سخنرانی آیت الله قدسی.mp3
11.33M
این سخنرانی در شب شهادت صدیقه طاهره (ع) در منزل استاد نصیری ارایه شد.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ برگی از دیانت و تقوای صفوان بن یحیی (سلام الله تعالی علیه)
وكانت له منزلة من الزهد والعبادة ، وكان جماعة الواقفة بذلوا له مالا كثيرا ،
وكان شريكا لعبد الله بن جندب وعلي بن النعمان ، وروي أنهم تعاقدوا في بيت الله الحرام أنه من مات منهم صلى من بقي صلاته وصام عنه صيامه وزكى عنه زكاته ، فماتا وبقى صفوان ، فكان يصلي في كل يوم مائة وخمسين ركعة ، ويصوم في السنة ثلاثة أشهر ويزكي زكاته ثلاث دفعات ، وكل ما يتبرع به عن نفسه مما عدا ما ذكرناه تبرع عنهما مثله وحكى بعض أصحابنا أن إنسانا كلفه حمل دينارين إلى أهله إلى الكوفة ، فقال : إن جمالي مكراة وأنا أستأذن الأجراء
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
امام جمعه محترم قم نام شهید مدرس را برد و البته به جا از آن عالم مجاهد تجلیل کرد.
اما با کمال شگفتی نامی از عالم مجاهد نهضت جنگل میرزا کوچک خان نبرد.
نمی دانیم آیا این سیاست رایج و دارج خطب جمعه است که نهضت جنگل به حاشیه رود؟!
اگر چنین باشد که جای بسی تاسف دارد و بدور از انصاف است.
همه تلاش ها، کوشش ها و مجاهدت ها برای عزت اسلام و سربلندی کشور شایسته تقدیر و تحسین است.
http://eitaa.com/alinasirigilani
ان شاء الله تعالی به لطف الهی دروس خارج استاد نصیری طبق برنامه قبلی از فردا برقرار است.
علی نصیری
از همین نامه آخر میرزا کوچک خان دو نکته قابل استفاده است:
یک؛ قوت و قدرت ایمان او و همراهانش که مکرر می گوید تکیه اش تنها به خداوند است و تاکید می کند که خداوند بارها از آنان حمایت کرده و انتقام آنان را از ستمکاران خواهد گرفت.
دو؛ به رغم اذعان به بی وفایی شماری از یاران نهضت، تاکید می کند که تلاش آنان برای ملت ایران بود و ملت در آینده قدر زحمات و خدمات آنان را خواهند دانست.
آیا همین یک سند کافی نیست که ذره ای در دیانت و دین داری آن مرحوم شهید و اهداف خیرخواهانه نهضت جنگل تردید به خود راه ندهیم؟!
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج فقه جلسه ۱۲۰۸.mp3
21.6M
✳️ #خارج_فقه
جلسه 1208 (29/8/1402)
1. بررسی فقهی مدالیل روایات «بَابُ جَوَازِ الْعَفْوِ عَنِ الْحُدُودِ الَّتِي لِلنَّاسِ قَبْلَ الْمُرَافَعَةِ إِلَى الْإِمَامِ»
2. بررسی اقوال فقیهان شیعه در باره ضرورت وجود حرز در تحقق حد سرقت
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
خارج تفسیر جلسه ۱۶۴.mp3
8.97M
✳️ #خارج_تفسیر
جلسه 164 (29/8/1402)
مباحث این جلسه:
۱. بررسی مدالیل آیات شریفه « ... خُذُوا مَا آتَینَاکمْ بِقُوَّةٍ وَاذْکرُوا مَا فِیهِ لَعَلَّکمْ تَتَّقُونَ ثُمَّ تَوَلَّیتُمْ مِنْ بَعْدِ ذَلِک فَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیکمْ وَرَحْمَتُهُ لَکنتُمْ مِنْ الْخَاسِرِینَ» (بقره، 63- 640
۲. ضرورت باورمندی و عمل به همه فرامین الهی
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
شهید آیت الله مدرس: ضدیت و محاربه با آقای میرزا کوچک خان، مساعدت با کفر و معاندت با اسلام است
شهید آیت الله سیدحسن مدرس، بزرگترین مجتهد پایتخت در اواخر قاجار و اوایل پهلوی بود که علاوه بر مرجعیت دینی مردم، نقش پررنگی در رهبری مبارزات ضداستعماری و ضداستبدادی مردم ایران ایفا کرد و در همین راه نیز به شهادت رسید. ایشان از علمای حامی نهضت جنگل و هئیت اتحاد اسلام گیلان از آغازین لحظات تاسیس آن و از مرتبطین با میرزا کوچک جنگلی بودند و این حمایتها در طول دوران هفت ساله نهضت پابرجا بود. مردم پایتخت طی استفتای مکتوبی در جمادیالثانی سال ۱۳۳۸ق (اسفند ۱۲۹۸) از ایشان درباره نهضت جنگل و مبارزات میرزا کوچک جنگلی و حکم پیوستن به مجاهدین جنگل سوال پرسیدند. ایشان به این استفتاء، پاسخی ماندگار دادند که حاوی نگاه ایشان به نهضت و سلامت و صحت مسیر نهضت است. گفتنی است این استفتا زمانی صادر شده که پنج سال از اغاز نهضت جنگل در سال ۱۳۳۳ق گذشته بود.
سوال:
آیا محاربه با جمعیتی که پنج سال است به نام اتحاد اسلام و جنگلیها در حدود گیلان قیام کرده و عملا خودشان را به تمام اهالی ایران معرفی نموده و جز حفاظت نوامیس اسلامی و خواست استقلال مملکت و دفاع از دشمنان ایران و اسلام و قطع نفوذ و مداخلات ظالمانه و تعدیات جابرانه اجانب، مقصد و مقصودی نداشته و ندارند، و تنها جمعیتی که در تحت تاثیرات دیگران نبوده، فقط به قوای مادی و معنوی ایرانی اتکا و احتکال داشته و حقیقتاً موجب افتخار و شرافت ایران و ایرانی است، چه صورت دارد؟ آیا محاربین با این جمعیت، در حکم محاربت و محاربه با امام زمان (ع) خواهد بود؟ حکم الله را بیان نمایید.
جواب:
بسم الله الرحمن الرحیم
حقیر، از آقای میرزا کوچک خان و از اشخاصی که صمیمانه و صادقانه با ایشان همآواز بودند، نیت سوئی نسبت به دیانت و صلاح مملکت نفهمیدم، بلکه جلوگیری از دخالت خارجه و نفوذ سیاست آنها در گیلان، عملیاتی بوده بس مقدس، که بر هر مسلمانی لازم. خداوند همه ایرانیان را توفیق دهد که نیّت و عملیات آنها را تعقیب و تقلید نماید. پُر واضح است که طرفیت و ضدیت و محاربه با همچه جمعیتی، مساعدت با کفر و معاندت با اسلام است.
فی شهر جمادیالثانی ۱۳۳۸
سیدحسن المدرس (جای مهر: سیدحسن بن اسمعیل طباطبائی)
منبع: قیام جنگل: یادداشتهای میرزا اسماعیل جنگلی خوهرزاده میرزاکوچک خان، با مقدمه و کوشش: اسماعیل رائین، جاویدان، تهران، اول، ۱۳۵۷، ص۴۷
http://www.rangeiman.ir/?p=16375
تا کنون منابع تاریخی بسیاری درباره نهضت جنگل و میرزا کوچک جنگلی منتشر شده است. مهمترین منابع به ترتیب اهمیت و اولویت خدمت شما عرض میشود که محققین و پژوهشگران میتوانند به آنها مراجعه کنند:
1. روزنامه جنگل سال 1 تا 4 (20 خرداد 1296 ـ 4 مرداد 1299)، گرداورنده: هادی میرزا نژاد موحد، ویراستار: بهنام رمضانی نژاد، فرهنگ ایلیا، رشت، اول، 1396، گالینگور، رحلی، 604صفحه. (روزنامه جنگل، ارگان رسمی نهضت جنگل بود که در سالهای 1335 تا 1338 در چاپخانه کسما منتشر شد و مدیرمسئول و سردبیرش در اکثر شماره ها میرزا غلامحسین نویدی کسمایی بود.)
2. سردار جنگل (میرزاکوچک خان)، ابراهیم فخرایی، جاویدان، تهران، چاپ: سیزدهم، 1376، 559صفحه، رقعی، گالینگور. (نویسنده اش، از رجال نهضت جنگل و مدتی منشی مخصوص مییرزاکوچک بود، بعد از شهادت میرزا کوچک جنگلی کتاب تاریخ جنگل را نوشت و منتشر ساخت. معروف ترین کتاب تاریخی درباره نهضت حنگل است)
3. تاريخ انقلاب جنگل به روايت شاهدان عينی، محمدعلی گیلک کمیسر فوائد عامه نهضت جنگل، رشت، نشر گيلكان، رشت، اول، 1371، 607صفحه، وزیری، گالینگور.
4. قیام جنگل: یادداشتهای میرزا اسماعیل جنگلی خوهرزاده میرزاکوچک خان، با مقدمه و کوشش: اسماعيل رائين، جاويدان، تهران، اول، 1357، 264 صفحه، رقعی.
5. خاطرات سعدالله خان درویش، رئیس مجاهدین نظامی جمعیت جنگل، به کوشش: جهانگیر درویش، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، اول، تهران، 1387، 265ص، وزیری.