#حج #حضرت_ابراهیم
🔻 هیچ سفری به زیبائی سفر حج نیست؛ البته اگر برای انسان مقدماتش فراهم بشود و هجرت معنوی کند. این سفر، حرکت معنوی است و ظاهر و باطن آن، منطبق بر سلوک الی الله است و تمام قواعدش برای یک حرکتی، چینش شده است.
🔸 چون حج سفرنامه انبیاست. پایهگذارش حضرت ابراهیم علیه السلام بوده است: «ملةَ أبیکم ابراهیم». (حج، 78) هر کسی بخواهد این سفر را برود، باید با حرکت حضرت ابراهیم(علیه السلام) آشنا شده باشد و باید حداقلهایی را گذرانده باشد؛
🔹 مثلا بداند که حضرت ابراهیم(علیه السلام) وقتی که سنگ به شیطان میزد، با آن ولایتی که داشت، شیطان را دور میکرد یا آن وقتی که شیطان سر راه حضرت اسماعیل(علیه السلام) آمده و دارد خیالپراکنی و مانعتراشی میکند، دستور سنگ زدن را میدهد یا فلسفه آن قربانیای که حضرت ابراهیم کرد را بداند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
* #کلیپ_تصویری #ذکر
🎥 اهمیت ذکر توحید
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۳ دقیقه
🔺@Nasery_ir
* #عرفه #امام_حسین
🔻ظهر عرفه ای در عرفات به كل عرفات نگاه ميكردم كه چه سرزمين مقدسي است. اگر كسي روز عرفه در آن وادي باشد رحمت و مغفرت الهي بر او بسيار ريزش دارد و همه را مي گيرد.
🔸واقعا چيزي كه من آن جا حس كردم ديدم فقط يک زاويه در دل انسان خالي است و آن اين است كه چرا الان كربلا نيستم.
🔹با اين كه آن قدر شرافت دارد روز عرفه انسان در عرفات باشد و از رحمت الهي هيچ كم ندارد؛ اما جاي كربلا باز يک چيز ديگري است. اگر ميشد اين دو را با هم جمع مي كردند ديگر كامل بود.
🔸بسيار به جاست كه زيارت حضرت ابا عبداللّه عليه السلام در سرزمین عرفات خوانده بشود. ايراني ها هم در آن جا زیارت حضرت را مي خوانند.
🔹مخصوصا مرسوم است كه روز دوازدهم در مني به حضرت ابالفضل عليه السلام توسل پيدا ميكنند و در عرفات به حضرت اباعبداللّه عليه السلام متوسل مي شوند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
* #عرفه #تاثیر_زمان
🔻غیر از شب قدر، در طول سال شايد ما لحظات گران بهای دیگر داشته باشيم.
مثلا روز عرفه هست، وقت هاي ديگر هم هست كه ممكن است در آن ها، مسیر كوتاه و میانبری را پيش برويم و ان شاءالله راه زيادی برويم.
🔸منتها بايد براي رسيدن به آن راه كوتاه كه یک لحظه پيش مي آيد آن به آن انتظار بكشيم و منتظر باشيم و سعي و تلاش بكنيم؛ بالأخرة به آن خواهيم رسيد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
* #حضرت_مسلم #حضرت_هانی_بن_عروه
💠 اعتقاد اعراب به حضرت مسلم
🔻 حضرت مسلم (سلام الله عليه) يکي از بنيهاشم است که عربهاي بَدَوي فوقالعاده به ايشان اعتقاد دارند و احترام قائل هستند. عربهاي بدوي اصول دينشان خيلي محکم است، در فروع و احکام نه، ولي در اعتقادات و ایمان به خدا مخصوصا ولايت اهل بيت خيلي محکم هستند.
🔸 اعراب بدوي شيعي، يک جاهايي دست ميگذارند که فوري اثر ببيند، يکي از آنها امامزاده سيد محمد فرزند امام هادي (عليه السلام) است، يکي از آنها حضرت مسلم (سلام الله عليه) و يکي از آنها حضرت ابوالفضل (صلوات الله عليه) است.
