⭕️ آیا با پذیرفتن مالیات بر خودروهای لاکچری، به اشرافیگری رسمیت ندادهاید؟!
🔹 شاید در نگاه اول، مالیات بر خودروهای لوکس، طرحی #عدالت محور به نظر بیاید، اما غافل از اینکه با پذیرفتنش یعنی عملا #اشرافی_گری و #لاکچری_بازی را قبول و به آن رسمیت هم دادهایم. چیزی که برای جامعه اسلامی مثل سم خطرناک است.
🔹 آیا چون نمیتوانید با اشرافی گری #مبارزه کنید، پس باید قبولش کنید و برای آن مالیات وضع کنید؟! چرا فکر میکنید همه چیز با مالیات حل میشود؟!
🔺 پ.ن: و بماند که مالیات ماشینهای ۲، ۳ میلیاردی، چیزی در حدود ۲۰ و ۳۰ میلیون است! و پر واضح است این رقمها برای لاکچریها عددی نیست. پولی که صرف سگشان در سال میکنند از این اعداد بیشتر است.
🎬 @Mostazafin_TV
مستضعفین تیوی
⭕️ مردم ما علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند...
◀️ خلاف تصور بسیاری از ماها، امام، انقلاب را براندازی یک #حکومت_ملحد و بیدین، و استقرار #نظام_دینی نمیدانند! ایشان به صراحت معتقدند که مردم، قرائتی از اسلام را - با نثار جان و مالشان - کنار زدند و قرائت #ضد_ظلم از دین را بر مسند نشاندند...
🔸 ایشان در پاسخ کوتاه - و در عین حال بسیار مهم و کلیدیای - که به سید حمید روحانی (رئیس وقت مرکز اسناد انقلاب اسلامی) میدهند، چنین مینویسند:
🔹 باید پایههای تاریخ انقلاب اسلامی ما چون خود انقلاب بر دوش #پابرهنگانِ مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد.
🔹 شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و #واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی را جایگزین تفکر #اسلام_سلطنتی، #اسلام_سرمایه_داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام امریکایی کردند.
🔹 شما باید نشان دهید که در #جمود حوزههای علمیه آن زمان که هر حرکتی را متهم به حرکت #مارکسیستی و یا حرکت انگلیسی میکردند، تنی چند از عالمان دین باور، دست در دست #مردم کوچه و بازار، مردم #فقیر و زجر کشیده گذاشتند و خود را به آتش و خون زدند و از آن پیروز بیرون آمدند.
🔹 شما باید به روشنی ترسیم کنید که در سال ۴۱، سال شروع انقلاب اسلامی و مبارزه #روحانیت_اصیل، در مرگ آباد تحجر و تقدسمآبی چه ظلمها بر عدهای روحانی پاکباخته رفت، چه نالههای دردمندانه کردند، چه خون دلها خوردند، #متهم به جاسوسی و بیدینی شدند ولی با توکل بر خدای بزرگ کمر همت را بستند و از تهمت و ناسزا نهراسیدند و خود را به توفان بلا زدند و در جنگ نابرابر ایمان و کفر، علم و خرافه، روشنفکری و #تحجرگرایی، سرافراز- ولی غرقه به خون یاران و رفیقان خویش-پیروز شدند.(۲۵ دی ۱۳۶۷)
➖ متن کامل نامه
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ هر چه مجاهد ز بند و حبس در آید // عمر فساد و ستم دگر به سر آید...
🔹جای #آزادی - که اینقدر در ادبیات انقلابیون و در سرودهای ماندگارشان و در سخنرانیهای رهبران انقلاب، برجسته بود - در آثار هنری امروز جبهه انقلاب کجاست؟
🔸 اصلا در #ذهن و فکر و ادبیات انقلابیون امروزی، اثری از این آرمان بلند و جذاب دیده میشود؟ میشود که شعار اصلی انقلاب، آزادی باشد اما منتسبین به انقلاب -که خود ما باشیم- دغدغهی آزادی نداشته باشیم؟
🔹 وقت و انرژیِ جماعت دلبسته به انقلاب در دهه فجر، فقط باید در بررسی کارنامه و سر و کله زدن با آمار و ارقام خلاصه شود؟! آیا مهمتر، تشر زدن به خود و بازاندیشی و بازآرایی نیست؟!
🔸 آیا وقتِ بررسی مجدد نیست تا ببینیم که چقدر انقلابی هستیم؛ یعنی چقدر انقلاب را - آرمانها، اهداف و ارزشهایش را - میشناسیم؟ چقدر -واقعا- قبولشان داریم؟ و چقدر در مسیریم برای تحققشان.
🔺 سرودهای اول انقلاب، قطعا شاخص و محک خوبی است برای همهمان...
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بانک و عرقفروشی سوخته؛ اما مغازهها سالم!
(روایت اول)
🔹 لحظههای انقلاب مجموعه روایتی است برگرفته از کتاب #لحظه_های_انقلاب مرحوم محمود گلابدرهای
🔹 روایتِ لحظههای نابی که "ما"، همگی با هم، آنها را ساختیم، اما آرام آرام روایتهای خشک، اتوکشیده و رسمی جایگزینش شد.
🔺 روایتهایی که در قابِ رسانههای رسمی کمتر دیده میشود و به همین خاطر، احتمالا کمتر به گوشمان هم خورده باشد... روایتی تقریبا دست نخورده از #کف_خیابان؛ روایتی مستقیم و بلاواسطه از زبان مردمی که انقلاب کردند.
🎬 @Mostazafin_TV
مستضعفین تیوی
⭕️ آن زمان کسی که مسئول میشد بیشتر از همه کار میکرد!
➖ خاطراتی از جهادگر شهید، محمدرضا شمسآبادی
🔹(۱) راننده اتوبوس یک بچه کُرد را زیر گرفت. همه میگفتند کردها راننده را میکشند، اما حاجی گفت: دشمن میخواهد نگاه ما به کردها خراب بشود و نگاه کردها به ما.
کردها آدمهای متدینی هستند، اتفاقی نمیافتد. روز بعد به مراسم رفتیم. وقتی فهمیدند ما از طرف راننده هستیم، بعضیها زیرلب بد و بیراه میگفتند. یکی گفت چطور رویشان میشود، بچه مردم را کشتند و حالا آمدند مراسمش؟
پدر و دایی بچه رو به آنها که فحش میدادند گفتند: اینها صدها کیلومتر راه آمدهاند اینجا، ناموس ما امنیت داشته باشد. زندگیشان را ول کردهاند بخاطر زن و بچه ما. اینها مهمان ما هستند و کسی حق ندارد به آنها بیاحترامی کند.
حاجی گفت: سعی کنید فضایی را که دشمن بین ما و کردها بوجود آورده تشدید نکنید. قرار شد بچهها هر یک پولی بدهند بهعنوان دیه بدهیم. پدرش گفت ما تصمیم گرفتهایم پسرمان را به امام رضا ببخشیم.
ما را پیش راننده ببرید تا بابت اینکه سه شب زندان بوده عذرخواهی کنیم. شما برای امنیت ما اینجایید پول را قبول نمیکردند. خیلی هم ناراحت شدند. کلی آیه و حدیث برایشان آورد تا قبول کردند.
🔸 (۲) کار را آرام و بیسروصدا انجام میداد. کاربلد بود، اما سعی نداشت کارش را در بوق و کرنا کند. جمع به این نتیجه رسیده بودند بهترین مدیر است، ولی خودش قبول نمیکرد. دنبال خدمت بود، نه پست و مقام.
🔹 (۳) از شدت عرق لباسهایش خیس بود. گفتیم: چرا اینقدر خودت را اذیت میکنی. گفت منِ فرمانده باید حداقل امکانات را داشته باشم که بتوانم شرایط نیروها را درک کنم.
این طوری نیرو تحمل شرایط برایش راحتتر میشود. برای استفاده از کولر و پنکه وقت زیاد است، ولی هوای گرم و شرجی دیگر پیدا نمیشود.
🔸 (۴) کمپرسیها پانزده روز در سال باید موظفی جبهه میآمدند. بعضاً احساس تکلیف نمیکردند و دنبال رفتن بودند میگفت: بررسی کنید ببینید چه مشکلی دارند. اگر کاری میتوانید برایشان انجام بدهید. زحمت میکشند تا میتوانی مراعاتشان کن.
اگر فحش هم دادند مدارا کن. غذا میخواهند دو بار سه بار بهشان بده.
🔹 (۵) بهترین خوراکی و امکانات را داشتیم ولی دست خالی خانه میرفت. مسئول انبار گفت هوا گرمه. یخ ببرم برا بچهها؟ ناراحت گفت برای رزمندههاس!
🔸 (۶) پنج استکان چای، هرکدام یک مدل! کسی گفت نگاه کنید این خانه فرمانده گردانه و اینم استکاناش! حسابی خندید، گفت پشت صحنه چای درست کردن رو ببینید چی میگید؟
🔹 (۷) از ماشین اعصابم خورد بود. از فرط خستگی گفتم: خدای نکرده فرمانده گردانی. این از ماشینت! اینم از وضع رانندگی ما! حداقل راننده بگیر استراحت کنیم. خیلی رک گفت: در روستایتان چی سوار میشدی؟! مرد حسابی! ارزش دارد که برای دو نفر، نفر دیگر را اسیر خودمان کنیم؟ خب با همدیگر رانندگی میکنیم دیگر!
🔸 (۸) دیسک و زخم معده داشت و از چشمش آب میآمد. دردش را بروز نمیداد. هر وقت سیمان میآورند، خالی میکرد. آن زمان کسی که مسئول میشد بیشتر از همه کار میکرد. یک شب گفتم چند روز برو دردت را مداوا کن. گفت: با همین حال به ملاقات خدا بریم بهتره. اگرم زنده ماندیم که وقت برای درمان و مداوا زیاده.
🔹 (۹) شبی دیر آمد به آشپزخانه رفت چیزی برای خوردن بگیرد. آشپز گفت غذا تمامه و چیزی نداریم. یک تکه نان گرفت همانجا نشست و خورد. مسئول انبار وارد شد و دید فرمانده گردان یک تکه نان میخورد. رفت سراغ آشپز گفت: میدانی کسی که آنجا نان خالی میخورد کیست؟! آشپز هم مثل خیلیها فرمانده را نمیشناخت.
🔸 (۱۰) رانندهها به بهانه سختی کار و سرویسهای زیاد اعتصاب کرده بودند و گفتند باید فرمانده بیاید. خیلی از رانندهها او را که دیدند توجیه شدند کارشان اشتباه بوده، نه راننده داشت، نه همراه. وضع فرمانده و لباسهایش خیلی بدتر از آنها بود. پر از خاک و چهره خسته و چشمهای قرمز.
🔹 (۱۱) احتیاج به نیرو داشت ولی اگر هم نیرویی کم میآورد بد برخورد نمیکرد. وقتی نمیتوانستند ادامه بدهند، بدون برگه ترخیص که امضای فرمانده میخواست میرفتند. این طور مواقع برای اینکه برای نیرو گران تمام نشود و اخراجش نکنند با استان یا شهرستان تماس میگرفت و میگفت خودم فلانی را فرستادم.
🔺(۱۲) روز تشییع وقتی پارچهنوشتههای تسلیت به در و دیوار شهر زده شد، خانوادهاش تعجب کرده بودند. میگفتند مگر فرمانده گردان جوادالائمه بوده است؟! تا آن روز فکر میکردند در جبهه رزمنده عادی بوده است.
🔺 @jomhouri
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ آیا هر موشکافی علمی، باقر شدن است؟!
➖ علمی که نسبت به گرسنگی #مظلوم و پرخوری #ظالم ساکت است...
🖊 #محسن_قنبریان:
🔸 مسئولیت علم در قبال دو چیز است:
1️⃣ در قبال خداوند: که #خشیت را موجب میشود(۹)
2️⃣ در قبال #مردم : تعهد نسبت به فقر و غنا؛ قسط و عدل و هدایت.(۱۰)
🔹 اگر علم ورزی، در مسیر این دو تعهد قرار گرفت؛ شکافته شدنهایش، گره گشایی از کار مردم و خشیت در مقابل خداوند را نتیجه داده و صاحبش را وارث باقر(ع) میکند. اما اگر "در خود معطل ماند"؛ خود را فربه و متورم میکند. صاحبش هم آفت میزند. فروعات بی ثمر میشکافد، به لفّاظی میانجامد. دوچندانش، گرسنهای را سیر و ظالمی را سرکوب نمیکند! حال عالم را هم نزد خدا خوشتر نمیکند!
🔸 در طلاب علوم دینی همیشه دعوای "زوائد" علوم، داغ است. از غوامض و موشکافیهایی میخوانند که صاحبش در عصر #استبداد و #استعمار هیچ خبری ازش نیست. و از رهبران واقعی تشیع در مواقع حساس تاریخی (میرزای شیرازی و مثل او) کمتر در آن غوامض و فروعات موشکافانه چیزی میشنوند! امام عزیز نیز از برخی زوائد علوم آلی گلایه داشت(۱۱).
🔹 اما راه اصلی رفع زوائد، قیل و قالِ زائد نیست. قرار دادن علم در جایگاه و مسیر درستش است. علم دین (بخصوص فقه و حکمت) اگر در موضع مسئولیت اخلاقی_اجتماعیاش نزد خدا و مردم قرار گیرد، خود به خود هرچه لازم بود میماند و زوائد و آفات رفع میشود. فقه در خدمت قسط و عدل اجتماعی قرار گیرد و نسبت به "گرسنگی مظلوم و پرخوری ظالم" احساس وظیفه کند؛ بعد هرچه لازم بود فروعات مشتق و وضع و استعمال را بیش از این هم بشکافد.
🔸 یعنی: فقه، مسالهاش را از "عینیت جامعهاش" بگیرد و اصول فقه، مسالهاش را از "این فقه". نه فقه، از خودش (از فرض) بگیرد و اصول از مسائل فرضی فقه و از مسائل خود، مساله تولید کند.
🔹 شاید همین سرّ بود که امام سجاد(ع) در وجه تسمیه باقر، سجده شکر کرد وسپس فرمود: "امامت در فرزندان اوست تا قیام قائمی که زمین را پر از قسط و عدل میکند."(۱۲)
🔺 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
📌 پینوشت:
۹- فاطر/۲۸
۱۰- نهج البلاغه خ۳/الکافی ج۸ ص۵۶ و ۵۷
۱۱- در موضع مختلف: الرسائل ج۲ ص۹۷/ تهذیب الاصول ج۳ ص ۵۷۰ و ۵۷۲/ منهاج الوصول ج۱ ص ۵۱/ الاجتهاد والتقلید ص ۱۰ و ۱۲/ انوار الهدایه ج ۱ ص۳۴۹
۱۲- کفایه الاثر ص ۲۳۷
🔺 @m_ghanbarian
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آخه اون بچه چه گناهی کرده، آوردی دنبال خودت؟!
(روایت دوم)
🔹 لحظههای انقلاب مجموعه روایتی است برگرفته از کتاب #لحظه_های_انقلاب مرحوم محمود گلابدرهای
#انقلاب_مردم
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اگه پدر اجازه نده در تظاهرات شرکت کنم، چی کار کنم آقا؟
(روایت سوم)
🔹 لحظههای انقلاب مجموعه روایتی است برگرفته از کتاب #لحظه_های_انقلاب مرحوم محمود گلابدرهای
#انقلاب_مردم
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شهید مطهری: اسلام به مردم، حس پرخاشگری، مبارزه، و نفیِ وضع نامطلوب را میدهد!
🔹 انقلاب ۵۷، نزاع بین اسلام و کفر نبود؛ دعوای دو قرائت از اسلام بود. اسلامی که #اجتماعی بود و روحیه مبارزه، پرخاشگری، طرد و انکار در برابر هر نوع ظلمی -در هر لباسی- را به پیروان خود میآموخت؛ در برابرِ اسلامی که #فردی بود و ایستا و محافظهکار؛ و با برخی ظلمها اتفاقا سازش میکرد.
🔹 درگیری اسلامی که در آن #مردم اصلیترین نقش را داشتند، در برابر اسلامی که #نخبگان و روشنفکرها -چه مذهبی و چه غیرمذهبی- افسارش را در دست داشتند.
🔺 صحبتهای شهید #مطهری را ببینید. افسوس که منادیان این نوع قرائت از اسلام بسیار کم شدهاند. امروز کدام قرائت از اسلام در جامعه ترویج میشود؟
دهه فجر حتما موسم خوبی است برای بازخوانی آراء متفکرین اول انقلاب.
🎬 @Mostazafin_TV