🍂
🔻 #مهندسی_رزمی
در دفاع مقدس 3⃣3⃣
🔅 مصاحبه با سردار همتی
در دو جمله نقش مهندسی و تخریب را در دفاع مقدس می توان اینگونه گفت، اگر تخریب معبری را باز نمی کرد، هیچ عملیاتی نمی توانست انجام شود. جانفشانی بچه های تخریب خیلی زیاد بود مثلا یک معبری که الان عکش وجود دارد از ابتدا تا انتهای آن حدود 20 تا 30 نفر شهید شده اند. در جنگ، میدان های مین بستگی به تعداد نوار و فاصله آنها از یکدیگر و اینکه هر نوار چه تعداد مین، و هر مین چه تعداد ساچمه داشت شناخته می شدند. مثلا یک مین والمری بیش از 750 تا 1000 ساچمه داشت که در ارتفاع پنج متری از زمین بلند می شد و این مین ها ضد نفر بودند. از این به بعد بود که در عملیات ها نقش بسیار مهمی و قابل توجیهی برای مهندسی دیده شد. در طرح ریزی عملیات ها و در هر منطقه ای که ما می خواستیم عملیات کنیم باید ماموریت معین و مشخصی تعریف می کردیم. در جنوب هر منطقه ای که می خواستیم ورود کنیم و فاصله ای بین استحکامات خودی و دشمن نبود و این فاصله بیش از یک کیلومتر و دو کیلومتر نبود. وقتی عملیات می کردیم حدود 15 تا 20 کیلومتر وارد سرزمین دشمن می شدیم این نیروها در زمین صاف و بدون عارضه در برابر امکانات دشمن یک دیوار گوشتی می شدند و بسیار آسیب پذیر بودند. از جمله در عملیات رمضان مسئولین متوجه شدند که هر جا می خواهند عملیات یا عبور کنند باید جانپناهی درست شود یا خاکریز زده شود و یا جاده ای ساخته شود و یا میادین مین خنثی شود و یا موانع پیش رو برداشته شود. لذا این کارها باید توسط مهندس انجام میشد. تقریبا می توان گفت تمام اقداماتی که پیش نیاز عملیات نیروهای پیاده بود، کارهای مهندسی بود. شما تصور کنید که نیروها به جایی رفته اند که با امکانات دشمن روبرو شده اند و این نیروها برای محافظت از خود نیاز به خاکریز دارند. اینجا بود که کار مهندسی در شب، احداث یک خاکریز بود تا نیروها بتوانند در پشت آن سنگر بگیرند و استراحت کنند. ما اگر می توانستیم نیروها را در آنجا نگه داریم در آن عملیات موفق می شدیم و در غیر اینصورت باید عقب نشینی می کردیم و در آن عملیات با کشته شدن هزاران نفر شکست می خوردیم . در طول جنگ نوع سنگرهای انفرادی عوض شد. مثلا بعدها قطعات بتنی ساخته شد که رزمنده ها در عملیات ها با خودشان می بردند و به عنوان جان پناه استفاده میکردند. در عملیات ها کار به جایی رسید که فرماندهان جنگ در طرح ریزی ها و عملیات ها برای مهندس نقش ویژه ای و ماموریتی می دیدند که بسیار مهم بود و اگر این ماموریت انجام نمی شد عملیات انجام نمی شد.
اصلا بعضی از عملیاتها متکی به عملیات مهندسی بود. مثلا در عملیات بدر باید و حتما پلی زده می شد، بعد عمليات انجام می شد و یا در عملیات والفجر 8 پشتیبانی بعد از عملیات زدن پل بود که توسط مهندسی انجام شد.
🔅تفاوت بین مهندسی عراق و ایران
صدام مسئولین و نیروهای مشغول در وزارت خانه های خود را که کارهای مشابه مهندسی انجام می دادند لباس نظامی پوشیده بود و مسئولیت اولیه آنها را مهندسی جنگ تعریف کرده بود و تمام کشور عراق با هم و پشتوانه های آنها همه در خدمت جنگ بودند. در جنگ عراق با تمام قوا آمده بود، مثلا کانال پرورش ماهی که یک کار پدافند غیر عامل بود و به ظاهر کار پرورش ماهی می کرد در زمان جنگ از آن استفاده مهندسی شد. ما متاسفانه بیشترین تلفات را در آنجا داشتیم. اما در کشور ما اینگونه نبود. فقط عده ای خاص در وزارت خانه ها و وزارت سپاه حضور داشتند به عنوان کمک اگر ابتکاری به ذهن شان می رسید انجام می دادند. بچه های مهندسی روز به روز سطح علمی شان بالا رفت و نوع تجهیزات آنها نیز تغییر کرد و اصلا این طور نبود که علوم روز و مهندسی دانشگاه های ما در اختیار جنگ باشد. مثلا ما چندین بیمارستان و اورژانس ساختیم که کمتر مهندسین بسیجی و یا اساتید دانشگاه ها در طراحی و اجرای آنها نظر داشتند. و یا در لشکر مهندسی 42 غرب که گردان استحکامات داشتیم افراد معدودی بودند که با ما همکاری می کردند.
همراه باشید
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب- ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 #مهندسی_رزمی
در دفاع مقدس 4⃣3⃣
🔅 مصاحبه با سردار همتی
مهندسی رزمیِ تیپ ها و لشکرها قبل از عملیات و زودتر از دیگر نیروها پیاده حضور داشتند و در حین عملیات و بعد از عملیات نیز حضورشان پررنگ بود.
در سال 1364 یکسری یگانهای عمل کلی لشکرهای مهندسی) بوجود آمد. ونیز واحدهای مهندسی در غرب وجنوب داشتیم که کم کم این واحدها تبدیل به لشکر شدند. این لشکرها هر کدام 6 تا 7 گردان داشتن که شامل 3 گردان عملیات خاکی ، یک گردان تخریب، یک گردان پل، یک گردان عمل کلی می شدند. کارهای کوچکتر را خود گردان های مهندسی لشکرها انجام می دادند ولی کارهای بزرگتر مثلا زدن جاده را لشکرهای مهندسی به کمک جهاد سازندگی می زدند.
در طول جنگ مهندسی نوآوری ها و ابتکارهای زیادی انجام داد تا توانست جنگ را اداره کند از سنگرهای با گونی گرفته تا زدن کانال، پل، جاده و .... ما به جای رسیدیم که در بعضی از عملیاتها مهندسی پل های بزرگی را نصب می کرد و جاده های بزرگ احداث می نمود. مثلا جاده ای در هور زدند که عمق آب حداقل 2 تا 3 متر بود. کم کم ماموریت های مهندسی بیشتر شد و کار به جایی رسید که دستگاه های موجود جواب نمی داد و مجبور به خرید ماشین آلات کوماتسو شد و حدود 400 دستگاه وارد و در خدمت مهندسی قرار گرفت. اینها فقط ماشین آلات راهسازی، گریدر، بلوزور، لودر، بیل مکانیکی و ... بود.
- مهندسی در کدام یک از عملیات ها نقش زیادی داشت؟
در بخش پل و عبور می توان عملیات والفجر 8 را نام برد. در بخش استحکامات و عملیات خاکی، عملیات کربلای 5 را نام برد. بیشترین شهدای مهندسی در عملیات کربلای 5 و در منطقه عمومی شلمچه و در منطقه ای به عرض و عمق 20 کیلومتر بود برای گرفتن هر 100 متر مربع خاک شلمچه و در هر پیشروی یک عملیات مهندسی انجام می گرفت تا بوسیله آن نیروها بتوانند بایستند و دفاع کنند. در مبحث ماشین آلات مهندسی ، ابتدا ما ماشین آلات مهندسی رزمی نداشتیم بعدا تغییراتی در آنها داده شد تا زرهی شود و راننده ها و دستگاه ها کمتر آسیب ببینند.
در بحث پل وعبور : پل های مخبری، کوثری، خیبر ۱و 2 و 3 و فلزی از ابتکارات مهندسی بود که در عقبه تیپ ها در شهرهای تهران، اراک و تبریز و هم در سپاه و هم در جهاد که روی این موضوع ها فکر ، طراحی و اجرا می کردند. در موضوع باتلاق ها، یکسری فرشهای باتلاقی اختراع شد که می توانست آدم و نیروها و موتور سیکلت و ماشین ها را در حاشیه های رودخانه ها و ... در روی خود حرکت دهد
ونیز چرخ هایی برای توتیاها درست شد که بتواند روی رمل ها حرکت کند.
همراه باشید
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب- ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
💐 کشکول (99/132):👇
🔸آیت الله بهجت میفرماید:🔸
تکان می خوری بگو یا صاحب الزمان،
می نشینی بگو یا صاحب الزمان،
برمی خیزی بگو یاصاحب الزمان
صبح که ازخواب بیدار میشوی مؤدب بایست، صبحت را با سلام به امام زمانت شروع کن وبگو آقا جان دستم به دامنت،
خودت یاریم کن، شب که می خواهی بخوابی اول دست به سینه بگذار و بگو السلام علیک یا صاحب الزمان بعد بخواب، شب و روز را به یاد محبوب سر کن. اگر اینطور شد شیطان دیگر در زندگی تو جایگاهی نداره، دیگر
نمی توانی گناه کنی، دیگرتمام وقت بیمه امام زمانی... وخود امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده است که: درحیرت دوران غیبت فقط کسانی بردین خود ثابت می مانند که با روح یقین مباشر وبامولا و صاحب خود مأنوس باشند.
✅انگار نه انگار امام زمانشان غایب است
🌺 آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) :
🍃یک روز در ایام تحصیل در نجف اشرف، پس از اقامه نماز پشت سرشهید آیتالله مدنی، دیدم که ایشان شدیداً دارند گریه میکنند و شانههایشان از شدت گریه تکان میخورد، رفتم پیش آیتالله مدنی و گفتم:👇
💥 ببخشید، اتفاقی افتاده که این طور شما به گریه افتادهاید؟
🍃ایشان فرمودند: یک لحظه، امام زمان (عجل) را دیدم که به پشت سر من اشاره نموده و فرمودند: "شهید مدنی! نگاه کن! شیعیان من بعد از نماز، سریع میروند دنبال کار خودشان و هیچ کدام برای فرج من دعا نمیکنند... انگار نه انگار که امام زمانشان غایب است! و من از گلایه امام زمان (عج) به گریه افتادم. شیعیان بس نیست غفلت هایمان؟ غربت و تنهایی مولایمان؟
🍃ما عبيد و عبد دنیا گشتهایم
🍂غافل از مهدی زهرا گشتهایم
🌷روز جمعه تنها نه بلکه همه روزها و ساعات و لحظات از دعا برای فرج امام زمان عج غفلت نکنید.
#کتاب_زندگي_به_سبک_شهدا #ناصر_کاوه
🌺تـلنگـــــــــــــــــــــــــر
یاصاحب الزمان(عج) .
❗️در نزدیکی کربلا روی تپه ها نشسته بودند . . .
❗️و می گریستند و برای سلامتی و پیروزی امامشان دعا میکردند . . .
💔اما هیچ کدام شان به سمت سپاه امام نرفتند . . .
‼️چه فرقی می کند که درمقابل امام شمشیر زده باشی . . . یا دشمن امام را با سکوت یاری کرده باشی . . .
💥پیام مطلب" ⇩
✅بیدار بشویم و به یاری امام زمانمان بشتابیم . . .
🌺ملاقات باامام زمان(عج)
جلسه می گذاشتند و بحث می کردند؛به نتیجه نمی رسیدند.آن پایگاه امنی که دنبالش بودند؛ پیدا نمی شد.کار داشت عقب می افتاد وعملیات هم نزدیک بود. آمد و پرسید نماز امام زمان (عج) را چگونه می خوانند.توضیح دادم وگفتم: چطور مگه؟... واسه چی میخوای؟
"گفت: "نذر کرده بودم،اگه مشکل حل بشود به شکرانه، نماز امام زمان (عج) بخوانم." توی همین افکاربود که روی نقشه خوابش برده بود.توی خواب امام عصر (عج) را دیده بود و جایی رانشان داده بود و بهش فرموده بود: "این جا پایگاه بزنید محل خوبی است." دوستانش سربه سرش می گذاشتند👈 راستش رابگو، این جا را رو نکرده بودی!از کجا گیرآوردی؟"
برشی اززندگی #شهیدمحمدبروجردی
کتاب امام زمان و شهدا،ص۵۲
🌺یاصاحب الزمان(عج)🌺
بگذار بمیرم
در راه رسیدن به تو گیرم که بمیرم
اصلا به تو افتاد مسیرم که بمیرم
یک قطره ی آبم که در اندیشه ی دریا
افتادم و باید بپذیرم که بمیرم
یا چشم بپوش از من و از خویش برانم
یا تنگ درآغوش بگیرم که بمیرم
این کوزه ترک خورد!
چه جای نگرانی است
من ساخته ازخاک کویرم که بمیرم
خاموش مکن آتش افروخته ام را
بگذاربمیرم که بمیرم که بمیرم
🌺سربازامام زمان(عج)
محمدجان عزیزم من تورا ازخدا برای خودم نخواستم. از خدا خواستم فرزندی به من دهد که سرباز امام زمان(عج) بشود.همیشه آرزو داشتم پسرم عصای دست امام زمان(عج) باشد نه عصای دست من.محمد جان، مهم ترین وصیتی که به تو دارم تبعیت کامل از ولی فقیه است. بعد از آن ارتباطت، با قرآن و عترت را قطع نکن .زندگی کن برای مهدی (عج)، درس بخوان برای مهدی(عج)، ورزش کن برای مهدی(عج)....
#کتاب_مدافعان_حرم # ناصرکاوه
قسمتی ازوصیتنامه شهید مدافع حریم حمیدرضااسداللهی
25.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼هدیه به عاشقان امام زمان(عج)
🚩آقا جون مهربونم...
💓یا صاحب الزمان (عج)
من همونم همیشه از همه فراری، که جز شما نداره یاری، شاید منو به جا نیارری
مهربونم بازم برات غزل سرودم، نگی بیاد تو نبودم، تویی تموم تارو پودم
یار دلم، همه کس و کار دلم
فقط تو رو داره دلم
وقتی مُردم، بیا نگن صاحب نداره، بزا چشام برات بباره، این رسم تلخه روزگاره
خواهم رضای تو، جانم فدای تو
دلم میخواد، که باشم با تو
خسته ام از دنیا، از این دورنگی ها
فقط میخوام که باشم با تو
💥 مداح: محمدحسین پویانفر
📚نظام آموزشی ایران درگیر یک مشت مدیر مریض است, که یا از روی خیانت در حال اجرای زیرپوستی سند 2030 هستند و یا از روی جهالت بی جهت تصاویر دختران را از روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان حذف میکنند, تا حاشیه سازی و جریان رسانه ای بر علیه کشور راه بیفتد❗️
جهالت و خیانت هماهنگ و به موازات هم برای کشور هزینه سازی می کنند!؟... آدم هر چه هم ساده و نادان باشد بايد بفهمد كه اين كارها نه تنها فايده اي براي دينداري مخاطب ندارد بلكه شكاف اجتماعي را عميق تر ميكند. راستش هر چه فكر مي كنم باورم نمي شود كه قضيه فقط نفهمي و حماقت باشد!
🖋 ناصر کاوه