🔴 چندنکته ای درباره عنوان #دولت_سایه سعید جلیلی
🔹اصطلاح "دولت سایه" (Shadow Government) هم معنای منفی دارد هم مثبت؛ درمعنای منفی، برای توصیف گروهی صاحب نفوذ وپشت پرده و دولت مخفی استفاده میشود، اما به معنای مثبت، جایگاهی برای مخالفان دولت است که برای گرفتن دولت آینده برنامه ریزی کنند.
🔸اگر این حقیر درابتدا میخواستم نام مناسبی برای این حرکت آقای #جلیلی بگذارم حتماً از عنوان دولت سایه استفاده «نمی کردم.» به این دلیل که دولت سایه مفهوم بومی نیست و دراذهان عمومی بیشتر معنای منفی اش جا افتاده تا مثبت! اگرچه امروزه درچندین نظام سیاسی دنیا از این مفهوم استفاده میشود.
🔹دولت سایه آقای جلیلی، یک کار مردمی و کارشناسی و تخصصی یا بهتر بگویم یک کار اندیشکده ای است. صدها کارشناس در حوزه های مختلف نشستند و درباره مشکلات و مسائل عرصه های مدیریتی کشور با مدیران مربوطه و با فعالان میدانی هر عرصه جلسه گذاشتند و بحث کردند تا به طرح و برنامه اجرایی برسند.
🔸این کار ارزشمند کجا و مفهوم منفی دولت سایه در غرب کجا! مخالفین آقای جلیلی که در این سالها بدترین برچسب ها را به او روا داشتند هم بیشترین نقش منفی سازی از حرکت دولت سایه ی وی را در اذهان عمومی و رسانه های داخلی ایفا کردند. درحالیکه اگر این کار علمی و عملی را یکی از خودشان انجام می داد، بیشترین بهره را از آن می بردند!
🔹بین سیاسیون ایرانی و احزاب داخلی تاکنون یک مورد را نمی توان پیدا کرد که حرکت جمعی شبیه به جلیلی انجام داده باشد. تاکنون احزاب و تشکلهای سیاسی فقط دور هم جمع شده اند و گعده های سیاسی و شبکه سازی هرمی و فعالیت انتخاباتی از خود بروز داده اند.
🔸اولین بار است که سیاستمداری، سعی کرده با کار کارشناسی وطرح ریزی وبرنامه ریزی مدل جدیدی از فعالیت سیاسی و اجتماعی را ارائه کند که البته قابل الگوگیری است؛ آقای جلیلی در انتخاب اسم و عنوان به نظر می توانست بهتر عمل کند.
🔻درباره کلیت، جزئیات و نواقص دولت سایه بازهم خواهم نوشت.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 تفاوت رای گفتمانی و پادگانی چیست؟
🔹رای گفتمانی، یعنی افراد، طبق شاخصهای دینی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی، نامزدی را انتخاب میکنند که بیشترین میانگین را در این شاخصها دارد ولی رای پادگانی، کدخدا یا بزرگ سیاسی یا شیخ یا فرمانده، میگوید به فلانی رای دهید، همه به او رای میدهند. پادگان همانطور که از نامش مشخص است یعنی رای از سر اجبار، ترس، دستور و فرمان از بالا!
🔸در رای گفتمانی، آحاد جامعه آزادی عمل و اختیار دارند که بر مبنای تحلیل خود، به فردی رای دهند؛ در رای پادگانی اما آزادی عمل وجود ندارد. افراد باید به حرف بزرگ سیاسی یا اجتماعی یا قومی گوش دهند؛ اگر عمل نکردند در آن جرگه نیستند!
🔹در آرای پادگانی، به خلاف گفتمانی، انتخاب نامزد براساس هم قبیلگی سیاسی یا اجتماعی است و شایستگی نامزد، ملاک و معیار انتخاب افراد نیست. آنچه برای بزرگان اصولگرا و اصلاحطلب جذاب است رای پادگانی است نه گفتمانی!
🔸این غلظت در بین جریان اصلاحطلبی بیشتر است و بزرگان اصولگرا هم خیلی اشتیاق دارند که آرای بدنه انقلابی، بصورت پادگانی برای آنها بسیج شود.
