🔴 یوتیوب، فروشگاه میشود
🔹بزرگترین سایت ویدیویی جهان اخیرا از سازندگان ویدیو درخواست کرد از نرمافزار یوتیوب برای برچسبگذاری و ردگیری محصولاتی که در کلیپهایشان دیده میشوند، استفاده کنند. این دیتاها به ابزارهای آنالیتیک و خرید گوگل مرتبط خواهند شد.
🔹بر این اساس، هر اسباب بازی، دستگاه و کالایی که کاربران در یوتیوب مشاهده میکنند، به زودی در خود این سایت ویدیویی به فروش خواهد رسید.
🔹هدف گوگل تبدیل مجموعه وسیع از ویدیوهای یوتیوب به یک کاتالوگ بزرگ از کالاهاست که بینندگان میتوانند با یک کلیک، آنها را مستقیما از یوتیوب خریداری کنند. این شرکت برای فروش کالاها از طریق یوتیوب در حال تست یکپارچگی با شاپی فای است.
🔹این اقدام میتواند یوتیوب را از یک غول تبلیغاتی به رقیب جدیدی برای شرکتهایی مانند آمازون و علی بابا تبدیل کند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⚠ بهنظر شما این تصویر چیست؟!
⚡ این گراف از افزونهٔ nodexl گرفته شده و شبکهٔ روابط یک کاربرِ یکی از شبکههای اجتماعی را نشان میدهد...
این افزونه توسط تیمی از چهار دانشگاه معتبر جهان، بهصورت اُپنسورس، طراحی شده و با دادهکاوی بر روی اطلاعات آشکار شما در شبکههای اجتماعی به شما میگوید مثلاً در یکسال گذشته:
1⃣ با چه کسانی ارتباط داشتهاید؟
2⃣ با کدامها روابطتان صمیمیتر بوده؟!
3⃣ کدام کاربران با شما تضاد فکری و دشمنی دارند!؟
4⃣ دوستانِ دشمنانتان چه کسانی هستند؟!
5⃣ و... و... و...
👊 تصور کنید همیناندازه از اطلاعات شما دست کسی باشد که قصد آسیبزدن به شما را دارد...
چه خواهد شد؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️اینستاگرام مرورگر صوتی راهاندازی میکند
🔹اینستاگرام قابلیتهای صوتی جدیدی به Reels اضافه کرده است. این ویژگیهای صوتی جدید Reels اینستاگرام را به تیکتاک نزدیکتر میکند.
🔹کاربران اینستاگرام میتوانند فایلهای صوتی را از Reels ذخیره کرده و حتی صفحات صوتی را به اشتراک بگذارند. روند کار مثل ذخیره پستها در اینستاگرام است.
🔹به گزارش هندوستان تایمز، اینستاگرام همچنین در حال راهاندازی یک مرورگر صوتی است که در آن آهنگهای پرطرفدار را برجسته میکند.
🔹ویژگیهای جدید Reels اینستاگرام هنوز در دسترس نیستند اما به زودی برای همه کاربران فعال میشوند.
🔹گفتنی است؛ Reels، که یکی از رقبای اصلی تیک تاک محسوب میشود، به کاربران اجازه میدهد ویدیوهای کوتاه تولید کنند و با اضافه کردن آهنگ آن را با بقیه به اشتراک بگذارند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔸الگوریتم هوش مصنوعی جدید میخواهد چهرهخوانی کند
پایهٔ چهرهخوانی بر این باور استوار شده که با بررسی و نظردادن بر روی ظاهر یک شخص، بهویژه چهره و سیمای او، میتوان به شخصیت و اخلاق وی پی برد.اصلا میشود این تجربه را پیاده کرد و آن را به صورت یک دانش مکتوب در اختیار بقیه قرار داد؟!گام جالب بعدی این است که ما این شاخصههای چهرهشناسی را به خورد الگوریتمهای هوش مصنوعی بدهیم.
اصلا کار دقیقتری میتوانیم بکنیم، میتوانیم یک پایگاه داده یا دیتابیس از چهره آدمهایی که خوب یا بد بودنشان، خیانت و خباثت یا فداکاری و نیکنفسیشان واقعا مسلم است، تشکیل بدهیم و از الگوریتمهای هوش مصنوعی بخواهیم که چهرهها را تحلیل کنند و بر پایه آنها الگوریتمی بسازیم که بتوانیم چهره آدمهای تازه را تحلیل کند!
در حالی که تا همین چند وقت پیش تصور میکردم که این کار، فعلا در حد داستانهای علمی تخیلی است و به این زودیها کسی به صرافت این کار نمیافتد، متوجه شدم که پژوهشگری به نیکولاس بومارد، تقریبا همین کار را کرده است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
نسرا گیلان
🔹بحران نمایی با سواری روی مشکلات اقتصادی مردم
🔻فردی در یکی از شبکه های اجتماعی با انتشار اعلامیه یک کودک دانش آموز #مدعی شده است او به دلیل نداشتن گوشی همراه مناسب برای دریافت آموزش خود را در دیر استان بوشهر به دار آویخته است. بلافاصله نیز متنی به نقل از معلم این دانش آموز منتشر می شود و....
🔻اولین تاثیر پیام برانگیختن احساسات مخاطب است. مخاطب به محض احساساتی شدن، کمتر به سمت راستی آزمایی و سنجشش صحت ادعاهای رسانه ای می رود. آن را باور می کند و نسبت به آن وارد کنشگری می شود و به این ترتیب بدون اراده در خدمت سیستم و #چرخه_توزیع_شایعه قرار می گیرد.
🔻خبر خودکشی دانشآموز اهل دیر به نداشتن تلفن همراه در نهایت #تکذیب شد و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر اعلام کرد: براساس تحقیق و بررسیهای میدانی و مستندات جمع آورشده، این مرحوم از روز بازگشایی مدرسهها در ۱۵ شهریور ماه تا روز حادثه بنا به درخواست ولی دانشآموز بدلیل شرایط کرونایی در مدرسه حضور نداشته و آموزش خود را از طریق شبکه شاد پیگیری میکرده است.
🔻این دانش آموز در این مدت با استفاده از تلفن همراهی که مدیر مدرسه با هزینه شخصی در فروردین ماه ۹۹ به وی اهدا کرده بود تا آخرین ساعت روز حادثه در سامانه شاد به صورت فعال و در کلاسهای درس مجازی آنلاین شرکت داشته است. (این یعنی تلفن همراه این دانش آموز فرسوده یا نامناسب نبوده است) و همه مستندات اعم از فایلهای صوتی، تصویری، تکلیف و تمرینهای درسی دانشآموز در گروه درسی موجود است.
🔻با قبول اینکه هستند دانش آموزانی که از امکانات مناسب برای دریافت آموزش مجازی برخوردار نیستند، اما گویی عزمی برای #بحران_نمایی وجود دارد. در عصر تنوع و تکثر محتواها، شما می توانید چیزی را ببینید و نکته ای را باورکنید که اساسا با آنچه هست تفاوت جدی دارد.
✍️ #معصومه_نصیری مدرس سواد رسانه ای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
چین در حال ساخت شهر هوشمند جدید «ضد کووید» با منطقهای خودکفا است که با هدف فراهم کردن زندگی آسانتر برای افراد طراحی شده است.
این منطقه مسکونی، کلانشهری در نزدیکی پکن امکانات پیشرفته مثل تراسهای بزرگتر، چاپگرهای سه بعدی و گلخانههای اشتراکی را برای ساکنان فراهم میکند تا در قرنطینههای احتمالی آینده زندگی راحتتری داشته باشند.
این مجموعه دارای ساختمانهای چوبی، مزرعههای پشت بامی و انرژی تجدیدپذیر و شامل تراسهای مناسب برای پهپادها و فضاهای وسیعی است که وقتی افراد قرار باشد از خانه کار کنند، نیاز آنها به فضای بیشتر را برطرف میکنند.
