✍ تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان
✅ #فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است. پومودورو بر یک ایده اصلی استوار است: اینکه انسان نمیتواند به صورت پیوسته و برای مدت طولانی، تمرکز ذهنی و توان فیزیکی خود را بر روی یک موضوع یا یک هدف مشخص حفظ کند.
#Tecnica_del_pomodoro
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زیستی، روانی، اجتماعی
✅ #جورج_اِنگِل برای نخستین بار به الگوی زیستی، اجتماعی و روانی به عنوان مدل زیستی ـ روانی ـ اجتماعی ـ فرهنگی اشاره داشت. به جهت آسودگی و به دلیل این که فرهنگ، وجهی از عامل اجتماعی این الگو بود، این اصطلاح به صورت زیستی، اجتماعی و روانی اختصار یافت.
✅ هنگامی که مدل BPS برای نخستین بار معرفی شد، #رویکرد_زیستی، پایگاه مستحکمی در جهان پزشکی بدست آورده بود ـ رویکردی که به طور کامل بر جنبههای فیزیکی بیماری متمرکز بوده و این مدل تا حد زیادی با آن تضاد داشت. در نهایت، این رویکرد پزشکی خاص در میان متخصصان پزشکی احترام و جایگاه خود را به دست آورد، هر چند محدودهی پذیرش آن در سراسر جهان متفاوت میباشد.
✅ الگوی زیستی، اجتماعی و روانی، (به اختصار(BPS الگوی میان رشتهای است که مدعی است سلامت و رفاه فرد بستگی به گسترهای از عوامل: زیستی، روانی و اجتماعی دارد. این مدل شرح میدهد که تمامی سه عامل فوق به یک اندازه در سلامت و #رفاه_انسانی دارای اهمیت هستند، و عوامل زیستی نمیتوانند به تنهایی پایدار مانده و مسئولیت کامل مسائل مربوط به سلامت و یا تندرستی را برعهده گیرند.
✅ الگوی زیستی، اجتماعی و روانی همچنین به طور همگانی به عنوان اتصال و رابط میان ذهن و جسم شناخته شده است، و در زمینههایی منجمله #روانپزشکی، روانشناسی بالینی، علوم اجتماعی، پزشکی، و درمان دارای مفهوم پر اهمیتی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه آزادی مالی
✅ آزادی مالی برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد. آزادی مالی برای بعضی به معنای #توانایی_مدیریت هزینههای غیرمنتظره یا شرایط اضطراری است.
✅ برای بعضی دیگر به معنای #پرداخت_نقدی برای یک خرید بزرگ، مانند ماشین یا تعطیلات رویایی است. شاید تصور شما از آزادی مالی این باشد که هر زمان که بخواهید خود را بازنشسته کنید.
✅ اما درستترین تعریف عبارت #آزادی_مالی این است: کنترل شما بر امور مالی نه برعکس. شاید این مسئله رویای بسیاری از ما باشد. در ادامه به راهکارهایی که ما را به این رویا نزدیکتر میکند اشاره خواهیم کرد:
1⃣ بدانید در چه موقعیت و شرایطی هستید
2⃣ اهداف مالی تان را تعیین کنید
3⃣ حساب و کتاب مخارج تان را داشته باشید
4⃣ برای چیزهای غیر ضروری پول خرج نکنید
5⃣ قرض ها و بدهی هایتان را پرداخت کنید
6⃣ صندوق اضطراری داشته باشید
7⃣ منابع درآمدی تان را افزایش دهید
8⃣ هزینه هایتان را با رشد درآمدتان بالا نبرید
9⃣ هوشمندانه سرمایه گذاری کنید
🔟 فرایند را تکرار کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منحنی استرس
🔴 نمودار استرس-عملکرد (استرس-کارایی)
✅ #منحنی_استرس_عملکرد که رابطه بین استرس و عملکرد را نشان میدهد را میبینید. رابرت یرکس و جان دادسون اولین نسخه از منحنی استرس-عملکرد را در سال 1908 میلادی برای بیان قانون یرکس-دادسون ارائه کردند. بر اساس این قانون عملکرد با افزایش انگیختگی ذهنی و فیزیولوژیکی (استرس) افزایش مییابد، اما تنها تا نقطهای مشخص. زمانی که میزان انگیختگی بیش از اندازه افزایش یابد عملکرد به شدت کاهش خواهد یافت.
