پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
إن شاء الله از این پس برنامه کانال نسل تمدن ساز بدین شرح خواهد بود : ☀️شنبه: #حال_خوب_مادری #برنام
امروز طبق برنامه در مورد نوجوانی و هفت سال سوم صحبت می کنیم
ارتباط با نوجوان را حفظ کنید!
در دوران نوجوانی، باز نگه داشتن خطوط ارتباطی از سمت شما ضروری و از همیشه مهمتر است. با ایجاد یک رابطه خوب و مناسب، نوجوان شما به جای مراجعه به دوستان برای کمک و راهنمایی یا احساس تنهایی کردن، بیشتر به سراغ شما میآید تا برای چیزهای مهمی مانند روابط خود و مشکلات مدرسه کمک بگیرد.
از این رو اگر در پی تقویت و حفظ ارتباط خود با فرزندتان یا در غوغای تلاش برای صحبت با او هستید، ما نکاتی را پیشنهاد میکنیم که میتواند در این مسیر به شما کمک کند:
1. گوش شنوا داشته باشید
نوجوانان میخواهند والدینشان با صبر، درک و پذیرش به داستانها، نگرانیها و احساسات آنها گوش دهند. نوجوان شما باید باور داشته باشد که میتواند مشکلات و مسائلش را با شما به اشتراک بگذارد و از طرف شما مورد قضاوت یا شماتت قرار نگیرد. والدینی که خوب به فرزندشان گوش میدهند، میدانند در زندگی نوجوانانشان چه میگذرد و در صورت لزوم میتوانند از آنها محافظت کنند.
یکی از بهترین راهها برای گوش دادن فعالانه، بررسی کردن و تأمل در مورد آنچه گفته شده است. مثلا از جملاتی مانند مثالهای زیر استفاده کنید:
«فکر میکنم شنیدم که گفتی…»
«آیا درست متوجه شدم؟ منظورت … بود؟»
#نوجوان
#ارتباط
#گفتگو
@nasletamadonsaz
۲ـ چه در سر نوجوانان میگذرد؟
به چیزهایی فکر کنید که نوجوان شما ممکن است بخواهد درباره آنها با شما صحبت کند (روابط خود، مشکلات تحصیلی، سیگار، …). سعی کنید از قبل در مورد آنها اطلاعاتی کسب کنید تا زمانی که فرزندتان با سؤالات یا ایدههای دشوار به سراغ شما میآید، آماده و مایل به بحث باشید.
۳ـ در ارتباط با نوجوان، کمتر صحبت کنید!
سعی کنید در طی صحبت با نوجوان خود، به او فرصت بیشتری برای حرف زدن بدهید و بیش از اینکه گوینده باشید، شنونده باشید. تمرکز شما باید بر آن چه او میگوید باشد تا این که خودتان میخواهید چه چیزهایی به فرزندتان بگویید.
۴. در ارتباط با نوجوان واکنشها باید مدیریت شوند.
اولین قدم در ارتباط برقرار کردن و نظارت موثر بر نوجوان این است که یاد بگیرید واکنشهای خود را مدیریت کنید و خونسرد باشید. وقتی شما به گفتههای نوجوان خود به شدت واکنش نشان دهید، او از گفتن چیزهایی که فکر میکند باعث ناراحتی یا عصبانیت شما میشود، دست میکشد!
#نوجوان
#ارتباط
#گفتگو
@nasletamadonsaz
5. به نوجوان خود بگویید: کمک میخواهی؟
بدون ایجاد مزاحمت یا فشار، در کنار نوجوان خود باشید و به او بگویید که همیشه در دسترس هستید. گاهی اوقات، نوجوانان علاقهای به مشاوره ندارند، بلکه فقط میخواهند صحبت کنند. بنابراین بهتر است قبل از کمک یا توصیه کردن، از او بپرسید که آیا میخواهد نظر شما را بداند یا نه. میتوانید در هنگام کمک کردن در مورد موضوعی، ابتدا از خودش بپرسید که فکر میکند باید با این اتفاق چه برخوردی داشته باشد و سپس پاسخهای او را به سمت مناسب هدایت کنید. به این صورت بدون اینکه به او بگویید چه کاری انجام دهد، او را به مسیر درست هدایت کردهاید.
6_ برای ارتباط با نوجوان او را بازجویی نکنید!
به او فضایی دهید که خود در مورد مسائلش با شما صحبت کند. اگر از او سوالی میپرسید، دقت کنید که به نظر نیاید به دنبال حرف کشیدن یا سوال پیچ کردن او هستید! اگر یک مکالمه رنگ و بوی بازجویی به خود بگیرد، فرزند شما کمتر احتمال دارد که با شما همکلام شود، چه برسد به اینکه احساس اشتیاق به صحبت کردن با شما داشته باشد!
7. سخنرانی و تسلط برای ارتباط با نوجوان ممنوع!
از سخنرانی کردن، پند و اندرز دادن یا اینکه بحث رو در دست بگیرید، اجتناب کنید! میتوانید نگرانیهای خود را بیان کنید، اما به یاد آورید که شما هم در دوران نوجوانی خود اشتباهات و خطاهایی داشتهاید، پس طبیعی است که نوجوان شما هم گاهی تصمیمات اشتباه بگیرد.
8. در ارتباط با نوجوان قضاوت نکنید
یکی دیگر از مؤلفههای مهم تسهیل ارتباط با نوجوان خود این است که سعی کنید بیطرف، همدل و صادق باشید و حتی اگر لازم است، او را به آغوش بکشید و آرام کنید. به نوجوان خود بگویید که چه فکر میکنید و مطمئن شوید که انتظارات خود را واضح بیان کردهاید، مخصوصاً وقتی صحبت در مورد امنیت اوست. با این حال، لازم نیست هر انتقاد یا سرزنشی را که به ذهنتان خطور میکند، به او بگویید.
#نوجوان
#ارتباط
#گفتگو
@nasletamadonsaz
9. نشان دهید به نوجوان خود اعتماد دارید!
نوجوانان میخواهند جدی گرفته شوند، مخصوصاً توسط والدینشان. به دنبال راههایی باشید که نشان دهید به نوجوان خود اعتماد دارید. به طور مثال وظایفی را بر عهده او بگذارید تا انجام دهد. این که به فرزندتان بفهمانید که به او ایمان دارید، اعتماد به نفس او را افزایش میدهد و باعث میشود که او در موقعیت مناسبی قرار بگیرد.
10. نوجوان منحصر به فرد شما
خیلی مهم است که نوجوان را به عنوان فردی منحصر به فرد از خودتان با افکار، احساسات، اولویتها، استعدادها و رویاهای خاص خودش ببینید. بدیهی است که این وظیفه شما والدین است که به شکلگیری نوجوان خود کمک کنید؛ اما در نهایت، اوست که باید تصمیم بگیرد چه انتخابهایی داشته باشد.
11. رعایت مرزها و احترام در ارتباط با نوجوان
اگر برای نوجوان خود احترام قائل باشید، احتمال بیشتری دارد که به شما احترام بگذارد. سعی کنید اصولی مانند قطع نکردن صحبت یکدیگر، توجه کردن و نگاه کردن به چشمان همدیگر، جدی گرفتن نگرانیها و داستانهای او و به طور کلی، ارتباط با نوجوان به شیوهای قابل اعتماد و همراه با مراقبت را رعایت کنید. البته در نظر داشته باشید اگرچه مهم است که به نوجوان خود احترام بگذارید، اما به طور کلی و به طور خاص برای مکالمات باید قوانین و مرزهایی داشته باشید.
این قوانین میتوانند بسط قوانین خانه شما باشند. هرچند برخی والدین از بی احترامی نوجوانان گله میکنند. که در این مورد نیز مقاله ای را در وبسایت کلینیک روانشناسی آگاه منتشر کردهایم و به شما پیشنهاد مطالعه آن را میدهیم.
#نوجوان
#ارتباط
#گفتگو
@nasletamadobsaz
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
إن شاء الله از این پس برنامه کانال نسل تمدن ساز بدین شرح خواهد بود : ☀️شنبه: #حال_خوب_مادری #برنام
خب امروز در مورد فرصت ها و چالش های چند فرزندی صحبت می کنیم 😍
چه تعداد فرزند و با چه فاصله سنی مناسب است؟
بر اساس تحقیقات صورت گرفته این فاصله را می توان به چهار دسته زیر دو سال، بین دو تا سه سال، بین سه تا شش سال و بیشتر از شش سال تقسیم نمود؛ اینکه کدام یک از این فواصل سنی می تواند بهترین فاصله محسوب شود، بنا به اذعان محققین باید گفت که فاصله زیر دو سال برای فرزندان مناسب نیست. از مهمترین دلایل این گزاره عدم طی کردن دوره شیردهی به طور کامل، عدم شکل گیری کامل دلبستگی فرزند و عدم استراحت مادر در بین دو دوره بارداری است.
فاصله زمانی سه تا شش سال هم توصیه نمی شود. زیرا فرزندی که در این سنین است اگر خواهر یا برادری برایش به دنیا بیاید، دردسرهایی را برای خودش و والدین ایجاد خواهد کرد.
بیش از ۶ سال هم مناسب نیست چون با چنین فاصله ای دو فرزند در دو دوره رشدی کاملاً متفاوت قرار گرفته و به خوبی نمی توانند همدیگر را درک نمایند.
پس بهترین اختلاف سنی بین ۲ تا ۳ است .در این فاصله هم مادر می تواند دوره شیردهی را به طور کامل به اتمام برساند و هم بین دو فرزندش استراحتی چند ماهه را تجربه کند. از سوی دیگر دو فرزند به خاطر فاصله سنی نزدیکی که با هم دارند می توانند به خوبی یکدیگر را درک کرده و با یکدیگر هم بازی شوند.
#اختلاف_سنی
#چندفرزندی
@nasletamadonsaz
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
چه تعداد فرزند و با چه فاصله سنی مناسب است؟ بر اساس تحقیقات صورت گرفته این فاصله را می توان به چهار
این مطلب بدین معنا نیست که مادرانی که فرزندشان بزرگتر از ۳ سال هست اقدام به فرزند آوری مجدد نکنند بلکه به این معناست که برای برنامه ریزی بهتر والدین این اختلاف سنی مناسب تر است🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند تا بچه داشته باشیم خوبه؟
دکتر لاور
#چندفرزندی
انتشار تنها با لینک کانال مجاز
@nasletamadonsaz
#معرفی_کتاب
به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها کتاب های تربیتی با محوریت سیره تربیتی حضرت زهرا سلام الله علیها را معرفی می کنم :
📘📗ادبستان کساء، تالیف علی صغیرا، هفتاد نکته تربیتی از حدیث کساء را بیان می کند که توسط نشر مهرستان منتشر گردیده است.
این کتاب نگاهی خانوادگی و تربیتی به حدیث شریف کساء هست و نویسنده با دقت در کلمات و عبارات این حدیث و با نگاهی به آیات و روایات و مسائل تربیتی، به استخراج نکات تربیتی و خانوادگی از حدیث پرداخته است.
اسلام، دین تربیت و پرورش است، و تربیتْ بدون معرفی الگوهای عینی و آشنا ممکن نیست.
اسوهها و الگوهای اسلام، پیامبر خدا و جانشینان معصوم اویند. بدین رو هر چه بیشتر و بهتر دربارۀ این اسوهها سخن گفته شود و زوایای بیشتری از زندگانی آنان آشکار گردد، به اهداف دین نزدیکتر میشویم.
بر همین پایه، یکی از ضروریترین و بایستهترین فعالیتهای دینی، ترسیم درست و علمی زندگانی معصومین است.
گرچه تا کنون آثار بسیاری در این زمینه، به زبانهای مختلف، تولید و نشر شده است، اما همچنان جای آثار خواندنی و دیدهگشا خالی است.
ادبستان کساء، شمهای از زندگانی و سیره پنج تن آل عبا را به زبانی ساده و روان، و با محتوایی مستند و سرشار از نکتههای دانستنی گزارش میکند.
#سیره_تربیتی_حضرت_زهرا(س)
@nasletamadonsaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان مادر
برای حضرت زهرا چه اتفاقاتی افتاد؟
واقعیت ماجرا چی بود؟
در قالب یک داستان روان
💬ویژه کودک و نوجوان
🔹قسمت اول: این داستان
عید غدیر و تبریک مسلمانان به امیرالمومنین
#سیدکاظم_روحبخش
#داستان_مادر
#فاطمیه
@nasletamadonsaz
#تربیت_فرزند از منظر علامه طباطبایی
به مناسبت روز بزرگداشت علامه طباطبایی
#الگو
#مشاهده
#تقلید
@nasletamadonsaz
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
إن شاء الله از این پس برنامه کانال نسل تمدن ساز بدین شرح خواهد بود : ☀️شنبه: #حال_خوب_مادری #برنام
طبق برنامه روزهای شنبه در مورد حال خوب مادری و برنامه ریزی صحبت می کنیم
راهکارهایی برای مدیریت زمان مادران
۱_ برنامهریزی روزانه داشته باشید
برنامهریزی روزانه به مدیریت زمان زنان خانه دار کمک میکند.
برای مدیریت زمان زنان خانه دار، هیچ چیز بهتر از داشتن برنامهریزی روزانه نیست. داشتن برنامهریزی به شما کمک میکند تا بدانید که قرار است روزتان را چگونه شروع کنید و میخواهید با وقتتان چه کنید.
فقط یادتان باشد که برنامهریزیتان بیش از حد شلوغ نباشد زیرا این کار در نهایت انگیزه شما را از بین میبرد و بازگشت به مسیر انجام کارهایتان را برای شما بسیار چالشبرانگیز میکند. فقط کافیست برنامهریزیتان واقعبینانه باشد و به آن پایبند باشید؛ بدن و مغز شما به مرور زمان یاد خواهد گرفت که با روال جدیدتان سازگار شود.
همچنین میتوانید برنامهریزی هفتگی برای خودتان تعیین کنید و هر روز را به کار خاصی اختصاص دهید. مثلا دوشنبه مخصوص تمیزکاری و نظافت باشد، سه شنبه مخصوص خرید و آخرهفتهها را هم به تفریحات خانوادگی اختصاص دهید.
۲ـلیستی از کارهایی که باید انجام دهید، تهیه کنید
لیستی از کارهایی که باید انجام دهید را تهیه کنید؛ این کار بهترین تکنیک مدیریت زمان برای هر زن خانهداری است.
بسیاری از مردم با تهیه لیست کارهایشان و قرار دادن لیست در معرض دید، تغییر بزرگی در برنامههای روزانه و زندگیشان ایجاد کردهاند. وقتی افراد کارهای لیستشان را انجام میدهند و آنها را خط میزنند، احساس موفقیت به آنها دست میدهد.
#برنامه_ریزی
#حال_خوب_مادران
@nasletamadonsaz
۳_ برنامه غذایی هفتگی بنویسید 😋
طراحی برنامه غذایی به مدیریت زمان کمک میکند.
یکی از تکنیکهای مدیریت زمان زنان خانه دار، ایجاد یک برنامه غذایی است؛ با این تکنیک دیگر نیاز نیست هر روز کلی به این موضوع فکر کنید که غذا چی بپزید.
ایجاد برنامه غذایی هفتگی چند مزیت دارد:
شما میتوانید بدون نگرانی درباره اینکه غذا چی درست کنید، روزتان را شروع کنید و با خیال راحت باقی کارهایتان را انجام دهید.
در وقت شما بسیار صرفهجویی میشود زیرا شما از یک هفته قبل میدانید که قرار است چی بپزید.
از قبل میتوانید همه مواد اولیه آن را تهیه کنید.
برای طراحی برنامه غذایی و ایده گرفتن هم میتوانید در اینترنت جستجو کنید و هم میتوانید آخر هفتهها وقت بگذارید و با اعضای خانواده این برنامه را بنویسید.
#برنامه_ریزی
#حال_خوب_مادران
@nasletamadonsaz