حال می رسیم به ارزش ها. اصل و اصول به جای خود اما مسئله ی بسیار مهم در رویکرد، ارزش ها و اهمیت ها هستند. چون درست در این حوزه است که ما وارد عمل می شویم. تا به این جا در مورد ذهن و ذهنیت و باورها صحبت کردیم اما از این به بعد را می خواهیم وارد عرصه ی عمل و رفتار شویم. نظام ارزشی و ارزش ها را خیلی از من شنیده اید. حال اول ببینیم ارزش چیست؟ و چرا این قدر باارزشه؟
اهمیت در حوزه ی مادیتِ ما است و ما در این حوزه دو عامل داریم: 1.مهارت 2.ابزار. ما از این دو برای رشد استفاده می کنیم. تمام مادیت زندگی ما در این دو عامل خلاصه می شود.مهارت و ابزار، جهت ندارند، خنثی هستند. چاقو، جهت دارد؟ چاقو می برد! چی به آن جهت می دهد؟ دستی که آن را گرفته. آدم می کشد یا جراحی می کند؟ دو تا کار کاملاً متفاوت است. چاقو، فی نفسه ارزش نیست اما مهم است یعنی در حوزه ی اهمیت قرار دارد، چگونگی استفاده از آن در حوزه ی ارزش است. هرجا که ما مهارت و ابزار داریم، در کنار آن به ارزش ها نیاز داریم. ارزش ها هستند که مهارت و ابزار ما را هدایت می کنند.
درد جامعه ی ما این است که نظام ارزشی اش به هم ریخته است و نمی داند که مهارت ها و ابزارها را کجا باید استفاده کند. و اصلاً چه میزان به مهارت و ابزار نیاز دارد. در سه مبحث اقتصاد هم گفتیم. چرا این همه غذا می خوریم؟ غذا یک ابزار است و چگونگی خوردن آن یک ابزار است. اگر ما سیستم ارزشی نداشته باشیم نمی دانیم که چی و چگونه و چه قدر و کجا باید بخوریم. این ساده ترین مثال این موضوع است.
ارزش ها به مادیت زندگی ما جهت می دهند یعنی به مهارت و ابزار. به این دلیل ارزش ها خیلی مهم هستند. ارزش یعنی چی؟
این ماژیک که در دست من است چه قدر می ارزد؟ نمی توانیم روی آن قیمت بگذاریم تا زمانی که داد و ستد شروع شود. من یک ماژیک لازم دارم و چندین ماژیک در اختیار من هست پس قیمت آن خیلی پایین خواهد بود؛ حالا من یک ماژیک نیاز دارم، و این ماژیک فقط یک عدد است و یک نفر آن را دارد حالا ارزش آن بالا می رود. ارزش در دادوستد به وجود می آید؛ در خلأ به وجود نمی آید. ارزش در سکون هم نیست. تا حرکتی صورت نگیرد ارزش به وجود نمی آید. (ادامه دارد...)
#جمع_بندی_مطالب {قسمت11}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
وقتي فرزندمان به حرف ما گوش نميدهد و ما عصباني ميشويم و در نهايت داد ميزنيم و فرزندمان براي مدت كوتاهي آرام يا خاموش ميشود، در حقيقت به مغزمان پاداش ميدهيم. در اثر اين پاداش، هورمون اعتيادآوري در بدن ما ترشح ميشود كه در اثر تكرار مداوم، ما را مجبور ميكند هنگام عصبانيت داد بزنيم. داد زدن نوعي اعتياد است.
شخصي كه عادت به داد زدن دارد مانند هر انسان معتادي زير فشار به آن پناه ميبرد، لحظه اي آرام و خشنود ميشود و زماني كه اثر اعتيادآورش از بدن خارج ميشود پشيمان و شرمنده شده و قول ميدهد ديگر آنرا تكرار نكند. اعتياد به داد زدن مانند هر اعتياد ديگري اول به عزيزانمان آسيب ميزند.
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بوسیدن و یا در آغوش کشیدن به اجبارِ بچهها حتی اگر که به علتِ محبتِ "بیش از اندازه" باشد...
میتواند یک نوع کودک آزاری هیجانی محسوب شود! که گاهی "پررنگ تر از نمونه فیزیکی است"
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
#اطلاعیه جلسه استاد سلطانی با والدین با موضوع "کودک و افسردگی" جمعه ۲۷ مهر در غرب تهران #فرهنگسرای
👆
همایش جمعه استاد سلطانی راس ساعت ۹.۳۰ انجام میشود. قبل از این ساعت در محل حضور پیدا کنید
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد، دچار کمی سستی و احساس خستگی است خوابش زیاد شده و اکثرا سنگین خواب میشوند. شاید شمافکر کنید او تنبل شده .
برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید . او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و... بیدارش کنید.
یک بار هم شایدکافی نباشد پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.
@nooredideh
وقتی در جهت رفع نیازهایی کودک میکوشیم او به دنیای پیرامون خود اعتماد می کند و آن را محل امنی می یابد.
اگر می خواهیم کودک نوپا لجباز نشود نیاز داریم محیط او را امن کنیم، نه اینکه وسایل دم دست او باشد و از او بگیریم؛ به عبارت دیگر نباید با انواع منع شدن روبرو شود و مرتب "نکن" و "دست نزن" را بشنود.
فردی که به دنیای اطراف خود و دیگران اعتماد می کند به توانایی های خودش نیز اعتماد می کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ فرزندتان را پادگانی تربیت نکنید
🎤 استاد قرائتی
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
در بین همین مراحل شروع میکنیم به مرحله ی از مدفوع گرفتن کودک "یعنی بدون پوشک بچه روی لگن مدفوعشم بکنه" به این صورت که تو اواسط اینکه بچه ما به این مرحله رسید که از صبح تا ساعت چهار و پنج بعد از ظهر خودش نگه داره همون موقع موقع هایی که ممکن از شما بخواد پوشکش کنید تا پی پیش کنه این اتفاق بیفته یه هفته دو هفته که گذشت میتونید بهش بگید، تو پی پی ام داری میتونی توی لگن بشینی پی پی کنی خیلی هم خوب میشه بیا امتحان کن بشین پی پی هم بکن خیلی مواقع وقتی امنیت برقرار میشه و میبینه شما نمیخواهید اذیتش کنید با شما همکاری میکنه و میاد میشینه و پی پیشم می کنه.
وقتی به این مرحله رسیده خواهش می کنم پی پی بچه هارو جلوی خودشون نریزید توی دستشویی، چون مدفوع بسیار برای بچه ها عزیزه، تنها چیزی است که از بدنشون تولید میشه و قرار نیست ما بچه رو اذیت کنیم و بگیم پی پیت بو میده. نه. برای اون قابل ارزشه. و باید ما باهاش همکاری کنیم. جلوش سیفون رو نکشید بچه نگران میشه چه اتفاقی افتاد چی شده از این قضیه میترسه و دچار یبوست میشه شما پی پی رو که انجام داد در لگن ببندید بزارید گوشه توالت و با بچه صحبت کنید بگید پی پی میگه خونه من توی دستشوییه، توی لگنه. بچه رو بشورید دستش رو بشورید بیاید بیرون راهی بازیش کنید بعد برید دستشویی بشورید یا لگن خالی کنید. کم کم به این صورت میتونید بچه را آماده کنید که کنترل مدفوع رو به دست بیاره.
باید بدونید بعد از این هم برای مدفوع خیلی مواقع پیش میاد که بچه ها توی شلوارشون یه ذره پس می زنن دیر به دستشویی می رسن همه اینها بازم مثل ادرار بسیار طبیعیه اصلاً این دوتا همزمان نیست خیلی کم پیش میاد در کودکی این دوتا همزمان باشه با یک فاصله زمانیه باید صبوری کنید تحمل کنید پذیرشتون ببرید بالا که بچه از این مرحله هم عبور کنه. (ادامه دارد....)
#پوشک_گرفتن {قسمت21}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
در دورهی نوجوانی، فرزندان منطقی شده و همه چیز را با تحلیل میپذیرند؛
لذا والدین میتوانند با تحلیل، دلایل دلواپسیِ خود را بیان کنند.
#استادتراشیون
@nooredideh_nojavan
یک بچه اگر قرار است که اعتماد به نفسش بالا برود باید آن کار را انجام بدهد پس ما به عنوان پدر و مادر اجازه میدهیم که او این کار را انجام بدهد ولو ناقص!
