☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۵
(نوشته اند كه امام اين سخنرانى را 5 روز پس از بدست گرفتن قدرت سياسى كشور در آخر ذى الحجّه سال 35.هجرى ايراد فرمود):
💠1.ويژگى هاى پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
تا اينكه خدا محمّد (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) را برانگيخت، گواهى دهنده، بشارت دهنده، هشدار دهنده. پيامبرى كه بهترين آفريدگان در خردسالى، و در سنّ پيرى نجيب ترين و بزرگوارترين مردم بود، اخلاقش از همه پاكان پاك تر و باران كرمش از هر چيزى با دوامتر بود.
💠2.هشدار از آينده تلخ فرزندان اميّه
شما اى فرزندان اميّه زمانى از لذّت و شيرينى دنيا بهره مند شديد، و از پستان آن نوشيديد
كه افسارش رها، و بند جهازش محكم نبود (در حكومت عثمان)، تا آنجا كه حرام دنيا نزد گروهى چونان ميوه درخت سدر بى خار، آسان، و حلال آن دشوار و غير ممكن شد. به خدا سوگند، دنيايى كه در دست شماست چونان سايه اى است گسترده كه زود به سر آمد خود نزديك مى شود. امروز زمين براى شما خالى و گسترده، و دستهايتان براى انجام هر رفتار نادرستى باز، و دست هاى رهبران واقعى بسته است.
شمشير شما بر آنان مسلط و شمشير آنان از شما باز گرفته شده است. آگاه باشيد هر خونى، خونخواهى دارد، و هر حقى را جستجوگرى است، انتقام گيرنده خون هاى ما، چونان حاكمى است كه براى خود داورى كند، و او خداوندى است كه از گرفتن كسى ناتوان نگردد، و كسى از پنجه عدالت او نمى تواند بگريزد. اى فرزندان اميّه سوگند به خدا زود باشد كه اين خلافت و دولت را در دست ديگران و در خانه دشمنان خود بنگريد، آگاه باشيد بيناترين چشمها آن است كه در دل نيكى ها نفوذ كند، و شنواترين گوش ها آن كه پندها و تذكّرات سودمند را در خود جاى دهد.
💠3.اندرزهاى جاودانه، و توجه دادن مردم به اهل بيت عليهم السّلام
اى مردم چراغ دل را از نور گفتار گوينده با عمل روشن سازيد و ظرف هاى جان را از آب زلال چشمه هايى كه از آلودگى ها پاك است پر نماييد. اى بندگان خدا به نادانى هاى خود تكيه نكنيد، و تسليم هواى نفس خويش نباشيد، كه چنين كسى بر لبه پرتگاه قرار دارد، و بار سنگين هلاكت و فساد را بر دوش مى كشد، و از جايى به جاى ديگر مى برد، تا آنچه را كه ناچسب است بچسباند، و آنچه را كه دور مى نمايد نزديك جلوه دهد. خدا را، مبادا شكايت نزد كسى بريد كه نمى تواند آن را بر طرف سازد، و توان گره گشايى از كارتان ندارد. همانا بر امام واجب نيست جز آنچه را كه خدا امر فرمايد، و آن، كوتاهى نكردن در پند و نصيحت، تلاش در خير خواهى، زنده نگهداشتن سنّت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم، جارى ساختن حدود الهى بر مجرمان ، رساندن سهم هاى بيت المال به طبقات مردم، است. پس در فراگيرى علم و دانش پيش از آن كه درختش بخشكد تلاش كنيد، و پيش از آن كه به خود مشغول گرديد از معدن علوم (اهل بيت عليهم السّلام) دانش استخراج كنيد. مردم را از حرام و منكرات باز داريد، و خود هم مرتكب نشويد، زيرا دستور داده شديد كه ابتدا خود محرّمات را ترك و سپس مردم را باز داريد.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_197 🌷 آیه 180 سوره بقره 🌸 كُتِبَ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_198
🌷 آیه 181 سوره بقره
🌸 فَمَنْ بَدَّلَهُ بَعْدَ مَا سَمِعَهُ فَإِنَّمَآ إِثْمُهُ عَلَى الَّذِينَ يُبَدِّلُونَهُ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
🍀 ترجمه:پس هركسی كه آن(وصیّت را) بعد از شنیدن تغییرش دهد، پس گناهش تنها بر كسانى است كه آن را تغییر مى دهند، همانا خداوند شنوای داناست.
