🔻خطر سِر شدگی!
▫️دربرابر جسارت به قرآن، در صف بیتفاوتها نباشیم
🔸نمرود وقتی میخواست ابراهیم نبی علیهالسلام را در آتش بیندازد، دستور داد روزها هیزم جمع کنند و بعد آتشی خیرهکننده برپا کرد. مَثَل معروفیست که در همان زمان، گنجشکی با نوکش قطرهای آب بر میداشت، میآورد و روی آتش میریخت و این کار را با هر سختی، بارها انجام داد. به گنجشک گفتند از این چند قطره آب مقابل این حجم عظیم آتش، چه کاری بر میآید؟ جواب داد که خدای ابراهیم میتواند آتش را برای پیامبرش گلستان کند و نیازی به من ندارد؛ اما میخواهم در این هنگامهای که برپا شده، در صف خاموشکنندگانِ آتش ابراهیم باشم؛ نه در صف آنهایی که ایستادند و تماشا کردند.
🔹این نخستین بار نیست که در جوامعی که مدعی احترام به عقاید هستند، مجوز چنین اعمال زشت و جنایتکارانهای صادر میشود. اما تکرار این جسارتها به مقدسات نه تنها مسلمانان بلکه به مقدساتی که مورد احترام همهی ادیان الهی است چه آسیبی به افکار عمومی وارد میسازد؟
توهین به مقدسات، ماجرای سادهای نیست؛ با هر رذالت دیگری فرق میکند. یک ترور روانی است که ذهن و روح میلیونها نفر را به خشنترین شکل ممکن هدف قرار میدهد. برای همین است که در نمونههای تاریخی، واکنش به هتاکها متفاوت و بدون اغماض بوده است. زمان فتح مکه، وقتی که پیامبر رحمت صلیاللهعلیهوآله حتی قاتلین حضرت حمزه سیدالشهدا را عفو کردند، دستور مجازات هتککنندگان را دادند به طوری که در غیرقابل بخشش بودن آن هتاکان فرمودند حتی اگر به پردهی کعبه آویزان شده باشند. باید مجازات شوند.
🔸عالم، ربّ دارد و حکیمانه تدبیر میکند؛ خدا برای دفاع از حق و حقیقت و برای محافظت از کلامش، به هیچ بندهای نیاز ندارد اما هر صحنهای در عالم برای سنجش عیار و عمل ماست. بیتفاوتشدن نسبت به هتک مقدسات و مخصوصا قرآن که همهی هستی مسلمانان است، زنگ هشدار بزرگی است؛ هم خودمان را باید از ورطهی بیتفاوتی نجات بدهیم، هم به اطرافیان اهمیت موضوع را یادآوری کنیم. با هر روشی که هر کدام از دستمان بر میآید مثلا یادداشت بنویسیم، در شبکههای اجتماعی با هشتگهای داغ شده کاربران مسلمان در جهان همراه شویم؛ در تجمع اعتراضی شرکت کنیم؛ پست و عکس از قرآن به اشتراک بگذاریم. خلاصه آنکه، نسبت خودمان را با این صحنه مشخص کنیم. در صف معترضان به هتک حرمت قرآن باشیم، نه در صف بیتفاوتها.
#مجله_واو
#قرآن
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
#مقالات_مناسبتی
※ خلاصهای از زندگی امام هادی (علیهالسلام) از ولادت تا شهادت
• زندگی امام هادی علیهالسلام در زمان خلفای عباسی
• چگونگی ارتباط شیعیان با امام هادی علیهالسلام در دوران اختناق آلود خلفای عباسی
• سازمان وکالت، جنبۀ سیاسی زندگی امام هادی(علیهالسلام)، و زمینه سازی برای غیبت
• اندکی پیرامون نگارش زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه
blog.montazer.ir/imam-hadis-life/
※ ویژه ولادت #امام_هادی علیهالسلام
@ostad_shojae
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
بروشور غدیر.rar
11.76M
فایل قابل چاپ بروشور غدیر
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ ایران و سازمان شانگهای
🔍 طبق بررسی #اندیشکده_کارنگی
⏪ عضویت رسمس ایران در پیمان شانگهای نمی تواند نوشدارویی برای حل مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران باشد.
⏪ هدف رهبران ایران از عضویت در پیمان شانگهای خروج از انزوای بین المللی بوده که با توجه به رقابت چین با آمریکا و دشمنی روسیه این اقدام انجام شده است.
⏪ از منطق کشورهای عضو #سازمان_شانگهای ارتباط با ایران از منظر ایجاد ارتباط با سایر کشورهای اسلامی اهمیت دارد.
⏪تا سال 2021، تجارت بین ایران و کشورهای سازمان همکاری شانگهای از مرز 651 میلیارد دلار گذشت و با عضویت رسمی ایران در این سازمان این کشور در موقعیت بهتری برای خنثی کردن تحریم های غرب بدون دادن امتیاز به کشورها قرار خواهد گرفت.
⏪ در نهایت، در این چارچوب، عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای میتواند امنیت منطقه را ارتقا بخشد و پیامی برای وحدت ارسال کند.
⏪ در واقع روند بهبود و ارتقاء جایگاه اقتصادی و امنیتی ایران بواسطه عضویت در سازمان شانگهای کاملا تدریجی خواهد بود.
⏪ این اندیشکده عامل این توافق را دیپلماسی فعال ایرانی در سال های اخیر با روسیه و چین مطرح کرده است.
📎https://carnegieendowment.org/sada/88427#:~:text=By%202021%2C%20trade%20between%20Iran,the%20states%20that%20imposed%20them.
💟attacheintl.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تو این اوضاع ، لقمه میلیونی دیگه چیه!!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کاش تو ایران بود این جشن؛ همش عشق و حال می کنند خارجی ها!
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
#حاج_احمد_متوسلیان
🔻14 تیرماه سالروز ربوده شدن حاج احمد متوسلیان به دست فالانژها و نیروهای اسرائیلی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📝 مکرون هم "ننهقمر" شد
🔸 این را یادتان میآید؟ آرش حیدری، از نخبههایی که در دانشگاه دولتی پروار شدند تا به وقتش به نظام لگد بپرانند. نوجوانهای وحشی شده را ارباب خواند و منتقدین را از قبیله بردگان.
🔹 حتما احمقانهتر از این هم شنیدید اما بعید است با چنان اعتماد به نفسی. از فلسفه تا عرفان و جامعهشناسی و روانشناسی همه چیز را به هم بافت تا جنون خیابانی و عطش خون و خونریزی را توجیه و حتی تقدیس کند، با استناد به که؟ نیچه!
🔸 حالا مکرون هم شبکههای اجتماعی و بازیهای ویدیویی را عامل شورش نوجوانها خوانده. با یک جنس هیجانِ کور و جنونِ نسلی مواجه هستیم که حالا در فرانسه منفجر شده. در ایران زودتر رخ داد چون بیبند و بستتر است و دشمن هم زیاد دارد.
🔹 درباره فرصتطلبهای آکادمیک که به خاطر کینههای سیاسی، جامعهستیزی و ویرانگری را توجیه میکنند کافی است جملات دانشطلب را بازگو کنیم:
🔸 «اینجا سرزمین دری وری و آسمان ریسمان بافتن و تناقض و حرف مفت سرودن و چسباندن همه چیز به حافظ و سعدی و مولانا است. از سروش بگیر تا ملکیان و از رنانی بگیر تا همین حیدری، وجه مشترک همهشان این است که قشنگ حرف زدن را بلدند.»
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ اعتماد مردم به دولتها
🔸طبق بررسی موسسه #گالوپ، میزان اعتماد مردم آمریکا و انگلیس نسبت به 16 سلا قبل شدیدا کاهش داشته است.
🔸 به این ترتیب 31 درصد از مردم آمریکا و 33 درصد از مردم انگلیس به اقدامات دولت خود اعتماد دارند.
🔸 در همین راستا تنها 41 درصد از مردم کشورهای G7 آمریکا را رهبر دنیا دانسته اند.
🔸 علت این افول ناکارآمدی مقامات انگلیس و تغییرات مداوم نخست وزیر و برای آمریکا ناتوانی در حل بحرانهای بین المللی مطرح شده است.
📎https://news.gallup.com/opinion/gallup/507950/confidence-governments-lowest.aspx
💟attacheintl.ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ عامل بحرانهای جهان
📎https://www.chinadaily.com.cn/a/202307/07/WS64a754e8a310bf8a75d6db86.html
💟attacheintl.ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ عضویت اوکراین ممنوع
🔹 طبق بررسی #فارن_افرز آمریکا باید به صورت شفاف مانع از عضویت اوکراین در ناتو شود.
🔹 هر چند مقاومت اوکراین قهرمانانه بوده و آمریکا با فرانسه درصدد عضویت اوکراین در ناتو هستند اما این اقدام برخلاف #منافع ملی آمریکاست.
🔹 در صورت عضویت اوکراین در ناتو بحران روابط غرب و روسیه بسیار عمیقتر شده و تضمینهای امنیتی ناتو از بین خواهد رفت.
🔹 ناتو قادر به مهار روسیه نبوده و جنگ فراگیر تنها به تضعیف آمریکا و قدرتیابی سایر قدرتهای نوظهور منجر خواهد شد.
🔹 طبق تجربه گذشته در گرجستان و کریمه، گسترش بیشتر ناتو به مناطقی که مسکو آنها را مرکزی برای امنیت ملی خود می داند، به معنای ایجاد جنگ با روسیه است.
🔹 بنابراین آمریکا به جای دادن یک وعده مشکوک که خطرات بزرگ و منافع کمی را به همراه دارد، باید بپذیرد که زمان آن فرا رسیده تا درهای #ناتو را به روی #اوکراین ببندد.
📎https://www.foreignaffairs.com/ukraine/dont-let-ukraine-join-nato
💟attacheintl.ir
پاریس / تهران
تیرماه ۱۴۰۲
پ ن : اینکه میگویید هر جمعه در ایران آشوب است اولا جمعه نیست و شنبه است و دوما تهران نیست و پاریس است
امام خامنه ای
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔸#عکس_نوشت🔸
🔻 اگر شما این قلمی که دستتان هست قلم ارشادی باشد، میتوانید که یک ملت رابه راه راست هدایت کنید و میتوانید که مردم را از انحرافات نجات بدهید.
امروز در مقابل قلمهای ارشادی، چند مقابل قلمهای انحرافی هست؛ و در مقابل سخنهای ارشادی، سخنهای انحرافی هست.
➕ حضرت امام خمینی (ره) ، ۱۳۶۰/۳/۱۲
#امام_خمینی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ گسترش قدرت چین در خاورمیانه
🔹 طبق اعلام #استاتیستا نقش اقتصادی چین در خاورمیانه گسترش یافته است.
🔹 بر این اساس شریک اول صادراتی و وارداتی کشورهای #ایران، #عربستان، کویت، بحرین، قطر، امارات و یمن چین است.
🔹 چین به صادر کننده اول به کشورهای مصر و الجزایر تبدیل شده است.
🔹 وارد کننده اول از کشورهای عمان و عراق، #چین بوده و این کشور جژء 5 شریک تجاری اول کشورهای مراکش، ترکیه و رژیم صهیونیستی است.
🔹 طبق این گزارش تجارت پکن از 180 میلیارد دلار در سال 2019 به 259 میلیارد دلار در سال 2021 افزایش یافته است و انتظار میرود این رشد بواسطه پروژه #یک_کمربند_یک_راه استمرار داشته باشد.
📎https://www.statista.com/chart/30275/ranking-of-china-as-trading-partner-of-mena-countries/
💟attacheintl.ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ یک بام و دو هوا
🔸 صادرات بمب خوشه ای به اوکراین جهت کشتار نیروهای روسیه آزاد و طبق دفاع مشروع اشکالی ندارد.
🔸 صادرات سلاح معمولی کلاش برای دفاع مردم یمن در برابر تجاوز عربستان جرم قطعی بوده و پیگیری قضایی می شود.
📎https://www.iranintl.com/202307087607
💟attacheintl.ir
🔻اگر غذاها آدم بودند
یا چگونه هنر ضد انسان میشود؟
✍️صغری عاشوری
🔸این روزها تصویرسازیهای طنزگونهای با عنوان «غذاها اگر آدم بودند» در فضای مجازی دست به دست میشوند که با استقبال کاربران همراه بوده زیرا ایدهای جالب در خود دارد. اما این ایدهی جالب، آیا در خدمت انسان است یا ضد آن؟
🔹تمام اندیشمندان جهان در عصرهای مختلف از کانت گرفته تا علامه جعفری در یک موضوع اشتراک نظر دارند و آن قائل بودن ذات و روح برای اثر هنری است. روح دمیدهشده در هر اثر هنری برگرفته از افکار، اندیشه و نگاه خالق آن اثر است.
🔸اندیشمندان غربی چون کانت، بر این باور بودند که روح آثار هنری خصوصا نگارگریها و تصویرسازیها برگرفته از طبقهی اجتماعی هنرمند است. بر این اساس قشر معمولی یا کارگری جامعه ظاهرگرا دانسته میشدند زیرا از سلیقهی فرهیختگانی که آن را متعلق به ثروتمندان جامعه میدانستند فاصله داشتند. لذا در آثار هنری که مادیگرایانه و همسو با اندیشمندان غربی است، واضحا آنچه بروز پیدا میکند دوگانهای است مادیگرایانه از فقیر و غنی، زشت و زیبا، چاق و لاغر، شهری و روستازاده.
🔹حال، امتداد این نوع تفکر را در تصویرهایی که این روزها با عنوان «لازانیا اگر آدم بود، سیرابی اگر آدم بود و...» قابل مشاهده است. در این تصاویر ارزشگذاری انجام شده بر زنان و مردان، برگرفته از آن آیهی قرآن نیست که میفرماید «به یقین فرزندان آدم را کرامت دادیم». در آیهی ۷۰ سورهی اسراء خداوند کرامت انسان را در دوگانههای مادیگرایانه شرط نمیکند بلکه آن را امتیازی برای تمام انسانها با هرجنس و نژاد و ملیتی میداند و اینگونه در فرهنگ عمومی انسانها کرامت انسانی را متعلق به تمام انسانها میداند.
🔸هنر، ظاهرگرا نیست و هنرمند هم نباید ظاهربین باشد. اثر هنری آینهای است که اندیشههای هنرمند را به جامعه منعکس میکند و این اندیشهها را در فرهنگ عمومی جامعه و روزمرگی انسانها جاری میسازد. تعجب ندارد اگر در محاورات گفتوگوی معمولی مردم، مرد کوتاه قامتی که موی سر و صورت ندارد به دلیل تصویرسازی انجامشده به «سیرابی»؛ با نام "سیرابی" خطاب شود. تعجبی ندارد زنی پوشش اجتماعی خود را منطبق با مدهای خارجی انتخاب کند، زیرا در تصویرسازی انجام شده زنان شیکپوش با استانداردهای ابژگی، دامن کوتاه، آرایش صورت و رقاصه در تصاویر لازانیا، فلفل دلمه و آش رشته معرفی شدند!
🔹هنرمند خالق اثر هنری است و اندیشهی خود از معنای زندگی را به سان روحی در اثر هنری خلق شدهاش میدمد. هنرمندی متعهد است که اندیشهاش بر مدار کرامت انسانها باشد و اثر خلق شدهاش انسانها را به سوی کرامت انسانیشان رشد دهد نه آنکه دوگانهای باطل و معطوف به بدنمندی و ثروت را در زندگی انسانها بیش از پیش رواج دهد و پررنگتر کند.
#مجله_واو
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📝 مذهبیها را بزنید، سکولارها را نه!
#دانشطلب
🔸 در توصیفِ پریشانبافیهای حساممظاهری همین بس که میگوید من فقط با مناسک مذهبی کار دارم. دایم با چماقِ مناسکی شدن مذهبیها را زیر سوال میبرد و کاری ندارد که در طیف سکولار هم مناسک رو به گسترش بوده و انواع انحراف و رفتارهای تخریبی و ضدفرهنگی در بخشهای دیگر جامعه دیده شده.
🔹 خودش را جامعهشناس و متخصص مناسک فرض کرده (خودش به خودش تخصص داده) اما بیتوجه به اینکه جامعه پدیدهای به هم پیوسته است و نفی یک طرف به معنای کمک به طیفهای دیگر است با ژستِ تنزهطلبانه از مسئولیت نقد به سکولارها (در واقع: از دست دادن لایک) شانه خالی میکند.
🔸 نمیفهمد تحلیلِ جامعه با تاریخ فرق دارد و اگر تاریخ ایستا است و میشود در آن بر یک پدیده متمرکز شد اما امر معاصر پیوسته در تحول است و تنزه در آن معنی ندارد؛ محصولِ نمادین از علومانسانی وارداتی که نه میداند هر تفسیری تغییر است نه به زشتی کلاهبرداری اهمیت میدهد.
🔹 از یلدا تا ولنتاین، از بلکفرایدی تا ارتحالدی، از چهارشنبه سوری تا سیزده به در، از کنسرت تا استادیوم انواعی به شدت بیمارگونه و زیانبار از مناسک را شاهد بودهایم. زیرِ روکش ایرانی افراطیترین نمایشهای غربگرایی، گریز از خود و روانپریشیهای گروهی رو به گسترش بوده است.
🔸 آیا سگگردانی صورت مناسکی ندارد؟ زیارت کورش چطور؟ کافهنشینی و مالگردی مناسکی نیستند؟ انواع تظاهرها و قشربندیها برای ستیزهای هویتی اختراع نشده؟ نوکیسگی، کنسرت و استادیوم را در بدترین شرایط تحریمی و همزمان با فقر و فلاکتِ اکثریت، به مهمترین مسائل کشور تبدیل نکرد؟
🔹 مردم به خاطر رسانه و شبکه از هم دور شدند و نیاز به رفتار گروهی را با حضور در مناسک نشان میدهند. مجازی همزمان که نیاز به مناسک را گسترش داده بهترین وسیله برای تبلیغ واکنشهای جمعی (و حتی شورشی) هم هست. اما جماعتِ سیاستزده هرگز حاضر میشوند مجازی را نقد کنند؟
🔸 مناسکِ مذهبی ایمنترین نوع از نظر آسیبها و تهدیدهای اجتماعی هستند. وظیفه حکومت است که انواعِ مطلوب را گسترش بدهد یا در مسیرهای بهتری بیاندازد. نقدشان هم لازم است اما نه از زبان کسانی که توقع دارند جمهوری اسلامی مثل حکومتهای سکولار و به نفع مخالفانش اقدام کند.
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ شورای امنیت جدید
🔹 با بی اعتباری روزافزون #شورای_امنیت سازمان ملل، #اندیشکده_کارنگی به راهکارهای تقویت شورای امنیت و ایجاد صلح از این طریق پرداخته.
🔹 به این منظور پیشنهادات 11 اندیشمند که با این اندیشکده همکاری دارن ارائه شده؛ این اندیشمندان معتقدن حمله آمریکا به عراق و جنگ روسیه دلایل اصلی ناتوانی شورای امنیت فعلی هستن.
🔹 از طرفی کشورهای خواهان کرسی دائمی شورای امنیت هنوز توضیحی درباره اینکه چگونه این موضوع به بهبود عملکرد شورا میشود ارائه نداده اند.
🔹 علاوه بر 4 کشور ژاپن، آلمان، هند و برزیل کشورهای نیجریه، آفریقای جنوبی، مکزیک، ترکیه و سنگاپور هم پتانسیل ورود به اعضای دائمی شورای امنیت رو دارن.
🔹 چالش دیگر ناعادلانه دانستن نظم فعلی از سوی کشورهای آفریقایی و کشورهای در حال توسعه است.
🔹 پیشنهاد این اندیشکده افزایش روشهای غیررسمی میان قدرتهای کلاسیک و نوظهور برای حل بحرانهای فعلی است؛ علت این موضوع نیز نامشخص بودن امکان حضور اعضای جدید و سایر اصلاحات است. این پیشنهاد باعث ترغیب اعضای دائمی برای همکاری با منتخبان در میزبانی جلسات و تهیه پیش نویس قطعنامه می شود
🔹 پیشنهاد دیگر همکاری عمیق آمریکا، انگلیس و فرانسه با کشورهای خواهان کرسی دائمی در شورای امنیته تا با بکار گیری ظرفیت این قدرتها، بتونن بر مخالفتهای روسیه و چین غلبه کنن.
🔹 با وجود ناکارآمدیهای شورای امنیت همچنان این نهاد «یک نیروی تثبیت کننده ضروری» و «سنگ بنای نظم بین المللی» به شمار میرود که تهدید اصلی فعلی تشدید عدم مشروعیت این نهاد میان اعضای آن است.
🔹 با توجه به پیشنهادات ارائه شده، #ایران گزینه های همکاری با قدرتهای جدید، تلاش برای غلبه اعضا بر نظم فعلی شورای امنیت و عدم کنشگری در شرایط فعلی رو پیشرو دارد.
📎https://carnegieendowment.org/2023/06/28/un-security-council-reform-what-world-thinks-pub-90032
💟attacheintl.ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ تاثیرات #هوش_مصنوعی بر شکاف آموزشی
🔍 طبق بررسی اندیشکده #بروکینگز:
🔹 اولین شکاف دیجیتال این بود که ثروتمندان از فناوری برخوردار بودند اما فقرا خیر.
🔹 شکاف دوم این است که ثروتمندان مهارت و ابزار استفاده از فناوری را دارند اما فقرا خیر.
🔹 جهان فعلی یک بحران جهانی یادگیری را تجربه می کند، جایی که 70 درصد از کودکان 10 ساله در اقتصادهای کم درآمد و متوسط نمی توانند متن اصلی را بخوانند و بفهمند، بیش از 244 میلیون کودک و نوجوان نیز از مدرسه بازمانده اند.
🔹 حتی در صورت ایجاد امکانات اتصال به فناوری های آموزشی، دانش آموزان قادر به یادگیری مهارتهای مورد نیاز نیستند.
🔹 به طور سنتی ریشه شکاف فعلی نیز ثروت و فقر است؛ جاییکه ثروتمندان به فناوری دسترسی دارند که به طور فزاینده ای توسط هوش مصنوعی تقویت می شود و معلمان برای کمک به آنها از این فناوری به عنوان بخشی از یادگیری خود استفاده می کنند، در حالی که بچه های فقیر فقط به آن دسترسی دارند.
🔹 «معلم متوسط می گوید. معلم خوب توضیح می دهد. معلم برتر نشان می دهد. معلم بزرگ الهام بخش است.»؛ طرفداران هوش مصنوعی معتقدند سه وظیفه اول را هوش مصنوعی انجام میدهد اما مورد چهارم مشخص نیست.
🔹 به عبارت ساده تفاوت بهره مندی از هوش مصنوعی در آموزش شبیه بهره مندی طبقات ثروتمند از معلم ها و ابزارهای کمک آموزشست که آنها را در #کنکور به موفقیت می رساند اما طبقات ضعیف به صرف دسترسی امکان استفاده را ندارند.
📎https://www.brookings.edu/articles/ai-and-the-next-digital-divide-in-education/
💟attacheintl.ir