Modiryar | مدیریار
✍ تراوشات غیرعالمانه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️«بعضی از موارد غیر عالمانه از قبیل عدم ابتلای مجدد بیماران کرونا، گرفتاری سی میلیون هموطن و ترویج ایده ایمنی دستهجمعی از تراوشات آن مجموعه بود». این فرمایشات آقای وزیر بهداشت پس از استعفای ملکزاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت، در حکم فرید نجفی جانشین وی آمده است. جناب نمکی بزرگوار به مواردی که فرمودید چیزهای بسیاری باید اضافه شود. مثلاً همکارانتان گفتند خطر کرونا از آنفولانزا کمتر است، درصد مرگ این بیماری زیر سه درصد است، بچه ها مبتلا نمی شوند و بسیاری دیگر از این دست جملات که شاید سبب شد بیماری خطرناک و همه گیری وحشتناک و خانمان برانداز کرونا ساده به نظر بیاید.
▪️شاید همان اول که با زحمات شما و همکارانتان این بیماری تا آستانه کنترل کامل پیش رفت اگر این اشتباهات و ساده انگاشتن ها نبود زحمات شما بسیار کمتر می شد و مردم هم این قدر داغ نمی دیدند. حتماً یادتان هست دکتر حریرچی بعد از ابتلا با خنده و افتخار در مقابل دوربین اعلام کرد من هم کرونایی شدم!! از این دست اشتباهات کم نبوده و نیست. البته نباید این موارد سبب شود زحمات نادیده انگاشته شود ولی فقط باید به خاطر داشت حوزه کاری شما همچون خلبان هواپیماست که هرگز حق اشتباه ندارید چون اثرات اشتباهاتان مستقیم بر جان مردم می نشیند. امروز کشور روزهای پرخطری را سپری می کند. گویی هر لحظه منتظر خبر بدی هستیم. و نگران از این که کرونا درب خانۀ ما یا عزیزانمان را بزند.
▪️بعید است کسی باشد که در خانواده و اطرافیانش فردی مبتلا نداشته باشند. علاوه بر اینکه اکثر ما داغ دار عزیزان و هموطنانمان هستیم. آقایان! خانم ها! کرونا جدی است. خیلی جدی تر از آن چه برخی از مسئولین نشان دادند. آن روزها که هشتک های متعدد از رسانه ها پخش می شد ما کرونا شکست می دهیم، یا کلیپ های شادمانی و بعضاً رقص کادر درمانی برای روحیه بخشیدن به بیماران دست به دست می چرخید شاید هرگز فکر نمی کردیم کرونا شمع کیک تولد یک سالگی اش را وقیحانه فوت کند و به ریش همه کسانی که این بیماری را جدی نمی گیرند و یا پروتوکل ها و قوانین بهداشتی و همه گیری را رعایت نمی کنند بخنند.
▪️دو هفته که سهل است اگر یک ماه هم دولت کشور را تعطیل کند ولی مردم نخواهند و همراهی نکنند این بیماری از بین نمی رود. همه ما از کرونا و بدبیاری هایش خسته شدیم، اکثر ما بخاطر این اپیدمی دچار مشکلات اقتصادی شدیم و یا با کاستی های بسیاری دست و پنجه نرم می کنیم ولی متأسفانه آن چنان که باید در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و سلامت جدی نیستیم. باور کردنی نیست با این همه خطر هنوز عده ای ماسک نمی زنند، جشن تولد و عروسی برگزار می کنند و برای یک داغ مجلس عزا گرفته و چهل داغ دیگر بر سینه خانواده هایشان می نشانند.
▪️آقای وزیر بهداشت! ملک زاده رفت. ما هم در مقام قضاوت نیستیم که بگوییم آن چه حق است در جملات شما آمده یا معاون سابق شما یا شاید هم هیچ کدام! اما این را بدانید مسئول همه اتفاقات حوزه بهداشت و درمان کشور شما هستید. در انتخاب هایتان دقت کنید تا افرادی که به قول شما تراوشات غیر عالمانه دارند بر کرسی های مهم تصمیم گیری حضور پیدا نکنند تا با آزمون و خطا سلامت مردم به بازی گرفته شود. کرونا آموزه های رفتاری بسیاری برای همه مردم داشت. حالا بیشتر از گذشته دریافتیم که برای موفقیت در برابر دشمن مشترک باشد متحد باشیم و ما اصول را رعایت کنیم به قوانین سلامت و بهداشت پایبند باشیم تا بتوانیم مثل ماه های اول شیوع کرونا آن را کنترل کنیم.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۹، شماره ۸۵۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#چرخه_حیات_ساختمان
ساختمان دارای چرخه حیات گستردهای است که BIM در هر بخش از این چرخه مفید و دارای عملکرد است. چرخه حیات ساختمان شامل سه دوره پیش از ساخت، حین ساخت و دوره پس از ساخت است.
💢 مراحل چرخه ی حیات ساختمان:
1⃣ دوره پیش از ساخت:
از پیدایش ایده اولیه توسط کارفرما و یا طراح پروژه آغاز میگردد. فعالیت های طراحی، محاسبات، تصویرسازی، تهیه نقشه های اجرایی و جزئیات، برآورد مقادیر، در این دوره صورت میپذیرد که استفاده از فناوری BIM در این حوزه ها فوق العاده کاربردی و سودمند است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
2⃣ دوره حین ساخت:
شامل تجهیز کارگاه، تهیه برنامه های زمانی، مالی، تدارکات، انتخاب رنگ، جنس مصالح، نظارت، تهیه نقشه های چون ساخت و … است.
3⃣ دوره پس از ساخت:
مدیریت بهره برداری، نگهداری و تأسیسات، مدیریت مالی، کنترل هوشمند و… ساختمان صورت میپذیرد که در این دوره نیز BIM در برنامه ریزی و شبیه سازی و فرآوری اطلاعات لازم بسیار توانمند است.
💢 تعریف چرخه حیات ساختمان:
حال با درک این مفاهیم، میتوان تعریف کامل تری برای مدلسازی اطلاعات ساختمان یافت:
فرآیند توسعه و تولید مدل رایانه ای بهمنظور شبیه سازی و برنامه ریزی، طراحی، ساخت و عملیات اجرایی پروژه های ساختمانی است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
تعریف #شایستگی از منظر شاخص های مختلف مدیریت
#شایستگی_مدیران
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 خطبه ۱۵۷
در باب توشه آخرت
۞ فَتَزَوَّدُوا فِى اَيّامِ الْفَناءِ لاَِيّامِ الْبَقاءِ.
۞ مردم! در روزهاى فناپذير، براى روزگار جاودان توشه برگيريد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
آدمها نه به قشنگی حرفهای خود هستند نه به زشتی قضاوتهای دیگران.
#جملات_برگزیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
۷ گروهی که بیشتر در شغل خود شکست میخورند
برای رسیدن به #موفقیت_شغلی باید مهارتهای نرم و هوش احساسی را در خود تقویت کنید. مهارت نرم، شخصیت و نحوهی تعاملات اجتماعی فرد است. افرادی که به دنبال تغییری در خود نیستند نمیتوان انتظار آینده روشنی را برای آنها داشت. در ادامه، ۷ تیپ شخصیتی را معرفی میکنیم که چنین ویژگیای دارند و هرگز در شغل خود موفق نخواهند شد:
1⃣ کارمندانی که مدام در محل کار غیبت میکنند:
▪️افرادی که همیشه در حال غیبت هستند بیشتر وقت ارزشمند خود را تلف میکنند و همیشه در حال تعریف کردن یافتههای خود در مورد دیگران هستند. همین خصوصیت باعث میشود از وظایف کاری خود غافل شوند و هیچ تلاشی برای پیشرفت خود انجام ندهند، پس نمیتوان از چنین افرادی انتظار رسیدن به #موفقیت را داشت.
▪️به مرور زمان، اطرافیان آنها نیز به این نتیجه میرسند که چنین فردی لایق اعتماد نیست و ممکن است از تمام موقعیتهای ارزشمند که میتواند باعث #پیشرفت_شغلی آنها شود کنار گذاشته شوند.
2⃣ افرادی که همیشه مطیع دیگران هستند:
▪️این افراد همیشه هر چه مدیر و دیگران میگویند را میپذیرند و به سرعت #تسلیم نظر دیگران میشوند. این شخصیت هرگز توانایی «نه» گفتن و مخالفت با ایدههای اشتباه را ندارد و هر کاری که به او پیشنهاد میشود را قبول میکند.
▪️شاید فکر میکند با داشتن این خصیصه، مهربان و مطیع به نظر میرسد اما تنها خود را از پیشرفت بازمیدارد. در #محل_کار نمیتوان روی چنین افرادی حساب باز کرد و آنها را وارد پروژههای بزرگ کرد زیرا اغلب آدمهای بیاراده و بدون ایدهای هستند که هیچ نظری ندارند و تنها از دستآوردهای دیگران استفاده میکنند.
3⃣ افرادی که خیلی محافظهکار هستند:
▪️در مقابل #افراد_مطیع، محافظهکارها قرار دارند. علت محافظهکاری آنها این است که در جایگاه خود احساس راحتی میکنند و ترجیح میدهند موقعیت فعلی خود را حفظ کنند، حتی اگر به هیچ پیشرفتی نرسند.
▪️افراد #محافظه_کار اگر مدیر شوند سعی میکنند وقت خود را صرف نوشتن دستور کار کنند و به تیم خود بگویند چه کاری انجام دهند و از چه کاری دست بکشند. مدیران محافظهکار نه تنها به پیشرفتی نمیرسند بلکه به تیم خود هم اجازه ایده پردازی نمیدهند.
4⃣ افرادی که خود را قربانی میدانند:
▪️چنین افرادی فکر میکنند هر مشکلی در محل کار بهوجود میآید، تقصیر آنها نیست. افراد قربانی بهسختی مسئولیت #اشتباهات خود را به عهده میگیرند. شاید توجهی به زمانبندی پروژهها نداشته باشند، با همکاران به خوبی رفتار نکنند یا حتی مسئولیتی که به آنها واگذار شده را کامل انجام ندهند، اما هیچ وقت اشتباه خود را به گردن نمیگیرند.
▪️پافشاری این افراد برای بیگناه بودن و #قربانی دیگران بودن باعث میشود تا همکاران اعتماد خود را به چنین فردی از دست بدهند و او را وارد پروژههای مهم نکنند.
5⃣ افرادی که فکر میکنند هیچ کس به اندازهی آنها نمیفهمد:
▪️فردی که خود را #عقل_کل میداند به حرف کسی گوش نمیدهد و فکر میکند دیگران به اندازهی او نمیفهمند. این افراد وقتی مرتکب اشتباهی میشوند، هرگز تقصیر خود را به گردن نمیگیرند و آن را از چشم بقیه میبینند و فکر میکنند بقیه کارشان را خوب انجام ندادهاند که چنین اتفاقی افتاده است.
▪️اما اگر کارها خوب پیش برود، خود را مسبب این موفقیت میدانند. افرادی با این شخصیت، در جلسات کاری با #غرور و خود بزرگبینی حرف میزنند و به همین خاطر کسی به آنها اعتماد ندارد.
6⃣ افرادی که زود از کوره در میروند و بسیار عصبانی هستند:
▪️#افراد_عصبی و تندخو هیچ کنترلی روی خشم و عصبانیت خود ندارند. این افراد مدام در محل کار با دیگران مشاجره دارند. اگر چیزی باب میلشان نباشد دیگران را به دردسر میاندازند و رفتار نامناسبی از خود نشان میدهند.
▪️این افراد معمولاً با داد زدن، عصبانیت، فحش دادن یا حتی گریه احساسات شدید خود را نمایش میدهند. یک مدیر تندخو و عصبانی با بیتوجهی به #شخصیت_کارمندان خود مانع پیشرفت کارها میشود.
7⃣ افرادی که با سیاست میخواهند کارشان را پیش ببرند:
▪️همهی آدمها به دنبال پیشرفت در کار هستند، اما افراد #سیاست_مدار و زرنگ سعی میکنند به طریق دیگری به هدفشان برسند. این افراد، دیگران را نادیده میگیرند تا پلههای ترقی را طی کنند.
▪️این افراد هر کاری که فکر کنند آنها را به پیشرفت نزدیکتر میکند، انجام میدهند. اما همه به #شخصیت این افراد پی بردهاند و کسی به آنها اعتماد نمیکند و همین مساله باعث میشود به هیچ پیشرفتی نرسند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔺 یکی از شادترین لحظات زندگی زمانیست که تو جسارت این را پیدا کنی که هر چیزی که نمیتوانی تغییر بدهی را ترک کنی.
🔻 One of the happiest moment of life is when you find the courage to let go of what you can not change.
#تلنگر
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
11.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ همه به هم ربط داریم
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
دوران «بهتوچه» و «بهمنچه» لااقل برای مدتی هم که شده به سر آمده است. حالا همه به هم ربط داریم. نه تنها به هم ربط داریم بلکه به دیگران هم ربط داریم. حتی آن هایی هم که هزاران کیلومتر آن طرف تر در اروپا و آفریقا هستند به ما ربط دارند. این کرونای لعنتی -که ریشه اش خشک شود- با همۀ بدی هایش یک خوبی داشت و این که به انسان ها فهماند بنی آدم به هم ربط دارند. اگر یکی گرسنه باشد، یکی دلش شکسته، یکی پایش برهنه در زندگی شما هم اثر دارد. پس چشمانتان را نبندید، فقط به فکر نان داغ و کباب داغ سفره خود نباشید. اگر صدای گریه و ناله ای به گوش تان رسید بی تفاوت نمانید، اگر کسی کمک خواست خودتان را به کری نزنید، اگر دل کسی را شکستید راحت عبور نکنید. به خصوص از کسی که زورش به شما نمی رسد خیلی بترسید و هرگز به او بدی نکنید که آه خانمان سوزی دارد. خوب بخاطر بسپارید که بیماری در کمین همۀ آدم هاست و مرگی که درِ خانۀ همسایۀ شما را زد شتری است که درِ خانه شما هم می خوابد. و شاید اکنون این مرگ از همیشه به ما نزدیک تر است پس خوب زندگی کنید تا خوب بمیرید!
#غارتنهایی
@modiryar
#ﺳﺎﺭﮐﻮﭘﻨﯿﺎ (کمماهیچگی)
#Sarcopenia
💢 ﺳﺎﺭﮐﻮﭘﻨﯿﺎ ﭼﯿﺴﺖ!؟
▪️ﺳﺎﺭﮐﻮ ﭘِﻨﯿﺎ ﯾﮏ کلمهٔ ﺭﻭﺳﯽ ﺍﺳﺖ؛ #ﺳﺎﺭﮐﻮ ﯾﻌﻨﯽ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ #ﭘﻨﯿﺎ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ، ﭘﺲ ﺳﺎﺭﮐﻮ ﭘﻨﯿﺎ ﯾﻌﻨﯽ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﻋﻀﻠﻪ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺿﻐﻒ ﺟﺴﻤﯽ ﻭ ﮐﺎﻫﺶ نیروی بدنی و جسمی خواهد شد.
▪️زنان آغاز ۴۰ ﺳﺎﻟﮕﯽ و مردان آغاز ۵۰ سالگی، ﻫﺮ ﺳﺎﻝﺣﺪﻭﺩ ﻧﯿﻢ ﮐﯿﻠﻮ ﺍﺯ ﺣﺠﻢ ﻋﻀﻼﺕ بدن ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ. ﺑﻪ ﺟﺎﯼ عضلهٔ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺭﻓﺘﻪ، #ﭼﺮﺑﯽ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﻣﯽﺷﻮﺩ و ﺗﺎ ۸۰ ﺳﺎﻟﮕﯽ یک سوم ﻗﺴﻤﺖ ﻋﻀﻼﺕ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺭﻭﺩ.
▪️کاهش حجم #عضلات و جایگزین شدن چربی به جای توده عضلاتی با افزایش سن سبب بروز پدیدهای به نام سارکوپنیا میشود. به از دست رفتن و زوال توده ماهیچههای اسکلتی بدن به دلیل پیری میگویند.
