کمک فکری
این مدت گروههای ایرانیان هلند و فرانسه و بلژیک را هم نگاه می کردم. با هم اختلاف نظر جدی دارند. برخی اعتراض دارند که حجاب آزاد شود در ایران اما نمیخواهند زیر پرچم سلطنت طلب و مجاهدین و تجزیه طلب بروند. بخاطر همین قرار می گذارند که روز و تجمع در ساعتی متفاوت باشد. برخی می گویند حالا متحد شویم بعد درباره اش صحبت می کنیم. برخی در همان تجمع ها با هم دعوایشان شده و متاسفانه حرف های بدی در گروه بینشان رد و بدل می شود...
چرا؟ چون نه یک رهبر مورد اعتماد و مردمی دارند، نه یک دکترین که بر اساس آن جلو روند. نه در شرایط فعلی خط مشی قابل احترامی دارند.
این در حالیست که گروه مقابل یک مکتب اسلام دارند و یک پرچم ایران اسلامی. دکترین مشخصی بنام ولایت فقیه دارند. جمهوری را بر مبنای اسلامی قبول دارند و تا ظهور برنامه شان مشخص است.
اینها از بالا می توانند کل هدف و مسیر را ببینند و در این میان هر مشکل و حادثه و خطایی رخ دهد مغزشان تشخیص می دهد که خب باید به تفکیک این ها را حل کرد. اما گروه اول چون فقط در روز و لحظه زندگی می کنند، هر ضعف و خللی می بیند ریشه را می زنند و می گویند این باید برود، آن باید حذف شود. بعد اگر بپرسی چه چیزی جایگزین بشود. چه استراتژی و برنامه ای بعد آن دارید. نمی دانند.
البته در هر دو سمت این گرایش، یک طیف بلند وجود دارد. در گروه اول برخی به آخرین درجه بدفهمی و ناشنوایی و ناباوری رسیدهاند تا میرسیم به برخی که فقط منتقد هستند، دلسوز ایران و مردم هستند و نگاه عدالت و آرامش دارند و دنبال همفکری صادقانه هستند.
در گروه دوم هم برخی قوی ترین قلب ها و تفکرات را دارند و خوب می بینند و خوب تشخیص می دهند و با تمام وجود در پی حل مسائل و اصلاح و بهبود هستند. برخی هم تحت تاثیر هیجانات و نظرات، قرار می گیرند و نیاز به کمک فکری دارند.
تلاش فکری، اخلاقی، روشنگری، فرصت تفکر و ارتباط دلسوزانه به خیلی ها کمک می کند که این تهدید را فرصتی برای رشد و پختگی خود ببینند و به دور از هیجانات، دست در دست هم دهند که بدون زدن به ریشه، شاخ و برگ ها را اصلاح کنند و در مسیر نور و رشد یک جامعه قرار دهند.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
برای من واقعا این تحول گرایش به اضافه کردن به قول اینها حیجاب☺️ به تبلیغات در اروپا خیلی قابل توجه است.
حتی اگر برایشان صرفا، صرفه اقتصادی دارد، نشان از هر روز بیشتر شدن مشتریهای دارای پوشش سر هست.
این عکس را دیروز گرفتم.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
آبروریزی خوار و خفیف کردن خود
یکی از دوستان ایرانی داشت تعریف می کرد که «یه همکار هندی داشتم، یکسال و نیم هر روز ناهار ناله میکرد و از هند و قوانینش و مردمش و ... بد میگفت و حالمون رو بهم میزد جلوی همکارهای هلندی ... دیگه شده بود مترسک و عادت شده بود که این بیاد همیشه یه ناله ای بکنه، گاهی هم اونا میخندیدن و مسخرش میکردن ...» ( عین متن این دوست ایرانی را نوشتم).
بعد اشاره کرد به کاری که برخی ایرانی ها الان دارن در خارج می کنند که واقعا همه ایرانی هایی که دارای عزت نفس و غرور ملی هستند حالشون داره بهم میخوره و هی باید همکارانشون رو توجیه کنند که اینها در توهم هستند. بعد هم گفت: «اگر فکر کردین بیشتر از این توجه میکنن کور خوندین!»...
من هم شاهد بودم که چقدر بی تفاوت هستند و اصلا براشون اهمیتی نداره... مثل این هست که الان جمعی از دانشجویان هندی ساکن ایران به اساتید دانشگاه و همکاران و سلبریتی ها پیام بدن که وضعیت ما در هند این هست بیاین کمک کنید...
خودتون فکر کنید چه احساسی خواهید داشت و چه اقدامی خواهید کرد... و چقدر از این همه خودزنی و دست کمک دراز کردن این بندگان خدا بدتون خواهد آمد... کما اینکه در بسیاری از پیام ها دیدیم که مردم عادی برخی کشورها در کامنت ها نوشته بودند مشکل کشور خودتونه برید تو کشور خودتون تظاهرات کنید بابا... ما به اندازه کافی خودمون مشکل داریم...
و البته آینده این افراد با چنین رفتارهایی، روشن است...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
#خلاصه_نویسی_هایم
قدرت در برابر حقیقت...