ولی کسی اگر از حضرت مسلم یاد کرد بجاست که از هانی بن عروه نیز یاد کند چرا که او جانش را فدای حضرت مسلم کرد و با کمي فاصله از ایشان دفن است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
* #حضرت_مسلم
🔻حضرت مسلم (علیه السلام) خيلي باب الحوائج است. عربها به ایشان خيلي اعتقاد دارند. شایسته است كه انسان گاهي يک توسلي به این بزرگوار داشته باشد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
* #حضرت_هانی_بن_عروه
💠 وفاداری هانی بن عروه
🔻ارتباط ما با اصحاب آقا سيدالشهداء کم است و بيشتر بايد با اينها زندگي کنيم، هاني بن عروه نیز یکی از اصحاب حضرت است که قبل از جريان عاشورا به دست عبیدالله شهيد شد. هاني بزرگ قبیله بود و جایگاه ویژه در بین قبائل عرب داشت.
🔸 عبیدالله بن زیاد از او خواست مسلم را تحويل بدهد گفت: نه، اين کار را نميکنم، حتي اگر مسلم اينجا در مُشت من باشد باز نميکنم. چقدر به او سخت گرفتند، تمام استخوانهاي صورت او شکست و بعد هم کشته شد.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
🔻عید سعید قربان بر همه بندگان صالح حضرت حق مبارک باد...
به امید روزی که همه بتوانیم نفس اماره خود را برای او قربانی کنیم و به رستگاری برسیم.
🔺@nasery_ir
#حضرت_ابراهیم #حضرت_اسماعیل
🔻 خواندن شرح حال حضرت ابراهیم یک دوره مصیبت خواندن میخواهد. ایشان بعد از هفتاد سال بچه دار شد، یک اولاد سالم و خوب پیدا کرد. طولی نکشید که بلافاصله از طرف خداوند دستور رسید: «مادر و بچه را بردار و در یک بیابان خشک و بی آب و علف بگذار.»
🔸 این کار هرچند با اشارات غیبی هست؛ اما اجرایش سخت است؛ عواطف اجازه نمیدهد! وقتی حضرت ابراهیم(علیه السلام)، حضرت اسماعیل(علیه السلام) و مادرش را کنار چاه زمزم گذاشت، به دستور الهی خود ایشان نباید از مرکب پیاده میشد و پیاده نشد؛ ولی وقتی برمیگشت در بعضی نقلها دیدم که گاهی صورتش را برمیگرداند و بلند بلند از شدت عاطفهای که نسبت به اینها داشت، گریه میکرد.
🔹 چه زمانی ما میتوانیم این کارها را بکنیم؟! فقط به خاطر اینکه فرمان الهی بود که پیاده نشو، پیاده هم نشد و برگشت و آنها را به خدا سپرد. فقط این بزرگوار میتواند این کار را بکند. ده هیجده سال کمتر یا بیشتر گاهی حضرت ابراهیم میآمد و به اینها سر میزد و باز هم مأمور بود که از مرکب پیاده نشود، این بزرگوار میآمد یک سری به حضرت اسماعیل میزد و برمیگشت.
🔸 حضرت اسماعیل بزرگ شد؛ جوان، رشید، قوی و خوب. مادر و هدایت الهی و ربوبیت الهی این بچه را تربیت کرد. فصل فراق حضرت ابراهیم تمام شد و اجازه پیدا کرد پیش زن و بچه خود برود. به مجرد اینکه نزد زن و بچه آمد، شاید چند شب بیشتر طول نکشید که از جانب خداوند دستور ذبح اسماعیل آمد؛ یعنی آن رؤیا (ذبح اسماعیل) باید محقّق شود.
🔹 آن وقت نگاه کنید بچه اینطور به دنیا آمده و حضرت ابراهیم آنها را تنها گذاشته و رفته، این بچه و مادر چقدر همراهی میکردند، چقدر تسلیم امر خدا بودند! چقدر اینها بزرگ بودند، در خاندان انبیا، امر الهی بود خیلی بزرگ شمرده میشد؛ لذا وقتی حضرت ابراهیم خواب خود را برای حضرت اسماعیل بیان کرد، حضرت اسماعیل فرمود: «پدر، امر الهی هرچه باشد، انجام بده.»
🔸 حضرت ابراهیم آمده جوان بیست سالۀ رشید بسیار زیبای منحصر بفرد را سر ببرد، ولی او پس نزد. خیلی سخت است! بچۀ خودش را خوابانده ، چاقو برداشته است. این قضیه از مادر حضرت اسماعیل، پنهان است، به مادر او گفته سرش را بشوی، میخواهم او را به مهمانی ببرم.
🔹 مادر او را شستوشو کرد، عطر و گلاب زده است. او را برد و در راه جریان را به او گفت. ببینید این بچه چقدر مقامش بلند است که عرض میکند: «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِن شَاءَ اللَّـهُ مِنَ الصَّابِرِينَ»(صافات، 102) (گفت: اى پدر من! آنچه را دستور يافتهاى انجام ده، اگر خدا بخواهد مرا از صابران خواهى يافت.)
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
ادامه مطلب قبل...
🔻 اینکه یک جوان، چنین کاری را قبول کند، پیوند خودش با توحید را نشان میدهد. «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ» حضرت اسماعلی حتی نمیگوید: پدر، خواب دیدی یا غیرخواب، اینقدر به این پدر اطمینان دارد که میگوید: «يا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ» نمیگوید «يا أَبَتِ افْعَلْ ماتری».
🔸 پیوند را قبول دارد، خواب حضرت ابراهیم را امر حق تعالی میداند، پدر را نبی میداند و می گوید «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِن شَاءَ اللَّـهُ مِنَ الصَّابِرِينَ » نه «ماتری».
🔹 این پدر بچه را خوابانده، شاید دست و پایش را هم بسته است، چاقو را برداشته و به گلوی فرزند جوان تسلیمش گذاشته است. خیلی از پدرها نهایتا بتوانند در راه خدا پسرشان را به مسافرت بفرستند. ولی پدر داریم تا پدر، پسر داریم تا پسر، محبت داریم تا محبت. در حضرت ابراهیم همه این جهات، در کمال بود. هر پدری را نمیشود با حضرت ابراهیم مقایسه کرد. هر پسری را نمیشود با حضرت اسماعیل(علیه السلام) مقایسه کرد. هر محبتی را نمیتوان با محبت این پدر و پسر مقایسه کرد.
🔸 کسی که تا هفتاد سالگی، منتظر قدوم فرزندش بوده است، ببینید چه حالی پیدا میکند! چاقو را به گلوی بچهاش گذاشته است، محکم میکشد. تمام شد. تمام کاری که یک موحد میتوانست در راه خدا بکند، حضرت ابراهیم تا آخر خط انجام داد. منتها ارادۀ الهی نبود. خود همین چقدر سخت است!
🔹 چندین بار تکرار کرد دید چاقو نمیبرد، در بعضی از نقلها دارد که چاقو را به سنگی زد که آن سنگ دوپاره شد.( تفسير هدايت، ج:11، ص261) جبرائیل(علیه السلام) آمد و جریان ذبح عظیم را گفت و گوسفندی که آورده شد و بعضی نقل کردند گوسفند را سر بریدند.
🔸 حضرت ابراهیم عرض کرد که جبرائیل، من از خدا خواستم بر بلندترین قلهی مراتب معرفتی توحید قرار بگیرم. خدای متعال این امتحان را سر راه من قرار داد، من تمام آنچه را که باید انجام بدهم، انجام دادم؛ اما نمیدانم حال که بداء حاصل شد، در نصیب من هم بداء حاصل میشود یا نه؟
🔹 جبرائیل رفت و آمد. بعضی نقل ها دارد که جبرائیل یک دور راجع به ذبح عظیم و آقا سیدالشهدا(علیه السلام) مطالبی را گفت و این پدر و پسر بسیار گریه کردند. بعد جبرائیل عرض کرد یا نبیالله بعد از شنیدن این جریان و گریه بر آقا سیدالشهدا، شما بر بلندترین قلۀ توحید خواهی بود. (الخصال ج1 ؛ ص58)
🔸 مادری که در بیابان عربستان به تنهایی با این بچه بزرگ شده، وقتی جای خط چاقو را زیر گلوی بچهاش دید، تحمل نکرد و بعد از چند روز فوت کرد. اینقدر این ارتباط عاطفی بود؛ ولی این پدر که از او هم مهربانتر است چهطور راه را رفت فقط برای توحید و فقط برای رسیدن به اوج بندگی.
🔹 این راه پنهان مانده است؛ یعنی یک دوره سلوک عملی توحیدی یعنی همین. تمام ریزهکاریهایش هم یک دوره در جریان عمره یا حج غالباً آمده است مانند طواف و بقیهی برنامهها.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649