#معرفی_کتاب
📚چگونه سوگیری و تبلیغات را در رسانهها تشخیص دهیم
🔹پشت همۀ سوگیریها و تبلیغات در رسانههای خبری، در همۀ جهان، منطق یکسان و سادهای قرار دارد. هر جامعه و فرهنگی جهاننگری منحصربهفرد خود را دارد. این جهاننگری بر آنچه افراد جامعه میبینند و نیز بر شیوۀ نگاهشان به آن چیزها تأثیر میگذارد.
🔹رسانههای خبری که در چارچوب فرهنگهای گوناگون جهان فعالیت میکنند بازتابدهندۀ جهاننگریِ همان فرهنگی هستند که [خبر را] برایش تهیه میکنند. اما حقیقتِ آنچه در جهان میگذرد بسیار پیچیدهتر از چیزی است که، در چارچوب یک فرهنگ خاص، حقیقت به نظر میرسد.
🔹هر کسی در هر جامعهای، اگر میخواهد خبرها را به شیوۀ سنجشگرانه مصرف کند، باید این حقیقت را بپذیرد و خبرها را با توجه به این حقیقت مصرف کند. تفکر نقّادانه مجموعهای پیچیده از مهارتهاست که [برخی از] ویژگیهای طبیعی و غریزی موجود در اندیشۀ انسانی را تغییر میدهدتشخیص سوگیری و تبلیغات در رسانههای داخلی و بینالمللی هنری است که فراگیریاش نیاز به زمان بسیاری دارد. ولی این هنری است که در آزادی، صداقت، و مسئولیتپذیریِ فکری نقش اساسی دارد.
🔹این کتاب کوچک گام اولیهای است در جهتِ اینکه گزارشهای خبری را بیشتر مورد ارزیابی و تحلیل فکری قرار دهیم. هر چه این هنر را بیشتر کسب کنیم، ریزش پوستههای تفکر قوممحورانه و شستوشوی مغزی را بیشتر تجربه میکنیم.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
اقتصاد فیلترینگ اینترنت در ایران چقدر میشود؟
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠راهپیمایی جهانی حمایت از کودکان غزه در آستانه روز جهانی کودک
🔺️شنبه ۲۷ آبان در سراسر جهان و ایران
🔹️کودکان نیل می شوند و فرعون غرق خواهد شد...
✅️با ما با سواد شوید
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی(نسرا) استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔰سخنرانی برخط
سردار حسین سلامی
فرمانده سپاه پاسداران
در روز حماسه و ایثار اصفهان
🗓 پنج شنبه ۲۵ آبان ماه
⏳ساعت ۱۵:۳۰
📢 پخش زنده سخنرانی در کانال بصیرت
🔗 rubika.ir/baseeratt
#سند_افتخار
🌐 @nasra_guilan
#نشست_مجازی
💢سلسله نشسته های تخصصی سواد رسانه
👤باحضور:
➖"حجت الاسلام والمسلمین مجتبی پوریوسفی"
«دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان گیلان»
موضوع:« غرب وحشی در غزه پشت ویترین زیبای رسانه »
⏰زمان برگزاری: پنج شنبه ۱۴۰۲/۸/۲۵
ساعت ۱۹:۳٠ دقیقه
🌐پخش زنده در بستر روبیکا:
کانال نسرا گیلان:
@nasra_guilan
🎯 چرا این روزها مدام باید در اینترنت ثابت کنیم که ربات نیستیم؟
🔴 این روزها هنگام استفادۀ روزمره از اینترنت مدام از ما خواسته میشود که اثبات کنیم واقعاً انسان هستیم نه ربات. برای این کار گاهی باید چند حرف یا عدد کجومعوج را تایپ کنیم یا پازل حل کنیم یا جدیداً یک حیوان کوچکِ سهبعدی را بچرخانیم تا با همانند خودش همراستا شود. به این آزمونهای کوچکِ انسانیت کپچا (CAPTCHA) میگویند. این کلمه از حروف ابتدایی عبارت طولانیِ «تست تورینگ کاملاً اتوماتیکِ عمومی برای جداکردن کامپیوتر از انسان» ساخته شده است و وظیفهاش نیز دقیقاً همین است.
🔴 اما سؤال اینجاست که چرا هر روز کپچاها دارند سختتر و وقتگیرتر میشوند؟ مثل هر چیز دیگری که ربطی به تکنولوژی در سال ۲۰۲۳ دارد، اینجا هم پای هوش مصنوعی وسط است.