🌷 #فمن: پس هر کسی
🌷 #بدله:تغییرش دهد
🌷 #اثمه:گناهش
🌷 #یبدلونه:آن را تغییر می دهند
🌷 #سمیع:شنوا
🌷 #علیم:دانا
🌺 موضوع این آیه در ادامه آیه قبلی درباره #وصیت است این آیه هم هشدارى است به كسانى كه در صدد تغییر و یا تبدیل وصیّت دیگران برمى آیند. اگر كسى بعد از شنیدن و باخبر شدن از موضوع وصیّت و موارد مصرف آن، دست به تغییر یا تبدیل آن بزند، گناه این تغییر و تبدیل به گردن همان كسى است كه این عمل ناشایست را مرتكب شده است، ولى #وصیّت_كننده به پاداش خود مى رسد. مثلاً اگر كسى وصیّت كند كه به صد فقیر كمک شود، ولی پس از مرگش به جاى صد فقیر، اموال او را به دیگران دهند و آنان نیز خبر نداشته و مال را مصرف كنند، در این صورت وصیّت كننده كه از دنیا رفته، به پاداش كمك به #فقرا مى رسد و گیرندگان بى خبر هم گنهكار نیستند، در این میان، گناه تنها به عهدهى كسى است كه وصیّت را تغییر داده است و باید بداند كه خداوند شنوا و آگاه است و كیفر این خیانت را در دنیا و آخرت به او خواهد داد. در حدیث مى خوانیم: وصیّت را اگر چه به نفع یهودى یا نصرانى باشد، باز تغییر ندهید.
🔹پيام های آیه 181 سوره بقره 🔹
✅ تغییر #وصیّت از سوى دیگران، حرام است. «فمن بدّله... فانما اثمه»
✅ #حقّ_مالكیّت، بعد از مرگ نیز محترم است و كسى حقّ تغییر وصیّت را ندارد. «فمن بدّله... فانّما اثمه»
✅ #گناه آگاهانه و مغرضانه، خطرناک تر است. «بعد ما سمعه»
✅ در وصیّت كردن، باید #شاهد گرفت. «بعد ما سمعه»
✅ #وصیّت_كنندگان، به پاداش مى رسند هرچند كسى وصیّت آنان را تغییر دهد. «اثمه على الّذین یبدّلونه»
✅ #ایمان به اینكه ما در محضر خدا هستیم، بهترین عامل تقوا و دورى از تغییر و تبدیل وصیّت مردم است. «فمن بدّله... ان اللَّه سمیع علیم»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨عسل ایمان✨ 🌸 گل وقتی که میآيد با خودش گلاب را میآورد عسل هم با خودش میآورد چون
✨عسل ایمان✨
🌸 دلیری يعنی انسان يک حالتی پيدا میکند که از هيچ چيز و هيچ کس هيچ ترس و هراس و واهمهای نخواهد داشت چرا؟ چون ايمان دارد که همه کاره خداست به تعبير حضرت علی علیه السلام: تَقَلُّبُکُمْ فِي قَبْضَتِهِ (نهج البلاغه، خطبه ۱۸۴) شمشير جای دست دارد به آن جای دست میگويند غبضه، اين شمشير هيچ کاره است آن غبضه همه کاره است آن کسی که اين شمشير را در غبضهی خودش دارد همه کاره است.
ادامه دارد...
📚توبه، ۱۳.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استادمطهری
مظلومیت، جلالت و هیبت حضرت #امام_حسن_عسکری(ع)
🏴 سالروز شهادت مظلومانه یازدهمین امام معصوم تسلیت باد!
⚘اَݪٰلّہُـمَّ؏َجِّلݪِوَلیِّڪَالفَرَجـ⚘
ابوهاشم روایت است،
که از امام حسـن عسکری علیهالسّلام
دربارهے این آیه سؤال کردم:
«ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْکِتابَ الَّذِینَ اصْطَفَیْنا مِنْ عِبادِنا
فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ
وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ
وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَیْراتِ بِإِذْنِ اللهِ...»
(فاطر ۳۲)
«سپس اين كتاب (قرآن) را
به گروهى از بندگان برگزيدهے خود
به ميراث داديم.
از ميان آنها عدّهاے بر خود ستم كردند،
و عدّهاے ميانهرو بودند،
و گروهى بهاذن خدا، در نيكيها پيشىگرفتند...»
ایشان فرمودند:
«تمام اینها که وارث کتاب هستند،
از آل محمّدند؛
کسیکه ظالمبهنفس خویش است،
آن کسی است که اقرار به امام ندارد؛
و مقتصد کسی است که عارف به امام است؛
و سابق در خیرات خود امام می باشد».
من در دل دربارهے مقام
و موقعیّت عظیمی که خداوند،
به آل محمّد علیهمالسّلام داده است؛
فکر میکردم
و گریهام گرفت.
امام علیهالسّلام
نگاهی به من نموده و فرمودند:
«امـر بزرگتر از آن است که تو در دل
دربارهی عظمت مقام و موقعیّت آل محمّد
خیال کردے!
خدا را سپاسگزار باش؛
که تو را از چنگزنندگان به دستآویز
ولایـت این خاندان قرار داده...
...تو عاقبـت به خیـر هستی»!
مـولاے مـن🖤
نسـل در نسـل، شما مایهے ایمـان منید؛
من نفـس میکشم، از اینکه شما جـان منید
خدایا؛
عاقبـت ما را ختم به خیـر بفرما...
#امام_حسـن_عسـکری
#تسلیت_امام_زمانم🏴
4_5829956541364568757.pdf
410K
✅ اعمال روز نهم ربیع الاول
حتما مطالعه شود👆
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۰۵ (نوشته اند كه امام اين سخنرانى را 5 روز پس از بدست گرفتن قدرت سياسى كشور در آخر
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۶
(اين خطبه در شهر كوفه در نكوهش و هشدار كوفيان ايراد شد)
💠1.ره آورد اسلام
ستايش خداوندى را سزاست كه راه اسلام را گشود، و راه نوشيدن آب زلالش را بر تشنگان آسان فرمود. ستون هاى اسلام را در برابر ستيزه جويان استوار كرد و آن را پناهگاه أمنى براى پناه برندگان، و مايه آرامش براى وارد شوندگان قرار داد. اسلام، حجّت و برهان براى گويندگان، و گواه روشن براى دفاع كنندگان، و نور هدايتگر براى روشنى خواهان، و مايه فهميدن براى خردمندان، و عقل و درك براى تدبير كنندگان، و نشانه گويا براى جويندگان حق، و روشن بينى براى صاحبان عزم و اراده، پند پذيرى براى عبرت گيرندگان، عامل نجات و رستگارى براى تصديق كنندگان، و آرامش دهنده تكيه كنندگان، راحت و آسايش توكّل كنندگان، و سپرى نگهدارنده براى استقامت دارندگان است.
اسلام روشن ترين راه ها است، جادّه هايش درخشان، نشانه هاى آن در بلندترين جايگاه، چراغ هايش پرفروغ و سوزان، ميدان مسابقه آن پاكيزه براى پاكان، سرانجام مسابقه هاى آن روشن و بى پايان، مسابقه دهندگان آن پيشى گيرنده و چابك سوارانند. برنامه اين مسابقه، تصديق كردن به حق، راهنمايان آن، اعمال صالح، پايان آن، مرگ، ميدان مسابقه، دنيا، مركز گرد آمدن مسابقه دهندگان، قيامت، و جايزه آن بهشت است.
💠2.دعا براى پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
تا آن كه خداوند با دست پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) شعله اى از نور براى طالبان آن بر افروخت، و بر سر راه گمشدگان چراغى پرفروغ قرار داد. خداوندا پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) امين و مورد اطمينان و گواه روز قيامت است، نعمتى است كه بر انگيخته و رحمتى است كه به حق فرستاده اى. خداوندا بهره فراوانى از عدل خود به او اختصاص ده، و از احسان و كرم خود فراوان به او ببخش. خدايا بناى دين او را از آنچه ديگران بر آورده اند، عالى تر قرار ده. او را بر سر خان كرمت گرامى تر دار، و بر شرافت مقام او در نزد خود بيفزا، و وسيله تقرّب خويش را به او عنايت فرما، و بلندى مقام و فضيلت او را بى مانند گردان، و ما را از ياران او محشور فرما، چنانكه نه زيانكار باشيم و نه پشيمان، نه دور از راه حق باشيم و نه شكننده پيمان، نه گمراه باشيم و نه گمراه كننده بندگان، نه فريب هواى نفس خوريم و نه وسوسه شيطان.
💠3.ره آورد بعثت پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم )
مردم از سر نعمت بعثت پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) و لطف خداوند بزرگ به مقامى رسيده ايد كه حتّى كنيزان شما را گرامى مى دارند، و به همسايگان شما محبّت مى كنند، كسانى براى شما احترام قائلند كه شما از آنها برترى نداشته و بر آنها حقّى نداريد
كسانى از شما مى ترسند كه نه ترس از حكومت شما دارند و نه شما بر آنها حكومتى داريد.
مى گويم: (اين كلمات در خطبه 72.نيز وجود داشت، امّا بدان جهت كه اضافات مفيدى داشت در اينجا نيز آورده ايم).
💠4.علل سقوط و سير ارتجاعى امّت
با آن همه بزرگوارى و كرامت، هم اكنون مى نگريد كه قوانين و پيمان هاى الهى شكسته شده امّا خشم نمى گيريد، در حالى كه اگر پيمان پدرانتان نقض مى شد ناراحت مى شديد، شما مردمى بوديد كه دستورات الهى ابتدا به دست شما مى رسيد و از شما به ديگران ابلاغ مى شد و آثار آن باز به شما بر مى گشت. اما امروز جايگاه خود را به ستمگران واگذارديد، و زمام امور خود را به دست بيگانگان سپرديد، و امور الهى را به آنان تسليم كرديد آنهايى كه به شبهات عمل مى كنند، و در شهوات غوطه ورند (بنى اميه) به خدا سوگند اگر دشمنان، شما را در زير ستارگان آسمان بپراكنند، باز خداوند شما را براى انتقام گرفتن از ستمگران گرد مى آورد.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_198 🌷 آیه 181 سوره بقره 🌸 فَمَنْ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_199
🌷 آیه 182 سوره بقره
🌸 فَمَنْ خَافَ مِنْ مُّوصٍ جَنَفاً أَوْ إِثْماً فَأَصْلَحَ بَيْنَهُمْ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
🍀 ترجمه:پس كسى كه از انحراف وصیّت كننده یا از گناه او بترسد پس میان آنها را اصلاح دهد، پس گناهى بر او نیست همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.
🌷 #خاف:از خوف به معنای ترس
🌷 #موص:وصیت کننده
🌷 #جنف: صاحب تفسیر مجمع البیان كلمه ى «جنف» را به معناى تمایل به انحرافِ ناآگاهانه
🌷 #اثم:به معناى گناه آگاهانه
آنچه در اسلام ممنوع شده، تغییر وتبدیل وصیّتهاى صحیح است، ولى اگر وصیّت سبب فتنه مى شود و یا خلاف موازین شرع بود، تغییر آن اشكال ندارد. چنانكه اگر وصیّت كننده بیش از یك سوم اموالش را وصیّت كند، مى توان آن مقدار را كم نمود، اگر سفارش به گناه كرد، مى توان وصیّت را تغییر داد، یا اگر عمل به وصیّت ایجاد فتنه وفساد مى كند، مى توان زیر نظر حاكم اسلامى در وصیّت تغییراتى داد. به هر حال در اسلام بن بست وجود ندارد وچون مسیر تمام اعمال رسیدن به تقواست، مىتوان براساس تقوا تمام موارد ضد تقوا را اصلاح كرد.
🔹پيام های آیه 182 سوره بقره 🔹
✅ احترام به وصیّت مهمّ است، ولى رفع فتنه و اصلاح امور مسلمین مهمّتر است. «فمن خاف... فاصلح بینهم فلا اثم علیه»
✅ تغییر وصیّت باید براساس فتنه زدایى واصلاح باشد. «فمن خاف... فاصلح»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨عسل ایمان✨ 🌸 دلیری يعنی انسان يک حالتی پيدا میکند که از هيچ چيز و هيچ کس هيچ ترس
✨عسل ایمان✨
🌸 کسی که شمشير را در غبضهی خودش دارد همه کاره است لذا در صحنهی جنگ وقتی شمشير به سمت يک کسی میکشند او نمیآيد در برابر شمشير زانو بزند التماس بکند، کسی که ايمان داشته باشد میداند همه نقش شمشير دارند شمشير کارهای نيست همه کاره کسی است که قبضهی شمشير در دست اوست.
🌸 خداوند میفرماید: قبضهی شمشير در دست من است اگر میخواهيد زانو بزنيد در برابر من زانو بزنید آن شمشير است و کاری از شمشير ساخته نيست، قبضهی شمشير در دست من است. اهل ايمان اين را خوب میفهمند
ادامه دارد...
📚توبه، ۱۳.
