AUD-20210714-WA0038.opus
383.1K
📍 #گوش_کنید | پیام سردار آزادی، معاون فرهنگی بسیج برای عملیات ثامن 12
اسراف ومصرف بهینه انرژی.m4a
7.12M
🎙🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
✳️ #نشست_بصیرتی_مجازی
(ویژه ثامن۱۲)
✔️ سخنران: رجبعلی بازیاد
🍃🌻🍃
اسراف و مصرف بهینه انرژی؛
1️⃣تعریف اصطلاحی اسراف
2️⃣اسراف در مبانی دینی و ایات قرآن
3️⃣اعتدال در مصرف انرژی یک امر
اخلاقی، دینی، انسانی و قرآنی است
🖇 #روشنگری #ثامن
📎 #صرفه_جویی
ارسال پرسش به آیدی👇
.
.
🆔 @noore313
🍃
💡🍃
علت قطعی برق چیست.m4a
5.46M
🎙🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
✳️ #پرسشوپاسخ_مجازی
(ویژه ثامن۱۲)
✔️ سخنران: رجبعلی بازیاد
🍃🌻🍃
⁉️علت قطع برق چیست❕
1️⃣نقش عوامل نفاق
2️⃣افراد نفوذی در مدیریت انرژی
3️⃣سوء مدیریت دولت
4️⃣عامل خشکسالی
🖇 #روشنگری #ثامن
📎 #صرفه_جویی
.ارسال پرسش به آیدی👇
.
.
🆔 @noore313
🍃
💡🍃
✅منظور از اصلاح الگوی مصرف چیست؟
✍️اصلاح الگوی مصرف در واقع به مفهوم نهادینه کردن طُرق درست و استفاده به اندازه از منابع و ذخایر موجود است،که باعث بهبود شاخصهای زندگی و کاهش هزینهها شده و زمینه و بستر را برای نشر و افزایش عدالت فراهم می نماید. از طرفی مصرف بهینه باعث می شود تا علاوه بر پیشرفت های ناشی از ارتقای فن آوری و طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات مطابق با استانداردهای جهانی، فرصت توزیع مناسب منابع و به تبع آن پیشرفت و ارتقاء در دیگر بخش هایی که کمتر مورد توجه بوده است نیز فراهم گردد. همچنین مصرف بهینه و صرفهجویی درست و ارتقای بهرهوری در مصرف انرژی و پتانسیل های موجود، سبب پویایی و رشد بیشتر در قسمت های مختلف از جمله اقتصاد کشور می گردد. بنابراین ضرورت و اهمیت اصلاح الگوی مصرف در جامعه و بخش های گوناگون بیش از پیش خود را نشان می دهد.
اصلاح الگوی مصرف چگونه است؟
✍️پاسخ
1- فرهنگ سازی
یکی از پیش نیازهای این مسیر برای رسیدن به نتیجه مطلوب، زمینه سازی ذهنی و فرهنگی برای اقشار مختلف جامعه است. امروز هر فردی از اعضای جامعه باید بداند که در فعالیتهای خود باید به بهینه مصرف کردن منابع مادی اقدام نماید تا کشور به اهداف تعریف شده در سند چشم انداز بیست ساله نظام برسد و شکوفایی و بالندگی در همه ابعاد ملی تحقق یابد. لذا بدون فرهنگ سازی به طور قطع راه به جایی نخواهیم برد. چرا که اصلاح الگوهای مصرف در کشوریک شب و به طور ناگهانی و با صدور یک دستورالعمل و بخش نامه عملی نمی شود. لذا فرهنگ سازی پایدار بستر اصلی نهضت اصلاح الگوی مصرف می باشد.
2- مدیریت قوی
داشتن مدیریت مدبرانه و عاقلانه مصرف یکی دیگر از ضروریات اولیه اصلاح الگوی مصرف به حساب می آید. مسئولان و متولیان امر با پرهیز از شعار زدگی نباید به برگزاری چند همایش، سخنرانی و چاپ مقاله و کارهایی از این قبیل خود را سرگرم کنند. لذا وجود مدیریت صحیح و عاقلانه در سطح کلان بمنظور هدایت، تدوین و انتخاب یک استراتژی راهبردی، زمینه تحقق این طرح ملی و آینده ساز را فراهم می نماید.
3- طراحی ساز و کار
یکی دیگر از پیش نیازهای اصلی در مسیر اصلاح الگوی مصرف، ترسیم اهداف، ابعاد و راهکارهای رسیدن به موضوع و تعیین شاخص هایی برای سنجش و ارزیابی روند و چگونگی پیشرفت امور است. باید برای جلوگیری از مصرف گرایی و اتلاف منابع و فرصت ها و هزینه ها در تمامی حوزه ها، سند و نقشه راهبردی تهیه و ابلاغ شود. یعنی با تهیه این سند، مدیران، مسئولان و فرماندهان سازمان های مختلف می توانند با اجرا و به کارگیری روش ها و شیوه های مدون، خود را در مسیر تحقق این اصل مهم قرار دهند.
4- جلب مشارکت مردم
جلب مشارکت مردم و افزایش آگاهی های آنان نسبت به مصرف صحیح امکانات و منابع از دیگر راهکارها در مسیر اصلاح الگوی مصرف می باشد. به حقیقت اصلاح الگوی مصرف در جامعه از کارهایی انجام شدنی است که هر یک از اعضای جامعه با مشارکت و ملزم نمودن خود به درست مصرف کردن از منابع، منافع عظیمی را برای جامعه حاصل می نمایند.
✅راههای صرفهجویی در مصرف برق خانگی بفرمایید؟
♦️تلویزیون را در ساعاتی که تماشا نمی کنید روشن نگذارید.
♦️فیلتر هوای وسایل را به موقع تعویض کنید.
♦️از لامپهای کم مصرف و ال ای دی استفاده کنید.
♦️دمای یخچال را در سطح بهینه قرار دهید.
♦️لامپها و روشناییهای اضافه را خاموش کنید.
♦️نسبت به عایق سازی کانال کولرهای آبی و ایجاد سایبان اقدام کنید.
♦️مناطق مختلف خانه را با استفاده از درزگیر ببندید.
♦️به جای خشک کن لباسها را روی رخت پهن کنید.
♦️به نوارهای دور در یخچال و امکان تهویه هوای اطراف آن توجه داشته باشید.
✍️مديريت مصرف چگونه باید باشد؟
✍️پاسخ
از منظر ادبيات اقتصادي، مصرف بالا و درعين حال اقتصادي و درست لازمه توسعه ورشد اقتصادي است. بدون مصرف بخش هاي توليد و عرضه كالا و خدمات موضوعيت و حيات ندارد و با ضعف توليد، بيكاري و فقر دامن گير كشور مي شود. بنابراين دركنار تشويق توليد بايد بازاريابي و زمينه هاي مصرف كالاهاي توليد شده را نيز تشويق كرد. اگر مصرف كم شود در توليد اختلال ايجاد مي شود در نتيجه مصرف را بايد مديريت كرد ومهم ترين راهبرد مديريت مصرف، طراحي الگوهاي مناسب و شايسته مصرف و اصلاح الگوي مصرف در ابعاد و عرصه هاي مختلف زندگي است تا انسان درخوراك، پوشاك، تجهيزات اداري و... درحد نياز و ضرورت مصرف نمايد و ثانياً مطابق الگوهاي مناسب و بومي و مفيد مصرف كند. دراين رويكرد است كه جامعه از مصرف زدگي، وابستگي صرف و ضعف خارج شده و به استقلال و مديريت مطلوب نزديك مي شود.
✍️ضرورت اصلاح الگوي مصرف چه لزومی دارد ؟
✍️كارشناسان اقتصادي بر اين اعتقادند كه اصلاح الگوي مصرف به معني نهادينه كردن روش صحيح استفاد از منابع كشور است كه سبب ارتقاي شاخص هاي زندگي و كاهش هزينه ها شده و زمينه اي براي گسترش عدالت مي شود. اصلاح الگوي مصرف و به تبع آن صرفه جويي و بهره مندي مناسب از نعمات خداوندي و استفاده حداكثري از تمامي قابليت هاي هر چيزي است. همان امري كه دراقتصاد از آن به عنوان بهره وري ياد مي شود. از طرف ديگر نظام ليبرال سرمايه داري بدون مصرف گرايي قادر به ادامه حيات نخواهد بود، لذا جستجوي بازارهاي مصرف در كشورهاي ديگر را در دستوركار خود قرار داده و دقيقاً اين مسأله در دوران بحران اقتصادي غرب بيش از پيش در دستور كار قرار خواهد گرفت. متأسفانه در شرايط فعلي بخش عمده اي از وابستگي كشور به واردات در نتيجه اسراف و مصرف گرايي است و اين خود دليلي بر ضرورت اصلاح الگوي مصرف دركشور و ساماندهي درتئوري هاي دانشگاهي و اقتصاد كشور است، در غير اين صورت با مصرف لجام گسيخته مواجه خواهيم شد. مصرف بيشتر و تغيير نوع زندگي مردم به سمت مصرف گرايي، اقتصاد ما را بيش از پيش وابسته مي كند به طوري كه سال گذشته 50ميليارد دلار درآمد نفت صرف ورود كالاهاي مصرفي شد. پس دقيقاً با اصلاح كردن الگوي مصرف و مصرف بهينه مي توان توسعه كشور را تضمين كرد. با دستيابي به شيوه هاي صحيح مصرفي بحران اقتصادي جهاني را از تهديد به فرصت تبديل مي كنيم.
✍️چه راهكارهاي برای اصلاح الگوي مصرف پیشنهاد می دهید؟
✍️پاسخ
- تشكيل كميته ها و هسته هاي علمي و تحقيقاتي به منظور بررسي الگوي مصرف.
-فراخوان مقالات و تدوين الگوي مناسب درعرصه ها و ابعاد گوناگون.
- تقويت و گسترش روحيات قناعت و صرفه جويي.
- به اين امر به صورت يك واجب ملي نگريسته شود و اجماع عمومي روي اين مهم صورت گيرد.
- نهادينه نمودن استراتژي الگوي مصرف بهينه در بين نخبگان.
- بهينه نمودن مصرف انرژي و پرهيز از هدر دادن منافع ملي با آموزش هاي لازم به آحاد جامعه.
- تعامل معقول با جهان خارج و بهره مندي از تجربيات كشورهاي جنوب شرق آسيا نظير كره ، مالزي و تا حدودي چين كه نمونه هاي مناسبي در اصلاح الگوي مصرف اند.
- سرمايه گذاري مولد و جديت در اصلاح فرايند توليد، توزيع و مصرف.
-ارزان بودن كالا و وضع يارانه بر روي برخي كالاهاي استراتژيك يا حامل هاي انرژي است كه انگيزه انسان را براي افزايش مصرف تحريك مي كند و از دلايل اصلي مصرف بي رويه و اسراف است لذا با اجراي طرح تحول اقتصاي و واقعي تر كردن قيمت كالاها وخدمات البته درحدي كه به قدرت خريد و معيشت مردم لطمه نزند و از سوي ديگر در يك پروسه زمان بندي شده تدريجي درميان مدت و يا دراز مدت مي توان گام مؤثري درمسير بلند رسيدن به فرهنگ صحيح مصرف برداشت. پايين نگه داشتن قيمت ها توسط دولت سبب شده كه مردم عملاً به زياد مصرف كردن عادت نمايند كه اين امر با هدفمند كردن يارانه ها مي تواند مرتفع شود چرا كه بيشترين حجم يارانه به اقشار ثروتمند جامعه تعلق مي گيرد و دراين ميان كسي كه بايد ما به التفاوت قيمت فعلي و واقعي را در سير مصرف زياد مردم بپردازد دولتو تأمين آن از محل بودجه است.
-الزامي ساختن مراعات استانداردها و افزايش كيفيت درتوليد، دربرخي موارد فقدان كيفيت است كه هزينه هاي اضافي يا تعويض كالاها و تكرار خدمات را برخانواده ها يا نهادها و شركت ها تحميل مي كند و در صورت دارا بودن كيفيت و استانداردهاي پذيرفته شده مي توان مدت مديدي از آن ها استفاده كرد. بنابر اين نظام سياسي و احساس مسئوليت و تعهد و دغدغه توليدكنندگان هر يك درحد خويش بايد در اين زمينه تلاش نمايند و به توسعه واقعي جامعه و تأمين نيازهاي مردم كمك نمايند. درغير اين صورت الزامات ديگر هم سودمند نخواهند بود
✍️نقش آموزش و پرورش در اصلاح الگوی مصرف را بفرمایید؟
✍️ چندی پیش در یکی از جراید پیرامون خاطرات فردی که در مالزی زندگی کرده مطالبی عنوان شده بود. از جمله آنکه در مالزی و در مباحث آموزش مدارس ، موضوع توسعه و پیشرفت کشور بصورت جدی مطرح و مورد تبیین قرار می گیرد به گونه ای که افکار دانش آموزان به گونه ای جهت داده شده که حتی به والدین خود درخصوص عدم رعایت هنجارهای مرتبط با پیشرفت کشور تذکر داده می شود. در ادامه وی اشاره کرده بود که خود من شاهد بودم فرد بزرگسالی، زباله کوچکی را در کنار خیابان گذاشت اما فرزند او برگشت و زباله را با خود حمل نموده و داخل سطل آشغال نصب شده کنار خیابان انداخت و به پدر خود توضیح داد که این کار، سبب اتلاف وقت و صرفه هزینه است چرا که بخاطر همین سهل انگاری ، افرادی می بایست زباله های ریخته شده در سطح خیابانها را جمع آوری و داخل زباله دان بریزند که باعث صرف وقت و پرداخت هزینه ای به این افراد می شود و همین امر ، توسعه و پیشرفت کشور را به تعویق می اندازد می سازد. شاید این مسئله جزبی چندان به چشم نیاید و کسی اهمیت خاصی برای آن قائل نشود به هر حال اما همین نکات ظریف وقتی که رعایت نمی شوند خود به معضلاتی جدی و هزینه بر تبدیل می گردد. مقصود ما این است که آموزش و پرورش جایگاه و خاستگاهی بسیار مهم در راستای اصلاح ناهنجاریها و معضلات اجتماعی و فرهنگی است و التزام به امر اعتدال و قناعت و اصلاح الگوها نیز جدای از این مقوله محسوب نمی شود. بسیاری از خصیصه ها و خصلتهای آدمی در دوران کودکی و جوانی شکل می گیرد و بر همین وصف ، خانواده و مدرسه دو عامل اساسی در آموزش و ایجاد خصلتهای نیکو در افراد محسوب می شوند. در بحثهای پیشین این نوشتار به موضوع فرهنگسازی متناسب با هر مقوله به ویژه بحث توسعه اشاره شد و اکنون می گوییم چه خوب است که این فرهنگسازی از سنین پایین و رده های آموزشی آغاز شود. این مهم با مسئله توسعه کشور در چشم انداز بیست ساله نیز تناسب دارد. اگر تاکنون برنامه های کوتاه مدت و میان مدت پنج ساله در دستور کار سکانداران و برنامه ریزان کشور قرار داشت اکنون با در افکندن برنامه ای بیست ساله در جهت پیشرفت پایه ای و زیر بنایی کشور این فرصت و بستر را فراهم ساخته است تا نگاهی دگر باره در جهت گیری های آموزشی داشته و مسیر صحیحی را که کشورهایی که در این زمینه پیموده اند متناسب با فرهنگ ملی و بومی خود در دستور کار قرار دهیم. از جمله این بازنگری ها تلاش در جهت تغییر و تصحیح نگرش دانش آموزان نسبت به استفاده صحیح و معتدل ، ایجاد نگرش قناعت محور و پرهیز از اسراف با تقویت روحیه و عرق ملی و پایبندی نسبت به پیشرفت کشور است. شاید از همین مراحل است که می توان زمینه جلوگیری از فرار مغزها را نیز فراهم آورد. آنگاه که دانش آموزی روحیه تعهد نسبت به کشور خویش داشته وآینده و پیشرفت آن برایش مهم باشد و منافع ملی را بر منافع شخصی صرف ، ترجیح دهد و آنگاه که این عادت و خوی و خصلت برای او ملکه شود ؛ دیگر هیچگاه زرق و برق و تبلیغات کشورهای توسعه یافته ، چشم و گوش او را مسحور خود نمی سازد. اگر از کودکی به او بیاموزند که برای پیشرفت مام میهن باید از خودگذشتگی داشته باشد و بر بعضی خواسته ها و نفسانیات پای گذارد و قناعت پیشه سازد و اعتدال بورزد آنگاه در سنین بالاتر نیز هیچگاه منافع ملی را بر رفاه شخصی ترجیح نخواهد داد و دانش و آگاهی و خلاقیت خود را در خدمت ملت و میهن خویش قرار می دهد. آری ، حقیقت مطلب آن است که نظام آموزشی ما نیاز به بازکاوی و بازنگری و نوسازی دارد و چه بهتر که به بهانه اصلاح الگوی مصرف ، اولین قدم در همین راستا برداشته شود.
نشست اصلاح الگوي مصرف.ثامن12.متانت.mp3
10.24M
🎙نشست بررسی راهکارهای اصلاح الگوی مصرف
✅ اقتصاد مقاومتی و ارتباط آن با اصلاح الگوی مصرف
🔰تبدیل تهدیدها به فرصتها در اقتصاد مقاومتی
🔰بالا بودن سرانه مصرف در ایران نسبت به سرانههای جهانی
✅راهکارهای اصلاح الگوی مصرف برق و آب
🎙کارشناس: یاسر متانت
#صرفهجویی
#نشست_بصیرتی
#اصلاح_الگوی_مصرف
🔴چرا طلبکاری؟!
گفته شده است که علت عدم رفع تحریم ها قانون اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران که در تاریخ ۹۹/۹/۱۲ تصویب شده می باشد این نوع سخن گفتن نوعی بی مسئولیتی و فرار به جلو است
✅برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در تاریخ ۹۴/۴/۲۳ به نتیجه رسید که در همان ایام رئیسجمهور اعلام کرد از روز اجرای برجام کلیه تحریمها بالمره لغوخواهدشد
✅از تاریخ توافق برجام تاکنون ۶ سال میگذرد در این ۶ سال چه کسی یا کسانی مانع بودند؟! همه کشور به خط بودند برای اجرای برجام و هیچ مانعی هم وجود نداشت ولی اعتماد بیش از حد با آمریکا(دشمن) نهتنها بهرهای از برجام برای ملت ایران حاصل نشد بلکه خسارتهای فراوان به کشور وارد گردید
✅ یکی از ارکان مهم اقتصادی دولت یازدهم (دولت تدبیر و امید) یعنی رئیس کل بانک مرکزی وقت همان روز اعلام کرد برجام یعنی "هیچ"
✅امروز اگر کسی منصف باشد باید بگوید ۶ سال فرصت از دست کشور رفت وبیان تاسف مبنی بر از دست رفتن فرصت ۶ ماهه (که اکنون گفته میشود)یک نوع فرار به جلو و فرار از مسئولیت پذیری است
✅این نوع سخن گفتن از سوی بعضی مسئولین طلبکاری است در حالی که بسیاری از مسئولین فعلی بدهکار ملت هستند و باید پاسخگوی ملت باشند نه طلبکار!
✍️غلامرضایی
🔴 ظریف:تاریخ وآینده نشان خواهددادکه برجام سند افتخارایران خواهد بود
✅با توجه به حوادثِ ذیل برجام چگونه برجام میتواند سند افتخار قلمداد شود
✅نابودی اقتصاد ملی
✅ترور شهیدان سلیمانی وفخری زاده
✅نفوذعوامل جاسوس غرب در مراکز تصمیمگیری و تصمیمسازی
✅نابودی دستاوردهای هستهای کشور
✅بلوکه شدن منابع ارزی کشور درخارج
✅کاهش ارزش پول ملی
✅از دست رفتن سرمایه اجتماعی نظام (اعتماد)
✅آسیب دیدن فرهنگ و ارزشهای کشور بدلیل توجیه مذاکره بادشمن
(مذاکره امام حسین(ع) باعمربن سعد، صلح امام حسن(ع)، قراردادهای پیغمبر، نازل شدن برجام از سوی خدا)
✅ازدست رفتن فرصتهای استثنایی از کشور به خاطر امضای برجام
✅توهین به مسئولین و شخصیتهای دلسوز ودغدغهمند انقلاب ونظام
☸️نیازی به سپردن به تاریخ نیست الان می توان قضاوت کرد برجام افتخار بود یا سند عقبنشینی و کوتاه آمدن مسئولین مقطعی از دوران جمهوری اسلامی در برابر دشمن.
✍️غلامرضایی
🔴توقف مزایده معادن غیرفعال کشور
خبر خوبی که منتشر شد این که بر اساس بخشنامه معاون قضایی دادستان کل کشور به سراسر کشور در مورد توقف مزایده و واگذاری ۶ هزار معدن غیر فعال کشور به علت آنکه دولت کمتر از یک ماه از عمرش باقی است این کار عقلائی نیست و چرا قبلاً این امر مهم صورت نگرفته است
❇️در پایان عمر دولت این عمل می تواند:
مفاسدی از قبیل رانت به همراه داشته باشد وهمچنین واگذاری به زیر قیمت واقعی به افراد نزدیک صورت پذیرد مانند واگذاریهای قبلی که به جای خصوصی سازی خصولت سازی شده یا اختصاصی سازی شده است
❇️دولت سیزدهم در مقابل عمل انجام شده قرار میگیرد که قبول آن مشکل و عدم قبول و لغو واگذاری مشکلاتی بالاتر خواهد داشت
⚛️این بخشنامه به موقع و بجا صادر شده است وشایسته است دستگاه های نظارتی بر عملکرد بیست روزه آینده مسئولین اشرافیت کامل داشته باشند که خدای نکرده در حق بیتالمال و انفال جفایی صورت نگیرد
✍️غلامرضایی
بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»
خبر در گذشت روحانی با اخلاص حجت الاسلام و المسلمین عبدالعلی امامی را دریافت کردیم وموجب اندوه فراوان اعضای گروه عرشیان نور گردید
هیچگاه یادواره های شهدای شهر سده در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) از ذهنهای ما بیرون نمی رود و تلاشهای مجاهدانه برای برگزاری مراسم شهداء واقعا توسط حجت الاسلام امامی ستودنی بود.شرکت مستمر در راهپیمایی ها و تلاش برای برگزاری مراسم های مذهبی شهر به خصوص برنامه های مربوط به شهداء والامقام و سرکشی از خانواده شهداء هرگز یادمان نمی رود .
گروه عرشیان نور ضمن تسلیت به محضر امام زمان (عج) و مردم شهید پرور و ولایت مدار شهر سده و به خصوص خاندان مکرم امامی و خلیلی رحمت و غفران الهی و همنشینی با شهداء و ابرار و صالحین را از خدواند برای آن عالم جلیل القدر از درگاه خدواند خواهان و خواستاریم
گروه عرشیان نور گروه اختصاصی شهدای شهر سده لنجان
🔴شوک اسرائیل از افشا جاسوسی یک مسئول دیگر برای ایران
❗️تایمز اسراییل: یعقوب ابوالقیعان به دلیل دادن اطلاعات از طریق یک رابط عراقی-لبنانی به ایران توسط سرویس اطلاعاتی اسرائیل دستگیر شد.
❌ تاجر معروف اسرائیلی که نامزد عضویت پارلمان هم بود، متهم است که اطلاعات امنیتی مهمی به ایران منتقل کرده است.
🔶️ جمهوری اسلامی نفوذ امنیتی به مراتب بالاتری از داشتن چند جاسوس در اسرائیل دارد؛ حالا از ما گفتن بود.
👤حسین دلیریان
#شوک_اسرائیل