🔴 کپچاها طراحی شدهاند تا جلوی ورود هکرها، هرزنامهها و انواع و اقسام چیزهای دردسرسازی را بگیرند که ممکن است هنگام خرید اینترنتی اطلاعات حساب شما را بدزدند، کامنتها یا ایمیلها جعلی برایتان بفرستند یا سرتان کلاه بگذارند. و در مجموع باید گفت که در انجام وظیفهشان موفق عمل میکنند، اما مسئله این است که رباتهای اینترنتی خیلی زود ترفندهایشان را یاد میگیرند و سازندگانِ کپچاها مجبور میشوند معماهای جدیدتری بسازند. از قضا ساختن یک کپچا اصلاً کار آسانی نیست.
🔴 ضربالمثلی در دنیای کسبوکار میگوید: «سریع، ارزان یا خوب؟ فقط میتوانید دوتا را انتخاب کنید». جف یان، استاد علوم کامپیوتری که روی کپچاها کار میکند میگوید: این سه گانه در کپچاها «امنیت، کاربری آسان یا دقت» است. متأسفانه نمیشود سهتای آنها را در کنار هم داشت.
🔴 اولین کپچاها که در اوایل دهۀ ۲۰۰۰ ساخته شدند، از حروف و اعداد استفاده میکردند. دلیلش آن بود که کامپیوترها نمیتوانستند کاراکترها را از روی عکس تشخیص دهند. چند سال بعد گوگل از این تکنولوژی استفاده کرد تا با استفاده از آن متن کتابهای غیردیجیتالی را برای سرویس کتاب خودش، بهکمک کاربران دیجیتالی کند. چیزی نگذشت که کامپیوترها توانستند با دقتی فوقالعاده حروف و اعداد را تشخیص دهند. اینجا بود که کپچاها به سمت تشخیص عکس یا حل پازلهای ساده رفتند.
🔴 در این میان، شرکتهای مختلفی هم خدمات حل کپچا ارائه میکردند. مثلاً شرکت «توکپچا» با استفاده از نیروی کار ارزان کشورهای جهان سوم، هزار کپچا را در ازای یک دلار حل میکرد. اهالی هوش مصنوعی هم خیلی زود شانسشان را در این زمینه امتحان کردند.
🔴 مسئلۀ بعدی این است که حلکردن کپچاها و علیالخصوص شکستخوردن در حل آنها برای کاربران تجربۀ بسیار ناخوشایندی است. احتمال بالایی وجود دارد که اگر کاربری در حل یک کپچا شکست بخورد، در صورتی که مجبور نباشد، کلاً آن کار را رها کند. حتی تعداد قابلتوجهی از کاربران به محض رسیدن به یک کپچا کار را رها میکنند. این معضل باعث شده است تا خدماتدهندگان اینترنتی به فکر راهکارهای تازهای بیفتند که وظیفۀ شناخت رباتها را از روی دوش کاربران بردارد و روی نحوه یا مسیر عملکرد رباتها متمرکز شود.
📌 آنچه خواندید مرور کوتاهی است بر مطلب «به جهنم کپچا خوش آمدید» (Welcome to CAPTCHA Hell) به قلم جاستین پات (Justin Pot) که در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۳ در آتلانتیک به انتشار رسیده است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 دنیای بازیها بهتر از دنیای واقعی است؛ چرا از آن دست بکشیم؟
— شاید وضع گیمرها خوب نباشد، اما مگر وضع بقیه خوب است؟
📍در فرهنگ عمومی، بازی کردن، کمابیش حکم نوعی «لذت گناهآلود» را دارد. ترجیح والدین این است که بچههایشان بازی نکنند، گاهی این عذاب وجدان را خود گیمرها هم دارند. اما شاید باید ماجرا را از منظر دیگری هم دید. شاید بازیهای ویدئویی غیر از اعتیاد و خشونت، چیزهای دیگری هم داشته باشند. دنیای بازیها، برخلاف دنیای واقعی، به شکلِ دلگرمکنندهای منصفانه است. به همان اندازه که وقت و انرژی بگذارید، پیشرفت میکنید. به همان اندازه که استعداد داشته باشید، قدر میبینید. شاید ما بازی میکنیم، چون دنیای بیرون زشتتر است.
🔖 ۶۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۳۵ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/d12161
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
♨️ #روایتسازی_رسانه های غربی از جنگ علیه #غزه...
📌روایتها مسیر تحولات را میسازند و رسانهها میتوانند نقش عمدهای در تقویت و تعمیق شکافهای اجتماعی ایفا کنند، به گونهای که میتوانند راه را برای جنایات وحشیانه وحشتناک هموارتر کنند...
🔺 کلمات و روایتها خصوصاً در بحرانهای اجتماعی واقعاً مهم اند، زیرا چارچوبی را برای آنچه ما فکر میکنیم، و آنچه که تصمیم می گیریم شکل میدهند...
1⃣ بسیاری از رسانههای غربی، گروه حماس را «تروریست» و اقدامات آنان را «تروریستی» مینامند. پیش فرض ثابت رسانههای غربی مبنی بر «تروریست بودن» حماس و سکوت در برابر رژیم آپارتاید صهیونیستی و اقدامات ناقض حقوق بشر آنها از جمله استانداردهای دوگانه این رسانههاست.
🔺در این میان برخی رسانهها چون «آسوشیتدپرس»، «بیبیسی»، «صدای آمریکا» و … بر اساس دستورالعملهای خود از واژه «تروریسم» برای اطلاق به گروه حماس استفاده نمیکنند. با این حال این رسانهها در لفافه و با استفاده از تکنیکهای عملیات روانی به نوعی حماس را عامل اصلی جنگ در غزه معرفی میکنند...
2⃣ سوگیری رسانهای هم در این رسانهها موج میزند، طوری که به صورت نهادینه افکار عمومی را به سوی همدلی با صهیونیستها هدایت میکند.
🔺 مثلاً رسانههای غربی، هنگام اعلام خبر در مورد تعداد شهدای فلسطینی، از عنوان وزارت بهداشت «حماس» استفاده میکنند تا بر «اعتبار» این آمار تردید وارد کنند و همدلی احتمالی با فلسطینیها را از بین ببرند.
در همین راستا ماه گذشته، رئیس جمهور آمریکا گفت که به تخمین تعداد کشتهشدگان این وزارتخانه «بی اعتمادی» دارد...!!
🔻 نمونه ی دیگر این که از اغلب فلسطینیهایی که برای صحبت با شبکههای خبری غربی دعوت میشوند، سوال میشود که آیا حماس را محکوم میکنند، در حالی که از مهمانان صهیونیستی به ندرت خواسته میشود که سیاستهای نژادپرستانه دولتشان در کرانه باختری یا محاصره و بمباران غزه را محکوم کنند...
🔺شما کلمه «قربانیان» را در رابطه با فلسطینیها نمیشنوید، در حالی که همین کلمه را در مورد کشته شدگان طرف صهیونیستی بارها میشنوید.
بسیاری از شبکههای رسانهای غربی به جای پوشش دادن تلفات انسانی در غزه، از شهدا به عنوان «کشته شدگان» یاد میکنند و ضمن دادن «حق دفاع» از خود به رژیم صهیونسیتی حماس را متهم به استفاده از غیرنظامیان در غزه به عنوان «سپر انسانی» میکنند.
3⃣ اخبار دروغین و غیر مستندی چون «سربریدن ۴۰ نوزاد»، که در رسانههایی چون نیویورک پست، فاکس نیوز، سیانان و ایندیپندنت منتشر شد و در اظهارات رئیسجمهور آمریکا هم بازتاب یافت، از دیگر راهبردهای این رسانهها برای ایجاد حمایت عمومی از تهاجم رژیم به غزه بود. آنچه رسانههای غربی با تمرکز بر چنین ادعاهای دروغینی عملاً انجام میدهند این است که قساوت و خشونت تهاجم رژیم را توجیه میکنند..
4⃣ در برابر، نحوه پوشش اخبار تهاجم رژیم به مراکز غیرنظامی، بیمارستانها، اردوگاه آوارگان و … در این رسانهها هم قابل توجه است.
این اقدامات ناقض حقوق بشر، در رسانههای غربی به نوعی پوشش داده میشود که رژیم به طور مستقیم عامل انجام آن معرفی نشود؛
به کار بردن فعلهای مجهول و نادیده گرفتن مسئولیت تلآویو در این زمینه در این رسانهها معنادار ست...
5⃣ بستن جریان آزاد خبر و پوشش یک طرفه ماجرا هم از دیگر نقصهای بزرگ پوشش اخبار غزه در رسانههای غربی است.
خبرنگاران غربی به سرزمینهای اشغالی رفتهاند و در آنجا گزارشهای گستردهای درباره غم و اندوه خانوادههای صهیونیستی منتشر کردهاند، اما رژیم به خبرنگاران خارجی اجازه ورود به غزه را نداده است و آنها یک جنبه ی مهم از ماجرا را از دست دادهاند...
📌 این «استانداردهای دوگانه» نشاندهنده گرایش گستردهتر سازمانهای رسانهای غربی برای نشان دادن مسلمانان و عربها به عنوان «کمتر از انسان» است،
آنچه در حال حاضر میبینیم تکرار آن چیزی است که در ۱۱ سپتامبر دیدیم، جایی که عربها و مسلمانان مورد تحقیر قرار گرفتند...
⚠️ هر چند این نوع از روایتسازی از سوی رسانههای غربی، بهواسطه ضریب گرفتن در شبکههای اجتماعی، گاه حتی می تواند طیفهایی از مخاطبان منطقه را در خصوص حقانیت فلسطین دچار تردید کند، اما قطعاً آشنایی با این تکنیک ها و افزایش سطح سواد رسانهای عموم ملت های منطقه در کاهش این تبعات موثر است...
#سواد_مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢مام فلوئنسرها چه کسانی هستند؟
#اینفوگرافیک
✅️با ما با سواد شوید
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا) استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 #رسانه_آفندی و جبهه مقاومت
🔺مسالهای که در جریانسازی عملکرد مقاومت مهم است نحوهُ خلق محتوای رسانهای، هدایت و #مهندسی_پیام است.
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران در شرایطی که جهان میان دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود جریان پرقدرتی را تشکیل داد که امروز افکار ملتها و رسانههای مختلف را به سمت خود معطوف کرده است، این مساله ما را به سمت ایجاد الگویی خاص در میان رسانههای دنیا با مقیاس تاثیرگذاری بینالمللی سوق میدهد.
🔺بر این اساس #رسانه_مقاومت باید با درک درستی از اولویتها، در رویدادهای بزرگ بدون سردرگمی و آشفتگی، و همگام با میدان که مکانی آفندی است، بتواند پیوست تحولات میدان را تولید و منعکس کند.
📍واقعیت ایناست که با وجود نابرابریهای میان رسانههای محور مقاومت و محور غربی- عبری و عربی، رسانه جبهه مقاومت علاوه بر خلق مفاهیم نو، هجمههای رسانهای بر علیه چهره مقاومت را ناکام کرده است.
#صدا_و_سیما نیز به عنوان بخشی از پازل رسانههای مقاومت، در روشنگری تحولات میدان بویژه در تحولات اخیر #غزه نقش تاثیرگذار و آفندی داشته است.
🔺اما به هر حال نوآوری و تحول یک اصل مورد نیاز برای تداوم حیات، ارتقاء و صیانت از پیروزیها و دستاوردها در کارزار رسانهای است که جبهه مقاومت در حوزه رسانه برای انعکاس تحولات میدان در مقابل سانسورهای جریان ضد مقاومت باید برای آینده برنامهریزیهای ویژهای راجع به موضوع داشته باشد.
#حسن_باویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 میخواستم فقط چند دقیقۀ دیگر بازی کنم، اما زندگیام را باختم
— آیا واقعاً به بازیهای ویدئویی «معتاد» میشویم؟
📍باور عمومی این است که بازیهای ویدئویی اعتیادآورند. پدر و مادرها وقتی بچههایشان را میبینند که تا نیمهشب، مثل مسخشدهها، به مانتیورهایشان خیره شدهاند، تردیدی در معتادبودن فرزندانشان ندارند. اما ماجرا از نگاه متخصصان پیچیدهتر است. آیا بهراحتی میشود آدمهایی را که ساعتهای متمادی از شبانهروز بازی میکنند، معتاد نامید؟ کمبودن تحقیقات در این زمینه تصمیمگیری نهایی را سخت کرده است، اما شواهد روزافزونی نشان میدهد که مشغولیت وسواسی به بازی، دستِکمی از دیگر انواع اعتیاد ندارد.
🔖 ۵۵۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۳۲ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/a00477
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan