حضرت آیت الله خامنه ای:
این قاعده کلی است که به ما دستور دادند خودتان را زیر حساب و کتاب بکشید قبل از آن که شما را زیر حساب و کتاب بکشند.خیلی حرف مهمی است و بسیار کار عاقلانه ای است که خودمان را سبک و سنگین کنیم، سود و زیان خودمان را محاسبه کنیم.
🔵👈 ببینیم چقدر کار خوب کردیم ، چقدر کار بد کردیم. در این محاسبه معمولاً انسان کم می آورد ، چه در محاسبه روز به روز و چه در محاسبه سالانه ، معلّمان اخلاق و سلوک یکی از وظایفی که به عهده شاگردانشان می گذاشتند همین محاسبه و مراقبه است. اگر من و شما خودمان پیش قدم شدیم و خودمان را محاسبه کردیم علی القاعده در صدد علاج بر می آییم. و علاجش هم استغفار است. استغفار ستون گناهان را فرو می ریزد.
🔵👈 وقتی محاسبه نکردیم یادمان می رود . گناه مثل بیماری ما را می خورد و ازبین می برد و گاهی در دنیا هم یقه مان را می گیرند و از ما حساب می کشند. بنابراین، این قاعده خیلی مهم و مورد استتفاده است. در قیامت پنجاه ایستگاه وجود دارد که در هر یک هزار سال معطلی داریم و باید جواب دهیم.
❗️امیرالمومنین می فرمایند:⤵️
«كسی كه از خود حساب كشد، سود می برد، و آن كه از خود غفلت كند زيان می بيند، و كسی كه از خدا بترسد ايمن باشد، و كسی كه عبرت آموزد آگاهی يابد، و آن كه آگاهی يابد می فهمد، و آن كه بفهمد دانش آموخته است.»
📚[ شرح حدیث از امام خامنه ای (مدظلّه العالی) در مقدمه درس خارج 12/10/1396 ]
📚نهج البلاغه، حکمت۲٠۷
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
۶.mp3
1.51M
﷽
🎙 #پادکست006
⏱ زمان: 01:24
🗓 تاریخ :99/7/29
🔈گزیده صوت : #تحریف_آخرین_راهبرد_جبهه_باطل
🔶 #تهران، هیات میثاق با شهدا
🔺حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔺محوربحث: #تحریف
✔️آیا سرسوزنی از گسترش جریان هایی به نام امام حسین و کربلا وعزاداری کم شده است؟ همیشه افزایش پیدا کرده
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
🌷💌چقدر نبودنت
حال جهان را
پریشان کرده است
❗️امیرالمومنین از فلسفه ظهور منجی بشریت امام زمان ارواحناه فداه میگویند:🔻
«او (حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه)) خواسته ها را تابع هدايت وحی می کند، هنگامی که مردم هدايت را تابع هوس های خويش قرار می دهند. در حالی که به نام تفسير، نظريّه های گوناگون خود را بر قرآن تحميل می کنند، او نظريّه ها و انديشه ها را تابع قرآن می سازد.»
📚نهج البلاغه،خطبه۱۳۸
معمارِ دلهامان
بیا ویرانہ را تعمیر کن
این قصه مجهول را
با مقدمت تفسیر کـن😔
♡ #اللهـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرج♡
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
؛﷽
#امتحان_های_قبل_از_ظهور
قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحت طلبی و عافیت نیست. در روایات هست که «واللهِ لَتُمَحِصَنَّ» و «واللهِ لَتُغَربَلُنَّ» به شدت امتحان میشوید، فشار داده میشوید. امتحان در کجا و چه زمانی است؟ آن وقتی که میدان مجاهدتی هست. قبل از ظهور مهدی موعود، در میدانهای مجاهدت، انسانهای پاک، امتحان میشوند.
امیرالمومنین می فرمایند:⤵️⤵️
⬅️«خدا هرگز جبّاران دنيا را در هم نشکسته مگر پس از آن که مهلت های لازم و نعمت های فراوان بخشيد، و هرگز استخوانِ شکسته ملّتی را بازسازی نفرمود مگر پس از آزمايش ها و تحمّل مشکلات.»
