🌸 عاشقانههای یک عارف عالم عامل
#ایت_الله_فاطمی_نیا
👆سلوک با خانواده👆
#فاطمی_نیا
کانال باران معنویت
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@moslem_garivani
🌙 دینداری آدامسی!🤔
🌷از عرفانهای نوظهور چه میدانیم (۲)
#معرفی_کتاب_خوب
✅در دهه های اخیر شاهد بروز جریان های معنوی و شبه عرفانی هستیم که عمدتا با محوریت یک شخصیت کاریزما شناخته میشوند: اشو، سای بابا، اکنکار، کاستاندا، کریشنا مورتی، یوگاناندا، پائولو کوئیلو، رام الله، و دالایی لاما.
گاهی نیز با عنوان مشخصی شهرت دارند: نظیر ذن بودیسم، تی ام، حلقه یا کیهانی، تفکر نوین، و…
این شخصیت ها یا جریان ها مدعی هستند با ارائه تکنیکهای عملی و کاربردی انسان معاصر را از أمراضی که دامنگیر اوست ( افسردگی، تنهایی، اضطراب، امور جنسی و…) نجات داده و او را به ساحل آرامش، خوشبختی و کامیابی میرسانند.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
این جریانها چند ویژگی کلیدی دارند:
1⃣ درونگرایی: تاکید بر عالم درون به جای امور بیرون از انسان نظیر کلیسا، کتاب مقدس، تشکیلات دینی، روحانیت. در حالیکه درون گرایی و برون گرایی هر کدام منهای دیگری نادرست است.
2⃣ تاکید بر اینکه میتوان معنوی بود ولی دیندار نبود! لذا از همه ادیان در تشکیلات معنویت های نوظهور وجود دارند. در حالیکه در دین مسیحیت به دلیل برجسته شدن تشکیلات دینی ممکن است، ولی در اسلام تفکیک دین از معنویت، مثل جدا کردن روح از بدن است.
3⃣ مخالفت علنی با ادیان و مذاهب و مکاتب؛ بلکه ستیزه گری با انبیا و بزرگان و روحانیون دینی. این کار آنها با ویژگی بعدی آنها در تناقض است.
4⃣ اصرار بر «انتخاب» انسان. آنها ادیان را با سلف سرویس مقایسه می کنند و می گویند ادیان و مکاتب و مذاهب مثل سلف سرویس است هر غذایی که دوست داری بردار!
5⃣مخالفت با تفکر و اندیشه و جایگزین کردن عشق و محبت. عقل و عشق هر دو مکمل هم در رشد انسان هستند و تاکید بر یکی بدون یکدیگر غلط است.
#خلاصه 👇
به طور خلاصه این عرفانها، معمولا جانب یکی از ابعاد، نیازها، ویژگیهای انسان یا ادیان را می گیرند و آنرا برجسته می کنند، به ویژه آن دسته از معارف معنوی که مثل آدامس مزه می دهد ولی مغذّی نیست و زحمت کمتری هم دارد!
ادامه دارد...
👆✍برشی از کتاب «عرفانوارهها»
☘جدیدترین و جامعترین اثر درباره تاریخ و نقد مبانی #معنویتهای_نوظهور
👨💻مولف: دکتر مسلم گریوانی
📣ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
╔═📚📒════════════╗
@moslem_garivani مهارتکده
╚════════════📖🔖═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهید_باشیم
(راه کار برای همسرانی که قهر میکنند)
📹 برشی کوتاه از سبک زندگی #شهید_حسن_آبشناسان
🌸شهدا را یاد کنیم حتی با یک صلوات
╔═📚📒════════════╗
@moslem_garivani بارانمعنویت
╚════════════📖🔖═╝
🌷چگونهباخدا رابطهموثر و کِیفی برقرارکنیم (۷)
✍مسلم گریوانی
8⃣ تکنیک خاطرخواهی!
✅اگر در زندگی خاطر کسی را بخواهی همیشه به یاد او هستی. سرصبح به محض اینکه از خواب بر میخیزی، هنوز چشمانت را باز نکردی، به یاد او میافتی! وقتی میخوابی با یاد او به خواب میروی، این وسط هم مرتب یادش میکنی! هیچ میدانی، در همان لحظه که شما به یاد محبوبهات هستی، او هم به یاد توست؟! خاطرخواهی دو طرفه است!
✳️خداوند فرمود: اُذکُرونِی اَذکُرکُم؛ مرا یاد کنید، هم شما را یاد میکنم!
یا خداوند فرمود: اَنَا جلیسُ مَن ذَکَرَنِی؛ من همنشین و کنار کسی هستم که مرا یاد کند!
✳️تمرین معنوی✳️
طی روز مشغول کار، خانهداری، کلاس، تفریح، مطالعه... هستی. دو مقطع از روز را انتخاب کن، پیشنهاد میکنم، وقتی که از خواب بر میخیزی و وقتی که به خواب میروی. در این دو مقطع، به یاد خدا باش.
✳️از آنجا که خواب برادر مرگ است، صبح بیدار شدی، تصور کن خداوند تو را دوباره زنده کرده و تو زندگی جدیدی آغاز کردی، به محض اینکه بیدار شدی بگو: خدایا! سپاس که دوباره به من حیات دادی. نقل است پیامبر اکرم (ص) میگفت: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَحْیَانَا بَعْدَ مَا أَمَاتَنَا وَ إِلَیْهِ النُّشُورُ» سپس به سجده میافتاد.
✳️وقتی خواستی بخوابی هم به یاد خدا باش تا خوب آرامی داشته باشی، بگو: اَلْحَمْدُلِلَّهِ الَّذى عَلافَقَهَرَ وَالْحَمْدُلِلَّهِ الَّذى بَطَنَ فَخَبَرَ و َالْحَمْدُلِلَّهِ الَّذى يُحْيىِ الْمَوْتى وَيُميتُ الاَْحْيآءَ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ. (بحار، ج۷۳، ۲۱۹)
وقتی آغاز روزت با خدا آغاز شود، و پایان شب با خدا به خواب بروی، به تدریج تمام شبانه روز، بلکه زندگی تو با یاد خدا و آرامش خدایی آغشته خواهد شد. #تکنیکهای_رابطه_مؤثر_و_کیفی_با_خدا (۸)
╔═📚📒════════════╗
@moslem_garivani بارانمعنویت
╚════════════📖🔖═╝
『 نازنین بهار خنده زد و ارغوان شکفت ! 🕊🌿 』
#صبح_زیباتون_بخیر 🌱🌼
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@moslem_garivani
🎤چند روز پیش در میان طلاب مدرسه امام خمینی مشهد به طلاب نازنین سطح یک عرض میکردم که:
👈 «خودسازی» در حین «علمآموزی» به این است که وقتی از ناحیه هممباحثهای تان متوجه شدید که حق با ایشان هست، بلافاصله (هنوز شیطان در فاهمه و واهمه شما دخالت نکرده) بگویید: حق با شماست، آفرین!👏
خودسازی در متن زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی ما رخ میدهد
نه با چلهنشینی و بیغولهنشینی
و نه ذکرهای توخالی
و نه با خلوتهای خلسهگونه.
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@moslem_garivani
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
🌸وقتی نسل فعلی را با نسل قبلی مقایسه میکنیم می بینیم از زمین تا آسمان با هم فرق دارند! ولی با همه تفاوتهای جدی که دارند اگر یک عنصر باشد میتوانید همین نسل مثلا سرکش و سربه هوا را، رام و معنوی و سر به آسمان بار بیارید! و آن عنصرِ «رفاقت» هست! باهاشون رفیق باشید.
✳️رفاقت هم ممکن نیست مگر اینکه وارد دنیای آنها شوید:
👈اگر کودک هستند دنیای آنها بازی و شادی است: حالا یا بازی واقعی و آفلاین یا بازیهای مجازی و آنلاین!
👈و اگر نوجوان هستند، دنیای آنها روابط و دوستیهاست.
#مهارتهای_فرزندپروری
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@moslem_garivani
🎤امروز در جلسه مرکز الگوی اسلامی_ایرانی پیشرفت، مقالهای را هرچند _بخاطر برقرفتگی_ ناتمام، ارائه کردم.
و تاکید داشتم:
1⃣ مهمترین کار تمدنی، تربیت نسل و نیروست. بنابراین در کنارِ فرزندآوری بلکه مهمتر از آن، فرزندپروری توحیدی و معنوی حائز اهمیت است.
2⃣ مقصود ما از تربیت معنوی، صرف انتقال یا بازگویی یا پرورش خصایص روحی مثل ایثار و احسان و اخلاص نیست بلکه تجلی این ارزشها در بستر نگرش اجتماعی و تمدنی است.
در معنویتِ فردی ممکن است صرفا جهاد با نفس یا جهاد اصغر منظور باشد، اما معنویتی در سند الگو موثر است که نسبت به مساله عدالت اجتماعی نیز کنشگری کند. چون معنویت، عدالت درونی است و عدالت، معنویت بیرونی.
3⃣ پاسخ به این پرسشها که:
چگونه حضرت محمد (ص) در آغاز اسلام و امام خمینی ره در آغاز انقلاب، این تحول انسانی و معنوی را ایجاد کردند؟
تغییر انسانها و تبدیل رذیلتها به فضیلتها حقا دشوار است. حضرت چگونه در کویر، آن گلها را پروراند؟!
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@moslem_garivani
پندهای کوتاه (۱)
🎤 مرحوم #ایت_الله_فاطمی_نیا
👈🏻عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، حرف پشت سر مردم است، غیبت، تهمت... یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، گرهگشایی از کار مردم است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
👈🏻خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید. کمی تأمل کنید. حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند. همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
👈🏻مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن، چون کدورت آور است.
👈🏻نعمتی که انسان را از خدا غافل کند، نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد! مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
👈🏻در جامعهی ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
👈🏻بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا، شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
#فاطمی_نیا
╔═📚📒════════════╗
@moslem_garivani بارانمعنویت
╚════════════📖🔖═╝