🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 تحول باطن
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: انسان باید آنقدر در مسیر تعبد گام بردارد تا وجودش الهی شود و باطنش متحول گردد.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۷۶.
🔰 ۴ مرداد ۹۹
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
شما میتوانید این کانال را در پیام رسان های فارسی از طریق لینک های زیر:
✅ سروش
http://sapp.ir/mortezatehrani
✅ ایتا
https://eitaa.com/mortezatehrani
✅ پیام رسان بله
https://ble.im/mortezatehrani
دنبال کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹رابطۀ فطرت و ژنتیک
آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه
90/4/30
#تربیت_فرزند
آیت الله مرتضی تهرانی
🔹رابطۀ فطرت و ژنتیک آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه 90/4/30 #تربیت_فرزند
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 رابطۀ فطرت و ژنتیک
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: خداشناسی شرایطی دارد که تا آن شرایط در انسان خداجو مهیا نشود، این انسان به گمشدۀ خودش دست پیدا نمیکند. شرایط این است، نوزادی که از مادر متولد میشود (این را میخواهم مقدمتاً عرض کنم، قابل تشکیک هم نیست، علم روز هم آن را تأیید کرده) این نوزاد یک سرمایه نقدینه دارد؛ سرمایۀ نقدینۀ او آن ویژگیهایی است که از ژن پدر و مادرش یا پدربزرگ یا مادربزرگش، به او منتقل شده است.
✅ عمر دانش ژنتیک حدود صد سال، صد و دهبیست سال است؛ بیشتر نیست. قبلش از این صحبتها نبوده است. آنها هم که به این علم دست یافتهاند، اول از گیاهان تحقیق کردهاند و بعد از حیوانات. سر و صدایش به تلویزیون ما هم آمده است.
✅ انسان هم همینطور است که اگر نطفهای منعقد شد، یعنی اسپرم با اوول متحد شدند و دمش افتاد و شروع به حرکت کردن و رشد کردن کرد و دو تا شدند و چهار تا شدند و هشت تا شدند و شانزده تا شدند، در آن سرِ اسپرم، ژنها هستند. مختلف هم هستند و این خصوصیات را از پدر به نطفه مادر، که قبولکننده است، منتقل میکنند؛ آن هم برای خودش یک چیزهایی دارد که از پدر و مادرش گرفته است.
✅ سرمایۀ فطری نوزاد، فطرت است؛ به اضافه یک اقتضای بیست درصدی از سوی آن ژنهایی که از وراثت به او رسیده است. علم ژنتیک را اگر بخواهیم خودمانی بگوییم میگوییم علم وراثت. این سرمایهاش است. «اقتضاء» عرض میکنم، برای اینکه نگویید اگر این ژنها اقتضای سعادت و فضایل اخلاقی و انسانی را دارند، پس این فضائل بیاختیار از او صادر میشود، پس اینجا دیگر جای تکلیف و امر و نهی نیست؛ و اگر اقتضاء شقاوت و ضدارزشها را دارند، پس باز هم نمیشود او را در روز قیامت چوب زد، چون بیاختیار است.
🔵 شیرینیِ لحظۀ تکلیف شرعی
✅ عرض کردم بیست درصد. به تعبیر دیگر یک بستری است برای حرکات فیزیکی که این انسان بخشیاش را در زمان قبل از بلوغش انجام میدهد، به وسیله دو عامل که پدر و مادرش هستند و آنها دو مربیاش هستند. بخشی از آن هم از زمان تکلیف به بعد باید انجام بشود که بعد از آن دو عامل و آن دو تا مربی، خدای متعال او را مورد لطف خودش قرار میدهد و میگوید: «حالا من خودم با تو صحبت میکنم. میگویم «إفعَل»، «لاتَفعَل»؛ این کار را بکن، آن کار را نکن. تا قبل از بلوغت به پدر شما میگفتم که مال حرام به بچهات نده؛ غذای نجس به بچهات نده». اینها مَثَل نیست. من دارم همانهایی را که در کتابها وجود دارد، مانند عُروه و فقه و ... را عرض میکنم؛ منتها سادهاش میکنم.
🔵 انواع مَحارم
✅ لاالهالاالله. قبل از بلوغت به پدر و مادرت میگفتم که از یک سالی اگر بتوانید اتاق خواب خود را از فرزندانتان جدا کنید. این کار درست است و اگر نکنید، زیانش متوجه خودتان و فرزندانتان میشود.
✅ بدنتان را تا یک حدّی میتوانید در مرئی و منظر و دید فرزندتان بگذارید، بیشتر نه. من چندی قبل، به نظرم پارسال پیارسال بود، داشتم بخشی از کتاب وسائل را نگاه میکردم؛ کتاب نکاح بود؛ یک روایت از حضرت صادق صلواتاللهعلیه دیدم که غیر از این یک روایت هم دیگر روایتی نیست.
✅ ایشان به راوی حدیث میفرمایند: خدای متعال محرم و نامحرم درست کرده، ولی محارم همه یک گروه نیستند؛ سه گروه هستند. بعضی از محارم محدودیت برایشان هیچ حکمی ندارد، مانند همسر. بعضی از محارم که محرم رؤیتی هستند و نامحرم از جهت نکاح و ازدواج، مانند مادر و خواهر. آنوقت حضرت صادق صلواتاللهعلیه دو مرز برای اینها تعیین کرده است که با اینکه مثلاً خواهر است نسبت به شما، آن حق اینکه از زانو به بالایش را در دید شما قرار بدهد ندارد. بعضی از محارم یک قدری بالاتر نه دیگر، اینطور نیست که اگر مادر یا خواهر را گفتیم که اینها محرم هستند، یعنی دیدشان اشکال ندارد، چادر نباید سرشان کنند، اینها مایو بپوشند و جلوی برادرشان بیایند و بروند در استخر.
✅ آخر من اگر از این یک خرده دربستهتر بگویم، میترسم شیطان در گوش شما بگوید ما که نفهمیدیم. بدانید این صدا از شیطان است؛ مال شیطان است که ما که نفهمیدهایم مرتضی چه گفت.
🎤سخنرانی ۳۰ تیر ۹۰
#تربیت_فرزند
31.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹کانالهای ورودیِ روح
🏴شهادت امام باقر (صلوات الله علیه) را تسلیت عرض می کنیم.
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️ ⚫️ ⚫️ ⚫️⚫️
🌴صلوات خاصه حضرت امام باقر صلوات الله علیه 🌴
«اللَّهُمَ صَلِ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِكَ وَ مَنَاراً لِبِلَادِكَ وَ مُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ وَ مُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أُمَنَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ»
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 اولین مرحله سعادت
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: اولین مرحله از مراحل سعادت این است که انسان سلامتِ روحِ خود را حفظ کند تا اگر با یکی از اولیایِ الهی، که حُسن و کمال دارد، برخورد کرد، به او علاقهمند شود و مجذوبش گردد.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۷۷.
🔰 ۸ مرداد ۹۹
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
📣 #اعلام_برنامه
🔴جلسه #آنلاین شب جمعه این هفته ٩ مرداد ماه ۱۳۹۹
🔹شروع برنامه ساعت ۲۱:١٥
🔹توسل به ائمه اطهار (صلوات الله علیهم) توسط حاج حسین اکبری ؛
بیان احکام توسط حجتالاسلام والمسلمین حاجآقا زارع ۲۱:٣٥
🔹تلاوت آیات کلام الله مجید ۲١:٥٥
🔸سخنرانی؛ حجت الاسلام والمسلمين حاج آقا عبدالعلی تهرانی ٢٢:٠٠
🔹 مداحی برادر زرگران
این مراسم بدون حضور فیزیکی افراد و فقط به صورت زنده از طریق لینک زیر قابل دسترسی است.
http://ommeabiha.ir/live
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 سمّشناسِ معنوی
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: اگر رسانهها اعلام کنند که هوا آلوده است، پزشکان نکاتِ بهداشتی را بیشتر از مردمِ عادی رعایت میکنند، زیرا آنها میدانند که هوایِ آلوده و مسموم برای بدن چه عوارض زیانباری به همراه دارد. بنابراین، علم و آگاهیِ پزشکان آنها را به رعایت بهداشت وا میدارد.
✅ در امور معنوی هم همینگونه است. کسانی که سمّشناسِ معنویاند میدانند که گناه چه اثرِ سوئی بر روح و روانِ انسان میگذارد.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۷۸.
🔰۱۱ مرداد ۹۹
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیخ فضلالله نوری و مشروطیت
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 بهترین زمان برای تربیت فرزند
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: یکی از بچههایم که حالا بزرگ شده و خودش هم بچه دارد، دو سه سالش بود؛ با هم در یک ماشین نشسته بودیم که یکی از دوستان، ما را به جایی میبرد. دوست ما همینطور که داشت رانندگی میکرد، با یک دستش آن ریشهای که کنار ناخن انگشتش بود، این را کَند.
✅ اصلاً این یک چیزی است که شاید یک عمر آدم از آن بگذرد و به آن توجه نکند. این بچه دو سه سالۀ من به او گفت: دستت تَر نباشد؛ این را که کَندی درد گرفت؟ گفت: یک کَمی. گفت: این نجس است. این راننده که مهندس بود و در آلمان تحصیل کرده بود و شاید بگویم از نوابغ بود، تعجب کرد که این بچه چه میگوید. این اصطلاح مال بچه نیست.
✅ به او گفتم: تعجب نکن! این بچهآخوند است. شما بچهآخوند نیستی، از این حرفها به گوشَت نخورده. او از وقتی که راه افتاده، ما نجس و پاکی را به او یاد دادهایم؛ حلال و حرام را به او یاد دادهایم؛ این در مغزش رفته است.
✅ ما کار را گذاشتهایم که مشکل شده و میخواهیم اصلاح کنیم، (اینطور) نمیشود. بچه بیست و پنج ساله خودمان را میخواهیم متدین کنیم، نمیشود. ولی آن وقتی که غرایز در او قوی نشده؛ گردنکلفت نشده؛ طبق فرمودۀ امام صادق صلواتاللهعلیه اگر مطالب صحیح را در مغزش گذاشتی، شما برندهای. روایت داریم که حضرت فرمود: مغز بچههای خود را از مطالب صحیح پُر کنید، پیش از اینکه از مطالب باطل پر شده باشد.
✅ بچه خودمان را اگر در این جامعه رها کردیم، دو سال بعد، نَه، شش ماه بعد، خواستیم مغز و فکر بچه خودمان را توجیه کنیم، دیگر نمیتوانیم؛ اما اگر قبلش، پیش از اینکه این شرایط مختلف جامعه، توجه او را جلب کند، یک چیزهایی را در مغز بچهات گذاشته بودی، وقتی بزرگ شد و غرایزش رشد کرد، غرایزش کمال پیدا کرد، میبینی خیلی راحت این دارد به وظیفهاش عمل میکند و تحت تأثیر شرایط منفی جامعه خودش هم قرار نمیگیرد. از او سؤال کنی که خوب چیست و بد چیست، دو تا کیفیت و وضعیت را او مشاهده کرده، کدام خوب است؟ کدام بد است؟ (جواب درست را) میگوید.
✅ یکی از این عزیزان ما که چند سال است که پزشک شده و از ایران هم به امریکا رفت و آنجا تخصصش را در ارتدنسی اطفال گرفت و به اینجا آمد، به من گفت: من به دخترم بعضی از قیافهها را که میدیدم، میگفتم: اینها کارشان صحیح نیست؛ این وضعیت ایشان که اینطور راه میروند صحیح نیست؛ اینطور که مادرت راه میرود درست است. بچه چند سالش است؟ چهار سالش است، پنج سالش است، دختر.
✅ حضرت صادق صلواتاللهعلیه همین نکته را یادآور میشود. کارتان در یک مقطع زمانی برای ساختن و ساخته شدن راحت است، از آن مقطع زمانی که بگذرد، هم کارتان برای ساختن بچههایتان مشکل میشود و هم برای ساختن خودتان مشکل میشود. خدای متعال میفرماید: شما ایمان اختیار کردهاید؛ مؤمن شدهاید، ولی اگر چنانچه تقوا اختیار کنید، بین خوب و بد فرق میگذارید؛ دیگر کسی را لازم ندارید که بغلدستتان بگوید که این کار را بکن و آن کار را نکن؛ «ان تَتَّقُواْ اللّهَ يَجْعَل لَّكُمْ فُرْقَانًا».
🎤سخنرانی ۲۹ اردیبهشت ۹۰
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بهترین زمان برای تربیت فرزند
سخنرانی ۲۹ اردیبهشت ۹۰
#تربیت_فرزند
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 حکمت برآورده نشدن حاجات
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: تا انسان ارزشِ چیزی را درک نکند، در حفظِ آن نمیکوشد. گاهی اوقات انسان چیزِ خوبی از خدا میخواهد، ولی ارزشِ آن را نمیداند.
✅ حکمتِ خدایِ متعال ایجاب میکند که آنقدر آن خواسته را به تأخیر بیندازد تا انسان به ارزشِ واقعیِ آن پِی ببرد و زمانی که به او عطا شد، قَدرَش را بداند.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه۷۹.
🔰۱۴ مرداد ۹۹
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
4_5843737515164436499.mp3
4.44M
#احکام
🔰 #شب_جمعه
📆 پنج شنبه 99/5/9
💠 حجت الاسلام و المسلمین #زارع
👉 @mortezatehrani_ir
🌐 www.mortezatehrani.ir
4_5843737515164436502.mp3
18.57M
#سخنرانی
🔰 #شب_جمعه
📆 پنج شنبه 99/5/9
💠 حجت الاسلام و المسلمین #عبدالعلی تهرانی
👉 @mortezatehrani_ir
🌐 mortezatehrani.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب ولادت امام هادی علیه السلام سال 1380
🌹صلوات خاصه امام هادی صلوات الله عليه
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلَائِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُوراً يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلَالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَمَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.»
📚زادالمعاد، ص٣١٢
@mortezatehrani
در گذشت “حاج محسن حیدری" از رزمندگان دفاع مقدس و پدر دوست و برادر عزیزمان جناب آقای مجتبی حیدری (از دوستان جلسات مرحوم حاج آقا مرتضی تهرانی) را خدمت ایشان و خانواده گرامی شان تسلیت عرض می کنیم.
@mortezatehrani
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 اثر محبت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه
✅ سؤال: با فرآیندی بعضی اشیا مانند کاغذ و لباس را عایق میکنند تا دیگر آتش آنها را نسوزاند. حال چگونه و با چه فرآیندی همۀ اعمال و رفتارِ خود را عایق کنیم تا در قیامت آن اعمال و رفتار برای ما باقی بماند و از بین نرود؟
✅ پاسخِ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: سعی کنید در هر حال مطیع اوامر حقتعالی باشید و نه متخلّف از آنها.
✅ باید به این نکته توجه داشت که آتشهای این دنیا از مصادیق رحمت و نعمتهای حقتعالی است و از آن استفادههای مختلفی میشود. اما آتش آخرت اینگونه نیست؛ «كَلَّا لَيُنبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْحُطَمَةُ نَارُ اللَّـهِ الْمُوقَدَةُ الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ فِي عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍ»؛(۱) چنین نیست (که میپندارد)؛ بهزودی در «حطمه» (آتشی خُردکننده) پرتاب میشود. و تو چه میدانی «حطمه» چیست؟! آتش برافروخته الهی است، که از دلها سر میزند. این آتش بر آنها فروبسته شده، در ستونهای کشیده و طولانی.
✅ افئده جمع فواد است و به معنای قلب است و منظور از قلب آن عضوی نیست که خون را پمپاژ میکند، بلکه منظور روح است. جای روح باطن است و آتش آخرت، باطن را میسوزاند. اما آتش این دنیا، جایش در ظاهر است و از ظاهر تا آنجایی که قدرت داشته باشد میسوزاند و نفوذ میکند.
✅ اگر میخواهیم از آتش آخرت رها شویم، باید از باطن شروع کنیم و عایقها و موانعی برای آن ایجاد کنیم. اگر عایقها و موانعی برای آن آتش ایجاد شود، آن آتش کارآیی نخواهد داشت.
✅ یکی از آن موانع برای آتش آخرت، حُبِّ اهل بیت سلاماللهعلیهماجمعین است. رسول اکرم میفرمایند: «حُبّ عَليّ حَسَنَة لا تَضُرّ مَعها سَيِئَة وَ بُغضُ عَليّ سَيئَة لا تَنفَع مَعَها حَسَنَة»؛(۲) دوستداشتنِ حسنهای است که با آن، سیئه زیان نمیرساند و دشمنی با امیرالمؤمنین سیئهای است که با آن، حسنه سود نمیرساند.
✅ معنای این روایت این است که اگر این نورانیت در دل انسان تا لحظۀ مرگ باقی بماند و آن را به قیامت منتقل کند، این نورانیت برای آتش آخرت عایق و مانع خواهد بود. بعد از آن هم، اعمال صالح مفید خواهد بود.
🔰(۱) سوره همزه: آیات ۴-۹.
🔰(۲) علمالیقین، فیض کاشانی، جلد۲، ص ۱۴۲۲.
📚 کتاب سفر چهارم، پرسشها و پاسخها از آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه، در دست چاپ.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
به یاری خداوند متعال تا روز عید غدیر 40 فراز از #خطبه_غدیر بارگذاری خواهد شد.
@mortezatehrani_ir
◾️نماز لَیلَةُ الدّفن برای مرحوم حاج محسن حیدری:
در رکعت اول بعد از سوره حمد، یک مرتبه آیة الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره قدر خوانده شود و بعداز سلام نماز بگوید: « اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمدٍ وَ آلِ مُحمدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ محسن بن میرزا علی»
🔘نماز لیلة الدفن را در هر زمان از شب اول قبر (از اول شب تا صبح) میتوان خواند؛ اما بهترین وقت آن بعد از نماز عشا است.