عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 بازشدن قسمتهایی از جاده شطعلی #خبر_خوب 🔻شرکت نفت بعد از اعتراضات گسترده به دستور وزیر نفت، بخشه
🔴 چند نکته مهم درباره آبگیری #هورالعظیم
🔹در این دوسه روز، برخی از رسانههای منتسب به دولت، نفت و نهادهای انقلابی صرفاً برای #امیدبخشی و به قول خودشون مصلحت و روحیه تهدیدمحوری که این مطالبه باعث سوءاستفاده دشمنان شده و وهابیت سوءاستفاده میکنه و حتی بخاطر اختلاف سیاسی با یه روحانی رسانهای، سعی کردند اصل گزارش راجع هور و اصل مطالبه رو به انحراف بکشانند که هورالعظیم آب داره!!
لازمه به چند نکته اشاره کنیم:
1⃣ اولاً، اگه کامل پرآب بود پس امروز چرا با بیل مکانیکی چندین نقطه جاده شطعلی را شکاف دادند که جریان آب بیشتر بشه؟ و حتی سپاه تصمیم به انفجار داشته اما استانداری و شرکت نفت و آبوبرق همراهی نکردهاند!
2⃣ ثانیاً، چرا متوجه نیستید که هور خیلی خیلی بزرگه. نمیشه از قسمتهایی که آب داره فیلم بگیرید و بعد بگید هور آبگیری شده! یه آقایی رفته یه قسمتی از هور که عمق یک و نیم تا دو متری داره و بعد ادعا کرده همه جا همینجوره!
3⃣ ثالثاً، تا روز چهارشنبه عصر که ما گزارش تهیه کردیم، آب اطراف تاسیسات نفتی به اندازه نیم متر بود! همین نیممتر کافی بود تا توی نقشههای هوایی و ماهوارهای و همچنین فیلمهای هوایی با هلیکوپتر و هلیشات، این قسمت هور آبی نشون داده بشه! کافی بود کسی حضوری بره و در اطراف تاسیسات و چاهها خوب بچرخه!
4⃣ رابعاً، هیچکسی ادعا نداشته که آب از کرخه وارد هور نمیشود! ادعا این است که آب از شمال به جنوب وارد نمیشود و دهها کیلومتر حتی همان آب نیممتری تا یک متر را هم ندارند!
5⃣ خامساً، کسی ادعا ندارد که با باز کردن دژشطعلی کل مشکل سیلاب حل خواهد شد! ما مدعی هستیم بخشی از مشکلات سیلاب دشتآزادگان، بستان، سوسنگرد و دهها روستا به مدت چند روز حل خواهد شد. بخشی از مشکلات نه همه مشکلات!
6⃣ سادساً، باز کردن دژشطعلی، باعث میشود که هور آبگیری کند و بخش مهمی از منشا ریزگردهای خوزستان طی سالهای اخیر حل گردد!
7⃣ سابعاً، تاسف برای برخی رسانههای وابسته به دولت و نفت و نهادهای دیگر باقی ماند! تاسف برای عموم رسانههای خوزستانی باقی ماند که در این برهه حساس پای کار مطالبهگری نیامدند و هرکس به یک بهانه از زیر علم مطالبهگری انقلابی خارج شدند! یک عده به بهانه حامی دولت بودن، یک عده بعلت وابستگی به نفت، یک عده به علت وابستگی به برخی نهادها و تحلیلهای آبکی و تهدیدمحور و یک عده هم بخاطر اختلافات و فرعیات و سادهاندیشیها!!
🔹و آفرین به عموم مردم و فعالان مجازی انقلابی. همینکه این مطالبهگری انقلابی، یک وزیر پرمدعایی چون زنگنه را پای کار آورده و باعث شد به خوزستان سفر کند و باعث شکاف چندین نقطه از جاده شطعلی شده، مورد رضایت حق تعالی و خلق خداست.
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
5.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 شعر جالب مادر شهیدان فرجوانی درباره #هورالعظیم و #نفت
🔻روز گذشته چند دقیقهای در محضر حاجیه خانم عصمت احمدیان، مادر شهیدان فرجوانی از بانوان انقلابی کشور و خوزستان بودیم...
🔹از این شیرزن خواستم جملهای درباره حمله وزیر نفت به منتقدین بگن، ایشونم اینطور جواب داد که ...