4_5924655411985645605.mp3
9.21M
💚عیدانه
مجتبی مینوتن🌹
🍃🌸عیـــــدبرشمـا شیـعیـان
مبــــــــــارک باد🌸🍃
@nahj_balaq
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀️☀️☀️ 🎤 #خطبه_۱۰۶ (اين خطبه در شهر كوفه در نكوهش و هشدار كوفيان ايراد شد) 💠1.ره آورد اسلام ستايش
☀☀☀
#خطبه_۱۰۷
(در برخى از روزهاى نبرد صفين در سال 37.هجرى براى تشكّر و تقويت روحيّه سربازانش ايراد فرمود)
از جاى كنده شدن و فرار شما را از صف ها ديدم، فرومايگان گمنام، و بيابان نشينانى از شام، شما را پس مى راندند، در حالى كه شما از بزرگان و سرشناسان عرب و از سران شرف مى باشيد، برازندگى چشمگيرى داريد و قلّه هاى سر فراز و بلند قامتيد، سر انجام سوزش سينه ام با مقاومت و حملات دلاورانه شما، تسكين يافت، كه ديدم شاميان را هزيمت داديد وصف هاى آنان را در هم شكستيد، و آنان را از لشكرگاه خود رانديد، آنگونه كه آنها شما را كنار زدند.
مى ديدم با نيزه ها آنان را كوفتيد و با تيرها، آنها را هدف قرار داديد، كه فراريان و كشتگان دشمن روى هم ريختند، و بر دوش هم سوار مى شدند، چونان شتران تشنه اى كه از آبشخورشان برانند و به هر سو گريزان باشند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_199 🌷 آیه 182 سوره بقره 🌸 فَمَنْ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_200
🌷 آیه 183 سوره بقره
🌸 يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمْ الْصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
🍀 ترجمه:اى كسانى كه ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده است ، همانگونه كه بر كسانى كه پیش از شما بودند نوشته شده بود، باشد كه پرهیزگار شوید.
🌷 #کتب:نوشته شده
🌷 #علیکم:بر شما
🌷 #الصیام:روزه
🌷 #تتقون:تقوا پیشه کنید تقوا به معناى حفظ از گناهان است.
🌺 قرآن به مؤمنان واجب شدن روزه را اعلام می کند《یا أيها الذين ءامنوا كتب عليكم الصيام》البته اين روزه فقط مربوط به ما #مسلمانان نيست بلکه قبل از اسلام در اديان ديگر هم بوده است به این خاطر می گوید 《کما کتب علی الذین من قبلکم:همانگونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شده بود》بیشتر گناهان، از دو ریشه غضب و شهوت سرچشمه مى گیرند. و روزه، جلوى تندى هاى این دو غریزه را مى گیرد و لذا سبب كاهش فساد و افزایش تقواست《لعلکم تتقون:باشد که پرهیزکار شوید یعنی باشد تا از انجام دادن گناهان پرهیز کنید》روزه ى مردمان عادّى، همان خوددارى از نان و آب و همسر است، امّا در روزه خواص علاوه بر اجتناب از مفطرات، اجتناب از گناهان نیز لازم است، و روزه ى خاصّالخاص علاوه بر اجتناب از مفطرات و پرهیز از #گناهان، خالى بودن دل از غیر خداست.
🌺 #روزه، انسان را شبیه فرشتگان مى كند، فرشتگانى كه از خوردن و آشامیدن و شهوت دورند. رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند: هركسی ماه رمضان را براى خدا روزه بدارد، تمام گناهانش بخشیده مى شود. در حدیث قدسى نیز آمده است كه خداوند مى فرماید: «الصوم لى و اَنَا اَجزى به» روزه براى من است و من آن را پاداش مى دهم. اهمیّت #روزه به قدرى است كه در روایات پاداش بسیارى از عبادات را همچون پاداش روزه دانسته اند. هرچند كه روزه بر امّتهاى پیشین نیز واجب بوده، و در امّت اسلامى، در سال دوم هجری قمری روزه رمضان واجب شده است. از رسول خدا صلى الله علیه وآله نقل شده است كه فرمود: براى هر چیز زكاتى است و #زكات بدن ها، روزه است.
🔹پبام های آیه 183 سوره بقره 🔹
✅ خطاب زیبا، گامى براى تأثیر گذارى پیام است. «یا ایّها الّذین آمنوا»در حدیثى از تفسیر مجمع البیان مى خوانیم: لذّت خطاب «یا ایّها الّذین آمنوا» سختى روزه را آسان مى كند. در آیات گذشته خواندیم الذین ءامنوا أشد حبا لله:يعنى #عشق مؤمنان به خدا شديدتر است. انسان هاى عاشق مطابق دستور معشوق پیش می روند.
✅ این آیه مى فرماید: فرمان #روزه مختص شما مسلمانان نیست، در امّتهاى پیشین نیز این قانون بوده است. و عمل به دستورى كه براى همه امّتها بوده، آسانتر از دستورى است كه تنها براى یک گروه باشد. «كما كُتب على الّذین من قبلكم»
✅ #قرآن، فلسفه بعضى احكام همچون روزه را بیان داشته است. نتیجه روزه این است:باشد که تقوا پیشه کنید «لعلّكم تتّقون»
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
✨عسل ایمان✨ 🌸 کسی که شمشير را در غبضهی خودش دارد همه کاره است لذا در صحن
✨عسل ایمان✨
▪️قرآن میفرماید «أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّـهُ أَحَقُّ أَن تَخْشَوْهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» شما از آنها میترسيد؟ در حالی که آنها همه شمشير هستند و کارهای نيستند اگر قرار است بترسيد خدا سزاوارتر است.
▪️ ترس از خدا یعنی يعنی بترسيد که خدا را از دست بدهيد خدا را از دست بدهيد چه میخواهيد به جايش بگذاريد؟
▪️البته اين خشيت نسبت به خداوند و نترسی نسبت به ديگران که از عسل شيرينتر است نصيب کسی میشود که اهل ايمان باشد و باور داشته باشد و گل باور و ايمان در دل و درون او دميده باشد.
📚توبه، ۱۳.
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
☀☀☀ #خطبه_۱۰۷ (در برخى از روزهاى نبرد صفين در سال 37.هجرى براى تشكّر و تقويت روحيّه سربازانش ايراد ف
☀️☀️☀️
🎤 #خطبه_۱۰۸
(يكى از سخنرانى هاى امام در شهر كوفه كه حوادث سخت آينده را بيان فرمود):
💠1.خدا شناسى
ستايش خدايى را سزاست كه با آفرينش مخلوقات، بر انسان ها تجلّى كرد، و با برهان و دليل خود را بر قلب هايشان آشكار كرد.
مخلوقات را بدون نياز به فكر و انديشه آفريد، كه فكر و انديشه مخصوص كسانى است كه دلى درون سينه داشته باشند و او چنين نيست،
كه علم خداوندى ژرفاى پرده هاى غيب را شكافته است، و به افكار و عقايد پنهان احاطه دارد. (و از همين خطبه است كه پيرامون پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) فرمود:)
💠2.وصف پيامبر اسلام (ص)
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) را از درخت تنومند پيامبران، از سرچشمه نور هدايت، از جايگاه بلند و بى همانند، از سرزمين بطحاء، از چراغ هاى بر افروخته در تاريكى ها، و از سر چشمه هاى حكمت برگزيد.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم ) طبيبى است كه براى درمان بيماران سيّار است. مرهم هاى شفا بخش او آماده، و ابزار داغ كردن زخم ها را گداخته. براى شفاى قلب هاى كور و گوش هاى ناشنوا و زبان هاى لال، آماده، و با داروى خود در پى يافتن بيماران فراموش شده و سرگردان است.
💠3.علل انحراف فرزندان اميّه
بنى اميّه، با نور حكمت، جان و دل خود را روشن نساخته، و با شعله هاى فروزان دانش، قلب خود را نورانى نكرده اند، چونان چهارپايان صحرايى و سنگ هاى سخت و نفوذ ناپذيرند. به تحقيق رازهاى درون براى صاحبان آگاهى آشكار، و راه حق براى گمراهان نيز روشن است، و رستاخيز نقاب از چهره بر انداخت. و نشانه هاى خود را براى زيركان و آنان كه طالب حقّند نماياند.
💠4.نكوهش كوفيان
مردم كوفه چرا شما را پيكرهاى بى روح، و روح هاى بدون جسد مى نگرم چرا شما را عبادت كنندگانى بدون صلاحيّت، و بازرگانانى بدون سود و تجارت، و بيدارانى خفته، و حاضرانى غايب از صحنه، بينندگانى نابينا، شنوندگانى كر، و سخن گويانى لال، مشاهده مى كنم پرچم گمراهى بر پايه هاى خود بر افراشته شده و طرفداران آن فراوان گشته شما را با پيمانه خود مى سنجند و سركوب مى كنند، پرچمدارشان (معاويه)، از ملّت اسلام خارج و بر راه گمراهى ايستاده است.
💠5.خبر از كشتار و فساد بنى اميّه
پس آن روز كه بر شما دست يابند جز تعداد كمى از شما باقى نگذارند، چونان باقى مانده غذايى اندك در ته ديگ يا دانه هاى غذاى چسبيده در اطراف ظرف شما را مانند پوست هاى چرمى به هم پيچانده مى فشارند، و همانند خرمن شما را به شدّت مى كوبند، و چونان پرنده اى كه دانه هاى درشت را از لاغر جدا كند، اين گمراهان، مؤمنان را از ميان شما جدا ساخته نابود مى كنند.
💠6.هشدار و سفارش به اطاعت از اهل بيت عليهم السّلام
با توجّه به اين همه خطرات، روشهاى گمراه كننده شما را به كجا مى كشاند تاريكى ها و ظلمتها، تا كى شما را متحيّر مى سازد
دروغ پردازيها تا چه زمانى شما را مى فريبد از كجا دشمن در شما نفوذ كرده به اينجا آورده و به كجا باز مى گرداند آگاه باشيد كه هر سر آمدى را پرونده اى، و هر غيبتى را بازگشت دو باره اى است. مردم به سخن عالم خداشناس خود گوش فرا دهيد، دل هاى خود را در پيشگاه او حاضر كنيد، و با فريادهاى او بيدار شويد رهبر جامعه بايد با مردم به راستى سخن گويد و پراكندگى مردم را به وحدت تبديل، و انديشه خود را براى پذيرفتن حق آماده گرداند.
پيشواى شما چنان واقعيّت ها را براى شما شكافت چونان شكافتن مهره هاى ظريف، و حقيقت را از باطل چون شيره درختى كه از بدنه آن خارج شود، بيرون كشيد.
💠7.خبر از مسخ ارزش ها در حكومت بنى اميّه
پس در آن هنگام كه امويان بر شما تسلط يابند، باطل بر جاى خود استوار شود، و جهل و نادانى بر مركب ها سوار، و طاغوت زمان عظمت يافته، و دعوت كنندگان به حق اندك و بى مشترى خواهند شد.
روزگار چونان درنده خطرناكى حمله ور شده، و باطل پس از مدّت ها سكوت، نعره مى كشد، مردم در شكستن قوانين خدا دست در دست هم مى گذارند، و در جدا شدن از دين متّحد مى گردند، و در دروغ پردازى با هم دوست و در راستگويى دشمن يكديگرند. و چون چنين روزگارى مى رسد، فرزند با پدر دشمنى ورزد، و باران خنك كننده، گرمى و سوزش آورد، پست فطرتان همه جا را پر مى كنند، نيكان و بزرگواران كمياب مى شوند، مردم آن روزگار چون گرگان، و پادشاهان چون درندگان، تهيدستان طعمه آنان، و مستمندان چونان مردگان خواهند بود، راستى از ميانشان رخت بر مى بندد، و دروغ فراوان مى شود.
با زبان تظاهر به دوستى دارند اما در دل دشمن هستند، به گناه افتخار مى كنند، و از پاكدامنى به شگفت مى آيند، و اسلام را چون پوستينى واژگونه مى پوشند.
🌴🌴🌴
نهج البلاغه؏ــلےیامولـا علیہ السلام
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 بسم الله الرحمن الرحيم 🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_200 🌷 آیه 183 سوره بقره 🌸 يَأَيُّ
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_201
🌷 آیه 184 سوره بقره
🌸 أَيَّاماً مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَّرِيْضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَأَنْ تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُون
َ
🍀 ترجمه:چند روزى معدود ، ولى هر كسی از شما بیمار یا در سفر باشد، پس تعدادی از روزهاى دیگر را روزه بگیرد و بر كسانى كه طاقت روزه ندارند لازم است كفّاره اى بدهند، مسكینى را اطعام كنند. و هر كس به میل خود بیشتر نیكى كند براى او بهتر است، و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید.
🌷 #ایاما_معدودات:چند روزی
🌷 #أيام_أخر:روزهاى دیگر
🌷 #یطیقونه:به معناى سلب طاقت و توان است.
🌷 #فدية:كفاره
🌷#تطوع:كارى را با شوق و علاقه انجام دادن
🌺 در آیه قبل بیان شد ای کسانی که ایمان آورده اید #روزه بر شما نوشته شده است ، همانگونه که بر کسانی که پیش از شما بودند نوشته شده بود ، باشد که #پرهیزکار شوید. تسلیم فرمان خدا بودن، ارزش است. اگر دستور روزه گرفتن داد، باید روزه گرفت و اگر حكم به افطار كرد، باید روزه را شكست. روزه گرفتن فقط چند روزی بیشتر نیست《أياما معدودات:چند روزی معدود》اما #خداوند مهربان برای بیمار و مسافر روزه را برای وقت دیگر گذاشته است《فمن کان منکم مریضا أو على سفر فعدة من أيام أخر》البته سفر اگر کمتر از ده روز باشد روزه نباید بگیرد و در وقت دیگر قضای آنها را به جا آورد یعنی تا قبل از رمضان سال بعد به جا آورد. به هر حال اگر #مسافر یا مریضى روزه گرفت، روزهاش باطل و باید قضاى آن را به جا آورد. همین خداوند که می فرماید روزه بگیر برای #بیمار و #مسافر می گوید روزه نگیر این یک دستور است و اگر بیمار یا مسافر روزه گرفت خود نافرمانی و مرتکب معصیت شده است.
🌺 امام صادق علیه السلام فرمودند: حتّى اگر #مادرى نسبت به شیر #كودک یا #جنین نگرانى داشت، باید روزه خود را افطار نماید و این نشانه ى رأفت خداوند است. خداوند مهربان برای افرادی که طاقت #روزه ندارند مانند پیرمرد یا پیرزنی که برای آنان بسیار دشوار است و هر کسی که به هیچ وجه طاقت روزه را ندارد و اگر بیماری و ضرر همچنان تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشت می فرماید به جای آن به مسکین طعامی بدهید که این اطعام مسکین را #کفاره می نامند در رساله های مراجع آمده به ازای هر روز تقریبا 750 گرم گندم یا جو یا برنج مانند آنها بدهد کافی است و بعضی مراجع بیشتر از این مقدار اعلام کردند《 و علی الذین یطیقونه فدیة طعام مسکین: و بر کسانی که طاقت روزه ندارند لازم است کفاره ای بدهند مسکینی را اطعام کنند》
🌺《فمن تطوع خیرا فهو خیر له:پس هر کسی با #میل و #اشتیاق بیشتر نیکی کند برای او بهتر است - در این آیه سیر کردن یک گرسنه به عنوان کفاره واجب است ولی بیشتر از آن مستحب است 》《 و أن تصوموا خير لكم إن كنتم تعلمون:و اگر روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر می دانستید 》در پایان آیه به مؤمنان می فرماید که روزه گرفتن برای شما بهتر است زیرا آثار خوبی دارد که به خود انسان بر می گردد و نبايد بدون دليل و عذر شرعى عمدا روزه گرفته نشود زیرا در این صورت نافرمانی خداوند مرتکب شدیم》
🔹پيام های آیه 184 سوره بقره 🔹
✅ #اسلام براى هر فرد در هر شرایطى، قانون مناسب دارد. در این آیه، حكم مسافران، بیماران و سالمندان بیان شده است.
✅ اگر انسان #مریض یا #مسافر در شرایطى نمى تواند روزه بگیرد، باید در ایام دیگرى قضا كند تا از منافع روزه برخوردار شود. «فعدة من ایّام اُخر»
✅ قصد #سفر، به تنهایى مانع روزه نیست، در سفر بودن لازم است وقتی از مسافت شرعی شهر خارج شد روزه اش را می شکند نه اینکه هنوز سفر نکرده
✅ #توانایى، شرط تكلیف است. «على الّذین یطیقونه»
✅ #عباداتى سبب رشد و قرب است كه با علاقه و رغبت باشد. «فمن تطوّع»
✅ #انجام_دستورات_خداوند، آثار خوبى دارد كه به خود انسان باز مى گردد (ان تصوموا خیر لکم )
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
✨بقیه الله✨
🌼 قرآن در آیه ۸۶ سورهی هود میفرماید «بَقِيَّتُ اللَّـهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» اين آیه دربارهی مال حلال است. حضرت شعيب به مردم مدين میگفت که در مکيالها پيمانهها، در ميزانها، ترازوهايتان دستکاری نکنيد، کم فروشی نکنيد يک روزی دچار عذاب عظيم خواهيد شد گرفتار میشويد
🌼 همين اتفاقی که متاسفانه در جامعهي ما بديهی و طبيعی و پيش پا افتاده است. يک بطری نوشابه میبينيد به ظاهر شيک کرده، حالت داده ولی وقتی وزن میکنيد از وزنش کم کرده وزنش يک ليتر باید باشد اما به شما کمتر میدهد منتها اين بطری را طوری شکل میدهند که ذهنت به آن جا خطور نمیکند. زمان شعيب همين کار را میکردند ترازوها را دستکاری میکردند هشتصد گرم را به جای هزار گرم میدادند. شعیب میگفت اين کار را نکنيد گرفتار میشويد.
ادامه دارد
📚هود، ۸۶.