🔹به نظر این حقیر آنچه ارزشمند است آرای گفتمانی و رای آحاد جامعه بر مبنای اندیشه، فکر، تحلیل و بررسی است؛ من معتقدم تکتک افراد جامعه باید سیاسی باشند و سیاست بفهمند. وگرنه رای پادگانی اجازه فکر و نقد به افراد جامعه نمیدهد و افراد بعد از مدتی یا افسرده میشوند یا سیاستزده و فراری از دنیای سیاست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 سال۹۲ بعد از انتخابات ریاست جمهوری، همینها هم شروع کردند به حمله و هجمه به #سعید_جلیلی و حامیانش. بزرگان اینها در برخی نهادهای انقلابی، دینی و تبلیغی، سعی کردند ماها را از هرجایی میتوانند حذف کنند. با برخورد امنیتی، با برچسب، با تهمت و...!
🔹حالا هم همان رویه را در پیش گرفتندالبته که نمیتوانند. ما آنروز در موضع ضعف بودیم و دایره تاثیرمان کوچک. اما امروز این جریان بسیار مقتدر و پردامنه است. حتماً نمیتوانند کاری کنند. ۹۰ درصد بدنه آنها، دلسوز کشور و انقلاب است اما برخیشان متوجه نیستند و فکر میکنند میتوانند با حذف بچههای کف میدان به هدف برسند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 یکی از مصائب ما در سهسال دولت شهید #رئیسی، "برخی" افراد و جوانانی بودند که به اسم انقلابی، وارد دولت شدند، معاون وزیر شدند، در وزارتخانهها و استانداریها و ادارات کل بهکارگیری شدند ولی نه قدم بلندی برداشتند، نه تحولی آفریدند، نه خدمتی به مردم و جریان انقلابی کردند! رفتند و هضمشدند.
🔹تازه به مطالبهگریها هم پشت کرده و مطالبهگران را عافیتطلب، مسئولیتگریز و تنبل نامیدند و به حزباللهیهای منتقد رئیسی هم تاختوتاز میکردند!
🔸متاسفانه به انتقادات و مطالبات مردم گوش نکردند و فکر میکردند همیشه در قدرت میمانند!
🔻آمدن #پزشکیان حتماً باعث ریزش اینها میشود. آنها نانِ مطالبهگریهای بچههای کف میدان را خوردند ولی وقتی به قدرت رسیدند، فراموشکار شدند!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
15.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بدون شرح!
برای نیروهای کف میدان
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تا امروز اصلا بابک زنجانی را ندیدهام / دادگاه کرسنت در حال برگزاری است؛ اکر ابعادش برای مردم باز شود، از ترس مردم بابد دنبال سوراخ موش بگردند
🔹️دکتر سعید جلیلی در واکنش به ادعای ملاقات با بابک زنجانی، ضمن رد این ادعا گفت که نزدیک شدن به موعد اعلام رای دادگاه متخلفان موضوع کرنست، صداها را در این زمینه بلند کرده است.
🔹️وی درباره فضاسازیها پیرامون دعوت به مناظره درباره کرنست افزود: در مورد کرسنت که من عرض کردم؛ جای متهم در دادگاه است نه در مناظره. من معتقدم که اگر ابعاد پرونده کرسنت برای مردم عزیز روشن بشود متهمان پرونده باید به دنبال سوراخ موش بگردند، آن هم از ترس مردم نه از دادگاه و احکام اینها، از ترس افکار عمومی چرا که باید پاسخ بدهی بابت خیانتهایی که صورت گرفته است. خوشبختانه احکام زیادی در پرونده کرسنت صادر شده است و افرادی که در این قضیه متهم بودند محکوم شده اند.
🔹️همین دروغهایی گفته میشود مانند دیدار با بابک زنجانی، نشان میدهد که کسانی از اتهامات و مفاسد بزرگ و رفتارهای غلطی که به بیت المال و منافع مردم ضربه زده، امروز فرار روبه جلو میکنند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 برخی دوستان، بعد از انتخابات منفعل شدند و فکر میکنند سالهای سیاه ۹۲ تا ۱۴۰۰ دوباره تکرار خواهد شد و کشور دوباره در #چاه_برجام میافتد. به عزیزان عرض میکنم نباید اجازه دهیم این خطای فاحش تکرار شود. دولت نمیتواند و نباید خلاف قانون کشور عمل کند و مجدد کشور را دچار چالش کند!
