💟 فایده ذکر #صلوات 💟
💚 الإمام الصادق عليه السلام: قالَ رَسولُ اللهِ صلى الله عليه و آله ذاتَ يَومٍ لِأَميرِ المُؤمِنينَ عليه السلام: ... أخبَرَني جَبرائيلُ آنِفا بِالعَجَبِ ... أخبَرَني أنَّ الرَّجُلَ مِن امَّتي إذا صَلّى عَلَيَّ و أتبَعَ بِالصَّلاةِ عَلى أهلِ بَيتي ...
💚 تَحاتُّ عَنهُ الذُّنوبُ كَما يَتَحاتُّ الوَرَقُ مِنَ الشَّجَرِ، و يَقولُ اللهُ تَبارَكَ و تَعالى: لَبَّيكَ عَبدي و سَعدَيكَ، يا مَلائِكَتي أنتُم تُصَلّونَ عَلَيهِ سَبعينَ صَلاةً و أنَا اصَلّي عَلَيهِ سَبعَمِئَةِ صَلاةٍ.
💙 #امام_صادق عليه السلام: روزى پيامبر خدا به امير مؤمنان فرمود: ... «چند لحظه پيش، جبرئيل خبر شگفتى به من داد» ... «به من خبر داد كه هرگاه مردى از امّتم بر من درود فرستد و در پى آن بر خاندانم درود فرستد ...
💙 گناهانش همچون برگ درخت از او فرو مىريزند و خداى تبارك و تعالى مىفرمايد:" بله بندهام، بله! اى فرشتگان من! شما هفتاد درود بر او مىفرستيد و من هفتصد درود بر وى مىفرستم"».
📖 بحار الأنوار، ج 94 ، ص 56.
👌 ذکر شریف صلوات در #مقدمات نماز مثل اذان و #مقارنات نماز مثل رکوع و سجده قنوت و تشهد و #تعقیبات مشترکه همه نماز ها گفته میشود به طوری که نماز با ذکر صلوات قرین شده است.
#معارف_ذکر_های_نماز #حدیث
╭❀🕊❀🌼❀🍃❀╮ http://eitaa.com/joinchat/3794927616C787ef768cc
╰❀🍃❀🌼❀🕊❀╯
🔥 دو مانع #قبولی_نماز 🔥
🍀 فِيمَا أَوْحَى اَلله إِلَى دَاوُدَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : ... كَمْ رَكْعَةٍ طَوِيلَةٍ فِيهَا بُكَاءٌ بِخَشْيَةٍ قَدْ صَلاَّهَا صَاحِبُهَا لاَ تُسَاوِي عِنْدِي فَتِيلاً حِينَ نَظَرْتُ فِي قَلْبِهِ فَوَجَدْتُهُ
🍀 إِنْ سَلَّمَ مِنَ اَلصَّلاَةِ وَ بَرَزَتْ لَهُ اِمْرَأَةٌ وَ عَرَضَتْ عَلَيْهِ نَفْسَهَا أَجَابَهَا وَ إِنْ عَامَلَهُ مُؤْمِنٌ خَانَهُ .
📖 بحارالانوار ، ج ۱۴ ، ص ۴۳.
💧 از جمله وحى هاى خداوند [ متعال ]به داوود عليه السلام ، اين بود : چه بسا ركعتهاى طولانى كه نمازگزار خوانده و در آنها از ترس و خشيت گريسته است ، اما در نظر من، به اندازه رشته ميان هسته خرما ارزش ندارد !
💧 زيرا به دل او نگريستم و ديدم اگر نمازش را تمام كند و زنى در برابرش ظاهر شود و خود را بر او عرضه كند مىپذيرد، و اگر مؤمنى با وى معامله اى كند ، به او خيانت ورزد.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#پرسمان_نماز
☀️ در روایات چگونه اهمیت و فضیلت «رکوع و سجود» بیان شده است؟ ☀️
1⃣🍃 #امام_صادق (علیه السلام) فرمود:
🔹 «عَلَیکُم بِطُولِ الرُّکوُع و السُّجُودِ فَاِنَّ اَحَدَکُم اِذَا اَطَالَ الرُّکُوعَ وَ السُّجُودَ هَتَفَ اِبْلِیسُ مِنْ خَلْفِهِ فَقَالَ یَا وَیلَه اَطَاعَ وَ عَصَیْتُ وَ سَجَدَ وَ اَبَیْتُ»
🔹 بر شما باد به طولانى کردن #رکوع و سجود؛ زیرا وقتى که یکى از شما رکوع و #سجده خود را طولانى کند، ابلیس ندا دهد از پشت سر او، واى بر من، اطاعت کرد و عصیان کردم، سجده کرد و إبا نمودم.
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۱۸۹.
2⃣🍃 امام باقر (علیه السلام) نیز فرمود:
🔹 «مَن اَتَمَّ رُکُوعَه لَم یَدْخُلْهُ وَحْشَةُ الْقَبْرِ»
🔹 کسى که رکوع خود را تماماً به جاى آورد و حق آن را ادا کند، وحشت قبر به او راه پیدا نکند).
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۱۸۹.
3⃣🍃 بیش از همه شیطان به مسئله سجده حساس است؛ زیرا او به وسیله همین سجده رانده شد،
🔹 و در روایتى از مولى على (علیه السلام) آمده که سجده را طولانى کنید که عملى سنگین تر بر #ابلیس نیست که ببیند انسانى در سجده است، زیرا او امر به سجده شد و عصیان کرد.
📖 الإحتجاج على أهل اللجاج، ج ۱، ص ۲۴۷، بحار الأنوار، ج ۶۵، ص ۲۶۵.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#نماز_آزادگان
🔸 در روزهای اول زندگی در اردوگاه، عراقی ها فشار می آوردند که ما #نماز_جماعت را ترک کنیم؛ ولی ما اعتنا نمی کردیم.
🔹 آن ها تلاش می کردند تا نماز ما را به هم بزنند. وقتی که از این کارشان هم نتیجه ای نگرفتند، گفتند: «اگر می خواهید نماز جماعت بخوانید، حق ندارید بیش از ده نفر باشید!»
🔸 مدتی نمازهای جماعت ده نفره می خواندیم؛ ولی پس از مدتی بر تعداد افراد افزوده شد و این دستور هم ور افتاد.
🔹 وقتی دیدند که به مقصودشان نرسیده اند، جیره ی غذایی ما را کم کردند. ما گرسنگی می کشیدیم، اما نماز جماعت هم می خواندیم.
🔸 مدتی گذشت و عاجزانه اعلام کردند: «اگر نماز جماعت نخوانید، هر چه بخواهید برایتان می آوریم.» در جواب آن ها گفتیم: «ما نماز جماعت را به هیچ قیمتی رها نمی کنیم».
🔹 بعد از مدتی نماز جمعه را هم برپا کردیم. روز به روز بر همبستگی ما افزوده می شد و عراقی ها کلافه شده بودند.
🔸 آن ها برای مقابله با ما به زور متوسل شدند؛ به نوبت ما را می بردند و شکنجه می کردند، ولی باز هم نتیجه ای نگرفتند.
🔹 فرمانده ی اردوگاه که حسابی از دست ما شاکی شده بود، گفت: «معلوم نیست شما چه جور آدم هایی هستید! با زور برخورد می کنیم، حرف گوش نمی دهید؛
🔸 امکانات رفاهی می گذاریم، باز هم به حرف ما توجه نمی کنید. غذایتان را کم یا زیاد می کنیم، برایتان فرقی نمی کند؛
🔹 حرف فقط حرف خودتان است. شما در این جا یک جمهوری اسلامی راه انداخته اید».
📖 قصه ی نماز آزادگان، ص 183، خاطره ی محمدرضا صادقی.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#داستان_نماز
🌼 [یکی از مراجع بزرگ شیعه #شیخ_مرتضی_انصاری دهها سال مستأجر بود.] یکی از مقلدین ایشان قبل از سفر حج پولی را نزد شیخ آورد و گفت:
🌸 این مبلغ را از مال خمس داده و خالص تقدیم شما می کنم تا با آن خانه ای بخرید و از مستأجری راحت شوید». شیخ آن پول را پذیرفت.
🌼 آن شخص بعد از سفر حج به خدمت شيخ انصاری رسید و پرسید: «خانه خریدید؟» شیخ گفت: «آری» و او را به کنار مسجدی برد
🌸 و گفت: «این #مسجد را با پولی که داده بودی بنا کردم.» آن شخص گفت: «من آن پول را برای خانه داده بودم، نه مسجد.»
🌼 شیخ جواب داد: «چه خانه ای بهتر از این مکان مقدس که در آن عبادت خدا می شود؟ اگر از دنیا کوچ کنم، این خانه باقی و ثابت است و به کسی منتقل نشده و خرید و فروش نمی شود.
🌸 [یعنی من به جای خانه خود ، خانه خدا ساختم که همیشه برای خودم میماند، به ورثه منتقل نمی شود و در عوض خدا خانه ای ماندگار در بهشت به من عطا میکند.]
🌼 آن مسجد هنوز در شهر نجف باقی و به مسجد تُرک یا مسجد شیخ انصاری معروف است.
📖 شرح مکاسب ، ج ۱ ، ص ۱۳۰.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#پرسمان_نماز
☀️ در روایات چگونه اهمیت و فضیلت «رکوع و سجود» بیان شده است؟ ☀️
4⃣🍃 چنانکه در روایات آمده سجده، گناهان را مى ریزد، چنانکه باد، برگ درختان را؛ سجده نهایت مرتبه عبادت فرزندان آدم است.
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۴۷۴.
5⃣🍃 در روایتى چنین آمده: «اَقْرَبُ مایَکُونُ الْعَبْدُ اِلَى اللّهِ وَ هُوَ سَاجِدٌ» ؛ نزدیکترین حالت بنده به خدا وقتى است که به سجده مى رود.
📖 مستدرک سفینه البحار، ج ۴، ص ۴۷۴.
💧 خاندانى که ما را امر به طول #سجده کرده اند، خود به قدرى در سجده فرو مى رفتند که پیشانى و زانوهاى آنها پینه مى بست.
💧 امام باقر (علیه السلام) مى فرماید: «در مواضع سجده پدرم آثار سجده و برآمدگى و تورم نمایان بود و هر سال دو مرتبه آنها را قیچى مى کرد».
📖 بحارالأنوار، ج ۴۶، ص ۶.
💧 در جاى دیگر امام باقر (علیه السلام) فرمود: «پدرم هرگاه نعمتى ذکر مى شد، یا آیه اى که در آن سجده بود قرائت مى گردید، یا خداوند دفع بلا و کید از او مى کرد، یا از نمازش فارغ مى شد، یا اصلاح بین دو نفر مى کرد، در همه اینها سجده مى کرد و اثر سجود در تمام مواضع سجده اش نمایان بود؛ و از این رو او را «سجّاد» مى نامیدند».
📖 بحارالأنوار، ج ۴۶، ص ۶.
💧 امام سجاد (علیه السلام) گاهى در بیابان به سجده مى رفت و هزار مرتبه مى فرمود: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ حَقّاً حَقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ تَعَبُّداً وَ رِقّاً لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ إِیمَاناً وَ تَصْدِیقاً وَ صِدْقا».
📖 بحارالأنوار، ج ۸۲، ص ۱۶۶.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#پرسمان_نماز
💚 چگونه با نماز و عبادت تکبر ما را نگیرد؟ 💚
🔻 هر چه انسان پاکی و سبّوح بودن خدا را بهتر درک کند، آنچه [از پاکی] در خودش می بیند، در مقایسه با او کم می بیند و کم می شمارد.
🔻 نه اینکه فرض کند کم است؛ بلکه واقعاً احساس می کند که برای او کم است.
چرا؟ چون با کس دیگری مقایسه می کند.
🔻 [امیرالمؤمنین اهل تقوا را این گونه توصیف میکند] «عَظُمَ الْخَالِقُ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعْیُنِهِمْ»
وقتی خالق در نظر کسی عظیم شد، [نماز و] عبادات و اعمالی که انجام می دهد در نزد او کم خواهد شد.
📖 #آیت_الله_حائری_شیرازی ، کتاب نماز ، صفحه 24.
↙️بپیوندید↙️
╭❀🕊🌼🍃❀╮
http://eitaa.com/joinchat/3794927616C787ef768cc
╰❀🍃🌼🕊❀╯
#پرسمان_نماز
🌟 آیا توسل به #امیرالمؤمنین جای نماز را می گیرد؟ 🌟
📿 [ خداوند در آیه ۳ سوره بقره می فرماید «هُدىً لِلْمُتَّقِينَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاة» مهمترین ویژگی اهل تقوا اقامه نماز است].
💧 تقوا و ولایت در عرض هم نیستند که فرد با هر یک از آنها که بخواهد به هدف [ بهشت] واصل شود.
📿 کسی که تقوا داشته باشد، محبت اهل بیت عالی را پیدا می کند و کسی هم که اهل بیت را دوست می دارد، خود به خود به دنبال تقوا خواهد رفت.
💧 اگر کسی گفت من «نادِعلی» می خوانم و نادعلی پدر جدّ #نماز است، باید گفت کسی که نماز نمی خواند و با نادعلی ادعای محبت اهل بیت می کند، محبّ صادق [ دوست واقعی] آنها نیست.
📿 چطور می شود که انسان علی را دوست داشته باشد، اما نماز را که علی دوستدار آن است، دوست نداشته باشد؟!
📖 #آیت_الله_حائری_شیرازی ، کتاب نماز ، صفحه117.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝
#نماز_آزادگان
🔻 اردیبهشت 69 در اردوگاه تکریت 12 بودیم. یک روز سحرگاه از خواب برخاستم و مثل همیشه از لای می له های تنگ پنجره به آسمان نگاه کردم که بدانم وقت نماز صبح شده است یا خیر.
🔹 وقت #نماز که فرا رسید، یکی از بچه ها را نگهبان گذاشتم و اذان گفتم. آن ها که اهل #نماز_جماعت بودند، بیدار شدند و در جایی از اتاق صف جماعت بسته شد.
🔻 خودم به عنوان پیشنماز، نماز را شروع کردیم.
در حال قنوت بودیم که تکبیرگو اعلام کرد: «سرباز عراقی آمد.» و خودش به سرعت زیر پتو رفت و دراز کشید.
🔹 نمازگزاران هم نمازشان را فرادا کردند. نگهبان وقتی پشت پنجره رسید، نگاهی به داخل انداخت و فهمید که نماز جماعت بوده است.
🔻 من که جلو بودم، سجده ی آخر را طولانی کردم. او هم گویا مرا می پایید. در این حال مکبر از زیر پتو حواسش به نگهبان بود و آهسته می گفت: «هنوز نگهبان پشت پنجره است» من هم هر چه دعا بلد بودم، در سجده خواندم.
🔹 تا این که آن عراقی خسته شد و رفت؛ اما گویی مرا شناخته بود. من هم نماز را تمام کردم و زود لباس هایم را عوض نمودم.
🔻 معمولاً وقتی سربازی شب نگهبان بود، صبح برای آمار استراحت داشت و برای آمار ظهر دوباره می آمد. بعد از آمار صبح، من موقتاً اتاقم را مخفیانه با یکی از بچه های اتاق دیگر عوض کردم.
🔹 ظهر که آن نگهبان آمد در اتاق قبلی مان اعلام کرده بود: «همه، سرها را بالا بگیرند!» او هر چه دنبال من گشته بود، مرا پیدا نکرد و قضیه به خیر گذشت.
📖 قصه ی نماز آزادگان، ص 153، خاطره ی شکرالله حیدری.
╔═🌷════╗
💟 @namazmt
╚════🌷═╝