باظهور و رواج تکنوپولی به یکباره و ناگهان یک سوال اساسی و مهم طرح گردید که پاسخی در خور نیافت؛ هدف اساسی زندگی چیست؟
« اگر کسی به تاریخ جامعه آمریکا در قرن نوزدهم با نگاهی ژرف بنگرد و واقع گرایانه به کاوش بپردازد، فریادها و ناله های طاقت سوز یک مذهب را که درگیر بحرانی عمیق شده است، و نیز دردهای شدید وارده بر متون نازل شده و دنیای اساطیر را که مورد هجوم سهمگین و هولناک قرار گرفتهاند و همچنین مراحل پایانی حیات اعتقادات گذشته و سیستم سردرگم و بحران زده آموزش و سیاست یک جامعه را بخوبی در مییابد. این نالهها و فریادهای بیمارگونه، هنوز نشانههای واپسین حیات را نشان میدهد. اینها غیر از نشانههای زجر و آههای یک فرهنگ ستم دیده و شِکوههای یک سنت و ارزشهای مورد هجوم قرار گرفته، چیز دیگری نیست...
انسانهایی که در یک جامعه فن سالار زندگی میکردند، می دانستند که علم و صنعت، بینشی را به آنان عطا نمیکند که به زندگی و حیات آنان جهت و هدف عطا کند و لذا به عقاید و آراء اجداد و گذشتگان خود پای بند باقی ماندند... این انسانها مانند مارک تواین بر این باور بودند که این ماشینها و ابزارهای صنعتی همچنان در استخدام بشر خواهند بود و هرگز به قدرت حاکم بدل نخواهند شد... ولی هرگز اینطور نماند... با رشد تکنوکراسی، تکنیک برابر با انسان شد... بدین ترتیب بود که دو جهان بینی در کنار یکدیگر و در عین حال رو در روی یکدیگر قرار گرفتند... قدرت در برابر حقیقت... تکنولوژی در برابر سنت و فرهنگ؛ آن هم در یک میدان پر هیجان، متشنج و نابرابر...
📚کتاب تکنوپولی ( تسلیم فرهنگ به تکنولوژی)؛
مقدمه مترجم؛ ص سه
🖌نویسنده: نیلپستمن؛ جامعهشناس آمریکایی.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
انصاف و وجدان
شش ماهی که ایران بودم کیفیت همه چیز خیلی بالاتر رفته بود. سیستم بانکی، انواع اپلیکیشن های رفاهی تفریحی، وفور رستوران ها و کافی شاپ ها، شلوغی چشم گیر آنها. جشن تولدهایی در آن ها برپا بود... و پارک ها شلوغ، دورهمی های رفاقتی و خانوادگی. صدای بگو بخند همه جا را گرفته بود. من خیلی جاها رفتم. خیلی عکس و فیلم گرفتم. مراکز تجاری خیلی بیشتر شده بود. قدم به قدم یک ساختمان تجاری بزرگ که در هر کدام هم می رفتی مردم در حال رفت و آمد و خرید. سرویس دهی ها خیلی قوی شده بود. به روز ترین اجناس و ... فقط گران تر شده بود. گران تری که در پست بعدی می نویسم وقتی برگشتم در هلند با چه وضعی مواجه شدم.
در این بازه زمانی چند دانشگاه و مدرسه هم رفتم. دوره های استارتاپی خیلی قوی دیدم که به شدت در حال فعالیت هستند. واقعا برایم جالب بود. سطح فعالیت و دانش و بودجه و حتی گروه سنی کسانی که فعالیت می کردند و همه دارای تحصیلاتی عالی دانشگاهی بودند و نخبه می نمودند. حتی در یکی از دوره های آموزشی آنها شرکت کردم. موضوعی بود که همین الان در دنیا تازه مطرح شده و آنجا فارسی و انگلیسی در حال تدریس بود. فعالیت برخی از این استارتاپها تا کشورهای همسایه هم پیش رفته بود و یک هم افزایی عالی شکل گرفته بود. جوانانی کم سن که به شدت مشغول بودند و از آینده درخشان ایران و جوان ایرانی می گفتند و چشمان من برق می زد. خلاصه خیلی حس خوب و امیدوار به خود گرفتم و خدا را شکر کردم.
روزی که داشتم بر می گشتم هنوز این حواشی پیش نیامده بود. فرودگاه را تا این حد شلوغ ندیده بودم. آخر شهریور بود و ظاهرا مردم به سفرهای تفریحی می رفتند. به شدت شلوغ و غالبا خانوادگی. در دلم گذشت که مردم در دنیای واقعی واقعا زندگی خیلی خوبی دارند. در امنیت و آرامش و دوری از سختی واقعی زندگی را می گذرانند... صف خیلی طولانی برای زدن مهر گذرنامه ایجاد شده بود. واقعا جمعیت خیلی بود. یک دفعه یک آقایی داد زد که مردم رو خسته کردید چرا انقدر کند کار می کنید بابا یکی بره اعتراض کنه! یه آقای دیگه گفت: شما برو اعتراض کن ما پشتت در میایم. آقای اول گفت: بعید می دونم شماها آدم رو شیر می کنید آدم جلو می ره می بینه پشتش خالیه. نرفت خلاصه جلو ولی بلند بلند به غر زدنش ادامه داد و خستگی در صف ایستادن رو بیشتر کرد با صداش.
این گذشت و رسیدم فرودگاه آمستردام. این چندمین بار بود که با چنین صف سنگینی مواجه میشدم. تقریبا همیشه بخصوص این دفعه آخر چندین بار این اتفاق رخ داده. حتی در اخبار هلند بارها در خصوص شلوغی و کندی کار در فرودگاه اسخیفول صحبت شده. خسته از یک سفر طولانی باز در صف قرار گرفتیم. اما اینبار اینجا هیچکس اعتراضی نمی کرد. همه خیلی مودب ایستاده بودند و صف به آرامی جلو می رفت. موقع رفت هم به این شکل بود. با اینکه بیش از دو ساعت معطلی کشیدیم اما حتی یک نفر اعتراض نکرد... با اینکه در صف ایرانی کم نبود...
این اعتماد به نفس کاذب و اخلاق طلبکارانه فقط در ایران خریدار دارد... ایرانی بی اعصاب و معترض ایران، ایرانی مبادی آداب و قانون می شود در خارج. چرا؟ چون اینجا داد و فریاد و شلوغ کردن و اعتراض کردن هزینه سنگینی دارد...
همین اواخر که در هلند به خاطر اعتراضات مردمی شلوغ شد و برخی به اموال عمومی آسیب وارد کردند، دوست هلندی می گفت چون تمام زندگی مردم اینجا وابسته به حساب بانکی است، به راحتی اولین کاری که پلیس می کند پس از شناسایی فرد، حساب بانکی اش را می بندد و رسما او را به خاک سیاه می نشاند. این کار پلیس سر اعتراضات اخیر کانادا و آمریکا هم رخ داده بود.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
هزینه های کمرشکن هلندی
وقتی رسیدم هلند گران شدن همه چیز به چشم می آمد. اینجا به دلیل گرانی شدید بنزین، مردم تشویق به استفاده از ماشین های برقی می شوند. هزینه برق ماشین دقیقا دوبرابر شده بود. شنیدم یکی از همین ایرانی های ساکن اینجا که ماشینش با بنزین کار می کند گفته برای هر بار بنزین زدن به بلژیک می رود. چون باز به نسبت ارزان تر در می آید.
رفتم یک فضای باز و نشستم به مطالعه که سر صحبت با یک مغازه دار باز شد. گفت که یک پروسه ۵ ساله طی شده تا به هلند رسیده. اول پناهنده شده به ترکیه. بعد از مدتی منتقلش کرده اند به کمپ یونان. بعد از مدتی کمپ یک کشور دیگر، بعد از مدتی هلند. زمان زیادی در کمپ بوده اند و اضطراب اینکه بلاخره پذیرش می شوند یا نه. تازه شروع میشود یادگیری زبان هلندی و تلاش برای یافتن کار و روزگار سختی را خلاصه گذرانده بود تا امروز. الان یک مغازه اجاره ای دارد و هفت روز هفته صبح تا بعداز ظهر با همسرش کار می کند تا بتواند خرج زندگی را در بیاورد.
حرف از ایران شد و اظهار ناراحتی و تاسف کرد که باور نمی کند مردم ایران انقدر ناراضی باشند. گفت که از زندگی بیرون از ایران خبر ندارند و نمی دانند که هرجا باشی چقدر باید تلاش کرد تا بتوانی یک زندگی خیلی معمولی را تازه بسازی.
گفت: اینجا در مغازه ما همه چیز برقی است. ماهی ۸۰۰ یورو هزینه برق پرداخت می کردیم یعنی ۲۴ میلیون و الان بعد از این گرونی ها رسیده به ۴۰۰۰ یورو. به پول ما یعنی ماهی ۱۲۰ میلیون. ۵ برابر شده. و تازه این وضع ماست. برای بقیه که از سیستم گازی استفاده می کنند گرانی ۷ برابر شده. بعد گفت در ایران سریع می گویند انقدر درآمدش هست به یورو خوش به حالش. اما نمی گوید چقدر خرج و مخارج زندگیست و چقدر برای آدم می ماند. تازه مالیات که به کنار.
گفتم: حالا در ایران زمستان که می شود انقدر خانه ها گرم است و چلچراغ ها روشن که در و پنجره باز می کنند... یک لبخند تلخ زد و گفت: اینجا بروید ببینید مردم در خانه ها چگونه زندگی می کنند. شب ها یک تا دو چراغ روشن می کنند. جوراب بافت می پوشند لباس بافت می پوشند شلوار گرم کن می پوشند. چرا؟ چون نمی توانند از پس هزینه گاز و برق برآیند. برخی که همان چراغ هم روشن نمی کنند و شمع روشن می کنند. هم نور می دهد هم گرما.
خیلی صحبت کرد و وقتی از زندگی سختش می گفت نمی دانستم چه بگویم. بخصوص که می گفت و تا پایان عمر همین است. ما که نمی توانیم به راحتی خانه بخریم. الان سالهای سال است دوستانی در هلند هستند و نتوانستند خانه بخرند. اما خب باید هفت روز هفته را کار کنیم که بتوانیم زندگی را اداره کنیم.
غم انگیز اینکه هیچ هم طلبکار نبود، و به سیستم هلند هیچ بد و بیراه نمی گفت. فقط گفت ایران خیلی شرایط خوبی دارد که وابسته نیست. الان این کشورهای اروپایی به شدت به هم وابسته هستند. همین هلند به همه چیز وابسته است و الان سر قضیه اکراین واقعا از همه جهت دچار مشکل شده است.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
رفتم در یک مغازه عتیقه فروشی در هلند.
این کارت پستال ها به چشمم خورد. چهره ای از زنان مقدس
زن در میان همه ملت ها چهره ای با وقار و متانت و پوشش داشته. این چهره برای همه ارزشمند بوده و به عنوان هدیه بر کارت پستال ها نقش می بسته.
اما به مرور دستانی زن را به سمت بی پوششی و دوری از وقار و حیا سوق داده که عوارض آن حال بد دختران و زنان در غرب و شرق است که از آن برایتان خواهم نوشت...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
تلاش بی سرانجام بر پایه دروغ
در حوادث مختلف من همیشه در گروهها و کانال هایی بودم که در مسیر باورها و عقایدم بود و به صداقت و حقیقت آن اطمینان داشتم. اما این بار به واسطه حضور در غرب و طبیعتا عضویت در برخی کانالها و گروههای دانشجویی یا غیره یعنی ایرانیان ساکن این کشورها با محتوا و فعالیت هایی مواجه شدم که واقعا مرا حیرت زده کرد.
حجم و درصد بسیار بالای دروغ و بزرگنمایی و سیاه نمایی برخی اعضای این گروهها برایم خیلی عجیب بود و تناقض شدید رفتاری این بخش از افراد واقعا تاثر برانگیز بود.
گاهی انقدر این رفتارها غیرواقعی می شد که برخی از همان جمع می گفتند: ما با خانواده های خود مرتبطیم در ایران اینطور که شما می گویید اصلا نیست. یا کسی متذکر می شد که جانب اخلاق را رعایت کنید خیلی الفاظ بدی به کار می برید یا لطفا چیزی که مطمئن نیستید نشر ندهید اما بعد تندی خیلی شدید برخی را می دیدم که نه واقعیت همین است و شما دلسوزی نکنید! این ادامه داشت تا اینکه پیامی دیدم که حکم داده بود در این مبارزه اینترنتی هر نوع دروغ و شایعه و غلو و تهمت و ... مجاز است برای رسیدن به موفقیت و هدف...
این حجم تلاش بر پایه دروغ که پایانش مشخص است اما من به چیز دیگری هم فکر می کنم. من نمی دانم خدا با اینها چه خواهد کرد. با تک تک اینها. چه آنها که محتواسازی می کنند، چه آنها که با هیجان نشر میدهند و جو می سازند. اما یقین دارم تک تک این افراد را خدا به حال خود واگذار نخواهد کرد. چه اعتقاد داشته باشند چه نداشته باشند از آنجا که همه بخش های تاریخ همیشه در حال تکرار هست، عاقبت کسانی که به وطن و مردم و حق و حقیقت خیانت می کنند همیشه مشابه هم بوده است.
امیدوارم خیلی ها از این کارها فاصله بگیرند. امیدوارم لحظه ای خودشان را کنار بکشند و با خودشان صحبت بکنند و بپرسند دارند چه می کنند؟... که چه باور داشته باشند چه نداشته باشند، خداوند سریع الحساب است...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
دختران تحصیل کرده ایرانی در خارج!
دختران دانشجوی ایرانی زیادی در کشورهای مختلف جهان هستند. عموم اینها برای مقطع دکتری در این دانشگاه ها پذیرش می شوند. با خودم فکر می کنم که این دخترها در کدام کشور و کدام دانشگاه و با چه نوع پوششی تا این سطح از دانش و تخصص را کسب کرده بودند که از این کشورها و از این دانشگاه ها پذیرش گرفتند؟
از ایران. مدارس و دانشگاههای ایران و با پوشش حجاب.
این ثابت می کند دختران در ایران برای کسب علم و زندگی آزادند، و حجاب مانع آزادی مورد نیازشان برای شکفته شدن استعدادها و توانمندی های علمی شان نشده است.
این دختران ایرانی، نمونه های خوبی برای تایید مانع نبودن پوشش برای آزادی، زندگی و شکوفایی هستند.
دوستی ایرانی داشتم که با حجاب وارد فرانسه شد. دانشجوی دکتری از یکی از شهرهای جنوبی ایران بود. همزمان استاد دانشگاه هم بود. به دلیل هوش و سوابق علمی اش، به دعوت از یکی از اساتید دانشگاه به فرانسه دعوت شده بود و همزمان در حال دریافت دو دکتری بود... با همان حجاب. هم در ایران. هم در فرانسه.
کم کم هیاهوها و غبارها کنار می رود و جهان با واقعیت ایران و دختران ایرانی آشنا می شود. یعنی زنان جهان می فهمند که می توانند با پوشش از سلامتی خود محافظت کنند و از بسیاری از آسیب های رایج در کشورهایشان در امان بمانند و تازه به همه موفقیت های لازم و علاقه مندی های سالم دلشان برسند. اینگونه می شود که همچنان که می بینید با سرعت بیشتری زنان به سمت پوشش داشتن گرایش پیدا می کنند. فیلمی که ارسال می کنم را در پست بعدی ببینید...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم به نظر قدیمی است. این پرسش و پاسخ در خصوص علت انتخاب حجاب را از این خانم غربی ببینید و بشنوید و اینکه از چه زمانی این گرایشها آغاز شده تا فیلمهای امروز را هم برایتان ارسال کنم.
وقتی میخواستم به فرانسه بروم ترس داشتم که حجابم پذیرفته نشود. و وقتی با زنان محجبه در سراسر این کشور مواجه شدم واقعا جا خوردم.
وقتی قرار شد به هلند بیاییم باز همان نگرانی به سراغم آمد که هلند و حجاب؟؟ اما وفور باورنکردنی محجبه ها در هلند بیشتر مرا شوکه کرد.
اگر حجاب مانع زندگی، فعالیت، تحصیل و شکوفایی و به طور کلی آزادی انسانی یک دخترخانم بود، اینجا که برای داشتن یا نداشتن حجاب در اجتماع قانونی نوشته نشده، چرا حتی دختران نوجوان که در مدارس مختلط هم تحصیل می کنند، پوشش حجاب را برای خود انتخاب کرده اند؟
این روزها که در کتابخانه ها برای مطالعه و تمرکز می روم واقعا از تعداد نوجوان دانش آموز محجبه هم جا خوده ام...
به یاری خدا به زودی نظراتشان را به شما خواهم گفت...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترسا کوربین. فمینیست آمریکایی است و به اسلام و حجاب گرایش پیدا کرده. مدافع حقوق زنان و فعال اجتماعی...
خیلی از این ویدئوها و مصاحبه ها می بینم. شاید به مرور همه را گذاشتم.
و فکر می کنم روزی خواهد رسید که زنان در شأن خود نبینند که در جامعه بدون پوشش مناسب تردد کنند... بخصوص که کم کم در حال فهمیدن هستند که پوشش مانع آزادی آن ها برای کسب علم و فعالیت اجتماعی شان نیست. ولی مانع تعدی و تعرض و آسیب های ناخواسته ای که بسیار پر تکرار در همه جای دنیا برای زنان رخ می دهد هست.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
هدایت شده از انگلیسی و عربی زیر نظر اساتید حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام
📝 #فایلهای رایگان چند تا پیام بالاتر👆
💥#شروع_کلاس : ۳۰ مهر ۱۴۰۱
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
تا انتهای افق
📝 #فایلهای رایگان چند تا پیام بالاتر👆 💥#شروع_کلاس : ۳۰ مهر ۱۴۰۱ 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
دوستانی که پیگیر کلاس های زبان انگلیسی و عربی مناسب بودند. به نظرم این مجموعه خیلی خوب هست. 👆
جامع و با برنامه.
دار مکافات
واقعا دنیا دار مکافات است. در تمام این سالها که از بچگی یادم هست با جون و دل راهپیمایی ۲۲ بهمن میرفتیم. گاهی با موتور، گاهی با ماشین یا اتوبوس و مترو.
هیچ وقت آن سالی که برف و باران شدید میبارید و ما وقتی برگشتیم، انگشتهای دست و پامون بیحس شده بود یادم نمیره. روزی که تقریبا تمام وجودمون خیس بود و سرما تا عمق استخوان نفوذ کرده بود اما حس خوب و ارزشمندی داشتیم. همه با عشق و اعتقاد و نشاط خاصی بود.
بعد هربار میشنیدیم که میگفتند: گفتن اتوبوس میگذارند و کارمندان ادارهجات را میبرند و گفتند اگر نیاین حقوق بیحقوق و ما متحیر به هم نگاه میکردیم...
یا میشنیدیم که میگفتند: گفتن اونجا به مردم کیک و ساندیس رایگان میدن و اینطوری مردم رو جمع می کنند. و ما مات و حیران که عموما اتفاقا بستر خوبی برای فروشندهها میشد و کلی با فروش باقالی و لبو پخته و گل نرگس یک روزه درآمد اساسی کسب میکردند.
یا میشنیدیم که بابا اینا همش فیلمه! سالهاست یک فیلم رو تکرار میکنند... و اینا که از بالا نشون میدن هم درخته😄
خلاصه سالها گذشت... خدا صبر جالبی داره...
من تا حالا در جمعهای غیر خط فکری خودم نبودم و از بحثهای درونیشون بیخبر... اما تجربه زندگی موقتی در خارج از کشور واقعا تجربه ارزشمندی شد که بی واسطه حقایق زیادی را خودم ببینم و بشنوم.
دیدم صبح تا شب در این گروههاشون اصرار و التماس که حتما شنبه بیاین. این التماسشون به کنار. دیدم مدام در حال نامه زدن به شهرداریهای کشورها هستند که التماس التماس که بلیط ۷۵ یورویی تا آلمان رو رایگان کنید بتونیم بریم تظاهرات... آخر ۱۰ یورو رایگان کردند به طرز عجیبی ذوق و شوق... بخاطر ۱۰ یورو...
دیدم یکی می گفت: یه مدت قطار رو برای پناهندههای اکراینی رایگان کرده بودند باید اصرار کنیم برای ما هم بکنند... بعد به طرز خنده داری یکی که از ایران عضو بود می گفت: ما برای آزادی شما داریم جون میدیم😐 بعد شما لنگ پول قطارتی...
بعد دیدم در گروه دیگه میگن لطفا خواهشا از سراسر اروپا هرکس می تونه بیاد! هر طور شده بیاد... مثل اینکه ما راهپیمایی ۲۲ بهمن تهران رو از سراسر ایران و افغانستان و عراق و پاکستان و هند و آذربایجان و ارمنستان و ترکمنستان درخواست و اصرار کنیم با اتوبوس و قطار بیاین تهران...
بعد هی تذکر که بیاین پذیرایی هم هست🤦🏻♂ انقدر تکرار کردند که بین خودشون گفتند این جنبه مهم تره انگار...
بعد یکی می گفت ایمیل بزنید نامه بزنید من با ایمیل پدر و مادرم در ایران هم ایمیل زدم!
بعد یکی آموزش میداد چه طور میشه در توییتر بیش از ۸۰ اکانت ساخت! و اصرار و التماس که تا می تونید اکانت بسازید...
خیلی غم انگیزه... کاش حداقل با اصالت و صداقت و غیرت و عزت، اعتراض و تظاهرات میکردند.
هرآنچه اتهام میزدند به رفتار خالصانه ملت، عملا و در واقع به انجامش مبتلا شدند... و به بسیار بدتر از آنچه اتهام میزدند...
و البته به نص صریح قرآن به از این سختتر هم مبتلا میشوند اگر راهشان را جدا نکنند.
و اما همزمان ایرانی که در حال صعود قله هاست و در پست بعدی از میزان ایرانیان فرهیخته و تحصیل کرده که در حال برگشت به ایران هستند خواهم گفت. و بسیاری که میشناسم و برگشتهاند و همین چند روز پیش به دیدار رهبر فرزانه ایران رفتند...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این دو سه سال اخیر، دوستان فرهیخته، تحصیل کرده، نخبه واقعی و مومن به خدا و وطن را میشناختم که به ایران برگشتند و خیلی پر امید و با جدیت در حال فعالیت شبانه روزی در بخشهای مختلف کشور هستند.
کلی با هم صحبت میکنیم و دیدارهای شیرینی در ایران با ایشان داشتیم. پر از طرحهای بزرگ هستند. دنیا دیده و پر دغدغه.
در جلسات علمی و فنیشان بعضاً شرکت میکردم و از حجم فعالیتهایشان در ایران متحیر میشدم.
برخی مسلط با کشورهای منطقه و فرامنطقه هم ارتباطشان را حفظ کردهاند و بیوقفه در حال کادرسازی و آموزشدهی به نوجوانان و جوانان ایرانی هستند.
دیروز که این ویدئو را دیدم، از اینکه بچهها، بیتوجه به حواشی حواس پرت کن، در حال پیشبرد پروژههای بزرگ آیندهساز هستند، یک لبخند و شکر عمیق در دلم گذشت و آرزو کردم لیاقتش را خداوند به زودی، به من هم بدهد... هم لیاقت کار برای وطنم، هم لیاقت زیارت رهبر فرزانه را.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
#خلاصه_نویسی_هایم
پستمن با مطالعه چندجانبه و هوشیارانه تاریخ، جامعه آمریکایی را، اولین جامعه ای می داند که به نظام تکنوپولی بدل شده است. راهی را که این جامعه پیموده و از عصر ابزار و آلات به عصر تکنیک می رسد و با ظهور تکنولوژی و قوام گرفتن تکنوکراسیِ حافظ آن، به نظام فراگیر تکنوپولی تحول می یابد، ترسیم کرده و فراروی خواننده قرار می دهد. او تحول و دگرگونی هایی را که در فرهنگ و آداب و باورهای انسان ها در گذار از هر یک از این ادوار روی می دهد، از زوایای گونه گون بررسی می کند و شرایط و علل و عوامل هر کدام را با تیزهوشی و ژرف نگری ویژه ای تحلیل کرده و عرضه می دارد:
«در آمریکای قرن نوزدهم هنوز انسانهای مذهبی و پایبند به مبانی عقیدتی وجود داشتند، گناه، هنوز جایگاهی را در ذهن و اندیشه و جان انسان ها دارا بود... اتکا به ریشه ها و آداب خانوادگی... احترام به سنت و آیین گذشتگان و حتی اعتقاد به اسطوره ها و قصص و سیره پیشینیان، به عنوان نقطه اتکا تلقی می شد...
تکنوکراسی قرن نوزدهم آمریکا که با تجهیزات کامل وارد میدان شد به این باورها و پای بندی ها با دیده حقارت می نگریست. زیرا پرهیزگاری و احترام به مادربزرگ و... تعهد و اعتقاد به آنچه سابقه دوهزارساله دارد، در تعارض با رسم و سلوک و شیوه نوین زندگی، که تکنوکراسی آن را طلب می کند، قرار می گرفت...»
📚کتاب تکنوپولی ( تسلیم فرهنگ به تکنولوژی)؛
مقدمه مترجم؛ ص ۹ و ۱۰
🖌نویسنده: نیلپستمن؛ جامعهشناس آمریکایی
📺📻📡🎙📀
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
https://eitaa.com/ninfrance/2
کانال تا انتهای افق اولین بار در تلگرام ایجاد شد. بعد از فیلتر شدن تلگرام، این کانال در ایتا و بله و سروش هم راهاندازی شد.
خلاصه اینکه، محتوای کانال از اولِ اولی که شروع به نوشتن کردم اینجا نیست. اما این لینک بالا ابتدای کانالم در ایتا است. که میشه فروردین ۱۳۹۷...
برای دوستانی که خواسته بودند...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
جهانِ سوم 😊
در ادبیات جهانی، بر کشورهایی مثل ما که از انقلاب صنعتی و رشد سریع علم در دورهای جا ماندند، نام جهان سومی گذاشتند.
اما ما این نام را برای کشور خود به شکل دیگر تعبیر میکنیم.
بیش از سه قرن شاید جهان در دست جهان اولیها افتاد و با ایدهها و روشهای آنها چرخید و محصولش دنیای امروز است که با به جان هم انداختن مردم کشورها حکومت کنند.
یعنی پیشرفت در تکنولوژی هم برایشان فرهنگ و تمدن درست انسانی نساخت که مثل فرزند آدم در جهان حکمرانی کنند. و با جنگ حضوری و نیابتی قدرت خود را حفظ میکنند. بدون هیچ پشتوانه معتبر انسانی الهی که نهایت به نفع بشر باشد...
و حالا انسانهایی از همه جای جهان، که ایران رهبری آن را به دست دارد و حکومتی بر این مبنا را برپا کرده است، در حال ساختن نظم جهانی جدیدی است که آن را جهانِ سوم میداند. یعنی سومین نوع جهان داری...
و این به همه چی تعمیم دارد. مثل الگوی زن در جهان. الگویِ سوم.
یعنی الگویی که نه شرقی است، نه غربی...
و شتاب این حرکت هر روز بیشتر میشود... نشانهاش ترس و اضطرابی است که در دل و ذهن حکمرانان قدیمی افتاده است که از هر طریق ممکن تلاش به توقف کنند. اما خب، سرنوشت جهان، پایان روشنی دارد...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
کتب ضالّه
دیدم یک نفر در این گروههایی که موافق اعتراضات هست نوشته: من مشاورم با وضعیت فعلی ایران و حال بد شما و... هرکس مشاوره بخواهد رایگان در خدمتم.
میخواستم بنویسم: اگر این افراد این شبکههایی که در آن هستند و مدام بمباران اخبار دروغ و غلو شده و منفی میشوند را رها کنند، نیاز به مشاوره پیدا نخواهند کرد.
من گاهی لحظاتی کانالها و گروههایشان را دنبال میکنم. بمباران خبر منفی و دروغ و تحریک عصبی و منفجر کردن مغز آدمها را شاهدم.
بزرگترین لطفی که افراد میتوانند به خود کنند، و دوستان درگیرشان را هم دعوت کنند خروج از این دست کانالها و گروههاست.
باید به اطرافیانتان هم کمک کنید که این گروهها و کانالها را ترک کنند. واقعا سلامتی و تعادل روحی روانی خود را دارند از دست میدهند.
چندی پیش جوان دانشجویی به من پیام داد که واقعا از این حجم اخبار بیسروته و بیسند و این حجم فحاشی خسته شدم و از همه خارج شدم. مغزم دیگر نمیکشد...
از وقتی هم جدا شده، آرامش نسبی و فرصت فکر کردن بیشتری یافته و نگاه و نظر مخالفی هم به جریان معترض پیدا کرده.
یادم هست به ما میگفتند شما مجاز نیستید کتب ضالّه را بخوانید. کتب ضاله، کتبی است که حرف باطل را تر و تمیز به خورد مخاطب میدهد و افرادی که سطح اطلاعات و آگاهی و مطالعاتشان پایین است، ناخواسته درگیر شبهات میشوند و به دلیل عدم توانایی در تشخیص حق و باطل، افکار و عقایدشان دچار آشفتگی میشود.
فقط کسانی که مطالعات و تحقیقات کامل دارند و مسلط بر محتوای دین و عقاید هستند مجاز به خواندن این کتب، برای پاسخگویی و نوشتن نقد بر آن و بیان حقایق هستند. مردم معمولی نباید صرفا برای باخبر بودن از حرفهای آنها، سراغ چنین مطالعاتی بروند وگرنه به اندیشه خود آسیب میزنند. و از این جهت حتی خواندن این کتب برای عموم مردم حرام اعلام شده است. ( در دین الهی، چیزی حرام نام میگیرد که، آسیب جدی بر جسم یا روح انسان داشته باشد)
حالا این گروهها و کانالها هم به نوعی حکم همین کتب ضاله را پیدا کرده اند. به معنی واقعی کلمه از هیچ دروغی ولو تر و تمیز فروگذار نمیکنند. و پررنگترین دلیل تحریک برخی افراد، عضویت در این کانال هاست. مدام و متصل بمباران اخبار دروغ و تحریکآمیز می.شوند و واقعا به جهت فکری دچار اختلال در تشخیص و تصمیم درست میشوند.
یعنی بارها دیدم حادثهای بسیار واضح که حق و باطل در آن نمایان است را به چه شکل به مخاطب ارائه داده اند و بارها از نزدیک شاهد این دست مخاطبان بودهام که قدرت تشخیص عقلانی خود را از دست دادهاند.
غم بزرگی است غم حادثهی حرم شاهچراغ و میدانیم که چراغِ تشخیصِ درست، برای کسانی میشود که منافذ ورودی نور حق و حقیقت بر قلبهایشان هنوز کامل بسته نشده است.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
تجربه جالبی بود اینبار در #آلمان...
گفتم آلمان را هم از نزدیک ببینم و از پیشرفت تعداد محجبهها به شکل میدانی مطلع بشم☺️
که به شکل کاملا تصادفی و البته کار خدا، با این گروه مواجه شدم...
تبلیغ حجاب نمیکردند! ( یعنی دیگه از مرحله تبلیغ عبور کرده بودند)☺️ پشتیبانی از محجبهها میکردند...
خیلی مهربان و پر لطف سمتم آمد و یک پاکت هدیه داد که از محتویاتش خواهم گفت. گفت: اینجا در آلمان وضعیت محجبهها خوبه اما گاهی اذیت هم میشن. از طرفی خیلیها دوست دارند محجبه بشوند و نیاز به پشتیبانی روحی و عاطفی دارند. ما هستیم که بگیم اگر کسی جایی شما را اذیت کرد یا سوالی یا نیازی به کمک داشتید، ما هستیم و از شما همه جوره پشتیبانی میکنیم.
بعد شروع کرد توضیح دادن که حجاب مانع هیچ فعالیتی نیست و یک دخترخانم میتونه هر نوع فعالیت اجتماعی و کاری داشته باشه و حجاب هم داشته باشه. و این تصاویر بامزه را بهم نشان داد.
خیلی برخورد شیرین و جالبی بود. که در پستهای بعدی بیشتر از آن خواهم گفت.☺️
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
ظاهراً تیپ محجبه ها در کشورهای مختلف متفاوت هست. تیپ پوشش #فرانسه با #هلند متفاوت بود و تجربه کردم تیپ محجبههای آلمان هم با هلند و فرانسه. تنوع جالب هست.
خیلی زیاد بودند در #آلمان هم. همه نوجوان و جوان...
و واقعا جای سوال است که چرا در کشورهایی که حجاب به عنوان امر خداوند، تبدیل به قانون نشده، گرایش به دین و پوشش الهی اسلامی در حال افزایش است...
این خیلی خیلی نکته مهمی است. چرا دختران در جامعه آزاد در خصوص اندازه پوشش، حجاب را انتخاب میکنند.
دختر پشتیبان حجاب به من گفت: دو دختر دارد یکی دبیرستانی، یک کوچکتر، هر دو محجبه هستند و هم در درس، هم فعالیت اجتماعی، هم ورزش فعال هستند و حجاب هم دارند. ما دختران را تشویق میکنیم به حفظ پوشش که تحت تاثیر رسانه تصور نکنند حجاب مانع است.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
پیام داد بهم که حالش دگرگونه... منقلب شده... ساعتها گریه کرده. بعد از سالها زندگی در #هلند قصد جدی کرده که محجبه بشه...
بخاطر دیدن #شهید_آرمان...
انگار شهید به آرمانش داره میرسه...
@ninfrance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی یک بانوی خارج از اسلام، مسلمان میشود و با درک خود از امر خداوند در خصوص حجاب، به دختران توضیح میدهد که چرا این پارچه را روی سرش میگذارد.
خیلی شیرن، زیبا و تأثیرگذار بود برام...
«من اینو سر می کنم که شناخته بشم؛
اول اینکه همه بدونن من یک زن مسلمانم.
دوم اینکه بدونن من به پوششم افتخار میکنم و ارزش و بهای خودم رو میدونم.
سوم اینکه قابل اعتماد هستم و از من خیانت و فریب نخواهید دید.
و چهارم اینکه هشدار دهم که تصورش را هم نکنید با افکار بد بخواهید به من نزدیک شوید.
قرآن دربارهٔ محافظت صحبت میکنه. و این رفتار شماست که این محافظت رو می سازه. وقتی خودت رو در اجتماع به درستی میپوشونی. همهٔ این حرفها را با زبان بدن به اطرافیانت منتقل میکنی...
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
سه بار انقلاب آموزشی در فرانسه
(این متن را زمانی که #فرانسه بودم از کتابی در کتابخانه دانشگاه ترجمه کردم)
🌖نظام آموزشی فرانسه سه تحول یا انقلاب را در تاریخ خود از سر گذرانده است:
انقلاب اول که از سال 1885 به تاریخ هجری شمسی ۱۲۶۳ آغاز شد، آموزش های پراکنده را به یک هدف سیاسی آموزشی مشخص و یکپارچه در آورد که مقطع سنی ۶ تا ۱۲ سال را در بر می گرفت.
هدف آموزش و پرورش مبتنی بر یک ایدئولوژی قوی عمومی و مدنی بود و آموزش معلمان و دانش آموزان را با هم در بر می گرفت. این انقلاب اول ۳۰ سال! به طول انجامید. یعنی تا پایان سال 1914 یا ۱۲۹۲ هجری شمسی
انقلاب دوم آموزشی در فرانسه
انقلاب اول که ۳۰ سال به طول انجامید تا به شکل کامل اجرایی شود تا ۴۰ سال به روند خود به همان شکل ادامه داد.
در انقلاب یا تحول دوم که پس از این ۴۰ سال به وقوع پیوست، با توجه به نیازهای جدید اقتصادی، آموزش گروه سنی ۱۲ تا ۱۶ سال در کالج (مدرسه راهنمایی) در دستور کار قرار گرفت.
همچنین موسسات فنی تاسیس شدند که دانش آموزان بتوانند در یک تخصص فنی مشخص این دوره را بگذرانند و برای کار، مدرک دریافت کنند.
تحقق این نظام جدید ۲۰ سال طول کشید تا به شکل کامل و فراگیر اجرا و انجام شود. (از سال 1959 میلادی یا ۱۳۳۷ هجری شمسی تا 1980 یا ۱۳۵۸ هجری شمسی)
متن ترجمه شده، از کتاب Le Système éducatif میباشد.
نمی دانم چرا انقلاب سوم را ننوشتهام... اما برایم مهم بود ببینیم چقدر زمان میبرد آموزشپرورش یک کشور اصلاح شود و بهبود یابد...
واقعا تلاش زیادی توسط مجموعههای متنوعی در حال انجام است و فقط ۴۰ سال از انقلاب اول و بنیادین ایران گذشته است... با اتکا به قادر متعال، قدرت و اعتماد به نفس و همبستگی بالا باید برای اصلاح و بهبود هر روزه تلاش کنیم.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
نَصر مِن الله و فَتحٌ قریب و بَشّر المومنین...
« فضای نورانی آموزههای دینی را میخواهند به انواع شبهه، تیره و تار کنند؛ ولی خدا میخواهد که این دین نورانی را تابنده و پاینده کند؛ هرچند بیدینها خوششان نیاید!
ای کسانی که ایمان آوردهاید! به تجارتی راهنماییتان بکنم که از عذابی زجرآور نجاتتان دهد؟!
به خدا و پیامبر ایمان میآورید و با مال و جانتان در راه خدا میجنگید. این برایتان بهتر است، اگر به برکت جهاد در راه خدا پیببرید.
پاداش دیگری هم هست که دوستش دارید؛ کمک خدا و پیروزی نزدیک. بله، همهٔ اینها را به مسلمانان مژده بده.
مسلمانان! یاور دین خدا باشید؛ همان طور که عیسی از یاران مخصوصش پرسید: « چه کسی یاور من است در راه حفظ دین خدا؟» یاران مخصوصش جواب دادند: « ما یاوران دین خداییم.» بله، گروهی از بنی اسرائيل ایمان آوردند و گروهی بیایمان شدند. دست آخر از کسانی که ایمان آورده بودند، بر ضد دشمنانشان حمایت کردیم تا بلاخره پیروز شدند...»
✨آیات مبارک سوره صف
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance