فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستگیری امام رضا (ع) در قیامت !
🎙#استاد_مسعود_عـــالے
🔥هنگام دریافت نامه عمل
🔥هنگام آمدن به پل صراط
🔥هنگام سنجیدن میزان
🌙🌙🌙دعای روز اول
اللهمَ اجْعلْ صِیامی فیه صِیام الصّائِمینَ و قیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ و نَبّهْنی فیهِ عن نَومَةِ الغافِلینَ و هَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ؛ خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزه داران حقیقی قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان، بیدار و هوشیار ساز و در این روز جرم و گناهم را ببخش ای خدای عالمیان! و زشتی هایم راعفو فرما ای عفو کننده ازگناهکاران عالم!
1️⃣:قرار گرفتن در زمره ی روزه داران حقیقی
خداوند متعال برای روزه داران امت پیامبر اکرم(ص) پاداش هایی را در نظر گرفته است. رسول خدا(ص) فرمودند: «به امت من در ماه رمضان پنج چیز داده شده که به امت هیچ پیغمبری پیش از من داده نشده است.
1. هر گاه شب اول ماه رمضان فرا رسد، خداوند به سوی آنان نظر می کند و کسی که خدا به او نظر کرده هرگز او را عذاب نمی کند.
2.بوی بد دهان آنان به هنگام غروب در نزد خدا خوشبوتر از بوی مشک است.
3.ملائکه برای ایشان در شب و روز استغفار می کنند.
4. خداوند بلند مرتبه، به بهشت خویش امر می کندکه برای بندگان من استغفار نموده و خود را برای آنان تزیین کن پس چه نزدیک است که سختی های دنیا، آنها را {در خود فرو} برد و به سوی بهشت و کرامت من بروند.
5. هر گاه شب آخر فرا رسد، خداوند همه آنان را می آمرزد.»
2️⃣: قرار گرفتن در زمره ی نماز گزاران حقیقی
نماز گزار حقیقی مانند امیر المومنین که نقل شده در یکی از جنگ ها تیری به پای حضرت امیر المومنین(ع) فرو رفته بود و بیرون آوردن آن ممکن نمی شد. حضرت فاطمه(ع) فرمود: آن را در حال نماز از پای حضرت بیرون آورید؛زیرا در آن حال، آنچه را بر او می گذرد،احساس نمی کند. بر اساس سفارش فاطمه (ع) هنگامی که امام مشغول نماز بود، تیر را از پایش بیرون کشیدند و حضرت متوجه درد نمی شود.
3️⃣:بیداری از خواب غفلت
در این روز اول ماه رمضان، از خداوند می خواهیم که ما را از خواب غفلت بیدار نماید تا سعی کنیم روزه و نمازی که موجب رستگاری است انجام دهیم.
عوامل غفلت:1. جهل و نادانی؛ 2. غرور و خود بینی؛3. مستی نعمت؛4. عافیت و سلامت جسمانی؛ 5. آرزوهای طولانی.
پیامد های غفلت:1. قساوت قلب؛2. مرگ قلب3. فساد اعمال؛4. دوری از خداوند؛5. هلاکت انسان
نشانه های غفلت: 1. ندیدن حقایق و فراموشی؛ 2. همنشینی با فاسدان و مفسدان و دوری از مجالس عبادت؛ 3. بی اعتنایی به عوامل هشدار کننده و بیدار کننده؛4. بیهوده گذراندن عمر.
راه های درمان غفلت:1. عبرت از تاریخ؛2. استمرار و دوام ذکر؛3. نماز با حضور قلب؛4. تفکر و اندیشه؛5. تغییر محیط
4️⃣: در خواست عفو و بخشش از گناهان
عوامل بخشودن گناهان:1. استغفار 2. عقوبت دنیوی؛3. بیماری؛ 4. حسنات و نیکی ها؛5. سجده های زیاد؛ 6. صلوات.
@noorolhoda138
✨ فواید نگاه کردن به قرآن
✍️ قرآن کریم به قدری با برکت است که حتی نگاه به صفحات آن،موجب تعالی انسان می شود.برخی فواید آن عبارتتد از:
✨ تقویت بینایی
✨ درمان ورم ملتحمه چشم
✨ چندین برابر شدن ثواب قرائت
✨ مطرود کردن شیطان
✨ ازدیاد عقل و...
🌹 امام صادق علیه السلام می فرمایند: کسی که قرآن را از روی صفحات آن بخواند،از بینایی اش بهره برد و مبتلا به ضعف بینایی نمی شود و از عذاب پدر و مادرش کاسته می شود،هر چند کافر باشند.
📚 الکافی،ج ۲،ص ۶۱۳
مسابقه بزرگ فرهنگی خلوت انس(آستان قدس رضوی)
هر روز یک سوال از فرازهای دعای ابوحمزه ثمالی
جوایز: کمک هزینه سفر به مشهد مقدس و 245 هدیه نفیس متبرک حرم مطهر رضوی
شرکت در مسابقه از طریق لینک زیر:
https://haram.razavi.ir/post/%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%B3
🌙🌙🌙دعای روز دوم
اَللّهُمَّ قَرِّبْنی فیهِ اِلی مَرْضاتِکَ، وَجَنِّبْنی فیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَنَقِماتِکَ، وَوَفِّقْنی فیهِ لِقِرآئِةِ ایاتِکَ، بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ؛خدایا مرا در این روز به رضا و خشنودیت نزدیک ساز و از خشم و غضبت دور ساز و برای قرائت قرآنت موفق گردان به حق رحمتت، ای مهربانترین مهربانان عالم.
1️⃣:نزدیکی به رضا و خشنودی خداوند متعال
بهترین چیز ها برای بنده، رضایت خداوند است، زیرا همین که خداوند از بنده ای راضی شد، جمیع خیرات دنیایی و آخرتی را به او عطا می فرماید. اما چطور بفهمیم خدا از ما راضی است؟ شخصی از امام باقر(ع) سوال کرد چگونه بفهمیم که خداوند ما را دوست دارد و از کارهای ما راضی است. امام در پاسخ فرمود: به قلبت رجوع کن و ببین که آیا دوستان خدا را در دل دوست داری یا خیر؟ اگر چنین محبتی را در خویش یافتی، بدان که پروردگار نیز، تو را دوست می دارد.
2️⃣: دوری از خشم و غضب خداوند
برای دورماندن از خشم و غضب خداوند، باید مواردی را که موجب خشم خداوند می شود، بشناسیم. پنج چیز موجب خشم خداست: علی(ع) فرمود: پنج چیز موجب خشم خداست:1. اذیت به والدین؛2. قطع رحم؛3.تاخیر نماز، از اول وقت؛ 4.ندادن حقوق خداوند مانند: زکات، خمس، رد مظالم و امثال آن؛ 5. رد مامول: (جلوگیری از امید کسی که امیدوار به چیزی است و او را مایوس کند.)
3️⃣:توفیق تلاوت قرآن
از آیات و روایات استفاده می شود که مسلمانان نسبت به کتاب الهی قرآن، دارای سه وظیفه مهم هستند:
1. قرائت قرآن؛ 2. فهم قرآن؛ 3. عمل به قرآن.
تلاوت کننده قرآن به چهار بهره فوق العاده می رسد:
1. عزت بی ذلت؛ 2. غنای بی فقر؛ 3. علم بی جهل؛ 4. حیات بی موت.
4️⃣: جلب نظر رحمت خداوند
در روایتی آمده است پیامبر به مردی برخورد کردند که می گفت: یَا اَرحَمَ الرَُحمینَ. فَقَالَ لَهُ سَل فَقَد نَظَرَ اللهُ اِلَیک.
حضرت به او فرمودند: دیگر بس است، تقاضایت را بکن، خداوند نظرش را به تو انداخت. تو می خواستی نظر خدا را جلب کنی، با این اَرحَمَ الرَاحمینَ هایت نظرش جلب شد، حالا حاجتت را از او بخواه. در روایتی دیگر آمده است که پیامبر اکرم(ص) فرمود: خداوند فرشته ای را موکل، بر کسی کرده است که بگوید: یَا اَرحَمَ الرَحمین، وقتی که شخصی سه مرتبه این نام را ببرد، فرشته به او می گوید: ارحمُ الرحمین به تو رو آورد، پس از او بخواه.
@noorolhoda138
🌙🌙🌙دعای روز سوم
اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ والتّنَبیهَ وباعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ؛ خدایا در این روز مرا هوش و بیداری در کار اطاعتت نصیب فرما و از سفاهت و جهالت و کارهای باطل دور گردان و از هر خیری که در این روز نازل می فرمایی مرا نصیب بخش به حق جود و کرمت ای بخشنده ترین بخشندگان.
1️⃣: هوش و بیداری
یکی از نعمت های بزرگ خداوند، ذهن است و علت ضعف ذهن و حافظه، می تواند گناه باشد. مرحوم آیت اله بروجردی گاهی در درس شعر های سیوطی می خواندند. با این که حدود هفتاد الی هشتاد سال از زمانی که سیوطی می خواندند و مجتهد شده بودند فاصله بود، ولی به علت دوری از گناه، از حافظه بسیاری قوی برخوردار بودند.
دعایی برای تقویت حافظه: پیامبر اکرم(ص) خطاب به امیر المومنین(ع) می فرماید: ای علی! اگر می خواهی که هر چیزی را که می شنوی و مطالعه و قرائت می کنی بخاطر بسیاری، بعد از هر نماز این دعا را بخوان: سُبْحَانَ مَنْ لَايَعْتَدِى عَلىٰ أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ، سُبْحانَ مَنْ لَايَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوانِ الْعَذَابِ، سُبْحانَ الرَّؤُوُفِ الرَّحِيمِ . اللّٰهُمَّ اجْعَلْ لِى فِى قَلْبِى نُوراً وَ بَصَرَاً وَ فَهْماً وَ عِلْماً، إِنَّكَ عَلىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ.