📚کتاب میراث فاطمی صفحه۱۳۶
📚نهج البلاغه، خطبه۸۸
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
⚘﷽؛⚘
#سبڪ_زندگے_شهدایے
💠 شهید مدافع حرم حاج محمد بلباسی :
گوش به فرمان ولی فقیه زمان خود باشید، ادامه دهنده راه شهدا باشید، نگذارید این عَلمَ به زمین بیافتد.
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند:🔻
«همانا حکومت الهی حافظ امور شماست، بنابراين زمام امور خود را بی آن که نفاق ورزيد يا کراهتی داشته باشيد، به دست امام خود سپاريد. به خدا سوگند! اگر در پيروی از حکومت و امام، اخلاص نداشته باشيد، خدا دولت اسلام را از شما خواهد گرفت که هرگز به شما باز نخواهد گردانيد و در دست ديگران قرار خواهد داد.»
📚نهج البلاغه،خطبه۱۶۹
📌شهدا به تاسی از حضرت زهرا(سلام الله علیها)مدافع حریم ولایت بودند
#شهید_محمد_بلباسے
#شهدا_شاگردان_مڪتب_علوے
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
▪️﷽؛▪️
📎 #ایام_فاطمیه
♻️زندگي امروز با حضرت زهرا(سلام الله عليها)
✍️مکتب فاطمه (سلام الله عليها) مکتبي اعجازآميز است. مکتبي است که تمام آثار درخشان پديد آمده از اين مکتب، حيرت آدمي را بر مي انگيزاند. هر بُعد و جنبه اي از حيات فاطمه (سلام الله عليها)که مورد مطالعه قرار مي گيرد، نکته آموزنده و هدايت کننده و شگفت آوري دارد.
👈برکات آن بر همه افراد نازل است و بر امتي که خواستار رهايي است نازل تر. چه بسيارند درس هايي که از زمينه هاي مختلف زندگي فاطمه (سلام الله عليها)حاصل مي شود و مسلمانان با استفاده از آنها، مي توانند راه حيات را براي خود هموار سازند.
👈اساسی ترین مسايل درس آموز حيات فاطمه (سلام الله عليها)، مسأله ولایت مداری ایشان است
📌نهج البلاغه بهترین راهبرد در شناخت ولی جامعه است،تا بتوان تا مرز جان از ولایت دفاع کرد و زمینه ساز حکومت عدل جهانی امام زمان ارواحناه فداه باشیم
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
؛﷽
#السَّلاَمُ_عَلَیْکِ_أَیَّتُهَا_الصِّدِّیقَةُ_الشَّهِیدَةُ
◾️سنت لایتغیر الهی نگذاشت، که زهرای مرضیه، در پشت حجاب غلیظ اوهام پنهان بماند، و آن ستاره درخشان خونین، درگذشت زمان به خورشیدی تابان بدل شد. و امروز نام او و یاد مظلومیت او، از همهی حصارهای کتمان، عبور کرده است و به اعتماد دلها و جانها رسیده است. و این درخشندگی و فزایندگی، ادامه خواهد داشت.
انا اعطیناک الکوثر.
۱۳۷۷/۰۷/۰۲
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
؛﷽
بالاترین مصیبتی که بر اسلام وارد شد، همین مصیبت سلب حکومت از حضرت امیر(علیه السلام) بود و عزای او از عزای کربلا بالاتر بود. مصیبت وارده بر امیرالمومنین و بر اسلام بالاتر است از آن مصیبتی که بر سیدالشهدا(علیه السلام) وارد شد. اعظم مصیبت ها این مصیبت است که نگذاشتند بفهمند مردم اسلام یعنی چه؟
📚صحیفح نورجلد۱صفحه ۱۶۶
▪️شهادت صدیقه کبری، ریحانة الرسول سیدة نساءالعالمین فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را به پیشگاه امام زمان ارواحناه فداه ونائب برحقشان امام خامنه ای وتمام شیعیان تسلیت میگوییم
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━
نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی 🌍
🌸🍃🌸✿﷽✿🌸🍃🌸 💌یڪشنبه های علوی 🍃#گاهِ_تفڪر 💌موضوع: #حکمت3 #شماره9⃣ ⬅️#پیامد_ضد_ارزش_ها ✅((بخل ننگ و تر
🌸🍃🌸✿﷽✿🌸🍃🌸
💌یڪشنبه های علوی
🍃#گاهِ_تفڪر
💌موضوع: #حکمت3
#شماره9⃣
⬅️#پیامد_ضد_ارزش_ها
✅((بخل ننگ و ترس نقصان است. و تهيدستى مرد زيرك را در برهان كند مى سازد، و انسان تهيدست در شهر خويش نيز بيگانه است.))
✍تبیین حکمت3
🔺امیرالمومنین در بخش دوم از حکمت سوم می فرمایند: وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ یعنی ((ترسو بودن نوعی کمبود شخصیت است.))
🔸تعریف ترس:
ما در فارسی معمولا هم خوف را و هم جُبْن را ترس معنی میکنیم. خوف و جُبْن با هم تفاوت دارند، اگر منبع ترس عقلایی و الهی باشد غالبا تعبیر به خوف می شود لذا در فرهنگ دینی ما خوف از خدا کمال است در قران کریم میخوانیم ولمن خواف مقام ربه جنتان(( برای کسی که از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت قرار داده شده است)) اما اگر منشا ترس عقلایی نباشد و وهمی باشد معنای ترس جُبْن می شود و جُبْن یعنی زبونی و خفت و ناتوانی نفس در برابر خطر ،حال چه خطر واقعی باشد مثل خطر حمله دشمن( کسی که در برابر حمله دشمن بجای دفاع از دین و ناموسش می ترسد جُبْن دارد.) یا خطر وهمی باشد مثل ترس از تاریکی یا ترس از میت که نشانه نقص شخصیت است.
⬅️ بنابراین جُبْن یعنی زبونی نفس در برابر خطر در جایی که باید شجاعت نشان دهد.
🔸ریشه ترس:
امیرالمومنین در بند 6 نامه 53 به مالک اشتر ریشه ترس را مانند ریشه بخل و حرص نوعی بدگمانی و سوء ظن به خدای متعال می داند و مینویسند: ( همانا بخل و ترس و حرص، غرائز گوناگونى هستند كه ريشه آنها بدگمانى به خداى بزرگ است.)
🔸ترس مجاز:
لذا در نهج البلاغه تنها ترسی که مجاز شمرده شده بلکه حسن شمرده شده است ترس از خدا است. در بند 3 خطبه 160 امیر المومنین میفرمایند: (به گمان خود ادّعا دارد كه به خدا اميدوار است ، به خداى بزرگ سوگند كه دروغ مى گويد، چه مى شود او را كه اميدوارى در كردارش پيدا نيست پس هر كس به خدا اميدوار باشد بايد، اميد او در كردارش آشكار شود، هر اميدوارى جز اميد به خداى تعالى ناخالص است، و هر ترسى جز ترس از خدا نادرست است).
🔸ثمره ترس:
امیرالمومنین ثمره ترس به معنای جُبْن را نا امیدی معرفی می فرمایند. در حکمت 21 می فرمایند: (ترس با نااميدى همراه است.) یکی از ویژگی های بندگان خوب خدا نترسیدن است در زمانی که ریشه ترس الهی نیست . امام وقتی مالک اشتر را برای فرمانداری مصر اعزام می فرمایند در نامه 38 که خطاب به مردم مصر است در ویژگی های مالک اینگونه می فرمایند: (در لحظه هاى ترس از دشمن روى نمى گرداند، بر بدكاران از شعله هاى آتش تندتر است.)
⏹ پایان مبحث ترس
📝استاد حجة الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔🌸🍃═════╗
@nahjolbalagheiha
╚════🍃🌸═╝