس مسائل اقتصادی نیستم اما بی اطلاع از اقتصاد سیاسی و مکاتب اقتصادی هم نیستم و به نظر حقیر، این ره که می رویم به ترکستان هم نمیرسد! سرانجام این راه را فروپاشی می دانم.
با این وجود معتقدم گفتگوی کارشناسی بصورت مستمر مفید است. حالا آن دسته از اقتصاددانانی که با افتخار از لیبرالیسم می گویند شاید قائل به گفتگو نباشند ولی طیفی از اقتصاددانانی که بالاخره خود را مسلمان و حزب اللهی و علیه لیبرالیسم تعریف می کنند چرا گفتگو نمی کنند؟ چرا گفتگویی شکل نمی گیرد؟
اگرچه تصمیم گیری درباره اقتصاد امروز به دست سرمایه داران انجام می شود و واقعیت این است که اقتصاد ایران را سرمایه داران انحصاری و شاید الیگارشی مدیریت می کنند اما اجماع کارشناسی اگر به وجود بیاید و پشتوانه مردمی داشته باشد می تواند جلوی این سیل وحشی و ویران گر را بگیرد.
نرخ ارز روز به روز بالاتر می رود؛ تفاوتی هم در دولت رئیسی یا روحانی یا پزشکیان در این سیاست ها نیست. سفره مردم روز به روز کوچک تر می شود؛ تورم و افزایش نرخ ارز کمر اقتصاد ایران را شکسته و این وضعیت فقط به نفع طبقه دارا و ثروتمند جامعه است که دارایی شان -اعم از ملک و شرکت و ... - مطابق با تورم بیشتر و بیشتر می شود.
اما نه تنها خبری از توقف این روند نیست بلکه اخبار نگران کننده ای درباره سیاست #شوک_درمانی نیز درباره نرخ انرژی هم وجود دارد. اگرچه نرخ آب، برق و گاز در این مدت افزایش یافته اما گرانی گازوئیل و بنزین باتوجه به اظهارات مقامات، دور از انتظار نیست.
اخیراً نیز یک خبرنگار اقتصادخوانده که از لیدرهای رسانه ای نئولیبرال ها در ایران است هم با افتخار از سیاست شوک درمانی و مثال زدن آلمان و چین هم سخن گفته و تجویز کرده که یک شبه همه چیز را گران کنیم بعد هم پلیس و بسیج را به میدان بیاریم برای سرکوب معترضین!
هرکسی که اندکی تحلیل داشته باشد می داند این روند، سرانجامی به سوی آشوب دارد؛ چین و آلمان یا هر بلد کفری که این سیاست ها را اجرا کرده اند همراه با کشتار مردم بوده؛ آیا اسلام به ما اجازه اجرای این سیاست های غلط و فاجعه بار را می دهد؟ آیا از این سه دهه هیچ تجربه ای کسب نکرده ایم و قرار است مجدد دست به این سیاست های کثیف و خانمان سوز بزنیم؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
مهندس بازرگان - یکی از ریشه های «گفتمان تسلیم» در ایران
مرحوم مهندس مهدی بازرگان در جوانی برای تحصیل به اروپا رفت و سپس به کشور بازگشت و مقطعی رئیس دانشکده فنی دانشگاه تهران شد. علی رغم خیلی از کسانی که برای تحصیل به اروپا می رفتند بازرگان معتقد بود که بین علم و دین مخالفت و تضادی وجود ندارد و دین و علم تجربی با همدیگر سازگارند. باتوجه به اینکه خانواده مؤمن و مذهبی داشت خود نیز فردی متشرع بود و به همین دلیل تلاش می کرد تا با تألیفات خود نشان دهد که بین دین و علم سازگاری وجود دارد.
در همین سالها بود که بازرگان مطهرات در اسلام (۱۳۲۲ش) را، که در آن «کلیه احکام طهارت و نظافت اسلامی از دریچه تصفیه بیوشیمی و به استعانت قوانین فیزیک و شیمی و فرمولهای ریاضی مطالعه شده بود»، تألیف کرد.
و نیز راه طی شده را نگاشت (۱۳۲۷ش) تا ثابت کند که «بشر خاکی به پای خود و با تجربه و دانشی که طی هزاران سال کسب کرده است، همان راهی را طی کرده و میکند که انبیاء تعیین و ترمیم نمودهاند».
گرایش و تمایل بازرگان به تمدن و دستاوردهای غرب از این جهت نبود که باید با دین مخالفت کنیم و دین را دور بیاندازیم تا پیشرفت کنیم؛ نه؛ بازرگان می گفت این تمدن و پیشرفت غرب، در همان امتداد دین و رسالت انبیاء است!
این مدل بازهم یکجور تسلیم در برابر غرب بود؛ به تعبیر شهید مطهری تفکر بازرگان در «راه طی شده» به نوعی «سپر انداختن در مقابل مادیین» بود و کوچکترین خدمتی به توحید نمی کند!
بازرگان با همین مبنا بود که علی رغم حضور در دولت مصدق به عنوان رئیس هیئت مدیره موقت شرکت ملی نفت و سپس اولین مدیرعامل ایرانی شرکت ملی نفت ایران بعد از خلع ید انگلیس و علی رغم مشاهده کردن کودتای 28 مرداد 32 توسط آمریکایی ها و علی رغم زندانی شدن در دوره پهلوی، باز ماه های منتهی به انقلاب اسلامی در بهمن ماه 1357 تحت تأثیر جلسات و تعارفات و تشریفات نمایندگان سفارتخانه های آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و شوروی قرار می گیرد و در کتاب «انقلاب ایران در دو حرکت» که در سال 1362 تألیف کرده، می گوید قدرت های جهانی و دنیا انقلاب اسلامی را پذیرفتند و آماده همکاری با ما بودند و بعضاً از یکی دوماه قبل از انقلاب وقتی از سقوط شاه مطمئن شدند، در جلسات خصوصی به من تبریک می گفتند!
بازرگان در کتاب «انقلاب ایران در دو حرکت» معتقد است که انقلاب اسلامی دو حرکت داشت؛ حرکت اول یا حرکت رو به وحدت و مرکزیت را به اصطلاح ریاضی و علم میکانیک حرکت رو به مرکز (سانتریپ) centripte و حرکت دوم را که فرار از وحدت است حرکت گریز از مرکز (سانتریفوژ) cenripuge . یعنی پیش از انقلاب همه فعالیت ها و اقدامات به سمت وحدت و انسجام ملی بود اما بعد از انقلاب همه فعالیت ها به سمت اختلاف و انشقاق و تفرقه.
اگرچه در این کتاب هیچ سهمی از این اختلاف و تفرقه را سهم خود و جریان نهضت آزادی نمی داند و حاضر به پذیرفتن هیچ خطا و اشتباهی نیست و بیش از همه روحانیت را مقصر می داند اما باز برخی نقدهای دقیق و به حق را نسبت به انقلابیون مطرح می کند که جای تأمل و تدقیق دارد.
با این وجود وی معتقد است که ما قرار نبود که با غرب و در رأس آن -آمریکا- در بیفتیم و مقصر اختلاف بین انقلاب و آمریکا و حتی مقصر جنگ تحمیلی صدام و رژیم بعث علیه ایران، خود ماییم!
بازرگان آدم متدین و متشرعی بود اما به نظرم این بی انصافی و تحلیل غلطش هم ناشی از همان مبنای ساده اندیشی و تسلیم در برابر قدرت غرب بود هم ناشی از لجاجت و ناراحتی هایش بعد از استعفا دولت موقت!
بازرگان با وجود اینکه خود به ظلم های تاریخی آمریکا در حق ملت ایران تا لحظه سقوط شاه و حتی تلاش برای کودتای نظامی و سرکوب سنگین مردم، اما خام اندیشانه و ساده لوحانه معتقد است که آمریکای آن روز - جیمی کارتر - حاضرند ما را بپذیرند به شرطی که ما شعار علیه آنها ندهیم و با آنها مذاکره کنیم. او از یک طرف می گوید اسلام از سیاست جدا نیست اما به صراحت می گوید که ما هیچ رسالتی برای مبارزه با ظلم های جهانی و دفاع از مستضعفین نداریم.
کسانی که بازرگان و نهضت آزادی ایران را به خوبی می شناسند متوجه می شوند که جریان اصلاحات از دهه 70 به این طرف، هیچ حرف و سخن تازه ای ندارند به جز تکرار همین حرف های بازرگان. حرف هایی که اول انقلاب مطرح می کرد. بازرگان فکر می کرد مشکل آمریکا با چند تریبون در نماز جمعه و شعار «مرگ بر آمریکا» است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3