امسال تو هیئتمون گوشه ای اختصاص دادیم برا عکاسی محرم و از کودکان عکس می گرفتیم...
امام حسین علیه السلام و حس خوب کودکی..
#نشر_خوبیها
#فرزند_پروری
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
هدایت شده از معارف اعتقادی
#محرم
#قرآن
#برای_حسین و #قرآن_کریم
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر کنید
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
اختلال شخصیت مرزی
در اختلال شخصیت مرزی فرد همواره بر روی لبه یک مرز یا خط در حال حرکت بوده و هرلحظه امکان دارد از یکسوی مرز سقوط کند. افراد مبتلابه این اختلال شخصیت به دلیل برخورداری از رفتارها و عواطف ناپایدار، در زمره افراد روانپریش جای میگیرند و متأسفانه این اختلال در زنان شایعتر است. افراد دارای اختلال شخصیت مرزی در یکلحظه شاد و خوشحال و لحظه دیگر افسرده و منزوی میشوند. همچنین این افراد در لحظهای فاقد هرگونه احساسی هستند و در لحظه بعدی در قامت یک فرد نزاع طلب ظاهر میشوند. به همین علت، چرخش سریع احساسات در افراد مبتلابه این مشکل، در رفتار آنها به نحو مشهود و ملموس به چشم میخورد. این افراد علاوه بر هراس از تنهایی، از شخصیتی غیرقابلپیشبینی برخوردار هستند، به همین جهت و بهمنظور رها شدن از تنهایی به برقراری تعامل و ارتباط با افراد غریبه مبادرت میکنند. این عارضه علائم و مشخصاتی دارد و براثر عوامل مختلفی چون
👇👇👇
علت بروز اختلال شخصیت مرزی
در مورد علل این اختلال شخصیت به عوامل ژنتیک و مغزی و علل اکتسابی یا تجارب ناشاد در دوران کودکی اشارهشده است که به نظر برخی روانشناسان هردو عامل و تعامل آن در ایجاد این اختلال نقش دارد؛ اما نقش تجارب دوران کودکی بسیار مهم است. ولی تجارب اولیه کودک بهویژه سه سال اول خیلی مهم هستند. از دلایل اصلی و شرایطی که میتواند زمینهساز چنین بیماری شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عدم ثبات مادر به دلایل مختلف
طرد کودک
عدم وجود دلبستگی امن در دوران کودکی
درگیری بین والدین
تنبیه کودک
بیتوجهی به احساسات کودک
والدین ناسازگار و گرفتار
طلاق والدین
#روانشناسی
#اختلال_مرزی
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
علائم اختلال شخصیت مرزی
۷ ویژگی افراد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی عبارت است از:
✍روابط متزلزل
افراد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی، دارای روابطی ناپایدار با خانواده، فامیل و دوستان خود هستند. این افراد ممکن است سریعاً علاقه شدیدی به یک فرد پیدا کنند و ناگهان از آن شخص متنفر شوند. هرگونه جدایی و یا تغییر در برنامه مورد انتظار، میتواند یک واکنش شدید و احساس طرد را در بیمار مبتلابه اختلال شخصیت مرزی به وجود بیاورد. هنگامیکه این افراد به یکچیز و یا کسی علاقه داشته باشند و آن چیز و یا آنکس از پیش آنها برود، احساس پوچی و انزوا میکنند.
✍رفتارهای پرخطر
پول خرج کردن بیرویه یکی از رفتارهای افراد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی است. روابط جنسی نامناسب، پرخوری و یا رانندگی کردن خطرزا از رفتارهای پرخطر این افراد است. این رفتارها ناشی از تصور ضعیف فرد از خودش است.
✍ زیادهروی در مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
این افراد برای فرار از مشکلات و یا آرام شدن، به مواد مخدر و مشروبات الکلی رو میآورند. برای کنترل بهتر علائم این اختلال، همه این موارد باید درمان گردند.
✍خشم بیجا
شرایط خارج از کنترل و یا ناچیز میتوانند افراد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی را بسیار خشمگین کنند. برای مثال اگر والدین و یا همکاران برای مدت کوتاهی، به فرد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی اعتنا نکنند، این فرد از احساس طرد و انزوا، بسیار خشمگین میشود.
✍ آسیب رساندن به خود
فرد مبتلابه این اختلال میتواند دارای علائم خطرناکی باشد و مشکلاتی را در ارتباط با تصویر بدن خود و عزتنفس داشته باشند. افراد مبتلابه اختلال شخصیت مرزی به خودشان صدمه میزنند، مثل بریدن بدن خود با چاقو. حتی ممکن است فکر خودکشی کنند، در این صورت باید فوراً به روانپزشک مراجعه کنند.
✍احساس پوچی
هنگامیکه این افراد به یکچیز و یا کسی علاقه داشته باشند و آن چیز و یا آنکس از پیش آنها برود، احساس پوچی و انزوا میکنند و توانایی مقابله کردن با این احساس را ندارند. علائم اختلال شخصیت مرزی میتواند شامل احساس بیارزشی، بیعشقی و پوچی باشد. یک درمان جدید به نام رفتار دیالکتیکی میتواند برای افراد مبتلا مفید باشد.
✍ترس از تنها ماندن
خشم و ترس شدید در این افراد از تنها ماندن نشأت میگیرد. این افراد حتی اگر تجسم کنند که تنها هستند، دچار ترس و عصبانیت میشوند. ترس از تنها بودن، یک مشکل جدی در روابط خانوادگی ایجاد میکند.
#روانشناسی
#اختلال_مرزی
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
درمان اختلال شخصیت مرزی
بهترین درمان اختلال شخصیت مرزی، درمانهای روانشناختی است. صحبت با یک متخصص درزمینهٔ روانشناسی بهصورت خصوصی و یا گروهی، درمان روانشناختی محسوب میشود. باید یادرآور شد که تجویز دارو درمان اصلی برای این اختلال نیست، اما برای کسانی که درمان روانشناسی را آغاز کردهاند، برخی داروها میتواند در مدیریت علائم اختلال شخصیت مرزی مفید باشد. سایر درمانها همچون درمانهای الکتریکی برای اختلال شخصیت مرزی کاربردی ندارد.
چندین روش درمانی روانشناختی برای افراد دارای اختلال شخصیت مرزی وجود دارد. این درمان باید توسط روانشناس بالینی و در مراحل بعدی بهتر است توسط روانپزشک انجام شود. مهمترین درمانهای روانشناختی برای اختلال شخصیت مرزی عبارتاند از:
درمان رفتاری مبتنی بر گفتگو (DBT)
شامل درمان گروهی و فردی است که بهطور خاص برای اختلال شخصیت مرزی طراحیشده است. DBT با استفاده از یک رویکرد مبتنی بر مهارت، به فرد میآموزد که چگونه احساسات خود را مدیریت کرده، اضطراب را کنترل و روابط را بهبود بخشد.
طرحواره درمانی متمرکز بر اختلال شخصیت مرزی
طرحواره درمانی به افراد کمک میکند تا نیازهای ناخوشایندی که باعث بروز الگوهای منفی در زاویه دید آنها به زندگی، نحوه ارتباطاتشان با دیگران، باورهایشان و... شده را شناسایی کنند. این الگوهای منفی گاهی ممکن است برای بقای افراد مفید باشد اما در بخشهایی از زندگی زیانبار هستند. این درمان برای تمرکز بر الگوهای مثبت کمک کرده و بهبود کیفیت زندگی را تضمین میکند.
درمان مبتنی بر ذهن سازی (MBT)
این درمان مبتنی بر صحبت است و کمک میکند تا افکار و احساسات خود را در هرلحظه مشخص کرده و سعی کند دیدگاه جایگزین آن را نیز ایجاد کند. MBT بر تفکر قبل از عمل تأکید دارد.
آموزش سیستم پیشبینی پذیری احساسی و حل مسئله (STEPPS)
آموزش سیستم پیشبینی احساسی و حل مسئله یک درمان 20 هفتهای است که در این روش درمانی کار در گروههایی است که اعضای خانواده، دوستان و مراقبان فرد را باهم مرتبط میکند. این درمان در کنار درمانهای دیگر مورداستفاده قرار میگیرد.
رواندرمانی مبتنی بر انتقال (TFP)
این روش درمانی به فرد کمک میکند که احساسات و مشکلات فردی خود را از طریق رشد روابط با درمانگر درک کند. سپس میتواند این بینش را بر وضعیت فعلی زندگی خود نیز اعمال کند.
#روانشناسی
#اختلال_مرزی
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
#اختلال_شخصیت بدگمان یا پارانوئید (به انگلیسی: Paranoid personality disorder) یا بهطور خلاصه (PPD). این بیماران اغلب متخاصم، تحریک پذیر و خشمگیناند. افراد متعصب و جزم اندیش، کسانی که مدارکی دال بر تخلف دیگران از قانون جمع میکنند، افرادی که به همسر خود سوءظن دارند، و اشخاص بدعنقی که اهل دعوا و مرافعه اند، اغلب دچار اختلال شخصیت پارانوئید هستند. از آنجایی که تنها اندیشههای شخص پارانوید تحت تأثیر این بیماری قرار میگیرند، فرد مبتلا به این اختلال معمولاً میتواند زندگی روزمره خود را پیش ببرد اما زندگی آنها ممکن است محدود و منزوی باشد.
#روانشناسی
#اختلالات
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
ملاکهای DSM-IV-TR در مورد اختلال شخصیت پارانوئید
الف) بیاعتمادی و شکاکی نافذ و فراگیر نسبت به دیگران بهطوریکه انگیزههای افراد را شرارت آمیز تلقی کند. این حالت باید از اوایل بزرگسالی شروع شده باشد و در زمینههای مختلف به چشم بخورد، که علامتاش وجود حداقل چهار تا از موارد زیر است:
✍بدون دلیل کافی، شک داشته باشد که دیگران دارند او را استثمار میکنند، به وی ضرر میرسانند، یا سرش کلاه میگذارند.
✍آنها فقط شک و تردیدهای خاص خودشان را قبول دارند و به هیچ وجه با دلیل و منطق نمیتوان آنها را راضی نمود و همیشه با عقل و منطق در ستیز هستند.
✍مشغولیت دائم ذهنیش، شکی اثبات نشده در مورد وفاداری یا قابل اعتماد بودن دوستان و اطرافیانش باشد.
✍به دلیل ترسی ناموجه از اینکه اطلاعاتی را به دیگران میدهد مغرضانه ضد خودش بکار ببرند، از اطمینان کردن به دیگران اکراه داشته باشد.
✍در پس اظهار نظرهای بیغرضانه یا اتفاقهای بیخطر، معانی تحقیرکننده یا تهدیدکننده پنهانی بیابد.
✍همیشه دلخور و ناخشنود باشد، یعنی اگر کسی توهین کرده باشد، صدمهای رسانده باشد، یا بیاحترامیکرده باشد هیچ وقت او را نبخشد.
✍با کوچکترین چیزی احساس کند به شخصیت یا اعتبارش لطمه وارد شدهاست، و در صورتی که دیگران چنین معنایی را در آن چیزها بهطور آشکار نیابند؛ فوراً واکنشی خشمگینانه نشان دهد یا به مقابله بپردازد.
✍مکرراً و بدون هیچ دلیل به وفاداری همسرش شک کند.
✍اکثر اوقات احساس میکند توسط اشخاصی تحت نظر است، مانند اینکه تحت تعقیب است یا تلفن او شنود میشود.
#روانشناسی
#اختلالات
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
🌺سعی کنید مسائل را برای فرزندتان توضیح دهید.
وقتی کودک شما دائماً می پرسد “چرا؟” این می تواند خسته کننده باشد. اما وقتی چیزی را برای او توضیح می دهید، چیزی جدید و بدیع برایش خلق کرده اید. همچنین توجه داشته باشید که از پاسخ دادن به سؤالات «چرا» با جملاتی مثل: «چون من گفتم» خودداری کنید.
کودکانی که دلایل رفتاری خاص را درک می کنند، می توانند به طور موثرتری اعمال خود را تنظیم کنند.
اگر تنها چیزی که آنها می دانند این است که «نباید همه کلوچه ها را بخورم، زیرا مادرم این طور به من گفته است، و من به دردسر می افتم»، این استدلال ممکن است زمانی که والدین حضور ندارند کمکی نکند.
بهتر است کودک بفهمد “من نباید همه کلوچه ها را بخورم، زیرا معده درد می گیرم و برادر و خواهرم هم دیگر کلوچه ای برای خوردن ندارند.” این استدلال به کودک شما کمک می کند تا عواقب اعمال خود را درک کند و حس همدلی را در خود تقویت می کند.
#فرزند_پروری
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
🌺حقوق متقابل همسران در کلام امام سجاد علیه السلام🌺
و أمّا رعیّک بملک النّکاح فأن تعلم أنّ الله جعله سکناً و مستراحاً و أنساً و واقیه و کذلک …»؛ «و اما حق همسرت آن است که بدانی خداوند متعال با آفرینش او، وسیله آرامش، رفاه و انس و نگهداری تو را فراهم نموده و واجب است هر کدام از شما – زن و شوهر – بر نعمت وجود دیگری، سپاس گوید و بداند که این نعمت الهی بر اوست.»
بر تو واجب است که نعمت الهی را گرامی داشته، در معاشرت با او، خوش رفتاری و رفق پیشه کنی؛ اگر چه حق تو بر زن سخت تر و رعایت مکروه و محبوب اگر معصیت و زیاده خواهی نباشد، بر او لازم تر است؛ ولی زن، حق مهربانی و انس بر تو دارد و جایگاه آرامش و آسایش، غریزه ای است که گریزی از انجام آن نیست و این حق بزرگی است.
نکات
۱.زوجین موجب آرامش یکدیگر باید باشند.
۲.بخاطر این آرامش خداوند را شکر کنند.(لان شکرتم لازیدنکم)
۳.اخلاق نیکو و خوشرفتاری و مهربانی از وظایف متقابل همسران در خانواده می باشد.
#تبیین_بادعا
#صحیفه_سجادیه
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
asib shenasi ravani .pdf
5.08M
📚معرفی کتاب
آسیب شناسی روانی دکتر حسین آزاد
📒📒
🔎📝آسیب شناسی روانی علمی است که در آن کوشش می شود با به کار گرفتن اصول اساسی روان شناسی،رفتار نابهنجار شناخته شده وعلل آن مورد بررسی قرار گیرد.
✏️✏️✏️
فهرست مطالب
فصل اول :زمینه تاریخی آسیب شناسی روانی
فصل دوم :دیدگاههای مختلف در مورد رفتار نا بهنجار
فصل سوم :انگیزه ها،فشارهای روانی ،ناکامی ، تعارض
فصل چهارم : عوامل موثر بر فشار روانی و واکنشهای مربوط به آن
فصل پنجم :طبقه بندی اختلالات روانی
فصل ششم :نابهنجاریها و اختلالات روانی
فصل هفتم : اختلالات بدنی شکل و اختلالات تجزیه ای
فصل هشتم :اختلالات روانی فیزیولوژیایی
فصل نهم :اختلالات شخصیت
فصل دهم : اختلالات خلقی
فصل یازدهم :نظریه ها، تحقیق ها و درمان افسردگی
فصل دوازدهم :خودکشی و پیرا خودکشی
#روانشناسی
#کتاب
https://eitaa.com/moshaverehtolue
🖤🖤🖤
بخند
بخـنــد، هــرچـنــد غـمـگینــی؛ بـبخــش، هــرچـنـد مـسکینـــی؛ فـرامـوش کــن، هــرچـنــد دلــگیــــری؛ زیستــن اینــگــونـــه زیـبـاسـت... بخنـــد، ببخــش و فرامـوش کـــن؛ هــر چـنــد میدانم آســـان نــیســـت.
Smile, though your heart is aching; Forgive, though your hand is empty; Forget, though you are upset, life is more beautiful this way… Smile, forgive and forget, even though I know it is not easy.
.
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
👥 ما آدمها هر آنچه بیشتر در مورد خودمان بشنویم را بیشتر باور میکنیم.
🌺🌺🌺
به عنوان مثال، اگر شما مدام به همسرتان بگویید که تو فرد مهربان و باگذشتی هستی، حتی اگر او چنین نباشد، به تدریج باور میکند که مهربان است و همین طرز فکر روی رفتارش هم تاثیر میگذارد؛
✍ بنابراین به جای این که مدام بدیهایش را توی سرش بزنید، خوبی هایش را به او گوشزد کنید.
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
❌مشاجره در برابر فرزندان
باعث میشه ابهت و اقتدار تون خدشه دار بشه و فرزند به حرفاتون گوش نده
پس حواستون باشه❌❌❌مشاجره تعطیل..و
بجاش مشکلاتتون رو بنویسید و به همدیگه هدیه کنید❤️
چه کسی بهتر از یه همسر میتونه مشکلات همسرش رو حل کنه⁉️⁉️
هیچ کس...
https://eitaa.com/moshaverehtolue
#خانواده_موفق
هروز بهش یادآوری کن...
تکرار میشه...
ولی تکراری نه...
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
صداقت داشته باشید:
🌺از بهترین سرمایه های زندگی مشترک صداقت و راستی است پس هیچ وقت حتی زمانی که حقیقت به نفع ما نباشد ، دروغ نگوییم و به نیرنگ متوسل نشویم زیرا دروغ پایه های زندگی را سست می کند.
✍توجه داشته باشید خیلی جاها باید در کار همدیگه تجسس نکنید که به دروغگویی ختم شود☺️
مطمأن باشید اگه مهربان و صادق باشید همسر شما هر آن چه را که نیاز است به شما خواهد گفت....
#خانواده_موفق
#همسرداری
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
آنقدر "باورت" دارم❤️
که اگر در "کویر" بگویی
"باران" هست...!!!
به "حرمت" صدایت♥️
خیس می شوم...
عاقلانه انتخاب کنید
عاشقانه زندگی کنید.
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
✍انسان هیچ وقت نمی تواند باور کند که اگر بر سر گناه اصرار داشته باشد، در نهایت، حتما به درکات جهنم می رسد.
فکر میکند حالا مدتی گناه می کند و بعدا ترک می کند؛ اما غافل از اینکه اگر آلوده شد، شیطان و نفس او را راحت نمی گذارند.
اولیاءالهی می فرمایند:
برای بازگشت و توبه، حتی یک ساعت هم دیر است. چون هرکس در گناه باقی بماند، لحظه به لحظه ریشه های فساد در جان او قوی تر می شود.
🌺آیت الله بهجت ره هم می فرمودند:
اگر اصرار بر گناه داشته باشید، در نهایت کار شما به یاس از خدا و تکذیب آیات الهی می رسد.
اگر گناهی داریم، سعی کنیم هرچه زودتر برای ترک آن اقدام کنیم.
#مذهبی
#توبه
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
🌺 مهارتهای همسرداری
🔸 پناه هم باشید
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️