◾️آجَرَکَ الله یا بَقیّه الله الاَعظم
👈امام حسن مجتبی(علیه السلام): هرکس خدا را بندگی کند، خداوند همه چیز را بنده او گرداند.(تنبیه الخواطر، ج۲،ص۱۰۸)
⚫️ سالروز رحلت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) و شهادت امامحسن مجتبی(علیه السلام) تسلیت باد.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
📌سبک زندگی امام رضا(علیه السلام)
▪️▫️خانواده کانونی است که هر چه با صفا و گرم تر باشد، زندگی شیرین تر و توفیقات انسان بیشتر خواهد شد.
▫️▪️از این رو امام رضا(ع) در اشاره به اهمیت این کانون، به بیان برخی از عواملی که در صفا و گرما بخشیدن به کانون خانواده مؤثر است، می پردازند.آن حضرت در سخنی نورانی از قول رسول خدا، هم به حسن رفتار در خانواده توصیه کرده و هم از نوع رفتار ایشان با همسرشان خبر داده و می فرمایند:
▪️قَالَ رَسُولُ اللَّه (ص): أَحْسَنُ النَّاسِ إِیمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً وَ أَلْطَفُهُمْ بِأَهْلِهِ وَ أَنَا أَلْطَفُکمْ بِأَهْلِی؛(عیون اخبارالرضا: ج2، ص 38)
▫️ رسول خدا (ص) فرمودند: کسی که ایمانش برتر از دیگران است، اخلاقش نیکوتر و به خانواده اش مهربان تر است و من نسبت به خانواده خود، مهربان ترم.
@moshaveremava
#همراهی_با_نوجوان
🖊حجت الاسلام ابراهیم اخوی،مدیر مرکز مشاوره مأوا
⁉️هویتی که نوجوان در صدد است تا به طور روشن با آن مواجه شود این است که او کیست؟
یک کودک است یا بزرگسال، توانایی آن را دارد که روزی به عنوان یک همسر یا پدر و مادر باشد؟
آیا او علیرغم نژاد، مذهب یا زمینههای ملی که او را از نظر مردم کم ارزش جلوه میدهد، احساس اعتماد به نفس دارد؟
✅نوجوان نیاز دارد یک تصویر منطقی و منسجم از وجودش داشته باشد و پیوندی بین گذشته و آیندهاش برقرار کند.
البته شکل گرفتن این هویت مشکل خواهد بود. هویت ممکن است خیلی زود تثبیت گردد، نوجوانانی که به بلوغ اجتماعی نمیرسند هویتشان تثبیت نشده و عزت نفس پایین دارند و نیاز به تحسین اطرافیان داشته، بچههای خوب خانواده بوده و حرف گوش کن هستند، گر چه ارتباط خوبی با والدین خود دارند، ولی هویت رشد یافتهای ندارند.
✅گاهی اوقات ممکن است هویت سالها طول بکشد و آشفتگی هویت پیش آید و نوجوان در ابهام و سردرگمی باشد که در این صورت آنان تعهدی نسبت به چیزی احساس نمیکنند و رفتارشان تکانهای است یعنی بدون توجه به عاقبت عمل، آنی فکر میکنند و رفتاری را از خود نشان میدهند. از والدین راضی نیستند و رفتارشان فراز و نشیب بسیار دارد. در نهایت پس از تعارضهای بسیار نوجوان هویت خودش را به دست میآورد و اگر هم هویت منفی شکل بگیرد نوجوانان در ازدواج و یافتن شغل با مشکلاتی روبرو خواهند شد.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
#همراهی_با_نوجوان 🖊حجت الاسلام ابراهیم اخوی،مدیر مرکز مشاوره مأوا ⁉️هویتی که نوجوان در صدد است تا
📌برای آشنایی بیشتر با دنیای نوجوان، نیاز ها و مشکلات این دوره، می توانید از کانال تخصصی نوجوان بازدید فرمایید.
🆔 @eakhavi
🌐 @moshaveremava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈آشنایی با مرکز مشاوره مأوا👉
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
👈 امام علی( علیه السلام): #تکبر دوران #ریاست، #خواری پس از آن را به همراه دارد.
(غررالحکم، چاپ دانشگاه، ج 3، ص 316)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اساتید_مرکز
💢روابط زوجین
📽حجت الاسلام دکتر مهدی هادی
@moshaveremava
May 11
👈مهم ترین فواید گروه درمانی:
🔹القای امید.
🔹عمومیت داشتن موضوع تمامی اعضاء.
🔹تبادل اطلاعات.
🔹نوع دوستی.
🔹یادگیری بین فردی.
🔹انسجام گروهی.
🔹تخلیه هیجانی.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#موفقیت
💢ارتباط و مراوده با افراد موفق كه به طور عادي با تلاش زياد به درس و بحث پرداخته و كمتر مانعي است كه بتواند آنان را به خود مشغول و از كار علمي غافل كند تأثير به سزائي در روحيه ديگران داشته به آنان نشاط و روحيه كار مي بخشد.
@moshaveremava
#افسردگی
🚫با یکدانه قرص هیچ نتیجهای نمیگیرید!
🔻برخی خانمها تا احساس افسردگی یا ناراحتی میکنند، یک عدد از این داروها را میخورند و احساس میکنند خوب شدهاند؛ درحالیکه فقط فکر میکنند خوب شدهاند و این احساس بیشتر اثر روانی خوردن قرص است تا اثرگذاری واقعی دارو.
🔻همانطور که گفته شد، داروهای ضد افسردگی از زمان مصرف، دو تا سه هفته طول میکشد تا اثر خود را نشان دهند.
🔻وقتی مغز به آن مرحله میرسد که سطح سروتونین و سایر مواد شیمیاییاش به هم میخورد، دیگر به این راحتی به حالت اولش برنمیگردد؛ مانند سرماخوردگی نیست که با خوردن یک قرص بتوان علائم آبریزش بینی و ... را برطرف کرد.
@moshaveremava
❤️چند ساعت تفکر پیش از ازدواج
👌ازدواج بهره گیری از تمتع جنسی، دوری از تنهایی و... نیز هست اما در پس اینها و در اعماق ازدواج، مرحله مهمی برای رشد یافتن انسان است.
👌از ویژگی های دوران ازدواج و خواستگاری، مواجهه با موقعیت های جدید و غیر منتظره است.
👌ازدواج مسیری نیست که تنها برای تامین نیازهای جنسی فراهم شده باشد.
👌سه خصوصیت است که برای زندگی صاحبش، خوشی باقی نمی گذارد:
1⃣ کینه
2⃣ حسد
3⃣ بد اخلاقی
👌اگر عروس و داماد معتقد باشند که اشخاص مهم زندگی شان از ازدواج آن ها راضی و خوشنود هستند، حتما احساس شادی و مسرت آن ها چند برابر می شود.
👌کسانی که جایگاه خانواده را فهمیده اند هیچ گاه به این فکر نمی افتند که ازدواج کنند تا برخی بیماری ها و اختلالات روانی در آن ها درمان شود.
👌ازدواج، درمان نیست و همسر شما پزشک یا روان پزشک نیست. خانه شما مطب یا بیمارستان نیست.
👌زن و مرد مثل دو ستاره، روی دو مدار مختلف اند، آن ها می توانند همدیگر را بفهمند و مکمل یکدیگر باشند ولی هیچگاه یکی نمی شوند.
@moshaveremava
🔈 خبر:
👈حضور مرکز مشاوره مأوا در نمایشگاه «همایش تبیین گام دوم انقلاب اسلامی و الزامات آن»
🌐 لینک خبر: http://mava.iki.ac.ir/news
✅ مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
👈امام صادق(عليه السلام) مي فرمايند: #خواب، آرامش دهنده ي جسم است، سخن گفتن باعث #آسايش روح است و سكوت، سبب راحتي #عقل است.
(من لايحضره الفقيه*چاپ جامعه مدرسين*، ج 4، ص 402)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#معرفی_محصولات
📚 من مانده ام تنهای تنها
🖊محمد حسین قدیری
📌موضوع:مهارت رویارویی با غم غربت
👇توضیح محصول👇
🔸هر انساني ممکن است در موقعيتي از زندگي خود به «اجبار» يا «اختيار»، به ترک يار و ديارش نيازمند شود. اين سفرها ميتواند به دليلهاي تجاري، امنيتي، خدمت سربازي، تبليغ، مأموريت، تحصيل، تدریس و... باشد. با جدايي از «يار مونس» و «ديار مأنوس»، افراد با رويدادهاي تلخ و شيريني روبهرو ميشوند. يکي از رخدادهايي که ممکن است بر سلامت تن و روان مسافر و غريب اثر نامطلوب بگذارد و او را از «شادکامي» و غرض مطلوبي که برايش سفر کرده دورکند، «غم غربت» يا «غربتزدگي» است.
🔸متأسفانه با اينکه غمغربت مشکلات فراواني را به فرد، خانواده، جامعه، توليد، آموزش و... تحميل کرده است، اغلب افراد، والدين، مراکز آموزشگاهي، صنايع و معادن، مسئولان پادگانها و... براي سـلامت روان افـراد زيرمجموعـه و خانوادههايشان تدابير پيشگيرانه و درمانگرانهاي نينديشيدهاند.
@moshaveremava
⁉️بیماری وسواس چیست؟
✅افراد مبتلا به این بیماری، دچار وسواس های فکری و عملی شدید به شکل کلیشه ای، تکراری و تا حدی خارج از کنترل می باشند که معمولا باعث ایجاد ناراحتی و اضطراب در آنها می گردد.
✅این افراد حداقل یک ساعت از وقت خود را در شبانه روز، صرف این وسواس های فکری و عملی می نمایند. این بیماری در تمامی زمینه ها بر زندگی فرد اثر منفی می گذارد که شامل روابط اجتماعی، رابطه زناشویی، تحصیل و شغل می باشد.
👈وسواس های فکری به اشکال متفاوت بروز می کنند که به عنوان مثال، شامل ترس بی دلیل از میکروبها و عفونتها، شستن بیش از حد دستها و اشیاء، عدم اطمینان از قفل کردن درب خانه یا اتومبیل، عدم اطمینان از بستن شیرهای آب و گاز، وسواس در انجام همه کارها به صورت ایده آل و چیدن اشیاء به صورت کاملا منظم و در ردیف خاص می باشند.
✅بعضی از این موارد مثل وسواس در
شستن دستها یا بستن شیر آب، بیشتر خود فرد را آزار می دهند، ولی برخی دیگر مانند وسواس در چیدن منظم اشیاء، معمولا باعث رنجش همسر و فرزندان و سایر اطرافیان می گردد، چون در صورت به هم خوردن این نظم توسط دیگران، فرد دچار وسواس، عصبانی گشته و ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهد.
❌معمولا اکثر افراد بالغ از داشتن وسواس آگاهی دارند، ولی همه آنها، آن را به عنوان یک بیماری تلقی نمی کنند. از سوی دیگر، کودکان معمولا از داشتن وسواس خود آگاهی ندارند و این موضوع باید توسط والدین و یا آموزگاران شناسایی شود.
🔴از آنجا که بیماری وسواس در صورت عدم درمان تشدید گردیده و تمامی شئونات زندگی فرد را تحت الشعاع خود قرار می دهد، شایسته است که در صورت تشخیص، هر چه زودتر مورد درمان قرار گیرد.
@moshaveremava
May 11
#تربیت_کودکان
♦️فرزندپروری یکی از وظایف اصلی و مهم همه والدین است که بیتوجهی به اجرای درست آن، پیامدهای مختلفی ازجمله مشکلات نافرمانی و سلوک در فرزندان را به دنبال دارد.
♦️اگر خلقوخوی نوزاد، بهانهگیر، بدخلق و خیلی فعال باشد و از سویی والدین او در تربیت، نظارت ضعیفی داشته باشند و یا خلقوخوی کودک بهانهگیر، بدخلق و هراسان باشد و والدین خیلی سختگیر باشند، فرزندانی در معرض ابتلا به نافرمانی و اختلال سلوک پرورش خواهند داد.
♦️والدینی که در فرزندپروری بهخصوص در سالهای ابتدایی زندگی کودک خیلی عیبجو هستند، سختگیرانه (تنبیه کلامی و جسمی) عمل میکنند، صمیمت لازم در رفتار با آنها را ندارند و نیز بهصورت ناهماهنگ عمل میکنند (ناهماهنگی در شیوه عمل خود والدین با همدیگر و یا ناهماهنگی در شیوه برخورد با هر یک از فرزندان) فرزندان را در معرض چنین مشکلاتی قرار میدهند.
♦️والدینی که همیشه دستورات نامفهوم و مبهم صادر میکنند و در هنگام راهنمایی و آموزش به کودک خود نیز بهصورت مبهم و ناکارآمد عمل میکنند و نیز نظارت و کنترل کافی و کارآمد، بهخصوص در سنین نوجوانی فرزندان خود ندارند، فرزندانی در معرض خطر تربیت میکنند.
@moshaveremava