⚡️نقد و بررسی سریال حشاشین در گروه تاریخ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
👥 نشست علمی با موضوع:
بررسی انتقادی سریال حشاشین
❇️ ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان
🗓 زمان: شنبه 5 خرداد 1403
🕐 ساعت: 17:30 الی 19:30
🔹 مکان: سالن جلسات مرکز ملی پاسخگویی
🌐 لینک ورود(کارشناسان شعب):
https://mmps.ir/tarekh-1
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️اقدام تاریخی پارلمان عراق در تعطیلی عیدغدیرخم 🔹 پایگاه اطلاعرسانی دولت عراق (واع) دیشب در سایت خ
⚡️ واکنش غیر مسئولانه قره داغی بمناسبت تعطیلی عید غدیر در عراق
🔹 دکتر علی قرهداغی، ریاست اتحادیه جهانی علمای مسلمان [تنها نهاد علمایی اسلام سیاسی جهان اسلام] در توئیتی، تصویب تعطیل رسمی شدن عید غدیر در عراق را باعث فرقه گرایی و افراط گری دانست!!!!
🔸 قره داغی [جانشین یوسف القرضاوی در این سازمان علمایی]نوشت: «در شرایط فعلی که عراق برای رسیدن ثبات، نیاز به اجتناب از فرقهگرایی دارد و نباید با این اقدامات فرقه گرایی را پررنگ کرد. تصویب این قانون در عراقی که ادیان و مذاهب در کنار همند، در راستای همبستگی و ثبات نیست و مشکل آفرین است و باعث نزاع بیشتر خواهد شد؛ درحالی که عراق محتاج عدالت بر طبق کلیات اسلام است.
✍ پانوشت:
این اظهار نظر، خلاف رویه اتحادیه جهانی علمای مسلمان است. تعطیلی عید غدیر در عراق بر اساس یک سابقه تاریخی هزارساله تصویب شده و در حافظه تاریخی بین النهرین ثبت شده و با فرقه گرایی نسبتی ندارد. این درست نیست که قوانینی که بر اساس روح حاکم بر فرهنگ یک ملت تصویب شده را با اتهامات غیرمتعهدانه و شیعه هراسی سرکوب کنیم. بجاست به اضافه شدن تصویب تعطیلی عید نوروز و تعطیلی سایر ادیان و فرق در این تقویم نیز توجه شود که قرائتی غیر از برداشت فوق را روشن می کند که نشان از حرکت عراق در مسیری است که پیروان ادیان و فرق و سایر کشورهای مسلمان را در راستای وحدت و همگرایی سوق می دهد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
◾️بزرگداشت قتل عام بی رحمانه مسلمانان بوسنی ➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا ◾️امروز بیست و هف
⚡️ثبت روز یادبود بیرحمانه ترین جنایت جنگی اروپا در تقویم سازمان ملل
🔹 صبح امروز مجمع عمومی سازمان ملل متحد علی رغم مخالفت و کارشکنی صربهای بوسنی و هرزه گوین، به ثبت روز «یادبود نسلکشی سِربْرِنیتسا» در سال ۱۹۹۵ رأی مثبت داد.
🔸 این قطعنامه روز پنجشنبه ۸۴ رای موافق و ۱۹ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع دریافت کرده بود. بنابراین «یازدهم ژوئیه» روز جهانی یادبود نسل کشی سِربْرِنیتسا در تقویم جهانی نام گذاری شد.
🔹 ۱۹ کشور از جمله روسیه، چین و سوریه به این قطعنامه رای منفی دادند.
🔸 ۶۸ کشور از جمله امارات متحده عربی، قزاقستان، عمان، سودان، مالدیو، لبنان، الجزایر و بحرین از رای دادن خودداری کردند.
✍ پانوشت:
نیروهای صرب بوسنی در سال ۱۹۹۵ میلادی به طرز غیر قابل توصیفی حدود ۸۰۰۰ مرد و نوجوان مسلمان را در سِربْرِنیتسا کشتند. بنا به گزارش دیده بان حقوق بشر این قتل عام، ننگین ترین و بی رحمانه ترین جنایت جنگی در اروپا بعد از جنگ جهانی دوم به حساب آمد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ واکنش غیر مسئولانه قره داغی بمناسبت تعطیلی عید غدیر در عراق 🔹 دکتر علی قرهداغی، ریاست اتحادیه ج
⚡️ درباره چالش های پیش روی پارلمان عراق در تعطیلی تاریخی عید غدیر خم
✍ به قلم: میثم ایرانی
🔹پارلمان عراق روز چهارشنبه دوم خرداد ۱۴۰۳ قانون تعطیلیهای رسمی کشور را تصویب کرد که بر آن اساس، جمعه و شنبه هر هفته، یکم محرم الحرام (آغاز سال هجری)، دهم محرم الحرام (روز عاشورا) و دوازدهم ربیع الاول ولادت پیامبر اعظم(ص)، یکم الی سوم شوال به مناسبت عید فطر، دهم الی سیزدهم ذی الحجه به مناسبت عید قربان و هجدهم ذی الحجه به مناسبت روز عید غدیر تعطیل رسمی است.
🔸افزون بر این، عراق یکم ژانویه آغاز سال نو میلادی، ششم ژانویه، سالروز تاسیس ارتش، بیست و یکم مارس عید نوروز و یکم ماه مه روز جهانی کارگر را نیز تعطیل رسمی اعلام کرده است.
🔹 عراق، کشوری با اکثریت شیعه، چیزی حدود ۶۵ درصد. صدها سال، شیعیان این کشور تحت حاکمیت دولتهای غیر شیعه بودند. برخی از این دولتها مردم عراق را از سادهترین حقوقشان، یعنی اجرای مراسمهای مذهبی هم محروم کرده بودند. در زمان حزب بعث برگزاری هیئتهای مذهبی در مناسبت هایی مانند عاشورا و اربعین حسینی حکم اعدام رو در پی داشت.
🔸 بعد از سال ۲۰۰۳ شیعیان توانستند تا حدودی نفس راحتی بکشند. سیاستمدارانشان با در دست داشتن دهها کرسی پارلمان و برخی از وزارتخانهها، افزون بر منصب نخستوزیری قدمهای مثبتی را برای این قشر مظلوم برداشتند.
🔹 علیرغم این مسئله، باز برای به دست آوردن هر حقی از حقوق شیعیان میبایست سایر مذاهب و اقوام را نیز متقاعد کرد و این کار سادهای به شمار نمیرود؛ چرا که در برخی موارد برای به دست آوردن حقی از حقوق، میبایست مابهازا (بخوانید باج) به طرف مقابل پرداخت کرد. مطمئناً این مابهازا، حتماً مالی نیست. بلکه میتواند به صورت یک مصوبه یا یک رأی یا یک کرسی جلوهگر شود. این ماجرا برای تعطیلی عید غدیر هم صادق بوده و علیرغم گذشت ۲۱ سال، شیعیان نتواسته بودند قانونی را مبنی بر تعطیلی عید غدیر تصویب کنند.
🔸 تعطیلات عراق بر سه بخش است:
1⃣ بخش اول تعطیلات هفتگی که شامل جمعه و شنبه است.
2⃣ بخش دوم تعطیلات ملی، شامل روز کارگر، آغاز سالهای قمری، شمسی و میلادی، روز ارتش، و سالروز جنایت حلبچه.
3⃣ بخش سوم تعطیلات دینی_مذهبی: عید فطر، عید قربان، عاشورا و روز میلاد پیامبر (به روایت اهل سنت، یعنی ۱۲ ربیع الاول).
🔹 اما عید غدیر که از مهمترین اعیاد شیعیان به شمار میرفت تا همین چند هفته گذشته فقط در شهرهای نجف و کربلا تعطیل بود. آن هم بر اساس مصوبه شورای شهر، و به دلیل ازدحام حاصل از زائران شهرهای دور و نزدیک.
💠 ولی بعد از تلاشهای احزاب اسلامگرای شیعی و با توصیههای مؤکد مرجعیت و بعد از جلسات متعدد با احزاب سکولار و غیر شیعی، بالاخره پارلمان عراق در دوم خرداد ۱۴۰۳ مصوبهای مبنی بر تعطیلی رسمی عید غدیر به تصویب رساند.