🔹در سالهای ۹۲ تا ۹۶ که برجام اتفاق افتاد ما در موقعیت ضعف بودیم. افکار عمومی هنوز به رفع تحریم از طریق مذاکره با آمریکا بسیار امیدوار بود و مطالبه میکرد. امروز تجربه برجام پیش روی همه مردم است و اینچنین مطالبه اکثریتی هم وجود ندارد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 لزوم تشکیل کارگروهی ویژه بررسی عوامل کاهش مشارکت در انتخابات
🔹یکی از اولویت های همه ارکان نظام و مسئولین کشور و همچنین نخبگان و فعالان سیاسی و فرهنگی، بررسی عوامل کاهش مشارکت در انتخابات های اخیر است. نباید از این مسئله براحتی عبور کرد. نهاد انتخابات نباید در کشور تضعیف و کمرنگ شود. باید نقش و سهم هر چیزی در این رویه سالهای اخیر بررسی شود.
🔸یکی از ابزارها، ابزار نظرسنجی از کسانی است که در انتخابات شرکت نکردند. سهم نارضایتی اقتصادی، بی ثباتی و تورم، افزایش تبعیض و فقر، سیاست های فرهنگی فیلترینگ و گشت ارشاد، مخالفت با نظام، مخالفت با مسئولین، شورای نگهبان، سیستم اداری و بوروکراسی کشور و غیره باید جداگانه بررسی شود.
🔹پیشنهاد می کنم به مسئولین نظام که حتماً کارگروه تخصصی ویژه ای برای بررسی عوامل کاهش مشارکت در انتخابات تشکیل دهند؛ باحضور اندیشمندان سیاسی، جامعه شناسان، اصحاب رسانه، برخی نخبگان و کنشگران اجتماعی و عدالتخواهی و .. . سهم هر عامل بدرستی بررسی شود و راه حل ها هم ارائه و سپس اجرا شود.
🔸به نظرم به این جمله که می گوید: «انتخابات تمام شد ول کنید دیگه» اصلاً توجه نکنید. انتخابات تمام شد ولی باید برای حفظ فضای سیاسی کشور، کنشگری همه مردم، بررسی کاهش مشارکت، بررسی تهمت ها و تخریبها، بررسی تجارب موفق و ناموفق و زمینه حضور مردم در سیاست و اقتصاد و فرهنگ کار کرد.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 وقتی در برخورد با فساد مماشات شود، مفسد طلبکار میشود!
🔹این روزها ییژن زنگنه که دورههای فاجعهبار وزارت وی در نفت، یادمان نرفته، برای مسئله #فساد_کرسنت از #سعید_جلیلی درخواست مناظره کرده و آقای جلیلی هم در پاسخ گفته جای متهم در دادگاه است نه مناظره. احتمال میدهم جلیلی نمیخواهد قبل از صدور احکام دادگاه به این قضیه در فضای عمومی ورود کند.
🔸دوستانی که با امور حقوقی و پروندههای فساد اقتصادی آشنا هستند میدانند که گاهی اوقات پرداختن به یک پرونده در فضای رسانه یا ارائه بخشی از اطلاعات و اسناد آن "پیش از موعد"، "گاهی اوقات" به نفع مفسدان است.
🔹البته گاهی با انتشار اسناد، فشار افکار عمومی به پیشبرد آن هم کمک میکند. باید سنجیده عمل کرد کدام روش بهتر است. جدا از مسائل قانونی پرداختن به پروندههای قضایی قبل از صدور حکم، کسانی که در حوزه مبارزه با فساد کنشگری دارند باید بسنجند که چگونه عمل کنند. هر دو روش در جای خود، درست است.
🔸اگرچه ماجرای #فساد_کرسنت خیلی طول کشیده ولی امیدوارم قوه قضائیه ایران هم، احکام مرتبط با این فساد را، مثل محاکم داخلی انگلستان، هلند و آمریکا که درآن کشورها پروندههایی مرتبط با #کرسنت مطرح شده و در برخی موارد، برای طرف مقابل هم به اتهام پرداخت رشوه، محکومیت داشته، به سرانجام برساند! تازه کشور ما در این قضیه خسارت بیشتری دیده و ما باید زودتر عمل میکردیم!
🔹وقتی بررسی پرونده فساد زمانبر شود، مفسد، طلبکار هم میشود و کسانی که مانع فساد او شوند را متهم هم میکند!
جالب است اولین گزارش مربوط به این فساد توسط حسن روحانی ارائه شده؛ زمانی که دبیر شعام بود به رئیسجمهور وقت-خاتمی- نامه نوشت. در سال۸۴ جلوی اجرای این قرداد ننگین گرفته شد!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3