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
یه خوبی بانکها هم اینه که روز تولدمون رو هم بیادمون میارن، حتی اگه دیگران تبریک نگن و خودمون هم یادمون رفته باشه از روز تولد خودمون 😅😅
تولد خودم مبارک 😄
#موقت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این یکی از نقاطی هست که دیروز جمعه با بیل مکانیکی توسط شرکت نفت باز شده.
کاش کسانیکه این چند روز در دفاع از نفت یا به اسم مصلحت یا به بهانه اینکه سوءاستفاده دشمنان!، این فیلم ها رو که میبینند توبه کنن. نیازی به عذرخواهی از من و امثال من نیست و من همه رو حلال میکنم اما برخی سعی کردن با مخالفتهای کور، اصل مسئله رو فدای اختلافات خودشون با یه بنده خدای دیگه کنن.
ببینید تو رو خدا آب با چه سرعتی داره وارد جنوب هور میشه تازه این یه قسمت از جاده چندکیلومتری شطعلی هس.
اگر #دژ_شطعلی رو منفجر میکردن حجم آب، به اندازه ۲۰،۳۰ برابر این دریچه وارد جنوب میشد.
پ.ن: این فیلم رو یکی از دوستان خوزستانی، علی آقابابایی دیروز عصر (جمعه ۲۳ فروردین) گرفته.
#هورالعظیم
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 این یکی از نقاطی هست که دیروز جمعه با بیل مکانیکی توسط شرکت نفت باز شده. کاش کسانیکه این چند روز
امروز از طرف شرکت نفت از ما خواستند به هور برویم و نتایج باز کردن دو کانال بر جاده شطعلی را برای مردم گزارش کنیم
من نتونستم با اکیپ نفت به هور برم اما دوست خوبم #محمدامین_غفاری، خبرنگار تسنیم
با اکیپ نفت به هورالعظیم رفت.
گزارش خیلی خوبی داره آماده میکنه که منتشر کنه.
خداقوت امینجان
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 چاره همان است که گفتیم
#سیل_خوزستان
1⃣ روز اول #سیل_خوزستان به صراحت نوشتم مسئولیت بحران در خوزستان را مرکز باید بعهده بگیرد و مدیریت امور باید بدست نیروهای مسلح بیافتد. اما نه مرکز عمق بحران را درک کرده و نه امور رسماً به نیروهای مسلح، ارتش یا سپاه واگذار نشده. لذا مدیریت یکپارچه و قاطعی را شاهد نیستیم.
🔹حالا دوهفته از سیل گذشته، حجم سیلاب و حجم تخریب و خسارات بالاتر رفته، هوا گرم شده، نیازها بیشتر شده، نارضایتی عمومیت پیدا کرده، دردها عمیقتر شده!
2⃣ علیرغم امداد دستگاههای دولتی و کار شبانه روزی برخی دستگاهها، فعالیت جهادی و نیروهای مسلح، اما والله قسم در هر منطقهای رفتم فقط مردم بودن و گروههای جهادی، گاه تجهیزات سپاه و نفت و شهرداری هم بودن، اما در هیچ محوری، مسئول و فرمانده مشخص نداشته!
🔹در هر محور چندصدنفر مشغول کمکرسانی هستند. نه مسئولی، نه فرمانداری، نه شهرداری، نه بخشداری، نه فرماندهای، نه سرهنگی.
3⃣ هنوز هم معتقدم:
🔹اولاً مرکز باید مسئولیت را بگیرد و استانهای معین واقعا پای کار بیایند. تا حالا خبر دقیقی از حضور آنان نیست حضور استانهای معین محکم و جامع نیست.
🔹ثانیاً مدیریت باید رسماً بدست #نیروهای_مسلح بیافتد. شرایط اینجا با شرایط جنگی هیچ تفاوتی ندارد. دولتیها نمیتوانند. در برخی مناطق اصلاً نیروهای دولتی جرات حضور در بین مردم را ندارند.
🔹ثالثاً هر منطقه یک مدیر و یک فرمانده میخواهد که روی سیلبندها وتخلیه آبها وتوزیع خدمات و اقلام نظارت کند. در هیچ منطقه بنده فرمانده میدان ندیدم. هرمنطقهای رفتم مهمترین درخواست مردم هر منطقه درخواست مسئول و فرمانده بوده. لازم است برای هر منقطه و محور، یک مسئول و فرمانده بگذارند آن هم کسی که حداقل به شرایط منطقه آگاه باشد، بتواند با مردم و بزرگان و گروههای جهادی تعامل کند و همه را مدیریت کند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
18.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 منطقه گلبهار اهواز همانند سایر مناطق به فرمانده نیاز شدید دارد
🔻گزارش کوتاهی از منطقه گلبهار
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
گزارش کارشناسی هیئت علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان حَکم بین رسانه ها، مردم و دولت
این بازدید روز جمعه 23 فروردین ماه پس از بازگشایی کانالهایی در روز 5شنبه انجام شده و همه منتقدها این گزارش رو قبول دارند.
پ.ن: به خوبی مواردی که ما و رسانههای انقلابی بهش انتقاد داشتیم رو در جمع بندی گزارش ببینید.
فیلم گزارش در پست بعد 👇
eitaa.com/BDON_SANSOR/11094
✅شما هم #بدون_سانسوری شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
50.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش کارشناسی هیئت علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان حَکم بین رسانه ها، مردم و دولت
این بازدید روز جمعه 23 فروردین ماه پس از بازگشایی کانالهایی در روز 5شنبه انجام شده و همه منتقدها این گزارش رو قبول دارند.
روز جمعه 👇
🔹 600 میلیون متر مکعب از هورالعظیم همچنان خالی است که پس از بازگشایی درحال آبگیری است.
🔹 سرعت و دبی انتقال آب به حوضچه ها مناسب شرایط سیل آسا نبود و باید باز میشد.
🔹 ارتفاع پل حدفاصل شطعلی به نحوی است که باید اول پر شود و بعد منتقل شود که به این ارتفاع نیاز نبود.
🔹 از #امروز که نفت شکافها رو زد دیگر نفت مانعی نیست و از اول رو نمیتوانیم نظر دهیم.
🔻متن کامل گزارش در سایت دانشگاه شهید چمران اهواز 👇
https://b2n.ir/34467
✅ #داود_مدرسی_یان:
#ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 مدافعان نفت یا محافظان مصلحت؟
🔹تالاب هورالعظیم در غرب خوزستان و مشترک بین ایران و عراق است. دو سوم آن در عراق و یک سوم آن در ایران واقع شده.
🔹هور هزاران سال، محل کشاورزی، دامداری و ماهیگیری و زیست جانوران مختلف آبی بوده.
قسمت زیادی از بخش عراقی هور در زمان صدام خشک شد و قسمت قابل توجهی از بخش ایرانی آن نیز از سال 81 در دولت سیدمحمد خاتمی و با وزارت بیژن نامدار زنگنه با هدف کشف و استخراج نفت و باتوجه به "ارزانی تجهیزات و تأسیسات زمینی نسبت به دریایی" خشک شد.
🔹روند خشکی هور در دولت محمود احمدی نژاد و پس از آن در دولت حسن روحانی باید تصدی مجدد بیژن زنگنه بر وزارت نفت دنبال شد.
🔹جالب تر آنکه در این دوران یعنی از 92 به این طرف، معصومه ابتکار در جایگاه ریاست سازمان محیط زیست و همچنین بیژن زنگنه در جایگاه وزارت نفت، چندین مصاحبه علیه مسئولین نفتی دولت قبل(یعنی دولت احمدی نژاد) داشته اند که آنها هورالعظیم را خشک کرده اند و به این روز انداخته اند!
🔹اما نقشه های ماهواره ای و هوایی طی چند دهه اخیر اثبات می کند که هورالعظیم دقیقاً از سال های 80 و 81 خشک شده و تا این سالها ادامه پیدا کرده است و حتی در دوران آقای روحانی شدت بیشتری یافته؛
🔹هورالعظیم خشک شده از سال های ۸۹_۹۰ به "یکی" از منشأهای ریزگرد تبدیل شد. طی این دو دهه اعتراضات علمای خوزستان، فعالان محیط زیست و برخی از رسانه های استان بر اراده نفت تأثیری نگذاشت؛ تا اینکه در سال های اخیر ریزگردها به 21 استان تسری پیدا کرد و حتی به تهران رسید!
🔹بعد این ماجراها و اعتراضات گسترده مردمی، بخشی از هور را بصورت مدیریت شده آبگیری کرده اند. اما بگونه ای که به تأسیسات نفتی آسیبی وارد نکند!
🔹اکنون که رودخانه کرخه و دز طغیان کرده اند و سیلاب، روستا به روستای غرب خوزستان را غرق کرده و به شهرهای بستان، سوسنگرد، رفیع، حمیدیه و ... نیز رسید و خسارات فراوانی به بار آورد، مدیران ارشد دولتی در کشور و خوزستان مدام ادعا می کردند بحران را مدیریت کرده اند و خوزستان مشکلی ندارد. به همین دلیل، مرکز و سایر استان ها هیچ اطلاعات دقیقی درباره وضعیت خوزستان، از سوی مسئولین دولتی و صداوسیما و سایر رسانه ها دریافت نمی کردند!
🔹برخی از فعالان رسانه ای و مجازی به فکر چاره افتادند و بعد از بررسی متوجه شده اند که روند ورود آب هورالعظیم از سمت شمال به جنوب مدیریت شده است و بطور کامل آب باز نیست. ما با حضور بر سر جاده و دژ شطعلی متوجه شدیم که این جاده و دژ، جریان و فشار آب را کنترل کرده و به وسیله دریچه های کوچکی به بخش جنوبی هور می رسانند و نیاز است که دژ یا بخش هایی از جاده شطعلی منفجر شود.
🔹با طرح انتقاد و مطالبه گری انقلابی و منطقی از مسئولین دولتی و نفت خواسته شد که این دژ را شکافته تا آب به سرعت وارد بخش جنوبی هور شود تا بخشی از مشکلات سیلاب در رفیع و بستان و دشت آزادگان حل شود.
🔹وزیر نفت به محض انتشار گسترده انتقادات به خوزستان سفر کرد و در بدو ورود منتقدین را تحت تأثیر القائات دشمن خواند!
🔹در این بین برخی از رسانه های وابسته به نفت، رسانه های دولتی، برخی از رسانه ها همچون فارس و وطن امروز، برخی فعالان مجازی بعلت اختلاف و کینه از یک روحانی فعال مجازی، به بهانه دفاع از نفت و به زعم خودشان دفاع از نظام! چون مور و ملخ به هور ریختند و با تصویربرداری هوایی از بخش آبگیری شده هور و بخش کم عمق اطراف چاه های نفتی، به منتقدین حمله گسترده کرده که شما تحت تأثیر دشمن قرار دارید!
🔹اما حجم مطالبات مردمی به حدی رسید که نفت مجبور شد چندین نقطه از روی جاده شطعلی را با بیل مکانیکی بشکافد تا حجم آب با فشار حیرت انگیز از شمال به جنوب وارد شود.
🔹اگرچه نظام جمهوری اسلامی عامل خشکی هور نبوده و این دولت ها بوده اند که هور را خشک کرده اند اما اقدام نابخردانه این دوستان انقلابی، با توجیهات و انعکاس گزارش های ناقص، نظام را مقابل خواسته مردم قرار دادند!
🔹اگرچه مطالبهگری انقلابی در در این قصه جواب داد اما باید این حضرات با رسانه های عریض و طویل خود تعیین تکلیف شوند که مدافع مردم و نظام و اسلام اند یا مدافع ضعف ها و جفاهای دولت ها و برخی وزرا به ایران و خوزستان و محیط زیست؟ چرا سعی کردند تا دولت و وزارت نفت را از زیر انتقادات و مطالبات بحق مردمی فراری دهند و بچه های انقلابی را مقابل هم قرار دهند؟ اینها از کجا خط می گیرند؟ چرا حالا که بخش هایی از جاده شطعلی شکافته شده، حاضر نیستند عذرخواهی کنند؛ بلکه هنوز در حال تخریب و حمله اند!
🔹 در آخر باید گفت، اگرچه برخی از جادههای بین حوضچهها شکافته شده اما به لحاظ زیست محیطی و علمی، اساساً حوضچهبندی هور از اول غلط بوده و وزارت نفت باید نسبت به تغییر تجهیزات خود به تجهیزات آبی اقدام کند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
برخی دوستان لطف میکنن و میگن چرا تبادل نمیکنید کانال رو
من حقیقت فرصت و روحیه تبادل اصلا ندارم
خودتون اگه میدونید کانال مفیده، نشر بدید و دعوت کنید
تشکر