💠حدیث روز💠
امام باقر علیه السلام میفرمایند:
أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ إِلَى الْكُفْرِ أَنْ يُوَاخِيَ الرَّجُلَ عَلَى الدِّينِ فَيُحْصِيَ عَلَيْهِ عَثَرَاتِهِ وَ زَلَّاتِهِ لِيَعِيبَهُ بِهَا يَوْماً مَا
*چنانچه شخصی با دیگری به عنوان برادر دینی طرح دوستی ببندد و در عین حال خطاها و لغزشهایش را به ذهن بسپارد تا روزی (سر بزنگاه) به رُخش بکشد؛ در نزدیکترین موقعیتش به کفر قرار دارد.*
📚 کافی، ج ۲، ص ۳۵۵
امالی شیخ مفید، ص ۲۳
هدایت شده از KHAMENEI.IR
14000512_41604_1281k.mp3
9.6M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران. ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
#تنفیذ_سیزدهم
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: شرط ادب در حکم تنفیذ این بود که دست رهبر انقلاب را میبوسیدم اما بهخاطر شرایط کرونا این توفیق از من سلب شد
@Farsna
هدایت شده از اداره کل فرهنگی المصطفی
بسم الله الرحمن الرحیم
🌼"عید مباهله روز شکوه اسلام و روز فضیلت بزرگ پنج تن پاک بر مسلمانان و مسیحیان و سایر ادیان حق جو و حق طلب مبارک باد"🌼
🥀به همین مناسبت، داستان "مباهله" به شرح زیر تقدیم حضور می شود.
🥀قسمت اول:
خدای متعال در قرآن کریم داستان مباهله را در آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران اینگونه بیان فرموده اند:
" فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ"
"پس هر كه با تو، بعد از علم و دانشى كه به تو رسيده است، درباره او (عيسى) به ستيز و محاجّه برخيزد (و از قبول حقّ شانه خالى كند) بگو: بيائيد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان وخودمان را (كسى كه به منزله خودمان است) وخودتان را بخوانيم و بیاوریم، سپس (به درگاه خدا) مباهله و زارى كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
🥀 معانی برخی از واژه های این آیه:
حاجّ: مُحاجّه: بمعنى حجّت و دليل آوردن در برابر يكديگر است (نوعى مجادله و منازعه و ستيز)؛
تَعَالَوا نَدعُ" یعنی بیایید دعوت کنیم، فرا بخوانیم؛
انفسنا: نفس در اينجا بمعنى شخص و ذات است،
اَنفُسُنا: خودمان
اَنفُسَکُم: خودتان
نَبتَهِل:
واژهى «نَبتَهل» از ريشهى "بَهل" و "ابتهال" بمعنى تضرّع و زارى است؛ با تضرّع و زارى و دعا و نفرین کنیم؛
و به معناى بازكردن دستها و آرنجها براى دعا، به سوى آسمان است.
لعنت: لعن: راندن، دور كردن.
«لعنه: طرده و ابعده عن الخير» مراد از لعن و لعنت خدا در آخرت عذاب است و در دنيا، دور كردن از رحمت و توفيق و نيز عذاب دنیایی است.
🥀نکته: اين آيه، به آيهى " مباهله " معروف گشته است؛ زیرا مباهله، يعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالفِ يكديگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او، اهل باطل است.
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دانشنامه ی اسلامی به نقل از تفسیر نور
هدایت شده از اداره کل فرهنگی المصطفی
داستان مباهله
قسمت دوم:
🥀در شان نزول آیه ی مباهله( آیه ۶۱ سوره آل عمران) در کتاب های تفسير شيعه و سنى و برخى از كتب حديث و تاريخ آمده است:
🥀كه در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا صلى الله عليه و آله مأمور تبليغ اسلام در منطقه نجران شدند؛ مسيحيانِ نجران نيز نمايندگانى را براى گفتگو با پيامبراسلام صلى الله عليه و آله به مدينه گسيل داشتند.
با وجود گفتگوهايى كه ميان آنان و پيامبر صلى الله عليه و آله ردّ و بدل شد، باز هم آنان بهانهجويى كرده و در حقّانيّت اسلام ابراز ترديد مىكردند که اين آيه نازل شد و خطاب به پيامبر فرمود:
🥀به آنها بگو: بياييد با فراخواندن فرزندان و زنان و عزيزانمان، خدا را بخوانيم و با حالت تضرّع و ابتهال بر دروغگويان نفرين كنيم و هر نفرينى كه دامن گروه مقابل را گرفت، معلوم مىشود كه راه او باطل است و با اين وسيله به اين گفتگو و جدال پايان دهيم.
🥀هنگامى كه نمايندگان مسيحيان نجران، پيشنهاد مباهله را از رسول اكرم صلى الله عليه و آله شنيدند، به يكديگر نگاه كرده و متحيّر ماندند. آنان مهلت خواستند تا در اين باره فكر و انديشه و مشورت كنند.
بزرگِ نصارا به آنها گفت: شما پيشنهاد را بپذيريد و اگر ديديد كه پيامبر با سر وصدا و جمعيّتى انبوه براى نفرين مىآيد، نگران نباشيد و بدانيد كه خبرى نيست، ولى اگر با افراد معدودى به ميدان آمد، از انجام مباهله صرفنظر و با او مصالحه كنيد.
روز مباهله، آنها ديدند كه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله همراه با دو كودك و يك جوان و يك زن بيرون آمدند. آن دو كودك، حسن و حسين عليهما السلام و آن جوان، علىّبن ابىطالب عليهما السلام و آن زن فاطمهى زهرا عليها السلام- دختر پيامبر صلى الله عليه و آله- بودند.
🥀اسقف مسيحيان گفت: من چهرههايى را مىبينم كه اگر از خداوند بخواهند كوه از جا كنده شود، كنده مىشود.
🥀اگر اين افراد نفرين كنند، يك نفر مسيحى روى زمين باقى نمىماند.
🥀 لذا از مباهله انصراف داده، حاضر به مصالحه شدند.
🥀پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: سوگند به كسى كه مرا پيامبر حقّ قرار داد، اگر مباهله انجام مىگرفت، آن وادى آتش را بر آنان فرو مىريخت.
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دانشنامه ی اسلامی به نقل از تفسیر نور
هدایت شده از اداره کل فرهنگی المصطفی
🌻بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🌻
🌼"وَلَقَدْ آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ ۚ وَمَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ"
🌼"ما به لقمان حکمت دادیم؛ (و به او گفتیم:) شکر خدا را بجای آور هر کس شکرگزاری کند، تنها به سود خویش شکر کرده؛ و آن کس که کفران کند، (زیانی به خدا نمیرساند)؛ چرا که خداوند بینیاز و ستوده است" سوره لقمان آیه ۲۱
🥀به فضل و عنایت الهی، امروز شاهد مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران به حکم رهبر فرزانه و دور اندیش انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای حفظه الله بودیم و آنچه که در حکم تنفیذ و بیانات حکیمانه ایشان آمد و در سخنرانی آیت الله رئیسی زید عزه به عنوان رئیس جمهور مطرح شد؛
نور امید به آینده ای بهتر در دل های ملّت شریف ایران، مسلمانان و مظلومان را جهان روشن نمود و موجب خرسندی و خشنودی دوستداران و فدائیان انقلاب اسلامی گردید و خاری شد در چشم دشمنان اسلام ناب و مکتب نورانی نبی مکرم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و اهل بیت عصمت و طهارت صلوات الله و سلامه علیهم.
🥀پس شایسته است به شکرانه این نعمت بزرگ الهی، سجده و نماز شکر بجا آورده و دست به دعا برداریم و از محضر خدای متعال موفقیت، سربلندی و پیروزی کامل ملت، دولت و انقلاب اسلامی و شکست استکبار و کفر جهانی را طلب نمایم.
به امید دیدن حکومت خورشید عظمای ولایت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۰
۲۳ ذی حجه ۱۴۴۲
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📜 تصویر حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
#تنفیذ_سیزدهم
☑️ @Khamenei_ir
هدایت شده از خانه مهر و کرامت
بسم الله الرحمن الرحیم
قابل توجه طلاب محترم خوابگاه
با توجه به مبتلا شده بعضی از دوستان خوابگاهی به کرونا و شدت سرایت کرونا دلتا ؛ با هماهنگی به عمل آمده با اداره سلامت فردا راس ساعت 7:30 دقیقه صبح دکتر در خوابگاه حاضر است و تمام طلاب باید برای انجام تست آماده باشند.
تاکید می شود انجام تست برای تمام طلاب خوابگاه فردا الزامی است.
طلاب محترم به تمام دوستان خوابگاهی خبر بدهند