💢 ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺗﻐﯿﯿﺮﺍﺕ ﺳﺎﺭﮐﻮ ﭘِﻨﯿﺎ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ:
▪️ﺍﯾﻦ ﺗﻐﯿﯿﺮﺍﺕ، ﻗﺴﻤﺘﯽ ﺟﺪﺍ ﻧﺎﺷﺪﻧﯽ ﺍﺯ #ﺯﻧﺪﮔﯽ است ﭼﻪ ﺩﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﭼﻪ ﺩﺭ ﻣﺮﺩﺍﻥ، ﻭﻟﯽ ﺭﺍه ﺣﻞ آن مشخص است. ﺷﻤﺎ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺣﺠﻢ ﻋﻀﻼﺕ به وسیلهٔ انجام ﻭﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﻗﺪﺭﺗﯽ، ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺗﻐﯿﯿﺮﺍﺕ ﻣﺼﻮﻥ ﻣﯽﺷﻮﯾﺪ.
▪️ﻟﻄﻔﺎً ﺧﺎﻧﻢﻫﺎ و آقایان بالای سن مذکور، ﺍﺯ ﻭﺯﻧﻪ ﻧﺘﺮﺳﯿﺪ (مشورت با پزشک)، ﻭ ﺍﺯ ﻭﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﺑﺪﻥﺳﺎﺯﯼ و شناكردن و بدمینتونِ و #کوهنوردی پرهيز نكنيد و هر چه زودتر ﺷﺮﻭﻉ ﮐﻨﯿﺪ.
▪️ﻓﻮﺍﯾﺪ #ﻭﺭﺯﺵ ﺑﺪﻥﺳﺎﺯﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺎﻧﻢﻫﺎﯼ ﺑﺎﻻﯼ ۴۰ ﺳﺎﻝ و آقایان بالای ۵۰ سال، ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﭘﻮﮐﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺗﺮﻣﯿﻢ ﺁﻥ، ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺗﻌﺎﺩﻝ، اﻓﺰﺍﯾﺶ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﻭ ﺷﺎﺩﯼ ﻭ ﻧﺸﺎﻁ، ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﭼﺮﺑﯽ ﻭ ﻭﺯﻥ، ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ ﻋﻀﻠﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﭼﺮﺑﯽ، ﺑﻬﺒﻮﺩ ﺍﻧﻌﻄﺎﻑﭘﺬﯾﺮﯼ ﺑﺪﻥ و افزایش توﺍﻥ ﻭ ﻧﯿﺮﻭ میباشد. همچنين ورزش شنا نيز بسيار کمک خوبی است در نگهداری و حفظ عضلات.
▪️کمماهیچگی زمانی رخ میدهد که کلسیم توسط گروهی از پروتئینهای سلولهای ماهیچهای بنام کانالهای #ریانودین به بیرون تراوش میکند. این تراوشها، زنجیرهای از رویدادها را راهاندازی مینماید که سرانجام توانایی انقباض ماهیچه را محدود میسازد.
💢 توصیههای پزشکی ورزشی برای مقابله با سارکوپنیا:
۱- آب فراوان بنوشید.
۲- میوه فراوان بخورید.
۳- قندهای قندان را ریزتر کنید.
۴- بهخوردن سبزیجات عادت کنید.
۵- هیچ وعده غذایی را حذف نکنید.
۶- غذا را به خوبی بجوید.
۷- چیپس را دشمن خود بدانید.
۸- با سیر و پیاز به شدت دوست باشید.
۹- ماست کم چرب و شیر را فراموش نکنید.
۱۰- گوجه فرنگی را دوست خوب خود بدانید.
۱۱- دیر شام نخورید.
۱۲- با نوشابه قهر کنید.
۱۳- برنج را آبکش نکنید.
۱۴- نان سبوسدار میل کنید.
۱۵- با سوسیس و کالباس سرسنگین باشید.
۱۶- مصرف ماهی را جدی بگیرید.
۱۷- کافیست هر روز نیم ساعت پیادهروی کنید.
۱۸- چای را کمی سرد بنوشید تا سرطانمری نگیرید.
۱۹- به هم برای خوردن شام بیش از حد تعارف نکنید.
۲۰- از گیاهخوار شدن پرهیز کنید بدن به گوشت نیاز دارد.
#ارگونومی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar