🔴 #قضاوت_ناقص_فیلی
💠 در مثنوی آمده است #فیلی در اتاق تاریک بود عدّهای با چشمان بسته وارد اتاق شدند. یکی دست به #خرطومش زد و گفت این ناودان است فردی پاهای فیل را لمس کرد و گفت این #ستون است شخصی گوش او را گرفت و گفت این باد بزن است نفر بعدی دستی بر پشت فیل کشید و گفت این #تخت است. یعنی هر فرد، فیل را بر اساس نگاه متّکی بر حسّ لامسه خود #تعریف کرد. در حالیکه اگر فیل را کامل دیده یا لمس میکردند قضاوتشان به واقع نزدیکتر میشد.
💠 در زندگی مشترک، گاهی زن و مرد با دیدن جزء یا #بخشی از رفتارهای همسر، قضاوت کلّی درمورد شخصیّت او کرده و حتّی برداشت کلّی #غلط از ظاهر رفتار یا گفتارش میکنند.
💠 هیچگاه با دیدن یک یا چند رفتار همسر به طور #مطلق و کلّی نگوییم همسرم آدم خوبی نیست، اصلاً مرا درک نمیکند، آدم زندگیکُنی نیست و دهها قضاوت کلّی دیگر.
💠 دیدن تمام ابعاد و #پازل شخصیّت و رفتارهای همسر از برداشتها و تصمیمات غلط یا #ناقص جلوگیری میکند.
💠 به فرض اگر همسرم بدزبان یا تندمزاج است با قضاوت #کلّی نگویم "اخلاقش اصلاً خوب نیست یا اخلاق بدرد بخوری ندارد." چرا که در کنار بدزبانی ممکن است برای خرجی زن و بچه زحمت میکشد، دل و قلبش #مهربان است، فرد کینهای نیست، زبان عذرخواهی و دهها صفات و رفتارهای #مثبت دارد.
💠 در واقع باید تمام رفتارها و اخلاقهای خوب و اشتباه او را کنار هم گذاشته و با #تکمیل پازل شخصیّت او، نسبت به نقص یا اشتباه او عکسالعمل و قضاوت عادلانه و صحیح داشته باشیم تا قضاوتمان مثل اتاق تاریک و #فیل نباشد.
🆔 @khanevadeh_313
🔴 #قضاوت_با_میل_خود_ممنوع
💠 شخصے در كاباره ميميرد
و شخصے ديگر در مسجد!
💠 شاید اولے برای نصیحت داخل رفته بود
و دومی برای دزدیدن کفشها.
💠 پس انسانها را به میل خود قضاوت نکنیم!
🆔 @khanevadeh_313
🔴 #فرمول_زدودن_کینه
💠 زن و شوهری که نمیتوانند به راحتی #کینه همسر خود را از دل بیرون کنند این کارها را تمرین کنند:
🔸 اندیشیدن به نقاط #مثبت همسر
🔸 #شکرگزاری خدا بخاطر پیش نیامدن شرایط سختتر و ناگوارتر
🔸 شکرگزاری خدا به جهت نعمتهای پنهان خداوند
🔸 ایجاد ارتباط #کلامی فوری و محبتآمیز
🔸 تصور حالات خوش و #لذتهای گذشته زندگی
🔸 #تعریف و تمجید از همسر در نزد دیگران
💠 بدانید مبارزه با #کینهورزی، شما را بشدّت #محبوب همسر میکند.
🆔 @khanevadeh_313
مهمترین عوامل مؤثر در تربیت و تعادل روحی فرزند
🔻تعادل روحی و روانی به عوامل زیادی ربط پیدا میکند اما دو تا از کلیدیترین عوامل تعادل روحی فرزندان در خانواده عبارتند از اینکه: «رابطه پدر با مادر از سر محبت و رحمت باشد» و «رابطه مادر با پدر سرشار از تواضع و احترام باشد». البته هر دو خوب است به یکدیگر احترام و محبت داشته باشند ولی بر اساس اقتضائات خاص روحی زن و مرد احترام برای مرد و محبت برای زن اولویت پیدا میکند. وقتی بچه ها اینگونه روابطی را میبینند گویی هر چیزی سر جای خودش قرار گرفته و تعادل در خانه برقرار خواهد شد.
🔻بچهها وقتی در خانه تعادل روحی پیدا میکنند که ببینند «پدر "ستون" خانه است و مادر "زیبایی" خانه» به تعبیر دیگر، پدر رئیس حقوقی خانه است و مادر رئیس عاطفی خانه است. خانم باید مراقب باشد که غرور شوهرش را نشکند و به فرزندانش هم یاد بدهد که غرور پدرشان را نشکنند و به او احترام بگذارند. مرد هم باید مراقب باشد که دل همسرش را نشکند و به فرزندانش یاد بدهد که دل مادرشان را نشکنند. در این خانواده هر چه مادر دوست داشته باشد و هر چه پدر فرمان بدهد، بچهها طبق آن عمل خواهند کرد و به این ترتیب تعادل در خانه برقرار خواهد شد. چون این دو رفتار مطابق فطرت و طبیعت پاک انسان است و دختر و پسر در چنین خانوادهای پاسخهای طبیعی اقتضائات روحی خود را میبینند و محیط خانه برای آنها آرامشبخش میشود
@nooredideh
✨﷽✨
✨ #پندانـــــــهـــ
💞در زندگیِ هر کدام ازما چیزهایی هست
حتی اندک وکوچککه دیگران ندارند
بیا برای همان اندک ها
بخاطرهمان کوچک ها لبخند بزنیم
شاد و شاکر باشیم....
••✾🌻🍂🌻✾••
🌻الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌻
🔻کانال ياد خدا آرامش قلبها 🔻
🆔 @PiroVANmahdi
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
#والدین_بخوانند
من و شما بايد ياد بگيريم كه:
كودكان ما بايد با پاهاي كوچك و لرزان خودشان زندگي كنند و نه با قدم هاي محكم و استوار و آرزوهاي دور و دراز شما.
❣️آنها به جهت تكميل و كامل كردن زندگي ما نيامده اند.
❣️آنها براي جبران اشكال و اشتباهات و يا آرزوهاي ما نيامده اند.
❣️آنها براي اينكه ما را به به بزرگي و افتخار و شهرت برسانند، نيامده اند.
آنها موجوداتي هستند كه قرار است زندگي خودشان را براساس اصول اخلاقي و انساني در كنار ما و با ما بگذرانند.
@Farzandanesaleh
فرزندان صالح❣️
❌❌دلایل پرحرفی کودک❌❌
✅یکی از مهمترین علتهای #پرحرفی در کودکان، حس #کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز هست.
🔰یکی از علتهای پرحرفی در کودکان، نیاز به #جلبتوجه هست.
🔰گاهی #ترس کودکان هم باعث میشه زیاد صحبت کنند.
🔰اگه #والدین به فرزندشون به اندازه کافی توجه کنند و برای او به طور اختصاصی وقت بگذارند، اما باز هم فرزندشون به طور غیر عادی صحبت کنه، باید به دنبال #ریشههای #روانی قضیه بگردند.
🔰یکی دیگر از علتها، نیاز به همصحبت و #همبازی کودک است. کودکی که حوصلهاش سرمیرود؛ کسی را میخواهد که با او صحبت کند.
❌درضمن بچه های #باهوش_تر بیشتر #سؤال میپرسند ❌
❀✾••┈┈•❀🕊◍⃟♥️🕊❀✾••┈┈•❀
🦋 #پورحاتم
علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی(ره):
آن پدری که به بچّه گوشمالی میدهد، دشمن بچّه نیست، نهایت درجۀ رحمت را به بچّه دارد؛ و در اثر این رحمت، حاضر شده بچّه را که نور چشم اوست گوشمالی بدهد، و در حال گوشمالی خودش هم بیش از بچّه ناراحت است، ولی چاره نیست، اینکار را باید برای سعادت بچّه بکند. این را میگویند: رحمت.
پس رحمت دائماً شیرینی و شکلات دادن نیست؛ رحمت گوشمالی دادن است، رحمت به مدرسه فرستادن است، رحمت بالای سر بچّه ایستادن است که: خط را اینطور بنویس! قرآن را اینطور بخوان! اینطور صحبت کن! نمازت را اینطور بخوان! قبل از آفتاب برخیز! بچّه را بلند کند که نماز بخواند. انسان بر بچه رحمت نکرده است اگر بگذارد او بخوابد، و بگوید: بچّهام پنج سالش است، شش سالش است، ده سالش است، حالا که نماز بر او واجب نیست!
امام رضا علیه السّلام: «سبحان الله! فرزندت هشت سالش است و نماز نمیخواند!»
📚من لا یحضره الفقیه، ج ١، ص ٢٨٠
بچه به سنّ شانزده سال میرسد، نماز نمیخواند؛ چرا؟ برای اینکه در هشت سال نماز نخوانده؛ امّا اگر پدر بچّه را برای نماز خواندن بیدار کرد، بچّه نمازخوان میشود و در سنّ بلوغ خودبهخود نماز میخواند و نمیتواند نماز را ترک کند، چون آشنا شده است. بنابراین گوشمالی دادن بچّه رحمت است.
📚شرح فقراتی از دعای افتتاح/علامه طهرانی/ص33
@nooredideh