✅ شکل نمودار براساس پیچیدگی یا میزان آشنایی وظیفه متفاوت است. کارهای متفاوت به میزان متفاوتی از انگیختگی درونی برای دستیابی به عملکرد بهینه نیاز دارند. تحقیقات نشان میدهد برای مثال، کارهای سخت یا ناآشنا به میزان کمتری انگیختگی برای رسیدن به حداکثر تمرکز نیاز دارند. برعکس، وظایفی که نیازمند پافشاری و استقامت بیشتری هستند برای رسیدن به حداکثر تمرکز به سطوح بالاتری از #انگیختگی نیاز دارند.
#استرس
#مدیریت_استرس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونگی اولویت بندی و زمان بندی کارها
✅ #مدیریت_زمان برای بسیاری از ما به معنای تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر است. به همین علت، زیاد پیش میآید که متراکم کار کردن یا کمخوابیدن و فعالیتهای متوالی بدون وقت تلف شده را به عنوان نشانهای از توانایی در مدیریت زمان در نظر میگیریم.
✅ در حالی که چه بسا، بسیاری از جلسات و فعالیتهای ما، چندان ضروری نباشند؛ یا اینکه برنامهها و اهداف مهمتری را در لابهلای همین روزمرگیهای #منظم و زمانبندیشده، به دست فراموشی سپرده باشیم.
✅ برای اینکه «انجام منظم فعالیتهای کمفایده» را با «استفادهی بهینه از زمان برای دستیابی به اهداف مهم» اشتباه نگیریم، معمولاً بر این نکته تأکید میکنند که Task Management (مدیریت وظایف) بخش مهمی از (مدیریت زمان) است و کسی میتواند زمان خود را به خوبی مدیریت کند، که نسبت به اولویت بندی وظایف خود، دقیق و حساس باشد.
#Time_Management
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ واقعیت هدف گذاری
✅ سالها تحقیق نشان داده است که #هدف_گذاری میتواند به ما در بهبود عملکردمان کمک کند. علاوه بر این، وقتی از استراتژیهای هدف گذاری مبتنی بر علم استفاده میکنیم، این احتمال را افزایش میدهیم که به اهدافی که برای خود تعیین کردهایم، دست پیدا کنیم و این اهداف در راستایی بر زندگی ما تاثیر بگذارند که خودمان آن را تعیین کردهایم.
✅ اغلب اوقات، هدف گذاری به عنوان یک فرایند مستقل، ذهنی و غیرعاطفی توصیف میشود. اما وقتی احساس #ارتباط_عاطفی را از هدف گذاری خود خارج میکنیم، در واقع به خودمان آسیب میزنیم. اگر اهدافی را تعیین کنیم که نمایانگر ارزشها و علایق ما نباشند، خود را برای تجربههای رضایتبخش کمتری آماده میکنیم. بنابراین، احتمال این اتفاق را که واقعاً به اهدافمان پایبند باشیم، کاهش میدهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت رفتاری گوش دادن فعال
✅ یکی از انواع گوش دادن به مخاطب، #گوش_دادن_فعال است که میتوان آن را بهعنوان انجام فعالیت شنیداری توسط شنونده از طریق تعامل با گوینده تعریف کرد. این یک فعالیت گوش دادن دوطرفه است. به عبارت دیگر، شنونده نه تنها با شنیدن، سکوت و تمرکز، بلکه با استفاده از عناصر مختلف ارتباط کلامی یا غیرکلامی درگیر فرآیند ارتباط میشود.
✅ یکی از #چالش_های_یادگیری مهارت های نرم این است که ما معمولاً فکر میکنیم با آنها آشناییم و بارها دربارهشان خوانده و شنیدهایم. این تصور ذهنی باعث میشود انگیزهٔ کمتری برای مطالعه دربارهٔ آنها داشته باشیم. یکی از بهترین نمونهها در این زمینه گوش دادن فعال (Active Listening) است که گاهی هم از آن با اصطلاح گوش دادن موثر (Effective Listening) یاد میشود (البته این دو اصطلاح تفاوتهایی جزئی با هم دارند).
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ماتریس استرس
✅ #استرس احساس ناخوشایندی است که هر از گاهی ممکن است با آن مواجه شوید. این احساس در حقیقت واکنشی است که نسبت به رویدادها و شرایط دلهرهآور نشان میدهید. گاهیاوقات، استرس مثبت است، انسان را هوشیار میکند و آمادگی او را برای مقابله با خطر افزایش میدهد. برای مثال، وقتی یک امتحان مهم دارید، استرس به بدن شما کمک میکند که سختتر کار کند و برای مدت بیشتری بیدار بماند. اما استرس شدید یا طولانیمدت میتواند مشکلساز باشد.
✅ استرس یکی از واکنشهای طبیعی انسان است که برای همه اتفاق میافتد. هنگامی که با عوامل استرسزا یعنی تغییرات و چالشهای مختلف روبهرو میشوید، بدن شما به صورت جسمی و ذهنی به آنها واکنش نشان میدهد. این همان چیزی است که به آن استرس میگویند. استرس طولانیمدت روی #سلامت_جسم و روان تاثیر منفی دارد و زندگی روزمره را مختل میکند. به همین دلیل مهم است که علائم آن را بشناسید و به موقع برای درمان اقدام کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ قانون بیست، سی، پنجاه
✅ سناتور #الیزابت_وارن در کتابش با عنوان «تمام ارزش شما؛ طرح نهایی مادامالعمر پول» قانونی به نام بودجه ۵۰-۳۰-۲۰ را مطرح میکند. قانونی که میگوید درآمد خالص خودتان را بعد از کسر مالیات اینگونه باید تقسیمبندی کنید:
▪۵۰ درصد نیازها
▪۳۰ درصد خواستهها
▪۲۰ درصد پسانداز
✅ نکات کلیدی
▪قانون ۵۰-۳۰-۲۰ یک قانون مستقیم و ساده است که به افراد برای رسیدن به اهداف مالیشان کمک میکند. این قانون میگوید بهتر است ۵۰ درصد از درآمد خالص دریافتیتان را خرج نیازها و ضرورتهایی کنید که مجبورید انجامش بدهید.
▪۵۰ درصد دیگر درآمد هنوز باقیمانده است؛ پس ۲۰ درصد آن را صرف پسانداز یا بازپرداخت بدهیها و ۳۰ درصد دیگر را هم به هزینهها یا خریدهایی اختصاص بدهید که حالتان را خوب میکنند.
این قانون الگویی است که به افراد کمک میکند پولشان را مدیریت کنند و برای موارد اضطراری و بازنشستگی پسانداز داشته باشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منظوری نداشتم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ این زبانی که در بین سایر اندام های بدن حجم زیادی هم ندارد می تواند مستقیم انسان را به قعر جهنم ببرد. پس مراقبش باشید. گاهی می توان همچون شمشیر با یک جمله سر یک نفر را برید، ریشه اش را زد، حالش را گرفت، دلش را شکست و خلاصه بلایی به سرش آورد که شاید مدت ها طول بکشد به روز اول برگردد. برخی می گویند «حرف باد هواست» پس به خودشان اجازه می دهند هر چه دلشان خواست به زبان بیاورند و هر جوری حال کردند حال دیگران را بگیرند. اما غافل هستند حرف گاهی ساتور و تبر، بمب و دینامیت، باد و طوفان و زلزله و #آتشفشان است که می تواند آبرو و دودمان دیگران را به باد دهد. پس مراقب همین باد هوا باشید که همچون طوفانی دین و دنیای شما را خراب نکند و آبرویتان را نبرد. برخی عادت کرده اند هرز باشند.
✅ هر چه دلشان می خواهد به این و آن بگویند و دست آخر هم که از ناراحتی دیگران باخبر می شوند بلافاصله می گویند: حرف باد هواست. منظوری نداشتم. سخن گفتن با دیگران از ساده ترین انواع برقراری ارتباط بین انسان هاست که هم می تواند #امید_آفرین، دلنواز، زیبا و روحیه بخش باشد و هم می تواند سبب ناامیدی، ایجاد کینه و دشمنی و ده ها مشکل دیگر گردد. آدمی اگر می خواهد عاقبت به خیر شود باید زبان خود را جمع کند، افسارش را در دستان خویش محکم نگاه دارد، هر جا خواست خودنمایی کند و کلامی را نقل کند حسابی با عقل و وجدان او را کنترل و پیامدهای گفتارش را پیش بینی و گوشزد نماید و خلاصه این که حواسش باشد این زبان قدرت عجیبی دارد که هم می تواند انسان را به قعر جهنم ببرد و هم سبب رستگاری فرزندان آدم شود.