🔹 چنین مصوبهای بر اساس تعدد احزاب عراق و انواع حواشی موجود در وضع سیاسی یک موفقیت برای شیعیان به شمار میرود. گرچه هنوز مشخص نشده که در قبال این به دست آوردن، احزاب شیعی قرار است چه چیزی را از دست بدهند یا چه چیزی را به دیگر احزاب بپردازند. البته شاید این تعطیلی، خود باجی بوده که دیگران به شیعیان در قبال چیزی که قبلاً گرفته شده پرداخت کردهاند. گرچه بر اساس سوابق تاریخی معمولاً این شیعیان هستند که بر به دست آوردن حقوقشان مجبورند کوتاه بیایند و باج بپردازند.
🔸 فهرست تعطیلات (که در بالا ذکر شد) هم حاکی از این مسئله دارد. برای مثال، کردها، ۲۰ درصد جمعیت عراق را تشکیل میدهند، ولی دو مناسبت مخصوص آنهاست، اول سالروز فاجعه حلبچه، دوم تعطیلی نوروز. ولی شیعیان فقط تعطیلی عاشورا را داشتند. هیچ تعطیلی سیاسی برای شیعیان ثبت نشده. در حالی که از لحاظ منطقی سالروز انتفاضه صفر، انتفاضه شعبانیه، شهادت شهید صدر، و دهها اتفاق دیگر نیز مستحق تعطیلی رسمی به شمار میرفت.
🔹 ولی آنچه واضح است، برخی بیانیههایی است که از سمت برخی اقلیتها صادر شده است؛ بیانیههایی که حاکی از مطالبات آنان برای اعلام تعطیلی و به رسمیت شناختن مناسبتهای دینی آنها در قبال عید غدیر است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ درباره چالش های پیش روی پارلمان عراق در تعطیلی تاریخی عید غدیر خم ✍ به قلم: میثم ایرانی 🔹پارلما
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📎 به پیوست نمونه ای از مطالبات اقلیت ها، برای اعلام تعطیلی مناسبت های دینی اشان در قبال به رسمیت شناختن تعطیلی تاریخی عید غدیر تقدیم می شود.
🎥 در ویدیوی پیوست خطیب مسجد ابوحنیفه بغداد عبدالوهاب آل طاها می گوید که اهل سنت خواستار تعطیلی روز «سقیفه» و رور نصب عمر بن الخطاب به عنوان «خلیفه» در صورت تصویب قانون تعطیلی عید غدیر هستند. [ابهام اینکه چرا این خطیب، ابوبکر را بر خلیفه دوم در این کلیپ مقدم کرده و سقیفه را به ابوبکر استناد نکرده!!!)
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️فمنیسم غربی و نجات بانوان مسلمان (مروری بر کتاب «آیا زنان مسلمان به نجات نیازمندند؟» نوشته: لیلا ابولُغد)
✍️ به قلم: فاطمه توفیقی
🔹لیلا ابولُغد، انسانشناس امریکایی فلسطینیالاصل، استاد علوم اجتماعی در گروه انسانشناسی دانشگاه کلمبیا در نیویورک است. پدرش، ابراهیم ابولُغد، از دانشمندان سرشناس فلسطینیِ علوم سیاسی در امریکا (و در اواخر عمر در کرانۀ باختری) بود و مادرش، ژانت ابولُغد، از استادان پرکار علوم اجتماعی. خودِ ابولغد چند سال را به مردمنگاری در میان عشایر مصر گذرانده بود که نتایج آن در کتابهای «نوشتن جهانهای زنان» (۱۹۹۳) و «عواطفی پوشیده: حیا و شعر در جامعهای عشایری» (۲۰۰۰) آمده است. او در این آثار تصویری نو از زنان عشایری به دست داده است، زنانی که اغلب بهغلط فاقد عاملیت و درک مناسب از جهان قلمداد میشوند.
🔸 کتاب «آیا زنان مسلمان به نجات نیازمندند؟» در ۲۰۱۳ در انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شده است. عنوان کتاب یادآور مقالۀ بسیار مشهور ابولغد است: «آیا واقعاً زنان مسلمان به نجات نیازمندند؟ تأملاتی انسانشناسانه در نسبیگرایی فرهنگی و دیگریهای آن» که در سپتامبر ۲۰۰۲ تنها یک سال پس از فاجعهٔ ۱۱ سپتامبر و اندکی پس از آغاز «جنگ علیه ترور» منتشر شد. تصویر روی جلد کتاب عکسی است از رانیا مطر، هنرمند معروف لبنانی-امریکایی: زنی جوان در حال مرتبکردن روسریاش در آینهای شکسته. قرار گرفتن عنوان کتاب در این تصویر، حتی به مخاطبی که از پیشینهٔ عنوان در مقالهٔ نامدار و انقلابیِ ابولغد آگاه نیست، این تلنگر را میزند که قرار است از پشت سر این زن به آینهٔ شکستهٔ پیش رویش (یعنی نظامهای سلطه) نگاه کنیم و ببینیم او چگونه دیده شده و باید دیده شود. استفهام انکاری از رویکرد انتقادی نویسنده به نگاههای پیشین به آن زن مسلمان حکایت میکند.
🔹 مدعای مهم لیلا ابولغد در کتاب «آیا زنان مسلمان به نجات نیازمندند؟» این است که گرچه زنان مسلمان در بسیاری از نقاط جهان از نظامهای مردسالارانه و سلطهگرانه آسیب میبینند، تلاشهای سیاستمداران و فعالان رسانهای در کشورهای غربی برای نجاتدادن آنها نیز در خدمت سلطهگریِ امپریالیستی است و باید در صداقت آن تردید کرد. برای فهم مدعای ابولغد باید تفکر انتقادی را بشناسیم. تفکر انتقادی بهطور کلی در پی آن است که عوامل یک رخداد را بشناسد و تا حد ممکن آن را تکعاملی نداند و در پی بررسی و سنجش تبیینهای گوناگون برای آن باشد. در تفکر انتقادیِ رایج در آثار ادبی و علوم اجتماعی، بهطور خاص، نوعی هرمنوتیک سوءظن حاکم است که موجب میشود انگیزههای نهفته در پسِ متن هم شناسایی شود.
🔸 نظریۀ پسااستعمار در سال ۱۹۷۸ با انتشار کتاب مهم شرقشناسی اثر ادوارد سعید ظهور یافت. سعید با بهرهگیری از نظریۀ فوکو دربارهٔ ارتباط دانش و قدرت نشان داد که ادبیات غربی (در جایگاه دانش) در خدمت پروژۀ استعماریِ قدرتهای غربی بوده است. تصویر زنان حرمسرا و مردان زنباره و کاهل شرقی در ادبیات انگلیسی برای آن بوده که مردان غربی خود را از نظر جنسی و کاری منضبط نشان دهند. بدینترتیب هم به شکلگیری هویت خود به عنوان افرادی منضبط و وارسته و آراسته کمک کردند و هم نشان دادند که شرقیان به کمک و عمران و استعمار غربی نیازمندند.
مطالعه کامل B2n.ir/b56235
🏷 #اسلام_روشنفکری #فمینیسم
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
📜 عبای پرسیبت را بتکان!
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹عبای پرسیبت را بتکان!
عبایت را
بر سر این جادههای مضطرب
بکش
تا تانکها
در لانههايشان
آرام بگیرند...
و لبنان
شیر بنوشد
آسوده
از پستان مادر صلح
🔸 مادام که چشمان تو باز است
سرو کوهی
میوه میدهد
سیب میآورد
این را گنجشکهای بیروت
سوگند میخورند
🔹عبای پُرسیبت را بتکان!
کودکان پنجرنگ
تشنۀ سیبند
سیبِ سبزِ روشن
روشنتر!
🔸 تعبیر شو
درخت خجستۀ زیتون!
شبِ تاریکی است...
📆 چهاردهم خرداد، نود و ششمین سالگرد تولد امام موسی صدر، عزت شیعه و رهبر پرنفوذ شیعیان لبنان...
🏷 #الهیات_اجتماعی #امام_موسی_صدر
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
#تازه_های_نشر
📚«امام موسی صدر؛ عالم تراز»/ مهدی مهریزی/ مؤسسه دین پژوهی بشرا/ پاییز ١٤٠٠.
📚امام موسی صدر؛ اندیشمندی پیشروست که صف شکنی او در فتح مرزهای نواندیشی، وی را شایسته عنوان «صدرنشین اندیشه ها» نموده است.
📚در اثر پیش رو، مهریزی معتقد است که بجاست سیدموسی صدر را «عالم تراز» معرفی کنیم تا بتوانیم سهم سترگ او را در مسیر نواندیشی در چارچوب دین را به خوبی ترسیم کنیم.
📚 معرفی وی به عنوان "تراز" تا جایی است که باید سیره و سلوک اجتماعی و تعاملات ادیانی دیگران را با سنجه وی ارزیابی کنیم.
📚 نویسنده بر این باور است که بررسی رفتارهای مصلحان دینی در زمینه حیات اجتماعی را با سه معیار توجه به «جنسیت»، «قومیت»، «مذهب» در فقه الاجتماع می توان ارزیابی کرد. تطبیق آرا مصلحان اجتماعی در حوزه جنسیت و زنان؛ قومیت و هویت؛ شیوه تعامل با سران و پیروان سایرادیان ومذاهب سه معیار مهم برای سنجش میزان نواندیشی یک مصلح اجتماعی است.
📚 در این کتاب به فراخور اندیشه های امام موسی صدر به بازشماری وتبیین نوآوری ونواندیشی های وی در موضوعات قرآن پژوهی، مباحث زنان، تکثروفرهنگ گفتگو، عاشورا و فرازمانی اندیشدن مصلحان اجتماعی پرداخته و نکاتی ناب از این «اندیشه ربوده شده» را به مخاطب ارائه داده است.
📚#کتابهای_خوب_و_استاندارد_را_معرفی_کنیم.
🏷 #معرفی_کتاب #اسلام_روشنفکری_دینی #سید_موسی_صدر
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️کشورهای نروژ، ایرلند و اسپانیا در اقدامی تاریخی فلسطین را به رسمیت شناختند. 🔸 ایرلند، نروژ و اسپا
⚡️ تقدیر و تشکر شیخ الازهر از سه کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن فلسطین
🔹 شیخ الازهر مصر طی بیانیهای از تصمیم کشورهای نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تشکر کرد.
🔸 در این بیانیه آمده است که به رسمیت شناختن کشور فلسطین اقدامی شجاعانه است که حقانیت ملت فلسطین را به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین برای زندگی همراه با صلح و آرامش در آن به رسمیت میشناسد و علاوه بر آن به رسمیت شناختن حق مشروع ملت فلسطین برای استقلال و آزادی و زندگی در امنیت در سرزمین خود مانند دیگر ملتها است.
✍ پانوشت:
جای خالی صدور چنین بیانیه هایی از طرف مراجع، سردمداران و نهادهای اسلام سنتی در حوزه علمیه قم احساس و صدور چنین بیانیه های نشان از همراهی با سایر سنتی های جهان اسلام الازهر خواهد بود.
🏷 #اسلام_سنتی #جامعه_الازهر #احمد_الطیب
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️بیانیه سخنگوی رسانه ای اخوان المسلمین در پی جنایات شب گذشته ارتش اسراییل
اخوان المسلمین قتل عام فجیع ارتش اشغالگر اسراییل علیه آوارگان را در مناطقی که از نظر مجامع بین المللی مناطق امن برای غیرنظامیان اعلام شده بود را محکوم می کند.
این جنایت جان ده ها شهید و مجروح زن و کودک را گرفت. کشتاری که دیشب روی داد موید این است که رهبران اشغالگر همچنان به نسل کشی و جنایات علیه بشریت ادامه می دهند و نهایت وحشی گری را شیوه خود کرده است. این جنایت برای سرپوش گذاشتن بر شکست های میدانی ارتش اشغالگر و شورشی علیه قوانین و عدالت بین المللی است. این امر اهمیت فراخوان برای نشست فوری شورای امنیت به منظور اجرای تصمیم دیوان بین المللی دادگستری و الزام رژیم صهیونیستی به توقف فوری جنگ را دوچندان کرده است.
اخوان المسلمین از سران کشورهای اسلامی به ویژه مصر می خواهد که با مداخله برای توقف اشغالگران آنها را وادار به عقب نشینی فوری از گذرگاه رفح و محور فیلادلفیا کرده و حاکمیت مصر و فلسطین بر گذرگاه رفح را جدی بگیرد و تلاش خود را برای تسهیل درمان مجروحان پس از خروج بخش بهداشت و درمان غزه آغاز کند.
صهيب عبدالمقصود
سخنگوی رسانه ای جماعة الإخوان المسلمون
الاثنين ۱۹ ذو القعدة ۱۴۴۵ مصادف با: ۲۷ أيار/ مايو ۲۰۲۴ م.
🏷 #اسلام_سیاسی #اخوان_المسلمین #اسرائیل
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J