فاتـحِ میـــدان
...سال ۱۳۸۳ بنیاد شهید و امور ایثارگران و شهرداریها به طور رسمی پروژه ساماندهی گلزار شهدا را در دست
...وقتی گلایهها شدت گرفته و سؤال «ساماندهی یعنی چه؟» از مسئولان پرسیده میشد، آنها به طور رسمی و غیر رسمی پاسخ میدادند: «منظور از ساماندهی گلزار شهدا بهینهسازی فضای گلزارها و رسیدگی به معابر آن است.» اما کسی از مسئولین نمیگفت یکسانسازی قبور، آن هم بدون رضایت خانوادههای شهدا، چه ارتباطی با تعریف ارائه شده دارد.
با این حال تغییر نکردن قبور شهدای قطعه ۴۴ بهشتزهرا آنقدر برای خانوادههای آنها مهم بود که به این راحتی کوتاه نیامدند. این مخالفتها فقط به خانوادههای شهدا محدود نشد، بلکه سال ۱۳۸۸ که زمزمههای ازسرگیری یکسانسازی قبور دوباره آغاز شده بود، تعدادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر هم با امضای طوماری مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند. آنها در بخشی از نامه خود، تنوع در شکل ظاهری مزارها را نماد مردمی بودن دفاع دانسته و نوشتند: «با گذشت زمان، ارزش تاریخی و فرهنگی این آثار روشنتر خواهد شد. آثاری که تنها یادگارهای باقیمانده از دوران انقلاب و دفاع مقدس هستند و نمادی از ایثارهای مؤمنانه دیروز برای نسل پرسشگر امروز و آینده هستند.»
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...وقتی گلایهها شدت گرفته و سؤال «ساماندهی یعنی چه؟» از مسئولان پرسیده میشد، آنها به طور رسمی و
...تا سال ۸۷ برای اجرای این طرح، رضایتی از خانواده شهدا گرفته نمیشد و کار، تنها با امضای صورتجلسههایی که توسط اعضای کارگروهها امضا میشد، پیش میرفت، اما از سال ۸۷ به همه ادارات، اکیداً دستور داده شد تا از خانواده شهدا رضایتنامه بگیرند.
همزمان از قطعات دیگر بهشت زهرا باز هم صدای اعتراضات به گوش میرسید که نشانه توقف نیافتن عملیات یکسانسازی، بدون رضایت خانوادهها بود. اواسط سال ۱۳۸۹ بازسازی قطعه ۴۰ وارد فاز دوم طرح بازسازی شد. مهرماه همان سال هم برخی خانوادههای شهدا در آن قطعه تجمع کرده و میخواستند جلوی اجرای این طرح را بگیرند. آنها میگفتند: «نباید گلزار شهدا را به قبرستانهای معمولی تبدیل کرد.»
صدها نفر از خانوادههای شهدا نیز از همان ابتدای کار به دیوان عدالت اداری رفتند و علیه بنیاد شهید و شهرداری شکایت کردند. با این که لازمه شکایت از این دو سازمان، کفش آهنین بود، خانوادهها کفشهای پولادین خود را به پا کرده و تا ۴ سال شکایتهای خود را پیگیری کردند.
بالاخره سال ۱۳۹۰ دیوان به نفع خانوادههای شهدا رأی داد. دیوان عدالت اداری در حکمی اعلام کرد: «هرگونه دستزدن به قبور شهدا بدون رضایت خانواده شهدا خلاف موازین شرع و قانون است.» اما قطعه ۴۴ یکسانسازی شده بود!
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...تا سال ۸۷ برای اجرای این طرح، رضایتی از خانواده شهدا گرفته نمیشد و کار، تنها با امضای صورتجلسهه
...این طرحها در استانهای دیگر هم بدون حاشیه پیش نمیرفت. مثلاً در طرح یکسانسازی مزار شهدا در «بهشت رضا» علیهالسلام مشهد، بسیاری از مادرها به این کار معترض بودند، چرا که بدون رضایت آنها، سنگ قبر فرزندانشان را با قبور اطراف یکی کرده بودند. از طرفی برخی بیدقتیها در ترسیم عکس صاحب قبور بر سنگ مزارشان باعث حک تصاویر اشتباه روی برخی از آنها شده بود که ترمیم آن سنگها باعث شده بود ظاهر آنها زشت و زننده شود. نمونه این اتفاقات در استانهای دیگر نظیر اصفهان، اندیشمک، اهواز و ... نیز رخ میداد.
رضا کاوند که فرزند یکی از شهدای دفن شده در بهشت شهدای بروجرد است، در سال ۹۷ و بعد از یکسانسازی این گلزار گفت: «تمام حس و حالم در بهشت شهدا حرفزدن با قاب عکس پدرم بود. انگار دیگر از آن معنویت خاصی که آن زمان در بهشت شهدا حاکم بود، خبری نیست.»
خیلی از خانوادهها هم با دلخوشی و سلیقه به جز قاب عکسهای عزیزانشان در حجله بالای مزار مهر، تسبیح، شعر و دستنوشته شهیدشان را که یادگار مانده بود، میگذاشتند. آن حجلهها فقط جای تصویر شهید نبود، بلکه موزهای برای خانوادهشان بود؛ بهطوریکه در زمان سالتحویل، غبارروبی شده و رنگ و لعابش تازه و عوض میشد.
با تخریب سنگ مزار و حذف حجله شهدا در اندیشمک، خانواده شهید محمدرضا فردچیان به نشانه ناراحتی از این طرح، قاب آیینه شهید خود را برای حفظ و نگهداری به منزل خود منتقل کردند.
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
🔻#دیدار جمعی از همرزمان و اعضای ستاد بزرگداشت سرداران شهید نوبخت با بیت شهید والامقام سردار شهید علی اصغر بصیر
📌جمعه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۳
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...این طرحها در استانهای دیگر هم بدون حاشیه پیش نمیرفت. مثلاً در طرح یکسانسازی مزار شهدا در «بهش
...محمد حسینی، از پژوهشگران کشورمان در این باره اظهار داشت: «قبور را نباید یکسان کرد، بلکه مسیرها و شمایل آنها را باید مدیریت کرد. طبق بررسیهایی که انجام دادم، یکسانسازی قبور الگوگیری از قبرستانهای غربی است.»
امید است با توصیه رهبری نسبت به طرح یکسانسازی قبور، مسئولین اجرای این طرح را کنار بگذارند و بیش از این با طرحهای بیفایده، مشکلساز و نسنجیده، به خانوادههای شهدا و احساسات آنان بی احترامی نکنند و سرگذشت تلخ گلزارهای شهدای شهرهای کشور، سرانجام گلزارشهدای بهشت زهرای تهران که بزرگترین گلزار شهداست، نشود و دوباره شاهد نقش و نگارههای سنتی و هنری خانواده شهدا در گلزارهای شهدا باشیم.
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
هدایت شده از لالههایزهــرایی🌹
✅ استوری تأمل برانگیز مسئول پویش مردمی برای شهید، مبنی بر توقف طرح ساماندهی مزارهای شهدا
❣️@golzarshohada_babolsar
🇮🇷 فاتح میدان به روایت آقای عادل گرجیان
✍ ايشان یک بار مجروح شدند و به خانه آمدند. وقتی كه آمدند همان شادابی و طراوت را حفظ كرده بودند و بايد بگويم ايشان در هر شرايطی حتی در سخت ترين شرايط روحيه شان را حفظ می كردند و از يک روحيه بسيار بالا برخوردار بودند و چهره ايشان هميشه شاد و بشاش بود و هيچ وقت عصبانی نمی شدند و اين را هم بگويم كه ايشان بسيار در كار خود جديت داشتند و در انجام كارها جدی بودند. ولی هيچ وقت در انجام كارها عصبانيت از خود نشان نمی دادند و كنترل خود را در هر شرايطی حفظ می كردند.
#روایت_فاتح_میدان
سردار #شهید_حمیدرضا_نوبخت🕊
ناشــــر معــــارف شهـــــــــــــدا باشیم🇮🇷
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
@nubakht_ir