✅ انسان ها در برابر کلمات #دفاع و سپری ندارند پس آن ها را همچون سنگ سختی به سمت آن ها پرتاب نکنید که به جسم و روح و اندیشه آن ها آسیب خواهید رساند. همان جایی که تصمیم می گیرید طرف را سر جایش بنشانید، خشم خود را خالی کنید، انسانی را تحقیر و یا به اصطلاح ضایع کنید، آبروی کسی را ببرید، اسرار فردی را بازگو نمایید، عیب و نقصان دیگران را نقل مجلسی کنید و یا از سر حسادت یا برای دو به هم زنی چیزی بگویید و … دقیقاً همین جا زمانی است که حرف ها آتشی می شود که به جان خود و دیگران خواهید انداخت که هر آن چه عمل خیر داشته اید را می سوزاند و آرامش را از شما می ستاند. علاوه بر این که «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» فراموش نکنیم در خیلی از موقعیت ها انسان نباید سخن بگوید.
✅ نشان به آن نشان که در بسیاری از اصول اخلاقی و ادبی «سکوت» محترم و نشانی از عقلانیت شمرده شده است. چه بسا انسان به خاطر پرحرفی و گزافه گویی، کلامی به زبان جاری سازد که ارزشی ندارد و یا سبب گناه می گردد. پس خوب است در بسیاری موارد سکوت را هم امتحان کنیم. گاهی یک سخن نابجا یا مغرضانه میشود یک کوه یا یک زخم که هیچ مرهمی ندارد و ممکن است اثرش تا مدتها در دل آدمی باقی بماند و روان او را بهکلی آشفته سازد. . در بیان یک #روانشناس مشهور آمده است: « تمدن از آنجا آغاز شد که انسان به جای سنگ، کلمه پرتاب کرد. انگار انسان متمدن فهمیده بود سنگها بهاندازه کافی دردناک نیستند و دیگر پاسخگوی پرخاشگری او نخواهند بود. کلمات متنوعتر از سنگها بودند، میشد قبل از پرت کردن، انتخاب کرد که چقدر دردآور یا ویرانگر باشند. از سنگها میشد گریخت اما از کلمات نه.»
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲، شماره ۱۰۰۱
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نابود کننده های عملکرد
✅ کمال گرایی
▪داشتن استانداردهای غیرواقعی
✅ ترس از شکست
▪انفعال حاصل از ترس
✅ بی نظمی
▪عدم توانایی در برنامه ریزی امور
✅ شک و تردید به خود
▪تمرکز روی نقاط ضعف
✅ انتظارات بالا
▪فشار زیاد برای افزایش عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اختلالات عملکرد تیم کاری بر اساس مدل پاتریک لنچیونی
✅ یک #سازمان یا مجموعه روی اعضا و تیمهایش میچرخد. اعضای سازمان مانند چرخدنده در یک سیستم مکانیکی بزرگ هستند. اگر یکی از این چرخ دندهها خوب کار نکند #کار_سیستم مختل میشود. اینجاست که اهمیت کار تیمی در سازمان یا مجموعه به چشم میآید. کار تیمی شیوه مشخصی از کار کردن است که میکوشد از مجموع توانمندیها، مهارتها و انرژی افراد بیشترین بهره را کسب کند.
✅ کمتر کسی را میشناسیم که بگوید #کار_تیمی در سازمانها اهمیت ندارد یا اساساً با روحیه کار تیمی در گروه مخالف باشد. تحقیقات و بررسیهای زیادی از سوی موسسات بزرگ روی تاثیرات کار تیمی در گروهها و تیمهای مختلف انجام شده است و اکنون تقریباً همه بر این باوریم که لازمه بهرهوری، یادگیری، تعامل مناسب، نوآوری و... در تیمها افزایش روحیه کار تیمی است. در متن زیر که خلاصهای از کتاب ۵ دشمن کار تیمی نوشته #پاتریک_لنچیونی است، به علل شکست کار تیمی و نحوه جلوگیری از آنها پرداختهایم:
1⃣ نبودن اعتماد میان اعضای تیم
2⃣ ترس از تعارض و اختلاف
3⃣ نداشتن تعهد
4⃣ اجتناب ازپاسخگویی
5⃣ بیتوجهی به نتایج و دستاوردها
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar