#یک_لغت_قرآنی
🌟عَضَی:
به معنای تکه تکه کردن با گاز گرفتن به دندان است.
✨وَ يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلی يَدَيْهِ يَقُولُ يا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلاً (27 _فرقان)✨
✨📖✨در آیه 119 آل عمران حق تعالی اشاره دارد به برخی که کتاب خدا را با گاز گرفتن، بخشی را از بخش دیگر تکه تکه و جدا کرده و قبول اش ندارند.
✨ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْكِتابِ كُلِّهِ وَ إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ (119_ آل عمران)✨
⚡️چنین نیست شما آنان را دوست دارید در حالی که آنان شما را دوست ندارند و به همه کتاب خدا ایمان ندارند و هنگامی که شما را ملاقات می کنند می گویند ایمان آورده ایم و در اسلام داخل شده ایم در حالی که سر انگشتان خود را از خشم می گزند. بگو: بمیرید از خشم تان که خداوند به صدور شما آگاه است.⚡️
⭐️این گروه کسانی هستند که در آیه 27 سوره فرقان هم، آنان به تکه تکه کردن قرآن یاد شده اند.
✨الَّذِينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضِينَ (91 _حجر)✨
⚡️همانها که قرآن را تقسیم کردند (آنچه را به سودشان بود پذیرفتند، و آنچه را بر خلاف هوسهایشان بود رها نمودند)⚡️
📖🗡یعنی کسانی که قرآن را با دندان گاز گرفتند و تکه تکه کردند. هر بخشی که در راستای تأیید منافع دنیوی آنان بود پذیرفتند و هر چیزی که موازی با مطامع دنیوی آنان نبود آن را رها کردند.
📌مثال: چون نماز خواندن بدون هزینه است و در تقابل منافع دنیوی آنان نیست آن را تبلیغ کردند. ولی زکات چون به دنیای آنان ضرر داشت آن را نپذیرفتند و اگر پذیرفتند خود را از آن معاف و استثناء شده توجیه کردند. که به فرمایش امام کاظم (ع) اگر خداوند از آنها قبل از خواندن نماز مبلغی به عنوان زکات می خواست، حتی نماز را هم به خاطر محبت مال دنیا ترک کرده و نمی خواندند. امام حسن عسکری (ع) می فرمایند : چنان چه زکات بدون نماز قبول نمی شود نماز هم بدون زکات پذیرفته نمی شود. یا کسانی که آیات غنایم جنگی و انفال را قبول دارند و بعد از هر جنگی برای دریافت این سهم خود نزد نبی مکرم اسلام (ص) می آمدند ولی زمان جنگ، برای جنگ نرفتن بهانه می آورند و توجیه می کنند و برخی آیات قرآن در جهاد را یا قبول ندارند یا خود را به نحوی از آن با استناد به قرآن ، استثناء از رفتن به جنگ نشان می دهند.
🛡حق تعالی فرمود: در دنیا انگشتان خود گاز گرفتند که نشانِ تعجب است ولی در آخرت کف دست خود گاز می گیرند که نشانِ خسران و نابودی است. عضو از عَضَی است، یعنی هر تکه ای از بدن که اگر جدا شود انسان ناقص می شود.
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
تفسیر قرآن
(این قسمت: تفسیر سوره بقره ؛جلسه : بیست و چهارم )
نام استاد: رنجبر
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
✍️فارابی چون سنتور را ساخت بسیاری از سران و درباریان و مردم را جمع کرد تا از ساز خود رونمایی کند. آهنگی بر آنان بنواخته و همه را مدهوش و در حیرت برد.
🎻سؤال کردند: ساز ات بسیار صدای خوشی دارد ولی گاهی مضراب چنان آرام بر سیم تار می زدی که صدای آن نمی شنیدیم. چرا مضراب قدری محکم تر نمی زدی؟!
🥁گفت: زیبایی دُهُل در آن است که محکم بر آن کوبیده شود و زیبایی سنتور به آن است گاهی چنان آرام مضراب بر سیم فرود آریم که کسی صدایِ آن نشنود که اگر چنین نبود شما چنین مدهوش آن نشده بودید.
🎧🎼در دنیا هم گاهی باید صدایت بلند باشد که همه صدای تو را بشنوند. و گاهی چنان صدای خود آرام کنی که تنها به گوش اهل کلام ات برسد، و گاهی باید چنان آهسته و آرام در دل خود سخن گویی که جز خدای تو کسی توانِ شنیدن آن نباشد.تا آهنگ زندگی ات زیبا باشد.
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🌸🍃🌸🍃
#قصه_اول:
#اولین_مخلوق:
یکی بود و هیچ کس نبود. عالم خالی از هر مخلوقی، نه موجودی، نه زمان و نه مکانی. آنگاه وجود مقدس حضرت حق تصمیم به خلق گرفت. و آفریده شد اولین مخلوق.
✨خداوند از نور خود اولین مخلوق یعنی نور محمد(ص) را آفرید و از نور محمد(ص) نور علی(ع) خلق شد. و از نور آن دو، نور فاطمه(س) و فرزندانشان آفریده شدند.
📖در کتاب مقتضب از سلمان فارسی (رحمه الله) نقل شده است که رسول الله (ص) فرمودند: ای سلمان خدا مرا از نور خالص و برگزیده خویش آفرید، پس مرا خواند و من او را اطاعت کردم. از نور من علی (ع) را خلق کرد و او را خواند، پس او خداوند را فرمانبرداری نمود. از نور من و نور علی فاطمه را خلق کرد و او را خواند، پس او خدای را اطاعت نمود و از نور من و علی و فاطمه، حسن و حسین را آفرید و آن دو را به خود فرا خواند، پس ایشان از خدا فرمانبرداری و اطاعت نمودند. سپس از نور حسین نُه امام را آفرید و آنان را فرا خواند، پس آنان او را اطاعت و فرمانبرداری نمودند. قبل از اینکه آسمان بنا نهاده شود یا زمین گسترده شود یا هوا یا آب یا فرشتگان یا انسان آفریده شود، ما به علم الهی انواری بودیم که او را تسبیح می گفتیم و از او می شنیدیم.1
🔸پس از آن سایر مخلوقات، قلم، کرسی و لوح آفریده شدند. جالب این است که در روایات آمده است این مخلوقات تاریک بودند، که گویا کنایه به بی جان بودن و فاقد معنا و حقیقت بودن آنها است. آنگاه نور آن پاکان جلوه گری کرد و جهان روشن شد. جان گرفت، به واسطه ی نور وجودشان.
🖋در ازل پرتو حسنت ز تجلی دم زد
عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد
#حافظ
🔸پس از آن این انوار مطهر در عرش الهی ساکن بودند و خدای سبحان را ستایش میکردند.
🔸سپس ملائکه آفریده شدند و به شاگردی انوار مطهر اهل بیت در آمدند و رموز هستی و حقایق عالم را از آنان فرا گرفتند.
🖋در روایتی از حضرت رسول آمده است:
جَعَلَنَا عَنْ يَمِينِ الْعَرْشِ ثُمَّ خَلَقَ الْمَلَائِكَةَ فَسَبَّحْنَا فَسَبَّحَتِ الْمَلَائِكَةُ وَ هَلَّلْنَا فَهَلَّلَتِ الْمَلَائِكَةُ وَ كَبَّرْنَا فَكَبَّرَتِ الْمَلَائِكَةُ فَكَانَ ذَلِكَ مِنْ تَعْلِيمِي وَ تَعْلِيمِ عَلِيٍّ وَ كَانَ ذَلِكَ فِي عِلْمِ اللَّهِ السَّابِقِ أَنْ لَا يَدْخُلَ النَّارَ مُحِبٌّ لِي وَ لِعَلِيٍّ وَ لَا يَدْخُلَ الْجَنَّةَ مُبْغِضٌ لِي.
خداوند ما را در سمت راست عرش قرار داد و سپس ملائکه را آفرید و ما خداوند را تسبیح گفتیم و ملائکه تسبیح گفتند و لا اله الا الله گفتیم پس ملائکه تهلیل (لا اله الا الله) گفتند و تکبیر گفتیم (ذکر الله اکبر را گفتیم) پس ملائکه تکبیر گفتند و آن را من و علی به ایشان آموختیم و آن در علم پیشین الهی بود که محب من و محب علی داخل آتش نشود و شخص کینه دار از من و علی در بهشت وارد نشود.2
🔸طبق احادیث و روایات خلقت نوری معصومین (ع) نه تنها قبل از آفرینش جهان، بلکه سبب و علت آفرینش جهانیان بوده است. به این موضوع در حدیث کساء اشاره شده است:
پس خداى عزّ و جلّ فرمود: اى فرشتگان من و اى ساكنان آسمانهاي من، به راستى كه من نيافريدم آسمان بنا شده را و نه زمين گسترده را و نه ماه تابان را و نه مهر درخشان را و نه فلك چرخان را و نه درياى روان را و نه كشتى در جريان را، مگر به خاطر دوستى اين پنج تن. اينان كه در زير كسا هستند. پس جبرئيل امين عرض كرد: پروردگارا چه کسانی در زير كساء هستند؟ خداى عزوجل فرمود: آنان خاندان نبوت و رسالت هستند؛ آنان فاطمه و پدرش و شوهر و دو فرزندش هستند.»
📚1:بحار الأنوار، جلد 54 ، صفحه 169 – 168 - بحار الأنوار، جلد 53 ، صفحه 142
2:بحارالانوار. ج35. ص29_30
📝ادامه دارد...
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🌸🍃🌸🍃
#قصه_دوم
#عالم_ذر
3⃣#قسمت_سوم
✍عالم ذر و آزمایشی که اتفاق افتاد صورتی ملکوتی از تمام ماجرائی است که بعدها در طول تاریخ این جهانی و مادی بشر رخ خواهد داد.
🔸سرنوشت انسانها بر اساس نتیجه ی امتحانشان نوشته شد و اهل بهشت و جهنم شناخته شدند.
🔸حال تمام آدمیان برگزیدگان خدا را میشناختند و از عاقبت خود نیز آگاه شده بودند.
⁉️اما اگر کار تمام شده بود، اگر همه چیز معلوم بود، چرا خداوند این جهان را آفرید؟! چرا همان لحظه انسان ها را راهی منازل ابدیشان نساخت؟!
🔸اصحاب یمین: در برخی روایات آمده اگر خداوند مستقیماً آنها را به بهشت می فرستاد، آنان خیال ربوبیت میکردند و آنگونه که شایسته بود در برابر حضرت حق خاضع و خاشع نبودند. آنان به این جهان آمدند تا به بلایا و امتحانات گوناگون آزموده شوند و بفهمند که هرچه دارند از خداست و هرچه هست از آن اوست و والاترین مقام، مقامِ بندگی اوست.
🔸اصحاب شمال: هدف دیگر اتمام حجت نهائی با اصحاب شمال است. از همین رو فرصتی طولانیتر به آنان داده شد که خود را محک بزنند و در روز حساب جای هیچ گونه شکایتی وجود نداشته باشد.1
(کلیني، الکافي، ج 2، ص 9؛ صدوق قمي، علل الشرایع، ج 1، ص 10)
این است آنچه در باب عالم ذر آورده شد.
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🌸🍃🌸🍃
#قصه_سوم
#حارث
✍پس از واقعه ی عالم ذر خداوند آسمان ها و زمین مادی را خلق کرد و آن را برای سکونت زمینیان آماده ساخت.
🔸اولین ساکنان زمین جنیان بودند. آنان توانایی پرواز کردن داشتند و در آسمان ها رفت و آمد میکردند و به تسبیح حضرت حق مشغول بودند.
🔸دومین گروه نسناسها نام داشتند، آنها مانند ما جسم و روح داشتند، دارای قدرت تفکر و اختیار بودند و زندگی اجتماعی داشتند. همچنین برعکس جنیان فاقد قدرت پرواز بودند.
🔸پس از مدتی گروهی از جنیان و نسناس ها بر خداوند شوریدند و یک جنگ جهانی تمام عیار در گرفت و رودخانه های خون بر زمین جاری شد.
🔸نسناسها منقرض شدند و خداوند اجنه ی مومن را که یکی از آنها #حارث نام داشت به آسمان برد.
🔸زمانی که اجنه کافر جنایت را به نهایت خود رساندند، خداوند #حارث را به همراه لشگری از ملائکه به زمین فرستاد.
🔸آنها اجنه کافر را از زمین راندند و پشت حجابی قرار دادند تا دیگر دیده نشوند.
🔸دوره سکونت جنیان و نسناسها بر زمین 70هزارسال بوده است.
(تفسیرقمی، ج1، ص36؛ تفسیر عیاشی، ج1، ص27؛ مجلسی، بحار الأنوار،ج11، ص121؛حیات القلوب، 67؛ مروج الذهب، ج1، ص21)
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم ارنی الطلعه الرشیده💔
فوووووق العاده زیبا...👌
هر چی کیف کردید برای فرج آقا دعا کنید🙏
https://eitaa.com/montazeraan_zohorr
این که گناه نیست 16.mp3
4.89M
#این_که_گناه_نیست 16
💢در زندگی همه ما
روزهای قشنگ و بزرگ، زیاد هست!
که هم به یادموندنی اند،
و هم تغییردهنده مسیر زندگی مون.
❌مراقب باش!
خاطره این روزها رو
با قلموی گناه،رنگی نکنی
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
🌸🍃🌸🍃
#منظور_از_فلق_در_آيه_قل_اعوذ_برب_الفلق_چيست؟
فلق چاهی است در جهنم که اهل جهنم از شدت حرارت و خوف و ترس آن چاه به خداوند پناه می برند؛ این چاه از خداوند اذن خواست که نفس بکشد خداوند هم به آن اذن داد، وقتی نفس کشید جهنم پر از آتش شد.
و از پیامبر اکرم (ص) روایت شده که فرمود: در جهنم یک وادی از آتش است که اهل جهنم از حرارت آن روزی ۷۰ هزار بار به خدا پناه می برند. ودر آن وادی ، اتاقی از آتش است و در آن اتاق چاهی از اتش است و در آن چاه ، تابوتی از آتش است و در داخل آن تابوت، ماری از آتش است که ۱۰۰۰ نیش دارد و طول خر نیش آن ۵۰۰ متر است، و لذا خداوند به پیامبر می فرماید: بگو پناه می برم به آفریدگار فلق
یک طایفه از کسانی که اهل این چاه هستند، شرابخواران می باشند. فلق یعنی صدع، صدع به معنای سوراخ در یک چیز سفت و محکم است و مراد این است که در جهنم ، چاهی است که در آن ۷۰ هزار خانه است و در آن خانه ۷۰ هزار اتاق است و در آن اتاق ۷۰ هزار سیاهی است و در آن سیاهی ۷۰ هزار ظرف سم است که همه اهل جهنم باید از اینجا عبور کنند.
#بحارالانوارج٨مبحث_جهنم
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
صبر تا بهشت.mp3
4.23M
🔹چگونه از جهنم خارج شویم!؟
حجت الاسلام والمسلمین استاد #عالی
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مادر
▪️التماس برای ملاقات مادر بیرون از کالبد
👤تجربهگر: آقای فرهاد پاپی
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
〰〰〰〰〰〰〰〰