🔴عذاب هولناک قيامت!
#نهج_البلاغه
✨وَاعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ لِهذَا الْجِلْدِ الرَّقِيقِ صَبْرٌ عَلَى النَّارِ، فَارْحَمُوا نُفُوسَکُمْ
💠بدانيد اين پوست نازکِ تنِ (انسان) طاقت آتش دوزخ را ندارد، بنابراين بر خويشتن رحم کنيد
📚 #خطبه ۱۸۳
@nahjolbalaghe
🔔روزى، وسيله بزرگ آزمايش انسان
#نهج_البلاغه
🌸وَ قَدَّرَ الأرْزَاقَ فَکَثَّرَهَا وَ قَلَّلَها، وَ قَسَّمَهَا عَلَى الضِّيقِ والسَّعَة لِيَبْتَلِيَ مَنْ أَرَادَ بِمَيْسُورِهَا وَ مَعْسُورِهَا، وَ لِيَخْتَبِرَ بِذلِکَ الشُّکْرَ وَ الصَّبْرَ مِنْ غَنِيِّهَا وَ فَقِيرِهَا
💠خداوند روزى ها را مقدّر کرد و اندازه گيرى فرمود; گاه آن را زياد و گاه کم نمود; گاه با تنگى و گاه با وسعت، روزىِ (بندگان) را تقيسم کرد.تا هر که را بخواهد به وسعت روزى، يا تنگى آن بيازمايد و با شکر و صبر غنى و فقير را امتحان کند».
📚#خطبه ۹۱
@nahjolbalaghe
#شرح_نامه ۳۱
نهج البلاغه
📌قسمت ۲۹
❣امام عليه السلام در این بخش به سراغ يکى از دلايل توحيد مى رود، همان توحيدى که پايه اصلى تمام دين و رکن رکين آن است; مى فرمايد:
✨وَاعْلَمْ يَا بُنَيَّ أَنَّهُ لَوْ کَانَ لِرَبِّکَ شَرِيکٌ لاََتَتْکَ رُسُلُهُ، وَلَرَأَيْتَ آثَارَ مُلْکِهِ وَسُلْطَانِهِ، وَلَعَرَفْتَ أَفْعَالَهُ وَصِفَاتِهِ
💠 «پسرم بدان اگر پروردگارت شريکى داشت، رسولان او به سوى تو مى آمدند و آثار ملک و قدرتش را مى ديدى و افعال و صفاتش را مى شناختى»;
✍امام عليه السلام در يک نگاه براى نفى شريک و همتا براى خداوند به سه امر استدلال مى کند:
🔹نخست اينکه اگر خدا شريک و همتايى مى داشت حتما حکيم بود و خداوند حکيم بايد بندگان را از وجود خويش آگاه سازد و اوامر و نواهيش را توسط پيامبران خويش به گوش آنها برساند در حالى که ما مى بينيم تمام انبيا بشر را به سوى خداى واحد دعوت کرده اند; آيات قرآن و متون کتب آسمانى گواه اين مطلب است.
🔹از سوى ديگر اگر پروردگار ديگرى وجود داشت بايد آثار ملک و قدرت و سلطان او در جهان نمايان گردد در حالى که هر چه در اين عالم بيشتر دقت مى کنيم به وحدت آن آشناتر مى شويم.
✔️جهان مجموعه واحدى است با قوانين يکسان که بر سر تا سر آن حکومت مى کند و اين وحدت که از ساختمان اتم ها گرفته تا کهکشان هاى عظيم همه تحت قانون واحدى به حيات خود ادامه مى دهند، دليل بر يکتايى آفريدگار و يگانگى خداست.
📝ادامه دارد....
