فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 ۱۲ روز تا عظیمترین و برترین عید. ✨
✋نشر دهیم
#به_عشق_حضرت مولا امیرالمومنین
#به_نیت_فرج ...
#غدیر
#عیدالله الاکبر
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
بسم الله الرحمن الرحیم
✍شیخ محسن قمصری
هشتم ذیالحجه یوم الترویه است و ترویه در لغت علاوه بر سقایت به معنای تفکر و اندیشیدن در کاری است. اندیشیدن فصل اخیر انسان است.
زيد شحام، از حضرت امام محمد باقر علیهالسلام درباره تفسير آيه «فَلْيَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ» (عبس/۲۴)، سوال كرد كه مراد ازطعام انسان چيست؟
حضرت فرمود: «عِلْمُهُ اَلَّذِي يَأْخُذُهُ عَمَّنْ يَأْخُذُهُ»، بنگرد علمش را از كجا تحصيل مى كند.
در آیه، طعام بر روى انسان حمل شده است، و انسان من حيث هو انسان، غذاى او علم و عمل است.
جانـور فـربه شــود لــيك از علف
آدمـى فـربه ز عـزّ اسـت و شرف
آدمـى فـربه شــود از راه گــوش
جانور فربه شود از حلق و نوش
پس به اندیشیدن که صورت و مقوم حقیقت انسانی است برای او معرفت حاصل میشود. عرفان ثمره اندیشیدن است لذا تفکر بالاتر از فکر و اندیشیدن مقدمه اندیشه و شناخت است. ازاینرو روایت تفکر را افضل از هفتاد سال عبادت میداند نه فکر را!! پویایی و نو بودن مربوط به اندیشیدن است و انسانی که دائماً در تفکر است هماره تازه و سرسبز و خضر گونه است.
بعد از یوم الترویه، یوم العرفه است و یوم ظرف ظهور است و سپس عید حاصل میشود آن هم عید قربان!!
عرفان میوهی شجرهی طیبهی اندیشیدن است. وقتی این میوه به بار نشست و انسان به حقیقت خود و آنگاه به حقیقت بالذات نظام وجود معرفت پیدا کرد و دریافت [که] او اصل است و هرچه جز او فرع و تابع او، لذا خود را قربانی ما فوق خود میکند.
👌چون هر مادونی فدای ما فوق خود است و این اصلی مسلم و خلل ناپذیر است چون در متن نظام وجود معلول از خود هیچ ندارد مگر آنچه که علت به او اشراق کرده باشد. موجودات فقر محض به حق متعال اند و اگرفقر در غنی فانی نشود از فقر بدر نمی آید.
اقـتـلونی اقـتـلونی یـا ثـقات
ان فی قتلی حیاة فی الحیاة
فوقالعادگیِ زمان در روز عرفه
زمان و مکان میتواند تأثیر تشدید کننده در آثار طاعات و عبادات برای انسان داشته باشد.
در روایات برای شب و روز جمعه آثار فوقالعادهای قائل هستند. یا در ساعات شبانه روز؛ ثلث آخر شب یا بینالطلوعین یا هنگام اذان، آثار ویژهای دارد، تأکید بر نماز اوّل وقت هم به همین علّت است.
مکان هم میتواند چنین نقشی داشته باشد، مثل عبادتگاهها و زیارتگاهها. لذا فضیلت نمازی که در مسجد خوانده شود بسیار بیشتر از نمازی است که در منزل خوانده شود.
طاعات و عبادات در معابد، زیارتگاهها و مرقد اولیای خدا تأثیر فوقالعاده پیدا میکند و آثار و برکات آن تشدید میشود.
در ادعیه داریم: يَا رَبَّ الشَّهْرِ الْحَرَامِ يَا رَبَّ الْبَلَدِ الْحَرَامِ. هم شهرالحرام یا ماه مورد حرمت الهی که ذیالحجّه است و هم بلدالحرام که شهر مورد حرمت الهی و مکّه است آثار تشدید کننده در طاعات و عبادات دارند.
چنین زمانها و مکانهایی به دو دسته تقسیم میشوند:
۱) زمانها و مکانهایی که تکویناً و از آغاز، چنین آثاری داشتهاند، یعنی از ابتدا دارای چنین انرژی و بار معنوی بودهاند، مانند کعبه و یا ماه ذیالحجّه
۲) زمانها و مکانهایی که به سبب یک حادثه یا پدیدۀ خاص از یک زمانی به بعد چنین آثاری پیدا کردهاند. مانند روز مبعث رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم که روز فوقالعادهای است و آثار و برکات عجیبی هم دارد، اما این روز از روز بعثت دارای چنین انرژی عظیم معنوی شده است. یا مرقد پیامبر صلوات الله علیه و آله و سلّم که از روز دفن ایشان دارای چنین انرژیِ فوقالعادۀ معنوی شد.
از برجستهترینِ این زمانها و مکانها روز عرفه و صحرای عرفات است.
عرفه روزی است که در تمام سال برای دعا و مناجات، فوقالعادگی خاصّی دارد.
کسانی که اهل دیدِ باطنی هستند میبینند که روز عرفه، بخصوص از ظهر به بعد، فضای عالم چگونه است و چه فوقالعادگی خاصّی دارد و چه حیف است که انسان به کاری جز دعا و مناجات مشغول باشد .......
مراقبات_ماه_ذیالحجه
#ترویه
#هشتم_ذیحجه
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
امام محمدباقر(علیه السلام) فرمودند:
خداوند تبارک و تعالی هرشب جمعه از آغاز شب تا پایان آن از فراز عرش خویش ندا می دهد؛ آیا بنده مومنی نیست که تا پیش از سپیده دم از گناهانش توبه کند و من هم توبه اش را بپذیرم؟
📚تهذیب الاحکام جلد۳صفحه۵
#استغفرالله
#شب_جمعه
#روایت
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
💠شرح حدیثی از امام باقر(علیهالسلام) توسط مقام معظم رهبری(حفظه الله)
🔰بسماللهالرحمنالرحیم-الحمدلله رب العالمین
عَن أَبِی جَعفَرٍ مُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ بَاقِرِ عَلَیهِالسَّلَام قَال سُئِلَ رَسُولُ الله صَلَّی الله عَلَیهِ وَ آلِه عَن خِیارِ العِباد.
(الامالی شیخ صدوق، ص۶۰)
امام باقر(ع) در حدیثی میفرمایند که از پیغمبر اکرم(ص) کسی سؤال کرد که بهترین بندگان چه کسانی هستند؟
🔰فَقَال أَلَّذِینَ إِذَا أَحسَنُوا إِستَبشَرُوا
حضرت در پاسخ فرمودند: بهترین بندگان کسانی هستند که وقتی کار نیک میکنند خوشحالند که کار خوب کردهاند. این خوشحالی ارتباطی ندارد به اینکه انسان غرور پیدا کند و عُجب به کار خیر پیدا کند. این دو چیز است. اینها را از هم تفکیک کنیم. یکوقت انسان دو رکعت نماز که میخواند خیال میکند در یک مرتبهی عالی قرار دارد. عُجب یعنی خودشیفتگی، خودفریفتگی، خودشگفتی به انسان دست میدهد، این مذموم است.
🔰وَ إِذَا أَسَاءُوا إِستَغفَرُوا
در مورد اسائه -کار بد انجام دادن- به این اکتفا نشده است که بگوییم وقتی کسی کار بد انجام داد ناراحت باشد، نه، ناراحتی کافی نیست؛ عملی هم دنبالش لازم است و آن عمل عبارت است از استغفار؛ از خدای متعال عذرخواهی کند، وقتی کار بدی کرد -استغفار یعنی عذرخواهی کردن- از خدا عذرخواهی کند، معذرتخواهی کند.
🔰وَ إِذَا أُعطُوا شَکَرُوا
وقتی خدای متعال به او چیزی میدهد، او سپاسگزار باشد؛ یعنی وقتی نعمتهای الهی را متذکر میشود، نعمتهای الهی را میبیند یا نعمت جدیدی به او داده میشود، او شکرگزار باشد، غافل نباشد از اینکه خدای متعال این نعمت را به او داده است.
🔰وَ إِذَا ابتلوا صَبرُوا
وقتی هم که یک ابتلایی در زندگی اینها پیش آمد، مشکلی برایشان پیش آمد، در آن هم صبر کنند.
🔰وَ إِذَا غَضِبُوا غَفَرُوا
وقتی از کسی خشمگین شدند، از او بگذرند، او را بیامرزند؛ البته طبیعی است که این غضب لله نیست، این غضب لِشخص است. واِلّا غضب لله را ما حق نداریم به خاطر اهواءِ خودمان یا به خاطر چیزی، وقتی یک جایی لله غضب کردیم، اینجا آن غضب را باید ادامه بدهیم، باید حفظ کنیم.
روابت از امام رضا علیه السلام هم نقل شده
🌹صلوات خاصه امام محمد باقر عليه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَإِمَامِ الْهُدَى وَقَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِکَ اللَّهُمَّ وَکَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِکَ وَمَنَاراً لِبِلَادِکَ وَمُسْتَوْدَعاً لِحِکْمَتِکَ وَمُتَرْجِماً لِوَحْیِکَ وَأَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَحَذَّرْتَ عَنْ مَعْصِیَتِهِ فَصَلِّ عَلَیْهِ یَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّهِ أَنْبِیَائِکَ وَأَصْفِیَائِکَ وَ رُسُلِکَ وَأُمَنَائِکَ یَارَبَّ الْعَالَمِینَ.
#شهادت
#هفتم_ذیحجه
#باقرالعلوم علیه السلام
#روایت
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
✔️مقام رضایت
جابر بن عبدالله انصاری یار دیرین رسول خدا(صلی الله علیه وآله)، پیر نورانی و پاک دل، بیمار و بستری شد، امام باقر (ع) برای عیادت به خانه ای او رفت، کنار بالینش نشست و با مهر و محبت خاصی فرمود: «ای جابر! حالت چطور است؟!»
جابر گفت: در حالی هستم که پیری را نسبت به جوانی دوست دارم، مرگ را نسبت به زندگی دوست دارم، به بیماری نسبت به سلامتی علاقه مندم. (منظور جابر این بود که در برابر هرگونه ناملایمات، مقاوم و صبور هستم).
امام باقر(ع) به او فرمود: «اما من آنچه را خدا بخواهد دوست دارم، اگر پیری را بخواهد همان را دوست دارم، اگر جوانی را بخواهد، به همان علاقه مندم، بیماری یا سلامتی، زندگی یا مرگ، هر کدام را او بپسندد همان را می پسندم.(۴)
🌸شعر
یکی درد و یکی درمان پسندد
یکی وصل و یکی هجران پسندد
من از درمان و درد و وصل و هجران
پسندم آنچه را جانان پسندد
💠داستان
عده اى به محضر امام باقر علیه السلام رسیدند و دیدند که یکى از فرزندان او بیمار شده است و امام علیه السلام ناراحت و اندوهگین است. با خود گفتند: اگر این کودک از دنیا برود مى ترسیم امام علیه السلام را آن گونه ببینیم که نمى خواهیم در آن حال باشد. چیزى نگذشت که صداى شیون اهل خانه بلند شد و فرزند امام علیه السلام از دنیا رفت. آنگاه حضرت نزد آنها آمد در حالیکه چهره او شاد بود و ناراحتىهای قبل از سیماى او بر طرف شده بود. آنها به امام علیه السلام عرض کردند: فدایت شویم ما ترس آن داشتیم که با مرگ فرزند حالتى پیدا کنید که ما هم بخاطر اندوه شما غمگین شویم. حضرت به آنها فرمود: ما مى خواهیم کسى را که دوست داریم بسلامت باشد و ما راحت باشیم، اما وقتى امر الهى فرا رسد تسلیم اراده خداوند هستیم.
🏴روضه
يَا أَبا جَعْفَرٍ، يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ، أَيُّهَا الْباقِرُ، يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، يَا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجَاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ
ای فروزان گوهر پاک بقیع
گل پرپر شده در خاک بقیع
کربلا دیده ای و کوفه و شام
ای شهید از اثر زهر هشام
خدا هشام بن عبد الملک را لعنت کند، دستور داد زین اسب امام را زهر آلود کنند. شخصی که مأمور بود، زهر را به زین اسب مالید و اسب را به حضور امام باقر آورد و اصرار کرد که آن حضرت سوار شود. امام باقر به ناچار سوار شد، زهر در بدن او اثر کرد به گونه ای که ران هایش متورم شد و سه روز در بستر بیماری افتاد و سر انجام به شهادت رسید.
🌸شعر
از کف برفت صبر و نماندش دگر قرار
دین شد تهی ز مخزن اسرار کردگار
از ضعف بر جبین منیرش عرق نشست
ارکان پنجمین امامت، ز هم شکست
گاهی زبان به ذکر حق و گه شدی به هوش
از دل کشید، آه شرر بار و شد خموش
خدایا، در این عالم با فرزندان زهرا چه کردند؟!
امام باقر(ع) یکی از سه امام مظلومی است که در عاشورا حضور داشتند.
راویان واقعه عاشورا امام باقر (ع) و زینالعابدین (ع) این دو امام بزرگوار هستند
امام باقر (ع) در سنین طفولیت در کربلا حاضر بودند ،این زبان حال همه اسرا است علیا مجلله زینب (س)، زینالعابدین (ع) و باقرالعلوم (ع)
🌸شعر
خودم دیدم فضای آسمانها
پر از انا الیه راجعون بود
خودم دیدم که صحرا لالهگون بود
زمین از خون یاران غرق خون بود
خودم دیدم حسینم تشنه جان داد
خودم دیدم حسینم تشنه جان داد
که جانی بر لب آب روان داد
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.داستان راستان، ج۱، ص۴۸.
۲.سجده/۲۴
۳.معدن الجواهر و رياضة الخواطر، ص۳۴.
۴.مقامات معنوی، ج ۲، ص۴۱
#روضه
#باقرالعلوم
#حدیث
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساعتها سخنرانی در چند ثانیه!!
🇮🇷 فرق میکنه به کی رأی بدیم🇮🇷
#قولسدیداینجاست #
#سیاست
#انتخابات
#رای
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a
طبق آخرین اخبار موثق آقای قالیباف و جلیلی به صورت منظم و لحظه به لحظه در حال رصد اوضاع و حواشی اخبار بوده و دائما با هم در ارتباط هستند.
شرایط کشور از جنبه های گوناگون شرایط حساسی است.! یک اشتباه می تواند پیامدهای جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد ، لذا این دو کاندیدا نسبت به این شرایط آگاه هستند،پیچیدگی اوضاع باعث شده برای رسیدن به یک راهکار همه جنبه ها را در نظر بگیرند زیرا فقط متکی به تصمیم این دو نیست، مدیریت و همراه کردن مخاطبان مهمترین مسئله و چالش است که فعلا باید صبر کنند.
شرایط ما پس از عملیات وعده صادق در منطقه پیچیده شده و نیازمند این است که این نمایش قدرت باید تثبیت شود و حضور خودمان را در منطقه به عنوان رهبر جهان اسلام باز طراحی کنیم و با توجه به خیزش دانشجویان و مردم در غرب ، بویژه در آمریکا علیه سیاست های حمایتی واشینگتن از جنایتکاران صهیونیست و نامه حمایتی رهبر عزیزمان به دانشجویان در آمریکا واعلام ایستادن جوانان دانشجو در سمت درست تاریخ ، این مرحله غرب با تاثیر پذیری از گفتمان انقلاب اسلامی جایگاه ما را در نظام بین الملل در شرایط حساس و بسیار مهمی قرار داده است.
آمریکایی ها با تمام توان در حال رصد تحولات داخلی ایران از بستر انتخابات هستند، آنها مثل همیشه علاقمندند که جریان غربگرای اصلاحات که از آن بعنوان پیاده نظام وشرکای آمریکا در ایران وسرمایه استراتژیک و راهبردی اسراییل در ایران نام می برند حمایت کنند تا درانتخابات بقدرت برسند.
صدور قطعنامه اخیر از سوی شورای حکام سازمان جهانی انرژی اتمی با هدف حمایت از اصلاح طلبان و تولید دوقطبی «معیشت_مذاکره» صادر شد.
بنا بر این با توجه به مواردی که اشاره شد و حمایتِ تمام قدِ جریان اصلاحات از پزشکیان، خطر بالقوه ای، اتحادِ جبهه ی انقلاب و ایرانِ اسلامی را تهدید میکند.
براساس آخرین گفتگوهایی که بین آقای قالیباف و آقای جلیلی انجام گرفته، فعلا تصمیم بر این شده است که هر دو عزیز تا پایانِ مناظره یِ آخر در صحنه حضور داشته باشند و پس از آن بر اساس آمارِ نظرسنجی هایی که از مراکز دقیق نظر سنجی همچون ایسپا،صدا و سیما و متای مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) اعلام می شود، نهایتا در مورد کناره گیری یکی به نفع دیگری تصمیم گیری شود.
بنابراین دعوت به آرامش و کوتاه آمدن نیروهای انقلاب از تخریب همدیگر تا رسیدن به یک تصمیم درست وظیفه همه تریبون داران و رسانه های دلسوز و فهیم انقلاب است.
#سیاست
#انتخابات
#بصیرت
#مهندسی_فرهنگی
https://eitaa.com/joinchat/1801519111Cba7e16497a