🔰بسیج در نگاه دیدهبان
✍️زهرا نجاتی طلبه سطح دو و مبلغه حوزه علمیه
رشد و تعالی فرهنگ بسیجی ازجمله دغدغههای آیتالله خامنهای است.
ایشان در دیدارهای مختلف چند شاخص برای سازمان بسیج معرفی کردهاند که مهمترین آنها به این شرح است:
۱/خلوص: خلوصی که در بسیج باید وجود داشته باشد آن را از سایر نهادها و فعالیتها متمایز کرده برکات عجیبی به آنها میدهد.
۲/اقدام بهموقع و بهاندازه: قرارگیری این دو ویژگی در کنار هم اشاره به این مقوله دارد که افراطوتفریط در کارهای بسیج نباید وجود داشته باشد. توجه به این مقوله، همه و بخصوص بسیجیان را از سوءبرداشتهایی که در برخی موارد از سخنان رهبری _مثل توصیه به جذب حداکثری یا فرمان آتش به اختیار_، میشود بازمیدارد.
۳/بصیرت. بهعنوانمثال، اقدام آتش به اختیار بسیجیها در جمعآوری فتنه ۸۸ که رضایت رهبری را در پی داشت، نشاندهنده بصیرت و اقدام بهموقع و بهاندازه آنان است.
4/ از دیگر ویژگیهایی که ایشان از بسیجیها انتظار دارند، نشاط، و نظم است.
بیشک این تذکر برگرفته از دستور مولای متقیان در هنگامه شهادت است که فرمود: اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم.
5/ همچنین ایشان بسیج را از بوروکراسی و آسیبهای اداری، بر حذر میدارند. دو مقولهای که توجه به آنها پذیرش عمومی و محبوبیت و جذب بیشتر مردم را به دنبال دارد.
بی شک بالا بردن سطح کیفی و کمّی بسیج در گرو عملیاتی ساختن رهنمودهای آیت الله خامنه ای است.
#یادداشت
#هفته_بسیج
🆔@manaar_ir
هدایت شده از نهضتِ روایت
🔵 #بیانیه_مأموریت_مَنار (معارف ناب امام و رهبری) 🔵
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ انقلاب اسلامی ایران حرکتی بود که تعجب و تأثر ملت ها و دولت های جهان را برانگیخت و از ابتدا عده ای را واداشت تا برای هضم آرمان های انقلابی در چرخه سیاست استعماری به طور جدی و همه جانبه تلاش کنند.
✅ آن چه تاکنون نتوانسته است نهضت ملت ایران در سال ۵۷ را به خط پایان برساند و آن را به سرنوشت انقلاب فرانسه یا شوروی سابق دچار سازد،معارف ناب امامین انقلاب اسلامی ایران است که برگرفته از اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم بوده و در عین سادگی و همه فهم بودن اما هنوز به طور کامل و شایسته مورد تحقیق و بررسی و فرآوری قرار نگرفته است.
✅ ما در "مَنار" به دنبال تبیین و تحلیل منظومه فکری و اندیشه امامین انقلاب هستیم و بر آنیم تا با واکاوی و اتصال زنجیره کلید واژه های موجود در مجموعه بیانات امام خمینی قدس الله نفسه الزکیه و امام خامنه ای ایده الله بنصرته،زمینه آشنایی بیشتر مخاطبان رسانه ای،به ویژه جوانان را فراهم سازیم.
بی شک اکنون که در گام دوم انقلاب قدم نهاده ایم ضرورت تبیین به عنوان عنصر مهمی برای تمدن سازی به چشم می آید.
✅ مجموعه "مَنار" در فضای رسانه فعالیت خودش را آغاز کرده است تا مصداقی باشد برای فرمان آتش به اختیار که همانا عبارت است از کار تمیز فرهنگی و امید است که این حرکت مداوم و مفید ادامه یابد.
مَنار (معارف ناب امام و رهبری)
🆔@manaar_ir
1358-09-04_128k_سخنرانى_در_جمع_پاسداران_تهران_(شناخت_شرايط_زمان_و_مكان).mp3
16.77M
🔉 اگر یک ملت که همه جوانهایش مجهز باشند به همین جهازی علاوه بر جهاز دینی و ایمانی که دارند، مجهز به جهازهای مادی هم باشند، سلاحی هم باشند و یاد گرفته باشند، همچی نباشند که یک تفنگی دستشان آمدند ندانند با آن چه بکنندش.
باید یاد بگیرید و یاد بدهید رفقایتان را. جوانها را یادشان بدهید. و همه جا باید این طور بشود که یک مملکت بعد از یک چند سالی بشود یک کشوری با 20 میلیون جوان که دارد بیست میلیون تفنگدار داشته باشد. بیست میلیون ارتش داشته باشد. و این یک همچه مملکتی آسیب بردار نیست. و الآن هم الحمد للَّه آسیب بردار نیست. الآن هم ما پشتیبانمان خداست. و ما برای او نهضت کردیم. برای پیاده کردن دین او نهضت کردیم. و خدا با ماست.
۴ آذر ۱۳۵۸/ ۵ محرّم ۱۴۰۰ ،قم،در جمع نیروهای سپاه پاسداران مرکز تهران
جلد ۱۱ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۱۱۷ تا صفحه ۱۲۲
#هفته_بسیج
#بشنوید
🆔@manaar_ir
📋بسیج مستضعفان، اندیشه نابِ پیر جماران
✍️ سردبیر مَنار
قضیه بسیج همان مسئلهای است که در صدر اسلام بوده است. وقتی جنگ میشد، طوایف مختلف میآمدند و به جنگ میرفتند و این مسئله جدیدی نیست و در اسلام سابقه داشته است؛ و چون مقصد ما اسلام است، باید هر جوانی یک نیرو باشد برای دفاع از اسلام؛ و همه مردم و هر کس در هر شغلی که هست مهیا باشد برای جلوگیری از کفر و الحاد و هجوم بیگانگان. امام خمینی (رضوانالله علیه)؛ 25 فروردین 1364
اندیشه تشکیل بسیج مستضعفین ایدهای ناب و برگرفته از مبانی مستحکم اسلام است که امام خمینی رضوانالله علیه آن را عملیاتی ساخت.
حضرت روحالله بسیج را تنها یک اسم و ساختمان نمیداند بلکه موازین و شرایطی برای بارور شدن آن در نظر دارد.
ما در این نوشتار بر اساس اسناد تاریخی، نگاه ممتاز امام به جایگاه بسیج را بررسی میکنیم:
1- چهارم آذر 58 ایشان در دیدار با جمعی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه در حال نبرد با بزرگترین زورگوی جهان _یعنی آمریکا_ هستیم، یادگیری فنون جنگی را یک ضرورت اعلام میکند و بر این باور است که ما باید بیست میلیون جوان تفنگدار داشته باشیم.
2- در منظومه فکری امام خمینی، بسیج مستضعفین باید الگویی برای همه جهان باشد و لازمهاش توجه به این نکته است که نباید اسلامیت بسیج متزلزل شود. بهعنوان نمونه بیست و ششم آذر 58 ایشان در فرماندهان و مسئولان سپاه با انتقاد از رفتارهای خلاف قانون، آدمهایی که به اسم بسیج و سپاه و بدون ضابطه با مردم رفتار میکنند به کرمهایی تشبیه میکند که آفت اسلام و موجب فساد نهضت هستند و با مارکسیستها تفاوتی ندارند.
رفتارهای خارج از مدار آنقدر برای حضرت روحالله آزاردهنده بوده است که میگوید من در رژیم سابق از هیچ فشاری خسته نمیشدم ولی حالا از دست خودمان دارم خسته میشوم.
3- امام راحل اسلام را عزیزتر از همهچیز میداند و معتقد است برای حفظ حیثیت اسلام باید وحدت و انسجام بین نیروهای نظامی و مردمی حفظ بشود.
4- در اندیشه حضرت روحالله آنچه زمینه حفظ بنیانهای بسیج را تضمین میکند ارتباط عمیق با مسجد است و باید پایگاه بسیج در قلب مسجدها باشد.
5- پایه خدمت در نهاد بسیج عبادت است و دوری از غرور و خودخواهی شرط پیروزی در این راه است.
6- نظم و انضباط در قوای نظامی نیز ازجمله ویژگیهای بسیج است که امام راحل بهطور ویژه درباره آن تأکید دارد. فعالیتهای مرتبط با بسیج باید بهگونهای باشد که سایر نهادها از آن الگو بگیرند و نباید طوری رفتار شود که تفکر بسیجی را خدشهدار کند.
چهارم شهریور 59، رهبر کبیر انقلاب در جمع اعضای بسیج مستضعفین میگوید "من برای بار چندم است که به این قوای مسلح سفارش میکنم، به اینکه نظم در بین هر ارگانی که هست باید برقرار باشد و وظیفهدارند که بانظم باشند. اگر نظام بانظم نباشد، این نظام نیست"و پیداست که بهاحتمال تا زمان ایراد این سخنرانی نظم و نسق در برنامههای بسیج بهطورجدی پیگیری نمیشده است.
7- امام خمینی بسیج را تنها عامل جلوگیری از نفوذ استکبار میداند. روشن است که لازمه مقابله در برابر نفوذ افزایش بصیرت سیاسی در بدنه نیروهای بسیجی است.
8- حضرت روحالله بسیجیان را امید اسلام میداند و گسترش هستههای مقاومت برای تشکیل حکومت بزرگ اسلامی را از وظایف مهم بسیج برمیشمارد.
9- آیتاللهالعظمی خمینی بسیج تودههای مظلوم و مستضعف جهان بر ضد استکبار جهان خوار تا قطع طمع آنان نهتنها از کشورهای اسلامی که از همه ممالک تحت ستم جهان را امید داشت و البته در این راه قوی شدن و اتصال به ایمان الهی را شرط اساسی میدانست.
#هفته_بسیج
#یادداشت
#سخن_سردبیر
🆔@manaar_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | بدرقه ستارهها
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.» ۸۹/۷/۲۹
🔻پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز وفات حضرت فاطمهی معصومه (سلاماللهعلیها) پوستر «بدرقهی ستارهها» را دربارهی تأثیر گستردهی سفر آن حضرت از مدینه به سمت طوس منتشر میکند.
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 هماکنون #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR
🔻 رهبر انقلاب با تأکید براینکه مشکلات اقتصادی قابل حل هستند: حل مشکل اقتصاد نیازمند همت و شجاعت است
💻 ۹۹/۹/۴ | @Khamenei_ir
نهضتِ روایت
🔰 هماکنون #تیتر_یک سایت KHAMENEI.IR 🔻 رهبر انقلاب با تأکید براینکه مشکلات اقتصادی قابل حل هستند: ح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مشکل اقتصاد کشور با همت و شجاعت برطرف می شود.
#ببینید
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🎙 #تحلیل_و_تبیین | خلوت انس و توسل...
🔻 روایتی از نحوه حضور رهبرانقلاب در مسجد جمکران
🔸 درباره حضور حضرت آقا در مسجد جمکران در این مدتی که بنده آنجا بودم، گاهی در فاصلههای زمانی خیلی کم مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصلههای زمانی بیشتر ایشان به مسجد جمکران مشرف میشدند. معمولاً هم در یک فضای آرام و خلوتی میآیند. بهگونهای که در ایام تابستان چون روزها بلند است به نماز مغرب ختم میشود و در ایام زمستان چون روزها کوتاه است از نماز مغرب به مسجد میآیند.
طبعاً اگر اول مغرب بیایند ابتدا نماز مغرب و عشاء را میخوانند و بعد نماز تحیّت و نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را بهجا میآورند و اگر زودتر بیایند ابتدا نماز تحیّت و نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را میخوانند و طبعاً آخر برنامهشان به نماز مغرب و عشاء ختم میشود.
🔗 مطالعه متن کامل:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45329
نهضتِ روایت
📋 رشد تکبعدی یا رشد جامع؟ ✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی س
📋 ابعاد رشد جامع
✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی
در یادداشت قبل گفته شد که رشد جامع، رمز موفقیت شخصیت امامِ انقلاب اسلامی بود. رشد تکبعدی بزرگترین آفتی است که امروزه گریبان گیر مدیران و اندیشمندان جوامع اسلامی است. سخنگویی از جامعیت بسیار کم است، اما عملگرایی و تربیت انسانها بر اساس معیارهای رشد جامع بسی بسیار کمتر است.
مهمترین ابعاد رشد جامع در شخصیت امام به صورت مختصر و کوتاه عبارتاند از:
١️_ علم و سواد عمیق
کرسیهای علمآموزی همیشه پابرجا هستند اما دانشجویانی که عشق را در وادی علم تعریف کرده باشند نایاب هستند. خصوصاً در شرایط کنونی که دانشهای تخصصی، نیازمند کسانی است که در ساعات شبانهروز، خود را در لابهلای کتابها و صفحات علوم تمدنی بیابند. امام خمینی علاوه بر راهبری حکومت دینی، عالمی خردمند در عرصههای فقه و اصول، فلسفه و منطق، عرفان و حکومت بود. آثار حکومت اسلامی، چهل حدیث، آدابالصلوة، تهذیب الاصول و... همه علم و دانش این استاد حکیم را نمایش میدهد.
۲_ عملگرایی در مقیاس جهانی
اگر صفحات زندگی سید روحالله را ورق بزنیم عمل به دانستهها دیدنی است. سخندانی، سخنرانی و تئوری پردازی هرچند هنر بزرگی است، اما عمل به تئوریها همتهای بلند را میطلبد. ایشان صرفاً به نوشتن نظریه حکومت اسلامی و ولایتفقیه اکتفا نمیکند، بلکه برای تحقق آن تلاش میکند. بسیاری از عالمان، هنگامیکه پای عمل به نظریات علمیشان به میان میآید، سرشان را پایین میاندازند و ترجیح میدهند کرسی درسشان را رها نکنند؛ اما شخصیت امام را هیچچیز جز عمل به تکلیف نمیهراساند.
همینکه میبیند در حکومت پهلوی ظلم و فساد نمایان است، استقلال دولتهای اسلامی رو به فنا میرود، جنایات سران آن کشورها فزونی پیداکرده است، کافی است که پاهای خود را استوار نموده و به سمت انقلابی بزرگ رهنمون شود.
۳_ تحکیم بنیان خانواده
ایشان با رفتار و اخلاق خود جمع میان درگیریهای اجتماعی و آرامش در درون خانواده را آموخت. از ابتدایی که نهضت امام تحرکات خود را آغاز نمود، چالشهای بزرگی زندگی ایشان را فراگرفت. هر انسانی در وهله اول حوادث او را منفعل نموده و خانوادهاش را دچار تزلزل میکند. شاید خیلیها خانواده را مانعی بزرگ برای تحرکات اجتماعی خود بدانند، اما خاطرات امام روی دیگری از توجه و رسیدگی به اعضا خانواده را نشان میدهد. جلوههایی از این رسیدگی نامههایی است که به همسر و فرزندان خود ارسال میکند، سفارشهایی است که پیرامون تربیت فرزندان به ایشان ارائه میکند. آرامشی است که در میان تلاطم حوادث انقلاب به اعضای خانواده، تزریق میکند، اخلاقی است که لبخندهای ثبتشده در تاریخ بهترین گواه آن است، نوعی دلدادگی است که از همراهی ایشان در کنار خانواده حکایت میکند و... . همگی اسناد ثبتشدهای است که نشان میدهد این بزرگمردی که فریادش کاخهای ستمگران را به لرزه درمیآورد، خانواده خود را فدای فعالیتهای وسیع اجتماعی خود نمیکند.
ادامه دارد...
#یادداشت
🆔@manaar_ir