شی جین پینگ رئیسجمهور چین این پروژه را بهعنوان «استانداردی جدید در دوره پساکرونا» مطرح کرده که میتوان آن را در مکانهای دیگر هم اجرا کرد.
🔘منبع : خبرگزاری مهر
#شهرهوشمند
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📌كاربران ايرانى در كدام شبكه هاى اجتماعى بيشترين فعاليت را دارند؟
🔺بر اساس آماری که استارتاپ «نوینهاب» (پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی) منتشر کرده، تلگرام و واتساپ پرجمعیتترین پیامرسانهای داخل ایران هستند و از آن سو پیامرسانی مانند سروش در جایگاهی بالاتر از توییتر و فیسبوک در میان کاربران ایرانی قرار دارد.
🔺در گزارشی که گزارشی که نوینهاب منتشر ساخته واتساپ و تلگرام هر کدام با بیش از ۴۷ میلیون کاربر محبوبترین شبکههای اجتماعی ایرانیان هستند. در این میان واتساپ با داشتن ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در صدر پیامرسانهای مورد استفاده ایرانیان است و تلگرام با ۴۷ میلیون و ۲۵۰ هزار کاربر با اختلاف کمی در جایگاه دوم است. این موضوع در حالی رخ میدهد که تلگرام بیش از دو سال است که در کشور فیلتر شده ولی به نظر میرسد فیلترینگ تاثیری در استفاده از این پیامرسان در بین ایرانیان نداشته است.
🔺در ادامه رتبهبندی اپلیکیشنهای ایرانی میتوان دید که اینستاگرام سومین اپلیکیشن محبوب ایرانیان است و ۴۴ میلیون کاربر دارد. لینکدین و فیسبوک هم با ۲ میلیون و ۷۰۰هزار و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کاربر با فاصله زیاد جزو شبکههای اجتماعی نسبتا مورد توجه ایرانیان هستند. باید گفت آمار ایرانیان فیسبوک روز به روز کمتر میشود و آمار ایرانیان فعال در لینکدین نیز نشان از بلوغ تجارت آنلاین در کشور دارد.
🔹منبع: سايت ديجياتو
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ برداشت های مختلف از يك پيام رسانه ایِ واحد،
🔹به علت تفاوت های سنی، تربيتی و آموزشی، هيچ دو نفری را نميتوان يافت كه يك فيلم واحد را همانند يكديگر ببينند و يك قطعه موسيقی
واحد را همانند يكديگر بشنوند. حتی اعضای يک خانواده نيز يک نمايش تلويزيونی را مثل هم نمی بينند.
🔺 ايـن مفهوم، نظريه ای را كه مي گويد
تماشاگران تلويزيونی و دريافت كنندگان پيام ها صرفاً مخاطبانی انفعالی هستند كه مورد هـدف رسانه ها قرار دارند را رد می كنـد؛ زيرا اكثر
مخاطبان حتی نوجوانان نيز همواره می كوشند مفهوم آنچه را كـه می بينند، می شنوند يا می خوانند، درك كنند.
🔸هر چه راجع بـه آنچه در اطراف ما می گذرد پرسش های بيشتری مطرح كنيم، پيرامون پذيرش يـا رد پيام های رسانه ای و اطلاعات دريافتی، آگاهی بيشتری كسب ميكنيم، خواه اين اطلاعات از يک سريال كمدی تلويزيونی، يک بازی رايانه ای، يک نوار موسيقی، يک پيام بازرگانی مطبوعاتی يا تلويزيونی و يا يك فيلم سينمايی دريافت شده باشد.
🔹بنابراين ملاحظه می شود كه يكی از پيامدهای تحليل و درک پيام های رسانه ای، بالا رفتن آگاهی در جامعه است كه می تواند منجر به تقويت ساختارهای دموكراتيک جامعه شود.
🔺بر اساس اين رويكرد، شهروندِ مسئولِ آگـاهِ پردازشگر، موثر و كارآمد بوجود می آيد كه پايه و اساس آينده جامعه دموكراتيک است.
🔸 افراد بايد پيوسته به ميزان اطلاعات خـود بیفزايند و سعی كنند اين تكه های اطلاعاتی را به گونه ای سازماندهی نمايند كه در جای خود و به نحو احسن از آنها بهره مند شوند.
تركيب اطلاعات، پردازش، ارزيابی و نقادی آن نيز اهميت دارد و افراد بايد همواره سعی كنند به اطلاعات خود عمق وسعت و جهت بيشتری دهند و از سطحی نگری اجتناب نماينـد.
🔹دسترسی به سطوح بالای اطلاعات ميتواند نگرش های معقول و ثابتی بـه فرد بدهد، به طوری كه او را توانمند می كند تا از سطح دانش و فهميدن به سطوح بالاتر حركت كرده و خود توليد علم نمايند و اطلاعات را بـه نقد كشيده يا به آن بيفزايند.
🔅امروزه دسترسی به اطلاعات به سادگی صورت می گيرد؛ زيرا در خصوص موضوعات معين، اطلاعات گونـاگونی از رويكردها و مناظر مختلف وجود دارد و امكان روزآمد كردن اطلاعات به راحتی و با سرعت زياد فراهم است، از طرف ديگر فراهم آمدن امكان تعامل در رسانه های جديد موجب شده است كه فرد صرفاً شنونده و پذيرنده ديدگاه های ديگران نباشد بلكه خود بعنوان يكی از طرفين مـاهر و فعال در مباحث شركت جويد.
🔺 اين مسئله باعث می شود كـه افراد هـم فرصت و جرات ابراز عقايد خود را داشته باشند و هم مـسئوليت عقايـد و رفتارهای خود را بپذيرند و فعالانه دست به گزينش و پـردازش اطلاعـات بزنند و به آسانی يكسری اطلاعات بسته بندی شده را قبول نکنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️یوتیوب موزیک، جایگزین گوگل پلی موزیک میشود
🔹گوگل اعلام کرد فروشگاهGoogle Play Music تنها تا پایان سال در دسترس خواهد بود؛ این بخشی از روند انتقال خدمات موسیقی گوگل به یوتیوب است.
🔹طبق اعلام این غول فناوری، Google Play Music به زودی تعطیل میشود وYouTube Music با ارائه ویژگی های جدید جایگزین آن می شود.
🔹بر این اساس، صفحه وب Google Play Music پیامی را نشان می دهد که دیگر این سرویس در دسترس نیست و کاربران برای گوش دادن به موسیقی ، باید مجموعه موزیک های خود را به YouTube Music منتقل کنند.
🔹به گزارش گجت 360، یکی از ویژگی های جدید YouTube Music این است که کاربران می توانند به راحتی از داخل برنامه YouTube در تلویزیون هوشمند به لیست پخش ذخیرهشده و آهنگهای پسند شده خود دسترسی پیدا کنند.
🔹همچنین کاربران میتوانند موزیکها را از طریق کامپیوتر در کتابخانه YouTube Music خود بارگذاری و از طریق تلویزیون به آنها دسترسی پیدا کنند.
🔹کاربران YouTube Music Premium نیز به زودی میتوانند پس از خروج از برنامه، مانند YouTube Music در تلفن همراه، در پس زمینه موسیقی را پخش کنند.
🔹اگر کاربران نمیخواهند به YouTube Music منتقل شوند، می توانند دادههای خود را از طریق Google Takeout دانلود کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️ طوفان خان طومان در شبکههای اجتماعی
🔹از سال ۹۵ نامش را شنیدیم؛ #خان_طومان و شهدایی که در پی سوءاستفاده تکفیریها از فرصت ایجاد شده از آتشبس کوتاه و بمباران ناجوانمردانه منطقه، آسمانی شدند. این بازگشت سرخ در شبکههای اجتماعی با بیش از ۱۵۱ هزار پست روبرو شد.
📊رصد دیتاک در سه بستر توییتر، اینستاگرام و تلگرام نشان میدهد کاربران هشتگ #قهرمانان_وطن را در مجموع بیش از ۶۳ هزار بار مورد استفاده قرار دادند.
💢سنگ تمام توییتریها
🔻کاربران توییتر با ۱۳۳.۵ هزار پست، ۱۱۳.۴ هزار ریتوییت و ۳۱۶ هزار لایک، حدود ۶۰هزار بار استفاده از هشتگ #قهرمانان_وطن، ۱۷ هزار بار استفاده از هشتگ #شهدای_خان_طومان، نزدیک به ۹.۵ هزار بار استفاده از هشتگ #کبوتران_حرم، ۴۹۷۵ بار استفاده از هشتگ #شهید_محمدبلباسی و ۱۸۸۵ بار استفاده از هشتگ #خان_طومان، موضوع بازگشت پیکر شهدا را مورد توجه قرار دادند.
🔻«از شام بلا شهید آوردند» محبوبترین توییت با ۳۳۰۰ لایک و ۶۰۵ ریتوییت بوده است.
💢قدرشناسی اینستاگرامیها
🔻کاربران اینستاگرام با بیش از ۵.۵ هزار پست که شامل ۲۶۰۰ ویدیو، ۲۳۰۰ عکس، ۶۵۳ پست اسلایدی، بیش از ۳۵۲ هزار لایک و حدود ۱۰ هزار کامنت بوده است، بیشتر موضوع «شهادت» و «ادای دین به شهدا» را مورد توجه قرار دادند.
🔻هشتگهای #شهدای_مدافع_حرم ۱۸۱۳، #شهید ۱۶۶۴، #شهدا ۱۵۲۳، #شهدا_شرمندهایم ۱۴۳۶ و #قهرمانان_وطن ۱۳۶۸ بار توسط کاربران این بستر مورد استفاده قرار گرفته است.
🔻توییت علیرضا پناهیان با متن «ما از مرگ میترسیم چون پایان یافتن فرصت حیات را دوست نداریم. تنها راه جاودانه شدن و زنده ماندن شهادت است. شهدا بهتر از ما در حال زندگی هستند» با بیش از ۴۱ هزار لایک و ۴۳۰ کامنت مورد توجهترین مطلب اینستاگرام بوده است.
💢استقبال تلگرامیها از خبر بازگشت شهدا
🔻کاربران تلگرام موضوع بازگشت پیکر شهدای خان طومان را با ۱۱.۱ هزار پست که اکثرا تولید شده توسط مخاطبان بوده و با بیش از ۱۷ میلیون بازدید مورد توجه قرار دادند که تعداد ۵۴۰۰ عکس و ۲۸۰۰ ویدیو نشان میدهد تصاویر بیش از متنها در فضای این بستر تولید و منتشر شده است.
🔻هشتگهای پرکاربرد تلگرام #شهدای_خان_طومان، #قهرمانان_وطن و #شهید_محمد_بلباسی بوده است.
🔻تلگرامیها خبر انتشار یافته توسط خبر فوری درباره شناسایی پیکر هفت شهید مدافع حرم در سوریه را با بیش از ۱۸۱ هزار بار بازدید بیش از سایر محتواها مورد توجه قرار دادند.
#دیتاک
✍️معصومه نصیری، مدرس سواد رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠استفاده از تبلت به توانایی کودک در مداد دست گرفتن آسیب می رساند
🔸سرپرست تیم تحقیق از بنیاد قلب انگلستان، در این باره می گوید: «کودکان فعلی در سن ۱۰ سالگی دارای قدرت و مهارت مناسبی در ناحیه دست خود نیستند.»
🔹به گفته وی، «کودکانی که به مدرسه می آیند باید قلم در دست بگیرند اما قادر به نگه داشتن قلم در دست نیستند، زیرا مهارت های حرکتی خوبی ندارند. آنها نیاز به کنترل قوی ماهیچه های انگشتان شان دارند. اما استفاده از صفحات لمسی تبلت و آی پد موجب شده ماهیچه های دست کودکان خوب رشد نکند.»
#عصب_شناسی_و_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan