فاتـحِ میـــدان
توصیه اکید و دغدغهی رهبری درباره یکسان سازی، ضرورت مرور آن چیزی را فراهم میکند که به اسم ساماندهی
✍به گزارش مشرق: بحث یکسان سازی قبور شهدا سالها به یکی از مباحث چالش برانگیز در گلزارهای شهدا بدل شد. هرچند سال یکبار به بهانهای بحث واکاوی غفلتهای صورت گرفته در این باره مطرح میشود و از اتفاقات ناخوشایندی گفته میشود که مسئولین بدون درنظر گرفتن ملاحظات خانواده شهدا، اقدام به انجام آن گرفتهاند. اما اینبار رهبر معظم انقلاب در زیارت گلزار شهدای تهران در مورد این موضوع مشخصاً سخن گفته و سفارش کردهاند. توصیه اکید امام خامنهای در این باره ضرورت مرور آن چیزی را فراهم میکند که به اسم ساماندهی گلزار شهدا طی ۱۵ سال گذشته با نام قانون مداری انجام شده و مسئولین در رزومه مدیریتی خود به آمار کمی و کیفی آن اشاره کردهاند. و این سوال را دوباره مطرح میکند که کدام دولتها آغازگر سیاست غلط یکسان سازی در گلزار شهدا بودهاند؟
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
🇮🇷 فاتح میدان به روایت آقای نام نژاد
✍ در محافلی كه نشسته بود هيچ كس حق نداشت غيبت كند. اگر می رفتيد پيشش شوخی می كرديد شوخی را دوست داشت، می گفت: جُكی که می گوييد چيزی بگوئيد كه به دينتان لطمه وارد نكند. بعد همه صحبت می كردند و او گوش می كرد. به كسی پرخاش نمی كرد. در پايان هم وقتی نوبت ايشان می شد حال همه را می گرفت. می گفت آقا شوخی بكنيد اما بايد چگونه شوخی كردن را از امام علی (ع) یاد بگیریم كه چگونه شوخی می كرد و همين طور به ترتيب تا به امام زمان(عج) كه ان شاءالله می آید و ما حكومتش را می بينيم. الان تو كتاب ها داريم می بينيم، ايشان می گفت تمام اينها را ببينيد که الگو چه می گويد، هميشه الگو بگيريد من نمی گويم صد درصد مثل الگو باشيد، منتهی پيرو آن باشيد جلو نرويد عقب هم نرويد، هميشه پشت سر معصوم و ولايت حركت كنيد. ما تا با ولايت هستيم و در كنار ولايت حضور داريم شكست ناپذير هستيم.
#روایت_فاتح_میدان
سردار #شهید_حمیدرضا_نوبخت🕊
ناشــــر معــــارف شهـــــــــــــدا باشیم🇮🇷
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...کارگروه ساماندهی گلزارهای شهدا، سال ۸۳ به تصویب هیأت وزیران دولت محمد خاتمی رسید. طبق این دستورالعمل، جلسات کارگروه به ریاست استاندار یا معاون عمرانی استاندار و ۱۷ دستگاه مرتبط، در استانداریهای کشور برگزار شد. به همین دلیل میتوان شروع رسمی کار مستمر برای ساماندهی گلزارها را سال ۸۳ برشمرد. پیش از آن هم در دهه ۷۰ اقداماتی تحت عنوان بهینه سازی گلزارهای سطح کشور در چند نقطه محدود صورت گرفت و پس از تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران نامشان در زمره گلزارهای ساماندهی شده ثبت شد، به همین دلیل در سال ۸۳ و قبل از تصویب کارگروهها، کار ساماندهی ۳۳۸ گلزار و ۷۸۲۶ مزار شهید پایان یافته بود، اما ساماندهی بهصورت مستمر از سال ۸۳ قوت گرفته و ادامه پیدا کرد.
یکسان سازی، بهسازی، همسان سازی، ساماندهی، زیباسازی و مناسبسازی همه واژههایی است که برای این طرح به کار میرود و هر مسئولی بسته به سلیقه خود بر کاربرد یکی از این واژهها اصرار دارد. البته تفاوت اتخاذ واژهها بهمعنای تفاوت در نوع کارهای صورت گرفته، نیست. هرچند مدیران بنیاد شهید بارها بر این موضوع تأکید داشتهاند که منظور از ساماندهی گلزار شهدا در واقع بهینه سازی فضای گلزارها و رسیدگی به معابر آن بوده است، اما آنچه بهعنوان نتیجه بهجا ماند، این تغییرات جزئی و سهولت رفت و آمد خانواده شهدا نبود.
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...کارگروه ساماندهی گلزارهای شهدا، سال ۸۳ به تصویب هیأت وزیران دولت محمد خاتمی رسید. طبق این دستورال
...در بسیاری از گلزارهای شهدا در سراسر کشور طرح یکسانسازی قبور به اجرا در آمد و طی آن سنگ مزار شهدا و ویترینهای بالای سر هر مزار که بهمرور زمان طرحی سنتی و نمایی معنوی در قطعات شهدا ایجاد کرده بود، بهیکباره نابود شد و جای آن را سنگهای هماندازه و همرنگ با مشخصاتی روتین و بدون مشخصه خاصی برای هر شهید، گرفت و جای قطعات پرخاطره قبور شهدا، سالنی که پر از تکرار سنگهای بیروح و یکدست بود، بهجای ماند.
در پی این یکسانسازیها، اتفاقات تلخی رخ داد همانند: قبور شهدا بدون اجازه خانوادههایشان یکدست و یکشکل شدند، نقوش سنتی و نمادهایی که بهدست خانوادهها کنار قبور ایجاد شده بود، ویران شد، یکدست شدن گلزارها باعث شد تا مادران کهنسال مزار فرزندشان را گم کنند و با چشمان اشکبار میان قبور تکراری نشان خاصی برای عزیز از دست رفتهشان پیدا نکنند، اخبار تلخی مانند پیدا شدن استخوانهایی در گلزار شهدای قزوین که موجب دلهره خانواده شهدا شد و تا ثابت شود استخوانها مربوط به اموات مجاور در قبور شهدا بود، دل خیلی از مادر و پدرها زیر و رو شد.
تا سال ۸۷ برای اجرای این طرح حتی رضایتی از خانواده شهدا گرفته نمیشد و کار با امضای صورتجلسههایی که توسط اعضای کارگروه در جلسات امضا میشد، پیش میرفت اما از سال ۸۷ به همه ادارات، اکیداً دستور داده شد تا از خانواده شهدا رضایتنامه گرفته شود.
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
فاتـحِ میـــدان
...پروژه یکسانسازی برای بسیاری از گلزارها تکرار شد. گلزار شهدای مشهد، اصفهان، تبریز و … همه رنگ تکرار گرفتند. کار ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۸۶ معماران طرح همسانسازی به گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران رسیدند. بزرگترین گلزار شهدای کشور با بیشترین تعداد شهید در معرض یکسان سازی قرار گرفت. گلزار شهدای بهشت زهرا (س) با دفن ۳۰ هزار شهید بزرگترین گلزار شهدا و بزرگترین آرامستان سرباز در کل دنیا، میراث عظیم سالهای دفاع مقدس نام دارد. شکل کنونی آن یکی از مستنداتی را که تخریب و تغییر فیزیکی آن دستکاری روح فرهنگ مقاومت را بهدنبال دارد، از بین میبرد.
سید محمد جوزی، مسئول فرهنگی سابق گلزار شهدای بهشت زهرا (س) در گفتگو با تسنیم با اشاره به طرح یکسانسازی گلزارهای شهدا گفت: متأسفانه بیشتر گلزارهای شهدا در شهرستانها که تعداد شهدایشان کم بود و توان مالی برای یکسان سازی آن وجود داشت، بدون کار کارشناسی و بدون اینکه همه جوانب بررسی شود، یکسان سازی شد. من خودم از نزدیک این قضیه را در آن سالها لمس کردم. آمدند مزار شهدا را مثل قبرستانهای اموات یا کشتههای جنگ جهانی دوم ساختند و آن همه سنگ و اثر، نوشته و اطلاعات و هنری که روی سنگ مزارها توسط کسانی که داغ دیده بودند، انقلابی و عاشق بودند، به جا مانده بود را کامل از بین بردند و یک سری سنگهای بیروح و به قول ما مرده برجا گذاشتند. شما در گلزار شهدای خرمشهر بروید همان سرجاده شلمچه، اوضاع فاجعه است. یعنی دیگر گلزار شهدا نیست بلکه یک سالن صاف است.
✍ادامه دارد...
یادشهداباصلوات📿
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir
ماندندرصفعاشوراییِامامِعشق
تنهابایقینِمطلقبهدستمیآید...!
شهیدسیدمرتضیآوینی🌱
یادشهداباصلوات📿
سردار #شهید_حمیدرضا_نوبخت🕊
اینجا دعوتِ فاتـحِ میــدان هستید👇
🆔@nubakht_ir