@nahjolbalaghe
#نهج_البلاغه
✨أَفْضَلُ الاَْعْمَالِ مَا أَكْرَهْتَ نَفْسَکَ عَلَيْهِ
🔹«برترين اعمال آن است كه خود را (به زحمت) بر آن وادار كنى»
✍اشاره به اينكه، كارى است برخلاف خواسته نفس؛ مثل اينكه مىخواهد مالى ببخشد و نفس او به سبب علاقه به مال با آن موافق نيست، و يا قدرت بر انتقام پيدا كرده ونفس تمايل به آن دارد و او از انتقامجويى بپرهيزد. در تمام اين موارد كه نفس انسان تمايل به فعل معروف يا ترك منكر ندارد هنگامى كه افراد با ايمان در برابر خواسته نفس مقاومت كنند و آن معروف را به جا آورند و آن منكر را ترك كنند، عملى بسيار پرفضيلت انجام دادهاند
📚 #حکمت ۲۴۹
@nahjolbalaghe
1_118683494.mp3
1.56M
🔉#صوت بسیار زیبا و #دلنشین
🔴 #خطبه_۱۰۲ نهج البلاغه
🌺کانال نهج البلاغه
@nahjolbalaghe
┄┅═✧یازهرا❁✧═┅┄
#نهج_البلاغه
🌸وَإنَّهُ لاَ يَنْبَغِي لِمَنْ عَرَفَ عَظَمَةَ اللهِ أَنْ يَتَعَظَّمَ، فَإنَّ رِفْعَةَ الَّذِينَ يَعْلَمُونَ مَا عَظَمَتُهُ أَنْ يَتَوَاضَعُوا لَهُ، وَسَلاَمَةَ الَّذِينَ يَعْلَمُونَ مَا قُدْرَتُهُ أَنْ يَسْتَسْلِمُوا لَه
🔹آن کس که عظمت خدا را می شناسد سزاوار نیست خود را بزرگ جلوه دهد پس بلندی ارزش کسانی که بزرگی پروردگار را می دانند در این است که برابر او فروتنی کنند.
📚 #خطبه ۱۴۷
@nahjolbalaghe
#نهج_البلاغه
✨قِلَّهُ الْعِیَالِ أَحَدُ الْیَسَارَیْنِ
💠«کمى عائله یکى از دو آسایش است»
📚 #حکمت ۱۴۱
@nahjolbalaghe
#شرح_حکمت ۱۴۱
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨قِلَّهُ الْعِیَالِ أَحَدُ الْیَسَارَیْنِ
💠 «کمى عائله یکى از دو آسایش است»
✍انسان در دو حالت از نظر زندگى مادى در آسایش است:
🔻نخست این که مال و درآمد فراوانى داشته باشد که جوابگوى عائله او باشد، هرچند عائله اش سنگین به نظر رسد
🔻و راه دیگر این که اگر درآمد او اندک است افراد خانواده او نیز کم باشند تا به زحمت نیفتد.
👌این در واقع تسلى خاطر براى کسانى است که فرزندان کمى دارند و از کمى فرزندان رنج مى برند مثل این که در میان مردم معمول است که اگر کسى خانه کوچکى داشته باشد به او مى گویند غمگین نباش مشکلات تو کمتر است; هر که بامش بیش برفش بیشتر.
💢در این که آیا این سخن امام علیه السلام تشویقى بر تحدید نسل به هنگام محدود بودن درآمدهاست یا نه اختلاف نظر است.
👈بعضى معتقدند که این کلام حکیمانه ناظر به مسئله تحدید نسل است و جامعه اسلامى را دعوت مى کند که در صورت کمبودها، موالید را کنترل کنند مبادا به زحمت بیفتند،
✔️در حالى که جمعى دیگر عقیده دارند این جمله چنین مفهومى را ندارد، بلکه تنها بیان واقعیت است و تسلى خاطرى است براى کسانى که فرزندان کمى دارند و از آن رنج مى برند. درست مثل این که هرگاه کسى مرکبى نداشته باشد به او مى گویند: نداشتن مرکب سبب آسودگی از هزینه های مختلف آن است.
✅مقصود از عیال انسان، کسانی اند که تحت تکفّل و سرپرستی او قرار داشته و نانخور وی به شمار میروند؛ خواه نفقه و خرجی آنان بر انسان واجب باشد، مانند همسر و فرزندان و یا واجب نباشد.
📚۱.↑ کتاب العین، واژه «عیل».۲.↑ مجمع البحرین، واژه «عیل».۳.↑ مجمع الفائدة، ج۴، ص۲۷۵-۲۷۶. ۴.↑ مفتاح الکرامة، ج۷، ص۲۳۵.۵.↑ جواهر الکلام، ج۱۶، ص۵۹. ۶.↑ شیخ انصاری، کتاب الزکاة، ص۴۰۶ ۷.↑ مصباح الهدی، ج۱۰، ص۴۷۵-۴۷۶
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjolbalaghe
═══✙❆♡❆✙═══
هدایت شده از شبکه خبری ورامین ما
همه باهم به نیت سلامتی امام زمان(عج)
همه بیماران و دفع بلای کرونا
«اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَ فی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً»
#اللهم_عجل_الولیک_الفرج
#پخش_کننده_باشید
✅بـامـابـروزبـاشـیـد👇👇👇
@varaminemaa
🔔از دَرهم شدن جوابها بپرهیزید❗️
#نهج_البلاغه
✨إِذَاازْدَحَمَ آلْجَوَابُ خَفِیَ الصَّوَابُ.
💠هنگامى که جوابها زیاد (و دَرهم) شود حق مخفى مىگردد.
✍بسیار دیدهایم که سؤالى در مجلسى مطرح مىشود و هرکس هرچیزى که به ذهنش آمد به عنوان جواب ذکر مىکند و حتى احتمالات ضعیف و پاسخهاى بى پایه نیز عنوان مىشود، در چنین مجلس و چنان شرایطى روشن است که حق براى بسیارى مخفى مىماند، زیرا جدا کردن پاسخ حقیقى از آن همه احتمالات گوناگون کار آسانى نیست.
📚 #حکمت ۲۴۳
@nahjolbalaghe
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🍃🌹🍃
⚜
🔰#ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام در منابع اهل تسنن
❣پیامبرصلی صلی الله علیه و آله و سلم در جمع اصحابش فرمود:
💠آدم(ع) را در علمش، نوح(ع) را در فهمش و ابراهیم(ع) را در حکمتش به شما نشان خواهم داد." زمانی نگذشت که علی(ع) نمایان شد.
🔹 ابوبکر گفت:ای رسول خدا(ص)! آیا یک مرد را با سه پیامبر مقایسه کردی؟! خوشا و آفرین بر این مرد! او کیست؟ ای رسول خدا!پیامبر(ص) فرمود:"آیا او را نمی شناسی؟ ای ابوبکر!" گفت:خدا و رسولش داناترند.
🔹فرمود(ص): "او ابوالحسن علیّ بن ابیطالب(ع) است" ابوبکر گفت:خوشا و آفرین بر تو! ای اباالحسن! و کجاست همانند تو؟! ای ابالحسن(ع)!
📚افضلیه امیرالمؤمنین(ع)، ص۸۵۵ به نقل از: مناقب خوارزمی، ص۸۸.
@nahjolbalaghe
⚜
⚜🍃🌹🍃
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
#نهج_البلاغه
✨وَ قِیلَ لَهُ صِفْ لَنَا الْعَاقِلَ فَقال علیه السلام: هُوَ الَّذِی یَضَعُ الشَّیْءَ مَوَاضِعَهُ فَقِیلَ: فَصِفْ لَنَا الْجَاهِلَ، فَقَالَ: قَدْ فَعَلْتُ
💝به امام گفتند، عاقل را به ما بشناسان ، پاسخ داد:
💠خردمند آن است که هر چیزی را در جای خود می نهد.
🔹گفتند پس جاهل را تعریف کن فرمود با معرفی خردمند، جاهل را نیز شناساندم .
✔️ (یعنی جاهل کسی که هر چیزی را در جای خود نمی گذارد ، بنابراین با ترک معرفی مجدد جاهل را شناساند).
📚 #حکمت ۲۳۵
@nahjolbalaghe
1_414927640.mp3
2.39M
🌺شرح خطبه بیست و نهم نهج البلاغه
🔴شرح خطبه ۲۹_ بخش چهارم
⏲ زمان 09:16
🎤#استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjolbalaghe
🌸شرح خطبه بیست و نهم نهج البلاغه توسط استاد محمدعلی انصاری
✨ اىَّ دار بَعْدَ دارِكُمْ تَمْنَعُونَ؟ وَ مَعَ اَىِّ اِمام بَعْدى تُقاتِلُونَ؟ الْمَغْرُورُ وَاللّهِ مَنْ غَرَرْتُمُوهُ، وَ مَنْ فازَ بِكُمْ فَقَدْ فَازَ وَاللّهِ بِالسَّهْمِ الاَْخْيَبِ، وَ مَنْ رَمى بِكُمْ فَقَدْ رَمى بِاَفْوَقِ ناصِل.
🔹 فرومایه، ستم را (از خویش) باز ندارد و حق جز با تلاش به دست نیاید. از کدام خانه پس از خانه خود دفاع میکنید و همراه با کدام امام، پس از من میجنگید؟ به خدا سوگند، فریفته آن کس است که شما فریبش دهید، و آنکه بخواهد با شما به پیروزی رسد، به خدا سوگند به قرعهای پوچ دست یافته، و آن که به وسیله شما تیر افکند، پس با تیرِ بُنشکسته و بیپیکان تیر انداخته.
#شرح_خطبه_٢۹
@nahjolbalaghe
🔔بهترین اعمال کریمان
#نهج_البلاغه
✨مِنْ أَشْرَفِ أَعْمَالِ الْکَرِیمِ غَفْلَتُهُ عَمَّا یَعْلَمُ.
💠 یکى از باارزش ترین کارهاى کریمان تغافل از چیزهایى است که از آن آگاهند(و سرپوش گذاشتن بر آن لازم است).
📚 #حکمت ۲۲۲
@nahjolbalaghe
1_199050708.mp3
2.09M
🔉 #صوت بسیار زیبا و #دلنشین
🔴 #نامه ۱۶۳ #نهج_البلاغه
🌺 کانال نهج البلاغه
@nahjolbalaghe
┄┅═✧یازهرا❁✧═┅┄
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🍃🌹🍃
⚜
🔰 #ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام از منابع اهل تسنن
❣قال رسول الله(ص):"یا علی(ع)! والذی نفسی بیده لولا اَن تقول فیکَ طوائفُ من اُمّتی ما قالت النصاری فی عیسی بن مریم(ع) لَقُلتُ الیومَ فیکَ مَقالًا لا تمُرُّ باَحد من المسلمین اِلّا اَخَذوا التراب من اثر قدمیکَ یطلبون به البرکه"
💠رسول خدا(ص) فرمود: "یا علی(ع)! سوگند به آنکه جانم در دست اوست، اگر (ترس این) نبود که گروهی از امتم درباره تو بگویند آنچه را که مسیحیان درباره عیسی بن مریم(ع) گفتند، قطعا امروز درباره (برتریِ) تو سخنی را می گفتم که (از پیِ آن،) گذارت به هیچ مسلمانی نیفتد مگر آنکه خاک قدمهایت را به قصد برکت بردارند."
📚 افضلیه امیرالمؤمنین(ع)، ص۹۴۵ به نقل از: مناقب خوارزمی، ص۳۱۱.
@nahjolbalaghe
⚜
⚜🍃🌹🍃
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
#یا_مهدی
ای خالق خلق رهنمایی بفرست
بر بنده ی بی نوا نوایی بفرست
کار من بیچاره گره در گرهست
رحمی بکن و گره گشایی بفرست
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج ❤️
@nahjolbalaghe
🔴رابطه فزونى نعمت و طغیانگرى
#نهج_البلاغه
✨َمنْ نَالَ اسْتَطَالَ.
💠کسى که به نوایى رسد طغیان مى کند.
✍كسانى را كه به مال يا مقام و يا هرگونه قدرت ديگرى مى رسند شامل مى شود و اين سيره اى ناپسند در بسيارى از مردم است; هنگامى كه مال و ثروت فراوانى پيدا مى كنند مى كوشند خود را برتر از ديگران نشان دهند و هنگامى كه مقامى پيدا كنند اصرار دارند ديگران را زير سلطه خود قرار دهند. همچنين هنگامى كه علم و دانشى به دست مى آورند ديگران را نادان مى پندارند و شاگرد خود مى دانند.
📚 #حکمت ۲۱۶
@nahjolbalaghe
🔴مراقبت دقیق از کارگزاران
#نهج_البلاغه
✨ثُمَّ انْظُرْ فِي أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ اخْتِبَاراً، وَلاَ تُوَلِّهِمْ مُحَابَاةًوَأَثَرَةًفَإِنَّهُمَا جِمَاعٌ مِنْ شُعَبِ الْجَوْرِ وَالْخِيَانَةِ
💠(ای مالک)سپس در امور کارمندانت بیندیش ، و پس از آزمایش به کارشان بگمار ،و با میل شخصی ،و بدون مشورت با دیگران آنان را به کارهای مختلف وادار نکن. زیرا نوعی ستمگری و خیانت است.
📚 #نامه ۵۳
@nahjolbalaghe
🔔حُسن ظن مردم را با عمل، تصدیق کن❗️
#نهج_البلاغه
✨مَنْ ظَنَّ بِکَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ.✨
💠كسى كه به تو گمان خوبى دارد گمانش را (با عمل) تصديق كن.
📚 #حکمت ۲۴۸
@nahjolbalaghe
#شرح_نامه ۳۱
نهج البلاغه
📌قسمت ۴۰
❣امام عليه السلام در ادامه اين سخن به هفت وصف از صفات خداوند اشاره مى کند:
⚜نخست مى فرمايد:
✨وَلَکِنَّهُ إِلَهٌ وَاحِدٌ کَمَا وَصَفَ نَفْسَهُ
💠 «ولى او خداوند يگانه است، همان گونه که خودش را به اين صفت توصيف کرده است»
✍اين وصف نتيجه استدلالى است که امام عليه السلام قبلاً بيان فرمود که اگر پروردگار و معبود ديگرى بود، فرستادگان او به سراغ تو مى آمدند و آثار ملک و سلطانش را در همه جا مى ديدى و افعال و صفاتش را در جبين موجودات مشاهده مى کردى و چون چنين نيست نتيجه مى گيريم که او خداوندى است يکتا.
🔹اضافه بر اين در قرآن مجيد نيز بارها خودش را به يکتايى توصيف کرده که نمونه بارز آن سوره توحيد است و از آنجا که او صادق است و کذب و دروغ که نتيجه نياز و عجز و هواپرستى است در ذات او راه ندارد، بنابراين مى توانيم در اين وصف و ساير صفاتش، بر دليل سمعى; يعنى آيات و روايات قطعى تکيه کنيم.
⚜در دومين وصف مى فرمايد:
✨لاَ يُضَادُّهُ فِي مُلْکِهِ أَحَدٌ
💠«هيچ کس در ملک و مملکتش با او ضديت نمى کند»
🔰اين همان توحيد در حاکميّت است که يکى از شاخه هاى توحيد افعالى است; مالک يکى است و حاکم يکى. دليل آن هم روشن است، زيرا وقتى بپذيريم خالق اوست طبعا مالک و حاکم جز او نمى تواند باشد. آن هم خالقيت مستمر، چرا که مى دانيم خلقتش دائمى است; يعنى ما لحظه به لحظه آفريده مى شويم درست مانند نور چراغ که به منبع مولّد برق ارتباط دارد و اگر يک لحظه رابطه اش قطع شود خاموش مى گردد. آرى او همه روز خالق است و همواره حاکم و مالک.
📝ادامه دارد.....
@nahjolbalaghe
🌸زیارت خانه خدا
#نهج_البلاغه
🔅«وَ کَتَبَ (سبحانه) عَلَیْکُمْ وِفَادَتَهُ»
💠«و خداوند سبحان بر همه شما مقرّر داشت که به زیارت بیت اللّه الحرام بروید.»
📚 #خطبه ۱
@nahjolbalaghe
🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍
🎍🌹🍃
🎍🍃
🎍
💝 #ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام از منابع اهل تسنن
❣* ...فقام رسول الله(ص) فحَمِدَ الله و اثنی علیه ثُمّ قال: "اِنّی اُمرتُ بِسَدِّ الاَبواب غیر باب علیِّ بن ابیطالب(ع) فقال فیه قائلکم و اِنّی و اللهِ ما فَتَحتُ شیئًا و لا سَدُدتُه و لکنّی اُمِرتُ بِشیئ فاتبعتُهُ"
💠...رسول خدا(ص) پس از حمد و ثنای خداوند، ایستاد و فرمود: "همانا به من دستور داده شد تا همه درهایی را که به مسجد باز می شوند، ببندم مگر درِ خانه علی بن ابیطالب(ع). پس دراینباره کسانی از شما سخنانی گفتند. به خدا سوگند همانا من (از جانب خود) هیچ دری را نبستم و نگشودم. بلکه به من دستوری داده شد پس آن را پیروی کردم."
📚افضلیه امیر المؤمنین(ع)، ص۷۰۷ به نقل از: مسند احمد بن حنبل، ج۴، ص۳۶۹؛ الطبقات الکبری، ابن سعد، ج۲، ص۲۶.
@nahjolbalaghe
🎍
🎍🍃
🎍🌹🍃
🎍🎍🎍🎍🎍🎍🎍
🔴قربانى بايد کامل باشد❗️
#نهج_البلاغه
✨وَ مِنْ تَمَامِ الاُْضحِيَةِ اسْتِشْرَافُ أُذُنِهَا، وَ سَلاَمَةُ عَيْنِهَا، فَإِذَا سَلِمَتِ الاُْذُنُ وَ الْعَيْنُ سَلِمَتِ الاُْضْحِيَةُ وَ تَمَّتْ وَلَوْ کَانَتْ عَضْبَاءَ الْقَرْنِ تَجُرُّ رِجْلَهَا إِلَى المَنْسَکِ
💠كمال قربانی در این است كه گوش و چشم آن سالم باشد، هرگاه گوش و چشم سالم بود، قربانی كامل و تمام است، گرچه شاخش شكسته باشد و با پای لنگ به قربانگاه آید
📚 #خطبه ۵۳
@nahjolbalaghe