2️⃣: دوری از سفاهت و جهالت و کارهای باطل
در این فقرء دعا، از خداوند متعال درخواست می کنیم که سفاهت و نادانی و کارهای باطل و سفیهانه را از ما دور گرداند، مفهوم سفاهت و تمویه: سفاهت، نقطه مقابل حکمت است. شخص سفیه، بر خلاف شخص حکیم که امورش را از روی عقلانیت و با تدبیر و اتقان انجام می دهد، رفتار و کردارش غیر منطقی و بدون غایت عقلانی است.
«تمویه» در اصل به معنای زراندود نمودن است. وقتی بخواهند چیزی را زیبا تر از آنچه که هست جلوه دهند، پوششی زرین از طلا بر آن می گذراند که حقیقت مسین آن را پنهان کنند.
👈فرق سفاهت و تمویه:
شخص مبتلا به «سفاهت» اساسا از پوچی و بطلان کار خویش بی خبر است. اما شخص مبتلا به «تمویه»، آگاهانه و فریبکارانه، زشتی را زینت داده و تظاهر به خوبی می کند. پس در این فقره از دعا در حقیقت از خداوند می خواهیم که ما را در زمره انسان های باطل گرا، پوچ اندیش و اهل تزویر قرار ندهند. سفیهان در فرهنگ قرآن به کسانی که اطلاق می شود که: 1. بهانه جویی در برابر حق 2. رویگردانی از آیین یکتا پرستی 3. جاری کردن سخنانی بر خلاف حق و عقل.
3️⃣: بهره مند شدن از خیرات این روز
تمام کار های خیر ما، چه کوچک و چه بزرگ، در روز قیامت مایه خرسندی و اطمینان خاطر ما است. پس هیچ کار خیری را نباید کوچک شمرد، همچنان که نباید به کارهای خیر، بسیار مغرور شد زیرا قصد قربت و خلوص در هر دو حالت لازم است، تنها چیزی که در اینجا مطرح است، این است که ضمن داشتن خوف و هراس از هر گناه کوچکی، انسان باید به هر کار خیر و عمل صالحی که انجام می دهد هر چند کوچک امیدوار باشد، ای بسا همان یک کار خیر موجب غفران تمام گناهان انسان گردد و تامین کننده بهشت برین شود. امام صادق(ع) می فرماید:«لا تصغِّر شیئا من الخیر، فانک تراه غدا حیث یسرکّ». هیچ کار خیری را کوچک مشمار، زیرا فردا آن را به نحوی خواهی دید که مایه خرسندی و خوشحالیت باشد.
👈نمونه اعمال خیر: برخی امور مهم ر زندگی ما وجود دارد که کم تر به آن توجه داریم. پیامبر اکرم(ص) فرمود:« ای علی! جبرئیل به سبب هفت خصلت، آرزو داشت که از فرزندان آدم باشد. آن خصلتها عبارت است از:1. نماز را به جماعت خواندن. 2. همنشینی او با علما. 3. آشتی دادن بین دو نفر. 4. احترام و خدمت به یتیم. 5. عیادت بیمار. 6. تشییع جنازه کردن. 7. آبرسانی به مردم در حج. پس علی جان! بر حفظ این خصلتها حریص باش. حدیث فوق، به امور مهمی از عبادات و مسائل اجتماعی و اخلاقی اشاره کرده است» رسول خدا(ص) به اصحاب خود فرمود: آیا به شما خبر ندهم به اعمالی که اگر به آن ها عمل کنید، شیطان از شما دور می شود، مثل دور بودن مشرق از مغرب؟! اصحاب گفتند: بله یا رسول الله. حضرت فرمودند:
1. روزه: چرا که روزه، صورت شیطان را سیاه می کند. 2. صدقه 3. دوستی با خدا 4. مواظبت بر عمل صالح. 5. استغفار.
4️⃣: جود بی حد خداوند
در فرازی از دعای ابی حمزه ثمالی می خوانیم:«یا الله! فی جُراءتی عَلی مَسئلَتِکَ مَعَ اِتیانی ما تَکرَهُ، جُودُکَ وَ کَرَمُکَ؛ بارالها! آنچه موجب می شود که من با وجود گناه،باز هم به درگاه تو بیایم و از تو خواسته هایم را بطلبم، جود و کرم تو است.» یعنی جود و کرم تو آنقدر گسترده است که موجب می شود من با تمام کردارهای قبیح و زشتم از تو دست بر ندارم.
@noorolhoda138