وقتی یک بچه تازه میخواهد که راه بیفتد و راه رفتن را تمرین کند، یک جا را میگیرد بعد میخواهد که حرکت کند. اگر پاهایش را بالا بیاورد و در هوا سه دور بچرخاند بعد یک قدم بردارد، کدام مادری میگوید که چرا پاهایت را در هوا سه دور چرخاندی بعد قدم برداشتی؟
برای بالارفتن اعتماد به نفس هم دقیقا به تاتی ها (آهسته راه رفتن بچه ها) جواب میدهیم. یعنی کوچکترین قدمی که برداشت حسابی تشویق میکنیم که تو فقط اعتماد به نفس را بالا ببر و حرکت کن ولی در آن لحظه ایرادها را نمیگیریم. همین باعث میشود که آهسته آهسته بچه تشویق بشود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
حالا یه نکته برای همه مامان ها پیش میاد یعنی تقریباً ۹۰ درصد بچه ها بعد از سه، چهار ماه تثبیت دوباره شلوارشونو خیس میکنن. ناامید نشید که ای وای اینکه خوب بود چی شد اینجوری شد نگید شاید از چیزی ترسیده. یا شاید داره لجبازی میکنه نه. این بهش میگن قضیه "برگشت پذیری" بچه ها بعد از اینکه تثبیت کامل براشون انجام میشه یه دوره برگشت پذیری دارند ممکنه یه روزه باشه اگه یه مادر بدونه که باید چیکار کنه و ممکنه ده روز بشه و طول بکشد باید این یه روز دو روز یه هفته که بچه شما برگشت کرده عقب وشما اطمینان کردید که این بچه کنترل ادرار شو بدست آورده دوباره وقتی که جیش کرد قشقرق به پا نکنید، مثل اینکه یادت رفت یادت رفت جای جیش تو دستشویی بود توی شلوارت نبود دیگه از این به بعد یادت نره بدو بشین توی دستشویی حالا اگر الان نداری بیا لباستو عوض کنم لباس تمیز تنت کنم همین..
دیگه بیشتر از این اذیتش نمی کنیم اگر اذیت کنیم این دوره طول میکشه ولی اگر درست برخورد کنید و خودتون به هم نریزید ممکنه دو سه روزه یک هفته این دوره تموم بشه. هیچ نگران نباشید. یه دوره برگشت داره.
پروسه از پوشک گرفتن تمام شد به شما خیلی تبریک میگم برای اینکه از پوشک گرفتن یه مرحله مهم از زندگی بچه شماست اگر این مرحله را به خوبی بگذرونید که رمز هاشم گفتیم که اون باورهای غلط تون بریزید کنار و به این مرحله به عنوان رشد بچه نگاه کنید که هم رشد جسمی رو در بر داره وهم رشد روانی که برای بچه یه مرحله از رشدشه که با صبوری و آرامش و هدایت و حمایت مادر این پروسه تمام میشه.
#پوشک_گرفتن {قسمت22}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
اجازه دهید فرزندتان خانه را زیر و رو کند...
از حدود ۹ ماهگی به بعد کودکان دست بهکار میشوند که خانه را بههم بریزند و والدینشان را از این کار حسابی عصبانی کنند.
یکی از دلایلی که کوچولوهای خانه دست به چنین کارهایی میزنند بیحوصله شدن آنها است، آنها معمولا از روی بیکاری به وسایل خانه رو میآورند.
اما خبر خوش اینجاست که کودکان کنجاوتر در آینده افرادی موفقتر میشوند.
به همین دلیل روانشناسان به والدین توصیه میکنند خیلی کودکان را از این کار منع نکنند و حداقل اجازه دهند آنها در اتاق خودشان ریختوپاش کنند، چراكه بههم ریختن وسایل موجب میشود اعصاب کودک آرامش بگیرد و حتی سیستم ایمنی آنها تقویت شود.
جالب اینجاست که بههم ریختن وسایل موجب ترشح هورمونی در کودکان میشود که رشد آنها را دو برابر میکند.
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
زمانی که شما فرزندتان را صحیح تربیت نمیکنید، این وظیفه خطیر را برعهده اطرافیان فرزندتان قرار میدهید.
اگر شما نتوانید کودک تان را به طور صحیح تربیت کنید دیگران اقدام میکنند.
Join @nooredideh
بدرفتاری با کودک، طرد کردن کودک و غافل شدن از او خیلی شایع است. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند.
سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی (تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزند پروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی ان است که اگر می خواهید فرزندان تان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچهها را وارد فضای رقابت و مسابقه نکنید. سعی کنید بچه ها از فرآیند لذت ببرند. بچهها باید فرآیند محور باشند. نه نتیجه محور. نتیجه محوری بعد از ۲۰ سالگی باید باشه.
مهم نیست بچه ها چه نتیجهای میگیرند آنها یک سال درس میخوانند یک هفته امتحان میدهند، ممکن است بچه در این یک هفته مریض شود و نتواند امتحان بدهد و امسال رفوزه شود. خب شد که شد. این بچه باید به خاطر یک سال تلاشش تایید و تشویق شود. نه به خاطر نتیجه اش.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تمام زندگی ما دادوستد است. چی می دهیم و چی می گیریم؟ ما در زندگی دادوستد می کنیم، دادوستد یعنی چی؟ یعنی معامله می کنیم؛ عمل می کنیم، عرصه ی عمل است. یک سرمایه داریم، تبدیل به کالا می کنیم، کالا را می فروشیم، تبدیل به سرمایه می کنیم. اگر در این مسیر سرمایه ی ما افزایش پیدا کرد پس سود کردیم اما اگر سرمایه ی ما افزایش پیدا نکرد و چیزی به دست نیاوردیم، زیان کردیم
اگر زندگی یک حرکت است و یک معامله است، سرمایه ی ما در زندگی چیست؟ عمر، وقت. محدود هم هستند. این سرمایه به ما داده شده که با آن داد و ستد و معامله کنیم. اصلاً وارد مباحث نظری و کتابی نمی شوم بلکه کاملاً کاربردی و عملی صحبت می کنم. وقت تو در حال گذشتن است، معامله کن! داد و ستد کن!. الآن که از کلاس بیرون برویم نزدیک به 3 ساعت وقت از عمرمان را گذاشته ایم، چی به دست آوردیم؟ وقت می گذارید، در این معامله چی به دست می آورید؟
ما دوتا سرمایه داریم، یکی عمر است که به صورت یک وقت محدود است؛ منظور زمان نیست چون زمان نامحدود است. ما یک مدت محدود و یک وقت محدود داریم به نام عمر؛ و یک منبع محدودی در اختیار داریم به نام طبیعت و آسمان و زمین. ما این دو امکان را در اختیار داریم و مصرف می کنیم و می پردازیم، چی به دست می آوریم؟ تا حالا این گونه فکر کرده اید؟
ارزش از همین جا می آید و ارزش چیزی نیست که بخواهیم بگیم دین به ما تحمیل می کنه یا این و آن میگن و نصیحت است و غیره، اصلاً این طور نیست و کاملاً این حرف ها را کنار بگذارید و بیایید در عرصه ی معامله، چی می دهیم؟ و چی می گیریم؟ ارزش به ما می گوید: آن چیزی که می دهی، بزرگترش را بگیر! محدود می دهی، نامحدود بگیر. عمرت محدود است! یک ساعت دادی یا یک روز یا .....، چی گرفتی؟ اگر نامحدود گرفته باشی که بردی و اگر نگرفتی، ضرر کردی!. این مسئله به همین سادگی است و هیچ نکته ی پیچیده و فلسفی در آن وجود ندارد.
مسئله این است که ما بررسی کنیم که داریم سود می کنیم یا زیان؟ و دقیقاً سود و زیان ما را اصل به ما می گوید. ارزش ها به ما می گویند که اگر حرکت و زندگی ما در مسیر اصل باشد، سود خواهد بود و اگر در مسیر اصل نباشند، زیان خواهد بود. و این امر در هر لحظه ی زندگی ما در حال اتفاق است. بحث سود و زیان، بحث لحظه است.
خدا رحمت کند آقای دولابی را، یک بحث خیلی جالب در این مورد دارند و می فرمایند: قیامت درست است و اعتقاد راسخ هم به آن داریم ولی «جزا» نقد است؛ هر لحظه که عمل می کنی، جزایش را می گیری؛ روحشان شاد، کف دستشان را نشان می دادند و می گفتند: یوم العمل، و دستشان را برمی گرداندند به سمت روی دست و می گفتند: یوم الجزا. یعنی فاصله ی بین عمل تا جزای آن عمل به اندازه ی برگرداندن دست است؛ یک برگ کاغذ است، عمل می کنی، پشت آن اثرش هست. معامله ی سود و زیان اصلاً به آینده و غیره مربوط نیست بلکه در لحظه نتیجه ی عملت را می بینی، اگر در لحظه گرفتی, بردی و اگر نگرفتی، دیگه نبردی. دادو ستد در لحظه انجام می شود، لحظات عمر که در حال سپری است. (ادامه دارد...)
#جمع_بندی_مطالب {قسمت12}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده